The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2011, 13:22
pogoda niedobra :<

Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 13.08.2011, 13:32
Poziom meczu tragiczny.. Korona od 10-15 min broni się jak w A-klasie a Jaga atakuje jak zespół z klasy C.
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.08.2011, 14:22
Oby się utrzymało 1-1. . Panie Turek, kończ Pan tą żenadę bo wynik idealny. Nikt nie odjedzie.
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.08.2011, 14:22
Przech.j Franek.... W tej formie to on może i do czterdziestki dociągnąć...
Odpowiedz cytując
hide
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.08.2011, 14:29
Korona dno... są mistrzem symulki i fauli w naszej lidze.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Stary 13.08.2011, 14:33
hide napisał(a):Wyświetl post
Korona dno... są mistrzem symulki i fauli w naszej lidze.
Co jak co ale bardziej Jaga symulowała , w czym prym wiódł Seratlić
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 13.08.2011, 14:38
Ktoś wie co z Małkowskim?
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 13.08.2011, 14:40
Ja w sprawie wczorajszego meczu, najlepszym obrońcą w naszym zespole był... Wasiluk. Ani chybi w Cracovii muszą jakiegoś wirusa na boisku rozpylać, że facet gra w WKS-ie o klasę lepiej niż u waszej sąsiadki.
Nie byłem przekonany do tego wypożyczenia, ale widać, że Lenczyk miał nosa.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.08.2011, 14:42
Włączyłem mecz w 75 minucie i pomyślałem , że wcześniej było mordercze tempo bo zawodnicy obu drużyn ze zmęczenia potykali się o własne nogi .Jeżeli faktycznie cały mecz było takie człapanie to cieszę się , że straciłem jedynie 15 + 8 min życia a nie całe 90 plus czas doliczony .Poziome samej końcówki przypominał poziom meczu drużyn B klasowych .
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 13.08.2011, 14:43
Franek to Franek ...
Małkowski ma złamany nos. Tak mówi w C+

Ktoś może mi powiedzieć czemu Polonia gra trzeci mecz z rzędu u siebie?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 13.08.2011, 15:27
Bruno to ma fuksa do tych bramek - strzal, rykoszet od Chaveza i zmylony Pareiko - teraz strzał, rykoszet i Bodzio W zmylony
Odpowiedz cytując
MMMMM
Member

Od: 04.2011

Stary 13.08.2011, 15:41
Hej, mam dekoder od Canal Plus i nie działa mi opcja wyłączenia komentarza na C+Sport HD która rzekomo została dodana. Naciskam + i przelaczam z opcji polski na 'język' i ciągle słyszę tych irytujących 'fachowców' :/ Help
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.08.2011, 16:19
MMMMM napisał(a):Wyświetl post
Hej, mam dekoder od Canal Plus i nie działa mi opcja wyłączenia komentarza na C+Sport HD która rzekomo została dodana. Naciskam + i przelaczam z opcji polski na 'język' i ciągle słyszę tych irytujących 'fachowców' :/ Help
to wycisz głos co za roznica ?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.08.2011, 16:32
Słabo bo słabo ale 3 punkty dopisze na swoje konto. My też słabo, ale zdobywajmy te 3 punkty
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.08.2011, 16:36
Zdobyli 3 punkty ale powinni jak to sie mowi "dobic frajera", przykre ale LKS gra jak jakas zbieranina z ligi okregowej.
Kazdy mecz ktory rozegrali w tym sezonie z ich strony stal na zenujacym poziomie.

Mam nadzieje ze Janek na dzisiaj jakos fajnie ustawi druzyne i pokusi sie o punkcik

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.08.2011, 19:00
Mecz jak w starych "dobrych czasach" czyli gdzieś na przełomie XX i XXI wieku. Gdyby wtedy odbył się taki mecz jak dzisiejszy Wisła - Zagłębie, powiedzmy w ostatniej kolejce i Wisła potrzebowałaby punktów to właśnie tak by to wyglądało. I nawet nie chodzi mi o postawę sędziego tylko Zagłębia Lubin. Spowodowali dwa karne totalnie z dupy w całkowicie niegroźnych sytuacjach i to takie żywcem wyjęte z Fryzjera. Najpierw ręka w górę przy główce we własnym polu karnym, a potem faul bramkarza w całkowicie niegroźnej sytuacji, gdzie jego interwencja była totalnie niepotrzebna

Dawno nie widziałem meczu przegranego tak chamsko na własne życzenie. A myślałem, że to poważna drużyna jest to Zagłębie.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.08.2011, 19:55
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Dawno nie widziałem meczu przegranego tak chamsko na własne życzenie. A myślałem, że to poważna drużyna jest to Zagłębie.
Nie widzę żadnej różnicy między głupimi rękami i faulami obrońców w polu karnym,a "głupawką"która np.ogarnęła obrońców Cracovii,gdy praktycznie podarowali wam trzy bramki.To się po prostu nazywa nieudolność.Jak mawiał majster Kobuszewski,podkreśl to sobie wężykiem.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 13.08.2011 o godz. 20:26.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 13.08.2011, 20:07
Niekoniecznie, bo kiksy, błędne decyzje, kopnięcie w ziemię i cała reszta to faktycznie nieudolność. Natomiast wyskoczenie z ręką na baczność we własnym polu karnym czy ostry faul bramkarza na skraju pola karnego w otoczeniu dwóch właśnych obrońców to jest szczyt. Może i nieudolność, ale niecałe 10 lat temu druk jak nic
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 13.08.2011, 20:08
Jasne, ta Wisła to zawsze ma karne z kapelusza. W druga strone to na pewno karny byłby prawidłowo podyktowany Czasami myslenie niektorych polskich kibicow powala mnie na kolana
Czy ktoś tu pisze o karnym z kapelusza?
Akurat nie pisałem o Tobie tylko o internetowych napinaczach, ktorych na onetach, interiach i eurosportach pelno
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 13.08.2011 o godz. 20:18.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 13.08.2011, 20:12

EDIT: taaa, i pewnie o tych z Hyde Parku w Oragne.. i stąd zacząłeś zdanie od "Jasne"
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 13.08.2011 o godz. 20:39.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.08.2011, 20:42

EDIT: taaa, i pewnie o tych z Hyde Parku w Oragne.. i stąd zacząłeś zdanie od "Jasne"
Tak mi się coś przypomniało. Legia - Wisła pod koniec tamtego sezonu. Czerwona kartka dla Pareiki i rzut karny...

Była ręka zawodnika Zagłębia?

PS Swoją drogą ten drugi rzut karny nie przypomniał wam bodajże karnego w meczu Wisła - Legia w tamtego sezonu?
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 13.08.2011 o godz. 20:45.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 13.08.2011, 20:47
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Była ręka zawodnika Zagłębia
Była, ewidentna. Stąd moje jednoznaczne skojarzenia, że na przełomie wieków to był druk klasyczny (z tego co kojarzę lubował się w tym Polar Wrocław).
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.08.2011, 20:53
Ilu sie napina Wislakow na necie? Podobna ilosc. Przestancie pie**** bo az sie niedobrze robi. Wiecznie pokrzywdzeni lub wiecznie napinajacy sie kibice tej czy tamtej druzyny.

Wygraliscie, ok, nic wiecej nie pisze bo sie zacznie. Jak za komuny.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
GrandmasterB
Member

Od: 11.2010

Stary 13.08.2011, 21:06
Ten Marciniak jest jakiś nienormalny. Jak na razie sędziował 3 spotkania i podyktował 6 rzutów karnych, z których może jeden nie był naciągany.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.08.2011, 21:06
Dla Kazka Węgrzyna karnego nie było.Już kiedyś pisałem,że ten pan doskonale wie co w trawie canalo-plusowej piszczy,czyli od kogo zależy jego długotrwałe zatrudnienie w owej instytucji.No,a jak wiadomo tam urzęduje legijna jaczejka.Trochę sobie z pana Kazia żartuje,ale gdyby podobna sytuacja była z drugiej strony,to karny byłby ewidentny,a on na czynniki pierwsze rozłożyłby głupotę obrońcy Wisły. P.S. @kreseq,tę nieszczęsną dyskusję zaczął 0 22. Ja też się zdenerwowałem,że Górnik wczoraj nie utrzymał remisu,no ale żeby aż tak?
Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 13.08.2011 o godz. 21:16.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 13.08.2011, 21:17
rozarian napisał(a):Wyświetl post
P.S. @kreseq,tę nieszczęsną dyskusję zaczął 0 22. Ja też się zdenerwowałem,że Górnik wczoraj nie utrzymał remisu,no ale żeby aż tak?
Co ja niby zacząłem? Napinkę na jakimś dennym poziomie? Napisałem tylko, że Lubin strasznie frajersko się sam załatwił i że kiedyś miałoby to inną wymowę.

W C+ wszyscy eksperci są za Legią. Szymkowiak i Mielcarski są nawet jej kibolami.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.08.2011, 21:25
Dla mnie ten Marciniak, to jakaś karykatura sędziego jest. I nie mówię o jego karnych w tym meczu (tzn. ta ręka się broni i nie mam pretensji, choć 9/10 sędziów by na to nie zwróciła uwagi i raczej też nikt by nie miał pretensji - ale to żaden powód, by twierdzić że karny z kapelusza), raczej o jego cholernie przypadkowych decyzjach przez cały mecz (bez faworyzowania którejkolwiek drużyny). Ktoś kogoś lekko pchnął - faul. Ktoś komuś wjechał wyprostowaną nogą w kolano - gwizdek milczy. Rachwał tam prawie nogę komuś urwał i Marciniak nie odgwizdał. Boczni to samo, Iliev się przewraca o powietrze dwa metry od sędziego, a ten prawie sobie ręki nie urwie od machania chorągiewką.

Swoją drogą, Isailović nie powinien był dostać czerwonej za tamten faul? Idiotyczna interwencja, widać nerwy im puściły. Z naszego punktu widzenia szkoda, jakby Zagłębie grało w drugiej połowie tak jak w pierwszej, to raczej remis by wyciągnęło... wyraźnie się spalili w drugiej. W dodatku Pawłowski, Małkowski i Gancarczyk to pary mieli na 45 minut, potem już tylko gra na alibi... Reprezentanci, psia ich mać...

Cytat:
Ja też się zdenerwowałem,że Górnik wczoraj nie utrzymał remisu,no ale żeby aż tak?
Trochę grozi to napinką to co napiszę (), ale ja to widzę tak, że Górnik z nami remisował, bo nasi wyraźnie odpuścili, a Zagłębie z wami remisowało, bo nie mogliście im nic wcisnąć No ale też jaki poziom prezentuje obecnie Górnik, a jaki Zagłębie...
Ostatnio edytowane przez Sartre : 13.08.2011 o godz. 21:31.
Legionista
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.08.2011, 21:30
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie ten Marciniak, to jakaś karykatura sędziego jest.
Ano dziwny koleś, zresztą liniowi nie lepsi ale faktycznie 'man of the match' to cała drużyna Zagłębia
To trzeba się na prawdę starać żeby stworzyć sobie sporo dobrych sytuacji, przeciwnikowi w zasadzie nie dać za bardzo pograć(oprócz poprzeczki Garguły) i przegrać 0-1 a i 0-2 mogło być

Na dziś Wisła z faworytów zdecydowanie najgorsza jeśli chodzi o jakość gry.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 13.08.2011, 22:33
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Na dziś Wisła z faworytów zdecydowanie najgorsza jeśli chodzi o jakość gry.
Co ciekawe najniżej w tabeli ze wszystkich pucharowiczów. Generalnie mam na to swoją teorię, od końcówki zeszłego sezonu kiedy to Maaskant nie zrobił nic z tym, że cała Wisła położyła lachę na ostatnie 2-3 mecze. Teraz podobne granie jest, bo obok jest walka o LM, a więc spotkania o niebo ważniejsze. Mam nadzieje, że prędzej czy później na tym minimaliźmie się wywrócicie

Z sędzią to jeszcze nie do końca czaję tego karnego pierwszego, bo Marcniak chyba na poczatek dał.... przywilej korzyści i zaczał patrzeć za piłką w zupełnie innym kierunku niż tam gdzie była ta ręka. Dopiero musiała minąć chwila, by ponownie się odwrócił i dał karnego.

Albo dał przywilej
Albo myślał czy dobrze widział
Albo liniowy mu dał jakiś sygnał elektroniczy (nie wiem czy coś takiego jest).
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 13.08.2011, 22:48
Co ciekawe najniżej w tabeli ze wszystkich pucharowiczów. Generalnie mam na to swoją teorię, od końcówki zeszłego sezonu kiedy to Maaskant nie zrobił nic z tym, że cała Wisła położyła lachę na ostatnie 2-3 mecze. Teraz podobne granie jest, bo obok jest walka o LM, a więc spotkania o niebo ważniejsze. Mam nadzieje, że prędzej czy później na tym minimaliźmie się wywrócicie

Z sędzią to jeszcze nie do końca czaję tego karnego pierwszego, bo Marcniak chyba na poczatek dał.... przywilej korzyści i zaczał patrzeć za piłką w zupełnie innym kierunku niż tam gdzie była ta ręka. Dopiero musiała minąć chwila, by ponownie się odwrócił i dał karnego.

Albo dał przywilej
Albo myślał czy dobrze widział
Albo liniowy mu dał jakiś sygnał elektroniczy (nie wiem czy coś takiego jest).
Daj sobie juz z tym spokoj - wynik poszedl w swiat
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów