|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nie interesuje się bukmacherką... Mnie się wydaje, że będzie 2:1 dla Wisły lub 1:2 dla Litexu później karne lub remis 2:2 po 90 minutach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A ja sądzę że zagramy na 0 z tyłu, raz coś pójdzie nie tak i skończy się 0-1. Choć liczę na 1-1.
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Najważniejsze to przejść do ostatniej rundy eliminacyjnej LM. Jakby udało się wygrać choćby 1:0 byłoby znakomicie nie tylko z powodu cementowania morale drużyny, ale również z powodu małych punktów do rankingu.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Cóż, ja bym chciał widzieć drużynę w środę w tym nieco bardziej ofensywnym ustawieniu, z jednym defensywnym pomocnikiem (Sobolem), wszak w futbolu najlepszą obroną jest atak, jednak wiem, że Trener ryzykować nie lubi i choć zapowiada niespodzianki, to pewnie zagramy podobnie jak w pierwszym meczu.
4-2-3-1 Pareiko - Diaz, Chavez, Kew, Lamey - Sobol, Wilk - Kirm, Melikson, Mały - Genkov (choć tu wolałbym Bitona). ![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustepliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki"- Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
no i kto wie czy wlasnie nie bedzie takiej taktyki bo Malecki przed chwila "zdradzil sie" na polsacie sport ze "ma nadzieje" ze Wisla zagra z kontry na wlasnej polowie a nie bedzie prowadzic otwartej gry
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Widzę, że napięcie przed meczem zaczyna rosnąć. Rozumiem, mnie też się niedługo udzieli! Ale nie ma co rozpaczać, sytuacja przed meczem jest dobra. Melikson jest (chyba) zdrowy, oby Parejko wrócił, wtedy będzie naprawdę dobrze i będę zmuszony zmienić moje zestawienie składu. Żałuje jednak że Iliev nie zagra, będzie to osłabienie, ale jest szansa że nasz Kirm "jeździec bez głowy" w końcu odpali. I jedno jest pewne, będziemy grać z kontry.
P.S. Tak na uspokojenie polecam dobrą nutkę, klimatyczną: http://www.youtube.com/watch?v=QOgHz...9558D4&index=9 Idę żreć kalafior. ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Co do meczu z Litexem, to mimo dobrego wyniku w pierwszym spotkaniu mam o wiele większego pietra niż przed pierwszym spotkaniem. Musimy zagrać o klasę lepiej, bo nie można liczyć na samego farta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Tak teoretycznie jak Wisła wygra z Litexem to już ma LM.
4 runda - runda play-off już zaliczana jest do LM. Hymn LM, mecze o tej samej godzinie i te sprawy, duże pieniądze (coś ponad 2mln Euro za grę w tej rundzie) plus 1 mln Euro za grupę Ligi Europy
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 01.08.2011 o godz. 23:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Czy ktoś wie coś na temat jutrzejszego treningu? Gdzie, o której ?
![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Zastanawiam sie co teraz tkwi w glowach pilkarzy Litexu?
Cos czuje ze oni nas ponowanie od razu zaatakują,bo tak naprawde nie maja nic do stracenia. Jesli strzela pierwsza bramke(odpukac) to potem moga isc na zywiol i szybko strzlic druga.Dla nas to bedzie zle ,bo musimy strzelic tez 2 zeby miec awans. Litex nie przywykl przegrywac,i nalezy przygotowac sie na wszystko. Duzy plus to to ze oni oklapną gdzies od 70 minuty i wtedy nalezy to wykorzystac. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Skrzydłowego w systemie 4-2-3-1 wysyłasz do krycia skrzydłowego drużyny przeciwnej a żeby było śmieszniej to asekuruję go boczny obrońca Przypominam tylko że ten niby skrzydłowy w systemie Maaskanta to nie to samo co boczny pomocnik u Kasperczaka. Bardziej jest napastnikiem niż pomocnikiem. Od tego są dwaj defensywni pomocnicy żeby pomagać bocznym obrońcom. Posiadają dużo lepszy odbiór i ogólne umiejętności w obronie. Dzięki nim też czwórka ofensywnych zawodników ma mniej zadań defensywnych i teoretycznie większą swobodę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Na nas najlepiej wyjsc wysokim pressingiem jak Podbeskidzie czy Rapid w sparingu - jak sie uda z tego wyjsc i skontrowac na poczatku to rywalizacja sie pewnie rozstrzygnie dla nas. Jak stracimy pierwsi bramke to raczej Litex pojdzie za ciosem - zespol Maaskanta nie ma pomyslu? charakteru? zeby odwracac losy rywalizacji gdy traci pierwszy bramke. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Dziwią mnie opinie, że gol dla nas i po meczu. A niby czemu? Gol dla nas nie zmienia nic w ich taktyce. I tak musza strzelić 2 bramki. Przy 2 naszych bramkach będę spokojnieszy. Jeden gol nieczego nie załatwia. Nie spodziewam się innego meczu jak zwykle. My cofnięci, oni atakują i obyśmy mieli farta.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
na nasze szczęście Litex to bardzo nieskuteczna drużyna,grają dobrze ale do pola karnego,potem brakuje zimnej krwi.W pierwszym meczu mieli 4-5 sytuacji bramkowych i z bólem jedną wykorzystali.Pewnie rzucą sie na nas jak wściekli a Melex z Małym ich dwa razy skontrują i będzie pozamiatane.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
W pucharach najważnieszy jest wynik,i dla mnie w środę liczy się awans, mam gdzieś w jakim zrobimy to stylu, ważne aby znaleść się w kolejnej rundzie. Na 100% zagramy defensywnie i będziemy szukać szczęścia z kontrataku.Jak ustawi presonalnie zespół Maaskant?Napewno jeśli będą zdrowi do składu wrócił Mały i Pareiko, i to bedzie duże dla nas wzmocnienie. Czyli tak jak mówiłem w bramce Pareiko, w obronie Lamey- Jaliens-Chavez-Paljić.Środek obrony wiadomo, na lewej obronie mam nadzieję ze zagra Dragan który jest równie słabym obrońcą jak Diaz, ale szybszym i zwrotniejszym i to może być atut który zaważy , że to właśnie on zagra od początku.Pomoc: dwójka defensywnych pomocników, Sobol-Wilk, jeśli Czarek nie bedzie zdrów to mam nadzieję że jego miejsce zajmie Jirsak, a nie Nunez bo ostatnio zagrał słabo, miał dużo strat, a w tym meczu nie możemy sobie na to pozwolić. Trójka ofensywna to Kirm-Maor-Mały a przed nimi w ataku zagra Genkov.Mimo , że ostatnio jego forma nie imponuje to myśle , że ma duży kredyt zaufania u Maaskanta i to on zagra od pierwszych minut a nie Biton.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport/10,67450,1...ie_wziela.html Przyszyli nogę Meliksonowi
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
To my musimy prowadzić grę i narzucić Litexowi warunki gry. Szybkie rozgrywanie piłki w środku pola, przede wszystkim na 1 -2 kontakty by oni biegali i szukanie prostopadłych piłek na Genkowa . To bardziej zastopuje Litex niż próba zamurowanie bramki Do takiej gry potrzebny jest Garguła (albo bardziej pobudzony Nunez) .. najlepiej po 45 minut bo partner Sobola będzie musiał zapierniczać w środę jak nikt ... tak naprawdę myślę że to będzie kluczowa pozycja w tym meczu. Taktyka polegająca na postawieniu 6 obrońców (z Wilkiem i Sobolem) nie powinna być zastosowana z dwóch powodów - zastosowaliśmy taka w Łoweczu i możecie pisać co chcecie .. gdyby nie szczęście przegralibyśmy tam .. - Wilk nie jest w 100% sprawny fizycznie a jego głównym walorem jest walka i bieganie przez 90 minut, P.S. W sukurs moim poglądom ruszył .... Trener Maskant cytuję: " Tak. Jak się przyjrzeć naszym bramkom, to padają one dzięki naciskowi na przeciwnika, a nie bronieniu się przed nim"
Ostatnio edytowane przez Grantar : 02.08.2011 o godz. 09:58.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Patrząc na ostatnie występy naszych lewych defensorów, to, na miejscu Roberta, przesunąłbym Lameya na lewą obronę, a na prawej postawił na Jovanovica. W środku, biorąc pod uwagę niedyspozycję Wilka, postawiłbym na Jirsaka. Nunezowi brakuje doświadczenia, a Garguła to gracz czysto ofensywny. Co do ataku to, patrząc na formę Genkova, warto przemyśleć zmienienie go na Bitona, lub przesunięcie Ilieva na szpicę i ustawienie Kirma na lewym skrzydle.
|
|
|
|
Guest
|
|
No i Pareiko oby był zdrowy i w formie. |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Faktycznie, zapomniałem o karze Ilieva. Występ Małego, wnioskując z wypowiedzi, uznałem za pewny. W takim razie na szpicy wybór ogranicza się do Bitona i Genkova, a w pomocy w grę wchodzą warianty:
- lewe skrzydło Kirm, Maor jako ofensywny środkowy (najbardziej prawdopodobny) - lewe skrzydło Maor, Garguła jako ofensywny środkowy Osobiście preferowałbym drugą opcję, ale Maaskant wyraźnie wierzy w szybki powrót Kirma do formy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
OBY NIE KIRM !!!! JEZDZIEC BEZ GLOWY !!!! mam nadzieje ze Wisla jak najszybciej rozwiaze z nim kontrakt bo gosc jest przedramat
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jovanović grał kiedykolwiek jako defensywny pomocnik ? Jak wszedł na wyjeździe z Litexem to super się pokazał jako "defensywny napastnik"
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
podobną rzecz co Ty napisałem o Kirmie w temacie o polityce transferowej to zostałem natychmiast zrugany przez tutejszych expertów
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.08.2011 o godz. 11:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Ja bym dał szansę Boguskiemu. Asysta niby nic wielkiego, ale nikt poza nim jej nie zanotował, a grał niecałe 10 minut. Jemu potrzebna jest gra. Jak grał więcej w sezonie to nie zawodził. Poza tym przy korzystnym wyniku warto trzymać na ławce kogoś młodego. Najbliżej podobno jest Brud. Tym bardziej, że Sobolewski-Wilk nie będą przez całą rundę naszą żelazną parą defensywnych pomocników. Skoro przedłużono z nim kontrakt to jakiś poziom musi prezentować. Chrapek podobno w tamtym sezonie MESY grał nieźle. Z tego co pamiętam to skrzydłowy. W jakiejś 80 minucie gdybyśmy prowadzili można go wprowadzić na boisko. W lidze w tej kolejce wystąpiło kilku młodych debiutantów i czy zaprezentowali się źle? Końcówki spotkań przy korzystnym wyniku to nie jest ogromne ryzyko. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|