The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2011, 22:35
BATE Borysów byłoby idealnym rywalem - blisko, drużyna (sądząc po wynikach w eliminacjach) w przeciętnej formie, nie potrafiła wygrać zdecydowanie z dużo słabszymi rywalami - poziom Liteksu, tylko mniej dynamiczni, ale trochę lepsi taktycznie.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 03.08.2011, 22:35. Gratulacje!
Żeby było trochę romantycznie na koniec dnia...

Pucharowa noc szczęśliwa -
dzięki bramkom Meliksona
Wisła grę w play-off zdobywa,
w Ligę Mistrzów zapatrzona! -

to tak z dedykacją dla tych wszystkich, dzięki którym możemy się cieszyć z grupy i nadal marzyc o LM. A co do samego Meliksona - jeśli dalej tak będzie grał, w grupie i nie tylko, to prawdopodobnie szybko ktoś się nim zainteresuje, zupełnie jak Kubą Błaszczykowskim po występach grupowych 2006/07.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 03.08.2011, 22:39
Więc cieszcie się z Meliksona póki jest... powinien widzieć jak bardzo jest kochany w Wiśle i w ogóle w Polsce... podwyżkę tez powinien dostać by zarabiać najwięcej w klubie.

Za rok prawdopodobnie go już nie będzie... Ale mam nadzieję że Staszek wypatrzy inne perełki... chociaż takiego gracza to będzie niezwykle ciężko zastąpić...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.08.2011, 22:40
Musze powiedzieć ze jestem zaskoczony tym meczem, oczywiscie na plus. Dawno nie widziałem tak dojrzałej gry całej drużyny. Fantastyczny doping, brawo!

Dodam iż dla mnie szczególnymi dzisiejszymi wygranymi z perspektywy tego forum są Lamey (zapowiadał się na zapchajdziurę a okazuje się rewelacyjny) i Małecki (boiskowy kiwak który dziś nie kiwał a fantastycznie asystował i grał zespołowo). Melikson i Sobolewski oczywiście klasa sama w sobie.

Chciałem pogratulować drużynie gry, wyniku, oraz powiedzieć ze czuje się dziś fantastycznie.

Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.08.2011, 22:42
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Popieram. Kirm zagrał bardzo dobre zawody. Deprecjonowanie tego zawodnika jest przegięciem pały.
Tylko gdzie jego wygrane pojedynki 1 na 1? Gdzie celne dośrodkowania i strzały? Bo przecież tego oczekujemy od skrzydłowego/napastnika. Mimo wszystko widać postęp w grze Kirma, bo gorzej niż przed tygodniem się chyba nie da zagrać (3 straty w odstępie 10 minut ) Jednak Iliev w ofensywie więcej wnosi.
Diaz również lepiej niż przed tygodniem, co nie znaczy, że dobrze. Przeciętnie zagrał również Gervasio, szkoda bo sporo sobie obiecywałem po tym zawodniku, a jak na razie niczym nie zachwyca. Genkov niestety ciągle bez formy, chciałbym zobaczyć w wyjściowym składzie Bitona.

Z Pozytywów:
- widać "team spirit" gra się powoli zazębia, te zagrania z klepki są przepiękne.
- Robert Maaskant - brawo za rozpracowanie rywala, chłopaki wiedzieli jakie są słabe strony rywala i to wykorzystywali.
- Maor Melikson - szkoda, że nie mieliśmy takiego zawodnika w 2002-2004r. gdy mieliśmy dream team, zawodnik z innej planety.
- Osman Chávez - ktoś pisał, że to nie jest obrońca na LM... gówno prawda. Osman to świetny obrońca i jeszcze nie jeden gwiazdor sobie przy nim nie pogra. A te jego wślizgi, może ryzykowne, ale wykonywane po profesorsku.
- cała drużyna zasłużyła na pochwałę , bo nie odstawiała nogi. Brawo dla chłopaków.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.08.2011, 22:44
Było dobrze Maor praktycznie załatwił nam puchary. Mam nadzieję, że za swoją postawę i gole dostanie solidną premię
What's new?

Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 03.08.2011, 22:46
Najlepszy mecz Wisly w tym sezonie (tak wiem, dopiero piaty). W kazdym razie to co bylo tydzien temu, w sobote i dzis to niebo a ziemia.
Uwazna gra z tyl, bez wiekszych baboli w defensywie, kazdy walczyl w obronie (piekny widok jak Maly w narozniku boiska przy naszym polu karnym walczy o pilke), gra do przodu wygladala dobrze. Ogolnie chyba pod kazdym wzgledem mecz lepszy niz ten w "Lowiczu". Nawet Diaz jakistaki pewniejszy (choc Tom 2-3 razy mu uciekl). No i dobra gra taktyczna, dobrze sie ustawialismy i widac, ze Maaskant pracuje z zespolem nad taktyka.
Co do Genkowa to wg mnie posadzenie go teraz na lawie byloby bledem! On z meczu na mecz gra lepiej. Przypomnijcie sobie wiosne. Najpierw gral, staral sie, sytuacji nie bylo. Pozniej przyszly sytuacje ale wciaz bez bramki. Jak juz odpalil to strzelil w kilka meczach z rzedu. Teraz jest analogicznie. A dzis byl juz na etapie "posiadania sytuacji strzeleckich". Smiem twierdzic, ze jak zagra z Polonia w pierwszym skladzie to "odpali" On potrzebuje kilku spotkan by zaczac strzelac. Na Bitona zawsze przyjdzie czas wiec spokojnie

Emocje byly ale juz po, jest IV runda Zyczenia przed losowaniem hm. Najbardziej chcialbym BATE, pozniej APOEL, dalej Maccabi. Dinamo i Kopenhaga niemile widziane. Byle tylko rewanz u siebie
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.08.2011, 22:46
Więc jesteśmy w Europie do grudnia aczkolwiek zawsze musi być jakaś łyżka dziegciu - kluczowa bramka na 2:0 dzisiaj to prezent od sędziego. Z tego dwumeczu zapamiętam tylko to, że mieliśmy kupe szczęścia i Meliksona.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Dasqez
Member

Od: 04.2008

Stary 03.08.2011, 22:48
Fantastyczny mecz, fantastyczny wynik! Doping też piękny, gardło mam zdarte jak nie wiem co. Szacunek dla wszystkich i dla każdego z osobna. Nie możemy się wstydzić stylu, w jakim wygraliśmy to spotkanie, po prostu cieszmy się. Ale zgodzę się z Wami - czas na Bitona.

Wisła Kraków!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.08.2011, 22:49
Melikson dostał pierwszą kartkę w pucharach?
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.08.2011, 22:51
Piękny mecz, świetny doping, spokój i opanowanie piłkarzy. Jednym słowem - coś pięknego. Jeśli tak zagramy z kolejnym rywalem, będzie naprawdę nieźle

Jak dla mnie najlepszym rywalem byłoby Bate. Do tej pory trafialiśmy na stricte najtrudniejszych rywali z możliwych, więc niech tym razem uda się nam losowanie (do trzech razy sztuka). Chyba nie byłoby zbyt dobrym wylosowanie APOELu, choćby ze względu na klimat (szczególnie o tej porze roku), a co ważniejsze - niejeden, o wiele lepszy zespół wyjechał stamtąd na tarczy.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.08.2011, 22:52
thechris napisał(a):Wyświetl post
Melikson dostał pierwszą kartkę w pucharach?
tak

juz po dwoch jest pauza? co tak szybko?
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 03.08.2011, 22:55
jak dla mnie najlepszy mecz Wisly odkad prowadzi ja Maaskant.wreszcie zagralismy perfekcyjnie taktycznie i konsekwentnie do konca.tak dojrzalej Wisly nie widzialem dawno i LM jest naprawde blisko, oby tylko nie Kopenhaga, reszta moim zdaniem jest w zasiegu.Jedyne rozczarowanie dla mnie to Kirm, ale jest Ivica, Genkov moim zdaniem odpali, nie ma sensu w 4 rundzie ryzykowac wprowadzania zawodnika niezgranego z druzyna.wielkie brawa dla wszystkich trenera, zespolu, kibicow.no i ciekawy jestem co teraz Penev powie
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.08.2011, 22:57
Odnośnie dzisiaj. Teatr jednego aktora - Meliksona. Długo czekaliśmy na takiego gościa. Jest po prostu niesamowity. Na plus dla mnie również Jaliens, który moim zdaniem dzisiaj zagrał bardzo pewnie, wszystko czyścił. Co do rywala to obojętnie. Kto się trafi jest to zespół w naszym zasięgu. Nie możemy już trafić na Barcelone czy Real jak to miało miejsce kiedyś =)
Odpowiedz cytując
Bazylii
Member

Od: 10.2005

Stary 03.08.2011, 22:59
pytanie:

kiedy beda znane terminy nastepnej rundy eliminacji?
pierwszy mecz bedzie w Krakowie czy wyjazd?
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.08.2011, 22:59
sportnh napisał(a):Wyświetl post
tak

juz po dwoch jest pauza? co tak szybko?
Iliev pauzował po dwóch... a wie ktoś czy kartki z eliminacji liczą się w fazach grupowych LM/LE?
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.08.2011, 23:00
Bazylii napisał(a):Wyświetl post
pytanie:

1) 16 lub 17 oraz 23 lub 24 sierpnia.
2) prawdopodobnie w Krakowie, ze względu na to, że Wisła jest nierozstawiona (chyba, że play-off rządzi się innymi zasadami, niż dotychczasowe rundy kwalifikacji).
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.08.2011, 23:01
Bazylii napisał(a):Wyświetl post
pytanie:

w pt losowanie i wtedy sie dowiesz..
Odpowiedz cytując
Usulovski
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.08.2011, 23:03
Kopenhaga, nie Kopenhaga, najważniejsze by wylosować pierwszy mecz na wyjeździe, byłoby to - w pewnym sensie - już prowadzenie 1:0, no albo przynajmniej 0,5-0 ;-) Swoją drogą ja stawiam, że czeka na nas wycieczka do Izraela.

PS Melikson
Odpowiedz cytując
arturtsw
Member

Od: 07.2007

Wypowiedzi trenerów są już na wislaportal
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Dobry mecz w wykonaniu Wisły. Aktor pierwszego planu bez dwóch zdań Melikson. Taki zawodnik to skarb w drużynie. Na dużą pochwałę zasłużyła w tym meczu cała linia obrony. Diaz wyglądał o niebo lepiej, niż tydzień temu w Łoweczu. Jaliens z Chavezem zagrali jak profesorzy. Wychodzi teraz na marginesie ogromne doświadczenie Kew z gier w pucharach. Naprawdę możemy być optymistami przed 4 rundą. Maaskant ma głowę na karku. Taktyka ustawiona pod zespół rywala perfekcyjnie.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Melikson to skarb ale pochwalić trzeba też innych graczy - Małeckiego też trzeba pochwalić - dobrze odgrywał Meliksonowi i wreszcie zagrał z głową - tzn nie dryblował wtedy kiedy nie trzeba tylko rozważnie podawał, wysuwał się, szedł na klepkę... nie oddawał też bezsensownych strzałów tylko grał zespołowo. Dużo walczył. Podobała mi się w tym meczu gra Małeckiego. Bo jak go skarciłem w ostatnim meczu w którym grał, tak teraz musze go pochwalić. Tak trzymaj Patryk.
Oprócz patryka na duży plus:
-Jaliens - świetne wyprowadzanie piłki
-Chavez - nie do przejścia
- Pareiko - on jednak robi różnicę w bramce biorąc pod uwagę Jovanica (Pareiko nie wybija piłki bezsennsowanie do przodu... nawet jak jest jakiś pressing to rozważnie odgrywa do wysuwających się na boki obrońców - jest pewnym punktem drużyny).
-Sobolewski - dziś dobry mecz, dobrze czyścił i miał wiele dokładnych zagrań
-Nunez - po prostu go lubię... ma coś w sobie... niektóre jego zagrania naprawdę moga się podoibać (szczególnie w końcówce kilka razy się popisał). No i dzięki jego sprytowi rywal został osłabiony.
-Wilk - świetna zmiana zwieńczona golem.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.08.2011, 23:04
Piękny wieczór na Reymonta.

Dobrze dobrana taktyka, ogromna koncentracja w grze zwłaszcza obronnej i trochę szczęścia to dzisiejsze nasze atuty. Od pierwszej minuty było widać, że będzie to inny mecz niz w Łoweczu.

Na nic zdały się buńczuczne zapowiedzi, że nie przestraszą się kibiców. Dla mnie Litex wyszedł na glinianych nogach. Zwłaszcza po przerwie widać było, jak wyszli ze spuszczonymi głowami.

Mieliśmy dużo szczęścia, ale awans uważam za zasłużony.
Odpowiedz cytując
CHICK-en
Member

Od: 06.2004

Stary 03.08.2011, 23:06
Nie ważne na kogo trafimy Sądząc po tym co ostatnio się działo (po wylosowaniu Litexu) i tak będzie płacz i zgrzytanie zębami

O meczu chyba już zostało napisane wszystko - świetny mecz Meliksona, w końcu lepsza gra Małeckiego. Niesmak pozostał po decyzjach sędziego i grze Genkova, ale on akurat ma jeszcze trochę czasu i czuję już na pewno na karku oddech Bitona, więc wierzę, że się weźmie za siebie i już w najbliższym meczu ustrzeli jakąś bramkę
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 03.08.2011, 23:07
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
2) prawdopodobnie w Krakowie, ze względu na to, że Wisła jest nierozstawiona (chyba, że play-off rządzi się innymi zasadami, niż dotychczasowe rundy kwalifikacji).
Nie ma takiej zasady, np. rozstawieni w III rnd. eliminacji Rangersi grali pierwszy mecz z Malmoe u siebie.
Zasady losowania są proste, wybierane 2 kulki, jedna z rozstawionych, druga z nierozstawionych i spośród tych dwóch trwa kolejne losowanie, która drużyna wylosowana zostanie pierwsza ta rozpoczyna dwumecz u siebie.

P.S. Co oni zrobili Małeckiemu? Dzisiaj to nie był On, ta inteligencja, gra z klepki, brak bezsensownego holowania piłki. To na pewno był Patryk? Jeśli tak to mam nadzieje, że takie Małeckiego będziemy oglądać w tym sezonie bardzo często, bo forma fizyczna już jest.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.08.2011, 23:11
"Turecki pastuch nas okradł".
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.08.2011, 23:11
rewelacja

karny przefart,Maor był za szybki dla sędziów. Bramka dla Litexu niezasłużona.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.08.2011, 23:13
Cytat:
P.S. Co oni zrobili Małeckiemu? Dzisiaj to nie był On, ta inteligencja, gra z klepki, brak bezsensownego holowania piłki. To na pewno był Patryk
przecież grał jak zwykle...
ze Skonto grał nieco słabiej, no ale bez przesady
to hejterzy internetowi jakieś teorie snują
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.08.2011, 23:14
Najbardziej żal kartki Meliksona bo jest zagrożony absencją w rewanżowym meczu. Szkoda, że akurat on wybiegał z muru... Swoją drogą mam wątpliwości czy wybiegł za szybko... Ta kartka może nam bardziej zaszkodzić niż pomógł nam karny z kapelusza...

Co do potemcjanych drużyn to trochę lepiej, że jesteśmy nierozstawieni:

Skala trudności rywala 1-3

FC Kopenhaga 3
BATE Borysów 1
Maccabi Hajfa 1
Dinamo Zagrzeb 2,5
Apoel 2
SUMA=9,5

W przypadku znalezienia się w grupie z rozstawieniem musiałby odpaść np. Apoel ze Slovanem i wtedy:

Malmoe FF 3
Viktoria Pilzno 2,5
Sturm Graz 1
KRC Genk 3
Slovan 1,5
SUMA=11
Ostatnio edytowane przez thechris : 03.08.2011 o godz. 23:17.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.08.2011, 23:16
Super spotkanie . Początkowo nie wyglądało to zbyt dobrze , Litex nas cisnąl , ale z minuty na minute przewaga Wisły rosła . Serce rośnie oglądając takie spotkanie . Myślę że wszyscy juz zapomnieli o meczu z Widzewem i wybaczom naszym nawet słaby wynik z Polonią ;p

subiektywne oceny :

Pareiko - 6 sprawiał wrażenie dość niepewnego , ale u tak przy Jovaniciu to oaza spokoju
Lamey - 6,wyglądał nieco słabiej , miał mało wejść , ale grał bardzo defensywnie . Co nie znaczy że zagrał zły mecz. Na troche za dużo pozwalał rywalom .
Jaliens - 8 - wreszcie zagrał tak jak od niego oczekiwaliśmy od początku . Oby nie schodził z tego poziomu .
Chavez - 8 - nasz czołg , rywale się tylko odbijali
Diaz - 7 - wyciągnał wnioski z pierwszego meczu . Dał się ograć Tomowi raz czy dwa razy . Naprawde dobry występ Juniora .
Sobolewski - 8 - to dzięki niemu Melikson miał tyle swobody , Radek chyba przeżywa 5 młodość .
Nunez - 5 - jeden z najsłabszych aktorów u nas . Nie widac tego błysku , którego się wszyscy spodziewali
Melikson - 10 . bez komentarza
Kirm - 5 - Iliev to jednak półka wyżej . Brak mu tej przebojowości . Ciężko będzie mu się wzbic na wyższy poziom
Małecki - 7 - gral więcej dla drużyny i było to widać . Świetna robota w defensywie i dobre wejścia w ataku . Takiego Patryka chcemy oglądać
Genkov - 5 - osobiście mnie rozczarował, chciałbym zobaczyc Bitona od początku . Mam wrażenie że brakuje mu przełamania i może grac tak jak wiosną .

oceny wysokie , ale szkoda narzekać po takim spotkaniu ;]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów