|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
Mam nadzieję, że ta magiczna granica zostanie przełamana jeszcze w tym okienku, zwłaszcza, że nasz budżet zasili najprawdopodobniej 800 tyś euro za Kalu Uche. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
![]() ![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Mi bardziej chodziło o to że Basałaj sciemnia jesli chodzi o to że nie jest za różowo w kwestii dochodowości klubu. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Trochę widać w nim taki południowy charakter bo czasami mam wrażenie że łatwo jest go sprowokować. Kwestia jest tego czy stać nas na wykupienie tego piłkarza, jak sam w wywiadzie dla weszło stwierdził, że zapisana jest kwota odstępnego 1.2 mln euro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Klub sportowy to nie tylko budżet płacowy z FM'a, tylko masa wydatków pozornie bzdurnych, które w ogólnym bilansie są naprawdę niezwykle wysokie. I jasną sprawą jest, że wpływy z dnia meczowego oraz marne nagrody, które składały się na nasz dochód, były zbyt niskie by klub był dochodowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
||
Nunez z Weszło napisał(a):
Co do tego nie ma wątpliwości. Widać to po meczach oficjalnych jak i sparingowych w których grał.
Ostatnio edytowane przez Pawlolek : 09.08.2011 o godz. 09:20.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nunez ma chyb najlepszy strzał z dystansu w drużynie, że mu to nie wpadło w końcówce z Litexem
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 09.08.2011 o godz. 09:25.
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Tylko że ten wywiad jest z zeszłego tygodnia i był robiony zaraz po wyeliminowaniu Litexu teraz wiele mogło się zmienic chociażby dodatkowa kasa za Uche
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() Melikson, Sobolewski, Lamey, Iliev, Małecki, Biton, Jirsak - myślę, że jednak Biton ma najlepszy co do Deleva, to pamiętam jak kupowaliśmy Meliksona, to też mieliśmy tłok na środku, jak dla mnie to by się przydał, bo dobry gracz z niego |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moge sobie wyobrazić jakie koszty potrafi generować klub piłkarski ale także moge sobie wyobrazić jakie zyski może taki klub przynieść. Zastanawiam sie głośno dlaczego Basałaj powiedział ze nie jest różowo skoro wg mnie (a moge się mylić) nie jest tak źle jak powiedział prezes. A tak na marginesie co miał powiedzieć że jest dobrze? fantastycznie? mamy dużo pieniedzy? Przeciez takie gadanie byłoby na szkode klubu, prezesi innych klubów też śledzą prasę i po przeczytaniu takich deklaracji cena za piłkarzy polskich które i tak są zawyżane w momencie zgłoszenia się po nich przez Wisła idzie dwa trzy razy w góre. Który przedsiębiorca (mały, średni czy duży) powie że jest ok? Który właściciel firmy oficjalnie pochwali swój biznes? Wiesz z czym to się wiąże? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Za późno .... gdybyśmy go wypatrzyli trochę przed mocarnymi klubami zachodnimi to może by się dało go wyciągnąć ... teraz ponoć 1,2 mln € to za mało ... pisze się o 2 mln ... nie przebijemy PSV Eindhoven czy Włochów.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
fanfan ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ CAŁKOWICIE i dawno na tym forum nie było tak trafnej opini.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
co do kapitalnego przeglądu pola, dokładności podań i szybkości to ... chyba widzisz to bo chcesz ... Oby się rozwijał w kierunku, który wyznaczyłeś tą laurką Ja go nie skreślam. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Nie porównywałbym Jirsaka do Tonewa z prostego powodu. Jirsak jest obcokrajowcem, ma 27 lat i za rok kończy mu się kontrakt. Tonew w CSKA był tutejszy, ma 21 lat i rozegrał 23 mecze w zeszłym sezonie z czego 75% w podstawowym składzie, dodatkowo 5 meczy w LE. Innymi słowy, gdybyśmy mieli 21-letniego Polaka, który już w takim wieku gra jak Jirsak teraz to gwarantuje Ci, że za mniej niż 0,5mln euro by od nas nie odszedł.
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Biton też pewnie podobną ma kwotę wykupu. Jeżeli będą dobrze grali to myślę, że kasa się znajdzie. Ktoś odejdzie być może, być może zarobimy na pucharach, być może BVB sprzeda Błaszczykowskiego, być może znajdzie się sponsor. Być może... Sądzę, że jak będzie okazja to nie przepuścimy kogoś dobrego. Na razie zanosi się na to, że Biton będzie lepszy od Genkova. Jest tylko jeden gracz, którego Wisła nie powinna sprzedawać za mniej niż 6-7 mln. Chyba każdy wie kogo mam na myśli.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Edson
Tylko że wolfy podał tylko przykład obrazujący dlaczego Tonev poszedł tak łatwo do wronieckiej Amiki a o Deleva tak walczą |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
A to za sprzedaż Błaszcza mamy jakieś procenty?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jakby Delevem interesowalo sie PSV i inne wielkie kluby którę sa w stanie wyłozyć więcej od Wisły to by juz dawno sprzedali a nie czekali aż łaskawie Wisła podniesie cenę którą i tak mogłby inny klub przebić.
To tylko zagrywka i próba wyciągnięcia z Wisły jak najwięcej bo chętnych w rzeczywistości tak dużo nie ma. Dziś się urodziliście czy jak.. od tego są kluby, od tego są agenci żeby robić w chuja i wyciągać jak najwięcej. Mam nadzieje że klub nie popełni błędu i nie zapłaci za zawodnika 2 mln czy nawet 1 mln euro. Stanowczo za dużo. Tym bardziej za takiego. Fajnie, młody i cos tam gra. Ale nie dajmy się zwariować. Tego się właśnie boję po awansie do LM że Wisła będzie wydawać takie kwoty na zawodników i cała kasa pójdzie się j.. . Po co na co, za duże ryzyko. Robić swoje jak dotychczas czyli wyciągać takich Ilievów, Pareików, Meliksonów, Genkowów, Chavezów, Bitonów za półdarmo albo darmo. Nie trzeba płacić chorych pieniędzy za Delevów i innych bo za taką kasę to my kupiliśmy Ilieva, Pareike,Meliksona, Genkowa, Chaveza, Bitona, Nuneza i Lameya. Różnica jest i to kolosalna. Nie dać się zwariować w przypadku awansu do LM bo skończymy jak Pietrzałki Artmedie i inne którym się po.......iło od nadmiaru pieniędzy,zaczęli walić slepakami, zarządzanie klubem wydawało im się prosciejsze z powodu przypływu gotówki, mieli gorące głowy , hura bura co to my nie jesteśmy, "kupimy sobie kozaka za 2 mln, kozak przyjdzie, strzeli 4 bramki, kozak odejdzie za darmo i po 2 mln euro" i skończyli na dnie. Albo dają Delewa za góra 500 tyś euro albo koniec tematu. Łachy nie robią, niech sobie idzie do tych PSVów i innych gigantów którzy się nim interesują, włącznie z Realem i Juventusem. Zresztą sprawa Deleva to raczej zamknięty temat i dobrze. Takich Delevów to będzie mieć jeszcze wielu i nie trzeba za nich będzie wykładać chorych pieniędzy. Mi ta sprawa z Delevem przypomina sprawę z Mierzejewskim, do teraz pukam się w łeb co za chory człowiek dał za niego tyle pieniędzy. W Turcji są frajerzy i to w przypadku transferów do nich z naszego klubu należy wykorzystywać, ale nie oznacza to że my mamy postępować podobnie.
Ostatnio edytowane przez CH. : 09.08.2011 o godz. 12:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja jeszcze chce zwrócić uwagę na coś innego. Od jakiegoś czasu rzuca się tu na forum jakimiś wyimaginowanymi kwotami, dopisuje sie wirtualnie pieniędzy których jeszcze nie ma (kasa za awans do LE, kasa za awans do LM, kasa za transfer Uche). Ja byłbym za tym aby Ci domorośli experci w zarzadzaniu lepiej przeczytali to co mają zamiar napisać zanim klikną wyślij.
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 09.08.2011 o godz. 11:53.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Rozmowa z Bogdanem Basałajem, artykuł na onecie:
"Czyli o dziurze w budżecie, jak to miało miejsce po klęsce z Levadią, nie ma już mowy? - Budżet przygotowuje się, zakładając wariant negatywny. Awans wpłynął pozytywnie na nasze finanse, ale jeśli pytanie ma zmierzać do tego, czy jeszcze pozyskamy nowych zawodników, to muszę odpowiedzieć, że w tym okienku transferowym już nie. Mamy stabilną i szeroką kadrę" Czyli wychodzi na to że żadnych transferów już nie będzie. ![]() ![]() Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym tam tą nadwyżkę budżetową przeznaczył na bazę treningową a nie na kolejnego grajka, który na dodatek nie jest nam w obecnej sytuacji niezbędny.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Optowałbym jednak za tym, żeby w przypadku jakiegokolwiek awansu nie nastawiać się na transfery, tylko na to, że od przyszłego roku Wisła będzie miała porządne boisko treningowe z infrastrukturą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
i tak od nastepnego sezonu wymagane chyba będą trzy boiska w tym jedno ze sztuczną trawą, jak się myle niech mnie ktoś poprawi
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Swego czasu jak mówiło się o zainteresowaniu Liverpoolu media pisały o 20%.
Kasa za LE/LM powinna iść w Akademie i bazę treningową. Można też przyjąć na przyszłość, że X% budżetu jest przeznaczone na szkolenie młodzieży - tak jak to ma miejsce w Feyenordzie, czy PSV. Następne okienko transferowe, albo koniec tego bym widział tak, że ściągamy graczy młodych, perspektywicznych. Dwa ostatnie to byli gracze doświadczeni. Ciekawe jak wygląda sprawa z tym, czy nasza młodzież mogłaby być wzmocnieniem pierwszego zespołu. Wypożyczeni od nas jak dotąd nie zadebiutowali w swoich nowych klubach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Najbardziej podobala mi sie ta wypowiedz Basalaja - to tylko pokazuje roznice miedzy nasza polityka transferowa a polityka transferowa innych zespołow (na przykladzie Lecha):
Stan przy tym ma jeszcze jedną zaletę – oko do piłkarzy. Co prawda czasami do pasji doprowadzało mnie to jego "not good enough", czyli że dany zawodnik nie prezentuje poziomu Wisły. A on miał rację. W zimie równocześnie interesowaliśmy się Vojo Ubiparipem i Cwetanem Genkowem. Stan stwierdził, że bierzemy Genkowa. I teraz widać, gdzie jest jeden, a gdzie drugi
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 09.08.2011 o godz. 13:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport-krakow/56,...Cupiala__.html
Jestem ciekaw, jak Waszym zdaniem wygląda top 3? Niezwykle ciężki wybór... 1. Frankowski 2. Żurawski 3. Melikson ... 4. Marcelo 5. Uche 6. Kuba |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() .
|
|
|

|