The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.08.2011, 22:13
CH. napisał(a):Wyświetl post
Po sezonie to za długo. Możemy nie awansować do pucharów i każdy o nim zapomni. Zreszta jakaś kontuzja w trakcie sezonu czy słabsze momenty, za duże ryzyko.
Dzisiejsza sytuacja Maora przypomina mi Małyszomanię i należy to wykorzystać, zaraz po pucharach.
Dobrze wypromować, on sam niech się dobrze pokaże na tle zespołów w fazie grupowej LM / LE i szybko opchnąć póki jego nazwisko jest gorące.
Zajebisty interes zrobimy. Za grosze kupiony, sprzedany za miliony. Byle nie mieć gorących głów i ośmieszać się z przyjęciem propozycji 3-6 mln euro. Stanowczo za mało. Daj Boże żeby jakieś Turki czy Rosjanie się trafiły , Ci drudzy to by jebnęli nawet kwotę 15 mln euro.. chociaż za Maora to nie dużo
A to czy rykoszet, czy karny nie ma najmniejszego znaczenia. Gole idą w świat.
Zaraz po pucharach sprzedać, bo potem będzie za pózno.. a takie czekanie i czekanie zawsze zle wychodzi. Przekonał się o tym między innymi Lech. Mieli szanse na zajebisty zarobek to przeciągali sprawę i sprzedali za grosze.
Fajnie by było jakby Stan wywalczył jeszcze jakieś procenty od jego kolejnych transferów.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.08.2011, 22:27
Maor to piłkarz z innej galaktyki... I w przeciwieństwie do innych piłkarzy którzy opuszczali Wisłę... ona może zajść na prawdę daleko...
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.08.2011, 22:59
jova napisał(a):Wyświetl post
Po Liteksie ucieszyłem się, że w końcu mamy kogoś, kto potrafi strzelać karne. Dziś już w to zwątpiłem. Melikson wykorzystał trzy jedenastki (Lubin, Litex, WKS), ale wszystkie wykonał identycznie. Mam nadzieję, że skuteczne strzały w prawy róg będzie miał okazję zaprezentować z APOELem.
jak ktos umie wykonywac rzut karny w jeden, ale dobry sposob, to jest w zupelnosci wystarczajace, zeby 95% karnych zamienic na gola. Poza tym, bramkarz moze sie zawsze zastanawiac, ze skoro gosc strzela w ten rog za kazdym razeim ,to kiedys musi to zmienic, i dlaczego akurat nie teraz? ;D
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.08.2011, 23:15
Niby pierdoła, ale ciekawi mnie to po prostu.
Maaskant jest żonaty tak ? Wziął ślub parę tygodni temu i ich dziecko jest w drodze.

Tymczasem widzę, że Robert ma dziecko, syna .

Więc przypuszczam, że to rozwodnik?

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.08.2011, 23:20
Cos mi sie wydaje ze jesli sprzedamy (kiedys napewno) Maora,to to bedzie rekordowa kwota w historii Polskiej Pilki na długo ,długo.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 10.08.2011, 23:27
@labtec

Rozwiódł się wcześniej z Helene, która powtórnie wyszła za mąż i w przylegającym do Deventer miasteczku Bathmen wychowuje ich 12-letniego syna Bo.

Bob, Robert, Bo... Wszystko ma swój sens. – Bo na co dzień jest z matką, ale co weekend się widzimy. Oglądam sobotnie mecze Bo, potem spędzamy trochę czasu we trójkę z Connie – opowiadał nam zimą dziadek Maaskant. – A potem zaraz informuję syna, czy mój wnuk znów coś strzelił – dodawał.

z tego wywiadu: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
MHaifa
Member

Od: 01.2011

Stary 11.08.2011, 00:45
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Tylko nie popadajmy w Maoromanie

Mhaifa jak tu jeszcze zaglądasz - czekamy na szerszą relację. Jak zagrał, jakie komentarze itd.
Meczu nie ogladalem, ale z komentarzy wynika ze wniosl sporo ozywienia i sprawil pozytywny bol glowy trenerowi Wszyscy go chwala a sam Maor mowil ze dla niego te 2 gole nie maja znaczenia i by wolal wygrac bo bardzo chcial wygrac. Bardzo wazne dla niego bylo zagrac w reprezentacji i utrzymac forme z gry w Polsce. Liczy na to ze wywalczy miejsce w skladzie reprezentacji.

Co do Maoromanii to komentarze w Polsce i Izraelu sa tak podobne ze zapowiada sie miedzynarodowa Maoromania wszystkich kibicow klubow w ktorych gral

PS: Izrael ma tak samo glupiego trenera co Polska. Gdyby nie cyrk Smudy to Maor mogl zagrac dla Polski (zaraz po pierwszych meczach w Wisle). Potem bylo za pozno a jak go w Izraelu na ten temat pytali to mowil ze Smuda mowi onim ze z dobra obrona sobie nie radzi i go nie potrzebuje wiec niema tematu...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.08.2011, 01:37
MHaifa napisał(a):Wyświetl post
wiec niema tematu...
Ja nadal myślę że ten temat był.Choćby wypowiedź Maaskanta że ma miesiąc na podjęcie decyzji co by znaczyło że jednak do końca jej nie podjął i o tyle się nie dziwię że ostro musiano nad nim 'pracować' - Popatrz, tam Cię nie chcą a tu grasz i jesteś gwiazdą, paszport masz ,matka Polka, będziesz pewniakiem na Euro a tak nigdy na takiej imprezie nie zagrasz...itp itd.Większości by to mogło namiszać w głowie.

Ale po dzisiejszym meczu to można chyba już ogłosić że temat zdechł
I świetnie bo polubiłem Meliksona za grę oczywiście ale też waleczność, skromność, docenianie kibiców(widać było ten jego szok co tu się dzieje i jak został przyjęty) ,no i cechy przywódcze o które bym go nie podejrzewał

Widok jego biegającego z resztą tych farbowanych lisów byłby nie do zniesienia.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 11.08.2011, 06:28
Ja tez jestem za tym zeby po sezonie od razu go sprzedac za 5 mln euro. Za te pieniadze Stanisław sprowadzi nam 5 takich zawodnikow.
Odpowiedz cytując
GliwickiWislak
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 11.08.2011, 07:10
"Maor to piłkarz z innej galaktyki... I w przeciwieństwie do innych piłkarzy którzy opuszczali Wisłę... ona może zajść na prawdę daleko..."

A o Marcelo zapomniałeś?
Powód: Cytat
Ostatnio edytowane przez GliwickiWislak : 11.08.2011 o godz. 07:12.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 11.08.2011, 07:27
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Ja tez jestem za tym zeby po sezonie od razu go sprzedac za 5 mln euro. Za te pieniadze Stanisław sprowadzi nam 5 takich zawodnikow.
za 5mln? myslisz ze Stan glupi czy z gipsu? przeciez cala Polska widzi ile jest wart...wejdziemy do fazy grupowej LM i caly swiat pozna jego talent.., a ty myslisz ze go SV sprzeda za takie grosze..
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.08.2011, 07:44
Maor czas chyba zmienić róg . Myślę, że bramkarz APOELU będzie dokładnie przygotowany jak i gdzie Melikson strzela karnego.
..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.08.2011, 09:37
tofik napisał(a):Wyświetl post
Maor czas chyba zmienić róg . Myślę, że bramkarz APOELU będzie dokładnie przygotowany jak i gdzie Melikson strzela karnego.
I dobrze, tym większe będzie jego zdziwienie
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.08.2011, 09:52
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
5 takich Meliksonów ?
mam nadzieję, że żartujesz
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.08.2011, 11:01
GliwickiWislak napisał(a):Wyświetl post
"Maor to piłkarz z innej galaktyki... I w przeciwieństwie do innych piłkarzy którzy opuszczali Wisłę... ona może zajść na prawdę daleko..."

A o Marcelo zapomniałeś?
Ale Marcelo nie błyszczał tak jak Maor, owszem był świetny w ofensywie, dobry w obronie, ale czasami też po jego błędach traciliśmy gole. W każdym razie jak każdy życzę mu jak najlepiej, ale do kadry Brazylii ma jeszcze niestety daleko.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 11.08.2011, 11:06
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Ale Marcelo nie błyszczał tak jak Maor, owszem był świetny w ofensywie, dobry w obronie, ale czasami też po jego błędach traciliśmy gole. W każdym razie jak każdy życzę mu jak najlepiej, ale do kadry Brazylii ma jeszcze niestety daleko.
Nikt nie jest idealny. Melikson też błędy popełnia. Chociaż i tak jestem w ciągłym szoku, że gość o takim potencjale został nie zauważony przez lepsze kluby niż Wisła. Nie oszukujmy się, że T-Mobile Ekstraklasa nie jest najatrakcyjniejsza więc tym bardziej chwała Stanowi, że ściągnął geniusza jak na polskie realia.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.08.2011, 11:36
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem, reprezentacja Brazylii jest teraz chyba najsłabsza w historii. Co raz mniej wielkich nazwisk, nie będę zdziwiony, jak wkrótce i Marcelo w niej zadebiutuje.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.08.2011, 11:37
A ja uwazam ze nalezy czekac jak najdluzej, czekac do momentu az pojawi sie dobra finansowo oferta z bardzo silnej europejskiej ligi.
Melikson imo jest na tyle dobrym graczem, ze nie potrzebuje juz zadnego posredniego klubu miedzy swiatowa czolowka, na prawde nie zdziwie sie jesli odejdzie do 3 klubu w lidze hiszpanskiej, ktora jest po prostu dla niego stworzona.

Panowie i panie, mamy teraz el. lm, lm lub le, el. me i ewenrualne euro 2012. Jesli sprzedawac Meliksona to w lipcu 2012, Maor jest rowniez swietnym czlowiekiem i nie zrobi nam numeru Uche, choc nie ma co sie oszukiwac, wystarczy oferta nie do odrzucenia i tracimy swoja biala gwiazde.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.08.2011, 11:49
Już będziecie sprzedawać,spokojnie. Pograjmy coś w Europie,nam się nigdzie nie spieszy a i Maorowi też,bo chyba zdaje sobie sprawę, przynajmniej tak wynika z jego wypowiedzi, ile zawdzięcza Wiśle. Gdzie on był dwa lata temu a gdzie jet teraz. Tak więc spokojnie,ani jego ani nas nigdzie nie ciśnie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.08.2011, 11:56
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Już będziecie sprzedawać,spokojnie. Pograjmy coś w Europie,nam się nigdzie nie spieszy a i Maorowi też,bo chyba zdaje sobie sprawę, przynajmniej tak wynika z jego wypowiedzi, ile zawdzięcza Wiśle. Gdzie on był dwa lata temu a gdzie jet teraz. Tak więc spokojnie,ani jego ani nas nigdzie nie ciśnie.
Jakby mu sie spieszyło to by tyle nie grał w sredniaku ligi izraelskiej. Dziennikarze tak niby o wszystkim wiedza a jednak w Lidze+extra mowili, ze Maor jak tak dalej bedzie grał to sam bedzie chciał odejsc. Szkoda tylko, ze nie słyszeli jak mowił, ze odejdzie tylko wtedy jak klub bedzie mogł na Nim sporo zarobic.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 11.08.2011 o godz. 11:58.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.08.2011, 12:07
dwdx1906 napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem, reprezentacja Brazylii jest teraz chyba najsłabsza w historii. Co raz mniej wielkich nazwisk, nie będę zdziwiony, jak wkrótce i Marcelo w niej zadebiutuje.
Marcelo to na razie niech się martwi, żeby utrzymać się w pierwszej 11 PSV, bo póki co gra słabo
do reprezentacji to mu dużo brakuje
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.08.2011, 12:10
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jakby mu sie spieszyło to by tyle nie grał w sredniaku ligi izraelskiej. Dziennikarze tak niby o wszystkim wiedza a jednak w Lidze+extra mowili, ze Maor jak tak dalej bedzie grał to sam bedzie chciał odejsc. Szkoda tylko, ze nie słyszeli jak mowił, ze odejdzie tylko wtedy jak klub bedzie mogł na Nim sporo zarobic.
Jasne, że lepiej odejść do bogatego klubu za duże pieniądze, bo takich zawodników bardziej się szanuje i nie odsuwa tak szybko od składu. Przy czym pytanie, ile to jest to "sporo" dla niego

Tym niemniej na bardzo atrakcyjną ofertę raczej nie będzie musiał długo czekać, skoro za takiego leszcza jak Mierzejewski Turcy dali 5 milionów euro. Gdzie on, gdzie Melikson...

Ja już jestem psychicznie przygotowany na to, że to może być ostatnia runda, w najlepszym wypadku - ostatni sezon Meliksona w Wiśle. Gra po prostu za dobrze. I o ile zostanie on zastąpiony zawodnikiem/zawodnikami na przyzwoitym poziomie, to nie będzie problemu. A w tym wypadku myślę, że możemy Staszkowi zaufać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.08.2011, 12:27
Ja tylko się boję, że dla naszych działaczy oferta nie do odrzucenia to 3-4 mln Euro (chyba, że Stanisław postawi veto )...
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.08.2011, 12:31
Jak dla mnie to właśnie Stanisław jest gwarantem, że za grosze nie sprzeda.. On już robił porządne transfery i wie, ile kto jest wart. Taką mam nadzieję
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.08.2011, 12:31
Optowałbym jednak za tym, żeby z ew. sprzedażą Meliksona poczekać do EURO. Jak się pokaże, a dodatkowo ( co daj Bóg ) zagramy w tym sezonie w LM i zdobędziemy MP, to może nie będzie to transfer na miarę Villi, ale ośmieliłbym zasugerować cenę mocno zbliżoną do ośmiocyfrowej.... ( pobożne moje życzenia )...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.08.2011, 12:58
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko się boję, że dla naszych działaczy oferta nie do odrzucenia to 3-4 mln Euro (chyba, że Stanisław postawi veto )...
Całkiem możliwe, szczególnie że dziś to Turcy i Ruski przepłacają a niekoniecznie Melikson chciałby tam iść.
A Staszek prawa veta nie ma - mógłby co najwyżej próbować tłumaczyć Cupiałowi że to nie opłacalne.

I właśnie co do opłacalności to jest ciekawa sprawa.Zdobyliśmy mistrza, w dużej mierze dzięki niemu, jesteśmy już w LE, też przy wydatniej pomocy Meliksona, no i ludzie chcą go oglądać co przekłada się na frekwencje. Oczywiście nie chce tu uprawiać kultu jednostki ale pytanie czy bez niego bylibyśmy tam gdzie jesteśmy - jest zasadne

Więc jest kwestia - sprzedać i liczyć się ze spadkiem sportowym, bo powiedzmy sobie szczerze - zastąpienie go nawet dla Staszka proste nie będzie czy nie sprzedawać a korzystać tak sportowo jak i finansowo z jego gry szczególnie że w tym sezonie nie będziemy musieli sprzedawać.W końcu zespół już zarobił na siebie a ma szanse zarobić 3 razy tyle.
Oczywiście jest też interes zawodnika o którym zapominać nie można

Ogólnie sprawa ciężka no ale zobaczymy już w zimie jak się sprawy potoczą.To jest też pytanie jak Melikson będzie grał w pucharach i w reprezentacji - jest coraz bardziej znany więc będzie mu coraz trudniej(indywidualne krycie itp) - tu dużo będzie zależało od partnerów czyli postawy reszty zespołu.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 11.08.2011, 13:02
A teraz zejdź z obłoków, zdejmij różowe okulary.

BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Optowałbym jednak za tym, żeby z ew. sprzedażą Meliksona poczekać do EURO. Jak się pokaże, a dodatkowo ( co daj Bóg ) zagramy w tym sezonie w LM i zdobędziemy MP, to może nie będzie to transfer na miarę Villi, ale ośmieliłbym zasugerować cenę mocno zbliżoną do ośmiocyfrowej.... ( pobożne moje życzenia )...

Melikson jest za dobry na tą buraczaną ligę i tylko kwestią czasu jest jego odejście. Pokopiemy w LM (jeśli tam wejdziemy), bądź w LE i w razie niepowodzenia już po rozgrywkach grupowych wydaje mi się że go sprzedamy.
Jak na razie to nie ma co dzielić skóry na... niedźwiedziu tylko czekać na najbliższe mecze. Te w lidze i te w eliminacjach, niech gra coraz lepiej.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.08.2011, 13:07
Podobnie jak Wolfy ja się już pogodziłem, że oglądamy w najlepszym razie ostatni sezon Maora w Wiśle.

Transfer Mierzejewskiego a dokładnie suma za jaką Adrian trafił do Turcji jest dla mnie gwarantem, że my swojego asa nie puścimy za grosze.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.08.2011, 13:25
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Podobnie jak Wolfy ja się już pogodziłem, że oglądamy w najlepszym razie ostatni sezon Maora w Wiśle.

Transfer Mierzejewskiego a dokładnie suma za jaką Adrian trafił do Turcji jest dla mnie gwarantem, że my swojego asa nie puścimy za grosze.
My swojego asa Błaszcza - dużo lepszego gracza niż Janczyki czy inne Mierzejewskie - puściliśmy za sporo mniejszą kwotę niż obaj wspomniani. Stąd moje obawy... Liczę, że nowi ludzie w zarządznie mają inne, nowe spojrzenie na sprawę transferów "z klubu".
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.08.2011, 13:33
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
My swojego asa Błaszcza - dużo lepszego gracza niż Janczyki czy inne Mierzejewskie - puściliśmy za sporo mniejszą kwotę niż obaj wspomniani. Stąd moje obawy... Liczę, że nowi ludzie w zarządznie mają inne, nowe spojrzenie na sprawę transferów "z klubu".
No ale spojrzenie to oni mogą mieć - wszystko weryfikuje rynek.Trza pamiętać że mimo wyglądu nastolatka, Meliksonowi za chwilę stuknie 27 więc nie jest już młodzieniaszkiem.Ok tacy zawodnicy przechodzą za grubą kasę ale to tacy co mają od lat ugruntowaną pozycję
Kariera Meliksona nabrała rozpędu dopiero tej wiosny - decydujące co do ceny będzie nie to co już zrobił a to co teraz zrobi.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów