|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
najważniejsze to zagrać dziś na zero z tyłu to raz.
a dwa to Sobol,Melikson,Biton i Chavez musza uwazać żeby żółtej kartki nie dostać, bo wtedy nie zagraja w rewanzu w Nikozji, a Sobol,Chavez i Melikson to kręgosłup naszej drużyny. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
I po co ta ironia? Co ma Brud z Bunozą do coraz lepszej formy Garguły który potwierdza to nie tylko w trakcie przygotowań ale także ostatnio w lidze. Znając życie pewnie zagra Mały, znając zycie może nawet zaliczy jakąś asystę jednak znając zycie zepsuje też kilka dobrze zapowiadajacych się akcji jak to ma w zwyczaju z głową pochyloną w dół, znajc życie pośle kilka spadających liści na pole karne wprost do koszyczka bramkarza...
a na to wszystko będzie sobie patrzał Łukasz z lini końcowej. Chciałbym się mylić, chciałbym aby tak nie było, chciałbym aby to Polak (Małecki) a nie obcokrajowiec (np Melex) wprowadził Wisłe do LM jednak coś mi mówi że Mały nie zachwyci nas w tym meczu. Jesli tak nie będzie to wejde tutaj po meczu, posypie głowe popiołem i odszczekam te słowa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
handicap oznacza tez wyrównanie szans w przypadku słabszego zawodnika czy druzyny.
Handicapem Cracovii w meczu z Wisła może być własne boisko W zdaniu JrQ- powinno byc jedyna zaleta, przewaga, Garguły to stałe fragmenty... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
W STS Wisła- Apoel 1-2zł x-3.15 2- 3.30. Można powiedzieć że dają po 50% z uwzględnieniem atutu własnego boiska i mam nadzieję że się sprawdzi.
Lepiej jest na Beat home 1-1.85 x-3.30 2-3.9
Ostatnio edytowane przez Kryniu : 17.08.2011 o godz. 11:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
@Proximus
Zajrzyj do słownika i się nie kompromituj jakbyś nie miał słownika (a stawiam że jest spora szansa że tak jest )to od biedy http://pl.wikipedia.org/wiki/Handicap Co do meczu stawiam na Genkova w ataku (chociaż osobiście wolał bym Bitona) mam przeczucie że Maskant postawi na Bułgara. Dobrze że mamy sporo zawodników dla którzy grali w LM spokój i cwaniactwo może okazać się bardzo ważnym czynnikiem |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
wracając do taktyki i ustawienia na dzisiejszy mecz fajna koncepcję przedstawił Andrzej Iwan- Melikson na środku ataku a Guła na jego pozycji w pomocy. Trzech szybkich grających kombinacyjnie zawodników z przodu (Iliev, Maor i Mały) + Guła mogłoby zagwarantować sytuacje bramkowe.
wypowiedź Iwana macie tutaj: http://tsw.com.pl/news/Iwan-Melikson-do-ataku-1269 Potencjalnie jako trener nie wiem czy zdecydowałbym się na to, ale można o tym podyskutować. jeżeli miałbym wybrać kogoś z dwójki Genkow - Biton to wolę chyba Bitona, bo Bułgar jest bez formy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kto z naszych jest dzis zagrozony absencja w rewanzu? Prócz Meliksona? Na forum Legii napisali, ze Chavez i Sobol. To prawda?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Maor nie jest półbogiem i nie wyobrażajcie sobie że wygra sam mecz! Ostatnio na Polonii miał plastra i jakoś nie za bardzo błyszczał. Dziś będzie miał jeszcze cięższe zadanie, nie mam co do tego wątpliwości. Z resztą mamy tak uniwersalny skład że zawsze można roszadę zrobić, więc tu jest nasz plus. Ciekaw jestem czy wyjdzie Nunez czy Wilk, ja osobiście stawiam na Nuneza. Dziś to my musimy atakować a APOEL będzie grał z kontry. Nie jest to dobre dla nas, ale zobaczymy... ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Moim zdaniem powinna grac ta 11 nastka, ktora nam sie juz wyklarowala. Oczywiscie opcja z Bitonem
a potem w zaleznosci od tego jak sie mecz ulozy wprowadzic swiezego Gargule za Nuneza czy tez Kirma za ktoregos ze skrzydlowych.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Taa mecz najważnieszy od lat, a eksperci wymyślają jakieś nowe ustawienia, w ogóle nie przećwiczone. Był już taki jeden co ustawiał ofensywnego pomocnika w Lechu z Bragą na szpicy i pamiętamy jak to się skończyło. Melikson z przodu odcięty od podań musiałby cofać się po piłkę i kto by rywalizował z napastnikami.
Melex, Sobol i Chavez są zagrożeni kartkami |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Melikson w ataku to wariant raczej na rewanż. Wtedy niepotrzebny jest napastnik, który ma przetrzymać piłkę. Na Cyprze pewnie ustawimy autobus i będziemy starać się walić prostopadłe do Meliksona.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Melex w ataku to najbardziej poroniony pomysł jaki słyszałem. Radze sięgnąć pamięcią nie tak daleko wstecz i przypomnieć sobie Małego w ataku jak Gienek miał kontuzje.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ten tekst przewinął się już kilka stron wcześniej, widzę że sie nudzicie.
Gdybym był trenerem...system gry/pierwsza jedenastka - polecam ku dyskusjom o Gargule i Meliksonie jako napastniku, a moderatorów chyba za mało na tym forum, bo sam śmietnik. A na Facebooku redakcja B.P. Wisły wstawiła demotywator jednego z Was... W kwestii stricte meczowej - mam nadzieję, że nasi będą dziś wystarczająco zmotywowani i pokażą pełnię umiejętnosci, ku chwale klubu, aby spokojnie jechać do Cypru.
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 17.08.2011 o godz. 13:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ależ APOEL ma stary skład (szczególnie obrona): http://www.wislaportal.pl/news.php?id=20825 ale ich doświadczenie w europejskich pucharach robi wrażenie. Po ty co przeczytałem przyszło mi na myśl, że nie możemy dostosować się do ich tępa gry. Musimy grać ze dwa tempa szybciej, żeby dziadki z Nikozji nie wiedziały co się dzieje. Boję się tego meczu jak cholera. Jak ja bym chciał być dziś na Reymonta ;(
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Panowie shoutbox już otwarty, więc tam przenieście dyskusje na temat waszych koncepcji co do składu i postów w stylu, że mi się śniło, itp.
Dziękuje. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
APOEL już dosyć długo gra w tym samym składzie, z tym samym trenerem. Wszystko się kiedyś wyczerpuje. Mam nadzieję, że ekipa już się wypaliła. A Wisła wróci z Cypru z tarczą i głowami pokonanych
PS. PAO bis może pikawa nie wytrzymać, choć młody jestem. Więc niech lepiej awansują.
Ostatnio edytowane przez tofik : 17.08.2011 o godz. 13:52.
![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
ktoś tu wcześniej fajnie napisał , że wpływ FM na nie których jest dość silny.Nie wiem skąd się biorą te różne dziwne propozycje taktyczne?! Przeciez sam Maaskantem ostatnio mówił , że przeczytał jakoś książkę dla trenerów i jeszcze bardziej się utwierdził w przekonaniu , że nie należy dokonywać nagłych zmian w prowadzeniu zespołu bo to może tylko zaszkodzić ( mówił to już wcześniej i to jak prowadzi Wisłę tylko to potwierdza) więc wątpię żeby przed tak ważnym meczem nagle zmienił zdanie.Maor zagra na środku bo tam jego gra daje najwięcej zespołowi, zresztą on raczej niejest przywiązany do jednego miejsca na boisku i często jest w bocznych sektorach boiska. Zamiast pisać bezsensowne ustawienia taktyczne, zaufajmy Maaskantowi ,zaufajmy piłkarza, nie próbujmy na siłę być mądrzejsi
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja proponuje zamknąć forum A tak poważnie: po to jest temat Wisły w europejskich pucharach żeby pisać tutaj wszystkie przemyślenia dotyczące pucharów. I nie ważne czy ktoś myśli tak samo jak Wy czy ma inne przemyślenia. Porównania, statystyki, ciekawe fakty, pytania, propozycje- to tu, byle na temat europejskich pucharów! A jak ktoś tego nie rozumie to jest biedny... Moje zdanie jest takie, że albo jesteście złośliwi, albo nie macie nic sensownego do napisania i chcecie zaistnieć. I proszę, przemyślcie następnym razem takie teksy, lepiej dać mi czy innemu użytkownikowi ignora, bo poważnie jak bym był modem to za takie teksty mocno bym karał (tekst nie na temat, nic nie wnoszący do rozmowy, obrażający innych użytkowników). Pozdro
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 17.08.2011 o godz. 14:21.
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
bo gdyby prezentował się dobrze, to Maaskant by go do składu upchnął swoja drogą to strasznie obniżyliście wymagania, skoro ostatni mecz Garguły nazywacie "dobrym" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Garguła nie gra ponieważ na tej samej pozycji jest Melikson i wyraźnie trener nie widzi miejsca dla ich obu w 11 przynajmniej od pierwszej minuty. Gdyby Maor rywalizował o miejsce w składzie z Małym to Patryk też musiałby się pogodzić z ławeczkę i na zbyt częste występy 90-minutowe nie mógłby liczyć podobnie jak Łukasz obecnie .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Heh tez o tym pomyslalem. Oni juz grali w LM ,znaja jej smak,wiem ze tez maja wielkie ciesnienie zeby tam zagrac ponownie,ale to nie to co ten głod na jakim my jestemy zeby zagrac w niej po raz pierwszy. Oprocz tego zebysmy dzis zrobili zaliczke bramkową prowadze modły zeby Melikoson nie dostal dzis kartki,bo to by byl cios w plecy z tyłu. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A tutaj od jakieś godziny pusto rozumiem że wszyscy zmierzają w kierunku stadiony
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No całe tabuny ludzi właśnie idą przez błonia
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wiecie może co z Lameyem w końcu ? Bo nie znalazłem w końcu żadnego info, czy na tyle z nim źle, że nie zagra ? Czy okaże się to może dopiero tuż przed meczem ? Z góry dzięki za odp.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Koszulka ubrana zabieram szalik i czas już wyjść z domu i kierowac sie pod stadion! Ehh takiego nerwa i cisnięcia w brzuchu nie czułem juz bardzo dawno przed meczem...
Jazdaaa Jazdaa Jazdaaaa!!! ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|