The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2011, 08:35
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Delev gra na pozycji Ilieva i Kirma a nie Małego i to jest jego nominalna pozycja (oczywiscie moze tez grac z prawej strony lub w ataku). Jest to dokładnie ten sam typ pilkarza co Ivica
A pozycja Ilieva i Kirma nie jest pozycją Małeckiego ? Cała trójka może grać na jednej i drugiej stronie podobnie jak Delev więc gdyby ten zawodnik przyszedł zastąpiłby słabszego skrzydłowego z pierwszej 11 i zakładam że nie byłby to Iliev . Oczywiście Delev za darmo nie dostałby miejsca w składzie , najpierw musiałby o to powalczyć . Jednak po tym wywiadzie z prezesem wątpię żeby ten transfer był realny , może go na razie tylko obserwujemy ?

Cytat:
Proszę zdradzić, ile Wisła już zarobiła, a ile jeszcze może zarobić na grze w europejskich pucharach?
Jeśli awansowalibyśmy do Ligi Mistrzów, to jesteśmy w stanie wyciągnąć około 10 milionów euro. Jeśli zagramy w Lidze Europy, to mogę opierać się na zarobkach Lecha z poprzedniego sezonu. Z tego co wiem, przychód netto klubu z Poznania podobno wyniósł około 15 milionów złotych

W jaki sposób wpłynie to na rozwój klubu?
Awans do Ligi Mistrzów bardzo by nam pomógł. Mam na myśli budowę bazy treningowej, stworzenie akademii czy prace na stadionie, związane z powstaniem muzeum, cateringu, większej "strefy kibica", czyli miejsca zakupów biletów czy też profesjonalnego sklepu. Musimy udostępniać widzom coraz lepsze warunki do oglądania meczów.
Również ciekawy fragment z tego wywiadu w którym jasno pisze ,że ewentualne pieniądze z LM pójdą głównie na bazy treningowe , akademie , itp . Niby wszystko ok ale nie chciałbym żeby w Wiśle powtórzyła się jedna rzecz : tak ,że budujemy już pewną drużynę która coś tam osiągnie i nagle zaprzestajemy ją wzmacniać , drużyna przestaje się rozwijać , stoi w miejscy a nawet zaczyna się cofać poprzez regularne sprzedawanie czołowych zawodników i brak odpowiednich następców . I taka sytuacja doprowadzi że za jakiś czas znów trzeba będzie budować wszystko od zera a tego raczej nikt by nie chciał. Drużyna ma się ciągle rozwijać , ciągle ma być wzmacniana , coraz to lepsi piłkarze mają przychodzić do klubu by podnosić poziom drużyny a nie tak że w dwóch okienkach wzmocnimy zespół dzięki czemu zbudujemy ciekawą drużynę a następnie spoczniemy na laurach i będziemy się starali by jak najmniej osłabić drużynę a jak będziemy musieli ściągnąć jakiegoś piłkarza to okaże się że nie ma pieniędzy na transfery bo właściciel właśnie przykręcił kurek i trzeba będzie szukać kogoś za darmo albo jak najtańszym kosztem a wiemy do czego taka polityka doprowadziła Wisłę przez ostatnie 10 lat .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 09.08.2011 o godz. 09:06.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 09.08.2011, 08:44
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Szczególnie zainteresowało mnie to stwierdzenie. Odnoszę wrażenie że Basałaj pisząc kolokwialnie ściemnia...
Powiedział, że będzie z tym problem a nie, że jest to nierealne więc niekoniecznie ściemnia.

Mam nadzieję, że ta magiczna granica zostanie przełamana jeszcze w tym okienku, zwłaszcza, że nasz budżet zasili najprawdopodobniej 800 tyś euro za Kalu Uche.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 09.08.2011, 08:45
Szczególnie zainteresowało mnie to stwierdzenie. Odnoszę wrażenie że Basałaj pisząc kolokwialnie ściemnia...
właśnie od takiego " ściemniania " zależy pełen profesjonalizm
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.08.2011, 08:51
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Powiedział, że będzie z tym problem a nie, że jest to nierealne więc niekoniecznie ściemnia.

Mam nadzieję, że ta magiczna granica zostanie przełamana jeszcze w tym okienku, zwłaszcza, że nasz budżet zasili najprawdopodobniej 800 tyś euro za Kalu Uche.
Wydanie ponad miliona euro na zawodnika wg mnie jest kwestią czasu (oczywiście w przypadku udanej przygody w pucharach).

Mi bardziej chodziło o to że Basałaj sciemnia jesli chodzi o to że nie jest za różowo w kwestii dochodowości klubu.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.08.2011, 08:59
Cytat:
Po to przyszedł Nunez. Jeżeli tylko gośc się nauczy europejskiej dyscypliny i tempa gry, to będzie to zawodnik na swojej pozycji może i lepszy od Meliksona. Dawno nie widziałem gościa z takim potencjałem w naszej lidze. Możliwe, że nawet takiego gościa nigdy w naszej lidze nie było. Siła, zastawianie się, młotek w nodze, kapitalny przegląd pola, wyczucie tempa, precyzja w długich piłkach a do tego co najmniej przyzwoity drybling i szybkość.
Nunez przypomina stylem gry trochę Cantoro. Między innymi są podobni w tym, że nie boją się brać piłki na siebie pod presją przeciwnika. Gervasio ma nawet większe możliwości bo jest szybszy w tym co robi.
Trochę widać w nim taki południowy charakter bo czasami mam wrażenie że łatwo jest go sprowokować.
Kwestia jest tego czy stać nas na wykupienie tego piłkarza, jak sam w wywiadzie dla weszło stwierdził, że zapisana jest kwota odstępnego 1.2 mln euro.
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.08.2011, 09:05
Na czym opierasz tę swoją jakże rozbudowaną tezę? Stworzyłeś bilans dochodów i rozchodów, czy opierasz się na analogiach z kieszonkowym otrzymanym przez rodziców?
Klub sportowy to nie tylko budżet płacowy z FM'a, tylko masa wydatków pozornie bzdurnych, które w ogólnym bilansie są naprawdę niezwykle wysokie. I jasną sprawą jest, że wpływy z dnia meczowego oraz marne nagrody, które składały się na nasz dochód, były zbyt niskie by klub był dochodowy.
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.08.2011, 09:09
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Po to przyszedł Nunez. Jeżeli tylko gośc się nauczy europejskiej dyscypliny i tempa gry, to będzie to zawodnik na swojej pozycji może i lepszy od Meliksona. Dawno nie widziałem gościa z takim potencjałem w naszej lidze. Możliwe, że nawet takiego gościa nigdy w naszej lidze nie było. Siła, zastawianie się, młotek w nodze, kapitalny przegląd pola, wyczucie tempa, precyzja w długich piłkach a do tego co najmniej przyzwoity drybling i szybkość.
Ale bardzo wysoka kwota wykupu straszy. Powołując się na jego wywiad z Weszło - 1,2 MLN Euro.

Nunez z Weszło napisał(a):
Za ile Wisła może cię kupić? Masz jakąś klauzulę?
Chyba 1,2 miliona euro.
@Down
Co do tego nie ma wątpliwości. Widać to po meczach oficjalnych jak i sparingowych w których grał.
Ostatnio edytowane przez Pawlolek : 09.08.2011 o godz. 09:20.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 09.08.2011, 09:16
Nunez ma chyb najlepszy strzał z dystansu w drużynie, że mu to nie wpadło w końcówce z Litexem
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 09.08.2011 o godz. 09:25.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 09.08.2011, 09:27
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Nunez ma chyb najlepszy strzał z dystansu w drużynie, że ten strzał mu nie wpadł w końcówce z Litexem
Lamey ma lepszy. Może nie chodzi o siłe strzału ale o to jak sie składa i jak posyła piłkę.Świetnie sie składa do strzału.
Odpowiedz cytując
Mistrz Yoda
Member

Od: 07.2011

Stary 09.08.2011, 09:29
Tylko że ten wywiad jest z zeszłego tygodnia i był robiony zaraz po wyeliminowaniu Litexu teraz wiele mogło się zmienic chociażby dodatkowa kasa za Uche
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.08.2011, 09:30
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Nunez ma chyb najlepszy strzał z dystansu w drużynie, że mu to nie wpadło w końcówce z Litexem
przecież raz tylko strzelał z dystansu w meczu
Melikson, Sobolewski, Lamey, Iliev, Małecki, Biton, Jirsak - myślę, że jednak Biton ma najlepszy

co do Deleva, to pamiętam jak kupowaliśmy Meliksona, to też mieliśmy tłok na środku, jak dla mnie to by się przydał, bo dobry gracz z niego
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 09.08.2011, 09:32
bloodraven napisał(a):Wyświetl post
Na czym opierasz tę swoją jakże rozbudowaną tezę? Stworzyłeś bilans dochodów i rozchodów, czy opierasz się na analogiach z kieszonkowym otrzymanym przez rodziców?
Klub sportowy to nie tylko budżet płacowy z FM'a, tylko masa wydatków pozornie bzdurnych, które w ogólnym bilansie są naprawdę niezwykle wysokie. I jasną sprawą jest, że wpływy z dnia meczowego oraz marne nagrody, które składały się na nasz dochód, były zbyt niskie by klub był dochodowy.
Nie jestem absolwentem ekonomi ani zarządzania przedsiębiorstwem i absolutnie nie kreuje się na experta w tych zagadnieniach. Kieszonkowego od rodziców nie dostaje ponieważ sam je daje mojemu synowi a w FM nie grałem już chyba z 8 lat.
Moge sobie wyobrazić jakie koszty potrafi generować klub piłkarski ale także moge sobie wyobrazić jakie zyski może taki klub przynieść.
Zastanawiam sie głośno dlaczego Basałaj powiedział ze nie jest różowo skoro wg mnie (a moge się mylić) nie jest tak źle jak powiedział prezes.
A tak na marginesie co miał powiedzieć że jest dobrze? fantastycznie? mamy dużo pieniedzy?
Przeciez takie gadanie byłoby na szkode klubu, prezesi innych klubów też śledzą prasę i po przeczytaniu takich deklaracji cena za piłkarzy polskich które i tak są zawyżane w momencie zgłoszenia się po nich przez Wisła idzie dwa trzy razy w góre.
Który przedsiębiorca (mały, średni czy duży) powie że jest ok? Który właściciel firmy oficjalnie pochwali swój biznes? Wiesz z czym to się wiąże?
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.08.2011, 10:10
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
co do Deleva, to pamiętam jak kupowaliśmy Meliksona, to też mieliśmy tłok na środku, jak dla mnie to by się przydał, bo dobry gracz z niego
Za późno .... gdybyśmy go wypatrzyli trochę przed mocarnymi klubami zachodnimi to może by się dało go wyciągnąć ... teraz ponoć 1,2 mln € to za mało ... pisze się o 2 mln ... nie przebijemy PSV Eindhoven czy Włochów.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Stary 09.08.2011, 10:37
fanfan ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ CAŁKOWICIE i dawno na tym forum nie było tak trafnej opini.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.08.2011, 10:58
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Rany Julek ... to o Nunezie
co do kapitalnego przeglądu pola, dokładności podań i szybkości to ... chyba widzisz to bo chcesz ...
Oby się rozwijał w kierunku, który wyznaczyłeś tą laurką
Ja go nie skreślam.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 09.08.2011, 11:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To ja Ci to wyjaśnię na prostym przykładzie: gdyby ktoś zgłosił się po Jirsaka, to pewnie puścilibyśmy go za grosze, bo wiadomo że prochu nie wymyśli. Kiedy jednak ktoś zgłosi się po Meliskona...
Nie porównywałbym Jirsaka do Tonewa z prostego powodu. Jirsak jest obcokrajowcem, ma 27 lat i za rok kończy mu się kontrakt. Tonew w CSKA był tutejszy, ma 21 lat i rozegrał 23 mecze w zeszłym sezonie z czego 75% w podstawowym składzie, dodatkowo 5 meczy w LE. Innymi słowy, gdybyśmy mieli 21-letniego Polaka, który już w takim wieku gra jak Jirsak teraz to gwarantuje Ci, że za mniej niż 0,5mln euro by od nas nie odszedł.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.08.2011, 11:16
Pawlolek napisał(a):Wyświetl post
Ale bardzo wysoka kwota wykupu straszy. Powołując się na jego wywiad z Weszło - 1,2 MLN Euro.

@Down
Co do tego nie ma wątpliwości. Widać to po meczach oficjalnych jak i sparingowych w których grał.
Biton też pewnie podobną ma kwotę wykupu. Jeżeli będą dobrze grali to myślę, że kasa się znajdzie. Ktoś odejdzie być może, być może zarobimy na pucharach, być może BVB sprzeda Błaszczykowskiego, być może znajdzie się sponsor. Być może... Sądzę, że jak będzie okazja to nie przepuścimy kogoś dobrego. Na razie zanosi się na to, że Biton będzie lepszy od Genkova. Jest tylko jeden gracz, którego Wisła nie powinna sprzedawać za mniej niż 6-7 mln. Chyba każdy wie kogo mam na myśli.
Odpowiedz cytując
sofristo
Member

Od: 07.2009

Stary 09.08.2011, 11:18
Edson
Tylko że wolfy podał tylko przykład obrazujący dlaczego Tonev poszedł tak łatwo do wronieckiej Amiki a o Deleva tak walczą
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 09.08.2011, 11:32
A to za sprzedaż Błaszcza mamy jakieś procenty?
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.08.2011, 11:42
Jakby Delevem interesowalo sie PSV i inne wielkie kluby którę sa w stanie wyłozyć więcej od Wisły to by juz dawno sprzedali a nie czekali aż łaskawie Wisła podniesie cenę którą i tak mogłby inny klub przebić.
To tylko zagrywka i próba wyciągnięcia z Wisły jak najwięcej bo chętnych w rzeczywistości tak dużo nie ma. Dziś się urodziliście czy jak.. od tego są kluby, od tego są agenci żeby robić w chuja i wyciągać jak najwięcej. Mam nadzieje że klub nie popełni błędu i nie zapłaci za zawodnika 2 mln czy nawet 1 mln euro. Stanowczo za dużo. Tym bardziej za takiego. Fajnie, młody i cos tam gra. Ale nie dajmy się zwariować. Tego się właśnie boję po awansie do LM że Wisła będzie wydawać takie kwoty na zawodników i cała kasa pójdzie się j.. . Po co na co, za duże ryzyko. Robić swoje jak dotychczas czyli wyciągać takich Ilievów, Pareików, Meliksonów, Genkowów, Chavezów, Bitonów za półdarmo albo darmo. Nie trzeba płacić chorych pieniędzy za Delevów i innych bo za taką kasę to my kupiliśmy Ilieva, Pareike,Meliksona, Genkowa, Chaveza, Bitona, Nuneza i Lameya. Różnica jest i to kolosalna. Nie dać się zwariować w przypadku awansu do LM bo skończymy jak Pietrzałki Artmedie i inne którym się po.......iło od nadmiaru pieniędzy,zaczęli walić slepakami, zarządzanie klubem wydawało im się prosciejsze z powodu przypływu gotówki, mieli gorące głowy , hura bura co to my nie jesteśmy, "kupimy sobie kozaka za 2 mln, kozak przyjdzie, strzeli 4 bramki, kozak odejdzie za darmo i po 2 mln euro" i skończyli na dnie.
Albo dają Delewa za góra 500 tyś euro albo koniec tematu. Łachy nie robią, niech sobie idzie do tych PSVów i innych gigantów którzy się nim interesują, włącznie z Realem i Juventusem. Zresztą sprawa Deleva to raczej zamknięty temat i dobrze. Takich Delevów to będzie mieć jeszcze wielu i nie trzeba za nich będzie wykładać chorych pieniędzy. Mi ta sprawa z Delevem przypomina sprawę z Mierzejewskim, do teraz pukam się w łeb co za chory człowiek dał za niego tyle pieniędzy. W Turcji są frajerzy i to w przypadku transferów do nich z naszego klubu należy wykorzystywać, ale nie oznacza to że my mamy postępować podobnie.
Ostatnio edytowane przez CH. : 09.08.2011 o godz. 12:00.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 09.08.2011, 11:50
CH. napisał(a):Wyświetl post
Jakby Delevem interesowalo sie PSV i inne wielkie kluby którę sa w stanie wyłozyć więcej od Wisły to by juz dawno sprzedali a nie czekali aż łaskawie Wisła podniesie cenę którą i tak mogłby inny klub przebić.
To tylko zagrywka i próba wyciągnięcia z Wisły jak najwięcej bo chętnych w rzeczywistości tak dużo nie ma.
Tak jest. Pisałem to już wczoraj ale widać większość uzytkowników tego forum nie widzi albo nie chce tego widzieć. Menadżerowie to są lepsze cwaniaki którzy wiedzą jak podbić cene.

Ja jeszcze chce zwrócić uwagę na coś innego. Od jakiegoś czasu rzuca się tu na forum jakimiś wyimaginowanymi kwotami, dopisuje sie wirtualnie pieniędzy których jeszcze nie ma (kasa za awans do LE, kasa za awans do LM, kasa za transfer Uche). Ja byłbym za tym aby Ci domorośli experci w zarzadzaniu lepiej przeczytali to co mają zamiar napisać zanim klikną wyślij.
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 09.08.2011 o godz. 11:53.
Odpowiedz cytując
Wisoman
Member

Od: 02.2008

Stary 09.08.2011, 12:06
Rozmowa z Bogdanem Basałajem, artykuł na onecie:
"Czyli o dziurze w budżecie, jak to miało miejsce po klęsce z Levadią, nie ma już mowy?
- Budżet przygotowuje się, zakładając wariant negatywny. Awans wpłynął pozytywnie na nasze finanse, ale jeśli pytanie ma zmierzać do tego, czy jeszcze pozyskamy nowych zawodników, to muszę odpowiedzieć, że w tym okienku transferowym już nie. Mamy stabilną i szeroką kadrę"

Czyli wychodzi na to że żadnych transferów już nie będzie.

Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.08.2011, 12:12
Wisoman napisał(a):Wyświetl post
Rozmowa z Bogdanem Basałajem, artykuł na onecie:
"Czyli o dziurze w budżecie, jak to miało miejsce po klęsce z Levadią, nie ma już mowy?
- Budżet przygotowuje się, zakładając wariant negatywny. Awans wpłynął pozytywnie na nasze finanse, ale jeśli pytanie ma zmierzać do tego, czy jeszcze pozyskamy nowych zawodników, to muszę odpowiedzieć, że w tym okienku transferowym już nie. Mamy stabilną i szeroką kadrę"

Czyli wychodzi na to że żadnych transferów już nie będzie.
Tylko, że wiarantu negatywnego już nie będzie (brak LE), więc można chyba nadwyżkę budżetową przeznaczyć na 1 transfer. Po za tym lepiej powiedzieć, że nie będzie transferów i zrobić kibicom niespodziankę niż na odwrót
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 09.08.2011, 12:14
Ja bym tam tą nadwyżkę budżetową przeznaczył na bazę treningową a nie na kolejnego grajka, który na dodatek nie jest nam w obecnej sytuacji niezbędny.

Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.08.2011, 12:18
Optowałbym jednak za tym, żeby w przypadku jakiegokolwiek awansu nie nastawiać się na transfery, tylko na to, że od przyszłego roku Wisła będzie miała porządne boisko treningowe z infrastrukturą.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 09.08.2011, 12:19
i tak od nastepnego sezonu wymagane chyba będą trzy boiska w tym jedno ze sztuczną trawą, jak się myle niech mnie ktoś poprawi
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 09.08.2011, 12:27
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Swego czasu jak mówiło się o zainteresowaniu Liverpoolu media pisały o 20%.

Kasa za LE/LM powinna iść w Akademie i bazę treningową. Można też przyjąć na przyszłość, że X% budżetu jest przeznaczone na szkolenie młodzieży - tak jak to ma miejsce w Feyenordzie, czy PSV.

Następne okienko transferowe, albo koniec tego bym widział tak, że ściągamy graczy młodych, perspektywicznych. Dwa ostatnie to byli gracze doświadczeni.

Ciekawe jak wygląda sprawa z tym, czy nasza młodzież mogłaby być wzmocnieniem pierwszego zespołu. Wypożyczeni od nas jak dotąd nie zadebiutowali w swoich nowych klubach.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 09.08.2011, 12:38
Najbardziej podobala mi sie ta wypowiedz Basalaja - to tylko pokazuje roznice miedzy nasza polityka transferowa a polityka transferowa innych zespołow (na przykladzie Lecha):

Stan przy tym ma jeszcze jedną zaletę – oko do piłkarzy. Co prawda czasami do pasji doprowadzało mnie to jego "not good enough", czyli że dany zawodnik nie prezentuje poziomu Wisły. A on miał rację. W zimie równocześnie interesowaliśmy się Vojo Ubiparipem i Cwetanem Genkowem. Stan stwierdził, że bierzemy Genkowa. I teraz widać, gdzie jest jeden, a gdzie drugi
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 09.08.2011 o godz. 13:03.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Stary 09.08.2011, 20:31
http://www.sport.pl/sport-krakow/56,...Cupiala__.html

Jestem ciekaw, jak Waszym zdaniem wygląda top 3? Niezwykle ciężki wybór...

1. Frankowski
2. Żurawski
3. Melikson
...
4. Marcelo
5. Uche
6. Kuba
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.08.2011, 20:37
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
20%

10 znaków.
.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów