The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dziku
Dum Spiro Spero

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2011, 21:13
Panowie, mam pytanie czy mozna wymienic same ringi w lampach angel eyes? wypalily mi sie w jednej lampie i nie wiem czy musze kupowac nowy komplet
czy da sie wymienic

Śląska Pozdrawiamy! Lechie Pozdrawiamy! Unie Pozdrawiamy!

"Mógłbym napisać o nich referat i jest to bez wątpienia najlepsza publiczność na świecie. Ciągle brzmi w moich uszach – jazda, jazda, jazda, Biała Gwiazda!"E.Omanic
Odpowiedz cytując
rising_from_the_dead
Banita

Od: 06.2011

Stary 01.07.2011, 20:55
Dziku napisał(a):Wyświetl post
Panowie, mam pytanie czy mozna wymienic same ringi w lampach angel eyes? wypalily mi sie w jednej lampie i nie wiem czy musze kupowac nowy komplet
czy da sie wymienic
ale w bmce czy jakieś dolepiane na drucie? Bo jak drutowane i wstawiane we własnym zakresie, to proponuję zmienić na fabryczne bo to straszna wiocha....
Odpowiedz cytując
Dziku
Dum Spiro Spero

Stary 02.07.2011, 00:49
mam w roverze 200. i raczej nie sa dolepiane na drucie... uwierz mi ze nie jesttop wiocha.. skoro nie odpowiadasz na moje pytanie to po co w ogole piszesz w temacie?

Śląska Pozdrawiamy! Lechie Pozdrawiamy! Unie Pozdrawiamy!

"Mógłbym napisać o nich referat i jest to bez wątpienia najlepsza publiczność na świecie. Ciągle brzmi w moich uszach – jazda, jazda, jazda, Biała Gwiazda!"E.Omanic
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.07.2011, 01:26
Tak z innej beczki - co sądzicie o akcji 'nie jeżdżę na kacu' a może nie samej akcji bo to w 100 procentach słuszna sprawa ale samemu jeżdżeniu
U mnie to jest tak - jestem ekstremalnym przeciwnikiem wsiadania za kółko po pijaku, niestety jestem z tej większości której to się zdarzyło - jak dobrze pamiętam x 2 i w zasadzie nic nie mam na usprawiedliwienie, oprócz tego że byłem młody i głupi.No ale to było kilkanaście lat temu i od tego czasu nigdy.To jest też chyba jedna z niewielu sytuacji gdzie mógłbym zabić, jakby jakiś pijany 'pedał' mnie skosił - zakładając oczywiście że przeżyłbym i miał bym siłę wyjść z auta.

Ale na kacu zdarzało mi się jeździć wiele razy, od dłuższego czasu to raczej nie ale wcześniej różnie było -gdzie jazdę na kacu rozumiem jazdę gdzie nie czujesz żadnych tzw pozytywnych efektów picia a jedynie te negatywne czyli nie po kilku godzinach 'po' a po kilkunastu.
Oczywiście policje to wali czy masz promile bo się najebałeś czy że jeszcze nie zeszło i to jest oczywiste ale dla mnie obie jazdy to jest zupełnie inna bajka.
Po pijaku jasna sprawa - im więcej tym większy potencjalny morderca na drodze - reakcja zwolniona, wyobraźnia też a kozactwo jak u kierowcy F1.
Natomiast na kacu jest odwrotnie - człowiek jest zmęczony i poschizowany - zero brawury a wręcz odwrotnie, zdajesz sobie sprawę że kiepsko z tobą, więc starasz się jechać jak najbardziej bezpiecznie i ta schiza że nawet jeśli będzie wypadek nie z twojej winy albo jakaś tzw rutynowa kontrola, to dmuchniesz to 0.3 albo co gorsza 0.6 i jest przesrane, mimo iż jesteś trzeźwy jak świnia i równie dobrze możesz nie mieć nic

Generalnie stres na kacu mimo iż zdawałem sobie sprawę że najpewniej nie mam nic w sobie, mnie dobijał ale nie chcę by to co napisałem było odebrane jako jakaś próba tłumaczenia się bo sprawa jest jasna - pijesz, na drugi dzień nie zbliżasz się do samochodu - tak to powinno wyglądać
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 02.07.2011 o godz. 01:29.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.07.2011, 01:38
ja mam prostą zasadę i nigdy jej nie złamałem i nie złamie, nigdy po alkoholu nie usiądę za kierownicę, a na drugi dzień po dużym piciu nie jeżdżę w ogóle...a po symbolicznym robię sobie kilkanaście godzin przerwy, plus sen. Po co sobie życie marnować i co gorsza komuś jeszcze, czasem lepiej zamówić taksówkę, wziąć rower, albo pojechać autobusem. Nawet jak ktoś czuje, że już nie jest pijany, czy skacowany, to alkomat może co innego wskazać. Dlatego dla mnie to jest niepojęte, jak można po pijaku wsiadać za kierownice...kompletny debilizm!
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.07.2011, 07:32
Chyba zmienię zawód - perfekcyjnie strzeliłem że to EGR - właśnie dzwonił mój mechanik - autko do odbioru.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 02.07.2011, 17:01
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Natomiast na kacu jest odwrotnie - człowiek jest zmęczony i poschizowany - zero brawury a wręcz odwrotnie, zdajesz sobie sprawę że kiepsko z tobą, więc starasz się jechać jak najbardziej bezpiecznie i ta schiza że nawet jeśli będzie wypadek nie z twojej winy albo jakaś tzw rutynowa kontrola, to dmuchniesz to 0.3 albo co gorsza 0.6 i jest przesrane, mimo iż jesteś trzeźwy jak świnia i równie dobrze możesz nie mieć nic
ale czy nie byłoby tak,ze gdyby do skacowanych policja sie nie dowalała to i schizy i strachu by nie było?i wtedy nikt nie jeździłby ze zdwojoną uwaga,no bo przecież nic by mu nie groziło.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.07.2011, 18:02
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Chyba zmienię zawód - perfekcyjnie strzeliłem że to EGR - właśnie dzwonił mój mechanik - autko do odbioru.
zaslepiłeś czy wymieniłeś
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 02.07.2011, 18:35
Nigdy nie wsiadłem do samochodu kiedy nawet minimalnie czułbym działanie procentów. NA kacu też nie jeździłem. Na szczęście do tej pory miałem takie prace, że wymagały one ode mnie 100% trzeźwości na drugi dzień więc był to dodatkowy mobilizator. Szczerze mówiąc dla mnie bez różnicy było by czy kierowca, który we mnie przydzwonił albo w rodzinę był akurat po jednym piwie czy po schodzących procentach z wczorajszej imprezy - po prostu bym gościa montował do czasu aż by mnie policja nie odciągnęła czy ktokolwiek inny. Zero tolerancji dla takich zachowań. Skoro masz gdzieś jechać na drugi dzień to bądź tak łaskaw nie pić kolejnego piwa czy kielona. Inną sprawą jest to, że zaczynam się zastanawiać nad kupnem alkomatu na własny użytek. Wtedy zero stresu.
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.07.2011, 18:45
Cytat:
Skoro masz gdzieś jechać na drugi dzień to bądź tak łaskaw nie pić kolejnego piwa czy kielona
Gdyby wszyscy z taką dewizą się bawili, niestety, znam osobiście kilka typków, którzy wolą wypić o jedno więcej, bo... No właśnie, po co?
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 02.07.2011, 18:56
wiertar napisał(a):Wyświetl post
zaslepiłeś czy wymieniłeś
Wymiana - zaślepienie to tylko prowizorka żeby jeszcze trochę pociągnął (Vectra) - pęknięta uszczelka i zacięty całkiem "grzybek" do regulacji. Tylko wymiana - trochę zabolało po kieszeni (sam zaworek 300) ale jest ok.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 02.07.2011, 18:57
Niektórzy mówią, że dojrzałego faceta poznaje się po tym ile nieotwartych flaszek ma w domu
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 02.07.2011, 19:15
Chyba już przekwitnąłem bo patrzę do mojego barku i naliczyłem 23 sztuki
Whisky, wino, likiery i czyste . hehehe

Ps. Co do tematu picia - jakie to ma znaczenie czy na kacu, czy po pracy czy po orgii nocnej z sąsiadką
Liczą się promile i jak rozjedziesz pieszego czy wjedziesz komuś w dupę to nie ma totalnie znaczenia czy kac czy po pijaku - masz dajmy na to 1%% i jesteś udupiony.

Za maks 15 zł można cały Kraków iCarem przejechać - chyba warto zapłacić tyle niż ponad tysiąc za mandaty i nowy kurs na prawko ?
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.07.2011, 19:25
Dla aut z przepływką zaślepienie nie wchodzi w gre, ew. wyczyszczenie mapy EGR ze sterownika...
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 02.07.2011, 19:32
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Wymiana - zaślepienie to tylko prowizorka żeby jeszcze trochę pociągnął (Vectra) - pęknięta uszczelka i zacięty całkiem "grzybek" do regulacji. Tylko wymiana - trochę zabolało po kieszeni (sam zaworek 300) ale jest ok.
czy ja wiem dużo osób zaślepia i bardzo mało kto narzeka. sam właśnie zastanawiam się czy nie zaślepić u siebie, ponoc osiagi nawet troszke lepsze są
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 02.07.2011, 19:46
Jeśli jest w 100% sprawny to można zaślepić - u mnie był po prostu już uszkodzony.

Nie wiem jak inne auta ale Vectra zaślepiona spala średnio 1 litr więcej na setkę i nie ma nawet 1 KM więcej Odchodzi problem z czyszczeniem EGR co jakiś no ale właśnie spalanie większe.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 02.07.2011, 20:32
to może żle zrozumialem i zle napisalem. chodzi mi o różnice w mocy zaślepiony Egr>zasyfiony Egr
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 07.07.2011, 10:28
Witam, ma ktoś może możliwość sprawdzenia VW po VIN? Interesuję mnie VW T5 , stoi on w komisie pod Krakowem, dokładnie : Myślenika 28 Gaj 32-031 Mogilany. Ma ktoś jakieś opinie o tym komisie ? Z góry dziękuję ...
Odpowiedz cytując
1986
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.07.2011, 21:48
Potrzebuje namiary do jak najlepszego fachowca zajmującego się TDI, turbosprężarkami -cena niegra roli.
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW

TYLKO WISŁA
Anty Jude
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 17.07.2011, 10:10
Mam pytanie kumpel oferuje mi w "promocji" akumulator centry.Warto brać? tak czytam po googlach i niby piszą, że są dobre a jak są w rzeczywistości ?
Powód: rrrrr :D
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 17.07.2011 o godz. 10:41.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 17.07.2011, 10:33
są bardzo dobre! Sam u siebie takiego w Astrze używam już 2gi sezon i nigdy nie zawiódł. Dodatkowo seria Futra ma zwiększony prąd rozruchowy co w zimie jest szalenie przydatne.
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 17.07.2011, 14:57
Panowie musze napelnic klime znalazłem taka oferte niewiem czy sie opłaca bo nie znam cen na rynku

http://citeam.pl/oferty/krakow/65-zl...cji-w-autoline

Co myslicie?
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.07.2011, 16:12
1986 napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuje namiary do jak najlepszego fachowca zajmującego się TDI, turbosprężarkami -cena niegra roli.
Mieszkam koło Huty Zawiercie i często kierowcy tirów polecają warsztat w Dyrdach gmina Woźniki.
Robią osobówki i ciężarowe.

Tylko że daleko bo to koło miejscowości Koziegłowy.

Jeśli potrzebujesz zregenerować samą turbinkę albo kupić nową to polecam Turbo-tech w Jaworznie.
Dają 2 lata gwarancji.
http://www.turbo-tec.eu/
Ostatnio edytowane przez julo : 17.07.2011 o godz. 16:15.
Odpowiedz cytując
Dziadek
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 17.07.2011, 16:41
Warto za tą cene naprawde się opłaca tylko zapytaj jeżeli więcej czynnika bedzie brakowac to po ile żebys za dodatkowe gramy nie zapłacił jak za woła
Sam se spieprzaj
Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.08.2011, 08:48
Witam,

co polecicie do 8tys polskich złotych?
najlepiej gaz albo diesel

myslalem o volvo v40/s40, alfa 156, honda accord/civic...

jakies sugestie, rady? z góry dzięki za pomoc
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 03.08.2011, 16:02
hudinho napisał(a):Wyświetl post
Witam,

volvo - dobre samochody ale kiepsko według mnie wykonane i ciasne w środku. Diesel`i nie polecam bo to są silniki Renault. Generalnie słynne są z tego ( silniki ), że lubi padać osprzęt w postaci wtrysków lub turba. Chyba, że kupisz 1.9D o mocy ~70 KM to powinieneś jeździć długo i bezawaryjnie ale ze świateł będziesz przegrywał nawet z rowerem. Nie mówiąc już o niebezpieczeństwie i zerowym komforcie podczas jazdy po trasie. Benzyna z gazem już lepsze rozwiązanie. 1.8 z gazem powinno radzić sobie dobrze.
Alfa 156 - odpuść sobie, nie stać Cię na nią.
Honda - chyba najlepsza z tej całej trójki propozycja. Na gazie wszystkie wersje silnikowe radzą sobie bardzo dobrze. Minusem, który nie występuje u pozostałej dwójki konkurentów to korozja, która często łapie nadkola, klapę i różnej maści ranty. Silniki natomiast nie do zdarcia ale o specyficznej charakterystyce przebiegu momentu. No i hondy będą najstarsze. Accord za takie pieniądze będzie starym trupem, civic będzie młodszy ale szału też nie będzie.
Moi faworyci z tego segmentu to Honda Civic 1.6 ( 90 KM ) + LPG lub Astra G 1.8 ( 115 km ) + LPG. Diesel`a za taką kasę bym nie kupić bo regeneracja turbiny + wymiana jakiegoś wtrysku lub pompy może kosztować tyle co 1/4 wartości samochodu. W gazie nawet jak Ci klęknie silnik to robisz remont za circa about 1,5 kPLN ale za to jeździsz kolejne 250 tys km na luzaku.
Odpowiedz cytując
4FunNow
Member

Od: 07.2011

Stary 03.08.2011, 16:18
Honda Civic VI generacji z silnikiem 1.6 ma 105 KM
90 KM mają wersje 1.4is (lub 1.4i po wymianie zwężki)

Bardziej opłaca się polować na wersje 1.6 z tego względu, że spalanie gazu ma praktycznie takie samo jak wersje 1.4 a osiągi jednak o wiele lepsze.
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.08.2011, 17:12
jak już mowa o Civicu VI generacji to nie 1.6 a 1.5 v-tec. spalanie to samo a mocy sporo więcej. W dodatku osiągi są jak na takie autko bardzo dobre. Rocznikowo już gorzej. Kolego adam_09 - powiedz Ty mi co masz do Renówek? Renault robi bardzo dobre silniki a to że np Ty albo Twój znajomy trafił na zarżniętego trupa to nie ma odzwierciedlenia w całej reszcie. Ja osobiście jeżdżę Renault Megane 99r. 1.6 16v i jestem bardzo zadowolony. W kwietniu założyłem LPG Sekwencję IV generacji i śmiga jedyne co mi nie pasuje to to że jest to wąskie auto w środku. Chetnie bym się zamienił na Lagune 1ph2 hatchback z silnikiem 1.8 16V albo 2.0 16V. Jest to obszerniejsze auto i bardzo fajne i wygodne do tego te silniczki daja radę a cena? no do 8 tyś można ładną w gazie kupić roczniki 99-00
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.08.2011, 19:11
hudinho napisał(a):Wyświetl post
Witam,

Pomyśl o Nissanie Almera, ewentualnie o Primerze. Accord też jest godny polecenia. Generalnie polecam japońca z lat 96-00. Co do gazu, to jest dobry do zapalniczek
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.08.2011, 00:48
Jest na sali jakiś mechanik? Potrzebuję uczciwej ceny za wymianę rozrządu w Golfie III. Jest to pasek + rolka, nic więcej. Więc dla kogoś kto się zna na ustawianiu tego - 30 minut roboty, a mechanicy krzyczą sobie jak by conajmniej pół silnika mieli rozebrać....
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów