The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.08.2011, 18:24
NHwiernyTS napisał(a):Wyświetl post
Ponad 4 godziny stać za biletem, ale czego się nie robi dla Wisły. Choć wiadomo tak to jest jak się zostawia wszystko na ostatnią chwilę moja wina. Kolejka od 11 do 15 o której dostałem bilet taka sama pod ul. Reymonta.
Ludzie niektórzy się rzucili jakby grała Barcelona, martwi tylko "jacy" to ludzie, przykład: stoję już blisko kas i podchodzi do mnie starszy gość pyta czy to kolejka po bilety na OMONIE i ile kosztują ( w dodatku pyta o sektor C)! No ludzie ku...
Może mu chodziło o stare C
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.08.2011, 18:25
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Pod sprzedaz interentowa praktycznie wszystko jest gotowe - inaczej bys nie dostal loginu i hasla jak sie wyrabialo KK.
Czego?
Żadnego loginu ani hasła nie dostałem, nikt się o niczym takim nie zająknął wystawiając mi kartę.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 10.08.2011, 18:25
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
W sumie zim zum ma rację. ja wczoraj bez żadnej kolejki kupiłem bilet ale dziwię się że w klubie nie pomyśleli aby otworzyć specjalne okienko dla osób kupujących bilet na Zagłębie i dla karnetowców. bo tak to się nałożyły 2terminy i wszyscy wymieszani.
nie wiem czy ktos ci odpowiedzial bo nie czytalem dalej ale Jedno okienko jest tylko na Zagłebie, przynajmniej tak bylo jak kupowałem pol godziny temu.

apropo, mój rekord stania chyba, 4,5h !!!!! Zfrajerzyłem bo mam karnet i mogłem wcześniej, cóż. Ale i tak 10 kas srednio a ludzie stoją po kilka minut. Jednej lasce to nawet brawo bili jak wyszła z budynku bo stała przy kasie z 10 minut.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.08.2011, 18:32
danpe_ napisał(a):Wyświetl post
Czego?
Żadnego loginu ani hasła nie dostałem, nikt się o niczym takim nie zająknął wystawiając mi kartę.
Ja dostałem kartkę z loginem i hasłem. Ale było to w marcu...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
zielak14
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.08.2011, 18:33
danpe_ napisał(a):Wyświetl post
Czego?
na potwierdzeniu wydania KK masz wszystko
Odpowiedz cytując
W.I.N.C.H.E.R
Junior Member

Od: 04.2003

Stary 10.08.2011, 18:42
Nestety sprzedaż biletów średnio zorganizowana... 4,5 godz. stania, sytuacja niezmienna przez cały dzień, kolejka o 18:30 nie była wcale krótsza niż o 14.
Nie rozumiem dlaczego nałożyła się sprzedaż biletów dla karnetowców z wolną sprzedażą. Po to kupuję karnet, żeby nie stać w kolejce. Poważne niedopatrzenie ze strony organizatorów.
W kolejce mnóstwo "kosmitów",średni czas obsługi jednego klienta w granicach 4 minut (mi zakup zajął mniej niż minutę). Nie wiem czy nie da się przygotować PESELU, legitymacji i kij wie czego jeszcze przed podejściem do kasy? Karty kibica powinny być też obowiązkowe na puchary. Wyrobienie to przecież nie żadna filozofia, a posiadanie karty znacznie usprawnia sprzedaż. Jak się wszyscy nowi "pucharowi kibice" nie ogarną to ja nie wiem jak będzie wyglądała sprzedaż 33tys. biletów na fazę grupową LM lub LE.
Wisła T
Wisła S
Wisła Wisła Nasz TS
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.08.2011, 18:53
Jest szansa że jutro kupie bilet na C ?(mecz z Zagłębiem Lubin)
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.08.2011, 18:57
wiślak1906forever napisał(a):Wyświetl post
Jest szansa że jutro kupie bilet na C ?(mecz z Zagłębiem Lubin)

Kupisz na pewno. Bilety na Zagłębie niestety nie schodzą tak jak powinny.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.08.2011, 19:07
Mówicie, że przydałaby się sprzedaż internetowa. A nie pomyśleliście, że jakby tak było to dzisiaj dopiero byłyby płacze jakby połączenie z serwerem graniczyło z cudem? I nie mówcie, że wystarczy postawić lepsze serwery i po problemie bo jakoś na Euro bilety tez ciężko było kupić, co roku jak CKE daje wyniki matury to serwery wysiadają itd.

@Kondipr - Coś duży bulwers z twojej strony. Czyżby jednak trafił z twoimi prawdziwymi intencjami?

W.I.N.C.H.E.R napisał(a):Wyświetl post
Nestety sprzedaż biletów średnio zorganizowana... 4,5 godz. stania, sytuacja niezmienna przez cały dzień, kolejka o 18:30 nie była wcale krótsza niż o 14.
Nie rozumiem dlaczego nałożyła się sprzedaż biletów dla karnetowców z wolną sprzedażą. Po to kupuję karnet, żeby nie stać w kolejce. Poważne niedopatrzenie ze strony organizatorów.
W kolejce mnóstwo "kosmitów",średni czas obsługi jednego klienta w granicach 4 minut (mi zakup zajął mniej niż minutę). Nie wiem czy nie da się przygotować PESELU, legitymacji i kij wie czego jeszcze przed podejściem do kasy? Karty kibica powinny być też obowiązkowe na puchary. Wyrobienie to przecież nie żadna filozofia, a posiadanie karty znacznie usprawnia sprzedaż. Jak się wszyscy nowi "pucharowi kibice" nie ogarną to ja nie wiem jak będzie wyglądała sprzedaż 33tys. biletów na fazę grupową LM lub LE.
Już nie rób z siebie takiego gwiazdora. Miałeś czas od soboty do wczoraj żeby iść jak panicz i kupić bez kolejki.

Podejrzewam, że dzisiaj była sprzedaż łączona dla takich jak ja, którzy chcieli kupić bilety dla siebie (mam karnet) i paru znajomych (nie mają karnetów). Tak to musiałbym jechać dwukrotnie.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 10.08.2011 o godz. 19:11.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.08.2011, 19:13
W.I.N.C.H.E.R napisał(a):Wyświetl post
Co Ty pleciesz? miałeś 4 dni na wykupienie miejsca ze swojego karnetu do dnia 10 sierpnia.

Z tego co pamiętam, każdy kto ma karnet może podejśćbez kolejki do kas. Sam tak nie raz robiłem.
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
Kosa93
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.08.2011, 19:13
Tylko pomyśl, że chętnych na bilety byłoby góra 50 000 a nie jak na Euro ponad pół miliona w tym samym czasie to raz, a dwa mature też zdaję o wiele więcej osób niż byłoby chętnych na bilety.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.08.2011, 19:15
Kosa93 napisał(a):Wyświetl post
Tylko pomyśl, że chętnych na bilety byłoby góra 50 000 a nie jak na Euro ponad pół miliona w tym samym czasie to raz, a dwa mature też zdaję o wiele więcej osób niż byłoby chętnych na bilety.
Owszem to jakiś argument tylko czy stać Wisłe na utrzymywanie takich serwerów jak organizatorzy Euro czy jednak dużo mniejszych czyli mniejsza ilość userów spowodowałaby wysypanie systemu?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.08.2011, 19:17
Wiem że na mecz z Apoelem KK nie jest wymagana ale jeśli znajomy ją posiada to mogę kupić bilet nie mając jego karty czy wtedy to jest niemożliwe?

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.08.2011, 19:18
Nałożenie mimo wszystko jest! 10 sierpnia był ostatnim dniem zarezerwowanym dla karnetowców i jednocześnie 1 dniem wolnej sprzedaży.Było jakieś info o biletach? Jest szansa jutro kupić na C
Odpowiedz cytując
MDW
Member

Od: 04.2011

Stary 10.08.2011, 19:21
Miałem dziś chwilę czasu więc podszedłem zobaczyć na Reymonta jak wygląda sprzedaż (bilet kupiłem wczoraj w 2 minuty). Rzeczywiście takich kolejek to ja nie pamiętam. Trzeba przyznać, że w porównaniu do dawnych lat kiedy kolejka była na zasadzie "kupą mości Panowie" to teraz wyglądało to bardzo spokojnie. Widziałem jednego gościa, który chciał aby ktoś z przodu kupił mu bilet czy też aby wpuścił go koło siebie jednakże b.szybko ten pomysł został mu wybity z głowy przez inne osoby w kolejce.
Szkoda, że nie wszystkie kasy sprzedające bilety na APOEL działały non-stop (bywało, że pracowało 7-8 kas) aczkolwiek należy też pewnie zrozumieć, że osoby z kas musiały mieć jakieś przerwy. Wydaje się, że dobrym rozwiązaniem byłoby powieszenie na drzwiach do strefy lub na filarach kartek z wyjaśnieniami, że bilety na APOEL to kasy 1- 10, Zagłębie to chyba 11 a Karty Kibica robi się na pierwszy piętrze. Mimo wszystko sporo osób nie wiedziało od razu czy stać a jeśli tak to gdzie.
Odpowiedz cytując
mkp13
Member

Od: 07.2010

Stary 10.08.2011, 19:22
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
Wiem że na mecz z Apoelem KK nie jest wymagana ale jeśli znajomy ją posiada to mogę kupić bilet nie mając jego karty czy wtedy to jest niemożliwe?
Nie jest to możliwe. Jak ktoś ma KK to musi ona być fizycznie obecna przy okienku.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 10.08.2011, 19:33
Ostatni raz stałem w takich kolejkach jak kupowałem bilet na finałowy dwu mecz decydujący o mistrzostwie polski na żuzlu. Falubaz Zielona Góra - Unia Leszno.

Tylko że tam jest to tak rozwiązane że w kilku większych marketach są sklepiki klubowe, i ludzie mogą kupić bilet na mecz.

Może i u nas by się przyjeło takie rozwiązanie. 10 kas pod klubem i 5-6 punktów na mieście w większych galeriach gdzie można kupić bilet.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.08.2011, 19:37
wwf napisał(a):Wyświetl post
Ostatni raz stałem w takich kolejkach jak kupowałem bilet na finałowy dwu mecz decydujący o mistrzostwie polski na żuzlu. Falubaz Zielona Góra - Unia Leszno.

Tylko że tam jest to tak rozwiązane że w kilku większych marketach są sklepiki klubowe, i ludzie mogą kupić bilet na mecz.

Może i u nas by się przyjeło takie rozwiązanie. 10 kas pod klubem i 5-6 punktów na mieście w większych galeriach gdzie można kupić bilet.
Takie punkty musiałyby mieć zintegrowany system sprzedaży. Może być ciężko. Choć na AS Romie daki to radę zrobić
Odpowiedz cytując
&
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 10.08.2011, 19:38
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Moglbys sie cofnac wczesniej to bys wiedzial co napisalem. W tym momencie to nie jest wina klubu. Pod sprzedaz interentowa praktycznie wszystko jest gotowe - inaczej bys nie dostal loginu i hasla jak sie wyrabialo KK. Ale zeby to zadzialalo i kupujac przez internet to wszystko na stadionie musi byc spiete, a niestety Polimex (a w zasadzie jego podwykonawcy) nic praktycznie nie robia w tej kwesti.
Rozumiem. Deszczowy lipiec to również wina PX-M. Podobnie jak brak możliwości zapłacenia za bilet kartą.

Idąc tym tokiem rozumowania - to może klub powinien wstrzymać sprzedaż biletów również drogą tradycyjną skoro nie wszystko na stadionie jest "spięte".
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 10.08.2011, 19:39
Ktoś wspomniał że osoby z karnetami nie muszą stać w kolejce. Czy to prawda ?
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 10.08.2011, 19:50
Nie, trzeba stać, chociaż teraz to nie ma znaczenia, bo dzisiaj był ostatni dzień rezerwacji dla karnetowców.

Kolejka imponująca, mi zajęło jakieś 3,5h, ale przyznam, że towarzystwo doborowe i kilka fajnych osób poznałem Mniej więcej zaczynam rozumieć, jak to było za PRL-u, gdy rodzice w kolejkach do mięsnego czekali godzinami

Ktoś tu pisał o kibolskich mordach...no nie wiem, ja tam widziałem sporo osób, które raczej będą się dopiero wdrażały w klimat stadionowy. I po samych pytaniach widać było, że Wisła i sposób dystrybucji biletów, wyrobienie kart itp, to dla nich nowość.
Pozostaje wrócić do słów Basałaja: "Wróciła moda na Wisłę"...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 10.08.2011, 19:54
Ja niestety jakoś tak w ogromie pracy przegapiłem terminy dla karnetowiczów i dziś obudził mnie news że są kolejki straszne. Z tego co wiem nie ma tak że masz karnet to nie musisz stać. Ja na szczęście spotkałem znajomego który był już przy samym wejściu bo inaczej chyba straciłbym rezerwację. Jak wychodziłem ok 19.30 to kolejka dalej ciągnęła się do Reymonta. Niestety poziom pokemoństwa w kolejce dramatyczny. Niektórych to az szkoda cytować i o ile by mi to nie przeszkadzało gdyby szli na G czy na E to oczywiście większosc deklarowala koniecznosc pojscia na C.Mam nadzieje ze patent z ludzmi ustawionymi na bocznych sektorach bedzie powtodzony bo inaczej moze byc bieda.

Oczywiscie kasa z biletami na Zaglebie nie byla jakos specjalnie oblegana.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 10.08.2011, 19:56
Dziwie sie, czemu jest tylko 10 czy 11 kas, a te kilkanascie stanowisk gdzie wyrabia sie KK sie marnuje...

niech juz wprowadza sprzedaz on-line, bo skoro Cypryjczycy budza takie zainteresowanie, to nie wiem jak to bedzie wygladalo jakby miala przyjechac jakac Barcelona czy Manchester...

legol napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi sie, ze jednak wiekszosc osob kupowalo w duecie, raczej malo kto decydowal sie na samo Zaglebie
Ostatnio edytowane przez fan01 : 10.08.2011 o godz. 19:59.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 10.08.2011, 19:59
No to pozostaje mieć nadzieję że największe kolejki były dzisia a jutro i pojutrze (np. przed meczem) można będzie kupić bezproblemowo bilet (np. 1 godzinka). Ehhh. Nauczka na przyszłość żeby kupować w terminie dla "karnetowców". I gdyby Wisła awansowała do ligi Mistrzów to aż boję się pomyśleć co będzie jak trafimy na Barcelonę. MU, itp .... Kolejki będą sięgać pod halę Wisły Inna sprawa że patrząc co było teraz zarząd zwiększy ilość kas ... Chociaż w Polsce do różnych rzeczy się człowiek przyzwyczaja i te 10 kas (z tego 7-8 czynnych) pewnie pozostanie.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.08.2011, 20:02
legol napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wiem nie ma tak że masz karnet to nie musisz stać. Niestety poziom pokemoństwa w kolejce dramatyczny.
Jakbyś przybył wczoraj(lub wcześniej), to byś nie stał, bo wczoraj jeszcze mogli kupić tylko karnetowcy. Ale przyznam, że takich jaj się nie spodziewałem, że takie tabuny będą Co do "innych" kupujących - tekst o Omonii N. roz"ebał mnie na łopatki
Cytat:
No to pozostaje mieć nadzieję że największe kolejki były dzisia a jutro i pojutrze (np. przed meczem) można będzie kupić bezproblemowo bilet (np. 1 godzinka)
- nie liczyłbym na to. Zważ, że już dzis były takie tłumy, a im bliżej meczu, tym ludzi więcej (zawsze). Poza tym niby dziś 10-ty czyli część ludzi jeszcze przed wypłatą (w sensie, że jeszcze nie mają ich na koncie), na jutro już każdy na to będzie miał. Wg mnie na C jutro już biletów nie będzie.
Ostatnio edytowane przez Krav : 10.08.2011 o godz. 20:06.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.08.2011, 20:02
Chyba nie sądzicie że kolejki są takie bo gramy z ... z Apoelem. Po prostu to już 4 runda i choćbyśmy grali z zespołem pokroju Skonto Rygo to też byłyby takie kolejki. W fazie grupowej (daj Bóg) będzie podobnie, bez względu na to czy będziemy grać z Barceloną czy Rubinem Kazań.

Kupować bilety na mecz z Zagłębiem!
Ostatnio edytowane przez CH. : 10.08.2011 o godz. 20:04.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 10.08.2011, 20:03
Ponawiam. Jest szansa jutro kupic na C na pucharowy
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 10.08.2011, 20:09
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Ponawiam. Jest szansa jutro kupic na C na pucharowy
A kto to wie ? Dziś bilety sa sprzedawane do godz. 22. Czekaj na komunikat na oficjalnej. Jak nie sprzedadzą wszystkich i ustawisz się jako pierwszy jutro w kolejce to kupisz.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 10.08.2011, 20:16
Do 22 dziś sprzedają a nie do 20 Pozostaje wierzyć że jutro jeszcze zostaną jakieś...
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 10.08.2011, 20:18
Cytat:
Po południu Wisła poinformowała, że od czasu powrotu na Reymonta (niespełna rok temu) klub jednego dnia nie sprzedał tylu biletów. Dokładnej liczby nie sprawdzono, bo mogłoby to zaburzyć pracę systemu, który i bez tego został poddany ostremu testowi. W środę sprzedaż miała trwać do godz. 20, ale wszyscy stojący jeszcze o tej godzinie w kolejce mieli wejść do środka i tam czekać na swoją kolej. W klubie szacowano, że ostatni fani Strefę Kibica opuszczą o godz. 22. W czwartek sprzedaż zaczyna się o godz. 11.
Info z GW.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów