|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Maor to piłkarz z innej galaktyki... I w przeciwieństwie do innych piłkarzy którzy opuszczali Wisłę... ona może zajść na prawdę daleko...
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Niby pierdoła, ale ciekawi mnie to po prostu.
Maaskant jest żonaty tak ? Wziął ślub parę tygodni temu i ich dziecko jest w drodze. Tymczasem widzę, że Robert ma dziecko, syna . Więc przypuszczam, że to rozwodnik? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Cos mi sie wydaje ze jesli sprzedamy (kiedys napewno) Maora,to to bedzie rekordowa kwota w historii Polskiej Pilki na długo ,długo.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
@labtec
Rozwiódł się wcześniej z Helene, która powtórnie wyszła za mąż i w przylegającym do Deventer miasteczku Bathmen wychowuje ich 12-letniego syna Bo. Bob, Robert, Bo... Wszystko ma swój sens. – Bo na co dzień jest z matką, ale co weekend się widzimy. Oglądam sobotnie mecze Bo, potem spędzamy trochę czasu we trójkę z Connie – opowiadał nam zimą dziadek Maaskant. – A potem zaraz informuję syna, czy mój wnuk znów coś strzelił – dodawał. z tego wywiadu: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
Wszyscy go chwala a sam Maor mowil ze dla niego te 2 gole nie maja znaczenia i by wolal wygrac bo bardzo chcial wygrac. Bardzo wazne dla niego bylo zagrac w reprezentacji i utrzymac forme z gry w Polsce. Liczy na to ze wywalczy miejsce w skladzie reprezentacji.Co do Maoromanii to komentarze w Polsce i Izraelu sa tak podobne ze zapowiada sie miedzynarodowa Maoromania wszystkich kibicow klubow w ktorych gral PS: Izrael ma tak samo glupiego trenera co Polska. Gdyby nie cyrk Smudy to Maor mogl zagrac dla Polski (zaraz po pierwszych meczach w Wisle). Potem bylo za pozno a jak go w Izraelu na ten temat pytali to mowil ze Smuda mowi onim ze z dobra obrona sobie nie radzi i go nie potrzebuje wiec niema tematu... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja nadal myślę że ten temat był.Choćby wypowiedź Maaskanta że ma miesiąc na podjęcie decyzji co by znaczyło że jednak do końca jej nie podjął i o tyle się nie dziwię że ostro musiano nad nim 'pracować' - Popatrz, tam Cię nie chcą a tu grasz i jesteś gwiazdą, paszport masz ,matka Polka, będziesz pewniakiem na Euro a tak nigdy na takiej imprezie nie zagrasz...itp itd.Większości by to mogło namiszać w głowie.
Ale po dzisiejszym meczu to można chyba już ogłosić że temat zdechł ![]() I świetnie bo polubiłem Meliksona za grę oczywiście ale też waleczność, skromność, docenianie kibiców(widać było ten jego szok co tu się dzieje i jak został przyjęty) ,no i cechy przywódcze o które bym go nie podejrzewał ![]() Widok jego biegającego z resztą tych farbowanych lisów byłby nie do zniesienia. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja tez jestem za tym zeby po sezonie od razu go sprzedac za 5 mln euro. Za te pieniadze Stanisław sprowadzi nam 5 takich zawodnikow.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
"Maor to piłkarz z innej galaktyki... I w przeciwieństwie do innych piłkarzy którzy opuszczali Wisłę... ona może zajść na prawdę daleko..."
A o Marcelo zapomniałeś? Powód: Cytat
Ostatnio edytowane przez GliwickiWislak : 11.08.2011 o godz. 07:12.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Maor czas chyba zmienić róg
. Myślę, że bramkarz APOELU będzie dokładnie przygotowany jak i gdzie Melikson strzela karnego.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ale Marcelo nie błyszczał tak jak Maor, owszem był świetny w ofensywie, dobry w obronie, ale czasami też po jego błędach traciliśmy gole. W każdym razie jak każdy życzę mu jak najlepiej, ale do kadry Brazylii ma jeszcze niestety daleko.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nikt nie jest idealny. Melikson też błędy popełnia. Chociaż i tak jestem w ciągłym szoku, że gość o takim potencjale został nie zauważony przez lepsze kluby niż Wisła. Nie oszukujmy się, że T-Mobile Ekstraklasa nie jest najatrakcyjniejsza więc tym bardziej chwała Stanowi, że ściągnął geniusza jak na polskie realia.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
No nie wiem, reprezentacja Brazylii jest teraz chyba najsłabsza w historii. Co raz mniej wielkich nazwisk, nie będę zdziwiony, jak wkrótce i Marcelo w niej zadebiutuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
A ja uwazam ze nalezy czekac jak najdluzej, czekac do momentu az pojawi sie dobra finansowo oferta z bardzo silnej europejskiej ligi.
Melikson imo jest na tyle dobrym graczem, ze nie potrzebuje juz zadnego posredniego klubu miedzy swiatowa czolowka, na prawde nie zdziwie sie jesli odejdzie do 3 klubu w lidze hiszpanskiej, ktora jest po prostu dla niego stworzona. Panowie i panie, mamy teraz el. lm, lm lub le, el. me i ewenrualne euro 2012. Jesli sprzedawac Meliksona to w lipcu 2012, Maor jest rowniez swietnym czlowiekiem i nie zrobi nam numeru Uche, choc nie ma co sie oszukiwac, wystarczy oferta nie do odrzucenia i tracimy swoja biala gwiazde. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Już będziecie sprzedawać,spokojnie. Pograjmy coś w Europie,nam się nigdzie nie spieszy a i Maorowi też,bo chyba zdaje sobie sprawę, przynajmniej tak wynika z jego wypowiedzi, ile zawdzięcza Wiśle. Gdzie on był dwa lata temu a gdzie jet teraz. Tak więc spokojnie,ani jego ani nas nigdzie nie ciśnie.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 11.08.2011 o godz. 11:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
do reprezentacji to mu dużo brakuje |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Tym niemniej na bardzo atrakcyjną ofertę raczej nie będzie musiał długo czekać, skoro za takiego leszcza jak Mierzejewski Turcy dali 5 milionów euro. Gdzie on, gdzie Melikson... Ja już jestem psychicznie przygotowany na to, że to może być ostatnia runda, w najlepszym wypadku - ostatni sezon Meliksona w Wiśle. Gra po prostu za dobrze. I o ile zostanie on zastąpiony zawodnikiem/zawodnikami na przyzwoitym poziomie, to nie będzie problemu. A w tym wypadku myślę, że możemy Staszkowi zaufać. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja tylko się boję, że dla naszych działaczy oferta nie do odrzucenia to 3-4 mln Euro (chyba, że Stanisław postawi veto
)... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jak dla mnie to właśnie Stanisław jest gwarantem, że za grosze nie sprzeda.. On już robił porządne transfery i wie, ile kto jest wart. Taką mam nadzieję
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Optowałbym jednak za tym, żeby z ew. sprzedażą Meliksona poczekać do EURO. Jak się pokaże, a dodatkowo ( co daj Bóg ) zagramy w tym sezonie w LM i zdobędziemy MP, to może nie będzie to transfer na miarę Villi, ale ośmieliłbym zasugerować cenę mocno zbliżoną do ośmiocyfrowej.... ( pobożne moje życzenia )...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A Staszek prawa veta nie ma - mógłby co najwyżej próbować tłumaczyć Cupiałowi że to nie opłacalne. I właśnie co do opłacalności to jest ciekawa sprawa.Zdobyliśmy mistrza, w dużej mierze dzięki niemu, jesteśmy już w LE, też przy wydatniej pomocy Meliksona, no i ludzie chcą go oglądać co przekłada się na frekwencje. Oczywiście nie chce tu uprawiać kultu jednostki ale pytanie czy bez niego bylibyśmy tam gdzie jesteśmy - jest zasadneWięc jest kwestia - sprzedać i liczyć się ze spadkiem sportowym, bo powiedzmy sobie szczerze - zastąpienie go nawet dla Staszka proste nie będzie czy nie sprzedawać a korzystać tak sportowo jak i finansowo z jego gry szczególnie że w tym sezonie nie będziemy musieli sprzedawać.W końcu zespół już zarobił na siebie a ma szanse zarobić 3 razy tyle. Oczywiście jest też interes zawodnika o którym zapominać nie można Ogólnie sprawa ciężka no ale zobaczymy już w zimie jak się sprawy potoczą.To jest też pytanie jak Melikson będzie grał w pucharach i w reprezentacji - jest coraz bardziej znany więc będzie mu coraz trudniej(indywidualne krycie itp) - tu dużo będzie zależało od partnerów czyli postawy reszty zespołu. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
A teraz zejdź z obłoków, zdejmij różowe okulary.
Melikson jest za dobry na tą buraczaną ligę i tylko kwestią czasu jest jego odejście. Pokopiemy w LM (jeśli tam wejdziemy), bądź w LE i w razie niepowodzenia już po rozgrywkach grupowych wydaje mi się że go sprzedamy. Jak na razie to nie ma co dzielić skóry na... niedźwiedziu tylko czekać na najbliższe mecze. Te w lidze i te w eliminacjach, niech gra coraz lepiej. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Podobnie jak Wolfy ja się już pogodziłem, że oglądamy w najlepszym razie ostatni sezon Maora w Wiśle.
Transfer Mierzejewskiego a dokładnie suma za jaką Adrian trafił do Turcji jest dla mnie gwarantem, że my swojego asa nie puścimy za grosze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
My swojego asa Błaszcza - dużo lepszego gracza niż Janczyki czy inne Mierzejewskie - puściliśmy za sporo mniejszą kwotę niż obaj wspomniani. Stąd moje obawy... Liczę, że nowi ludzie w zarządznie mają inne, nowe spojrzenie na sprawę transferów "z klubu".
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kariera Meliksona nabrała rozpędu dopiero tej wiosny - decydujące co do ceny będzie nie to co już zrobił a to co teraz zrobi. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|