The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2011, 20:31
Nie interesuje się bukmacherką... Mnie się wydaje, że będzie 2:1 dla Wisły lub 1:2 dla Litexu później karne lub remis 2:2 po 90 minutach.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.08.2011, 20:46
A ja sądzę że zagramy na 0 z tyłu, raz coś pójdzie nie tak i skończy się 0-1. Choć liczę na 1-1.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.08.2011, 21:08
Najważniejsze to przejść do ostatniej rundy eliminacyjnej LM. Jakby udało się wygrać choćby 1:0 byłoby znakomicie nie tylko z powodu cementowania morale drużyny, ale również z powodu małych punktów do rankingu.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 01.08.2011, 21:24
FearTS napisał(a):Wyświetl post
gdy Wisła wygra z Łoweczem to ma min. faze grupową w pucharze uefa ?
Tak.
10 znaków
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 01.08.2011, 21:24
Tak.........
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 01.08.2011, 21:32
Faza grupowa Ligi Europy I nie mówcie, że się czepiam, bo to tak jakby na Ligę Mistrzów nadal mówić Puchar Europy.
Odpowiedz cytując
mati12101pedek
Member

Od: 08.2008

Stary 01.08.2011, 21:44
Cóż, ja bym chciał widzieć drużynę w środę w tym nieco bardziej ofensywnym ustawieniu, z jednym defensywnym pomocnikiem (Sobolem), wszak w futbolu najlepszą obroną jest atak, jednak wiem, że Trener ryzykować nie lubi i choć zapowiada niespodzianki, to pewnie zagramy podobnie jak w pierwszym meczu.

4-2-3-1
Pareiko - Diaz, Chavez, Kew, Lamey - Sobol, Wilk - Kirm, Melikson, Mały - Genkov (choć tu wolałbym Bitona).
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustepliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki"- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.08.2011, 21:54
Cytat:
Cóż, ja bym chciał widzieć drużynę w środę w tym nieco bardziej ofensywnym ustawieniu, z jednym defensywnym pomocnikiem (Sobolem), wszak w futbolu najlepszą obroną jest atak, jednak wiem, że Trener ryzykować nie lubi i choć zapowiada niespodzianki, to pewnie zagramy podobnie jak w pierwszym meczu.

4-2-3-1
Pareiko - Diaz, Chavez, Kew, Lamey - Sobol, Wilk - Kirm, Melikson, Mały - Genkov (choć tu wolałbym Bitona).
Po co grać ofensywnie, kiedy nie ma takiej potrzeby. Gra z kontry będzie najlepszym rozwiązaniem. Nie mówimy tu o obronie Częstochowy, ale o racjonalnej grze. Znamy wynik z Lowecza i remis nas ratuje albo przegrana 1-0.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.08.2011, 21:55
no i kto wie czy wlasnie nie bedzie takiej taktyki bo Malecki przed chwila "zdradzil sie" na polsacie sport ze "ma nadzieje" ze Wisla zagra z kontry na wlasnej polowie a nie bedzie prowadzic otwartej gry
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.08.2011, 22:23
Widzę, że napięcie przed meczem zaczyna rosnąć. Rozumiem, mnie też się niedługo udzieli! Ale nie ma co rozpaczać, sytuacja przed meczem jest dobra. Melikson jest (chyba) zdrowy, oby Parejko wrócił, wtedy będzie naprawdę dobrze i będę zmuszony zmienić moje zestawienie składu. Żałuje jednak że Iliev nie zagra, będzie to osłabienie, ale jest szansa że nasz Kirm "jeździec bez głowy" w końcu odpali. I jedno jest pewne, będziemy grać z kontry.
P.S. Tak na uspokojenie polecam dobrą nutkę, klimatyczną: http://www.youtube.com/watch?v=QOgHz...9558D4&index=9
Idę żreć kalafior.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.08.2011, 22:49
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Faza grupowa Ligi Europy I nie mówcie, że się czepiam, bo to tak jakby na Ligę Mistrzów nadal mówić Puchar Europy.
Czepiasz się - bo właśnie tak jest. Chociaż od Pucharu Europy częściej się używa sformuowania Puchar Mistrzów, pozdro

Co do meczu z Litexem, to mimo dobrego wyniku w pierwszym spotkaniu mam o wiele większego pietra niż przed pierwszym spotkaniem. Musimy zagrać o klasę lepiej, bo nie można liczyć na samego farta.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.08.2011, 23:23
Tak teoretycznie jak Wisła wygra z Litexem to już ma LM.

4 runda - runda play-off już zaliczana jest do LM.

Hymn LM, mecze o tej samej godzinie i te sprawy, duże pieniądze (coś ponad 2mln Euro za grę w tej rundzie) plus 1 mln Euro za grupę Ligi Europy
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 01.08.2011 o godz. 23:26.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.08.2011, 23:24
Czy ktoś wie coś na temat jutrzejszego treningu? Gdzie, o której ?
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
wanol
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 02.08.2011, 00:05
http://michalszadkowski.blox.pl/2011...akow-byla.html
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.08.2011, 00:19
Zastanawiam sie co teraz tkwi w glowach pilkarzy Litexu?

Cos czuje ze oni nas ponowanie od razu zaatakują,bo tak naprawde nie maja nic do stracenia.
Jesli strzela pierwsza bramke(odpukac) to potem moga isc na zywiol i szybko strzlic druga.Dla nas to bedzie zle ,bo musimy strzelic tez 2 zeby miec awans.

Litex nie przywykl przegrywac,i nalezy przygotowac sie na wszystko.

Duzy plus to to ze oni oklapną gdzies od 70 minuty i wtedy nalezy to wykorzystac.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.08.2011, 02:59
yogul napisał(a):Wyświetl post
w nowoczesnej piłce to własnie skrzydłowy pomocnik musi kryć, albo chociaż pomagać w kryciu skrzydłowego z przeciwnej drużyny, wtedy boczny obrońca asekuruje go oraz pomaga środkowym obrońcom.
Widać że nie masz zielonego pojęcia o "nowoczesnej piłce"
Skrzydłowego w systemie 4-2-3-1 wysyłasz do krycia skrzydłowego drużyny przeciwnej a żeby było śmieszniej to asekuruję go boczny obrońca . Może jeszcze Genkov ma pomagać stoperom a asekurował go będzie Chavez.
Przypominam tylko że ten niby skrzydłowy w systemie Maaskanta to nie to samo co boczny pomocnik u Kasperczaka. Bardziej jest napastnikiem niż pomocnikiem.
Od tego są dwaj defensywni pomocnicy żeby pomagać bocznym obrońcom. Posiadają dużo lepszy odbiór i ogólne umiejętności w obronie.
Dzięki nim też czwórka ofensywnych zawodników ma mniej zadań defensywnych i teoretycznie większą swobodę.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.08.2011, 08:42
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Cos czuje ze oni nas ponowanie od razu zaatakują,bo tak naprawde nie maja nic do stracenia.
Jesli strzela pierwsza bramke(odpukac) to potem moga isc na zywiol i szybko strzlic druga.Dla nas to bedzie zle ,bo musimy strzelic tez 2 zeby miec awans.

Duzy plus to to ze oni oklapną gdzies od 70 minuty i wtedy nalezy to wykorzystac.
Mam podobne odczucia. Mysle, ze po pierwszej konfrontacji oni musza czuc, ze sa lepsi technicznie i jako druzyna, a zabraklo im tylko troche szczescia? skutecznosci?
Na nas najlepiej wyjsc wysokim pressingiem jak Podbeskidzie czy Rapid w sparingu - jak sie uda z tego wyjsc i skontrowac na poczatku to rywalizacja sie pewnie rozstrzygnie dla nas. Jak stracimy pierwsi bramke to raczej Litex pojdzie za ciosem - zespol Maaskanta nie ma pomyslu? charakteru? zeby odwracac losy rywalizacji gdy traci pierwszy bramke.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.08.2011, 08:53
Dziwią mnie opinie, że gol dla nas i po meczu. A niby czemu? Gol dla nas nie zmienia nic w ich taktyce. I tak musza strzelić 2 bramki. Przy 2 naszych bramkach będę spokojnieszy. Jeden gol nieczego nie załatwia. Nie spodziewam się innego meczu jak zwykle. My cofnięci, oni atakują i obyśmy mieli farta.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.08.2011, 08:54
na nasze szczęście Litex to bardzo nieskuteczna drużyna,grają dobrze ale do pola karnego,potem brakuje zimnej krwi.W pierwszym meczu mieli 4-5 sytuacji bramkowych i z bólem jedną wykorzystali.Pewnie rzucą sie na nas jak wściekli a Melex z Małym ich dwa razy skontrują i będzie pozamiatane.
Odpowiedz cytując
penia
Member

Od: 07.2009

Stary 02.08.2011, 09:07
W pucharach najważnieszy jest wynik,i dla mnie w środę liczy się awans, mam gdzieś w jakim zrobimy to stylu, ważne aby znaleść się w kolejnej rundzie. Na 100% zagramy defensywnie i będziemy szukać szczęścia z kontrataku.Jak ustawi presonalnie zespół Maaskant?Napewno jeśli będą zdrowi do składu wrócił Mały i Pareiko, i to bedzie duże dla nas wzmocnienie. Czyli tak jak mówiłem w bramce Pareiko, w obronie Lamey- Jaliens-Chavez-Paljić.Środek obrony wiadomo, na lewej obronie mam nadzieję ze zagra Dragan który jest równie słabym obrońcą jak Diaz, ale szybszym i zwrotniejszym i to może być atut który zaważy , że to właśnie on zagra od początku.Pomoc: dwójka defensywnych pomocników, Sobol-Wilk, jeśli Czarek nie bedzie zdrów to mam nadzieję że jego miejsce zajmie Jirsak, a nie Nunez bo ostatnio zagrał słabo, miał dużo strat, a w tym meczu nie możemy sobie na to pozwolić. Trójka ofensywna to Kirm-Maor-Mały a przed nimi w ataku zagra Genkov.Mimo , że ostatnio jego forma nie imponuje to myśle , że ma duży kredyt zaufania u Maaskanta i to on zagra od pierwszych minut a nie Biton.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.08.2011, 09:35
http://www.sport.pl/sport/10,67450,1...ie_wziela.html Przyszyli nogę Meliksonowi
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.08.2011, 09:36
penia napisał(a):Wyświetl post
....i dla mnie w środę liczy się awans, mam gdzieś w jakim zrobimy to stylu, ważne aby znaleść się w kolejnej rundzie
Dla mnie też ważniejsze jest zwycięstwo (awans) od stylu ale NIE uważam że czekanie na kontrę to super taktyka ...
To my musimy prowadzić grę i narzucić Litexowi warunki gry. Szybkie rozgrywanie piłki w środku pola, przede wszystkim na 1 -2 kontakty by oni biegali i szukanie prostopadłych piłek na Genkowa . To bardziej zastopuje Litex niż próba zamurowanie bramki
Do takiej gry potrzebny jest Garguła (albo bardziej pobudzony Nunez) .. najlepiej po 45 minut bo partner Sobola będzie musiał zapierniczać w środę jak nikt ... tak naprawdę myślę że to będzie kluczowa pozycja w tym meczu.
Taktyka polegająca na postawieniu 6 obrońców (z Wilkiem i Sobolem) nie powinna być zastosowana z dwóch powodów
- zastosowaliśmy taka w Łoweczu i możecie pisać co chcecie .. gdyby nie szczęście przegralibyśmy tam ..
- Wilk nie jest w 100% sprawny fizycznie a jego głównym walorem jest walka i bieganie przez 90 minut,

P.S. W sukurs moim poglądom ruszył .... Trener Maskant cytuję: " Tak. Jak się przyjrzeć naszym bramkom, to padają one dzięki naciskowi na przeciwnika, a nie bronieniu się przed nim"
Ostatnio edytowane przez Grantar : 02.08.2011 o godz. 09:58.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 02.08.2011, 09:42
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Według mnie ich ostatnia porażka w meczu z CSKA mam nadzieję, że siedzi im to w głowach a my to wykorzystamy, chodź o nas można powiedzieć to samo czy siedzi naszym piłkarzom remis z Widzewem, mam nadzieję, że nie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
3żyk
Member

Od: 07.2008

Stary 02.08.2011, 09:57
Patrząc na ostatnie występy naszych lewych defensorów, to, na miejscu Roberta, przesunąłbym Lameya na lewą obronę, a na prawej postawił na Jovanovica. W środku, biorąc pod uwagę niedyspozycję Wilka, postawiłbym na Jirsaka. Nunezowi brakuje doświadczenia, a Garguła to gracz czysto ofensywny. Co do ataku to, patrząc na formę Genkova, warto przemyśleć zmienienie go na Bitona, lub przesunięcie Ilieva na szpicę i ustawienie Kirma na lewym skrzydle.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.08.2011, 10:07
3żyk napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na ostatnie występy naszych lewych defensorów, to, na miejscu Roberta, przesunąłbym Lameya na lewą obronę, a na prawej postawił na Jovanovica. W środku, biorąc pod uwagę niedyspozycję Wilka, postawiłbym na Jirsaka. Nunezowi brakuje doświadczenia, a Garguła to gracz czysto ofensywny. Co do ataku to, patrząc na formę Genkova, warto przemyśleć zmienienie go na Bitona, lub przesunięcie Ilieva na szpicę i ustawienie Kirma na lewym skrzydle.
Iliev pauzuje za kartki. Za Niego Mały (oby był na chodzie), być może Jirsak albo Jovanovic(?) za Wilka i walka na całym boisku od 1 do ostatniej minuty. Plus wsparcie trybun i musimy obronić ten awans!
No i Pareiko oby był zdrowy i w formie.
Odpowiedz cytując
3żyk
Member

Od: 07.2008

Stary 02.08.2011, 10:57
Faktycznie, zapomniałem o karze Ilieva. Występ Małego, wnioskując z wypowiedzi, uznałem za pewny. W takim razie na szpicy wybór ogranicza się do Bitona i Genkova, a w pomocy w grę wchodzą warianty:
- lewe skrzydło Kirm, Maor jako ofensywny środkowy (najbardziej prawdopodobny)
- lewe skrzydło Maor, Garguła jako ofensywny środkowy
Osobiście preferowałbym drugą opcję, ale Maaskant wyraźnie wierzy w szybki powrót Kirma do formy.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.08.2011, 10:59
OBY NIE KIRM !!!! JEZDZIEC BEZ GLOWY !!!! mam nadzieje ze Wisla jak najszybciej rozwiaze z nim kontrakt bo gosc jest przedramat
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.08.2011, 11:01
Jovanović grał kiedykolwiek jako defensywny pomocnik ? Jak wszedł na wyjeździe z Litexem to super się pokazał jako "defensywny napastnik"
..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 02.08.2011, 11:04
sportnh napisał(a):Wyświetl post
OBY NIE KIRM !!!! JEZDZIEC BEZ GLOWY !!!! mam nadzieje ze Wisla jak najszybciej rozwiaze z nim kontrakt bo gosc jest przedramat
podobną rzecz co Ty napisałem o Kirmie w temacie o polityce transferowej to zostałem natychmiast zrugany przez tutejszych expertów
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.08.2011 o godz. 11:13.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.08.2011, 11:12
sportnh napisał(a):Wyświetl post
9 bramek, 7 asyst. Życzyłbym nam takich więcej zawodników. Inna kwestia to jego technika. Mimo wszystko milion, czy półtora milion euro moglibyśmy za niego dostać i przeznaczyć to na zakup jakiegoś przebojowego skrzydłowego. Nawet starczyłoby na jakiegoś lewego obrońcę. Kilka osób już się tutaj zastanawiało nad grą Kirma w środku. Uważam, że tam by grał lepiej, podobnie jak... Jirsak na skrzydle. Ogólnie chcę wskazać na to, że nie każdy piłkarz grający na danej pozycji gra na niej optymalnie.

Ja bym dał szansę Boguskiemu. Asysta niby nic wielkiego, ale nikt poza nim jej nie zanotował, a grał niecałe 10 minut. Jemu potrzebna jest gra. Jak grał więcej w sezonie to nie zawodził.

Poza tym przy korzystnym wyniku warto trzymać na ławce kogoś młodego. Najbliżej podobno jest Brud. Tym bardziej, że Sobolewski-Wilk nie będą przez całą rundę naszą żelazną parą defensywnych pomocników. Skoro przedłużono z nim kontrakt to jakiś poziom musi prezentować. Chrapek podobno w tamtym sezonie MESY grał nieźle. Z tego co pamiętam to skrzydłowy. W jakiejś 80 minucie gdybyśmy prowadzili można go wprowadzić na boisko.

W lidze w tej kolejce wystąpiło kilku młodych debiutantów i czy zaprezentowali się źle? Końcówki spotkań przy korzystnym wyniku to nie jest ogromne ryzyko.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów