The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jeden
Member

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2011, 13:08
Frekwencja na Apoelu ostatni mecz z Bratysławą niespełna 15.000 na lidze mistrzów bywało po 21.000.

Brak zdecydowanego faworyta dwumeczu,ja liczę na skromne 1-0 w Krakowie biorę w ciemno taki wynik.
Gdy piłka trafiła w słupek po wolnym dla Wisły,myślałem,że umrę-mówił trener Interu Argentyńczyk Hector Cuper.Mistrz Polski wygrał w Krakowie 1:0,ale odpadł z Pucharu UEFA po porażce w pierwszym meczu 0:2.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.08.2011, 13:16
1-0 w Krakowie jakby było to mielibyśmy mega thriller w rewanżu,gdyby w razie doszło do dogrywki to nie widzę grania 120 minut przy 40C.Cel numer jeden : strzelic przynajmniej 2 bramki,cel numer dwa : nie stracic żadnej bramki u siebie,cel numer trzy : strzelic gola na wyjeździe.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.08.2011, 13:16
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
I co, będziemy odpuszczać ligę żeby skończyć jak Lech w poprzednim sezonie?
Jeden mecz to nie liga. A to może być najważniejszy mecz Wisły w ostatnich 13 latach.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
rendkamp
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 05.08.2011, 13:17
http://www.weszlo.com/news/7457-Wojc..._APOEL_Nikozja
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 05.08.2011, 13:18
No cóż...nie trzeba być odkrywczym, by wiedzieć, że najgorsze co nas może spotkać w pierwszym meczu, to strata bramek na własnym stadionie. Szanse 50/50...to są ludzie, którzy LM już znają i część z nich, wie jak się przygotować do meczu o stawkę.

Kiedyś graliśmy z Omonią Nikozja...łatwo nie było. Teraz będzie jeszcze trudniej. Nie zmienia to jednak faktu, że rywal w naszym zasięgu i już chyba nigdy nie będzie nam dane na tym etapie grać z jakimikolwiek kelnerami. Przynajmniej szanse są równe, bo to nie Real czy Barcelona...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 05.08.2011, 13:19
No cóż...nie trzeba być odkrywczym, by wiedzieć, że najgorsze co nas może spotkać w pierwszym meczu, to strata bramek na własnym stadionie. Szanse 50/50...to są ludzie, którzy LM już znają i część z nich, wie jak się przygotować do meczu o stawkę.

Kiedyś graliśmy z Omonią Nikozja...łatwo nie było. Teraz będzie jeszcze trudniej. Nie zmienia to jednak faktu, że rywal w naszym zasięgu i już chyba nigdy nie będzie nam dane na tym etapie grać z jakimikolwiek kelnerami. Przynajmniej szanse są równe, bo to nie Real czy Barcelona...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 05.08.2011, 13:26
Parę ciekawostek, wyłowionych z forum APOELU (fajnie się literuje te greckie "bukwy"):

1) Sporo piszą o Ilicy Ilievie - że gral w PAOK w 2007 r., i że był najlepszym strzelcem w swojej drużynie w zeszłym roku. Oby tak teraz w pucharach.

2) Zauważyli też, że mamy międzynarodową ofensywę i piłkarzy "ze wszystkich krajów".

3) Doceniają naszego holenderskiego trenera i piszą: Maaskant - Εμάς ο Ιβάν ο τρομερός (czyli: Iwan Groźny). Nieźle, oby tak było po dwumeczu.

4) A co do losowanie: trudne, ale nie najtrudniejsze - czyli taka tam kurtuazja. Oczywiście trzeźwo zauważają, że bardzo istotne będzie dla APOEL-u strzelenie bramki w Krakowie. Czyli: wiślaccy defensorzy - nie spać!

Dałby Bóg, żeby wreszcie naszym się udało. 15 lat czekamy, to naprawdę sporo...
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.08.2011, 13:29
http://www.youtube.com/watch?v=DcnZt...layer_embedded

Skrót pierwszego meczu APOELu ze Slovanem (0-0) daje dużo cennych spostrzeżeń. Mianowicie, zwłaszcza w 2 połowie Slovan całą drużyną broni dostępu do własnej bramki, podobnie jak my to robiliśmy z Litexem. Zasadnicza różnica jest jednak taka, że Litex wtedy nie wiele pograł, a APOEL robi z całą 11 Slovana co chce i co chwile dochodzi do groźnych sytuacji strzeleckich. Chyba będzie jednak dużo trudniej niż z Litexem.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 05.08.2011, 13:29
przem napisał(a):Wyświetl post
Może udałoby się przesunąć Koronę o jeden dzień wcześniej...
Z APOEL-em u siebie w srode a z Korona w piatek? Zwariowales?

To sa puchary, bylo wiadome, ze trzeba bedzie grac co trzy dni. Bez paniki. Zespol ma zasuwac i tu i tu bo inaczej skonczymy jak Wronki.

Rywal prawie wymarzony, jedynie BATE byloby dla nas szczesliwsze, szkoda, ze pierwszy mecz u siebie ale nie mozna miec wszystkiego.

Od Ligi Mistrzow dzieli nas dwumecz z zespolem z Cypru. Nie z Hiszpanii, Wloch czy nawet Belgii czy Grecji. Z Cypru. Powiem krotko. Teraz albo nigdy. Juz teoretycznie latwiejszego ostatniego rywala w walce o LM mozemy nie miec nigdy.

Ten dwumecz na pewno bedzie ciezki ale wiele w klubie zrobiono by byc w tym miejscu gdzie dzis jestesmy czyli blisko bram LM. Do tego szczescie jest przy nas... Musi sie udac.

Zeespol na pewno bedzie maksymalnie skoncentrowany, wierze, ze RM dobierze odpowiednia taktyke a my na boisku zrobimy swoje. Musimy wykorzystac ta szanse, to musi byc ten rok.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.08.2011, 13:30
Panowie. Apoel świetnych wyników nie miał ze Slovanem. Jak patrzałem na skrót meczu w Bratyslawie to obrona gospodarczy była tragiczna.

Łatwiej nie dało się. Może Hapoel, ale tam to dopiero jest gorąco - Wisla z Beitarem przegrała.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.08.2011, 13:34
Appoel w Bratysławie sobie hasał jak Litex w pierwszym meczu u siebie. Kluczem będzie więc odpowiednia taktyka, zaangażowanie i przygotowanie motoryczne.

Ciekaw jestem czy znów się ustawimy wyczekująco czy będziemy próbować prowadzić grę. grunt nie stracić bramki u siebie.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.08.2011, 13:35
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Powalczyc mozna ale APOEL to ciagle faworyt tego dwumeczu.
O dziwo dla buków (bwin) faworytem do awansu jest Wisła (kurs 1.50), tymczasem na Cypryjczyków jest kurs 2,40.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.08.2011, 13:41
Płakać to może Legia albo Śląsk którzy wylosowali przeciwników zdecydowanie silniejszych od APOEL.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 05.08.2011, 13:44
Tak się w pierwszym odruchu cieszyłem z tego AOPELU ale im bardziej patrzę na ligę cypryjską i ich osiągnięcia to już taki szczęśliwy nie jestem:(

Cytat:
Rok później sukces Anorthosisu powtórzył APOEL. Z Kamilem Kosowskim i Marcinem Żewłakowem w składzie Cypryjczycy urwali trzy remisy wielkim firmom: Chelsea Londyn, FC Porto i Atletico Madryt. W drodze do fazy grupowej wyeliminowali inne mocne zespoły: Partizan Belgrad i FC Kopenhaga.

Cytat:
W sezonie 2008/2009 do fazy grupowej trafił cypryjski Anorthosis Famagusta, eliminując w ostatniej rundzie Olympiakos Pireus. W grupie mistrzowie Cypru zajęli ostatnie miejsce, ale zdobyli sześć punktów, notując m.in. zwycięstwo nad Panathinaikosem, remis z Interem (3:3 u siebie) i dwa remisy z Werderem Brema.

Oni są faworytami dwumeczu ogranymi w Europie. Ale droga i tak jest dużo łatwiejsza i aby myśleć o LM trzeba z takimi zespołami wygrywać tak jak oni kiedyś eliminowali faworytów w swoich meczach.
Odpowiedz cytując
virus_nh
Member

Od: 04.2007

Stary 05.08.2011, 13:47
Dziwne to forum wylosowaliśmy Litex to większość płakała, że ciężko, wylosowaliśmy Apoel to luzik .
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 05.08.2011, 13:48
Edit:
Sorry zły temat... Do skasowania.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.08.2011, 13:50
baro1995 napisał(a):Wyświetl post
Z tą ofensywą to przegiąłeś,bo Iliev/Kirm,Małecki,Melikson/Garguła,Genkov/Biton to zdecydowanie mocniejszy przód.Transfer wycenia ich na 14 mln.Personalnie jesteśmy mocniejsi mamy więcej zawodników,którzy potrafią w pojedynkę rozstrzygnąc losy spotkania.Jak żadnemu kluczowemu zawodnikowi nic się nie stanie,a RM przygotuje nas odpowiednio to nie obawiam się o wynik dwumeczu.
Legia właśnie wylosowała Spartak Moskwa,pierwszy mecz u siebie,powiem szczerze,że ruscy mają taki skład,że mogą Legia zmiażdzyc 2 składem.
P.S Śląsk z Rapidem Bukareszt,powiem tak jak poprawią grę to mają szanse,legioniści szans po prostu nie mają bo u rusków jest taka presja,że jakby nie weszli do pucharów to by był niezły dym.
Przestan. Genkov, Garguła i Kirm to slabsi pilkarze niz ich, nie wiemy na co stac Bitona. Dlatego uwazam ze ich ofensywa jest lepsza. Ogladalem wiele meczow APOELu jak grał tam Kosa.

A ze transfermarkt ich wycenia na tanszych bo to liga cypryjska. Maor grajac w lidze izraelskiej byl wyceniany na 700tysi, a gra tak samo jak u nich. Każdy by chciał mieć taką moc w ofensywie w naszej lidze. Ailton++Manduca+Solari (kilka lat temu przyszedl do Almerii za 4lm euro). Pinto, Charalambidis. Niektorych nazwisk nie znam, ale domniemam ze majac taka przewage w lidze cypryjskiej nie sa slabi. A my lige wygralismy nieznacznie przegrywajac i remisujac kilka meczow.

Napewno sa jeszcze silniejsi niz jak grali z Chelsea, Porto, Atletico, Kopenhagą czy Partizanem.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 05.08.2011 o godz. 13:53.

Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.08.2011, 13:54
virus_nh napisał(a):Wyświetl post
Dziwne to forum wylosowaliśmy Litex to większość płakała, że ciężko, wylosowaliśmy Apoel to luzik .
Litex był teoretycznie najsilniejszym rywalem do wylosowania. Teraz najgroźniejsza była Kopenhaga i Dinamo, więc nic dziwnego, że większość jest zadowolona.
Odpowiedz cytując
virus_nh
Member

Od: 04.2007

Stary 05.08.2011, 13:57
Acima napisał(a):Wyświetl post
Litex był teoretycznie najsilniejszym rywalem do wylosowania. Teraz najgroźniejsza była Kopenhaga i Dinamo, więc nic dziwnego, że większość jest zadowolona.
Tak, ale APOEL jest zdecydowanie rywalem z wyższej półki od Litexu, więc powinna zapanować tutaj ogólna panika i zamęt

Edit:

Oczywiście z losowanie też jestem jak najbardziej zadowolony
Odpowiedz cytując
tokra
Member

Od: 09.2010

Stary 05.08.2011, 13:57
czy płakać? WKS trafił najłatwiejszego przeciwnika z możliwych. Z grupy: PSV Eindhoven, Dynamo Kijów, Celtic Glasgow, Lazio Rzym, Birmingham City i Rapid Bukareszt, Rumuni są najsłabsi.
Legia nie ma za wesoło, ale z drugiej strony mogli trafić na Tottenham Hotspur czy Bilbao.

Z ciekawostek to drużyna Cikosa nie ma szczęścia, trafić na Rome to trzeba mieć kosmicznego pecha.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.08.2011, 13:59
Bwin daje sznase na poziomie 57 % szans Wisła - 43 % APOEL - nieźle widać ze zaczynają w nas wierzyć.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.08.2011, 14:00
Zauważmy jednak,że wtedy Kosa i Żewa strzelali gole w LM,a w jakiej formie są teraz,kosa tragedia,żewłak jeszcze w miare trzyma poziom,ale z tamtego Apoelu praktycznie nic już nie zostało,a innym zawodnikom kolejne latka poleciały i już nie prezentują tego samego poziomu.Personalnie jesteśmy mocniejsi i nie ma co panikowac,tylko trzeba ich ograc w Krakowie,a na Cyprze spokojnie i solidnie zagrac w defensywie i strzelic coś z kontry.

Hedu ja też oglądałem Apoel jak grał tam Kosa i byłem pod wrażeniem i myślałem sobie ,,kur.. jak ten Cypr nam odleciał..'' ale ta drużyna jest słabsza od tamtej ekipy,jestem o tym przekonany,kowal śledzi ten Cypr w końcu tam grał i piszę,że grają tam gracze z którymi on grał w 2003 roku.. i że jak ich nie przejdziemy to zmarnujemy mega szanse. I taka jest prawda bo jesteśmy lepsi i musimy tą wyższośc nad cypryjczykami przypieczętowac wygraną na R22
Ostatnio edytowane przez baro1995 : 05.08.2011 o godz. 14:03.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
dobra_bestia
Member

Stary 05.08.2011, 14:03
tokra napisał(a):Wyświetl post
Z ciekawostek to drużyna Cikosa nie ma szczęścia, trafić na Rome to trzeba mieć kosmicznego pecha.
popatrz jakie szczęście Brożek&Głowacki&Mierzejewski mają.

Nie będzie jakiegoś problemu z rozegraniem meczu przy R22? oddymiania i te sprawy nie wadzą?
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.08.2011, 14:05
Całe życie czekam na Wisłę w Champions League i takiej okazji jak mamy teraz to jeszcze nie było.No jak nie teraz to kiedy ?!

Koniecznie musimy wygrać mecz u siebie,minimum 2-0 i koniecznie na 0 w tyłach.Jeżeli stracimy gola u siebie to nie będzie dobrze.Apoel to na pewno drużyna do pokonania
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 05.08.2011, 14:08
Spojrzałem na skróty meczów Apoelu i Slovana i stwierdzam, że rzeczywiście APole był zespołem zdecydowanie lepszy w obu meczach, ale w gruncie rzeczy bramki zdobyte zostały dzięki tragicznej grze obrońców - podobnie jak znaczna większość sytuacji bramkowych dla Apoelu wynikała z gry obrońców.

Jednak w porównaniu z Litexem, który u siebie prowadził grę na wysokim poziomie, to odniosłem wrażenie, że Apoel generalnie grał z kontry - przechwyt piłki w środku boiska i szybkie natarcie....

Obawiam się pierwszego meczu pod tym wzgledem, że jak zamurują bramkę i nastawią się na grę z kontry, a nasi osiągną skuteczność made in Śląsk Wrocław z bułgarskim kolejorzem, to może skończyć się niestety porażką. Najważniejsze to nie stracić bramki w meczu u siebie, a jakby do tego wrzucić przynajmniej 2 brameczki - to byłoby świetnie....

jeszcze jedna rzecz budzi we mnie przerażenie:

Jeszcze nigdy polski zespół w europejskich pucharach nie odpadł z zespołem cypryjskim.......

Mam nadzieję, że to twierdzenie po naszym dwumeczu nie zmieni się ;-)
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 05.08.2011, 14:12
Na poczatku chciałem bardzo Apoel albo BATE. Po losowaniu sie ucieszyłem. Ale przeraża mnie wizja rewanżu w tamtych warunkach. Najważniejsze to nie stracic gola u siebie!! Nawet 0:0 jest dobrym wynikiem!! I podejść spokojnie do meczu. Nie napalać się, grać z dyscypliną. Sukces już mamy, czyli LE. Wszystko więcej będzie mega extra, niech tak piłkarze do tego podejdą bo inaczej strach spęta im nogi totalnie.
Odpowiedz cytując
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Stary 05.08.2011, 14:13
Obejrzałem sobie skróty Apoelu ze Slovanem.
Co się rzuca w oczy ,to że nie ma tam jakiegoś turbokozaka jak Melex. Grają głównie skrzydłami , na 2 mecze widziałem może ze dwie próby prostopadłej. Zgrana ekipa i tyle.
Gole padły po błędach Slovanu. Pierwszy jak dla mnie bramkarz dał dupy ,a drugi to no comment.
Więc ofensywa w tych meczach aż takiego szału nie robiła ,odnośnie defensywy to może niepokoić na skrócie była może jedna sytuacja Slovanu. Może być ciężko naszym coś zdziałać.

Takie wnioski po skrócie . Oglądał może ktoś cały mecz i by coś wiecej napisał?
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.08.2011, 14:16
Ja to tylko sobie myśle, że jak Melikson w pierwszym meczu zarobi żółtą kartkę, to będzie trgedia.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.08.2011, 14:20
Baala napisał(a):Wyświetl post
Ja to tylko sobie myśle, że jak Melikson w pierwszym meczu zarobi żółtą kartkę, to będzie trgedia.
Melikson nie złapie kartki. On gra zbyt fair.

U siebie dobry wynik to nawet 0:0, Wystarczy wtedy tylko zremisować bramkowo na Cyprze, a w tym sezonie nie mamy problemów ze strzelaniem bramek.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 05.08.2011, 14:21
Baala napisał(a):Wyświetl post
Jak w tym meczu obok żółtej kartki wpiszę się 3 razy do protokołu jako strzelec bramek, a Wisła wygra 3:0 to nie będzie jakiś wielki problem
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów