The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2011, 22:37
kangurekm napisał(a):Wyświetl post
Szpaler pożegnalny ? A z głośników "Ta ostatnia niedzielaaa ... "
Jestem za
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
MaThEuS
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.08.2011, 12:10
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
E: Uświadomię Cie: gwizdy zastąpią oklaski
to dziwne, czemu większość po meczu z Zagłebiem z ubiegłego sezonu, wymysliła podobny pomysł nagrodzenia oklaskami Zagłębia jak Ci do nas przyjadą
Odpowiedz cytując
lordes
Member

Od: 08.2010

Stary 10.08.2011, 12:47
Trzeba przyznać że bardzo niepokojące jest to ciągłe mówienie o pucharach i życie tylko nimi.Obyśmy nie obudzili się w środku sezonu z duża stratą punktową do czołówki i z świadomością że w przyszłym sezonie puchary nie dla nas.Dlatego każdy inny wynik niż zwycięstwo z zagłębiem trzeba uznać za porażkę.
Odpowiedz cytując
kovalsky92
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 10.08.2011, 23:49
jak idą bilety na ten mecz? Bo wybieram się w sobote i chce kupic bilet bezposrednio przed meczem!
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.08.2011, 23:51
Spokojnie jutro kupisz.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.08.2011, 00:30
Ja tam do Zagłębia nic nie mam, ale ja jestem tylko piknikiem i wuja się znam

jaki skład bym chciał zobaczyć:
Pareiko - Lamey, Bunoza, Chavez, Paljić - Sobol, Jirsak - Iliev, Major, Mały - Baton

Jaki skład wyjdzie:
Pareiko - Lamey, Jaliens, Chavez, Paljić - Sobol, Nunez - Iliev, Major, Mały - Gienek

I obojętne jak wyjdą - koniecznie dać szansę Boguskiemu. Zagrał kilka minut w tym sezonie, a i tak wespół z Bitonem uratował punkty z Widzewem, niby przypadkowym przedłużeniem główki.
.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.08.2011, 10:04
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Ja tam do Zagłębia nic nie mam, ale ja jestem tylko piknikiem i wuja się znam

jaki skład bym chciał zobaczyć:
Pareiko - Lamey, Bunoza, Chavez, Paljić - Sobol, Jirsak - Iliev, Major, Mały - Baton

Jaki skład wyjdzie:
Pareiko - Lamey, Jaliens, Chavez, Paljić - Sobol, Nunez - Iliev, Major, Mały - Gienek

I obojętne jak wyjdą - koniecznie dać szansę Boguskiemu. Zagrał kilka minut w tym sezonie, a i tak wespół z Bitonem uratował punkty z Widzewem, niby przypadkowym przedłużeniem główki.

wg mnie, to Sobol, Jaliens, Iliev nie wyjdą
i może Lamey
Odpowiedz cytując
kubasek
Junior Member

Od: 04.2011

Stary 11.08.2011, 10:17
Podobno sprzedano tylko 500 biletów na mecz z Lubinem, bo wszyscy kupują na APOEL, więc myślę, że spokojnie kupisz. Ja obstawiam skład Pareiko - Lamey - Jaliens - Chavez - Diaz - Garguła - Sobolewski - Maor - Kirm - Biton. I jeśli jakiś piłkarz lub ktoś ze sztabu Wisły to czyta: Panowie zagrajcie ten mecz dla Nas - kibiców! Dobrą grą zachęcicie kibiców do chodzenia na nasz ukochany stadion, a remisami 1-1 to nie za bardzo. Wziać się w kupę i grać na całego i walczyć do upadłego!

Dziękuje, dowidzenia.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 11.08.2011, 10:20
Według mnie powinniśmy zagrać tak:
Pareiko - Lamey, Jovanović, Chavez, Paljić - Sobol, WIlk - Iliev, Maor, Mały - Biton.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.08.2011, 10:47
kubasek napisał(a):Wyświetl post
Podobno sprzedano tylko 500 biletów na mecz z Lubinem, bo wszyscy kupują na APOEL, więc myślę, że spokojnie kupisz. Ja obstawiam skład Pareiko - Lamey - Jaliens - Chavez - Diaz - Garguła - Sobolewski - Maor - Kirm - Biton. I jeśli jakiś piłkarz lub ktoś ze sztabu Wisły to czyta: Panowie zagrajcie ten mecz dla Nas - kibiców! Dobrą grą zachęcicie kibiców do chodzenia na nasz ukochany stadion, a remisami 1-1 to nie za bardzo. Wziać się w kupę i grać na całego i walczyć do upadłego!

Dziękuje, dowidzenia.
W Twojej taktyce dostrzegam jedną zasadniczą wadę - brak w niej 11 zawodnika

pozdr...
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.08.2011, 11:12
ale Jovanović jest dobry na prawej obronie wg mnie. Jest wysoki, ma długie nogi i szybko biega, wchodzi do ofensywy. Tak zapamiętałem jego epizod z Litexem jak wszedł (?) Można mu dać pograć, to Lamey odpocznie. No bo jak na Zagłębie się nie nadaje, to do czego się nadaje i po co został sprowadzony?
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 11.08.2011, 11:17
nicolas napisał(a):Wyświetl post
ale Jovanović jest dobry na prawej obronie wg mnie. Jest wysoki, ma długie nogi i szybko biega, wchodzi do ofensywy. Tak zapamiętałem jego epizod z Litexem jak wszedł (?) Można mu dać pograć, to Lamey odpocznie. No bo jak na Zagłębie się nie nadaje, to do czego się nadaje i po co został sprowadzony?
Ludzie..... wy czytacie gaety czy strony o Wisle? czy moze pudelki i inne .......y... Jovanovic jest zawieszony przez swoja federacje i moze grac tylko w pucharach, a w lidze dopiero od wrzesnia. I to jest srodkowy obronca, a na boku moze, ale tylko z koniecznosci...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.08.2011, 11:24
Dać Meliksonowi wolne - Gramy u siebie, gdzie można przeboleć stratę tego zawodnika.
Ważniejszy mecz z Apoelem.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.08.2011, 11:25
Cytat:
I to jest srodkowy obronca, a na boku moze, ale tylko z koniecznosci...
W Partizanie też grywał na tej pozycji. Na sparingach też Maaskant go tak ustawiał i wyglądał dobrze.
Marko zaimponował mi wejściem z Litexem. Spokojnie rozgrywał piłkę, ze dwa dokładne mocne podania na kilkanaście metrów. Również dynamicznie włączył się do akcji ofensywnej. Nie wiem jak u niego z kondycją ale na moje ma możliwości aby grać na tej pozycji z powodzeniem. Szkoda, że nie może grać już teraz.

Jak napisał skeba wyżej też jestem za tym aby Melikson nie zagrał z Zagłębiem. Najważniejsze aby był w formie na APOEL a te ciągłe podróże, gra co 3 dni mogą odbić się negatywnie na jego formie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.08.2011 o godz. 11:28.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 11.08.2011, 11:39
szkoda Jovanovica, bo w dobrej formie może być naszym dużym wzmocnieniem, pewnym punktem w defensywie.
środek obrony Jovanovic - Chavez może nam zapewnić dobrą grę z tyłu na kilka lat.
Odpowiedz cytując
Birsa
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.08.2011, 11:51
....a, cała obrona ma się zgrywać na mecze z APOELem a nie ze będą jakieś eksperymenty z Jovanoviciem czy Bunozą. Jeżeli będziemy częściej wystawiać skład z Lameyem Chavezem Jaleinsem i Diazem to ta obrona będzie grać lepiej, a co najważniejsze skuteczniej w następnych meczach. Chciałbym zauważyć, że oborna to jak na ten moment nasza najgorsza formacja. Pamiętacie czasy Głowy z Marcelo na stoperze? Traciliśmy bardzo mało bramek, cała formacja grała o wiele spokojniej. W każdym meczu obrona ma grać tak jak w meczu z Litexem na R22 (bezbłędny mecz!).
Dla mnie sład na mecz z Zagłębiem: Pareiko- Lamey, Jaliens, Chavez, Diaz - Sobolewski, Wilk - Małecki, Melikson, Iliev - Genkov
Na końcówke wchodzi Biton. Gramy najlepszym składem. Na Korone wychodzą zmiennicy żeby się pokazali. Maor Iliev, Genkov i Sobol odpoczywają. Maaskant mówił, że na ten moemnt najważniejsza jest LM.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.08.2011, 12:00
skeba napisał(a):Wyświetl post
Dać Meliksonowi wolne - Gramy u siebie, gdzie można przeboleć stratę tego zawodnika.
Ważniejszy mecz z Apoelem.
I przekonac sie czy to co mowił Maaskant o Gargule jest prawda. Podobno moze Meliksona w kazdej chwili zastapic
Odpowiedz cytując
mrowa9
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 11.08.2011, 12:02
ciekawe w jakiej kondycji wróci meor. Dwie bramki we wczorajszym meczu Izraela.
Odpowiedz cytując
mrowa9
Junior Member

Stary 11.08.2011, 12:03
będzie rezerwowy skład przed LM.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.08.2011, 12:48
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
I przekonac sie czy to co mowił Maaskant o Gargule jest prawda. Podobno moze Meliksona w kazdej chwili zastapic
Pareiko - Lamey Chavez Q i Diaz/Palijc - Sobolewski

Wiadomo obrona jest taka formacją gdzie najważniejsze jest zgranie, wzajemna asekuracja, podpowiadania sobie itd więc to nie powinno zostać ruszane.

w pomocy Nunez Garguła Iliew Małecki
gramy u siebie i to my musimy narzucić swój styl przeciwnikowi od pierwszych minut, to my mamy dominować i prowadzić grę. Wilk w gorszej formie nie potrafi tak fajnie wychodzić do piłki jak Nunez który z meczu na mecz coraz bardziej mi się podoba.
co do Maora, w ciągu ostanich 28 dni nasz Izraelczyk rozegrał siedem spotkań, większość w pełnym wymiarze czasowym. Z tego łatwo można wyliczyć że ostatni miesiąc rozgrywal mecz co 4 dni, dochodzą do tego podróże. Myślę że wszyscy w klubie zdają sobie sprawę z tego że Melikson to nie jest robot, oraz że czeka nas najważniejszy dwu mecz w historii Wisły.
Tak więc jest to najlepszy moment by dać wykazać się Gargule.

co do ataku to postawił bym jednak na Genkowa.
z prostego powodu, jest silny i bardzo dobrze gra plecami do bramki, w meczu z Polonią bardzo dużo piłek takich graliśmy na Bitona, którego obrońcy jednak mocno przepychali.
Z drugiej strony potrafi się znaleźć w dobrym miejscu, piłka go szuka, strzela bramki.
Powód: dzięki atomek za poprawienie
Ostatnio edytowane przez yogul : 11.08.2011 o godz. 13:11.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 11.08.2011, 12:55
yogul napisał(a):Wyświetl post
[B]dochodzą do tego podróże do Izraela, Bułgarii Rygi. Myślę że wszyscy w klubie zdają sobie sprawę z tego że Melikson to nie jest robot, oraz że czeka nas najważniejszy dwu mecz w historii Wisły.
Tak więc jest to najlepszy moment by dać wykazać się Gargule.

masz na myśli podróż na mecz z WKS? jeśli tak, to był rozgrywany w Genewie
Odpowiedz cytując
Pimko
Member

Od: 11.2010

Stary 11.08.2011, 13:21
Panowie i panie. W sobotę gramy z Zagłębiem, a więc poza tym że oczywiście będziemy się fajnie bawić, to będzie to dla nas rozgrzewka wokalna przed APOEL-em. Starajmy się wypaść jak najlepiej, ale jeśli ktoś dając z siebie wszystko traci głos na powiedzmy tydzień, to niech go trochę oszczędza bo bankowo będzie on mu potrzebny we środę... :] Jednak ci "zaprawieni" kibicowsko jak najbardziej niech "robią swoje", ale właśnie niech oni skupią się bardziej na dobrej zabawie i rytmice naszych pieśni niż wrzasku ) Do zobaczenia w sobotę!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.08.2011, 13:45
Spodziewam się, że znowu piłkarze zagrają na pół gwizdka, ponieważ w środę APOEL. Może dzięki temu, że gramy u siebie wymęczymy chociaż nędzne 1-0.
Odpowiedz cytując
Wisoman
Member

Stary 11.08.2011, 15:05
mnie nawet porażka z Zagłębiem nie wkurzy, jeśli tylko w środę dadzą z siebie 150% i wygrają mecz.

Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 11.08.2011, 15:08
I jak tu mowi, by pilkarze skupili sie na meczu ligowym, ze krajowe podworko tez jest wazne skoro czyta sie takie wpisy ? Oni w każdym meczu mają dać z siebie 150% i nie ma mowy o porażkach z zagłebiem, tym bardziej przy Reymonta !!!

Odpowiedz cytując
Wisoman
Member

Stary 11.08.2011, 15:14
Tak, tyle że okazja wejścia do LM nie nadarza się sezon za sezonem, nie wspominając już o kasie, renomie w Europie, wspaniałej niezapomnianej historii która na nas czeka po dostaniu się. Gdyby zagrali z Zagłębiem na 150% to byliby wypruciu, i nie daj Boże jeszcze jakaś jedna czy dwie felerne kontuzje które mogliby złapać.

Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.08.2011, 15:18
zidanemarcin napisał(a):Wyświetl post
I jak tu mowi, by pilkarze skupili sie na meczu ligowym, ze krajowe podworko tez jest wazne skoro czyta sie takie wpisy ? Oni w każdym meczu mają dać z siebie 150% i nie ma mowy o porażkach z zagłebiem, tym bardziej przy Reymonta !!!
to jak ważny jest to mecz zarówno dla piłkarzy, jak i kibiców ,obrazuje fakt jak sprzedają się bilety na spotkanie ligowe , a jak na mecz z APOELEM

nie wierzę że zawsze jest taka sama mobilizacja u piłkarzy - patrz ostatni mecz poprzedniego sezonu , gdzie walczyli wyłącznie o prestiż , podobnie mecz z Legią ( choć ten widać że chcieli wygrać ) .

dla mnie powinni każdy wygrywać każdy mecz na R22 . Jednak przed takim spotkaniem jak to w el LM , trzeba szachować siłami i wygrać jak najmniejszym kosztem . 1-0 będzie zadowalające bez względu na styl . Zresztą ... nawet gdyby mieli przegrać , a wejść do LM , to absolutnie KAŻDY kibic Wisły , zapomni o tej porażce następnego dnia po awansie .

z APOELem będzie mnie cieszyło dopiero 2-0 ;] strata bramki u siebie może dużo kosztować , wygrana dwoma bramkami to minimum
Ostatnio edytowane przez Karherop : 11.08.2011 o godz. 15:21.
Odpowiedz cytując
lordes
Member

Od: 08.2010

Stary 11.08.2011, 15:19
Wisoman napisał(a):Wyświetl post
Tak, tyle że okazja wejścia do LM nie nadarza się sezon za sezonem, nie wspominając już o kasie, renomie w Europie, wspaniałej niezapomnianej historii która na nas czeka po dostaniu się. Gdyby zagrali z Zagłębiem na 150% to byliby wypruciu, i nie daj Boże jeszcze jakaś jedna czy dwie felerne kontuzje które mogliby złapać.
A nie pomyślisz że jak olejemy ligę to w przyszłym roku pucharów nie będzie? Mnie zaczyna denerwować to emocjonowanie się LM moim zdaniem balon za bardzo został co po nie których za bardzo nadmuchany i oby nie było wielkiego rozczarowania za 2 tygodnie.Liga jest bardzo ważna bo daję nam możliwość grania w pucharach więc nie ma odpuszczania tylko walczymy na całego.Nasi piłkarze to profesjonaliści(mam nadzieje) i wiedzą że za taką kasę jaką zarabiają nie ma odpuszczania tylko walka do ostatniej minuty.
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Stary 11.08.2011, 15:19
Melikson od pierwszej minuty można go zmienić w 60-70 minucie ,starać się od początku zdobyć bramke a pózniej utrzymać wynik i grać z kontry.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.08.2011, 15:24
szczerze mowiac ten mecz powinien dla Nas wygladać jak spotkanie Śląska.
Mianowice dać szanse zmiennikom, jak sie spalą i nie dadza rady to wy**erdolić na zbity pysk.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów