|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Jovanić - Boenisch-Arboleda-Perquis (?) - Obraniak, Polanski, Matuszczyk, Roger, Melikson - Aquafresca Ławka: Radović, Hernani, i dalej szukamy. Będzie dobrze, Franz, dasz radę! To będzie Euro bez żadnego zawodnika gospodarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie oglądam za często reprezentacji ,ale wczoraj to zrobiłem. Wg mnie w pomocy i ataku mamy całkiem niezlych piłkarzy. Nawet defensywni pomocnicy Murawski i Polański to dobrze wyszkoleni zawodnicy. Nie tak jak kiedyś, powolny Cycek Lewandowski
Gorzej jest z obroną i to było widac. Z całej defensywy na siłę mógłby zostać Głowacki, reszta nie prezentuje odpowiedniego poziomu i nie ma co się tu rozwodzić nad każdym z osobna. Każdy widzi ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 11.08.2011 o godz. 17:17.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Mi niestety też się wydaje, że za rok będzie kompromitacja. Szkoda bo taka impreza we własnym kraju a ja czuję taką niechęć, znudzenie do reprezentacji, że wyniki dziwnie przyjmuję neutralnie. A co do Polańskiego to pokazuje jaką dobrą mamy kadrę, że wiecznie musimy szukać Polaków za granicą mało związanych z Polską i cały czas wypatrujemy czy aby jakiś ktoś kto tylko mógłby grać w reprezentacji, czy nie przyjąłby polskiego obywatelstwa i reprezentował Nasz kraj.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Co do wczorajszego meczu to ten cały Polański mnie nie zachwycił,póki co Dudka prezentuje się lepiej od niego i powinien miec miejsce w składzie.Na ławe powinien powędrowac też Obraniak,który od dłuższego czasu jest bez formy.Licze na powrót Boenischa,bo będąc w swojej dyspozycji jest naszym pewniakiem na lewej stronie obrony,podobnie jak Piszczek na prawej.Licze też,że Matuszczyk wystrzeli z formą i wygryzie Murawskiego,który o dziwo,wczoraj rozegrał całkiem niezłe zawody.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
a Wy co myślicie o Polsce? Bo ja mysle że to g***** kraj. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Hanys gosciu Ciebie to nie "MOZNA" ignorowa ,Ciebie "TRZEBA" ignorowac...
Powód: Sorry za OT...
Ostatnio edytowane przez Glazik : 11.08.2011 o godz. 22:04.
![]() |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Cholera, Zdzisiek Krecina zalal pale i go z samolotu wyrzucili (oczywiscie jeszcze przed startem
). Na dodatek zwymyslal Grzeska od "burakow" Co za cham |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
a Listkiewicza nazwał " węgorzem, raz w lewo, raz w prawo " .
Ojciec mi mówił, że Smuda 2 dni temu powiedział Piszczkowi że ' trzeba było kłamać w prokuraturze, tak by Cię nie zawiesili " . Ktoś podklepie jakimś linkiem do tego artykułu ? Czy to w tv szło ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Naprawdę przepraszam za off-topic ale już kiedyś apelowałem i widać nie poskutkowało więc zrobię to jeszcze raz. Wstawiajcie k*wa kropki w miejsce postów Hanysa jeżeli go cytujecie. Wiele osób ma go w ignorowanych, a Wasze cytowanie kompletnie niszczy sens ignora. Z góry dziękuje.
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/7502-Smud...iast_zwolniony
proncie bardzo |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i po kij dajesz linka, jak wyżej o tym napisałeś ? @sorin - dzięki za linka ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
żeby nabić wejść TVN24 ... innego sensu nie widzę ...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zebys mogl mnie o to zapytac.
edit. tak bo ja z tvn-u |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pokomonie, nie pyskuj. Za 20 dni ubierasz tornisterek i do szkółki w mundurku marsz ! == Ktoś wie co się z Tytoniem dzieję ? Gra, nie gra ? Nie żebym tęsknił, ale ja uważam że nasza trójka bramkarzy powinna wyglądać tak: 1. Szczęsny 2. Fabiański 3. Kuszczak Oczywiście dla mnie nr. 1 jest Borubar ;-) ale wiadomo, że ten ćwierć inteligent nie powoła na kadrę ani Artura, ani Małego ani Kaźmierczaka ze Śląska bo są zbyt mądrzy i wygadani dla franza. W sumie i tak odpadniemy po 3 meczu, więc nie ma sensu rozmyślać nad trzecim bramkarzem, no ale kto by to mógł być ? Załuska bez rewelacji się spisuje ( m.in dlatego Celtic chciał Sandomierskiego kupić, ale ubiegło ich Genk ). Tytoń się spalił w meczu w którym wystąpił, a Grzesiu Sandomierski jest słaby. To że bronił dobrze w PL lidze, nie jest żadnym wyznacznikiem umięjętności. Mucha też dobrze w L bronił i co ? Drugi rok grzeje ławę w Evertonie ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Przykład:Cytat:
Podpowiedź - Łukasz P. i bynajmniej nie jest to nasz "skorumpowany" Piszczek Takich przykładów jest więcej, ale jak ktoś się czymś nie interesuje i nie ma wiedzy w temacie, to stwierdza prawie jak aksjomat to, co mu się wydaję. I tak Tobie się wydaje, że na mitycznym zachodzie takie wypowiedzi nie mają miejsca, a jak widać mają miejsce. Wielu, naprawdę wielu reprezentantów Niemiec cz Francji gra tam tylko dla kasy, prestiżu, sukcesów albo z powodu "piłkarskiego wychowania", a jako ludzie czują się obywatelami mniejszych państw, z których pochodzą, ale mało kto jest na tyle głupi, żeby opowiadać o tym w mediach. My mamy takich reprezentantów dwóch, w porywach trzech, a to wystarczy, żeby z tego powodu już pluć na reprezentacje, smutne to jest...Nie mówię, o tych, co krytykują obecność Polańskiego w kadrze, bo sam jestem przeciw, a np. o takich osobach: "Zbieranina"...w całym składzie dwóch, góra trzech gości spoza naszego kraju, obaj z polskimi korzeniami, a już mowa o jakiejś wielkiej zbieraninie...Ja rozumiem, że jakby u nas powoływano Rogera, Arboledę, Vukovicia, Hernaniego a na deser Radovicia i reprezentacja stawałaby się powoli wielonarodowa, ale sytuacja, która teraz jest, jest zupełnie niewspółmierna do reakcji ludzi w stosunku do całej reprezentacji. Możecie być spokojni, Arboledy w kadrze nie zobaczycie, nie dość, że jest bez formy, to jeszcze przeciwko niemu ostatnio wypowiedział się kapitan naszej kadry. Tak jak mówię, Polański w kadrze powinien być regularnie wygwizdywany, ale to nie jest powód, żeby odwracać się od kadry, nie czyńmy go w ten sposób kimś ważnym. Kiepski trener to również nie powód ku temu. Dziewięćdziesiąt procent piłkarzy w tej drużynie wie, co to znaczy ubrać koszulkę naszej kadry i nie przekreślajmy ich postawy, choćby przez głupie komentarze w stosunku do całej reprezentacji. Bo jak gra jest jaka jest (chociaż IMO nie taka zła...), to do ambicji Kuby, Lewego, Mierzejewskiego, Wawrzyniaka, Szczęsnego i innych nie możemy mieć zastrzeżeń...
Ostatnio edytowane przez rw88 : 12.08.2011 o godz. 07:33.
|
||
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Autograf mogę tylko złożyć pod tym co napisałeś rw88.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Skorumpowany" Piszczek. Rozumiem, że on jest właśnie "skorumpowany", a nie skorumpowany. Skoro piszecie coś takiego to i nie dziwne, że Wam ta kadra generalnie nie przeszkadza.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Jego udział w tej korupcji był naprawdę niewielki, ot młokos wziął udział w drużynowej ściepie, w tym meczu nawet nie znalazł się na ławce rezerwowych i to są fakty. Oczywiście była wina, to i musi być kara, ale moim zdaniem za to, co zrobił powinien dostać zawiasy, prace społeczne i grzywnę finansową, bo w samej konkretnej czynności ustawienia meczu udziału nie brał. Co innego jakby w tym meczu zagrał i pilnował wraz z kolegami wyniku 0:0, to czyn byłby zdecydowanie większy i kara powinna być rzeczywiście wysoka, ale tak? Spójrzcie na to trzeźwo, a nie przez wpływ Weszło! na Waszą osobę... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, właśnie piszę na trzeźwo. Facet kupił mecz, po wybuchu w mediach gigantycznej afery korupcyjnej i przez dwa lata udawał, że tego nie zrobił. Dopiero jak się prokuratura dobierała do dupy kolejnym piłkarzom Zagłębia to się nagle zgłosił. Przy okazji pewnie ma wiedzę na temat udziału Smudy w kupionym meczu, wiec poszedł na pewniaka, że kadrę i tak ma pewną.
Daj spokój, kogo to obchodzi, że młokos (zresztą jaki młokos, normalna odpowiedzialność). I co z tego, że nie grał skoro posmarował. Rozumiem, że można bronić Polańskiego jakimś magicznymi konstrukcjami słownymi, ale obrona faceta który dopuścił się NAJCIĘŻSZEGO przewinienia jakie może być w sporcie to jakiś żart. Mam nadzieje, że dyskwalifikacja będzie na tyle szeroka, ze nie bedzie grał i w LM i Bundeslidze i już nigdy nie zagra w reprze, bo to jest repra, a nie przyczółek dla krętaczy. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie, rw88 zwrócił uwagę na jedną słuszną rzecz - pluje się potwornie na reprezentację, z Weszło na czele, pluje się na Smudę, pluje się na farbowanych - ale to wszystko odbija się na tych chłopakach, którzy naprawdę niczym sobie na to nie zasłużyli... No bo co takiego zrobili Lewandowski, Błaszczykowski, Piszczek, Mierzejewski, Grosicki, Kucharczyk, Murawski, Brożek, Rybus, Dudka, Wawrzyniak, Jodłowiec, Głowacki, Piszczek, Wojtkowiak, Rzeźniczak, Szczęsny, Fabiański, Pawłowski, Glik, Sadlok, Małkowski, Jeleń, Kikut, Wilk, Robak, Smolarek, Wołąkiewicz czy wcześniej Żewłakow - a przez kadrę przewinęło się w tym i ostatnim roku jeszcze więcej chłopaków - m.in. Gol, Borysiuk, Sandomierski... czy oni nie są Polakami? Czy dla nich gra w reprze to nie jest jakaś ambicja, to nie jest dla nich nic ważnego? A tych trzydziestu paru gości jest obśmiewanych i wyszydzanych ze względu na jednego Smudę i 5 czy 6 farbowanych lisów czy ćwierć-Polaków, spośród których i tak koniec końców gra trzech albo czterech, a i do takiego Matuszczyka akurat jakichś zastrzeżeń nie mam.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
nie wiem co jest cięższym przestępstwem - zrzuta na mecz czy branie dopingu Piszczek chyba jako jedyny z tego stada czarnych owiec ma honor i nie idzie w zaparte - powinni mu dac spokoj, niech odcierpi te pol roku w kadrze, a potem wroci rozumiem, ze ty nigdy nie zrobiles niczego glupiego pod wplywem grupy/kolegow ? to tylko pogratulowac - no chyba, ze nie masz kolegow ![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Tak jak na początku wierzyłem że Smuda da radę tak po Gruzji uważam że powinien być zwolniony... Przecież oni nic nie grali, Gruzini mieli nawet więcej okazji, jak tak zagrają z Niemcami, to szykuje się łomot 3-4 do zera... Jak dla mnie w rezprezentacji brakuje takich charakterów jak dawniej Świerczewski, Hajto , Wasyl, Bąk...nawet Żewłakow, oni potrafili krzyknąć a teraz to to wygląda jak banda chłopaczków... Wg. mnie skład na Euro powinien być taki :
Szczęsny - Piszczek, Żewłakow. Głowacki ( ew. Wasyl lub Baszczu), Boenish - Kuba, Sobolewski, Dudka, Peszko- Lewandowski - Brożek I wtedy by taki Żełakow, Wasyl czy Sobol wzięli te drużyne bo teraz to kicha jest i tyle... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
lepiej gdyby w każdej formacji występował 1 weteran
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Wy chyba zartujecie sobie z usprawiedliwianiem Piszczka? Kto byl zamieszany w korupcje nie powinien grac w kadrze - proste. Jaki niewielki udzial? Ile sezonow spedzil w Zaglebiu? Chyba nikt nie jest naiwny, zeby myslec ze w ciagu calego pobytu Lubinianie sprzedali czy kupili 1 mecz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ale my nie możemy sobie na to w obecnej sytuacji pozwolic.Piszczek jest filarem naszej kadry.Zobacz jak kiedyś było np z Adrianem Mutu-brał kokaine,a mimo to później znajdywał zatrudnienie w profesjonlanych klubach i grał w kadrze Rumunii.Nikt nie jest święty,Piszczek był młody i ciężko mu się było samemu sprzeciwic reszcie,poza tym jego wina była naprawdę niewielka,bo on był tak naprawdę pionkiem a nie żadnym inicjatorem tego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Widzę żę ciągle tu o Piszczku piszecie, ale nie zapominajcie że wtedy trenerem Zagłębia był Smuda. Piłkarze podobno oddali premie za awans do Pucharu Uefa ale żeby Smuda oddał to nigdzie czegoś takiego nie przeczytałem...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|