|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
pan Kafarski raczej może się już pakować i wracać do Kościerzyny, bo nawet 10:0 z ŁKSem mu już nie pomoże...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Szczerze dzisiaj po oglądnięciu meczu mogę powiedzieć, że niestety nasz stadion w porównaniu z tym w Gdańsku to jest brzydal ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
/\/\ nie wiem może nie zauważyłem po prostu ale Wy chyba nie macie gniazda na młynie tak ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Na tym meczu nie było jeszcze gniazda. To był pierwszy mecz więc organizacyjnie jeszcze jest wiele rzeczy do poprawienia. Ale jestem pewien, że jak nie będzie przypadkowych osób to doping i cała otoczka będzie o wiele lepiej wyglądać.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Tak jeszcze apropo meczu Legia-Górnik.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__1_1_.html Czy w 18 sekundzie jeden z komentatorów nie mówi niestety? Obiektywizm pierwsza klasa :] |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Ale po co tyle agresji? Stadiony znam praktycznie wszystkie ( nowo budowane) bo to należy do zakresów moich obowiązków zawodowych. Wasz stadion jest ładny i tyle. Tylko, że stadion to nie kobieta .13 tys u nas na Zagłębiu, które nie budzi praktycznie żadnych emocji to i tak niezły wynik. Zwłaszcza w obliczu tego co się działo z biletami na Cypryjczyków. Część ludzi nie wiedziała o niezależnej kolejce, część trzyma kasę na ważniejsze mecze, których czeka nas jednak kilka dodatkowych w tym sezonie. Zobaczymy co będzie u Was za jakieś 3-4 kolejki jak już wszyscy zainteresowani nowym stadionem będą mieli zaliczoną wizytę i przyjedzie chociażby właśnie Zagłębie. To co napisałem, nie wynika z niechęci czy zazdrości tylko z czystego pragmatyzmu. W Polsce 30 tys stadion to aż za dużo. Ok, są ze 3 mecze w sezonie plus puchary kiedy taki stadion może się zapełnić. Takie są realia i prędko inne nie będą. Lech będący jedyną wielkopolską drużyna w I lidze ( bo nie uznaję nowomowy typu "ekstraklasa") miał problem z kompletem w fazie grupowej LE. Stadiony 40-50 tysięczne będą miały sens za ok 10 lat pod warunkiem, że polska piłka będzie szła do przodu. Tylko, że za 10-15 lat te stadiony będą już przestarzałe.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 15.08.2011 o godz. 07:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 15.08.2011 o godz. 08:19.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie wiem wlasnie jak inni moga oceniac czy stadion ma dusze czy nie poprzez TV... chyba nie ktorym gul skacze i dla tego tak pisza... Mnie osobiscie stadion Lechii sie bardziej podoba niz nasz.
![]()
Od kolyski, az po grob. Wisla Krakow !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Niestety faktycznie bardzo wiele osob przyszlo na stadion bo taka jest teraz "moda", moda na stadion, foty na fejsa itp itd, z kolejnymi meczami wyjdzie ile januszy sie zacznie wykruszać a ilu z nowych złapie bakcyla na Lechię.
Doping jak na taką mieszankę ludzi stał na dosyć dobrym poziomie, Tusk wygwizdany kilkukrotnie. Foto: ![]() Niestety tuż po rozpoczęciu meczu podlazła do mnie jakaś laska że jej miejsce zajmuje chociąż miejsce obok wolne było a ona "nie bo mam swoje wyznaczone" eh... Gra Lechii to niestety tragedia, Kafarskiego nalezalo wywalic w poprzednim sezonie po niespelnieniu minimum czyli 6 miejsca, impotencja dzialaczy w Gdansku to niestety nasza pieta Achillesowa... w tym momencie potrzebny jest trener ze swiezym spojrzeniem i nawet Probierz bedzie lepszy od Kafarskiego ktory sie poprostu nie nadaje teraz do walki o takie cele jak europejskie Puchary. Teraz Lks, ale z taka gra to predzej Lks sie przelamie na Lechijce niz Lechia na Lksie... dlatego nowy szkoleniowiecj potrzebny od zaraz ![]() ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Myślałem, że to kibice, fanatycy zawsze w stadion tchną ducha i klimat |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 15.08.2011 o godz. 09:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i Kafarskiego który cały czas twierdzi, że nie potrzeba wzmocnień bo ma super hiper mega wypasiony skład i po kilku geniuszy na każda pozycje
Panie Kafar dzięki ale czas się pożegnać |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Klub się musi wzmacniać to naturalne więc myślę, że Lechii przede wszystkim jest potrzebnych kilku lepszych piłkarzy a trener to tak jakby sprawa drugiego rzędu. Całe szczęście, że Wam ten Traore nie uciekł w lecie ale to i tak za mało żeby ciągnąć cały zespół do wysokich pozycji w tabeli.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Nie znacie sie, Lechia czeka az czolowe druzyny spuchna i dogoni ich ba, nawet ich przegoni.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miejsce Lechii jak dla mnie nie jest żadnym zaskoczeniem na chwilę obecną. Patrząc na ich miejsce w tabeli rundy wiosennej, czyli 6 od końca, a tak naprawdę 4 od końca, bo Arka i Polonia Bytom mocno odstawały od reszty i spadły do I ligi to taki scenariusz był jak najbardziej prawdopodobny. Do tego dochodzą bardzo średnie, jeśli nie słabe transfery na tle rywali i zaskakująco wysoka forma np. Korony, czy Bełchatowa co suma sumarum dało wynik w postaci miejsca tuż przed strefą spadkową po 3 kolejkach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Mialem byc bardziej konkretny i stwierdzic ze Lechia ma bardzo slaba druzyne i srodek tabeli to bedzie dla nich sukces?
Moze mialem dodac ze ich trener zyje w matriksie sadzac ze ma wystarczajacy sklad i nie potrzebuje wzmocnien? Tak, nasmiewam sie z nich bo po tym co mowi trener i po tym czego sie mozna bylo naczytac w prasie czlowiekowi sie po prostu chce smiac. Smieje sie tez z podejscia Maciusia S do taktyki, frajerstwa Jozwiaka i Miklasa i wielu innych spraw zwiazanych z klubem ktoremu kibicuje. Jak cos jest do niczego to tak to nazywam a nie udaje ze jest inaczej.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 15.08.2011 o godz. 13:08.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Po prostu widziałem go jeszcze przed otwarciem i tyle. Zresztą nie ten jeden. Czy ma duszę pokaże czas. Nie wiem, być może fanatycy wypełniający go w 1/10 zrobią swoje. Oby. Ktoś się na ta chwilę myli. Nie ma sensu dalsza licytacja. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja aż tak ostro tego bym nie nazwał. Mamy w rodzimej piłce masę mitomanów, tych większych od ludzi pokroju Laty, Smudy, Filipiaka czy Wojciechowskiego i mniejszych tj. Miklas, Kafarski, Probierz, Skorża i wielu wielu innych. Każdy lubi trochę pobajdurzyć, ale dłuższe życie w oderwaniu od rzeczywistości powoduje, że ta ułuda staje się jawą, a człowiek, który zaczyna wierzyć w takie wymysły swojej wyobraźni nie może być traktowany na poważnie. Kwintesencją tej całej fikcji, która zawładnęła rodzimą kopaną są wyznania trenerów, którzy z bardzo średnią ekipą celują w MP, usiłują wmówić wszystkim, że lider zespołu (Grosicki) nie jest niezbędny, albo że wzmocnienia są niepotrzebne, bo i tak mamy najlepszy skład w całej lidze (gdy w rzeczywistości jest on 4/5 w skali ekstraklasy), albo mamy długą ławkę (gdy w rzeczywistości przed meczem musimy dobrać 3 zawodników z ME).
Kafarski nie wyróżnia się jakoś specjalnie na in plus, ani na in minus, ale z tym składem osobowym, przy formie drużyny nie lepszej niż z rundy wiosennej nie wróżę mu dotrwania do jesieni. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Alinaz Arenie brakuje 4 lat zeby stala sie przestarzala, natomiast Ajax Arene to juz chyba powinni zaczac rozebrac bo ma 15 lat. Nie bede tu wymienial kolejnych 70 obiektow ktore nie traca po latach na funkcjonalnosci i estetyce ale warto abys sie zastanowil nastepnym razem zanim napiszecz cos rownie niedorzecznego..... zwlaszcza ze wszystkie wymienione sa tak naszpikowane elektronika ze nawet spuszczenie wody w kiblu jest odnotowane przez komputer.
Ostatnio edytowane przez Pilsner : 15.08.2011 o godz. 13:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie tylko o to chodzi. Jeśli poziom ligi rzeczywiście się podniesie, wtedy te stadiony będą ZA MAŁE. Ludzie są spragnieni dobrej piłki w Polsce (jak szybko wyprzedawały się bilety na Amikę, a teraz na Wisłę?). Jak pl kluby będą co roku osiągać fazy grupowe LM czy LE, w lidze będą grać atrakcyjną piłkę, to wtedy taki 30-tyś. w Wa-wie wyda się śmieszny, bo chętnych będzie 10x tyle.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Plus dobra reklama produktu pod tytułem "Polska Ekstraklasa", czy w danym regionie np "Wisła Kraków", "Jagiellonia" itd. itd...
|
|
|