The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2011, 22:51
pikey napisał(a):Wyświetl post
Przykład pierwszy z brzegu - niedawny mecz Legii w Turcji - też miało być ,,piekło", a udało się im wywieźć zwycięstwo.
Tyle że APOEL to drużyna zaprawiona w bojach -24 mecze w pucharach w ostatnich 2 sezonach, robi wrażenie
Dla mnie sprawa jest jasna - faworytem są Cypryjczycy , co nie oznacza że mamy białą flagę wystawić
Kowal trochę zamiszał ale puenta jest idealna. Wisła - ...'Po prostu dostała przeciwnika, którego da się pokonać...'

Ja przyznam się szczerze że wielkiego ciśnienia na LM nie mam - wiem , kasa, prestiż itp - natomiast nie będę miał nic przeciwko jak zagramy 'tylko' w LE.
W sumie to biję się z myślami bo tak czysto kibicowsko to LE jest lepszym wariantem.Na pewno bardziej wyrównane mecze(w LM przy pechu to może być posprzątane bo niestety to nie jest ta LM co wtedy gdy grał tam Widzew czy Legia), no i fanatycy będą mieli łatwiej by oglądnąć mecz na żywo.LM to wysokie ceny biletów(najpewniej) i stado palantów którzy mają kasę i nie odmówią sobie przyjemności a kibice Wisły z nich żadni

Dlatego ja już dziś jestem zadowolony a co przyniesie dwumecz - zobaczymy.

ps oczywiście będę naszym gorąco kibicował w tym dwumeczu bo trza wygrywać a nie przegrywać.Natomiast nie obrażę się jak nie podołają zadaniu - gdzie to ja - oni muszą mieć proste przesłanie -parafrazując niedoszłego premiera z Krakowa - wygrana albo śmierć, z innym podejściem nie wygrają
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 05.08.2011 o godz. 22:57.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.08.2011, 22:55
Patrząc na skrót meczu APOEL - Skenderbeu to widać, że kolesie się nie pier...lą z piłką tylko jak mają 2-3 metry wolnej przestrzeni to ładują piłkę w bramę. Każde odpuszczenie zawodnika poza 16-stką kończy się soczystym strzałem. Wilk i Sobol będą mieli co robić a w szczególności obrona. Jedno odpuszczenie zawodnika na strzał i może być nieciekawie. APOEL praktycznie całą grę skupia na środku pola i błyskawicznej wymianie podań. Nie grają skrzydłami. Ciekawie się zapowiada. Trza ich poźegnać w Krakowie z trójką do jaja i mamy święty spokój.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 05.08.2011, 23:01
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ja przyznam się szczerze że wielkiego ciśnienia na LM nie mam - wiem , kasa, prestiż itp - natomiast nie będę miał nic przeciwko jak zagramy 'tylko' w LE.
Tyle, że ta kasa, o której piszesz, może mieć niebagatelny wpływ na dalszy rozwój klubu. I nawet, gdybyśmy mieli nie wyjść z grupy, to ja widzę same plusy awansu...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.08.2011, 23:02
Devonisch napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na skrót meczu APOEL - Skenderbeu to widać, że kolesie się nie pier...lą z piłką tylko jak mają 2-3 metry wolnej przestrzeni to ładują piłkę w bramę. Każde odpuszczenie zawodnika poza 16-stką kończy się soczystym strzałem. Wilk i Sobol będą mieli co robić a w szczególności obrona. Jedno odpuszczenie zawodnika na strzał i może być nieciekawie. APOEL praktycznie całą grę skupia na środku pola i błyskawicznej wymianie podań. Nie grają skrzydłami. Ciekawie się zapowiada. Trza ich poźegnać w Krakowie z trójką do jaja i mamy święty spokój.
Do tego lubią dominować - Slovan jakimś cudem wywiózł świetny wynik z Cypru i na co im się to zdało?.Zostali zmiażdżeni w rewanżu.68-32 w posiadaniu...to nokaut jeśli chodzi o mecz u siebie i co ważniejsze, za posiadaniem poszło wszystko inne - sporo okazji i wynik.

willow napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że ta kasa, o której piszesz, może mieć niebagatelny wpływ na dalszy rozwój klubu. I nawet, gdybyśmy mieli nie wyjść z grupy, to ja widzę same plusy awansu...
Jasne, może niepotrzebnie w tym temacie wychodzę z wątkami kibicowskimi ale jakoś bardziej przejmuje się tym że u nas może stać się takie gówno jak na Realu czy Barcelonie, niż to że nie zarobimy kilku mln euro

Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Trochę się z tobą nie zgodzę. Mianowicie od 15 lat nikomu nie udało się awansować do LM a co za tym idzie zobacz jakie korzyści może mieć z tego Wisła. Cała Polska będzie o tym mówić, dalej Wisła będzie na topie(znacznie większym niż Lech ostatnio co można określić przez zainteresowanie ludzi którzy normalnie nie żyją piłką tak jak my), większe możliwości marketingowe( kasa itp, sprzedaż biletów). Na koniec dodam że przecież chyba o tym marzymy od wielu lat. Pamiętasz Panathinaikos kiedy nas sędzia pokarał. Nawet jeśli tam przegramy wszystkie mecze ale zawsze będą mówić że ostatnią drużyną która grała w Lidze Mistrzów była drużyna Wisły Kraków. PS. Głupia Żylina chociaż awansowała i dostała baty to teraz każdy w Europie wie że taka drużyna istnieje. Nawet sprzedaż/kupno nowych piłkarzy będzie dla nas łatwiejsze ponieważ w CV kluby mamy awans do Elity. Oczywiście LE jest spoko ale nie to samo
Ależ oczywiście - po za wątkiem kibicowskim to awans ma same plusy.Gdybyśmy mieli właściciela frajera to można by było się zastanawiać ale że Cupiał to rozsądny człowiek , to ten awans może nam dać dominacje na lata.Bo jeśli system się nie zmieni to za chwilę to my będziemy tymi rozstawionymi a później to przy mistrzu LM będziemy mieli już zagwarantowaną - tak jak 2 rok z rzędu mają to Rumuni
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 05.08.2011 o godz. 23:18.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.08.2011, 23:09
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tyle że APOEL to drużyna zaprawiona w bojach -24 mecze w pucharach w ostatnich 2 sezonach, robi wrażenie
Dla mnie sprawa jest jasna - faworytem są Cypryjczycy , co nie oznacza że mamy białą flagę wystawić
Kowal trochę zamiszał ale puenta jest idealna. Wisła - ...'Po prostu dostała przeciwnika, którego da się pokonać...'

W sumie to biję się z myślami bo tak czysto kibicowsko to LE jest lepszym wariantem.Na pewno bardziej wyrównane mecze(w LM przy pechu to może być posprzątane bo niestety to nie jest ta LM co wtedy gdy grał tam Widzew czy Legia), no i fanatycy będą mieli łatwiej by oglądnąć mecz na żywo.LM to wysokie ceny biletów(najpewniej) i stado palantów którzy mają kasę i nie odmówią sobie przyjemności a kibice Wisły z nich żadni

Dlatego ja już dziś jestem zadowolony a co przyniesie dwumecz - zobaczymy.

ps oczywiście będę naszym gorąco kibicował w tym dwumeczu bo trza wygrywać a nie przegrywać.Natomiast nie obrażę się jak nie podołają zadaniu - gdzie to ja - oni muszą mieć proste przesłanie -parafrazując niedoszłego premiera z Krakowa - wygrana albo śmierć, z innym podejściem nie wygrają
Trochę się z tobą nie zgodzę. Mianowicie od 15 lat nikomu nie udało się awansować do LM a co za tym idzie zobacz jakie korzyści może mieć z tego Wisła. Cała Polska będzie o tym mówić, dalej Wisła będzie na topie(znacznie większym niż Lech ostatnio co można określić przez zainteresowanie ludzi którzy normalnie nie żyją piłką tak jak my), większe możliwości marketingowe( kasa itp, sprzedaż biletów). Na koniec dodam że przecież chyba o tym marzymy od wielu lat. Pamiętasz Panathinaikos kiedy nas sędzia pokarał. Nawet jeśli tam przegramy wszystkie mecze ale zawsze będą mówić że ostatnią drużyną która grała w Lidze Mistrzów była drużyna Wisły Kraków. PS. Głupia Żylina chociaż awansowała i dostała baty to teraz każdy w Europie wie że taka drużyna istnieje. Nawet sprzedaż/kupno nowych piłkarzy będzie dla nas łatwiejsze ponieważ w CV kluby mamy awans do Elity. Oczywiście LE jest spoko ale nie to samo
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.08.2011, 23:21
willow napisał(a):Wyświetl post
Kasa,odskok,medialnośc i przełamanie tej bariery.Tak to my Wisła Kraków po 15 latach weszliśmy do LM i nie daliśmy dupy.Do tego reklama naszej piłki i zachęta dla piłkarzy,którzy chętniej chcieliby do nas przychodzic.Ale to zdanie ,,i nawet,gdybyśmy mieli ..'' To nie jest LE,że można by było liczyc na awans przy super grze,przed chwilą baliśmy się Kopenhagi,teraz co niektórzy płaczą nad Apoelem,to jest niezrozumiałe bo jesteśmy od Apoelu lepsi,ale wszystkie drużyny które będą z nami w grupie będą od nas lepsze,dużo lepsze,i w ch,j lepsze,dlatego nie ,,nawet gdybyśmy'' tylko ,,przy dobrym losowaniu i zaje.istej formie możemy powalczyc o 3 lokatę i potem spróbowac coś ugrac w fazie pucharowej LE ''.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Stary 06.08.2011, 00:06
Zgadzam się z Kryniu i delukasem dodam jeszcze takie spostrzeżenia:

1. http://www.youtube.com/watch?v=Sm-fe5rkfPA

Pierwszy mecz Slovan na wyjeździe asekuracyjnie i nic mu nie wcisnęli. Nie uważam by Slovan był lepszy od Wisły, ale porównywalną siłę ma na pewno. To jest link z rewanżu obejrzyjcie proszę - 1 bramka linia obrony Slovanu jest BARDZO wysoko. Uważam, że my tak nie zagramy absolutnie i dodatkowo - Pareiko by to raczej wybronił - Putnocky to nie to samo.

2. Trzeba koniecznie zadzwonić nie do Żurawia Panie Maaskant - a do Cikosa - zresztą to co robi potem Slovan - rzuca się na nich. Niestety to tylko skrót. Nie wiadomo ile SLovan tam miał sytuacji i jak zachowuje się ich obrona. Kontra przy drgim golu znowu za linię obrońców.

3. Mecz pierwszy oczywiście przewaga APOELU, ale to dalej nie jest ekipa grająca nieziemską piłkę w ofensywie. Nie przekonują mnie te sytuacje, wynikają głównie z błędów Slovanu.

A zatem... Biorąc pod uwagę to co przychodzi mi do głowy:

1. Kasa $$$ Wartość drużyny - Wisła 25 mln ojro - APOEL - 14 mln Euro (3 nowych graczy w tym sezonie) - przewaga Wisła. Wychodzi, że wartość APOELu jest równa wartości Śląska
2. Doświadczenie pucharowe - APOEL, ale międzynarodowe doświadczenie Chaveza, Jaliensa, Pareiki, Genkova i innych to jest też przecież atut. To są ludzie bądź co bądź ograni na wysokim poziomie, nie zapominajmy o tym.
3. Rewanż u siebie - atuta dla APOELu
4. Zgranie - atuta kolejny dla APOELu
5. Trenerzy - ich trener Jovanović to taki w sumie trener grecki Patrząc jednak na jego karierę to jest remis z Robertem, trenował greckich słabiaczków.

Oczywiście z tych moich podsumować nie wynika nic poza tym, że to nie są ogórki. Uważam, że nie możemy absolutnie zrobić błędu Slovanu i zostawić im miejsce na te ich podania za linię obrony. Nie jest to też drużyna kosząca nogi - jest więc szansa, że nie będzie walenia po nogach i kartek, ale lepsze kartki niż przegrana.
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.08.2011, 00:29
Najwazniejszym faktem jest chyba to ze PUCHAR UEFA i minimum 6 (8?) zajebistych spotkan mamy zapewnionych...
Odpowiedz cytując
T-omek
Member

Od: 03.2005

Stary 06.08.2011, 01:27
Jak kumplowi (laikowi) powiedziałem ze Wisła trafiła na cypryjski klub, to on walnął: "To na Cyprze grają w piłkę?"
Jeszcze 10 lat temu sam bym sie zastanawiał a teraz prosze. Z urywek ze Slovanem wnioskuje ze wiekszość ich akcji idzie środkiem, koronkowe akcje wiec chyba zagęszczenie tego sektora i strefa powinny byc kluczowe jezeli chodzi o gre obronną. Martwie się ze na wyjezdzie jak Apoel przyciśnie to nie beda schodzic z naszej połowy, Diaz znowu bedzie przypominał dziecko we mgle.
Odpowiedz cytując
milansport
Member

Od: 10.2004

Stary 06.08.2011, 02:39
PeterSett napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z Kryniu i delukasem dodam jeszcze takie spostrzeżenia:

1. http://www.youtube.com/watch?v=Sm-fe5rkfPA

Pierwszy mecz Slovan na wyjeździe asekuracyjnie i nic mu nie wcisnęli. Nie uważam by Slovan był lepszy od Wisły, ale porównywalną siłę ma na pewno. To jest link z rewanżu obejrzyjcie proszę - 1 bramka linia obrony Slovanu jest BARDZO wysoko. Uważam, że my tak nie zagramy absolutnie i dodatkowo - Pareiko by to raczej wybronił - Putnocky to nie to samo.

2. Trzeba koniecznie zadzwonić nie do Żurawia Panie Maaskant - a do Cikosa - zresztą to co robi potem Slovan - rzuca się na nich. Niestety to tylko skrót. Nie wiadomo ile SLovan tam miał sytuacji i jak zachowuje się ich obrona. Kontra przy drgim golu znowu za linię obrońców.

3. Mecz pierwszy oczywiście przewaga APOELU, ale to dalej nie jest ekipa grająca nieziemską piłkę w ofensywie. Nie przekonują mnie te sytuacje, wynikają głównie z błędów Slovanu.

A zatem... Biorąc pod uwagę to co przychodzi mi do głowy:

1. Kasa $$$ Wartość drużyny - Wisła 25 mln ojro - APOEL - 14 mln Euro (3 nowych graczy w tym sezonie) - przewaga Wisła. Wychodzi, że wartość APOELu jest równa wartości Śląska
2. Doświadczenie pucharowe - APOEL, ale międzynarodowe doświadczenie Chaveza, Jaliensa, Pareiki, Genkova i innych to jest też przecież atut. To są ludzie bądź co bądź ograni na wysokim poziomie, nie zapominajmy o tym.
3. Rewanż u siebie - atuta dla APOELu
4. Zgranie - atuta kolejny dla APOELu
5. Trenerzy - ich trener Jovanović to taki w sumie trener grecki Patrząc jednak na jego karierę to jest remis z Robertem, trenował greckich słabiaczków.

Oczywiście z tych moich podsumować nie wynika nic poza tym, że to nie są ogórki. Uważam, że nie możemy absolutnie zrobić błędu Slovanu i zostawić im miejsce na te ich podania za linię obrony. Nie jest to też drużyna kosząca nogi - jest więc szansa, że nie będzie walenia po nogach i kartek, ale lepsze kartki niż przegrana.
Zapomniałeś o jednym ważnym atucie Wisły, my już gramy w lidze, a oni zaczną jak już będzie pozamiatane czyli 27.08. Już w meczach ze Skonto było widać, że to ma znaczenie - oczywiście różnica klas między zespołami była widoczna jednak Łotysze sporo nadrabiali przygotowaniem fizycznym.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.08.2011, 04:21
Los był dla nas łaskawy. Rywal jest w zasięgu, choć to raczej APOEL jest faworytem dwumeczu. Przede wszystkim dlatego że mają bardziej zgraną, doświadczoną drużynę.

Zastanawia mnie jak Maaskant ustawi zespół na te spotkania. Nie spodziewam się taktyki porównywalnej do tej z pierwszego meczu z Litexem. APOEL ma kilku szybkich zawodników, którzy potrafią wykorzystywać wolną przestrzeń. Przy naszych niezbyt zwrotnych obrońcach otwarta, ofensywna taktyka wydaje się być kiepskim pomysłem. Obecna Wisła najlepiej czuje się w twardej grze na zawężonym polu (mecze Wisła - Lech, Wisła - Litex) i chyba właśnie z tak ustawioną Białą Gwiazdą Cypryjczykom grałoby się najtrudniej.

Teraz, gdy już wiemy, że udało nam się osiągnąć pucharowy cel minimum, można trochę żałować, że "góra" nie postanowiła mocniej zainwestować w skład. W naszych warunkach już kilkaset tysięcy euro może być różnicą pomiędzy graczem niezłym, a piłkarzem klasowym. Gdy patrzę na naszą pierwszą jedenastkę i myślę o meczach z APOELem albo ewentualnej grupie LM/LE, to bez trudu znajduję ogniwa, którym tej piłkarskiej klasy trochę brakuje. Obrona (szczególnie lewy bok), środek pomocy (pozycja Wilka/Nuneza) i atak to pozycje/formacje, które przy naszych warunkach finansowych moglibyśmy mieć lepsze.

Wydaje się, że sprowadziliśmy ciekawych zawodników, ale to zbyt mało, by uznać, że zespół wszedł na nowy, wyższy poziom. Iliev może być czołową postacią tej drużyny. Lamey, choć nie jest wybitnym zawodnikiem, jest ewidentnie lepszy od Cikosa. Inne transfery nie robią na mnie aż tak dużego wrażenia. Nunez wygląda na piłkarza, który nie będzie odstawał, gdy drużynie idzie dobrze, ale raczej nie pociągnie zespołu, gdy reszcie będzie szło źle. Biton obecnie nie wnosi nowej jakości do ataku. Diaz nie jest moim wymarzonym lewym obrońcą, a Jovanović musi się starać, by zacząć zaliczać występy dłuższe niż 20 minut. Patrząc na tych piłkarzy nie widzę skoków jakościowych porównywalnych z Pawełek->Pareiko albo Garguła->Melikson.

Może w przekroju całego sezonu nowi znacznie podniosą poziom drużyny, ale nie zanosi się na to, by byli w stanie to uczynić już w najbliższych tygodniach, które zadecydują o przebiegu naszej pucharowej przygody.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.08.2011, 07:09
Nie demonizowałbym warunków klimatycznych na Cyprze. Na pewno cięzkie do grania, ale...
Słusznie zauważył Maaskant, ze nasza drużyna posiada sporą grupę zawodników dla których życie i gra w takich warunkach to była codzienność.
Chavez, Diaz, Melikson i Biton - grali w warunkach porównywalnych.
Cała bałkańska kolonia - może nie aż tak ekstremalnie, ale klimat tam również jest delikatnie rzecz biorąc nie jest najzimniejszy.

Temperatura i wilgotność może być naszym przeciwnikiem, gdy trzeba bedzie odrabiać straty. Gdy będzie zaliczka z R22 - to paradoksalne, ale upały mogą być naszym sprzymierzeńcem, bo to Apoel bedzie musiał atakować.
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Stary 06.08.2011, 10:32
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Nie demonizowałbym warunków klimatycznych na Cyprze. Na pewno cięzkie do grania, ale...
Słusznie zauważył Maaskant, ze nasza drużyna posiada sporą grupę zawodników dla których życie i gra w takich warunkach to była codzienność.
Chavez, Diaz, Melikson i Biton - grali w warunkach porównywalnych.
Cała bałkańska kolonia - może nie aż tak ekstremalnie, ale klimat tam również jest delikatnie rzecz biorąc nie jest najzimniejszy.
Można do tego grona dodać Gervasio (grał w Argentynie, a jak wiemy tam jest czasami dość ciepło ), Lameya (pochodzi z Nigerii) i Ilieva (grał przez kilka lat we Włoszech). Więc można powiedzieć - nie jest aż tak źle
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.08.2011, 10:42
sportnh napisał(a):Wyświetl post
PUCHAR UEFA
Liga Europy.

Im dłużej myślę o tym spotkaniu, tym bardziej dociera do mnie, że lepiej byłoby grać z BATE. Przeciwko nam będzie pogoda, jak i doświadczony zespół. BATE jest słabsze, od tego co grało w LM, a APOEL prezentuje cały czas podobny poziom.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 06.08.2011, 10:46
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Liga Europy.

Im dłużej myślę o tym spotkaniu, tym bardziej dociera do mnie, że lepiej byłoby grać z BATE. Przeciwko nam będzie pogoda, jak i doświadczony zespół. BATE jest słabsze, od tego co grało w LM, a APOEL prezentuje cały czas podobny poziom.
Co kto woli, ja wole uzywac starej nazwy, Liga Europy jakos dla mnie brzmi smiesznie.
No to zle myslisz, tak samo jak pelno osob myslalo o Litexie a wyszlo bez wiekszego problemu. Wyluzuj.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.08.2011, 10:51
delukas96 napisał(a):Wyświetl post
Można do tego grona dodać Gervasio (grał w Argentynie, a jak wiemy tam jest czasami dość ciepło ), Lameya (pochodzi z Nigerii) i Ilieva (grał przez kilka lat we Włoszech). Więc można powiedzieć - nie jest aż tak źle
Lameya z Nigerią łączy głównie DNA. Wychował się w Holandii.
"My mother is Nigerian and I have been there once myself, but that is the only connection I have with the country."
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/foot...ca/4743706.stm
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Stary 06.08.2011, 10:55
jova napisał(a):Wyświetl post
Lameya z Nigerią łączy głównie DNA. Wychował się w Holandii.
Ale jak ma nigeryjskie DNA to powinien być przystosowany do ciepła Każdy czarnoskóry jest "obdarzony" warunkami pozwalającymi na przeżycie w skrajnie ciepłych warunkach, więc gra w piłkę też nie powinna stwarzać problemów
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.08.2011, 11:10
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
losowania. Pierwszy klub który zostanie wybrany z koszyka jest gospodarzem a drugi dobrany do niego jest ekipą gości. Po swojemu najpierw powiedział Wisła a potem Apoel i mamy pierwszy mecz u siebie
I tak bylo.
A co kolejnosci spotkan cyz najpierw u siebie czy na wyjezdzie.
W obecnych orzgrywkach eliminacji LM bylo 34 meczow.
17 zespolwo awansowalo grajac pierwszy u siebei i 17 grajac pierwszy na wyjezdzie. Skoro gospodarz meczu jest losowany nie wystepuje zaleznosc zadna.
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.08.2011, 11:12
Na urywkach meczów widać że apoel zarówno z albanczykami jak i słowakami miał bardzo dużo przestrzeni do rozegrania piłki więc ją wykorzystywali.Jestem ciekaw jak sobie poradzą z nasza taktyką jaką zasotsowaliśmy w krakowie wtedy już tak fajnie nie będą mieli do każdego zawodnika z piłka za nasza linia połowy będzie do niego doskakiwało 3 zawodników.Wiadomo że nie może pozwolić sobie z nimi zagrać otwartej piłki bo wtedy może wyjsc taka kaszana że szkoda pisac.A jestem pewien że jak wygramy w Krakowie i zasotsujemy taką taktykę jak w meczu u siebie z Litexem na wyjezdzie to będzie dobrze.Widać też na urywkach że strzelają z dystansu co było również widać na meczach z Litexem więc wiem że nasi ich odetną od tego bo wiadomo mamy owiele lepszej klasy zespół niż z tym co mierzeyli się Litex i Apoel.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.08.2011, 11:19
,,Stać nas awans i wierzę, że kosztem Rosjan znajdziemy w fazie grupowej Ligi Europejskiej. Życzę powodzenia także Śląskowi Wrocław oraz Wiśle Kraków. Mam nadzieję, że polskie drużyny pokonają rywali i w rozgrywkach grupowych będą zdobywały bezcenne dla Polski punkty w rankingu UEFA.'' Szkoda,że wszyscy nie myślą tak jak Pan Jóźwiak i życzą rywalom klęski.. Anthony,prognozy są nawet bardzo ciekawe,poziom się podnosi,drużyny się wzmacniają zamiast sprzedawac najlepszych zawodników,infrastruktura medialnośc.Gdyby taki Śląsk czy Legia były rozstawione w 4r. El.Le na pewno punktów zdobyłyby więcej i łatwiej by im było o awans i kolejne punkty,a tak niestety.. Jednak miejmy nadzieje,że uświadczymy przynajmniej 2 drużyn w fazach grupowych europejskich pucharów i trochę ten ranking podciągniemy
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.08.2011, 11:44
Można gdzieś zobaczyć/ściągnąć mecz APOEL'u z Bratysławą?

Slovan Bratislava 0-2 APOEL
http://pl.uefa.com/uefachampionsleag...537/index.html
Odpowiedz cytując
milansport
Member

Stary 06.08.2011, 11:50
Nie przesadzają wszyscy trochę z tą pogodą na Cyprze? Przecież będziemy grać od ok. 21 do 23 wieczorem, nawet w Egipcie o takiej porze nie ma upałów, a robi się właśnie przyjemnie. Polacy, którzy grali w APOELu mówią o ciężkich warunkach klimatycznych, ale oni grali w lidze być może popołudniu lub wczesnym wieczorem?
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 06.08.2011, 11:55
Piecdziesieciotrzymilionowy narod boi sie malutkiej cypryjskiej wysepki :/
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.08.2011, 12:04
milansport napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzają wszyscy trochę z tą pogodą na Cyprze? Przecież będziemy grać od ok. 21 do 23 wieczorem, nawet w Egipcie o takiej porze nie ma upałów, a robi się właśnie przyjemnie. Polacy, którzy grali w APOELu mówią o ciężkich warunkach klimatycznych, ale oni grali w lidze być może popołudniu lub wczesnym wieczorem?
To właśnie będzie wczesny wieczór, mecz w Nikozji zaczyna się o 19:45 czasu polskiego.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
milansport
Member

Stary 06.08.2011, 12:50
prober napisał(a):Wyświetl post
To właśnie będzie wczesny wieczór, mecz w Nikozji zaczyna się o 19:45 czasu polskiego.
No czyli o 20:45 czasu lokalnego, jak dla mnie wczesny wieczór to to nie jest.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 06.08.2011, 12:58
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Piecdziesieciotrzymilionowy narod boi sie malutkiej cypryjskiej wysepki :/
rodzinę powiększyłeś ?

jeszcze trochę i polską będzie liczyła <30milionów poprzez przyrost naturalny + emigracja
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.08.2011, 13:18
Jakie ma znaczenie wielkość kraju z którego jest klub ? W takim razie kluby z Rosji byłby by mocarzami.
Przecież na boisko wychodzi tylko 11 piłkarzy i nie jest to selekcja jak w przypadku reprezentacji.
Dobre transfery, trener i baza treningowa i dobrą drużyne można sklecić nawet na małej wysepce.
Z tym 53 mln to grubo przesadziłeś. Kiedyś było 38mln ale to przez emigracjami. Teraz to nikt sie doliczyć nie może
Ostatnio edytowane przez julo : 06.08.2011 o godz. 13:23.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.08.2011, 13:46
Że tak trochę wyjdę na przód, to jak wygląda sprawa naszego stadionu do potencjalnych występów w LM?
Odpowiedz cytując
olek0
Member

Od: 07.2010

Stary 06.08.2011, 14:01
Mam pytanie znalazl ktos jakas linie lotnicza co wogule lata do nikozji ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów