|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Dla mnie sprawa jest jasna - faworytem są Cypryjczycy , co nie oznacza że mamy białą flagę wystawić Kowal trochę zamiszał ale puenta jest idealna. Wisła - ...'Po prostu dostała przeciwnika, którego da się pokonać...' Ja przyznam się szczerze że wielkiego ciśnienia na LM nie mam - wiem , kasa, prestiż itp - natomiast nie będę miał nic przeciwko jak zagramy 'tylko' w LE. W sumie to biję się z myślami bo tak czysto kibicowsko to LE jest lepszym wariantem.Na pewno bardziej wyrównane mecze(w LM przy pechu to może być posprzątane bo niestety to nie jest ta LM co wtedy gdy grał tam Widzew czy Legia), no i fanatycy będą mieli łatwiej by oglądnąć mecz na żywo.LM to wysokie ceny biletów(najpewniej) i stado palantów którzy mają kasę i nie odmówią sobie przyjemności a kibice Wisły z nich żadni Dlatego ja już dziś jestem zadowolony a co przyniesie dwumecz - zobaczymy. ps oczywiście będę naszym gorąco kibicował w tym dwumeczu bo trza wygrywać a nie przegrywać .Natomiast nie obrażę się jak nie podołają zadaniu - gdzie to ja - oni muszą mieć proste przesłanie -parafrazując niedoszłego premiera z Krakowa - wygrana albo śmierć , z innym podejściem nie wygrają
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 05.08.2011 o godz. 22:57.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Patrząc na skrót meczu APOEL - Skenderbeu to widać, że kolesie się nie pier...lą z piłką tylko jak mają 2-3 metry wolnej przestrzeni to ładują piłkę w bramę. Każde odpuszczenie zawodnika poza 16-stką kończy się soczystym strzałem. Wilk i Sobol będą mieli co robić a w szczególności obrona. Jedno odpuszczenie zawodnika na strzał i może być nieciekawie. APOEL praktycznie całą grę skupia na środku pola i błyskawicznej wymianie podań. Nie grają skrzydłami. Ciekawie się zapowiada. Trza ich poźegnać w Krakowie z trójką do jaja i mamy święty spokój.
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tyle, że ta kasa, o której piszesz, może mieć niebagatelny wpływ na dalszy rozwój klubu. I nawet, gdybyśmy mieli nie wyjść z grupy, to ja widzę same plusy awansu...
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
||
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 05.08.2011 o godz. 23:18.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Zgadzam się z Kryniu i delukasem dodam jeszcze takie spostrzeżenia:
1. http://www.youtube.com/watch?v=Sm-fe5rkfPA Pierwszy mecz Slovan na wyjeździe asekuracyjnie i nic mu nie wcisnęli. Nie uważam by Slovan był lepszy od Wisły, ale porównywalną siłę ma na pewno. To jest link z rewanżu obejrzyjcie proszę - 1 bramka linia obrony Slovanu jest BARDZO wysoko. Uważam, że my tak nie zagramy absolutnie i dodatkowo - Pareiko by to raczej wybronił - Putnocky to nie to samo. 2. Trzeba koniecznie zadzwonić nie do Żurawia Panie Maaskant - a do Cikosa - zresztą to co robi potem Slovan - rzuca się na nich. Niestety to tylko skrót. Nie wiadomo ile SLovan tam miał sytuacji i jak zachowuje się ich obrona. Kontra przy drgim golu znowu za linię obrońców. 3. Mecz pierwszy oczywiście przewaga APOELU, ale to dalej nie jest ekipa grająca nieziemską piłkę w ofensywie. Nie przekonują mnie te sytuacje, wynikają głównie z błędów Slovanu. A zatem... Biorąc pod uwagę to co przychodzi mi do głowy: 1. Kasa $$$ Wartość drużyny - Wisła 25 mln ojro - APOEL - 14 mln Euro (3 nowych graczy w tym sezonie) - przewaga Wisła. Wychodzi, że wartość APOELu jest równa wartości Śląska 2. Doświadczenie pucharowe - APOEL, ale międzynarodowe doświadczenie Chaveza, Jaliensa, Pareiki, Genkova i innych to jest też przecież atut. To są ludzie bądź co bądź ograni na wysokim poziomie, nie zapominajmy o tym. 3. Rewanż u siebie - atuta dla APOELu 4. Zgranie - atuta kolejny dla APOELu 5. Trenerzy - ich trener Jovanović to taki w sumie trener grecki Oczywiście z tych moich podsumować nie wynika nic poza tym, że to nie są ogórki. Uważam, że nie możemy absolutnie zrobić błędu Slovanu i zostawić im miejsce na te ich podania za linię obrony. Nie jest to też drużyna kosząca nogi - jest więc szansa, że nie będzie walenia po nogach i kartek, ale lepsze kartki niż przegrana. ![]()
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Najwazniejszym faktem jest chyba to ze PUCHAR UEFA i minimum 6 (8?) zajebistych spotkan mamy zapewnionych...
|
|
|
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jak kumplowi (laikowi) powiedziałem ze Wisła trafiła na cypryjski klub, to on walnął: "To na Cyprze grają w piłkę
Jeszcze 10 lat temu sam bym sie zastanawiał a teraz prosze. Z urywek ze Slovanem wnioskuje ze wiekszość ich akcji idzie środkiem, koronkowe akcje wiec chyba zagęszczenie tego sektora i strefa powinny byc kluczowe jezeli chodzi o gre obronną. Martwie się ze na wyjezdzie jak Apoel przyciśnie to nie beda schodzic z naszej połowy, Diaz znowu bedzie przypominał dziecko we mgle. |
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Los był dla nas łaskawy. Rywal jest w zasięgu, choć to raczej APOEL jest faworytem dwumeczu. Przede wszystkim dlatego że mają bardziej zgraną, doświadczoną drużynę.
Zastanawia mnie jak Maaskant ustawi zespół na te spotkania. Nie spodziewam się taktyki porównywalnej do tej z pierwszego meczu z Litexem. APOEL ma kilku szybkich zawodników, którzy potrafią wykorzystywać wolną przestrzeń. Przy naszych niezbyt zwrotnych obrońcach otwarta, ofensywna taktyka wydaje się być kiepskim pomysłem. Obecna Wisła najlepiej czuje się w twardej grze na zawężonym polu (mecze Wisła - Lech, Wisła - Litex) i chyba właśnie z tak ustawioną Białą Gwiazdą Cypryjczykom grałoby się najtrudniej. Teraz, gdy już wiemy, że udało nam się osiągnąć pucharowy cel minimum, można trochę żałować, że "góra" nie postanowiła mocniej zainwestować w skład. W naszych warunkach już kilkaset tysięcy euro może być różnicą pomiędzy graczem niezłym, a piłkarzem klasowym. Gdy patrzę na naszą pierwszą jedenastkę i myślę o meczach z APOELem albo ewentualnej grupie LM/LE, to bez trudu znajduję ogniwa, którym tej piłkarskiej klasy trochę brakuje. Obrona (szczególnie lewy bok), środek pomocy (pozycja Wilka/Nuneza) i atak to pozycje/formacje, które przy naszych warunkach finansowych moglibyśmy mieć lepsze. Wydaje się, że sprowadziliśmy ciekawych zawodników, ale to zbyt mało, by uznać, że zespół wszedł na nowy, wyższy poziom. Iliev może być czołową postacią tej drużyny. Lamey, choć nie jest wybitnym zawodnikiem, jest ewidentnie lepszy od Cikosa. Inne transfery nie robią na mnie aż tak dużego wrażenia. Nunez wygląda na piłkarza, który nie będzie odstawał, gdy drużynie idzie dobrze, ale raczej nie pociągnie zespołu, gdy reszcie będzie szło źle. Biton obecnie nie wnosi nowej jakości do ataku. Diaz nie jest moim wymarzonym lewym obrońcą, a Jovanović musi się starać, by zacząć zaliczać występy dłuższe niż 20 minut. Patrząc na tych piłkarzy nie widzę skoków jakościowych porównywalnych z Pawełek->Pareiko albo Garguła->Melikson. Może w przekroju całego sezonu nowi znacznie podniosą poziom drużyny, ale nie zanosi się na to, by byli w stanie to uczynić już w najbliższych tygodniach, które zadecydują o przebiegu naszej pucharowej przygody. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nie demonizowałbym warunków klimatycznych na Cyprze. Na pewno cięzkie do grania, ale...
Słusznie zauważył Maaskant, ze nasza drużyna posiada sporą grupę zawodników dla których życie i gra w takich warunkach to była codzienność. Chavez, Diaz, Melikson i Biton - grali w warunkach porównywalnych. Cała bałkańska kolonia - może nie aż tak ekstremalnie, ale klimat tam również jest delikatnie rzecz biorąc nie jest najzimniejszy. Temperatura i wilgotność może być naszym przeciwnikiem, gdy trzeba bedzie odrabiać straty. Gdy będzie zaliczka z R22 - to paradoksalne, ale upały mogą być naszym sprzymierzeńcem, bo to Apoel bedzie musiał atakować. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
), Lameya (pochodzi z Nigerii) i Ilieva (grał przez kilka lat we Włoszech). Więc można powiedzieć - nie jest aż tak źle ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No to zle myslisz, tak samo jak pelno osob myslalo o Litexie a wyszlo bez wiekszego problemu. Wyluzuj. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
"My mother is Nigerian and I have been there once myself, but that is the only connection I have with the country." http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/foot...ca/4743706.stm |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale jak ma nigeryjskie DNA to powinien być przystosowany do ciepła
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
A co kolejnosci spotkan cyz najpierw u siebie czy na wyjezdzie. W obecnych orzgrywkach eliminacji LM bylo 34 meczow. 17 zespolwo awansowalo grajac pierwszy u siebei i 17 grajac pierwszy na wyjezdzie. Skoro gospodarz meczu jest losowany nie wystepuje zaleznosc zadna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Na urywkach meczów widać że apoel zarówno z albanczykami jak i słowakami miał bardzo dużo przestrzeni do rozegrania piłki więc ją wykorzystywali.Jestem ciekaw jak sobie poradzą z nasza taktyką jaką zasotsowaliśmy w krakowie wtedy już tak fajnie nie będą mieli do każdego zawodnika z piłka za nasza linia połowy będzie do niego doskakiwało 3 zawodników.Wiadomo że nie może pozwolić sobie z nimi zagrać otwartej piłki bo wtedy może wyjsc taka kaszana że szkoda pisac.A jestem pewien że jak wygramy w Krakowie i zasotsujemy taką taktykę jak w meczu u siebie z Litexem na wyjezdzie to będzie dobrze.Widać też na urywkach że strzelają z dystansu co było również widać na meczach z Litexem więc wiem że nasi ich odetną od tego bo wiadomo mamy owiele lepszej klasy zespół niż z tym co mierzeyli się Litex i Apoel.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
,,Stać nas awans i wierzę, że kosztem Rosjan znajdziemy w fazie grupowej Ligi Europejskiej. Życzę powodzenia także Śląskowi Wrocław oraz Wiśle Kraków. Mam nadzieję, że polskie drużyny pokonają rywali i w rozgrywkach grupowych będą zdobywały bezcenne dla Polski punkty w rankingu UEFA.'' Szkoda,że wszyscy nie myślą tak jak Pan Jóźwiak i życzą rywalom klęski.. Anthony,prognozy są nawet bardzo ciekawe,poziom się podnosi,drużyny się wzmacniają zamiast sprzedawac najlepszych zawodników,infrastruktura medialnośc.Gdyby taki Śląsk czy Legia były rozstawione w 4r. El.Le na pewno punktów zdobyłyby więcej i łatwiej by im było o awans i kolejne punkty,a tak niestety.. Jednak miejmy nadzieje,że uświadczymy przynajmniej 2 drużyn w fazach grupowych europejskich pucharów i trochę ten ranking podciągniemy
![]() ![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Można gdzieś zobaczyć/ściągnąć mecz APOEL'u z Bratysławą?
Slovan Bratislava 0-2 APOEL http://pl.uefa.com/uefachampionsleag...537/index.html |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie przesadzają wszyscy trochę z tą pogodą na Cyprze? Przecież będziemy grać od ok. 21 do 23 wieczorem, nawet w Egipcie o takiej porze nie ma upałów, a robi się właśnie przyjemnie. Polacy, którzy grali w APOELu mówią o ciężkich warunkach klimatycznych, ale oni grali w lidze być może popołudniu lub wczesnym wieczorem?
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Piecdziesieciotrzymilionowy narod boi sie malutkiej cypryjskiej wysepki :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jakie ma znaczenie wielkość kraju z którego jest klub ? W takim razie kluby z Rosji byłby by mocarzami.
Przecież na boisko wychodzi tylko 11 piłkarzy i nie jest to selekcja jak w przypadku reprezentacji. Dobre transfery, trener i baza treningowa i dobrą drużyne można sklecić nawet na małej wysepce. Z tym 53 mln to grubo przesadziłeś. Kiedyś było 38mln ale to przez emigracjami. Teraz to nikt sie doliczyć nie może
Ostatnio edytowane przez julo : 06.08.2011 o godz. 13:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Że tak trochę wyjdę na przód, to jak wygląda sprawa naszego stadionu do potencjalnych występów w LM?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mam pytanie znalazl ktos jakas linie lotnicza co wogule lata do nikozji ?
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|