The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krsk
Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2011, 07:40
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
volvo - dobre samochody ale kiepsko według mnie wykonane i ciasne w środku. Diesel`i nie polecam bo to są silniki Renault. Generalnie słynne są z tego ( silniki ), że lubi padać osprzęt w postaci wtrysków lub turba. Chyba, że kupisz 1.9D o mocy ~70 KM to powinieneś jeździć długo i bezawaryjnie ale ze świateł będziesz przegrywał nawet z rowerem. Nie mówiąc już o niebezpieczeństwie i zerowym komforcie podczas jazdy po trasie. Benzyna z gazem już lepsze rozwiązanie. 1.8 z gazem powinno radzić sobie dobrze.
No patrz. A ja mam Lagunę I ph2 w dieslu, jeżdżę nią 6 rok (a kupiłem używaną) i dziwnym trafem ani turbina nie padła, ani wtryski. Ba, nic nie padło. Teraz po 6 latach dopiero coś przy zawieszeniu robiłem. Śmieszą mnie te opinie o dieslach. Wyszła swego czasu (2001 rok) felerna seria 1.9dci gdzie faktycznie turbiny i wtryski były wadliwe oraz 1.5dci z przesilonym turbo. W 2003 już nie było żadnych problemów z dieslami Renault, ale ktoś coś od kogoś usłyszał i jest opinia, że wszystkie diesle od Renault od zawsze i na zawsze są złe, psują się itp. W sumie dla mnie spoko, bo dzięki temu można kupić mega wygodne, świetnie wyposażone i bezawaryjne auto za dobrą cenę.
Ostatnio edytowane przez krsk : 04.08.2011 o godz. 07:43.
Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.08.2011, 17:08
A co powicie o samochodzie marki ROVER np. 220? albo 200 mały zgrabny bardzo ładny w środku, jak z silnikiem, częściami blachą itp?

orientuje się ktoś?

LPG czy DIESIEL?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.08.2011, 10:45
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Jest na sali jakiś mechanik? Potrzebuję uczciwej ceny za wymianę rozrządu w Golfie III. Jest to pasek + rolka, nic więcej. Więc dla kogoś kto się zna na ustawianiu tego - 30 minut roboty, a mechanicy krzyczą sobie jak by conajmniej pół silnika mieli rozebrać....
Ibutti ja zawsze jezdze do Szyc (5 min drogi za Ikea jak lecisz na olkusz)

Auto Serwis Mdh

Staszek & Andrzej Salewa Szyce 90

tel 12 419 16 80
0 602 846 212

Zakład prowadzi dwoch braci,zawsze robia wszystko dosyc tanio a przede wszystkim spece jakich mało.Wcześniej mieli zakład parenaście lat w Austrii
Zadzwon i zapytaj
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.08.2011, 12:33
Panowie ma ktoś Forda Mondeo? jakie opinie, jestem na kupnie i się poważnie zastanawiam

http://otomoto.pl/ford-mondeo-2-0-145km-C20046674.html
"Każdy ma w życiu swoje Westerplatte"
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.08.2011, 13:41
Pojawiła się oferta na Grouponie, za 49 zł
  • Oferta obejmuje czyszczenie klimatyzacji, odessanie starego czynnika, sprawdzenie szczelności, uzupełnienie oleju w układzie, nabicie do 100 g czynnika R134A oraz odgrzybienie metodą ozonowania
  • Każde dodatkowe 100 g czynnika w cenie 20 zł
Czyli jeśli do forda focusa 1 z 2002r. wchodzi (nie wiem dokładnie) załóżmy 700g czynnika, to za 600g będę musiał zapłacić jeszcze 120zł i oferta robi się cenowo zbliżona do tej "normalnej" ceny serwisu klimatyzacji , dobrze rozumiem ? Dzięki za odpowiedź.
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 15.08.2011, 13:50
widzial ktos jakąs b3 lub b4 na szrocie w krakowie lub okolicach? co o jakiejs sie dowiem to na drugi dzien juz pol auta nie ma
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.08.2011, 13:54
Ja płaciłem za 100 gramów czynnika jakieś 25 zł bez żadnych promocji.

Wiele razy się okazywało że ten cały Groupon o kant dupy rozbić - nie tylko w kwestiach motoryzacyjnych
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.08.2011, 18:54
Garbaż1906 napisał(a):Wyświetl post
Pojawiła się oferta na Grouponie, za 49 zł
  • Oferta obejmuje czyszczenie klimatyzacji, odessanie starego czynnika, sprawdzenie szczelności, uzupełnienie oleju w układzie, nabicie do 100 g czynnika R134A oraz odgrzybienie metodą ozonowania
  • Każde dodatkowe 100 g czynnika w cenie 20 zł
Czyli jeśli do forda focusa 1 z 2002r. wchodzi (nie wiem dokładnie) załóżmy 700g czynnika, to za 600g będę musiał zapłacić jeszcze 120zł i oferta robi się cenowo zbliżona do tej "normalnej" ceny serwisu klimatyzacji , dobrze rozumiem ? Dzięki za odpowiedź.
bylem w serwisie forda na przeglądzie w piątek.zapytałem min o klimę.faktycznie promocja wynosi 99 zl ale uprzejmy pan powiedział,że jeżeli trzeba będzie dobić,to za dobity płyn trzeba doplacić.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.08.2011, 22:04
Panowie, chyba nie myślicie, że Wam ktoś będzie dawał r134a za darmo biorąc pod uwagę jego wysoką cenę...
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Stary 15.08.2011, 22:11
Nie chodzi o to czy za darmo, tylko czy ta oferta się opłaca, czy w gruncie rzeczy nie wychodzi na to samo porównując ze zwykłą ceną.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.08.2011, 14:45
Silnik 1.8 i-vtec w Hondzie z 2009 roku ma łańcuch rozrządu czy pasek?
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
PrzemooTSW
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.08.2011, 20:28
Potrzebuje pomocy
Kupiłem nie dawno Nubire 97r 1.6 Gaz
i Przy jeździe na Gazie Muli strasznie wcześniej tak nie było
Iść ku słońcu, ku wolności iść... Wolność po polsku, morze przelanej krwi...(...)

ARMIA

BIAŁEJ
GWIAZDY
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.08.2011, 20:38
krsk napisał(a):Wyświetl post
No patrz. A ja mam Lagunę I ph2 w dieslu, jeżdżę nią 6 rok (a kupiłem używaną) i dziwnym trafem ani turbina nie padła, ani wtryski. Ba, nic nie padło. Teraz po 6 latach dopiero coś przy zawieszeniu robiłem. Śmieszą mnie te opinie o dieslach. Wyszła swego czasu (2001 rok) felerna seria 1.9dci gdzie faktycznie turbiny i wtryski były wadliwe oraz 1.5dci z przesilonym turbo. W 2003 już nie było żadnych problemów z dieslami Renault, ale ktoś coś od kogoś usłyszał i jest opinia, że wszystkie diesle od Renault od zawsze i na zawsze są złe, psują się itp. W sumie dla mnie spoko, bo dzięki temu można kupić mega wygodne, świetnie wyposażone i bezawaryjne auto za dobrą cenę.
jednak cos jest na temacie bo RENAULT rok temu zmienil producenta wtryskow i turbin ,np; od roku RENAULT MEGANE na nowym osprzecie jest praktycznie bezawaryjny cos ich posunelo do tego kroku.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 24.08.2011, 21:13
PrzemooTSW napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuje pomocy
Przyczyn może być kilka, począwszy od tych najbardziej prozaiczynych aż do nieco ważniejszych:
1. Świece dają słabą iskrę
2. Kable WN przerywają
3. Walnięty przepływomierz
4. Walnięta sonda lamda
5. Padnięty wstryskiwacz(e)
6. Przestawiony rozrząd i kąt wyprzedzenia zapłonu

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.08.2011, 17:11
gdzie w krakowie lub okolicach kupie wentylator chłodnicy do Peugeota 407 Jak kształtują sie ceny
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 25.08.2011, 17:18
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Przyczyn może być kilka, począwszy od tych najbardziej prozaiczynych aż do nieco ważniejszych:
1. Świece dają słabą iskrę
2. Kable WN przerywają
3. Walnięty przepływomierz
4. Walnięta sonda lamda
5. Padnięty wstryskiwacz(e)
6. Przestawiony rozrząd i kąt wyprzedzenia zapłonu

lub trzeba zresetowac komputer badz jakis sterownik, nie pamietam juz co to dokladnie bylo, ale pamietam ze opis byl na forum daewoo
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.08.2011, 20:58
ukol, łańcuszek. Ale niech Ci się nie rozpościera wizja niewymieniania rozrządu. W nowych silnikach rozrządy łąncuchowe mają określoną trwałość, w przypadku niektórych aut bardzo małą trwałość.
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
syeb
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.08.2011, 14:35
witam, chce sprzedac auto Opel Vectra 1,8 benzyna rocznik 99. Sedan 2 poduszki powietrzne elktryczne szyby lusterka, centralny zamek, ABS, radio kaseciak, tylko ze lekko rdza bierze mu drzwi. Takie pytanie za ile go wystawic zeby tez nie przesadzic i nie za malo wziasc. Kupilem go 2 lata temu za 10 tysiecy, dzieki wszystki za cenna pomoc .
Powód: dopisanie
Ostatnio edytowane przez syeb : 27.08.2011 o godz. 14:38.
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 31.08.2011, 17:38
Rozladował mi się akumulator(audi a3) i radio zażąda kodu,jest na to jakis patent?
Mialem gdzies ten kod zapisany ale go zgubiłem.
Radio to wygląda tak: http://obrazki.elektroda.net/60_1228991450.jpg
Wiecei gdzie jak moge zdobyc ten kod? ile to kosztuje?
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 31.08.2011, 17:55
syeb napisał(a):Wyświetl post
witam, chce sprzedac auto Opel Vectra 1,8 benzyna rocznik 99. Sedan 2 poduszki powietrzne elktryczne szyby lusterka, centralny zamek, ABS, radio kaseciak, tylko ze lekko rdza bierze mu drzwi. Takie pytanie za ile go wystawic zeby tez nie przesadzic i nie za malo wziasc. Kupilem go 2 lata temu za 10 tysiecy, dzieki wszystki za cenna pomoc .

6 tyś - 6,5 tyś.

Mam pytanie. Użytkuje ktoś z Was Alfe Romeo 156 1.9 JTD rocznik maksymalnie do 2000 ? Mógłby ktoś wypowiedzieć się co do spalania takiego samochodu oraz jego ew. awaryjności lub najlepiej bezawaryjności
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.08.2011, 19:00
ja mam AR 156 1.9 Jtd spalanie średnio 6-6,5 litra na sto. większych awari nie mialem. jedyne co wymieniałem z części nie eksploatacyjnych to elementy zawieszenia, przegub, łożysko i silniczek od wycieraczek który spalił się z mojej winy. samochodem jeżdze ok 15 miesięcy i przez ten czas zrobiłem około 22 tyś km. jak trafisz na zadbany egzemplarz to nie powinno być źle z awaryjnością, przy kupnie uważaj na dwu mas bo wymiana może być bardzo droga.

a tak w ogole to polecam : www.forum.alfaholicy.org
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
cichy_71
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.08.2011, 19:15
PrzemooTSW napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuje pomocy
a jaką masz instalacje LPG zwykła czy sekwencja? mniej więcej ile kilometrów na niej jest przejechane?
jeśli zwykła to w zasadzie z miejsca odpadają Ci świece, kable i cewka bo gdyby były to uszkodzone te elementy to na gazie auto by "strzelało", tutaj stawiałbym na wymiane filtru gazu i/lub regulacje, a w najgorszym razie wymiane reduktora (koszt około 350 zł)
przy sekwencji rzeczywiście może to być świece, kable, albo cewka, ale tu też bym na początek zrobił regulację i czyszczenie instalacji
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 31.08.2011, 20:14
dawidTS napisał(a):Wyświetl post
Rozladował mi się akumulator(audi a3) i radio zażąda kodu,jest na to jakis patent?
Ja, jakieś 2 lata temu, potrzebowałem dorobić klucz do VW Golfa V z różnych przyczyn zamawiałem go u Król&Knapik w Rzeszowie i tam też znalazłem elektronika (nie w salonie VW), który zajmował się radiami, miałem zepsuty podajnik (nie oddawał płyt CD) i nie miałem właśnie kodu.To za przeprogramowanie radia czy tam wyciągnięcie z niego kodu gość wziął coś między 50 a 80 zł nie pamiętam dokładnie. Radio oczywiście fabryczne VW RCD 300. Myślę, że na giełdzie bez problemu znajdziesz kogoś a mimo,że to inne radia i samochody chociaż oba z grupy VAG to piszę to żebyś miał rozeznanie cenowe.

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez David. : 31.08.2011 o godz. 20:17.
Odpowiedz cytując
<wislak88>
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.09.2011, 08:47
Podjedz do salonu za 50zł podają kod na miejscu jeśli oczywiście radio oryginalne.
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.09.2011, 18:20
Panowie mam pytanie. Samochod ostatnio kiepsko mi palił wiec pojechałem do mechanika, stwierdził że swiece żarowe padaja, wiec wymieniłem wszystkie cztery. Po wymienie przyznam szczserze autko pali jeszcze gorzej niz przed wymiana. Zauwazyłem jedna rzecz, podczas wymiany swiec mechanik ani jednej swiecy nie nasmarował smarem. Czytalem ze powinno sie smarowac i czy moze to miec jakis wpływ na to jak autko pali?
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 16.09.2011, 11:22
wyminiles same swiece czy razem z kablami?
jaki model? bo niektore nie lubią zamienników tylko oryginalne bosha
Odpowiedz cytując
wierny27
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 25.09.2011, 22:28
Witam Kupiłem na pierwsze auto Skode Felicje z 1995 r. Silnik 1,3 lxi co myślicie o tym samochodzie jakie osiągi, co się lubi psuć i spalanie. Co polecacie żeby zrobić w tym samochodzie żeby się miło jeździło?
Odpowiedz cytując
Mr. X
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.09.2011, 11:08
Witam,
Mam problem ze swoim autem, mianowicie normalnie palił jakieś 12-13 litrów benzyny w mieście i ok 13-14 litrów gazu również w mieście. Ostatnio zaczął palić 29 litrów gazu i 20 litrów benzyny. Komputer nie wykazał żadnych błędów czyli tak jakby sonda Lambda, termostat albo przepływomierz byłyby w porządku. Czy to możliwe, że to np. wtryski i komputer nie wykrył albo pompa czy raczej wina, nie wiem np. zapchanych filtrów? Spotkał się ktoś może z podobną sytuacją?

Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 27.09.2011, 18:18
silnik normalnie się nagrzewa ? Jeśli nie to wymień termostat.
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.09.2011, 19:26
Miałem to samo z Volvo. Zadzwoniłem do Aso WWA, pani poprosiła o skan dowodu rej. i po 15 minutach oddzwoniła podając kod. - Friko.
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów