The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cygaro
Junior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2011, 16:39
szprotson napisał(a):Wyświetl post
No tak,ale to jest konkurowanie tylko i wyłacznie z pensją , a dla piłkarza liczą sie też inne sprawy. Sam Marcelo mówił ze PSV pod względem infrastruktury i profesjonalizmu bije Wisłe na głowe.
Który piłkarz mając do wyboru PSV i Wisłe wybierze Wisłe? Ten słaby.
Zresztą, wystarczy spojrzeć ilu piłkarzy za granicę wysyła PSV a ile Wisła.
E: Zresztą, nie wiem gdzie sie zagapiłem, ale ...ni chuja. Nie sadze by stac było Wisłe na opłacenie młodemu piłkarzowi takiej pensji jaką da PSV. Tak jak mówisz, pozyczyli 20 baniek na funkcjonowanie klubu czyli m.in. na te płace.
Który piłkarz? Ten chcący grać - tak jak pisałem u nas łatwiej się przebić i do tego gramy w Europie (PSV odpadło). Niewątpliwie atutem naszej ligi jest również Euro (taki turniej już wcześniej przyciąga oczy wielu ludzi związanych z piłką). A jeśli piłkarz wybierze nas a nie PSV to oznacza że jest słaby? Trochę to bez sensu, uzależniasz jego klasę od tego czy wybierze klub A czy klub B nie grając tam jeszcze żadnego meczu. Niepoważne. Wiadomo że nie nadrobimy nagle kilkunastu lat straconych a taki dystans dzieli nas od PSV ale właśnie obecnie zbieg okoliczności sprawił że możemy z nimi realnie o piłkarza powalczyć. Eredivisie mocno dotknął kryzys finansowy (dużo mocniej niż Ekstraklasę, w praktyce kryzys nie dotknął naszych rozgrywek bo jedziemy na bumie piłkarskim spowodowanym Euro2012) a do tego samo PSV znalazło się w takiej sytuacji jak Lech (zakładali dużo większe zyski z pucharów) i stąd ta pożyczka od głównego sponsora, muszą awaryjnie bilansować budżet.

@Grze Gie
Podejrzewam że miała to być jakaś błyskotliwa ironia () ale nie działa mi Twój link więc się nie ustosunkuję.
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 08.08.2011, 16:41
Poczekamy zobaczymy jak to bedzie, ale ja osobiście myslalem ze to tylko plotka jest z Delevem
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 08.08.2011, 16:46
rafaltwsd napisał(a):Wyświetl post
Poczekamy zobaczymy jak to bedzie, ale ja osobiście myslalem ze to tylko plotka jest z Delevem
plotka to uważam ze Stachowiakiem, nie wiem kto wpadł na taki "genialny" pomysł sprowadzenia go, ale o Deleva to chyba będzie ostra walka, może być zakończona sukcesem bo jest wielka szansa na grę w fazie grupowej LM i mógłby się skusić na to wszystko tylko zależy od CSKA
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 08.08.2011, 16:49
Dajcie już spokój. Albo bedzie u nas grał, albo w PSV, albo w CSKA, albo jeszcze gdzie indziej.

Jak jest zajebisty, a wybierze nas to tylko się cieszyć. Jak coś innego - jego sprawa, nie przeżyje atmosfery na R22
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.08.2011, 17:05
Grze Gie napisał(a):Wyświetl post
No to może przyjdzie do nas Tevez http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...09/story.shtml w końcu Kraków to piękne miasto.
,,Argentyńczyk już wcześniej wyraźnie dawał do zrozumienia, że nie ma zamiaru kontynuować kariery w klubie z Etihad Stadium. Nie chodziło o trenera, konflikt z kolegami, czy wyniki osiągane przez zespół. Po prostu, nie podoba mu się miasto, nie odpowiadała mu zła pogoda, oraz fakt, że w Manchesterze nie ma żadnych rozrywek. Do tego należy dodać tęsknotę za najbliższymi i... wysokie podatki. ''

Ten Tevez na prawdę wzór piłkarza,najpierw mówi,że tęskni za rodziną,a potem,że jak nie dostanie 50 tys funtów tyg. zarabia (375/tyg) to odejdzie.
A tak na poważnie,to ten przykład,nie jedyny,pokazuje,że niektórzy piłkarzy,Ci najlepsi również,patrzą na otoczenie i rozrywki w mieście,a jednak wszyscy którzy do nas przychodzą mówią,że Kraków jest piękny i nie można się nudzic,więc zawsze to jakiś plus
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 08.08.2011, 17:12
Spas Delev , a mi wydaje mi się , że Spas , mógłby być naszym 2gim Meliksonem tylko że w Ataku, bądź na skrzydle
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 08.08.2011, 17:45
Nie czaje postawy bułgarów. Tonewa sprzedali kuchenkom za 350 tys. euro, a jak my dajemy 3 razy tyle za Delewa to strzelają focha. Dałbym sobie z nim siana w negocjacjach z CSKA. Pamiętacie jak było z brazylijczykiem Nei'em 3 lata temu? Cena uzgodniona - 800 tys. euro, piłkarz ustalił warunki kontraktu z Wisłą, ale nagle arabowie z Al Shabab wyskakują z 1mln euro, a bułgarzy pokazują nam środkowy palec.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.08.2011, 17:46
Cytat:
Stachowiak niech trafi do Cracovii, bo tam uwielbiają takich donosicieli. SKWK akurat w tej sprawie miało rację.
Chłpie!! Ty i podobnie tobie myślący, albo macie zryty umysł do leczenia, albo za dużo zioła używacie. A SKWK niech sie wali, jak ma takie osoby popierać.
Odpowiedz cytując
ItaloPolak
Member

Od: 07.2009

Stary 08.08.2011, 18:38
http://www.weszlo.com/news/7488

Stachowiak nie przejdzie do nas
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.08.2011, 18:45
ItaloPolak napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/7488

Stachowiak nie przejdzie do nas
Jest się z czego cieszyć. Jeżeli artykuł z weszło jest prawdą, to:
a) zostajemy z bramkarskim niedojdą jako zmiennikiem Parejki, co może nas bardzo drogo kosztować
b) okaże się, że "góra" sypie Valcxxowi piasek w tryby.

Nic, tylko szampana otwierać.

Edson napisał(a):Wyświetl post
Nie czaje postawy bułgarów. Tonewa sprzedali kuchenkom za 350 tys. euro, a jak my dajemy 3 razy tyle za Delewa to strzelają focha.
To ja Ci to wyjaśnię na prostym przykładzie: gdyby ktoś zgłosił się po Jirsaka, to pewnie puścilibyśmy go za grosze, bo wiadomo że prochu nie wymyśli. Kiedy jednak ktoś zgłosi się po Meliskona...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.08.2011 o godz. 18:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.08.2011, 18:45
Edson napisał(a):Wyświetl post
Nie czaje postawy bułgarów. Tonewa sprzedali kuchenkom za 350 tys. euro, a jak my dajemy 3 razy tyle za Delewa to strzelają focha. Dałbym sobie z nim siana w negocjacjach z CSKA. Pamiętacie jak było z brazylijczykiem Nei'em 3 lata temu? Cena uzgodniona - 800 tys. euro, piłkarz ustalił warunki kontraktu z Wisłą, ale nagle arabowie z Al Shabab wyskakują z 1mln euro, a bułgarzy pokazują nam środkowy palec.
Mimo wszystko nie porównywałbym Toneva i Deleva. Ten pierwszy jest tylko (albo aż) dobrze zapowiadającym się pomocnikiem, a Delev już jest dobrym napastnikiem, 3 strzelcem w lidze w ubiegłym sezonie. Tonev dla Amiki to trochę tak jak np. Klich w Wolsburgu (oczywiście odpowiednio stosując proporcje) - jak sie sprawdzi to zajebiście, jak nie - trudno, dużo nie dali. Delev już pokazał, że jest niezłym napastnikiem (w wieku 21 lat).
Odpowiedz cytując
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 08.08.2011, 18:47
KMZ napisał(a):Wyświetl post
Spas Delev , a mi wydaje mi się , że Spas , mógłby być naszym 2gim Meliksonem tylko że w Ataku, bądź na skrzydle
Zrozumcie wreszcie, że on gra na pozycji Małeckiego! 4-3-3 nie oznacza trzech napastników..
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.08.2011, 19:28
Kondipr napisał(a):Wyświetl post
Zrozumcie wreszcie, że on gra na pozycji Małeckiego! 4-3-3 nie oznacza trzech napastników..
Cytat:
W dużym skrócie możemy powiedzieć, że w systemie 1-4-3-3 bramkarz (1) i obrońcy (4) posiadają podobne obowiązki i zadania, jak w systemie brazylijskim, natomiast linia pomocy (3) została wzmocniona ilościowo o jednego zawodnika, zwiększając w ten sposób zakres operacji w atakowaniu i bronieniu. Liczba napastników (3) zabezpiecza wprawdzie ilościowo linię pomocy kosztem oddelegowania do niej jednego z graczy – ale jest to konfiguracja chwilowa (kiedy piłkę posiada przeciwnik), która w momencie atakowania może być natychmiast uzupełniona do czterech, pięciu i więcej zawodników atakujących
http://treningipilkarskie.w.interia.pl/cwtaktyka.html
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.08.2011, 19:32
Kondipr napisał(a):Wyświetl post
Delev gra na pozycji Ilieva i Kirma a nie Małego i to jest jego nominalna pozycja (oczywiscie moze tez grac z prawej strony lub w ataku). Jest to dokładnie ten sam typ pilkarza co Ivica
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.08.2011, 19:36
Najbardziej brakuje kogoś, kto umiałby poukładać grę środka pola. Wilk to nie jest zawodnik do pary z Sobolewskim. Co najwyżej jego nastepca, ale klasą dorówna mu może za parę lat, jak będzie ciężko pracował.

Odnośnie blokowania transferów przez górę...Czy oni kiedykolwiek zaufają komuś i nie będą się wpieprzać ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.08.2011 o godz. 19:43.
..
Odpowiedz cytując
filip123
Member

Od: 07.2010

Stary 08.08.2011, 19:53
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
To wiarygodne zródło? pytam bo nie znam strony

To wcale nie futbol.pl puscil newsa tylko media z Bulgarii .
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.08.2011, 19:59
tofik napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej brakuje kogoś, kto umiałby poukładać grę środka pola. Wilk to nie jest zawodnik do pary z Sobolewskim. Co najwyżej jego nastepca, ale klasą dorówna mu może za parę lat, jak będzie ciężko pracował.

Odnośnie blokowania transferów przez górę...Czy oni kiedykolwiek zaufają komuś i nie będą się wpieprzać ?
reprezentant Słowenii Dalibor Stevanovic jest obecnie wolnym zawodnikiem... chyba nawet kiedyś była mowa o tym zawodniku w kontekście wzmocnienia środka pola... przydałby się na pewno
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 08.08.2011, 20:01
Może z innej beczki: Zauważyliście, że jak do tej pory zawodnicy wypożyczeni od nas do innych klubów nie pograli sobie w nowych klubach?
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 08.08.2011, 20:04
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Sam Marcelo mówił ze PSV pod względem infrastruktury i profesjonalizmu bije Wisłe na głowe.
Trochę się zmieniło od czasów Marcelo, kiedy graliśmy w Sosnowcu i na Suchych Stawach. Do PSV oczywiście nam baaardzo daleko, ale za to takich Bułgarów czy innych Rumunów odsadziliśmy o dwie długości.. U nas już jest inny świat.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 08.08.2011, 20:16
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Trochę się zmieniło od czasów Marcelo, kiedy graliśmy w Sosnowcu i na Suchych Stawach. Do PSV oczywiście nam baaardzo daleko, ale za to takich Bułgarów czy innych Rumunów odsadziliśmy o dwie długości.. U nas już jest inny świat.
Szczególnie jeśli chodzi o infrastrukturę treningową...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.08.2011, 20:27
Z fartem trzy nasze drużyny grają jeszcze w eliminacjach i już odsadziliśmy? O dwie długości?

Ja tych baz treningowych i infrastruktury nie widzę, chyba że chodziło Ci o nowe stadiony. Tu akurat jest dobrze, choć nasz to jest ...e neverending story... Podobnie jak trawa na Bułgarskiej zresztą

Taka historia, jakiś miesiąc temu się wydarzyła. Maaskant z drużyną wrócili do Krakowa. Następnego dnia miał być trening a tu się okazuje, że trawa po kolana, a płyta zasrana przez jakieś kundle (w cywilizowanych krajach, takich jak np. Czechy po swoim psu się sprząta; ale to już temat na zupełnie inne forum, u nas może za kilkanaście lat się to przyjmie - na razie każdy wieśniak uważa, że się to rozłoży - nawet na chodniku - i nie ma problemu ). Faktycznie, nasz trener musiał sobie pomyśleć, że to jest inny świat.

Chyba, że to była ironia, a jej nie załapałem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.08.2011 o godz. 20:29.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 08.08.2011, 20:27
Basałaj w wywiadzie dla Gazyty Krakowskiej stwierdził (po raz kolejny), że transferów już nie będzie ...

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...isle,id,t.html

więc nie ma co się podniecać Delevami i innymi Stachowiakami ;-)
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.08.2011 o godz. 20:36.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 08.08.2011, 22:07
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Basałaj w wywiadzie dla Gazyty Krakowskiej stwierdził (po raz kolejny), że transferów już nie będzie ...

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...isle,id,t.html

więc nie ma co się podniecać Delevami i innymi Stachowiakami ;-)
W tym wywiadzie Basałaj wspomina o zatrudnieniu Witolda Lisa jako koordynatora ds szkolenia młodzieży... Było o tym wcześniej pisane? Wiadomo cokolwiek o tej osobie?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 08.08.2011 o godz. 22:19.
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Stary 08.08.2011, 22:44
Było, ale nie ujawniono kto to będzie, teraz wiemy.
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 08.08.2011, 23:25
Basałaj mówił, że sprowadzą Polaka z Holandii do szkolenia młodzieży. Przewijały się po forum przypuszczenia, że może to być stary Smolarek (jedyne nazwisko, które można było połączyć z Polakiem z Holandii). Na temat tego Lisa próbowałem szukać w internecie na polskich, angielskich i holenderskich stronach (jeżeli pracował 12 lat to chyba z jakimiś sukcesami i powinno być coś o nim wiadomo?) ale nic nie znalazłem. Jest to zupełny no-name, nie wiadomo nawet w jakim klubie/akademii pracował. Absolutnie ZERO informacji na jego temat a szperałem dość dogłębnie.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.08.2011, 01:05
riv napisał(a):Wyświetl post
Basałaj mówił, że sprowadzą Polaka z Holandii do szkolenia młodzieży. Przewijały się po forum przypuszczenia, że może to być stary Smolarek (jedyne nazwisko, które można było połączyć z Polakiem z Holandii). Na temat tego Lisa próbowałem szukać w internecie na polskich, angielskich i holenderskich stronach (jeżeli pracował 12 lat to chyba z jakimiś sukcesami i powinno być coś o nim wiadomo?) ale nic nie znalazłem. Jest to zupełny no-name, nie wiadomo nawet w jakim klubie/akademii pracował. Absolutnie ZERO informacji na jego temat a szperałem dość dogłębnie.
OK, ale takich szkoleniowców to każda akademia ma po kilkudziesięciu. Trudno się spodziewać, żeby o każdym można było znaleźć jakieś informacje.

Pracował 12 lat - znaczy: zna system i coś umie. Do tego Polak, czyli nie będzie bariery komunikacyjnej.
On nie ma z miejsca samodzielnie wyszkolić kilkudziesięciu świetnych piłkarzy, tylko stworzyć system który zaowocuje najwcześniej za kilka-kilkanaście lat. A raczej - przenieść wzorce, których nauczył się w Holandii.

A tak BTW. - co rozumiesz jako "sukces"? Skoro bardzo często każda grupa w roczniku ma po kilku trenerów, to taki piłkarz po przejściu wszystkich szczebli aż do seniora przez ile rak się przewinął?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 09.08.2011, 01:26
Nie mówię, że koleś będzie zły, tylko, że nic o nim nie wiadomo.
Co definiuje jako sukces? Może faktycznie trochę nieprecyzyjnie się wyraziłem. Chodziło mi o to, że jakąś fachowością musiał się w poprzedniej pracy wyróżnić, bo nie dopuszczam myśli, że człowiek, który ma odpowiadać u nas za szkolenie całej młodzieży (tu nie chodzi przecież o naukę dzieciaków gry w piłkę, tylko o stworzenie całego systemu szkolenia dla wielu roczników. To przecież coś zupełnie innego niż zwykła trenerka!) został zatrudniony tylko dlatego, że pracował w Holandii. Bądź co bądź musi przenieść ten holenderski system na nasz grunt, posiadać jakieś zdolności organizacyjne, kierownicze, raczej nie może to być jeden z kilku szeregowych trenerów jednego rocznika - a o ludziach odpowiadających za poziom organizacyjny akademii powinno być już jakieś info, przynajmniej, że taki pan istnieje i gdzie wcześniej pracował.
Ostatnio edytowane przez riv : 09.08.2011 o godz. 01:28.

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.08.2011, 03:29
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
To nie Onet podał ta informacje tylko futbol.pl.
Piłka nożna na onecie = futbol.pl

tofik napisał(a):Wyświetl post
Po to przyszedł Nunez. Jeżeli tylko gośc się nauczy europejskiej dyscypliny i tempa gry, to będzie to zawodnik na swojej pozycji może i lepszy od Meliksona. Dawno nie widziałem gościa z takim potencjałem w naszej lidze. Możliwe, że nawet takiego gościa nigdy w naszej lidze nie było. Siła, zastawianie się, młotek w nodze, kapitalny przegląd pola, wyczucie tempa, precyzja w długich piłkach a do tego co najmniej przyzwoity drybling i szybkość.

Bułgarów okej, może nie o dwie długości, ale odstawiamy, ale Rumunów?!

A co do Delewa to dziwne mi się to jakieś wydaje. Jakby gośc był bardziej na prawą stronę, to jeszcze bym w to uwierzył, ale on woli grać po lewej stronie, gdzie nominalnie jest Iliev, Kirm i Paljić. Pieniądze też wydają się być duże, wiiem, że to młody gracz ale mimo wszystko... Nie przypominam sobie żebyśmy kiedykolwiek wydali tyle na piłkarza, ba nawet na dwóch. Z taką kasą to ja bym uderzał do Southampton z zapytaniem o Lallanę.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 09.08.2011, 07:10
Kilka bardzo ciekawych cytatów z wywiadu z Basałajem:

http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...978,1,727.html

"Czyli awans do Ligi Europejskiej i szansa na Ligę Mistrzów dają klubowi wartość dodaną? Można teraz ten budżet przeformułować?
Jeżeli myśli pan o kupowaniu nowych zawodników, to raczej tego nie chcemy.

A jeśli ktoś odejdzie?
Na razie nie ma takich planów. Nie ma też ofert dla naszych piłkarzy, więc po co spekulować na ten temat.

Jeśli awansowalibyśmy do Ligi Mistrzów, to dostaniemy duży zastrzyk. Jesteśmy w stanie wyciągnąć około 10 milionów euro.

Awans do Ligi Mistrzów bardzo by nam pomógł. Mam tutaj na myśli choćby budowę bazy treningowej z prawdziwego zdarzenia, stworzenie akademii czy prace na stadionie związane z powstaniem muzeum, komfortowego cateringu dla widzów czy restauracji.

Czy Wisła w niedługim czasie przekroczy magiczną cenę miliona euro płacąc za piłkarza?
Dopóki klub nie będzie dochodowy, a teraz jeszcze tak różowo nie jest, będzie z tym problem.

Ciągle myśli pan o sprowadzeniu prawdziwej gwiazdy do Wisły?
Zmieniłem zdanie w tej kwestii i dzisiaj nie uważam, żeby było to konieczne. Przykład Meliksona pokazuje, że sami możemy te gwiazdy wykreować.

Od 1 sierpnia w klubie jest zatrudniony Witold Lis, czyli człowiek który przez dwanaście lat pracował z młodzieżą w Holandii. Będzie on w naszym klubie koordynatorem grup młodzieżowych. Wkrótce przedstawimy go szerzej.

Co będzie, jeśli Wiśle jednak nie uda się awansować do Ligi Mistrzów?
To zagramy w Lidze Europy.

Z tego, co wiem, nowy model będzie gotowy do końca sierpnia.

Czy jest zagrożenie, że pierwszy mecz grupowy nie odbędzie się na Reymonta?
Nie ma.

Niezbędne prace na stadionie będzie wykonywało miasto czy Wisła Kraków na swój koszt?
Część miasto. Chodzi o czynności, które wynikają z umowy z wykonawcą, np. drogi dojścia, dojazdów, strefy parkingów, główne łącza energetyczne itp. To są rzeczy, które miasto wykonuje teraz cały czas. Większość prac wykona jednak klub, bo chodzi o rzeczy może drobne, ale kosztowne.
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 09.08.2011 o godz. 07:27.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.08.2011, 08:24
karas1983 napisał(a):Wyświetl post

Czy Wisła w niedługim czasie przekroczy magiczną cenę miliona euro płacąc za piłkarza?
Dopóki klub nie będzie dochodowy, a teraz jeszcze tak różowo nie jest, będzie z tym problem..
Szczególnie zainteresowało mnie to stwierdzenie. Odnoszę wrażenie że Basałaj pisząc kolokwialnie ściemnia...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów