|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Brawo brawo brawo.
Diaz dobrze, odrobił lekcje ale faktem jest tez to że miał świetną asekuracje w porównaniu z poprzednim meczem gdzie asekurował go Melex. Dziś Maor zmiażdżył Litex. Rozjebał system. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ole super Wisełka!
zayebiscie . Maor jak zwykle super, Mały tez ładnie (szegolnie w drugiej połowce). Diaz jakby mniej błedow popełniał. Ekstra wejscie Wilka - ogolnie klasa teraz tylko czekac na 4 runde ![]()
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
![]() Wiślak z Wlkp. Radosław Sobolewski – DZIĘKUJEMY!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Super , super, super !!! Co tu dużo pisać . Napisałem ,że jesteśmy drużyną lepszą i faworytem - i tak się stało. 5-2 w dwumeczu to mało? Warto też dodać ,że Turek sędziujący Bułgarom mecz to już zapowiadało pewne wsparcie dla Wisły.... 4 mecz w eliminacjach i 4 zwycięstwo... No jest dobrze.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Wszystko jasne: Kopenhaga, Maccabi, BATE,Dinamo lub Apoel
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Świetnie,świetnie,świetnie.Po Levadiach i Karabachach wyszło słońce nad Reymonta 22! Wiadomo, że większość ekip pewnie życzy nam odpadnięcia, ale to my jesteśmy wyznaczeni do walki! Dobranoc, idę pić!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zasłużony awans, może z przebiegu dwumeczu nie zasłużyliśmy by wygrać 5:2, ale awans bezsprzecznie dla nas.
Mnie zastanawia co myśli Maaskant o składzie 4 tą rundę. Bez znaczenia z kim zagramy tacy piłkarze jak Kirm i Genkow nie dają drużynie absolutnie NIC. Pierwszy ze słabym Liteksem nic nie wykreuje, drugi nie dość, że nie umie sobie wypracować żadnej sytuacji, to jeszcze z patelni wali w bramkarza więc nie wiem czy jest sens go trzymać na przełamanie, bo tu nie ma czasu na takie zabawy. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Ma swoje mankamenty - jest chaotyczny, gubi się i czasem kiksuje - co jest wkurzające i dostrzegają to wszystkie forumowe płaczki, ale nikt natomiast nie raczy zauważyć, że żaden z graczy Wisły nie zostawia na boisku tyle zdrowia, co on. Obejrzyj mecz na spokojnie jeszcze raz, chłopak przez cały mecz biega od linii końcowej do linii końcowej, nie tylko robiąc miejsce na boisku Meliksonowi czy drugiemu skrzydłowemu, ale skutecznie wyłączając z gry skrzydło przeciwnika. Odwala kawał dobrej roboty, gdyby miał do tego wszystkiego np. technikę Meliksona, to już dawno grałby w którymś z klubów 5 najlepszych lig. Rywalizacja z Ilievem(który bije Kirma walorami typowo ofensywnymi, natomiast w defensywie znów nie daje praktycznie niczego - co było widać w 1 meczu z Litexem) zapowiada się interesująco, Małecki moim zdaniem pewniakiem na drugie skrzydło |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Skąd bedzie mozna sciągnąć cały mecz ? bądź same bramki prosiłbym o linka .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Na tą chwilę - za chuja nie myślałem że zagramy aż tak dobrze i aż tak mądrze.
Jak dla mnie najlepszy mecz Wisły od Beitaru...tyle że nie tylko w pucharach a w ogóle.Oczywiście były lepsze mecze(jakościowo) w lidze, tyle że z pionkami. Jak na przeciwnika i wagę meczu - rewelacja ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
badzmy optymistami ! nawet kopenhaga to nie jest niewiadomo co - osobiscie juz wole dunczykow niz dynamo zagrzeb , a prawda taka ze te kluby to jest nic w porownaniu do lat ubieglych typu barca czy real- jak nie w tym roku to juz chyba nigdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jak nie w tym roku, to za rok. Albo za dwa.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Jako że w 2 było Skonto, w 3 Litex to w 4 obstawiam Kopenhagę. Takie szczęście Wisełki
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Brawo, ale jedno zdanie: czas na Bitona.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Ostatnio sporo szumu dookola Meliksona, a wiec Haifa !
![]() ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kirm zagrał dobrze, ale mógł się lepiej zachować w dwóch sytuacjach w pierwszej połowie. Wydaje mi się, że na ten moment lepszy jest jednak Iliew. Chyba ta kontuzja nieco przeszkodziła Andrazowi, ale widać postępy.
Co do Genkowa to dałbym mu jeszcze szansę z Polonią. Żeby się przełamać trzeba grać, ale jeśli tak się nie stanie z Polonią, to wtedy śmiało można wypróbować Bitona. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Heh ja właśnie myśle wyjatkowo przeciwnie. Teraz to my mamy chyba sezon konia w tych rozgrywkach (poczawszy od słupków i poprzeczek na wyjedzie,a konczac na czerwonej i karnym z dupy dzis )
.Dlatego licze,ze trafimy na Apoel i w koncu upragniona grupa jest. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
W końcu można było patrzeć z przyjemnością na grę Wisły. Melikson to jest, zaryzykuje stwierdzenie, jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy gracz jakiego widziała polska liga od długiego czasu.
Co do następnej rundy to wg mnie ważniejsze jest nie to z kim zagramy, ale czy rewanż zagramy na Reymonta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Zgadzam się Wisła w dzisiejszym meczu zaprezentowała się dpbrze i uzyskała korzystny wynik. Stracona bramka to trochę przypadek + błąd sędziego(właściwie oddał Liteksowi to co im się należało). Gratulacje
Jeśli chodzi o losowanie to nie chce Kopenhagi i Dynama, z resztą będzie trudno, ale do wygrania ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie. Najważniejsze, aby rewanż grac u siebie
Wtedy szanse są bardzo duże. Tylko w dwóch poprzednich rundach już tak było. Czy po raz trzeci dopisze nam szczęście? Pewnie tak ![]() Ja bym chciał wylosować BATE. W dalszej kolejności APOEL/Hajfa, Dinamo, Kopenhaga.
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 03.08.2011 o godz. 22:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Tylko Wisła! Świetny mecz, bramka Maora po "klepce" z Małym - wyborna! Junior wyciągnął wnioski z pierwszego meczu i nie dał za bardzo poszaleć Tomowi, Czarek ma z kolei patent na bramki z dobitek.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Powiem tak,zagraliśmy mądrze i konsekwentnie w niektórych momentach gdy bułgarzy nic nie grali cisnęło się tylko na usta,żeby ich dobic i lac ile wlezie no ale taka taktyka RM i co by nie mówic przyniosło zamierzony efekt.Bramka dla Litexu totalny przypadek,przed wolnym powiedziałem sobie pod nosem ,,pachnie jakąś frajerską bramką'' no i tak niestety się stało.Każdy rywal na którego możemy trafic przy dobrej dyspozycji,pełnym składzie,na twierdzy przy Reymonta jest do ogrania.Osobiście liczę na APOEL,Bate bądź Zagrzeb,w Izraelu grałoby się cieżko,wszyscy pamiętamy mecz z Beitarem no ale u siebie moglibyśmy ich ponieśc,co nie zmienia faktu,że wyjazd do Borysowa byłby zdecydowanie przyjemniejszy.Martwi kartka dla Melexa bo jak załapie kartke w 1 meczu zabraknie go nam w rewanżu.
![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dla mnie od najłatwiejszych do najtrudniejszych to: BATE, Apoel, Haifa, Dinamo, Kopenhaga
Patrząc jednak na koszyki to dobrze że nie jesteśmy roztawieni Oprocz Duńczyków to dla mnie każda drużyna roztawiona jest słabsza od nieroztawionej. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Patrząc jednak na koszyki to dobrze że nie jesteśmy roztawieni
.[/QUOTE]Możesz podać jakie drużyny są w danym koszyku? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Bardzo dobry mecz w naszym wykonaniu, a ten nasz Melikson jakby to ujął Kazimierski (były trener bramkarzy) to taki TURBOKOZAK. Niestety prawdopodobnie zimą, najpóźniej latem odejdzie :-(
Co do następnego meczu - niezależnie na kogo byśmy trafili w tej 4 rundzie Biton musi wskoczyć za Genkova do pierwszego składu. W drugiej połowie odnosiłem wrażenia jakby Bułgara nie było w ogóle na boisku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Zalety:
1. Dobrze wychodziło nam bronienie się przy stałych fragmentach gry, co prawda straciliśmy po takowym gola ale to raczej był pech a nie zła obrona 2. W końcu Czarek zrobił to co powinien robić w każdym meczu - w ofensywie robić przewagę liczebną pod bramką rywala i czekał na dobitkę/strzał z dystansu/podanie/wysoko odbiór piłki i z tego padła bramka. O to chodzi! 3. Zespół grał mądrze, taktycznie ale nie na stojąco. Może przyszła w końcu ta mityczna świeżość i już będzie tylko lepiej? 4. Melikson to turbokozak a i Mały jakoś dzisiaj chyba mądrzej zagrał Wady: Były trzy: nazywały się Tsventan "znowu zmarnuję setkę" Genkov, Gervasio "podam do najbliższego" Nunez i Andraż "znikam z boiska" Kirm Tsventan powinien usiąść na ławie. Bezapelacyjnie. W tym sezonie mamy już dla niego konkurenta, który w 20 minut pokazał więcej niż on w pięciu meczach. Nie może być tak, że Genkov ma miejsce w składzie, gdy nic nie pokazuje bo zabija to ducha rywalizacji w drużynie i pewnie niesamowicie demotywuje Bitona. Nunez nie czuje się dobrze jako defensywny. Widać było, że gdy został przesunięty do przodu był o wiele bardziej przydatny dla zespołu. Można go usprawiedliwiać tym, że nigdy nie grał na pozycji DP i musi się tego jeszcze nauczyć. Czyli potrzebuje czasu, ale czas to ma w lidze i PP a nie w meczach o LM. Kirm _barszczu mówi, że wyłączał skrzydło przeciwnika i robił miejsce. Wybacz ale nie zauważyłem. Wielki szacunek dla niego za zaangażowanie ale z tego coś musi wynikać! Zdecydowanie więcej w ofensywie robił obrońca Lamey. A Andraża po prostu NIE WIDAĆ! A propos robienia miejsca to nawet bez piłki nie ściągał jakoś specjalnie na siebie obrońców. Dawał się łapać na spalonym albo nie mógł przejść obrońców. Jak dla mnie zawodnik może stać na boisku jak słup soli ale da coś drużynie, niż takiego, który biega, stara się a mu nie wychodzi (oczywiście wielki szacunek dla takich ludzi ale jak już mówiłem z tego musi coś wynikać) ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Nie rozumiem czemu ktoś pisze że Melikson to najlepszy zawodnik Wisły od dłuższego czasu...
to jest najlepszy zawodnik jakiego kiedykolwiek widziała polska liga... Na miejscu Cupiała nie puszczałbym go za mniej niż 8 mln euro... ale obiektywnie to wg mnie to jest perełka i wart jest 15... tyle że nikt tyle za niego nie da bo gra w słabej lidze. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|