The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy tu można "kibicować""innym polskim druzynom w Europie?
Tak. Bo chodzi o polskie druzyny 117 31,97%
Nie. Bo na tym forum liczy sie tylko Wisła 249 68,03%
Głosujących: 366. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2011, 22:42
Antystenes napisał(a):Wyświetl post

Tak więc nam kibicom z drugiego scenariusza chodzi także o to, by kibice z pierwszego scenariusza, mogli pokazać swoje możliwości kibicowskie przed kibicami MU, Interu, Barcy czy Bayernu, a nie przed Podbeskidziem, czy Bytomiem
Na dziś to Bytom dysponuje lepszą bandą niż MU czy Barca.

: )

Możliwości kibicowskie można pokazać Fenerbahce, PAO, Partizanowi czy Hajdukowi Split.

Punkt 1 - to jest właśnie podejście kibicowskie i sportowe. Wisła ma być najlepsza w tym i w tym.

Cytat:
PS. jak kibice, którzy są tylko za Wisłą w pucharach odbierają fakt, że w PL buduje się nowe, piękne stadiony? Czy wg. waszej teorii, tylko Wisła powinna mieć nowy stadion a reszta grać na 300 osobowych kurnikach? Ależ Wisła była by wówczas piekielnie mocna
Nie do końca dobrze porównując nasz z innymi. To Wisła powinna mieć najlepszy stadion, największy, najładniejszy, najbardziej funkcjonalny i taki który będzie przynosił największe zyski. Bo to się odbije w przyszłości.
i co to znaczy "tylko za Wisłą w pucharach". Jestem kibicem Wisły więc za kim mam być? za Lechem któremu zle zycze w lidze w a pucharach poklaskuje? obłuda.

Cytat:
bo ich dobre występy podniosą sportową jakość Wisły i ligi.
Aha, czyli jak Lech awansuje do Ligi Mistrzów jako 1 i zgarnie 10-13 mln euro (włącznie z dniami meczowymi) to wyjdzie to na dobre Wiśle. Spoko. Tylko że ze za nim tą dobroć odczujemy to Lech nas wyprzedzi w liczbie zdobytych mistrzostw. Jeśli w ogóle byśmy odczuli.

Jednak to koło zamknięte Finito

Cytat:
Amika niech ogrywa się w Europie
No pewnie, niech ją oglądają miliony widzów w każdym dniu meczowym, niech wszystkie Polskie gazety piszą o Lechu na pierwszych stronach, niech wszystkie portale internetowe w niebiosa uniosą Lecha pisząc że wszystko ma zajebiste, od kibiców, po stadion i wyniki w europie, niech stadion pęka w szwach, niech popularność wśród Polskiego społeczeństwa Lechem wzrośnie do 70%. Niech lgną do nich sponsorzy jak muchy do gówna. Jak również lepsi piłkarze. Niech zbijają fortunę na koszulkach piłkarzy kupionych z najlepszych lig zagranicznych.

Cytat:
podnosi poziom polskiej lig
Wiśle nic nie podniesie bo ani jeden nasz zawodnik w drużynie Lecha występować nie będzie.
Ostatnio edytowane przez CH. : 09.08.2011 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 09.08.2011, 22:45
CH. napisał(a):Wyświetl post
Na dziś to Bytom dysponuje lepszą bandą niż MU czy Barca.

: )

Możliwości kibicowskie można pokazać Fenerbahce, PAO, Partizanowi czy Hajdukowi Split.

P

A to zwracam honor.

CH. napisał(a):Wyświetl post

Punkt 1 - to jest właśnie podejście kibicowskie i sportowe. Wisła ma być najlepsza w tym i w tym.
CH, punkt 2. dotyczy kibiców, którzy są za innymi polskimi ekipami w Europie, bo ich dobre występy podniosą sportową jakość Wisły i ligi.

I nie obłuda, tylko chłodna kalkulacja Amika niech ogrywa się w Europie i podnosi poziom polskiej ligi a my ją pykniemy w lidze, a i w Europie sie ładnie pokażemy.
W PL tylko Wisła. W Europie polskie ekipy także.
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 09.08.2011 o godz. 22:54.
Odpowiedz cytując
Wiślak z Azorów
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 09.08.2011, 23:43
NNNNNNNNNNNNNNNNNIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Oprócz Śląka Oczywiście
sorry za mały spam
Nie można się nazwać kibicem jeśli nigdy nie było się na meczu, tam samo nie można się nazwać fanatykiem jeśli nigdy nie było się na wyjeździe.
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.08.2011, 23:44
Moje zdanie:
Śląsk ew. Lechia - TAK
Amica ew. Cracovia (trudno sobie ich wyobrazić w pucharach) - NIE
Reszta jak kto chce, mi to obojętne czy Legia awansuje czy nie.
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.08.2011, 23:47
Nie kibicujemy
A co do zgadzania się.
Niech sobie kibicują , z jednoczesnym zapytaniem siebie czy podczas meczu z Legią/Lechem nie śpiewają na stadionie Jestem Kibicem... albo lecha , lecha kolejorza ...
Tudzież oglądając mecze ligowe w tv z tymi drużynami nie wyzywają ich od największych kurew
W tym momencie ciężko mi skojarzyć jakikolwiek kraj w którym największemu rywalowi życzy się sukcesów w pucharach europejskich.
Barca nienawidzi Realu , OL - OM , Roma - Lazio , Olympiakos- PAO , Rapid - Austrii , Celtic - Rangersów , Schalke - BvB , Besiktas - Fenerbahce itd itp.. Nawet z forumowego doświadczenia możemy wyciągnąć przykład kiedy jedne żydy cieszyły się , że dokopaliśmy innym żydom.

Oczywiście powyższe nie dotyczy Śląska , który obecnie gra w pucharach

Generalnie jeżeli mam czas , to oglądam każdy mecz drużyny z polskiej ligi w europejskich pucharach i z każdego wyniku staram się wyprowadzić skutki pozytywne dla Wisły
Ostatnio edytowane przez Mareq : 09.08.2011 o godz. 23:55.
Odpowiedz cytując
Kamil17ABG
Member

Od: 01.2011

Stary 09.08.2011, 23:55
Ludzie jak Wy wyobrażacie sobie kibicowanie Amice w pucharach tylko dlatego ,że nabiją nam punkty do rankingu ? A nie dostrzegacie tego ,że taki "Lech" tylko czeka ,aż Wisła się wyjebie (zresztą dla nich to nawet nie Wisła tylko GTS). Dla mnie hipokryzją jest kibicowanie polskim zespołom (oczywiście nie mówię tu o zgodach) ,a potem śpiewanie "gdzie Twoje berlo?" , ew. "Bo w Poznaniu." itd.

Jestem wiślakiem więc utożsamiam się z Wisła nie z polskimi klubami.
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.08.2011, 00:08
Dobra ankieta powstała jak na razie 10 do 1 na "nie", jak tendencja się utrzyma to bardzo ciekawią mnie wypowiedzi tych którzy twierdzili że KAŻDY NORMALNY kibicuje pozostałym drużynom w pucharach a reszta to w ogólę patologia i pseudokibice

W ankiecie zaznaczyłem druga opcję ale oczywiście trzymam też kciuki za WKS

Antystenes- tak wiem chcesz powiedzieć że jakby pytanie zostało inaczej sformułowane to wyniki byłyby odwrotne. Ogarnij się Pan
Ostatnio edytowane przez _gilardino_ : 10.08.2011 o godz. 00:11.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.08.2011, 00:11
Aż się dziwię że Framat przystał na ten kosmiczny, też mój, pomysł
Wiadomo że ankieta nie tyczy się zgód - pokażcie że nie jest tu aż tak źle by po golu np Amiki czy Legii(a w przyszłości nawet parchów) w pucharach, publicznie masturbować się - na naszym forum bo gdzie indziej to co kogo obchodzi
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 10.08.2011, 00:15
Ankieta jest przede wszystkim niedoprecyzowana. Czy chodzi o Lechię, czy o Legię itp. Poza tym i tak każdy kibicuje wg własnego uznania, to jest wolny kraj.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.08.2011, 01:03
Muszę wziąć w obronę Konrada. Można się z nim nie zgadzać ale przynajmniej próbuje swoje poglądy uzasadnić w sposób logiczny.

Nie ze wszystkimi jego poglądami się zgadam ale trudno mi nie zgodzić się z tym, że faktycznie do potencjalnego sukcesu przyznaje się wielu ojców. Do porażki nikt a ujawnia się wówczas wielka banda prześmiewców. Gdyby współczujących po porażce było tyle samo co cieszących się po zwycięstwie a zwłaszcza gdyby to były te same osoby, to można byłoby wówczas mówić o prawdziwym, bez hipokryzji kibicowaniu wszystkim drużynom polskim.
Ostatnio edytowane przez yarow : 10.08.2011 o godz. 01:07.
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.08.2011, 08:23
Kibicujemy, kibicujemy WISEŁCE, ŚLĄSKOWI I LECHIJCE

Możemy się odnosić neutralnie / z sympatią do jakiegoś Bełchatowa czy jakiegoś innego Podbeskidzia w razie by grali w pucahrach.

A kibicować Legii / Amice Co niektórych chyba całkiem pojebało...
Odpowiedz cytując
swój chłop
Member

Od: 08.2004

Stary 10.08.2011, 08:32
Generalnie można napisać, że nie kibicuję polskim klubom w rozgrywkach europejskich. Podejrzewam podobnie jak kibice ich zespołów nie kibicują nam. Ale są wyjątki. Oczywiście ostatnio kibicuję Śląskowi, pewnie kibicowałbym Lechii, ale również kibicowałem Legii w jej meczu z Turkami. Po prostu nie lubię Arabów, poza tym wkurzyła mnie buta tego pajaca trenera Turków. Podobnie będę kibicował Legii w jej meczach ze Spartakiem, nie lubię Rusków podobnie jak Arabów.
Jedynie garbatodolim i Amice nie byłbym w stanie kibicować w podobnych meczach jak Legii
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując
Gaładze
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 10.08.2011, 08:43
Ruskich i Arabów powinieneś nie lubić tak samo jak Legii.
Pamiętaj gdzie Twój Kraj, gdzie Dom Twój, brat i śpiew...
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.08.2011, 08:52
Nie kibicuje polskim drużynom, ale trzymam za nie kciuki i ciesze się z ich sukcesów w Europie. Panowie i Panie miejsce 17 w rankingu, załóżmy, że nie zdobywamy mistrza, ale PP i co startujemy od razu w barażach do LE, a to nawet w przypadku odpadnięcia da nam 0,5 pkt więcej do rankingu klubowego. Miejsce 16, mamy mistrza, startujemy w 3 rundzie el.LM, również zyskujemy 0,5 pkt do rankingu kluowego oraz nie musimy się martwić o pojedynki ze Skonto, Levadią, zacząć przygotowania 2 tyg później. Nie widzicie w tym żadnych korzyści?
Odpowiedz cytując
swój chłop
Member

Od: 08.2004

Stary 10.08.2011, 09:08
Gaładze napisał(a):Wyświetl post
Ruskich i Arabów powinieneś ....

Pozwól "Gruzinie", że będę sobie robił to na co mam ochotę.
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując
@lek
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.08.2011, 09:29
Zupełnie bez sensu w sondzie użyte słowo 'kibicować'. Nie kibicuje, ale życzę awansu pozostałym.
No zgroza.
O-D-D-A-W-A-J---K-R-E-W---! =>WEJDŹ!<=

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 10.08.2011, 09:30
Co do pisania że jak Legia i Lech odpadną to będzie fajnie bo będą zawirowania i problemy w klubie.
To takie Polskie równać wszystko w dół(myślenie w stylu nie chce być dobry chce żeby wszystkimi źle szło i ja miał sukcesy w pracy bez wysiłku) jak chce żeby Wisłą wygrywała mocną ligę a nie buraczana bo potem wychodzi w pucharach jak klub 2 razy w roku gra w piłkę z jakąś ogarniętą drużyną. Ekstraklasa musi być silna.

O żadnym wielkim kibicowaniu raczej nie ma mowy ale jak grają Polskie drużyny w Europie mam taką neutralną sympatię, bo chce żeby liga była silniejsza żeby też Wisła była silniejsza, a nie mocniejsza od kiepskich drużyn. . Ranking ma znaczenie długofalowo, Lech w zeszłym sezonie w tym np. 2 drużyny w fazie grupowej. kto daje gwarancję że za kilka lat znowu nie będzie rewolucji w pucharach i bez współczynników będziemy się rozbijać o Barcelonę.

Konrad. rozumiem że po przeprowadzce do Poznania już nie jestem kibicem?
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 10.08.2011, 09:33
Kibicować można zgodowiczom, a jak gra jakiś inny klub np Legia, czy jakieś Zagłębie to im nie kibicuje ale tez nie życze im odrazu odpadnięcia/klęski. Jak grają i dają rade to niech sobie są w tych pucharach przynajmniej wstydu nie będzie, ale nigdy sie nie jaram ich meczami i nie robie ochów i achów. Jak awansują to dobrze jak odpadną to nie rozpaczam z tego powodu
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.08.2011, 09:51
Moze lepiej, ze dyskusje na ten temat ograniczą sie do jednego wątku?
W ten sposób kazda off-top w inym temacie będzie bez skrupułów usuwany, a niniejszy wątek i tak umrze śmiercią naturalną?
@Orzeu - przecież sam mozesz usuwac swoje posty.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.08.2011, 09:56
Jedynym powodem dla którego, nie życzyłbym sobie żeby polskie drużyny poodpadały jest to, że jest co oglądać. Tak poza tym, to mnie to "rybka". Nie dotyczy oczywiście Śląska
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 10.08.2011, 10:44
Ja kibicuje Wiśle, Legii, Śląskowi w pucharach.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 10.08.2011, 11:07
Powiem tak. Jakieś wielkie kibicowanie drużynom, za którymi delikatnie mówiąc nie przepadamy, raczej nie wchodzi w rachubę. Natomiast na tym etapie nie mogę pozwolić sobie na komfort życzenia tym zespołom wszystkiego najgorszego. Polska liga potrzebuje teraz punktów w rankingach i prestiżu w Europie jak powietrza. Jest oczywiste, że na awansie w rankingach i polepszeniu wizerunku ligi Wisła może tylko zyskać. Ba, jest to wręcz niezbędne aby nasz klub się mógł poważnie rozwinąć: silna liga to jeszcze silniejsza Wisła. Przez najbliższe kilka lat będę liczyć na jak najlepszy wyniki KAŻDEGO polskiego klubu w pucharach bo pośrednio bardzo na tym zyskamy.

PS: pojawiają się czasami też wyjątkowe sytuacje. Np. bardzo chciałbym, żeby Legia wyeliminowała Spartaka bo to klub rosyjski (a za ruskimi nie przepadam co tu dużo mówić).
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 10.08.2011, 11:38
Każdemu polskiemu klubowi, który gra w pucharach może nie powiem że kibicuje ale życze dobrze. Czy Lega czy Lech a zwłaszcza Śląsk bo to polskie kluby i nie chce żeby jacyś ruscy awansowali kosztem Legii. Niestety co do Cracovii chyba bym sie nie przełamał
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.08.2011, 11:46
Sa pewne granice...nie bede kibicowal klubowi ktory wywiesza flage z przekreslona Biala Gwiazda. Nie ktorzy nie rozumieja jaka jest roznica pomiedzy Amica a Legia. Ja osobiscie darze Legie szacunkiem a Amici nie z jednego prostego powodu. Legia jest naszym rywalem od lat i to wlasnie z Nia byly rozgrywane tzw " Derby Polski " . Amica od kilku lat dopiero sobie jakos raczkuje i w lidze i pucharach. Oprocz Cracovii to Legia byla zawsze naszym najwiekszym rywalem, i pod wzgledem kibicowskim jak i pilkarskim. Dlatego tez wole Legie w pucharach niz klub ktory sprzedaje swoje tradycje. Oczywiscie nie wspomne o Slasku bo to wiadoma sprawa

Nigdy nie bede kibicowal Amice w pucharach, chocby miala zdobywac pkt i nie wiem jakie mielibysmy korzysci z tego. Dla wielu moze smieszne ale ja nie bede schodzil do ich dennego poziomu.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 10.08.2011, 11:52
Myślę że należałoby wyróżnić kilka aspektów:

1. Kibicowanie jakiejś polskiej drużynie (Legii np.).
2. Życzenie odpadnięcia i kibicowanie każdemu z przeciwników, byle tylko ta przykładowa Legia odpadła.
3. Patrzenie na wyniki polskich drużyn z umiarkowaną sympatią i bez większego stresu. Jak przejdą to ok, jak nie przejdą - to trudno, ale lepiej żeby przeszli "nasi" niż jacyś Turcy, Rosjanie czy Grecy.

Jak dla mnie dwa pierwsze punkty są dość kontrowersyjne (szczególnie drugi zalatuje mi kompleksami w paski).
Trzeci - do przyjęcia, z dwoma wyjątkami jak już pisałem kiedyś: w żadnym przypadku nic nie zmusiłoby mnie do patrzenia z sympatią na wyczyny Cracovii (ale to na szczęście nam nie grozi w najbliższym czasie) oraz Amico-Lecha (drugiej tak butnej ekipy - tak piłkarskiej jak i kibcowskiej próżno szukać w Polsce).

Ostatecznie - najważniejsze żeby w lidze Wisła była zawsze najwyżej. A jeśli taka Legia w pucharach nawet coś tam osiągnie - to i nam prestiżu trochę doda przy okazji świętowania kolejnego MP. Zawsze przecież lepiej zostawić w pokonanym ligowym polu, kogoś mocnego, a nie leszcza którego leją w Europie dziwne klubiki z Kazachstanu, Litwy, Estonii itp...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.08.2011, 12:06
Tylko Wisła Kraków

E; Śląskowi i Lechii jako zgodowiczom oczywiście życze jak najlepiejm, ale nie jest to to samo co miłość do Wisły
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.08.2011 o godz. 12:10.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 10.08.2011, 12:08
szprotson napisał(a):Wyświetl post
tylko Wisła Kraków
& Wks...?
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.08.2011, 12:39
Ja uważam, że nie jesteśmy Anglią. czy Hiszpanią, żebyśmy mieli tyle drużyn co roku i musieli wybrzydzać o tym kto gra w pucharach i nie kibicować naszym polskim drużynom. Niestety moment, w którym dwie polskie drużyny spotkają się w pucharach europejskich prędko nie nadejdzie i do tego momentu nigdy nie będę nie kibicował polskiej drużynie w europie. A najmocniej oczywiście będę wspierał Wisełkę.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 10.08.2011, 12:42
To moze opinia z "dugiej strony", zycze wszystkim obecnym pucharowiczom ostrego wpierd&lu, niemilosiernych batow i jak najwiecej kontuzji i wydatkow)) Jak mozna bylo wogole do takiej dyskusji dopuscic?

"dobro polskiej pilki" hahaha, dobre
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 10.08.2011, 12:44
Musiałoby mnie zdrowo po.......ić, żeby w jakichkolwiek rozgrywkach kibicować tworowi o nazwie "Lech Poznań".
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów