The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2011, 23:30. [2 kolejka] Polonia Warszawa - Wisła 06.08.2011 godz. 18:00
No coz, dwumecz 3. rundy z Litexem jest juz historią, a w srodku nastepnego tygodnia meczu pucharowego grac nie bedziemy, takze pora skupic sie na spotkaniu ligowym.

Jako, ze w tygodniu nie bedziemy grac jak juz wspomnialem meczu w pucharach, oczekuje, ze wyjdziemy na Polonie mocnym skladem, włącznie z Maorem, zeby nie było sytuacji ze po 2ch kolejkach niektorzy beda miec 6 pkt, a my powiedzmy 1.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 03.08.2011, 23:42
dajze sie pocieszyc awansem a nie rozpoczynasz temat dzis kiedy nikt o tym meczu jeszcze nie mysli
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 04.08.2011, 10:30
nh79 napisał(a):Wyświetl post
dajze sie pocieszyc awansem a nie rozpoczynasz temat dzis kiedy nikt o tym meczu jeszcze nie mysli
Ja mam nadzieje, ze ktos jednak mysli (czyt. Maaskant i druzyna). Litex to juz historia. Teraz czas na spotkanie z Polonia, ktore latwe nie bedzie a trzeba grac o 3 pkt.
Licze, ze wyjdzie najmocniejszy sklad z Malym i Iliewem na skrzydlach, Meliksonem w srodku i Gienkiem w ataku. Obrona bez eksperymentow. Srodek Jaliens - Chavez i bron Boze Bunoza
Licze na pelna mobilizacje i nieporownywalnie wieksze zaangazowanie niz na Widzewie. Mam nadzieje, ze na Konwiktorskiej pokazemy forme z wczoraj.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 04.08.2011, 10:44
Meczów pucharowych nie ma ale jest reprezentacja podczas której zawodnicy czasem bardziej dostają w kość niż podczas meczów pucharowych . Zobaczymy jaki skład wyjdzie na Polonię , ja osobiście zrobiłbym kilka zmian które wcale nie muszą osłabiać naszej drużyny a mogą nawet ją wzmocnić .
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 04.08.2011, 10:49
Zmiany jak najbardziej : Kirm -> Iliev, Genkov -> Biton,i w sumie Guła prezentował się ostatnio na prawdę dobrze i zasłużył na to żeby chociaż raz zagrac cały mecz.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 04.08.2011, 11:02
Ja mam nadzieję, że w Warszawie zagramy tak samo dobrze jak z Litexem.
W ustawieniu taktycznym drużyny nie spodziewam się żadnych zmian czyli nadal dwóch DP. Pytanie tylko czy zagra Sobolewski z Wilkiem czy Wilk z Nunezem? Spodziewać się też można powrotu do 11-tki Ivicy Ilieva.
Jeśli chodzi o szpicę ataku, jak dla mnie Genkow powinien rozpocząć mecz w podstawowym składzie. Jeśli nawet się nie przełamie ze strzelaniem goli to przynajmniej solidnie poobija Jodłowca i Baszczyńńskiego.
Chciałbym też aby Biton i Garguła zagrali przynajmniej 30 minut. Ale to już będzie zależało jedynie od sytuacji na boisku.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.08.2011, 11:42
Żadnego odpuszczania, i kalkulowania na zasadzie, w Wa-wie lekko odpuścimy by lepiej zagrać w pucharach. Grać podstawowym składem, może tylko Biton od początku. Polonia powinna zaatakować, w końcu, rzekomo grają o mistrza, więc idealna okazja by ich pare razy skontrować. Ostatnio dwa razy wygraliśmy tam dość szczęśliwie po 1-0. Także chyba leży nam ten stadion.
Powód: ortograf :P
Ostatnio edytowane przez Baala : 04.08.2011 o godz. 12:16.
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.08.2011, 11:48
Przeciez puchary dopiero bedą 17 sierpnia.Pełny kład musi byc
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.08.2011, 13:22
Przed rozpoczęciem ligi myślałem że Polonia ma najlepszą pakę .. ale pierwsza kolejka to były męczarnie Polonii która wygrała minimalnie.
jednak brak Mierzejewskiego i Smolarka widać.

Co do naszego składu kilka zmian:
- Sobolewski > Wilk
- Diaz > Palić
- Kirm > Iliev
- Nunez > Garguła (2 połowa)
- Genkov > Biton (2 połowa)
Powinien trochę pobiegać Boguski może z 30 minut za Małeckiego

Nie są to zmiany moim zdaniem zmniejszające wartość Wisły a wręcz przeciwnie ( mając na uwadze naprawdę ciężki mecz w środę)
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.08.2011, 13:53
Zobaczymy jaki trener ma wpływ na drużynę. Mam nadzieje, że uda się mu odpowiednio zmotywować drużynę. Polonia mimo wszystko ma całkiem dobrą ekipę. Co prawda w meczu z Lechią za dobrze nie grali ale radzę przypomnieć sobie jak grała Wisła z Widzewem.
Odpowiedz cytując
jarcze
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 04.08.2011, 14:01
Ja myślę ze Meliksona powinien trener oszczędzać bo on jedzie na kadrę Izraela więc teoretycznie w środę czy wtorek będzie grał. Po Widzewie już była panika że ma kontuzję więc lepiej go do tej IV r el. oszczędzać. Jak będziemy w grupie grać to wtedy nie ma co kalkulować. Teraz celem nadrzędnym jest LM.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 04.08.2011, 14:17
Koleżankę koleżanki zza Błoń trzeba zlać, teraz przerwa w pucharach więc muszą zagrać na maxa. Jak dla mnie Biton za Genkova, Iliev za Kirma a reszta bez zmian. Już straciliśmy 2pkt w Łodzi, trzeba to nadrabiać.
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 04.08.2011, 14:21
Z tego, co widziałem z Widzewem zawiodła motywacja, mobilizacja. Fakt, że nasi mieli w głowach bardziej Litex spowodował że kilku z nich/np Chavez/ zagrali zdecydowanie poniżej swoich możliwości. Mam nadzieje, że nasz sztab trenerski zrobi coś z tym fantem, bo pismacy już zaczęli przebąkiwać, że Wisłę może czekać los amiki z poprzedniego sezonu. Jeśli na Polonii nasi nie zagrają na pełnej k...ie może być podobnie do Widzewa.
Ostatnio edytowane przez Quorth : 04.08.2011 o godz. 14:33.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.08.2011, 14:22
cięzki mecz w Warszawie.

no ale cóz..

TYLKO ZWYCIĘSTWO WISEŁKO TYLKO ZWYCIĘSTWO!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
dobra_bestia
Member

Od: 05.2005

Stary 04.08.2011, 15:16
Wygrywać w lidze trza z każdym, ale takiej Polonii to pasuje spuścić totalny wpier... i utrzeć nosa temu cwaniaczkowi prezesikowi tego śmiesznego klubu
Odpowiedz cytując
sofristo
Member

Od: 07.2009

Stary 04.08.2011, 17:41
Szkoda, że z Polonią gramy już w 2 kolejce, bo oni dobrze startują a później jakoś schodzi z nich powietrze.
Jednak to my jesteśmy MISTRZEM Polski i z każdym w tej lidze powinniśmy wygrywać.
Patrząc na grę Polonii z Lechijką nie widziałem nic szczególnego w grze Czarnych Koszul moim zdaniem są solidnie osłabieni po odejściu Mierzejewskiego i Sobiecha, stratę Smolarka też mogą odczuć, ale chyba nie aż tak bardzo.
Transfery przychodzące nie powalają na kolana gdy popatrzy się na ubytki. Jeż jest co prawda klasowym zawodnikiem jednak gdzie mu do Mierzejewskiego. Sikorski też jest o klasę słabszym piłkarzem od Sobiecha i Smolarka, a o Boninie to się nawet nie wypowiadam bo nie ma o kim . Sultesa, Caniego nie znam więc się nie wypowiadam
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.08.2011, 14:19
Ja mam nadzieję, że nas nie zaczną lekceważyć spotkań ligowych, bo opadnie pucharowy kurz i okaże się, że skończymy jak ubiegłoroczny uczestnik fazy grupowej LE z naszego kraju.

Mamy dość szeroką kadrę, więc czas żeby w końcu pokazał coś garguła, jirsak, biton i paru innych zmienników. Z drugiej strony nie ma też co oszczędzać grajków, bo w tygodniu nie ma pucharu.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 05.08.2011, 14:47
Kadra na Polonie:

Bramkarze: Pareiko, Jovanic

Obrona: Jaliens, Chavez, Bunoza, Diaz, Lamey, Paljic

Pomocnicy: Melikson, Sobol, Guła, Nunez. Jirsak, Kiro, Wilk

Napastnicy: Genkov, Małecki, Biton, Iliev

W składzie na mecz z Czarnymi Koszulami nie znaleźli się Rafał Boguski, Mateusz Kowalski, Filip Kurto, Daniel Brud, Michał Czekaj i Marko Jovanović, który nie może grać w lidze do września z powodu zawieszenia przez serbską federację piłkarską
Powód: Nieobecni
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 05.08.2011 o godz. 14:49.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.08.2011, 18:36
szprotson napisał(a):Wyświetl post
cięzki mecz w Warszawie.

no ale cóz..

TYLKO ZWYCIĘSTWO WISEŁKO TYLKO ZWYCIĘSTWO!
Trzeba kolekcjonować punkty w każdej kolejce,bo później dojdzie LM i siłą rzeczy punkty będziemy tracić. Nie widzę innego wyjścia niż 3 punkty w Warszawie, aby mieć mniejszą stratę do ewentualnego lidera.

Poza tym nie widzę po stronie Polonii żadnych atutów ku temu aby być jutro cokolwiek z nami zapunktować.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 05.08.2011, 18:49
Zdecydowanie trzeba coś ugrać w Warszawie.
Pamiętajmy, że puchary europejskie to wisienka na torcie. Najważniejsze jest mistrzostwo.

Nie mamy żadnego meczu pucharowego w najbliższym tygodniu. Oczekiwałbym zatem wiekszego zaangażowania niż z Widzewem. Oczywiście rotacja składu jest koniecznością. Po to mamy podobno 22 zawodników zdolnych do gry. Myśle, że obraz gry będzie dość podobny do tego z Litexem. Oby z podobnym skutkiem.
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Od: 05.2011

Stary 05.08.2011, 19:03
Według mnie taki skład na Polonie :

------------Biton-------------
--Iliev---------------Małecki
----------Melikson(2połowa Garguła)
------Wilk---Sobol(2połowa Jirsak)
--Paljic-Chavez-Jaliens-Lamey
-----------Pareiko-----------
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.08.2011, 19:13
Od pierwszej minuty w meczu z Polonią powinien zagrać Biton, to samo z Zagłębiem. Genkov ewidentnie bez formy, należy dać Izraelczykowi te dwa mecze żeby wszedł w drużynę.
Odpowiedz cytując
biziu25
Member

Od: 08.2006

Stary 05.08.2011, 19:19
trener powinien dać szanse od pierwszej min Bitonowi i oczywiście Iliev musi zagrać a wtedy to żadna polonia nie da nam rady.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 05.08.2011, 20:32
A ja z miłą chęcią zobaczyłbym zamiast Maora Gargułę, oprócz tego Genkov out a za niego Biton. Małecki z Ilievem 1-szy skład a potem któryś zmiana z Kirmem.

Odpowiedz cytując
n_matt
Member

Od: 07.2006

Stary 05.08.2011, 20:42
Ja chętnie bym zobaczył od początku Maora na ławce by trochę odpoczął po tych meczach i by drużyna nauczyła się bez niego grać. Zobaczylibyśmy co potrafimy bez jego umiejętności. Oczywiście w razie nieskuteczności zawsze można go wpuścić w drugiej połówce na podmęczonego rywala; )
Oczywiście Iliev i Biton pierwszy skład.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 05.08.2011, 20:55
A ja naprawdę jestem ciekaw Guły, opuściłem wszystkie mecze od Skonto z braku czasu (Patrzyłem tylko na Liteks) i ciekaw jestem co pokazałby.

Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.08.2011, 21:27
W razie ewentualnego zwycięstwa w najgorszym razie będziemy mieli tyle samo punktów co wicelider. Lech zremisował z Zagłębiem, a 3 inne drużyny, które mają 3 punkty to Polonia oraz Ruch i Korona, które to grają ze sobą. Jeśli wygramy zaczniemy sezon praktycznie od początku.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.08.2011, 21:34
Trzeba wracać na ziemię i grać na 100% w lidze. Nie można powielić błędu Amici z poprzedniego sezonu - puchary kosztem ligi. I nie lekceważyłbym Polonii - grają u siebie i mają 1 mecz mniej w ostatnim tygodniu. Walczmy o 3 punkty
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.08.2011, 21:42
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Trzeba wracać na ziemię i grać na 100% w lidze. Nie można powielić błędu Amici z poprzedniego sezonu - puchary kosztem ligi. I nie lekceważyłbym Polonii - grają u siebie i mają 1 mecz mniej w ostatnim tygodniu. Walczmy o 3 punkty
Jak nie wyjdziemy składem ze tylko jedną zminą tj. Iliev za Kirma to jest coś nie tak.
Bunoza niech lepiej trawy nie wącha w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Stary 05.08.2011, 21:57
Spokojnie, bardzo ważny mecz w pucharach za nami - a do następnego jeszcze daleko. Także jutro powinniśmy zobaczyć optymalny skład. Jak się stawia przed sobą wielkie cele każdy mecz jest ważny. Ewentualne zwycięstwo w Warszawie, to raz- błyskawiczne nadrobienie strat z 1 kolejki, dwa- odebranie punktów jednej z liczących się ekip. Jeśli chodzi o ten sezon jeden z meczów z kategorii ,,bardzo istotne".

Myślę, że jutro koncentracja już będzie na odpowiednim poziomie. Ciśnienie przed meczem z Litexem było olbrzymie, cel minimum w pucharach osiągnięty. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby skupić się na meczu z Polonią.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów