|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 06.08.2011 o godz. 14:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dobre losowanie dla nas. Po pierwsze primo (
) przeciwnik nie straszy nazwą, żadnego wrażenia na naszych nie zrobi. Więc piłkarze nie będą mieli spętanych nóg ![]() Po drugie primo nie są to ogóry, ale też nie klub ponad nasze możliwości. Byli mocni za czasów Kosy, to fakt. Ale nie sądzę, by byli mocniejsi teraz. Raczej trzymają ten sam poziom, albo odrobinę się jednak osłabili. Po trzecie primo ultimo uczestnik fazy grupowej ligi mistrzów takich przeciwników powinien łykać. Bo to nie jest nawet przeciętny klub europejski. Jak ich nie pokonamy, to znaczy, że nie zasługujemy na LM i tyle, że drużyna nie jest gotowa na takie wyzwanie. Bo co byśmy tam odstawili w grupie ? Pojechalibyśmy na Emirates czy do innego potentata i 0:8 jak kiedyś Turasy zebrały bodaj z Besiktasu. Mnie się nie uśmiecha, żeby Świat z takiego "popisu" Wislę kojarzył. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Uczestnik grupowych rozgrywek LM powinien ich łykac bo inaczej znaczy ze są cieniasami (czytaj Chelsea czy Atletico - mega cieniasy). Na razie to swiat Wisły w ogole nie kojarzy...kurde chyba porazki z Levadia i Karabachem nam nie pomogły. Na razie to Polacy marzą o LM od 15 lat, a grają tam własnie cieniasy z Cypru czy biedaki z Ziliny... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale coś chciałeś konkretnego ? Czy się czepiasz o psi chu.j za przeproszeniem ?
Na pewno lepiej grać z nimi niż z Arsenalem czy Realem, jak kiedyś trzeba było. Więc nie jęcz już.
Ostatnio edytowane przez tofik : 06.08.2011 o godz. 18:57.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Po obejrzeniu meczu Polonia-Wisła pewnie juz sie zaczynają modlić by nie dostać piątki w Krakowie.. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No można odwrócić i napisać to samo o nas. Ameryki nie odkryłeś.
Ale o co Tobie chodzi Wg ciebie chujowe losowanie ? Przecież nie dało się wylosować Valetty czy Tre Fiori w rundzie play off. Trzeba pokonać kogoś kto coś potrafi żeby się tam dostać, trzeba reprezentować jakiś poziom. Nie lekceważę ich. Czy ja napisałem, że ich gładko przejdziemy ? tylko...Jak ich nie ogramy to czego mielibyśmy szukać w grupie ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 06.08.2011 o godz. 19:32.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Rywal ciężki(jak dla nas) ale jak się chce grać w LM to trzeba go przejść ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Kurczę, ludzie! Nie lamentujcie tak z tym APOEL-em! Rywal oczywiście jest bardzo wymagający, to fakt. Ale czy my czasem nie mierzymy w LM, gdzie nie ma już słabeuszy? No to jeśli chcemy awansować do tego "raju" to trzeba ruszyć du.ę i zapier..lać na całego. Przecież mamy jedną z niepowtarzalnych szans! Roberto musi wykminić taktykę, piłkarze muszą ją zrealizować, a my, kibice przynajmniej na R22 musimy im pomóc! O to przecież w sporcie chodzi. Zgrany kolektyw to podstawa! Wtedy możemy myśleć o LM! I tylko wtedy. Nasi zawodnicy muszą zagrać na maksa, a wtedy o wynik nie będę musiał się bać. JAZDA, JAZDA, JAZDA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Apoel to ani potentat ani ogórek.
Jak dla mnie sprawa jest prosta.Mamy juz grupe LE i zapewnione wojaze po Europie do zimy.Teraz od dwu meczu z Cypryjczykami zalezy czy to bedzie LM albo nie. Apoel to dobry wyznacznik czy bysmy tam pasowali,wiem ze kazdy marzy o LM,ale z drugiej strony dostawac baty w meczach grupowych to tez nic dobrego,dlatego zgadzam sie tutaj z Tofikem. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Krótko i na temat "o co walczy Wisła"
Wisła już zarobiła 1 mil € wchodząc do fazy grupowej LE. Może zarobić jeszcze ok. 1 mil € w grupach LE lub trochę więcej po przepustce z tych grup ( bilety i prawa TV ). Wchodząc do fazy grupowej LM - może zarobić ok. 7 mil € lub dużo więcej, grając na wiosnę w LM lub ewentualnie w LE( Za wejście do fazy grupowej LE - Wisła nie dostaje ekstra punktów do rankingu klubowego. Jednak potem już za każdy nieprzegrany mecz zalicza przynajmniej po 1 punkcie ( Amica w zeszłym roku ugrała ponad 10 punktów wyłącznie w LE) Zaś za wejście do grupy LM - Wisła dostaje ekstra bonus aż 4 punktów do rankingu . Dodając do tego tylko 5 punktów z gry, czyli połowę mniej niż Amica w zeszłym roku, także mamy raczej pewne, przyszłoroczne rozstawienie w IV rundzie tak LM, jak i LE ( potrzebujemy ok.7-8 punktów do rozstawienia). Rachunek jest prosty. Wisła walczy o LM, jak o szansę na ogromny sukces czyli na stabilną przyszłość, tak finansową, jak i sportową. Pokonanie Apoelu daje Wiśle ogromne pieniądze i punkty w rankingu, gwarantujące przyszłoroczne rozstawienie we wszystkich rundach wstępnych do LM i LE. Jednakże, trzeba dodać, że nawet odpadnięcie z Apoelem, pozwala Wiśle zarobić i tak niezłą kasę w LE oraz zdobyć punkty rankingowe dzięki dobrej grze w LE, rozstawiające ją w IV rundzie przyszłorocznych pucharów. No i ten prestiż, jak go ładnie ujął Iliev ................. " Nie tylko kibice Wisły, ale i z całej Polski tak długo czekają na Ligę Mistrzów. My chcemy tam trafić i pokazać, że tam jest miejsce Wisły" Szansa jest ogromna, jak nigdy dotąd. Pomóżmy Wiśle ją tym razem wygrać. Wszyscy na R22 a także w rewanżu w meczu z Apoelem dają z siebie wszystko. Tak piłkarze, jak i kibice. To najważniejszy dwumecz ostatnich lat dla Wisły. Zawalczmy wreszcie o swoje i zaróbmy sami na lepszą Wisłę. Zarząd także powinien dokonać jeszcze teraz - ze dwa choć klasowe wzmocnienia, niezbędne, aby nie tylko wykorzystać zdobyty już awans pucharowy, ale także wygrać ponownie ligę i skorzystać z ewentualnego rozstawienia w przyszłym sezonie (Amica miała w tym sezonie rozstawienie w IV rundzie rozgrywek pucharowych, lecz nie mogła z niego skorzytać, bo w lidze zwaliła wszystko z powodu zbyt słabej i krótkiej, ławki piłkarzy rezerwowych ).
Ostatnio edytowane przez kot : 07.08.2011 o godz. 22:35.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
znalazłem fajną stronkę z rankingiem klubowym oraz krajowym co jest na bieżąco aktualizowany http://blog.kalendarz-kibica.pl/2011...ing-uefa-2012/ , mam pytanko czy jest ktoś mi w stanie wytłumaczyć jak są liczone te punkty ? Wisła zdobyła 2.4250 pkt po meczach ze Skonto i Liteksem, w jaki sposób ?
![]()
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !! |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Awansujac do LM zostawiamy na lata Lecha w tyle z jego Wilkami i innymi Ubiparicośtam oraz Legie ze Skorżą i Jozwiakiem.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Pisałem wczoraj do znajomego z Cypru, kibica Omonoi, wypytywałem się o Apoel, dzisiaj mówi, że grają mecz o super puchar i że trzeba koniecznie uważać na jednego zawodnika Ailton Almeida http://www.youtube.com/watch?v=2CT9mKa7jD8, pisał także, że fani są niczego sobie, ale pokazałem mu hsv Wisły to był pod wrażeniem! Ciekawe jak zagrają w tym pucharze, Chavez plaster dla Almeidy i mu się odechcę grać!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pieprzenie ... czy na Słowacji Artmedia odstawiła konkurencje na kilometr ? podajcie mi przykład kraju gdzie drużyna wchodząca do LM odstawiła krajową czołołówke na lata .
Nikt nie ma monopolu na wygrywanie , jak się komuś wydaje że przez najbliższe 10 lat rok w rok Wisła będzie mistrzem to niech może od razu odłoży te dragi Ja jestem zdania że Wisła wchodząc do LM w tym roku , nie wywalczy tytułu . Będziemy na pudle co jest priorytetem , ale to tak naprawde nie ma w tej chwili znaczenia . Jeden udział w LM będzie lepiej smakował niż 2 ostatnie mistrzostwa , taka prawda . Będziemy to wspominać jak Schalke i Parme , już legendarne spotkania . O takich rzeczach się bardziej pamięta , niż o MP w X roku . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Udział w LM ma też znaczenie marketingowe i PR-owe. Nie tylko mistrzowie swojego podwórka ale zespół który gra z najlepszymi. Zgadzam się z Karherop. Nikogo nie zdominujemy. Przykład Debrecyna, Cluju, Petrzałki, Żyliny itd. Natomiast na pewno odetchniemy finansowo - no i może powstanie ta wymarzona baza treningowa z prawdziwego zdarzenia za pieniądze z LM?
I najważniejsza rzecz - Boguś nie będzie rozczarowany "tylko" MP które zdobywamy ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przyjmijmy do wiadomości, że w tym roku trudniej będzie o MP, ponieważ co najmniej połowę sezonu spędzimy na europejskim podwórku, co może nas zmęczyć na ligę. Ale jak to się mówi - co nas nie zabije, to nas wzmocni. Poza tym mamy silną kadrę, co może ułatwić nam grę na kilku frontach. Teraz dopiero zaczyna się granie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Dlaczego każdy przywołuje na przykład Artmedie czy Debreczyn które były finansowymi i organizacyjnymi trupami bez odpowiedniej infrastruktury . Gdyby taka Odra Wodzisław na farcie weszła do LM to również tam kasa by się w magiczny sposób rozeszła . Natomiast Wisła która jest budowana całkiem poprawnie od kilku lat , mająca infrastrukturę , kibiców oraz widoki na rozwój z odpowiednim zarządzaniem może stać się zespołem na poziomie Kopenhagi .Nie ma podstaw aby twierdzić , że staniemy się druga Artmedią . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Lech Poznań - utrzymał skład , będzie grał TYLKO w lidze polskiej , ma wielki stadion i również bardzo stabilny budżet Legia Warszawa - coraz lepsze zarządzanie , bardzo medialna marka , tani a bardzo dochodowy stadion , szeroka kadra finansowo to nie będziemy w stanie konkurowac z rywalami , gdzie właściciel nie liczy się z kasą .Tak jak w Polonii Warszawa . Nie zidziwi mnie to jak na późną jesień/wiosne Wojciechowski wynajmie na najważniejsze spotkania stadion narodowy i stale będą na nim chcieli grać . Wszystkiego się można po nim spodziewać . O Lechi czy Śląsku juz nawet nie wspominam , bo to tylko kwestia czasu aż zbudują sobie tak mocną pozycje w piłce jak ma Wisła , Lech i Legia . Nasze wejście do LM , z miejsca spowoduje ni mniej ni więcej to że KAŻDY ligowy rywal będzie się na nas spinał 150% bardziej niż na Bełchatów czy Korone , w myśl zasady Bij Mistrza . Kto by nie chciał wygrac z uczestnikiem Ligi Mistrzów ? Choć jesteśmy silniejszą drużyną niż rok temu , w lidze przydarzy się nam mniej wpadek , jednak o mistrzostwo będzie nam o wiele trudniej niż się może wydawać . |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dzisiaj o g. 19.00 będzie można (mam nadzieję, że znajdą się linki bliżej rozpoczęcia meczu) obejrzeć najbliższego rywala Wisły w el. do LM: APOEL - Omonia - Superpuchar Cypru.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|||
Rutkowski nie wiem czy wiesz, ale chciał Amikę sprzedać 2 lata temu i zdania swojego nie zmienił-tylko, że nie ma chętnych. Legia jest świetnie zarządzana?To spytaj się o zdanie kibiców Legii, co sądza o Józwiaku czy Miklasie.Powiedzą Ci jak jest świetnie zarządzana.A stadion zbudowany dla Legii to wałek na kilometr.Legia oczywiście będzie zarabiać na nim bardzo dużo, ale nie wiadomo,czy np po nowych wyborach sprawa stadionowa nie wyjdzie na wierzch, bo równie dobrze można wytoczyć proces urzędnikom z Warszawy odpowiedzialnym za podpisywanie umowy z ITI o działanie na szkodę miasta.
Wisła może finansowo odskoczyć na lata świetlne innym polskim drużynom i tylko od Cupiała zależy ile sobie z tej kasy wezmie a ile przeznaczy na wzmocnienia. Mając takich fachowców jak Valckx, zaczelibyśmy ściągać zawodników dla nas wczesniej niedostępnych zastępując nimi tych graczy, którzy wczesniej odeszli za grube milony.Organizacyjnie Wisła bije zdecydowanie każdy inny polski zespól.
To się jeszcze okaże.Po 2 kolejkach i z meczu na mecz widać, że Wiła gra coraz lepiej. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
NAsi się nie zdołali jeszcze zmęczyć, a punkty w lidze gubią. Więc co tu ma za znaczenie ławka ? Problem jest w mentalnym przygotowaniu do meczów ligowych. Myślę, że w Lechu było to samo. Inne podejście do meczów ligowych, myśleli "jakoś to będzie", "mamy czas", "w końcu wygramy, mamy najsilniejszą drużynę" i tak uciekały punkty, aż było za późno.
I u nas będzie podejrzewam to samo. Bo zawsze tak jest, jak czemuś poświęcasz maksimum uwagi, wtedy reszta schodzi na dalszy plan. Przynajmniej do dwumeczu z APOELEM. Później to już zależy, gdzie będziemy grali i o jakie pieniądze ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 07.08.2011 o godz. 12:56.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
wchodzimy do grupy LM, inkasujemy nawet 10 baniek euro, potem zajmujemy w lidze 5-6 miejsce nie łapiemy się do pucharów, połowa kasy idzie na łatanie tzw. dziury budżetowej reszta kasy idzie na wykupienie powiedzmy Nuneza, Bitona + ze dwa inne transfery, bo ktoś odejdzie, kontrakty niektórym się kończąA tak w ogóle to skonczcie gadać o jakimś odjeżdżaniu, w tej lidze mistrzow to nie placa 100 mln tylko powiedzmy 10 mln - czy to tak duzo we wspolczesnej pilce, gdzie polskie kluby placa juz po graczy okolo milion euro? nie sadze odjechac to mozemy tylko i wylacznie regularnie grajac w pucharach jednorazowy wyskok nic nie zmieni |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
W erze Wojciechowskich 10mln to jest nic. Jesli ktos taki jak JW zauwazy, ze go odstawiamy i bedzie mial taki kaprys to wylozy te pieniadze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Biadolicie. Najpierw wejdźmy (choć raz) do LM a potem niech nas głowa boli od urodzaju. Póki co to dzielimy skórę na niedźwiedziu i jeszcze stać nas na zdania w stylu 'nic to nie zmieni'.
Dla malkontentów - wystarczy ze LM/LE zmieni nasze finanse na tyle by ponownie być mistrzem kraju. Tyle wystarczy jak dla mnie i jest to realne. Jak uda się jeszcze dzięki tej kasie zatrzymać Stana i Roberta i odrobinę poprawić infrastrukturę to będzie fantastycznie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Propo stadionu wiadomo coś na temat rezerwowego stadionu w przypadku awansu Wisły i dalszej gry w Champions League
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
o architekturze innych stadionów jako Kibice Wisły nie powinniśmy mieć nic do gadania , patrzymy na siebie , w końcu strzeli nam niedługo 8 (!!!) rok budowy stadionu
Jeszcze nie awansowaliśmy do LM , a tutaj 'koleżka ' juz mówi co będzie jak zajmiemy 3 miejsce w grupie ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Czarter dla Kibiców na Cypr
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...arter_na_cypr/ |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Za godzine Apoel gra superpuchar, macie jakiegos linka do meczu?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|