|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Trzeba przyznać że bardzo niepokojące jest to ciągłe mówienie o pucharach i życie tylko nimi.Obyśmy nie obudzili się w środku sezonu z duża stratą punktową do czołówki i z świadomością że w przyszłym sezonie puchary nie dla nas.Dlatego każdy inny wynik niż zwycięstwo z zagłębiem trzeba uznać za porażkę.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
jak idą bilety na ten mecz? Bo wybieram się w sobote i chce kupic bilet bezposrednio przed meczem!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Spokojnie jutro kupisz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ja tam do Zagłębia nic nie mam, ale ja jestem tylko piknikiem i wuja się znam
![]() jaki skład bym chciał zobaczyć: Pareiko - Lamey, Bunoza, Chavez, Paljić - Sobol, Jirsak - Iliev, Major, Mały - Baton Jaki skład wyjdzie: Pareiko - Lamey, Jaliens, Chavez, Paljić - Sobol, Nunez - Iliev, Major, Mały - Gienek I obojętne jak wyjdą - koniecznie dać szansę Boguskiemu. Zagrał kilka minut w tym sezonie, a i tak wespół z Bitonem uratował punkty z Widzewem, niby przypadkowym przedłużeniem główki. ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() wg mnie, to Sobol, Jaliens, Iliev nie wyjdą i może Lamey |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Podobno sprzedano tylko 500 biletów na mecz z Lubinem, bo wszyscy kupują na APOEL, więc myślę, że spokojnie kupisz. Ja obstawiam skład Pareiko - Lamey - Jaliens - Chavez - Diaz - Garguła - Sobolewski - Maor - Kirm - Biton. I jeśli jakiś piłkarz lub ktoś ze sztabu Wisły to czyta: Panowie zagrajcie ten mecz dla Nas - kibiców! Dobrą grą zachęcicie kibiców do chodzenia na nasz ukochany stadion, a remisami 1-1 to nie za bardzo. Wziać się w kupę i grać na całego i walczyć do upadłego!
Dziękuje, dowidzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Według mnie powinniśmy zagrać tak:
Pareiko - Lamey, Jovanović, Chavez, Paljić - Sobol, WIlk - Iliev, Maor, Mały - Biton. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() pozdr... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
ale Jovanović jest dobry na prawej obronie wg mnie. Jest wysoki, ma długie nogi i szybko biega, wchodzi do ofensywy. Tak zapamiętałem jego epizod z Litexem jak wszedł (?) Można mu dać pograć, to Lamey odpocznie. No bo jak na Zagłębie się nie nadaje, to do czego się nadaje i po co został sprowadzony?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dać Meliksonowi wolne - Gramy u siebie, gdzie można przeboleć stratę tego zawodnika.
Ważniejszy mecz z Apoelem. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Marko zaimponował mi wejściem z Litexem. Spokojnie rozgrywał piłkę, ze dwa dokładne mocne podania na kilkanaście metrów. Również dynamicznie włączył się do akcji ofensywnej. Nie wiem jak u niego z kondycją ale na moje ma możliwości aby grać na tej pozycji z powodzeniem. Szkoda, że nie może grać już teraz. Jak napisał skeba wyżej też jestem za tym aby Melikson nie zagrał z Zagłębiem. Najważniejsze aby był w formie na APOEL a te ciągłe podróże, gra co 3 dni mogą odbić się negatywnie na jego formie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.08.2011 o godz. 11:28.
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
szkoda Jovanovica, bo w dobrej formie może być naszym dużym wzmocnieniem, pewnym punktem w defensywie.
środek obrony Jovanovic - Chavez może nam zapewnić dobrą grę z tyłu na kilka lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
....a, cała obrona ma się zgrywać na mecze z APOELem a nie ze będą jakieś eksperymenty z Jovanoviciem czy Bunozą. Jeżeli będziemy częściej wystawiać skład z Lameyem Chavezem Jaleinsem i Diazem to ta obrona będzie grać lepiej, a co najważniejsze skuteczniej w następnych meczach. Chciałbym zauważyć, że oborna to jak na ten moment nasza najgorsza formacja. Pamiętacie czasy Głowy z Marcelo na stoperze? Traciliśmy bardzo mało bramek, cała formacja grała o wiele spokojniej. W każdym meczu obrona ma grać tak jak w meczu z Litexem na R22 (bezbłędny mecz!).
Dla mnie sład na mecz z Zagłębiem: Pareiko- Lamey, Jaliens, Chavez, Diaz - Sobolewski, Wilk - Małecki, Melikson, Iliev - Genkov Na końcówke wchodzi Biton. Gramy najlepszym składem. Na Korone wychodzą zmiennicy żeby się pokazali. Maor Iliev, Genkov i Sobol odpoczywają. Maaskant mówił, że na ten moemnt najważniejsza jest LM. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
ciekawe w jakiej kondycji wróci meor. Dwie bramki we wczorajszym meczu Izraela.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
będzie rezerwowy skład przed LM.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Wiadomo obrona jest taka formacją gdzie najważniejsze jest zgranie, wzajemna asekuracja, podpowiadania sobie itd więc to nie powinno zostać ruszane. w pomocy Nunez Garguła Iliew Małecki gramy u siebie i to my musimy narzucić swój styl przeciwnikowi od pierwszych minut, to my mamy dominować i prowadzić grę. Wilk w gorszej formie nie potrafi tak fajnie wychodzić do piłki jak Nunez który z meczu na mecz coraz bardziej mi się podoba. co do Maora, w ciągu ostanich 28 dni nasz Izraelczyk rozegrał siedem spotkań, większość w pełnym wymiarze czasowym. Z tego łatwo można wyliczyć że ostatni miesiąc rozgrywal mecz co 4 dni, dochodzą do tego podróże. Myślę że wszyscy w klubie zdają sobie sprawę z tego że Melikson to nie jest robot, oraz że czeka nas najważniejszy dwu mecz w historii Wisły. Tak więc jest to najlepszy moment by dać wykazać się Gargule. co do ataku to postawił bym jednak na Genkowa. z prostego powodu, jest silny i bardzo dobrze gra plecami do bramki, w meczu z Polonią bardzo dużo piłek takich graliśmy na Bitona, którego obrońcy jednak mocno przepychali. Z drugiej strony potrafi się znaleźć w dobrym miejscu, piłka go szuka, strzela bramki. Powód: dzięki atomek za poprawienie
Ostatnio edytowane przez yogul : 11.08.2011 o godz. 13:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
masz na myśli podróż na mecz z WKS? jeśli tak, to był rozgrywany w Genewie
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Panowie i panie. W sobotę gramy z Zagłębiem, a więc poza tym że oczywiście będziemy się fajnie bawić, to będzie to dla nas rozgrzewka wokalna przed APOEL-em. Starajmy się wypaść jak najlepiej, ale jeśli ktoś dając z siebie wszystko traci głos na powiedzmy tydzień, to niech go trochę oszczędza bo bankowo będzie on mu potrzebny we środę... :] Jednak ci "zaprawieni" kibicowsko jak najbardziej niech "robią swoje", ale właśnie niech oni skupią się bardziej na dobrej zabawie i rytmice naszych pieśni niż wrzasku
) Do zobaczenia w sobotę! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Spodziewam się, że znowu piłkarze zagrają na pół gwizdka, ponieważ w środę APOEL. Może dzięki temu, że gramy u siebie wymęczymy chociaż nędzne 1-0.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
mnie nawet porażka z Zagłębiem nie wkurzy, jeśli tylko w środę dadzą z siebie 150% i wygrają mecz.
![]() ![]() Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
I jak tu mowi, by pilkarze skupili sie na meczu ligowym, ze krajowe podworko tez jest wazne skoro czyta sie takie wpisy ? Oni w każdym meczu mają dać z siebie 150% i nie ma mowy o porażkach z zagłebiem, tym bardziej przy Reymonta !!!
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tak, tyle że okazja wejścia do LM nie nadarza się sezon za sezonem, nie wspominając już o kasie, renomie w Europie, wspaniałej niezapomnianej historii która na nas czeka po dostaniu się. Gdyby zagrali z Zagłębiem na 150% to byliby wypruciu, i nie daj Boże jeszcze jakaś jedna czy dwie felerne kontuzje które mogliby złapać.
![]() ![]() Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() nie wierzę że zawsze jest taka sama mobilizacja u piłkarzy - patrz ostatni mecz poprzedniego sezonu , gdzie walczyli wyłącznie o prestiż , podobnie mecz z Legią ( choć ten widać że chcieli wygrać ) . dla mnie powinni każdy wygrywać każdy mecz na R22 . Jednak przed takim spotkaniem jak to w el LM , trzeba szachować siłami i wygrać jak najmniejszym kosztem . 1-0 będzie zadowalające bez względu na styl . Zresztą ... nawet gdyby mieli przegrać , a wejść do LM , to absolutnie KAŻDY kibic Wisły , zapomni o tej porażce następnego dnia po awansie . z APOELem będzie mnie cieszyło dopiero 2-0 ;] strata bramki u siebie może dużo kosztować , wygrana dwoma bramkami to minimum
Ostatnio edytowane przez Karherop : 11.08.2011 o godz. 15:21.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Melikson od pierwszej minuty można go zmienić w 60-70 minucie ,starać się od początku zdobyć bramke a pózniej utrzymać wynik i grać z kontry.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
szczerze mowiac ten mecz powinien dla Nas wygladać jak spotkanie Śląska.
Mianowice dać szanse zmiennikom, jak sie spalą i nie dadza rady to wy**erdolić na zbity pysk. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|