|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Frekwencja na Apoelu ostatni mecz z Bratysławą niespełna 15.000 na lidze mistrzów bywało po 21.000.
Brak zdecydowanego faworyta dwumeczu,ja liczę na skromne 1-0 w Krakowie biorę w ciemno taki wynik. ![]()
Gdy piłka trafiła w słupek po wolnym dla Wisły,myślałem,że umrę-mówił trener Interu Argentyńczyk Hector Cuper.Mistrz Polski wygrał w Krakowie 1:0,ale odpadł z Pucharu UEFA po porażce w pierwszym meczu 0:2.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
1-0 w Krakowie jakby było to mielibyśmy mega thriller w rewanżu,gdyby w razie doszło do dogrywki to nie widzę grania 120 minut przy 40C.Cel numer jeden : strzelic przynajmniej 2 bramki,cel numer dwa : nie stracic żadnej bramki u siebie,cel numer trzy : strzelic gola na wyjeździe.
![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeden mecz to nie liga. A to może być najważniejszy mecz Wisły w ostatnich 13 latach.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
No cóż...nie trzeba być odkrywczym, by wiedzieć, że najgorsze co nas może spotkać w pierwszym meczu, to strata bramek na własnym stadionie. Szanse 50/50...to są ludzie, którzy LM już znają i część z nich, wie jak się przygotować do meczu o stawkę.
Kiedyś graliśmy z Omonią Nikozja...łatwo nie było. Teraz będzie jeszcze trudniej. Nie zmienia to jednak faktu, że rywal w naszym zasięgu i już chyba nigdy nie będzie nam dane na tym etapie grać z jakimikolwiek kelnerami. Przynajmniej szanse są równe, bo to nie Real czy Barcelona... ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
No cóż...nie trzeba być odkrywczym, by wiedzieć, że najgorsze co nas może spotkać w pierwszym meczu, to strata bramek na własnym stadionie. Szanse 50/50...to są ludzie, którzy LM już znają i część z nich, wie jak się przygotować do meczu o stawkę.
Kiedyś graliśmy z Omonią Nikozja...łatwo nie było. Teraz będzie jeszcze trudniej. Nie zmienia to jednak faktu, że rywal w naszym zasięgu i już chyba nigdy nie będzie nam dane na tym etapie grać z jakimikolwiek kelnerami. Przynajmniej szanse są równe, bo to nie Real czy Barcelona... ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Parę ciekawostek, wyłowionych z forum APOELU (fajnie się literuje te greckie "bukwy"):
1) Sporo piszą o Ilicy Ilievie - że gral w PAOK w 2007 r., i że był najlepszym strzelcem w swojej drużynie w zeszłym roku. Oby tak teraz w pucharach. 2) Zauważyli też, że mamy międzynarodową ofensywę i piłkarzy "ze wszystkich krajów". 3) Doceniają naszego holenderskiego trenera i piszą: Maaskant - Εμάς ο Ιβάν ο τρομερός (czyli: Iwan Groźny). Nieźle, oby tak było po dwumeczu. 4) A co do losowanie: trudne, ale nie najtrudniejsze - czyli taka tam kurtuazja. Oczywiście trzeźwo zauważają, że bardzo istotne będzie dla APOEL-u strzelenie bramki w Krakowie. Czyli: wiślaccy defensorzy - nie spać! Dałby Bóg, żeby wreszcie naszym się udało. 15 lat czekamy, to naprawdę sporo... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=DcnZt...layer_embedded
Skrót pierwszego meczu APOELu ze Slovanem (0-0) daje dużo cennych spostrzeżeń. Mianowicie, zwłaszcza w 2 połowie Slovan całą drużyną broni dostępu do własnej bramki, podobnie jak my to robiliśmy z Litexem. Zasadnicza różnica jest jednak taka, że Litex wtedy nie wiele pograł, a APOEL robi z całą 11 Slovana co chce i co chwile dochodzi do groźnych sytuacji strzeleckich. Chyba będzie jednak dużo trudniej niż z Litexem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Z APOEL-em u siebie w srode a z Korona w piatek? Zwariowales?
To sa puchary, bylo wiadome, ze trzeba bedzie grac co trzy dni. Bez paniki. Zespol ma zasuwac i tu i tu bo inaczej skonczymy jak Wronki. Rywal prawie wymarzony, jedynie BATE byloby dla nas szczesliwsze, szkoda, ze pierwszy mecz u siebie ale nie mozna miec wszystkiego. Od Ligi Mistrzow dzieli nas dwumecz z zespolem z Cypru. Nie z Hiszpanii, Wloch czy nawet Belgii czy Grecji. Z Cypru. Powiem krotko. Teraz albo nigdy. Juz teoretycznie latwiejszego ostatniego rywala w walce o LM mozemy nie miec nigdy. Ten dwumecz na pewno bedzie ciezki ale wiele w klubie zrobiono by byc w tym miejscu gdzie dzis jestesmy czyli blisko bram LM. Do tego szczescie jest przy nas... Musi sie udac. ![]() Zeespol na pewno bedzie maksymalnie skoncentrowany, wierze, ze RM dobierze odpowiednia taktyke a my na boisku zrobimy swoje. Musimy wykorzystac ta szanse, to musi byc ten rok. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Panowie. Apoel świetnych wyników nie miał ze Slovanem. Jak patrzałem na skrót meczu w Bratyslawie to obrona gospodarczy była tragiczna.
Łatwiej nie dało się. Może Hapoel, ale tam to dopiero jest gorąco - Wisla z Beitarem przegrała. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Appoel w Bratysławie sobie hasał jak Litex w pierwszym meczu u siebie. Kluczem będzie więc odpowiednia taktyka, zaangażowanie i przygotowanie motoryczne.
Ciekaw jestem czy znów się ustawimy wyczekująco czy będziemy próbować prowadzić grę. grunt nie stracić bramki u siebie. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Płakać to może Legia albo Śląsk którzy wylosowali przeciwników zdecydowanie silniejszych od APOEL.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
Tak się w pierwszym odruchu cieszyłem z tego AOPELU ale im bardziej patrzę na ligę cypryjską i ich osiągnięcia to już taki szczęśliwy nie jestem:(
Cytat:
Cytat:
Oni są faworytami dwumeczu ogranymi w Europie. Ale droga i tak jest dużo łatwiejsza i aby myśleć o LM trzeba z takimi zespołami wygrywać tak jak oni kiedyś eliminowali faworytów w swoich meczach. |
||
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Dziwne to forum
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Edit:
Sorry zły temat... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
A ze transfermarkt ich wycenia na tanszych bo to liga cypryjska. Maor grajac w lidze izraelskiej byl wyceniany na 700tysi, a gra tak samo jak u nich. Każdy by chciał mieć taką moc w ofensywie w naszej lidze. Ailton++Manduca+Solari (kilka lat temu przyszedl do Almerii za 4lm euro). Pinto, Charalambidis. Niektorych nazwisk nie znam, ale domniemam ze majac taka przewage w lidze cypryjskiej nie sa slabi. A my lige wygralismy nieznacznie przegrywajac i remisujac kilka meczow. Napewno sa jeszcze silniejsi niz jak grali z Chelsea, Porto, Atletico, Kopenhagą czy Partizanem.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 05.08.2011 o godz. 13:53.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
![]() ![]() Edit: Oczywiście z losowanie też jestem jak najbardziej zadowolony ![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
czy płakać? WKS trafił najłatwiejszego przeciwnika z możliwych. Z grupy: PSV Eindhoven, Dynamo Kijów, Celtic Glasgow, Lazio Rzym, Birmingham City i Rapid Bukareszt, Rumuni są najsłabsi.
Legia nie ma za wesoło, ale z drugiej strony mogli trafić na Tottenham Hotspur czy Bilbao. Z ciekawostek to drużyna Cikosa nie ma szczęścia, trafić na Rome to trzeba mieć kosmicznego pecha. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Bwin daje sznase na poziomie 57 % szans Wisła - 43 % APOEL - nieźle widać ze zaczynają w nas wierzyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Zauważmy jednak,że wtedy Kosa i Żewa strzelali gole w LM,a w jakiej formie są teraz,kosa tragedia,żewłak jeszcze w miare trzyma poziom,ale z tamtego Apoelu praktycznie nic już nie zostało,a innym zawodnikom kolejne latka poleciały i już nie prezentują tego samego poziomu.Personalnie jesteśmy mocniejsi i nie ma co panikowac,tylko trzeba ich ograc w Krakowie,a na Cyprze spokojnie i solidnie zagrac w defensywie i strzelic coś z kontry.
Hedu ja też oglądałem Apoel jak grał tam Kosa i byłem pod wrażeniem i myślałem sobie ,,kur.. jak ten Cypr nam odleciał..'' ale ta drużyna jest słabsza od tamtej ekipy,jestem o tym przekonany,kowal śledzi ten Cypr w końcu tam grał i piszę,że grają tam gracze z którymi on grał w 2003 roku.. i że jak ich nie przejdziemy to zmarnujemy mega szanse. I taka jest prawda bo jesteśmy lepsi i musimy tą wyższośc nad cypryjczykami przypieczętowac wygraną na R22
Ostatnio edytowane przez baro1995 : 05.08.2011 o godz. 14:03.
![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Całe życie czekam na Wisłę w Champions League i takiej okazji jak mamy teraz to jeszcze nie było.No jak nie teraz to kiedy ?!
Koniecznie musimy wygrać mecz u siebie,minimum 2-0 i koniecznie na 0 w tyłach.Jeżeli stracimy gola u siebie to nie będzie dobrze.Apoel to na pewno drużyna do pokonania ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Spojrzałem na skróty meczów Apoelu i Slovana i stwierdzam, że rzeczywiście APole był zespołem zdecydowanie lepszy w obu meczach, ale w gruncie rzeczy bramki zdobyte zostały dzięki tragicznej grze obrońców - podobnie jak znaczna większość sytuacji bramkowych dla Apoelu wynikała z gry obrońców.
Jednak w porównaniu z Litexem, który u siebie prowadził grę na wysokim poziomie, to odniosłem wrażenie, że Apoel generalnie grał z kontry - przechwyt piłki w środku boiska i szybkie natarcie.... Obawiam się pierwszego meczu pod tym wzgledem, że jak zamurują bramkę i nastawią się na grę z kontry, a nasi osiągną skuteczność made in Śląsk Wrocław z bułgarskim kolejorzem, to może skończyć się niestety porażką. Najważniejsze to nie stracić bramki w meczu u siebie, a jakby do tego wrzucić przynajmniej 2 brameczki - to byłoby świetnie.... jeszcze jedna rzecz budzi we mnie przerażenie: Jeszcze nigdy polski zespół w europejskich pucharach nie odpadł z zespołem cypryjskim....... Mam nadzieję, że to twierdzenie po naszym dwumeczu nie zmieni się ;-) ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Na poczatku chciałem bardzo Apoel albo BATE. Po losowaniu sie ucieszyłem. Ale przeraża mnie wizja rewanżu w tamtych warunkach. Najważniejsze to nie stracic gola u siebie!! Nawet 0:0 jest dobrym wynikiem!! I podejść spokojnie do meczu. Nie napalać się, grać z dyscypliną. Sukces już mamy, czyli LE. Wszystko więcej będzie mega extra, niech tak piłkarze do tego podejdą bo inaczej strach spęta im nogi totalnie.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Obejrzałem sobie skróty Apoelu ze Slovanem.
Co się rzuca w oczy ,to że nie ma tam jakiegoś turbokozaka jak Melex. Grają głównie skrzydłami , na 2 mecze widziałem może ze dwie próby prostopadłej. Zgrana ekipa i tyle. Gole padły po błędach Slovanu. Pierwszy jak dla mnie bramkarz dał dupy ,a drugi to no comment. Więc ofensywa w tych meczach aż takiego szału nie robiła ,odnośnie defensywy to może niepokoić na skrócie była może jedna sytuacja Slovanu. Może być ciężko naszym coś zdziałać. Takie wnioski po skrócie . Oglądał może ktoś cały mecz i by coś wiecej napisał? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja to tylko sobie myśle, że jak Melikson w pierwszym meczu zarobi żółtą kartkę, to będzie trgedia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
U siebie dobry wynik to nawet 0:0, Wystarczy wtedy tylko zremisować bramkowo na Cyprze, a w tym sezonie nie mamy problemów ze strzelaniem bramek. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|