|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
apropo, mój rekord stania chyba, 4,5h !!!!! Zfrajerzyłem bo mam karnet i mogłem wcześniej, cóż. Ale i tak 10 kas srednio a ludzie stoją po kilka minut. Jednej lasce to nawet brawo bili jak wyszła z budynku bo stała przy kasie z 10 minut. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ja dostałem kartkę z loginem i hasłem. Ale było to w marcu...
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Nestety sprzedaż biletów średnio zorganizowana... 4,5 godz. stania, sytuacja niezmienna przez cały dzień, kolejka o 18:30 nie była wcale krótsza niż o 14.
Nie rozumiem dlaczego nałożyła się sprzedaż biletów dla karnetowców z wolną sprzedażą. Po to kupuję karnet, żeby nie stać w kolejce. Poważne niedopatrzenie ze strony organizatorów. W kolejce mnóstwo "kosmitów",średni czas obsługi jednego klienta w granicach 4 minut (mi zakup zajął mniej niż minutę). Nie wiem czy nie da się przygotować PESELU, legitymacji i kij wie czego jeszcze przed podejściem do kasy? Karty kibica powinny być też obowiązkowe na puchary. Wyrobienie to przecież nie żadna filozofia, a posiadanie karty znacznie usprawnia sprzedaż. Jak się wszyscy nowi "pucharowi kibice" nie ogarną to ja nie wiem jak będzie wyglądała sprzedaż 33tys. biletów na fazę grupową LM lub LE. ![]()
Wisła T
Wisła S Wisła Wisła Nasz TS |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jest szansa że jutro kupie bilet na C
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Mówicie, że przydałaby się sprzedaż internetowa. A nie pomyśleliście, że jakby tak było to dzisiaj dopiero byłyby płacze jakby połączenie z serwerem graniczyło z cudem? I nie mówcie, że wystarczy postawić lepsze serwery i po problemie bo jakoś na Euro bilety tez ciężko było kupić, co roku jak CKE daje wyniki matury to serwery wysiadają itd.
@Kondipr - Coś duży bulwers z twojej strony. Czyżby jednak trafił z twoimi prawdziwymi intencjami?
Podejrzewam, że dzisiaj była sprzedaż łączona dla takich jak ja, którzy chcieli kupić bilety dla siebie (mam karnet) i paru znajomych (nie mają karnetów). Tak to musiałbym jechać dwukrotnie.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 10.08.2011 o godz. 19:11.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Z tego co pamiętam, każdy kto ma karnet może podejśćbez kolejki do kas. Sam tak nie raz robiłem. ![]() ![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Tylko pomyśl, że chętnych na bilety byłoby góra 50 000 a nie jak na Euro ponad pół miliona w tym samym czasie to raz, a dwa mature też zdaję o wiele więcej osób niż byłoby chętnych na bilety.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Owszem to jakiś argument tylko czy stać Wisłe na utrzymywanie takich serwerów jak organizatorzy Euro czy jednak dużo mniejszych czyli mniejsza ilość userów spowodowałaby wysypanie systemu?
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wiem że na mecz z Apoelem KK nie jest wymagana ale jeśli znajomy ją posiada to mogę kupić bilet nie mając jego karty czy wtedy to jest niemożliwe?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nałożenie mimo wszystko jest! 10 sierpnia był ostatnim dniem zarezerwowanym dla karnetowców i jednocześnie 1 dniem wolnej sprzedaży.Było jakieś info o biletach? Jest szansa jutro kupić na C
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Miałem dziś chwilę czasu więc podszedłem zobaczyć na Reymonta jak wygląda sprzedaż (bilet kupiłem wczoraj w 2 minuty). Rzeczywiście takich kolejek to ja nie pamiętam. Trzeba przyznać, że w porównaniu do dawnych lat kiedy kolejka była na zasadzie "kupą mości Panowie" to teraz wyglądało to bardzo spokojnie. Widziałem jednego gościa, który chciał aby ktoś z przodu kupił mu bilet czy też aby wpuścił go koło siebie jednakże b.szybko ten pomysł został mu wybity z głowy przez inne osoby w kolejce.
Szkoda, że nie wszystkie kasy sprzedające bilety na APOEL działały non-stop (bywało, że pracowało 7-8 kas) aczkolwiek należy też pewnie zrozumieć, że osoby z kas musiały mieć jakieś przerwy. Wydaje się, że dobrym rozwiązaniem byłoby powieszenie na drzwiach do strefy lub na filarach kartek z wyjaśnieniami, że bilety na APOEL to kasy 1- 10, Zagłębie to chyba 11 a Karty Kibica robi się na pierwszy piętrze. Mimo wszystko sporo osób nie wiedziało od razu czy stać a jeśli tak to gdzie. |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ostatni raz stałem w takich kolejkach jak kupowałem bilet na finałowy dwu mecz decydujący o mistrzostwie polski na żuzlu. Falubaz Zielona Góra - Unia Leszno.
Tylko że tam jest to tak rozwiązane że w kilku większych marketach są sklepiki klubowe, i ludzie mogą kupić bilet na mecz. Może i u nas by się przyjeło takie rozwiązanie. 10 kas pod klubem i 5-6 punktów na mieście w większych galeriach gdzie można kupić bilet. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Idąc tym tokiem rozumowania - to może klub powinien wstrzymać sprzedaż biletów również drogą tradycyjną skoro nie wszystko na stadionie jest "spięte". |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ktoś wspomniał że osoby z karnetami nie muszą stać w kolejce. Czy to prawda ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie, trzeba stać, chociaż teraz to nie ma znaczenia, bo dzisiaj był ostatni dzień rezerwacji dla karnetowców.
Kolejka imponująca, mi zajęło jakieś 3,5h, ale przyznam, że towarzystwo doborowe i kilka fajnych osób poznałem Mniej więcej zaczynam rozumieć, jak to było za PRL-u, gdy rodzice w kolejkach do mięsnego czekali godzinami ![]() Ktoś tu pisał o kibolskich mordach...no nie wiem, ja tam widziałem sporo osób, które raczej będą się dopiero wdrażały w klimat stadionowy. I po samych pytaniach widać było, że Wisła i sposób dystrybucji biletów, wyrobienie kart itp, to dla nich nowość. Pozostaje wrócić do słów Basałaja: "Wróciła moda na Wisłę"... ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja niestety jakoś tak w ogromie pracy przegapiłem terminy dla karnetowiczów i dziś obudził mnie news że są kolejki straszne. Z tego co wiem nie ma tak że masz karnet to nie musisz stać. Ja na szczęście spotkałem znajomego który był już przy samym wejściu bo inaczej chyba straciłbym rezerwację. Jak wychodziłem ok 19.30 to kolejka dalej ciągnęła się do Reymonta. Niestety poziom pokemoństwa w kolejce dramatyczny. Niektórych to az szkoda cytować i o ile by mi to nie przeszkadzało gdyby szli na G czy na E to oczywiście większosc deklarowala koniecznosc pojscia na C.Mam nadzieje ze patent z ludzmi ustawionymi na bocznych sektorach bedzie powtodzony bo inaczej moze byc bieda.
Oczywiscie kasa z biletami na Zaglebie nie byla jakos specjalnie oblegana. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Dziwie sie, czemu jest tylko 10 czy 11 kas, a te kilkanascie stanowisk gdzie wyrabia sie KK sie marnuje...
niech juz wprowadza sprzedaz on-line, bo skoro Cypryjczycy budza takie zainteresowanie, to nie wiem jak to bedzie wygladalo jakby miala przyjechac jakac Barcelona czy Manchester... Wydaje mi sie, ze jednak wiekszosc osob kupowalo w duecie, raczej malo kto decydowal sie na samo Zaglebie
Ostatnio edytowane przez fan01 : 10.08.2011 o godz. 19:59.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
No to pozostaje mieć nadzieję że największe kolejki były dzisia a jutro i pojutrze (np. przed meczem) można będzie kupić bezproblemowo bilet (np. 1 godzinka). Ehhh. Nauczka na przyszłość żeby kupować w terminie dla "karnetowców". I gdyby Wisła awansowała do ligi Mistrzów to aż boję się pomyśleć co będzie jak trafimy na Barcelonę. MU, itp .... Kolejki będą sięgać pod halę Wisły
Inna sprawa że patrząc co było teraz zarząd zwiększy ilość kas ... Chociaż w Polsce do różnych rzeczy się człowiek przyzwyczaja i te 10 kas (z tego 7-8 czynnych) pewnie pozostanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez Krav : 10.08.2011 o godz. 20:06.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Chyba nie sądzicie że kolejki są takie bo gramy z ... z Apoelem. Po prostu to już 4 runda i choćbyśmy grali z zespołem pokroju Skonto Rygo to też byłyby takie kolejki. W fazie grupowej (daj Bóg) będzie podobnie, bez względu na to czy będziemy grać z Barceloną czy Rubinem Kazań.
Kupować bilety na mecz z Zagłębiem!
Ostatnio edytowane przez CH. : 10.08.2011 o godz. 20:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ponawiam. Jest szansa jutro kupic na C na pucharowy
|
|