The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2011, 16:56
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Oj Przydałby nam się taki konkurent o miejsce w składzie z Kirmem, uważam , że jak na dzień dzisiejszy KOSA jest lepszy.
Chciałbyś, żeby konkurował z Kirmem o miejsce na ławie?
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.08.2011, 20:46
Franek Franek łowca bramek - najlepszy piłkarz w historii występów w Wiśle szkoda, że niedoceniany przez myślących inaczej....
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.08.2011, 22:17
Nie chcę znów zaczynać tutaj dyskusji na temat Franka, ale kim w takim razie dla przeciwników Franka jest teraz Baszczu? Jak dla mnie gorzej się Marci zachował, mowił że nie pójdzie do żadnego polskiego klubu prócz Wisły, a tu przechodzi i to jeszcze do naszego wroga, gdzie śpiewają na nas k... i że Cracovia rządzi w Krakowie.

Dodam od siebie, że gdy Franek odchodził oczywiście smutno mi się zrobiło, ale już w następnym meczu bez Franka pomyślałem, że z wszystkich zawodników Wisły ( którzy wcześniej już odeszli ) to jemu najbardziej należało się odejście i dobrze że odszedł. Gdyby Frankowski był zdrajcą to nie tłumaczyłby się z własnych wyborów, bo miałby to wszystko gdzieś, a widocznie nie miał. Wyjaśniał nawet sprawę tutaj na forum.

Dlatego pytam, skoro dla Was Frankowski jest zdrajcą, to kim jest teraz Baszczyński? Dla mnie i jeden i drugi jest legendą.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.08.2011, 22:21
licoo napisał(a):Wyświetl post

Dlatego pytam, skoro dla Was Frankowski jest zdrajcą, to kim jest teraz Baszczyński? Dla mnie i jeden i drugi jest legendą.
Dla mnie bardzo dobrym ex Wiślakiem.Nie mam nic co do jego przejścia do Polonii, zresztą chciał grać w Wiśle tyle że Wisła go nie chciała.
Gdyby poszedł do kauflandu..jasne, ale Polonia, klub jak każdy inny a że ma niby zgodę z parchami...bez przesady.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 07.08.2011, 09:00
Legendą to jest Reyman.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.08.2011, 09:29
No i co z tego, że Frankowski był dobrym piłkarzem, jak jest patologicznym frimonem i fletem. Płaczkiem, zakładającym tematy na forum i szlochającym do dziennikarzy, bo dzieczynce zachciało się nagle odejść, zaczął szantażować klub i właściciela, a Ci wszyscy radykałowie nagle stali się tacy źli i wredni ... bo Tomuś tylko 160 000 euro zarabiał mając wokół siebie reprezentację Polski na boisku... itp, itd

Czytajac to forum można dojść do wniosku, że gdyby koszulke Wisły załozyli liderzy Jude Gangu i strzelili bramki w eLM to zostaliby bogami trybun.

Znacie chociaz tego Frankowskiego, że tak mu dupę liżecie?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.08.2011, 10:59
Borek w Cafe futbol pyta Kosowskiego o słabe strony APOELu - Kosowski odpowiada coś w deseń " nie będę za darmo ułatwiał sprawy Wiśle. Wisła ma mój numer niech zadzwoni" oczywiście nie cytuje go słowo w słowo ale takich był wydźwięk tej wypowiedzi.

Komentarz zbędny..
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Stary 07.08.2011, 11:01
A co do Baszcza.

Chciał wrócić do Wisły i podobno zaakceptował go trener holenderski, ale powrót zastopował ktoś u góry.Być może jest to związane z widoczną polityką pozbywania się ze składu Polaków, którzy przez tyle lat LM nie potrafili zdobyć (wyjątek potwierdzający regułę to Sobol).

Baszczu nigdy nie szantażował właściciela, Wisły i nigdy nie grał preciwko zagorzałym fanom, jak robił to Frankowski.

Zresztą Baszczyński to charakterny facet, a Frankowski to dobry napastnik o psychice nawt nie kobiety (płaczek, focher, skarżypyta, w dodatku uważający się za pępek świata)
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.08.2011, 11:05
Mateusz91 co Ty w ogóle wypisujesz o Franku chyba w innym świecie żyjesz.. A Ty znasz Frankowskiego tak dobrze 91 w nicku to Twój rok ur?

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 07.08.2011, 11:32
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Borek w Cafe futbol pyta Kosowskiego o słabe strony APOELu - Kosowski odpowiada coś w deseń " nie będę za darmo ułatwiał sprawy Wiśle. Wisła ma mój numer niech zadzwoni" oczywiście nie cytuje go słowo w słowo ale takich był wydźwięk tej wypowiedzi.

Komentarz zbędny..
Może nie chciał aby potem cytowano go w prasie i informacje poszły w świat.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.08.2011, 11:35
Może ledwo co mu starcza na pampersy, dlatego chcę sobie dorobić

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Stary 07.08.2011, 11:35
Znam i jestem pewien swoich racji.

I kiedyś z całego serca wrzeszczałem "Franek, Franek łowca bramek" i po każdej bramce dołaczałem do tych co uzmysławiali janasowi, że to błąd, że nie powoływał go do kadry.

I nagle w 2005 roku zwariowałem, że ten mój idol okazał się takim szmaciarzem i byłem na Odrze w Wodzisławiu jako malolat i widziałem jak jako jedyny Frankowski ma w dupie to, że te 300 osób mimo tej klęski w Atenachjechało na tą wiochę, by pokazać że nadal mimo wszystko jesteśmy z Wisła (obraził się na cały świat i nie podszedł pod sektor jako jedyny).

A potem szlag mnie trafił, że pupil Cupiała szantażuje mój ulubiony klub i to jeszcze jako ktoś, kto zawsze miał u właściciela fory i miał pchane do dupy.

I bylem dumny, że ktoś wywiesił transparent może mocny w słowach, ale jednak prawdziwy. Byłem dumny, że ktoś z ruchu kibicowskiego pokazuje, że zawsze na pierwszym miejscu powinno być dobro i interes Wisły a nie rozkapryszonego grajka.

A potem te jego płacze, szlochy, logowania się na forach i obwinianie przez niego wszystkich, tylko nie samego siebie.

I zdania mimo wieku nigdy nie zmienie, bo zawsze będę walczył o dobro Wisły.

I wkur... mnie, że zamiast przekładać potencjał ABG na wygrywanie rywalizacji z Żydami w realu, to niektórzy wyspecjalizowali się w mędrkowaniu na internecie.

Srama na konfidenta Stachowiaka, gdyby miał trafić do Wisły, bo jest konfidentem, sram na Frankowskiego bo jest judaszem i zdrajcą.

Liżcie mu dupę dalej i beczcie na takich jak ja w wirtualnym świecie, a my na to mamy wyjeb... bo damskie się nie liczy.

Bez odbioru
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.08.2011, 11:42
4fan_player napisał(a):Wyświetl post

Komentarz zbędny..
Brak słów i tyle,niech się wypcha frajer jeden,Wiśle pomoże jak mu kasę da i dlatego ten frajer ostatnio dłużej u nas nie pograł,i pomyśleć że kiedyś był moim idolem
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.08.2011, 11:45
Proud napisał(a):Wyświetl post
Taa...

Pamiętam jak kiedyś ktoś na sektorze powiedział, że Kamil któregoś dnia strąci kibica siedzącego w najwyższym rzędzie starej C Jednak było to na początku Jego gry w Wiśle. Jak jeszcze występował jako obrońca. Potem wyglądało to znacznie lepiej.
Fakt, może przesadziłem z tym, że od zawsze ;]

Niemniej jednak Małecki to zazwyczaj puszcza takie balony jak Alvarez swego czasu.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.08.2011, 11:48
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Brak słów i tyle,niech się wypcha frajer jeden,Wiśle pomoże jak mu kasę da i dlatego ten frajer ostatnio dłużej u nas nie pograł,i pomyśleć że kiedyś był moim idolem
Wydaję mi się, że Kosowski żartował, no ale może się nie znam.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 07.08.2011, 11:52
ChG napisał(a):Wyświetl post
Wydaję mi się, że Kosowski żartował, no ale może się nie znam.
No przez chwilę też tak pomyślałem ale coś mi mówi że on taki typ jest.Nawet od Wisły by kasę brał i to za co
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.08.2011, 12:03
Mateusz91 napisał(a):Wyświetl post
A co do Baszcza.

Chciał wrócić do Wisły i podobno zaakceptował go trener holenderski, ale powrót zastopował ktoś u góry.Być może jest to związane z widoczną polityką pozbywania się ze składu Polaków, (...)

Baszczu nigdy nie szantażował właściciela, Wisły i nigdy nie grał preciwko zagorzałym fanom, jak robił to Frankowski.
Baszczyński, z calym szacunkiem do jego zasług ale nie jest w stanie obecnie nic zagwarantować Wiśle. Zgodnie z logiką jak przez tyle lat zaciąg co lepszych Polaków nie dawał rady w walce o LM,ba nawet o LE,to należało to zmienić. Proste. Czy ktoścoś zaakceptował, zablokował. Tego nie wiemy na 100%. A wracając do samego Baszczyńskiego, to wole Lameya, zdecydowanie. Baszczyński w ataku poza zejściem do środka na 16 metrze nie ma nic do zaoferowania. Lamey ma dobre wrzutki, przegląd pola, taktycznie dobrze wygląda. I o takiego gościa przez tyle lat nam chodziło. Nie ma w jego grze żadnego przypadku. I mam wrażenie im więcej będzie grał tym będzie w stanie więcej nam dać niż Baszczyński. Na tamtem czas gość był dobry, na ligę, bo na puchary poza jednym wyjątkowym sezonem tak sobie. Teraz gra w Poloni i obecnie to poziom w sam raz dla niego.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 07.08.2011 o godz. 12:09.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.08.2011, 12:35
też usłyszałem ten komentarz Kosy i w ogóle nie brzmiało to jako żart... może zbiera na pampersy tudzież inne waciki?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.08.2011, 12:38
Przecież potem powiedział żę jak by co to jego telefon jest czynny przez 24h dla Maskaanta
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.08.2011, 13:32
fcb4 napisał(a):Wyświetl post
Przecież potem powiedział żę jak by co to jego telefon jest czynny przez 24h dla Maskaanta

A może to raczej telefon Maaskanta powinien być czynny dla Kosowskiego
Chyba się komuś pop ... kto do kogo ma przyjść i prosić o grę
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 07.08.2011, 14:04
Kocur napisał(a):Wyświetl post
A może to raczej telefon Maaskanta powinien być czynny dla Kosowskiego
Chyba się komuś pop ... kto do kogo ma przyjść i prosić o grę
Co jak co, ale to bardziej Maaskantowi niż Kosie zależy na wyeliminowaniu Cypryjczyków, więc to Holender powinien zadzwonić jeśli już.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 07.08.2011, 14:05
Borek zapytał Kosowskiego o słabe punkty APOEL-u. Kamil nie za bardzo wiedział jak odpowiedzieć, bo on jest od grania, a nie od rozpracowywania rywali, to zażartował, że za takie coś trzeba płacić. Po chwili oczywiście powiedział, że jego telefon jest czynny 24 godziny na dobę i śmiało może do niego dzwonić Maaskant to mu wszystko powie. Jak zwykle robi się z igły widły...
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.08.2011, 15:18
Z igły widły wiadomka żyjemy przecież w polsce tu się zawsze wszystko wyolbrzymia i tyle.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 07.08.2011, 15:59
fcb4- możliwe ale jeżeli to był żart Kosy to naprawdę słaby
a brzmiało to tak

" nie będę za darmo ułatwiał sprawy Wiśle. Wisła ma mój numer niech zadzwoni"
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.08.2011, 09:09
Niedzielana czeka lakierowanie całego Cayenne'a...ktos mu zrobil czerwoniutki napis JŹS przez caly bok.
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 09.08.2011, 09:19
ach Ci chuliganie...

PS:
HAHAHAHAHAHA!
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 09.08.2011, 15:06
baszczu to co najwyzej moglby zalatwic wisle wyjebanie maaskanta jakby za ciezko bylo na treningu , niech ten pupilek rogali trzyma sie od wisly jak najdalej
Odpowiedz cytując
kamanwislak
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 09.08.2011, 16:21
W meczu II Rundy Pucharu Polski Podokręgu Krakowskiego nasi Oldboje pokonali na wyjeździe Proszowiankę Proszowice 4-1. Po dwa gole strzelili Gołoś i Szymkowiak.

Wisła Oldboje: Artur Sarnat - Marcin Jałocha (46. Robert Włodarz), Cléber, Janusz Nawrocki, Marek Koźmiński - Kazimierz Moskal (80. Kazimierz Kmiecik), Mirosław Szymkowiak, Konrad Gołoś, Zdzisław Janik, Tomasz Kulawik (60. Krzysztof Bukalski) - Marcin Kuźba (30. Ryszard Czerwiec )

Jeszcze nie wiadomo z kim zagrają w III Rundzie.

Jak widać mimo tego ,że Proszowianka gra w okręgówce czyli dwa poziomy wyżej niż pierwszy rywal naszych Odboi to mecz był łatwiejszy.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 09.08.2011, 17:30
34 letni Kuźba nie jest za młody na oldboyow?
ile jest rund tego pucharu polski?
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Stary 09.08.2011, 18:38
Tak z ciekawości: co się dzieje z Żurawiem ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów