|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
A nie może skomentować pracy trenera po swojemu ? Maaskant jest na tym forum "świętą krową" ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Nie, ale skoro oszczędza się dwóch kluczowych zawodników, to dlaczego nie tego najlepszego? Powód: Odpowiedź do TommyTSW.
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 30.07.2011 o godz. 22:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Żenująca jest ta drużyna. Zawsze narzekaliśmy na minimalizm i brak profesjonalizmu Polaków, mamy teraz jednego w składzie, a żenada trwa nadal.
Nie rozumiem jak można tak bronić? Może nie mamy genialnych zawodników ale do ....y nędzy nie może być tak, że w każdym meczu każdy przeciwnik potrafi siać popłoch i przez długie fragmenty nas zdominować. Szkolne błędy w ustawieniu, brak pressingu. To wszystko wina trenera i chyba należałoby wreszcie coś z tym zrobić. Genkow jest na razie tragiczny. Oby się wreszcie przełamał jak to było na wiosnę. W przeciwnym wypadku ława. ![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Nasze "wybitne" kluby nie graja co roku w LM (W tym roku jest duża okazja by w tej LM wreszcie zagrać dlatego wszystko powinno byc podporządkowane temu. Zmienników mamy więc po co ryzykować zdrowie najlepszego zawodnika (Jaliens, Sobolewski jakoś wolne dostali). Ale nie najllepiej co roku zdobywajmy sobie mistrza ( w tym składzie to pewnie i Skorża by mistrza zdobył ), grajmy sobie w 2 rundzie - skupiając się w tym czasie także na lidze no bo przecież przeciwnicy są tak silni że strat niezdążymy odrobić, kontuzji może nasi najlepsi zawodnicy niedostaną no bo przecież każdy będzie ozczędzał Nas bo mamy awansowac do LM, a no i liga nasza niejest ligą siłową.... a potem odpadajmy w 3 rundzie i tak co roku....![]()
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW
TYLKO WISŁA Anty Jude |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
W poprzedniej rundzie przełamanie Genkova nastąpiło po kilku meczach. Ten był w sumie czwartym, to może już w rewanżu z Litexem chłopak coś ustrzeli
![]() Sam dzisiejszy mecz to jakiś koszmar. Ale na razie powstrzymuje się od krytyki. Daje jeszcze czas trenerowi i chłopakom na "dotarcie się". Mimo wszystko wydawać się może, że bez Sobola ta drużyna sporo traci dosłownie i w przenośni... ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Melikson jest najważniejszą postacią w Wiśle. Nie gra Melikson - nie będzie sukcesów...
|
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Wiele osób pisze negatywnie o Wilku, ale tak na prawdę czego wy od niego oczekiwaliście? Jak na naszą ligę trzyma dobry poziom, a drugim Sobolem to on nigdy nie był i nie będzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
)- ale może przez chwilę podobne głosy się uciszą ...PS. i tak dla większości głównym kozłem ofiarnym jest Wilk ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Gdyby Melikson miał problem z fizyką na Litex to by nie zagrał, i nie chodzi o oszczędzanie przed kontuzją tylko kondycją a Sobol i Jaliens nie są grajkami pierwszej młodości. Tym tokiem myślenia to nie powinien zagrać Iliev bo mógł by dostać kontuzji i wypadł by z następnej rundy, nie mówię już o Chavezie czy Lameyu. Czemu nie piszesz co robił Chavez na boisku? Kto by za niego zagrał z Litexem? Bunoza? ![]() Nie wiem jak można wyjść na mecz z myślą, że zaraz dostanie ktoś kontuzję
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 30.07.2011 o godz. 23:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
To nie jest prawda. A właściwie jest to prawda tylko wtedy, gdy żaden z ofensywnych zawodników, którzy decydowali o mistrzostwie w tamtym roku (Kirm, Genkov, Małecki) nie jest w formie. Nasz główny problem, to w tej chwili słabość tej trójki, a także to, iż żaden z ich potencjalnych zmienników także nie jest jeszcze w optymalnej dyspozycji. Nawet Iliev.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Zaliczyliśmy lekki falstart ligowy, fizycznie dzisiaj słabo Wisła wyglądała - Czarek jak schodził z boiska to był skrajnie wyczerpany. Pokazali za to charakter i walczyli do końca o zmianę wyniku. No i Biton wykazał się sprytem, jaki powinien charakteryzować rasowego napastnika, łowcę goli.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Fajny mecz. Na początku byliśmy lepsi ale nic z tego nie wynikło, potem Widzew trochę pograł i udało im się strzelić. W końcówce słabo nam szło ale walczyli do końca i urwali remis. Oby tak dalej.
Gorące głowy które planują już mecze w półfinale LM >> Przepłyńcie bagry w te i z powrotem (temp. powietrza 23st C.) to wam trochę ciśnienie spadnie. Niech żyje WISŁA! ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Prawda jest taka, ze chcieliśmy wygrać ten mecz minimalnym wysiłkiem i zaangażowaniem. Być może gdyby Genkov wcisnął bramkę po podaniu Kirma to by się udało. Remis jest przy takiej grze sukcesem i trzeba się cieszyć z 1 punktu. Strata Meliksona byłaby wielkim osłabieniem ale nie ma co demonizować. Musimy być przygotowani na różne warianty a gra z Gargułą jakkolwiek krótka nie wyglądała źle. Mimo wszystko uważam, ze potrzebujemy w składzie wychowanków, którzy w meczach ligowych, pełnych zaszłości niezrozumiałych dla obcokrajowców a nawet dla części Polaków pozyskanych z innych drużyn, będą dawali z siebie 200% zaangażowania. Jeśli nie ma takich na zapleczu 1 drużyny to jest to nasza słabość. Ale aby to wiedzieć, ktoś z młodych musi dostać prawdziwą szansę, czyli zagrać co najmniej kilka spotkań w wymiarze większym niż 10-15 minut.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Po takim meczu nie ma co bronic zawodnikow. Co do Czarka Wilka to mozemy gadac i gadac ale z niewiadomoych przyczyn jest on kreowany na drugiego Sobola, Genkov gra jak gra i wszyscy czekaja az sie przelamie, mysle ze nie tedy droga..Mamy taki szeroki sklad i taki zawodnik powinien wiedziec, ze skoro sie nie sprawdza to czeka go lawka.
Czego by nie pisac o poszczegolnych zawodnikach i tak naszym glownym problemem jest ustawienie druzyny, organizacja gry, nie mowiac juz o wymiennosci pozycji, jak juz wiele osob zauwazylo, w pewnym momencie nie ma u nas do kogo pilki zagrac. Chcialbym, zeby ktos mi odpowiedzial na pytanie "Czemu rzuty rozne zawsze gramy na krotko Jeszcze bym poczekal z krytycznymi uwagami na temat Maaskanta, mam nadzieje ze wyciagnie odpowiednie wnioski.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Piłka momentami chodzi aż miło. Momentami, ale mimo to widać było różnicę klas w grze Wisły i Widzewa. Zremisowaliśmy ale mnie to jakoś specjalie nie martwi. Co najwyżej to ewidentny brak formy Genkova, przy czym Biton wygląda na takiego co spokojnie może go zastąpić. Tak więc aż tak wielkiego niepokoju nie ma. Co do reszty formacji. Wiadomym było,że obrona jest naszą największą bolączką,że Chavez jest dobry ale na naszą ligę, Bunoza nawet na nią nie jest w sam raz, no i w rezultacie wygląda to jak wygląda. Boisko szybko zweryfikowało obawy co niektórych. A lepiej pewnie nie będzie,tak więc radze się przyzwyczaić. In plus to Jovanic, pokazał się z dobrej strony. No i Biton,który pokazał,że walczyli do końca i nie odpuszczali, wbrew temu co niektórzy starają się tu zasugerować.
Są mecze ważne i ważniejsze. Ten wczorajszy należał do tej drugiej kategorii. Ważniejsze jest spotkanie z Litexem,bo zakończony pozytywnie w dwu meczu daje nam grę w LE. Coś o czym od kilku lat mogliśmy tylko marzyć. Nie ma co narzekać, zagraliśmy na luzie bez napinki, zazwyczaj takie podejście dawało 3 pkt, dziś tylko jeden. Ale nie dało się inaczej jak w podświadomości jest tak ważny mecz. Mimo,że Litex się rosprzedaje, ale lepiej mieć się na baczności. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie chce nic mowic ale to byl juz 4 slaby mecz Wisly w tym sezonie i dzieki Bogu znowu dopisalo nam szczescie, ale dla niektorych widze, ze wszystko jest w porzadku
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeden chce grać samymi rezerwami bez podstawowych graczy no bo puchary, drugi natomiast wszystko wygrywać w mega zajebistym stylu.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 31.07.2011 o godz. 10:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
iliev nie zagra wielki znawco
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Potrzeba nam napastnika pokroju Franka lub Żurawskiego który albo jest szybki albo piłka znajduje go w Polu karnym
Genkow w zasadzie jest nie widoczny i to nie jest 1 raz ..... Bez tego nie zwojujemy za wiele na 2 frontach pucharowym i ligowym !!!. Na razie zaryzykował bym Bitona od początku z Litexem bo zasługuje na szansę . Nie wiem na jakiej zasadzie Jovanic pokazał się z dobrej strony raczej poprzeczka pokazała . Jest cholernie niski jak na bramkarza , słabo zbudowany . Nie jest tak pewnym punktem jak doświadczony Pareiko ... ![]()
Borinho
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Hmm ale wspaniale porownanie ale wydaje mi sie, ze z takim Skonto Ryga czy nawet Widzewem Wisła powinna wygladac jak Barcelona. Wiadomo, ze wszyscy tutaj chca jak najlepiej dla Wisly i trzeba umiec na to spojrzec obiektywnym okiem;/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Myślisz że grojki mają procesory w głowach i nie wpływa na nich chociażby taki mecz z Litexem? Ty byś myślał o jakimś meczu z Widzewem mając za kilka dni najważniejszy mecz tego i ubiegłego roku ?Sam pewnie wyczekujesz rewanżu z Litexem a grajki myślisz traktują to jak wypad do galerii na zakupy? Trudno się koncentrować na jednym, myśląc o czymś innym, najlepiej stać z boku i oceniać. Jesteśmy krok od tego, by w jakimś stopniu ponieść satysfakcje wywalczonego tytułu i nie mówię tu o LM, oczywiście paradoksalnie dochodzi do kontuzji i złych ruchów ze strony trenera (życie) ale nie brakuje łbów które dopiero po meczu dochodzą do wniosku że są mądrzejsi od niego. Gdyby stricte koncentrowali się na meczu z Widzewem to by ich dupą zjedli co najmniej jak Lech Łks. To tak jak postawić 100 zł na Żydów a po meczu pitolić że mogłem postawić 100000 na Koronę, dziecinada połączona z błazenadą tak w krótkim zdaniu można określić wasze gdybanie. W jakiej nie są formię wierze że mają ambicje i nie dadzą się wyruchać z Litexem, jeśli ich przejdą mają mój kredyt zaufania, no ale wiadomo malkontenci zawsze w formie i nigdy go nie tracą z nich piłkarze powinni brać przykład W porównaniu do ostatnich lat to i tak wygląda to ciekawie i obiecująco, a wy płaczecie bo chcecie od kopa wszystko co najlepsze..jak małe dzieci Jak już chcecie być tacy konsekwentni to może lepiej żeby Wisła nie grała w tej LM bo jest taka słaba ? No chyba że chcecie ją na ostatnim miejscu bez punktów stosunkiem goli 2-32?
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 31.07.2011 o godz. 11:13.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
A ja uważam że wynik i styl meczu z widzewem był nam potrzebny. By drużyna się nie podjarała za bardzo że słabą grą ograli LiteX teraz przynajmniej mam taką nadzieję że będą gryźli murawę a niewypuszczą awansu do dalszej fazy z ręki.
Liczę na powrót Małego bo on patrząc z boku na dwa poprzednie mecze wejdzie do gry ze sportową złością to jest taki pozytywny harpagan i na niego liczę. Co do podnoszonej tak szumnie kontuzji Maora gdyby było coś na rzeczy to trener by to poruszył w podsumowaniu meczu ale nie powiedział więc nie siejmy zamieszania bo nie ma o co. |
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
W zasadzie pasowałoby przemilczeć.
Przez pełne 90 min bezustanne i bezproduktywne próby przepychania piłki przez środek boiska,w okolicach pola karnego zachowania juniorskie naszych potencjalnych gwiazd. Ogólnie masakra. Odnoszę wrażenie że faceci są zajechani fizycznie. Jeśli to miała być mistyfikacja przed rewanżem z Łoweczem to przyznaje,udała się w 1906 %. Chciałbym się mylić ale obawiam się jednak,że w środę Bułgarzy wybiją nam gre w piłkę z głowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Powiem wam jedna stara bukmacherska zasade. Nigdy nie obstawiaj drużyn, które grały w pucharach w tygodniu.
I to sie tyczy Realu, Arsenalu,Barcelony jak i też Wisły. Także nie przeżywajcie tak bardzo ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
moim zdaniem przegrana meczu to wystawienie 2 def pomocnikow (jeśli można nazwać tak Nunieza) , chodź tak zagrał..
Na słaby widzew powinniśmy grać 2 OFENSYWNYMI piłkarzami , i jest mu troche głupio że Maaskant zrobił taki błąd ! |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
O meczu za dużo dobrego powiedzieć nie można. Biton na +, Garguła też + próbował gry kombinacyjnej, formacje defensywne żenada. Zmiany dziwne, późne, jak przegrywamy to trza drugiego napastnika a nie na wymianę, ściągamy jedynego gracza, który walczy. Mam wielkie obawy odnośnie nie tyle meczu z Liteksem (dzięki zaliczce) ale przyszłego wyjazdu na Polonie. Dla Wojciechowskiego to będzie najważniejszy mecz w tej rundzie, dorzuci im extra bonusy i z taką grą jak teraz to nam zrobią z dupy sito... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Mnie się mecz podobał. Pierwsza kolejka, grana na wyjeździe, z nie-byle-kim (bo nie jest to jakiś ŁKS do bicia), więc Wisła spokojnie czekała. Mnie ten minimalizm nie raził. Jedyne co mi przeszkadzało to niecelne podania. Nawet przy taktyce na wyczekanie i przy średnim nakładzie sił, piłkarze powinni celnie do siebie podawać. To jest piłkarskie abecadło. Rozumiem spokojną grę, ale taka gra nie może usypiać zawodników i powodować takie proste błędy.
Potrafię znaleźć przyczynę takiego obrazu gry Wisły, choć nie wiem, czy jest ona trafna. Przed nami najważniejszy mecz w drodze do LM, więc Maaskant postanowił oszczędzać zawodników. A nuż w wirze walki na 100% ktoś odniósłby kontuzję i co wtedy? Ja tu widzę pewną mądrość trenera. Nie narobić się w nadmiarze, a wywieźć dobry wynik. Mogło być zwycięstwo po jakiejś kontrze, gdyby zawodnicy wykonali założenia, a przy tym wykazali się doświadczeniem i indywidualną mądrością i koncentracją. Wpadł tylko remis (nie ma przecież tragedii), bo właśnie ten koncentracji zabrakło. Może było to celowe działanie trenera i jego mądrość. Bo w tej chwili mamy mecz ważniejszy niż ten z Widzewem. Gdyby Wisła poszła się bić z Widzewem i ktokolwiek odniósłby kontuzję wykluczającą go z gry z Liteksem, wtedy moglibyśmy zarzucić trenerowi głupotę. Ja jestem zadowolony, czekamy tylko na Liteks! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przypominam, że forum nie jest miejscem, w którym urządza się zabawy "w doskonale poinformowanych" i zwodzi czytelników nieprawdziwymi i niepotwierdzonymi informacjami.
Osoby robiące to będą ponosiły przewidziane w regulaminie konsekwencje. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Przed meczem typowałem remis ( w wypowiedziach ) więc nie czuję się zaskoczony tym wynikiem . z tego co mnie cieszy po meczu to fakt że Maaskant korzysta z szerokiej kadry za Kasperczaka było momenty że mieliśmy równie wyrównany skład , z którego trener wogóle nie korzystał . Teraz mamy 24 zawodników w kadrze , z czego w 4 spotkaniach swoje "5 minut " dostało 21 zawodników! Niezmiernie mnie cieszy takie podejście trenera do piłkarzy . Obiecywał że każdy dostanie swoją szanse i mniejszym lub większym stopniu prawie każdy ją dostał . A mamy dopiero 1 kolejke ekstraklasy . przed meczem z Litexem nie mam obaw , bo wyjdzie na to spotkanie w połowie inna jedenastka niz na Widzew zagra Małecki , Pareiko , Sobolewski , Jaliens , Diaz których zabrakło w Łodzi . Być może od początku zobaczymy Bitona który ma dobre wejście do zespołu . Z Litexem zagramy na 100% możliwości i koncentracji . |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|