|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy tu można "kibicować""innym polskim druzynom w Europie? | |||
| Tak. Bo chodzi o polskie druzyny |
|
117 | 31,97% |
| Nie. Bo na tym forum liczy sie tylko Wisła |
|
249 | 68,03% |
| Głosujących: 366. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
||||
: ) Możliwości kibicowskie można pokazać Fenerbahce, PAO, Partizanowi czy Hajdukowi Split. Punkt 1 - to jest właśnie podejście kibicowskie i sportowe. Wisła ma być najlepsza w tym i w tym. Cytat:
i co to znaczy "tylko za Wisłą w pucharach". Jestem kibicem Wisły więc za kim mam być? za Lechem któremu zle zycze w lidze w a pucharach poklaskuje? obłuda. Cytat:
Jednak to koło zamknięte FinitoCytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez CH. : 09.08.2011 o godz. 23:00.
|
|||||
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A to zwracam honor.
I nie obłuda, tylko chłodna kalkulacja Amika niech ogrywa się w Europie i podnosi poziom polskiej ligi a my ją pykniemy w lidze, a i w Europie sie ładnie pokażemy. W PL tylko Wisła. W Europie polskie ekipy także.
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 09.08.2011 o godz. 22:54.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
NNNNNNNNNNNNNNNNNIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Oprócz Śląka Oczywiście ![]() sorry za mały spam |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Moje zdanie:
Śląsk ew. Lechia - TAK Amica ew. Cracovia (trudno sobie ich wyobrazić w pucharach) - NIE Reszta jak kto chce, mi to obojętne czy Legia awansuje czy nie. ![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Nie kibicujemy
A co do zgadzania się. Niech sobie kibicują , z jednoczesnym zapytaniem siebie czy podczas meczu z Legią/Lechem nie śpiewają na stadionie Jestem Kibicem... albo lecha , lecha kolejorza ... Tudzież oglądając mecze ligowe w tv z tymi drużynami nie wyzywają ich od największych kurew W tym momencie ciężko mi skojarzyć jakikolwiek kraj w którym największemu rywalowi życzy się sukcesów w pucharach europejskich. Barca nienawidzi Realu , OL - OM , Roma - Lazio , Olympiakos- PAO , Rapid - Austrii , Celtic - Rangersów , Schalke - BvB , Besiktas - Fenerbahce itd itp.. Nawet z forumowego doświadczenia możemy wyciągnąć przykład kiedy jedne żydy cieszyły się , że dokopaliśmy innym żydom. Oczywiście powyższe nie dotyczy Śląska , który obecnie gra w pucharach ![]() Generalnie jeżeli mam czas , to oglądam każdy mecz drużyny z polskiej ligi w europejskich pucharach i z każdego wyniku staram się wyprowadzić skutki pozytywne dla Wisły ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 09.08.2011 o godz. 23:55.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Ludzie jak Wy wyobrażacie sobie kibicowanie Amice w pucharach tylko dlatego ,że nabiją nam punkty do rankingu ? A nie dostrzegacie tego ,że taki "Lech" tylko czeka ,aż Wisła się wyjebie (zresztą dla nich to nawet nie Wisła tylko GTS). Dla mnie hipokryzją jest kibicowanie polskim zespołom (oczywiście nie mówię tu o zgodach) ,a potem śpiewanie "gdzie Twoje berlo?" , ew. "Bo w Poznaniu." itd.
Jestem wiślakiem więc utożsamiam się z Wisła nie z polskimi klubami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Dobra ankieta powstała
jak na razie 10 do 1 na "nie", jak tendencja się utrzyma to bardzo ciekawią mnie wypowiedzi tych którzy twierdzili że KAŻDY NORMALNY kibicuje pozostałym drużynom w pucharach a reszta to w ogólę patologia i pseudokibice W ankiecie zaznaczyłem druga opcję ale oczywiście trzymam też kciuki za WKS ![]() Antystenes- tak wiem chcesz powiedzieć że jakby pytanie zostało inaczej sformułowane to wyniki byłyby odwrotne. Ogarnij się Pan ![]()
Ostatnio edytowane przez _gilardino_ : 10.08.2011 o godz. 00:11.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Aż się dziwię że Framat przystał na ten kosmiczny, też mój, pomysł
![]() Wiadomo że ankieta nie tyczy się zgód - pokażcie że nie jest tu aż tak źle by po golu np Amiki czy Legii(a w przyszłości nawet parchów ) w pucharach, publicznie masturbować się - na naszym forum bo gdzie indziej to co kogo obchodzi![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ankieta jest przede wszystkim niedoprecyzowana. Czy chodzi o Lechię, czy o Legię itp. Poza tym i tak każdy kibicuje wg własnego uznania, to jest wolny kraj.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Muszę wziąć w obronę Konrada. Można się z nim nie zgadzać ale przynajmniej próbuje swoje poglądy uzasadnić w sposób logiczny.
Nie ze wszystkimi jego poglądami się zgadam ale trudno mi nie zgodzić się z tym, że faktycznie do potencjalnego sukcesu przyznaje się wielu ojców. Do porażki nikt a ujawnia się wówczas wielka banda prześmiewców. Gdyby współczujących po porażce było tyle samo co cieszących się po zwycięstwie a zwłaszcza gdyby to były te same osoby, to można byłoby wówczas mówić o prawdziwym, bez hipokryzji kibicowaniu wszystkim drużynom polskim.
Ostatnio edytowane przez yarow : 10.08.2011 o godz. 01:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Kibicujemy, kibicujemy WISEŁCE, ŚLĄSKOWI I LECHIJCE
![]() Możemy się odnosić neutralnie / z sympatią do jakiegoś Bełchatowa czy jakiegoś innego Podbeskidzia w razie by grali w pucahrach. A kibicować Legii / Amice |
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Generalnie można napisać, że nie kibicuję polskim klubom w rozgrywkach europejskich. Podejrzewam podobnie jak kibice ich zespołów nie kibicują nam. Ale są wyjątki. Oczywiście ostatnio kibicuję Śląskowi, pewnie kibicowałbym Lechii, ale również kibicowałem Legii w jej meczu z Turkami. Po prostu nie lubię Arabów, poza tym wkurzyła mnie buta tego pajaca trenera Turków. Podobnie będę kibicował Legii w jej meczach ze Spartakiem, nie lubię Rusków podobnie jak Arabów.
Jedynie garbatodolim i Amice nie byłbym w stanie kibicować w podobnych meczach jak Legii ![]()
WISŁA ZAWSZE PANY
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ruskich i Arabów powinieneś nie lubić tak samo jak Legii.
![]()
Pamiętaj gdzie Twój Kraj, gdzie Dom Twój, brat i śpiew...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie kibicuje polskim drużynom, ale trzymam za nie kciuki i ciesze się z ich sukcesów w Europie. Panowie i Panie miejsce 17 w rankingu, załóżmy, że nie zdobywamy mistrza, ale PP i co startujemy od razu w barażach do LE, a to nawet w przypadku odpadnięcia da nam 0,5 pkt więcej do rankingu klubowego. Miejsce 16, mamy mistrza, startujemy w 3 rundzie el.LM, również zyskujemy 0,5 pkt do rankingu kluowego oraz nie musimy się martwić o pojedynki ze Skonto, Levadią, zacząć przygotowania 2 tyg później. Nie widzicie w tym żadnych korzyści?
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Pozwól "Gruzinie", że będę sobie robił to na co mam ochotę. ![]() ![]()
WISŁA ZAWSZE PANY
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Co do pisania że jak Legia i Lech odpadną to będzie fajnie bo będą zawirowania i problemy w klubie.
To takie Polskie równać wszystko w dół(myślenie w stylu nie chce być dobry chce żeby wszystkimi źle szło i ja miał sukcesy w pracy bez wysiłku) jak chce żeby Wisłą wygrywała mocną ligę a nie buraczana bo potem wychodzi w pucharach jak klub 2 razy w roku gra w piłkę z jakąś ogarniętą drużyną. Ekstraklasa musi być silna. O żadnym wielkim kibicowaniu raczej nie ma mowy ale jak grają Polskie drużyny w Europie mam taką neutralną sympatię, bo chce żeby liga była silniejsza żeby też Wisła była silniejsza, a nie mocniejsza od kiepskich drużyn. . Ranking ma znaczenie długofalowo, Lech w zeszłym sezonie w tym np. 2 drużyny w fazie grupowej. kto daje gwarancję że za kilka lat znowu nie będzie rewolucji w pucharach i bez współczynników będziemy się rozbijać o Barcelonę. Konrad. rozumiem że po przeprowadzce do Poznania już nie jestem kibicem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Kibicować można zgodowiczom, a jak gra jakiś inny klub np Legia, czy jakieś Zagłębie to im nie kibicuje ale tez nie życze im odrazu odpadnięcia/klęski. Jak grają i dają rade to niech sobie są w tych pucharach przynajmniej wstydu nie będzie, ale nigdy sie nie jaram ich meczami i nie robie ochów i achów. Jak awansują to dobrze jak odpadną to nie rozpaczam z tego powodu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Moze lepiej, ze dyskusje na ten temat ograniczą sie do jednego wątku?
W ten sposób kazda off-top w inym temacie będzie bez skrupułów usuwany, a niniejszy wątek i tak umrze śmiercią naturalną? @Orzeu - przecież sam mozesz usuwac swoje posty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jedynym powodem dla którego, nie życzyłbym sobie żeby polskie drużyny poodpadały jest to, że jest co oglądać. Tak poza tym, to mnie to "rybka". Nie dotyczy oczywiście Śląska
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ja kibicuje Wiśle, Legii, Śląskowi w pucharach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Powiem tak. Jakieś wielkie kibicowanie drużynom, za którymi delikatnie mówiąc nie przepadamy, raczej nie wchodzi w rachubę. Natomiast na tym etapie nie mogę pozwolić sobie na komfort życzenia tym zespołom wszystkiego najgorszego. Polska liga potrzebuje teraz punktów w rankingach i prestiżu w Europie jak powietrza. Jest oczywiste, że na awansie w rankingach i polepszeniu wizerunku ligi Wisła może tylko zyskać. Ba, jest to wręcz niezbędne aby nasz klub się mógł poważnie rozwinąć: silna liga to jeszcze silniejsza Wisła. Przez najbliższe kilka lat będę liczyć na jak najlepszy wyniki KAŻDEGO polskiego klubu w pucharach bo pośrednio bardzo na tym zyskamy.
PS: pojawiają się czasami też wyjątkowe sytuacje. Np. bardzo chciałbym, żeby Legia wyeliminowała Spartaka bo to klub rosyjski (a za ruskimi nie przepadam co tu dużo mówić). ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Każdemu polskiemu klubowi, który gra w pucharach może nie powiem że kibicuje ale życze dobrze. Czy Lega czy Lech a zwłaszcza Śląsk bo to polskie kluby i nie chce żeby jacyś ruscy awansowali kosztem Legii. Niestety co do Cracovii chyba bym sie nie przełamał
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Sa pewne granice...nie bede kibicowal klubowi ktory wywiesza flage z przekreslona Biala Gwiazda. Nie ktorzy nie rozumieja jaka jest roznica pomiedzy Amica a Legia. Ja osobiscie darze Legie szacunkiem a Amici nie z jednego prostego powodu. Legia jest naszym rywalem od lat i to wlasnie z Nia byly rozgrywane tzw " Derby Polski " . Amica od kilku lat dopiero sobie jakos raczkuje i w lidze i pucharach. Oprocz Cracovii to Legia byla zawsze naszym najwiekszym rywalem, i pod wzgledem kibicowskim jak i pilkarskim. Dlatego tez wole Legie w pucharach niz klub ktory sprzedaje swoje tradycje. Oczywiscie nie wspomne o Slasku bo to wiadoma sprawa
![]() Nigdy nie bede kibicowal Amice w pucharach, chocby miala zdobywac pkt i nie wiem jakie mielibysmy korzysci z tego. Dla wielu moze smieszne ale ja nie bede schodzil do ich dennego poziomu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Myślę że należałoby wyróżnić kilka aspektów:
1. Kibicowanie jakiejś polskiej drużynie (Legii np.). 2. Życzenie odpadnięcia i kibicowanie każdemu z przeciwników, byle tylko ta przykładowa Legia odpadła. 3. Patrzenie na wyniki polskich drużyn z umiarkowaną sympatią i bez większego stresu. Jak przejdą to ok, jak nie przejdą - to trudno, ale lepiej żeby przeszli "nasi" niż jacyś Turcy, Rosjanie czy Grecy. Jak dla mnie dwa pierwsze punkty są dość kontrowersyjne (szczególnie drugi zalatuje mi kompleksami w paski). Trzeci - do przyjęcia, z dwoma wyjątkami jak już pisałem kiedyś: w żadnym przypadku nic nie zmusiłoby mnie do patrzenia z sympatią na wyczyny Cracovii (ale to na szczęście nam nie grozi w najbliższym czasie) oraz Amico-Lecha (drugiej tak butnej ekipy - tak piłkarskiej jak i kibcowskiej próżno szukać w Polsce). Ostatecznie - najważniejsze żeby w lidze Wisła była zawsze najwyżej. A jeśli taka Legia w pucharach nawet coś tam osiągnie - to i nam prestiżu trochę doda przy okazji świętowania kolejnego MP. Zawsze przecież lepiej zostawić w pokonanym ligowym polu, kogoś mocnego, a nie leszcza którego leją w Europie dziwne klubiki z Kazachstanu, Litwy, Estonii itp... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Tylko Wisła Kraków
E; Śląskowi i Lechii jako zgodowiczom oczywiście życze jak najlepiejm, ale nie jest to to samo co miłość do Wisły
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.08.2011 o godz. 12:10.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ja uważam, że nie jesteśmy Anglią. czy Hiszpanią, żebyśmy mieli tyle drużyn co roku i musieli wybrzydzać o tym kto gra w pucharach i nie kibicować naszym polskim drużynom. Niestety moment, w którym dwie polskie drużyny spotkają się w pucharach europejskich prędko nie nadejdzie i do tego momentu nigdy nie będę nie kibicował polskiej drużynie w europie. A najmocniej oczywiście będę wspierał Wisełkę.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
To moze opinia z "dugiej strony", zycze wszystkim obecnym pucharowiczom ostrego wpierd&lu, niemilosiernych batow i jak najwiecej kontuzji i wydatkow
)) Jak mozna bylo wogole do takiej dyskusji dopuscic? "dobro polskiej pilki" hahaha, dobre ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Musiałoby mnie zdrowo po.......ić, żeby w jakichkolwiek rozgrywkach kibicować tworowi o nazwie "Lech Poznań".
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|