The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2011, 19:53
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Chavez przy Bunozie gra padake. Nie mówiąc o poziomie Bunozy więc jaki problem?
Pisałem na drugim forum, że tylko obrona Jovanovic, Jaliens, Chavez, Nunez może coś pograć sensownego to zostałem zjechany
Trzeba kogoś ściągnąć na lewą obronę.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 30.07.2011 o godz. 20:07.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.07.2011, 19:53
Czarek Wilk - Co grał ten zawodnik? Dno, dna mułu na dnie.
'Niuniek' - Kilka strat (w tym z powodu braku czytania gry przez Wilka), widać, że nie jest zawodnikiem środka pola.

Reszta grała na poziomie, który nie walił tak negatywnie po gałach, jak wyżej wymienieni. Początek sezonu, forma dopiero w budowie, dramatu nie ma. Chłopaki chcieli, ale nie mieli szybkości. Iliev z Meleksem zbyt często się szukają.

Cieszy remis, gra mniej. W środę muszą wygrać.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 30.07.2011, 19:55
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Melikson nic specjalnego w tzm meczu nie pokazał, szarpał, dryblował ale za wiele to z tego nie wychodziło. Nie nie jestem zadowolony z remisu i nie o wyniku pisałem tylko o zmianie która moim zdaniem była dobra
Tak to czemu w momencie zmiany nie wygrywaliśmy 8:0, przecież mieliśmy ok 70 min
Dlatego, że graliśmy w 9 - Kirma i Genkova nie liczę. A wejście za Garguły i Bitona wniosło sporo ożywienia i z Meliksonem mogliby więcej zdziałać.

Czyli według Ciebie Melikson wniósł mniej w tym meczu niż Kirm? Bo uważasz, że zmana była dobra.

Cytat:
Mijasz się z prawdą. Melikson zszedł, gdy było 0-0. I chyba nie tak trudno domyśleć się powodów zmiany - miał zagrać do ~70 min. i zejść, a że się do tej pory nie udało zamienić jego obecności na boisku na prowadzenie...
No dobra był remis. Super rezultat. Mam nadzieję, że nie było takiego pomysłu na ten mecz jak napisałeś. Czyli po trzech meczach w pucharach Melikson nie ma sił zagrać 90 minut co trzy dni? Rozumiem, że w trakcie sezonu daje się odpocząć niektórym piłkarzom, ale błagam nie na początku.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.07.2011, 19:59
Melikson zszedłby z boiska bez względu na wynik, czy byśmy dostawali 2:0, 3:0, wygrywali. Zapominacie, że mamy ważny mecz przed sobą. Decyzja o zmianie słuszna.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.07.2011, 20:00
Nunez był wystawiony ewidentnie jako defensywny pomocnik, ta rola mu nie leży. Bardziej z przodu musi być ustawiany. Zdecydowanie lepiej to wyglądało gdy od 80 min wyszliśmy wyżej.

Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.07.2011, 20:05
Ten mecz miał tak wyglądać . Zero z tyłu i nie zmęczyć się przed rewanżem z Litexem. Odrobim te 2 punkty jak tylko przejdziemy Litex
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.07.2011, 20:05
Nie ma co ukrywać , każdy się chyba zgodzi że był to bardzo słaby mecz w naszym wykonaniu . Katastrofalny mecz w defensywie , w ofensywie brakowało błysku i prostych środków .
Z jednej strony nie można usprawiedliwiać piłkarzy , bo grali mecz o mistrzostwo Polski . W dodatku kilku piłkarzy dostało pierwszy raz w tym sezonie szanse do gry , z drugiej strony osobiście ( podkreślam ) wolę dzisiaj wystawic rezerwowy skład i tylko zremisować z Widzewem , niż zagrać va banque i spowodować 'oddychanie rękawami " w końcówce meczu z Litexem najważniejszych graczy .

Wg mnie z dzisiejszego "pierwszego składu " na mecz z Litexem powinno wyjść 4 piłkarzy ( Lamey , Chavez , Wilk , Melikson , ew jeszcze Kirm ( od biedy) ) . Obraz gdy będzie diametralnie inny i oby zwycięzki .

Subiektywce oceny poszczególnych piłkarzy :

Jovanic - 7- zagrał pewniej niż w poprzednim spotkaniu , raz uratował nas przed stratą bramki . Przy bramce nie ma co go winić , bo gdzie w tej sytuacji byli obrońcy ?
Lamey - 5- jeden z lepszych na boisku . Wyróżniał się tym że nie notował tyle strat co inni i wygrywał większość pojedynków z graczami Widzewa . W ataku mało wykorzystywany .
Chavez - 4 . Niestety niska ocena . Dwie bramki powinni byc na jego koncie ( gdyby nie wybicie Nuneza ) . Przy golu nikogo nie krył , będąc najbliżej Oziębały .
Bunoza - 4 - pierwszy mecz od dawna , niestety to po jego głupiom faulu został podyktowany decydujący rzut wolny dla Widzewa .
Paljic - 4 - nie wyróżniał się na tle kolegów , poza tym że lepiej pokazywał się na skrzydle , niż skrzydłowy Kirm..
Wilk - 2 - KATASTROFALNY MECZ . Zantował więcej strat niż dwóch środkowych Widzewa razem wzietych
Nunez - 4 , wydaje się że nie gra na swojej pozycji . Miał dużo strat , ale chociaz posiada dobrą szybkość i uratował nas przed porażką . W ofensywie za bardzo indywidualnie.
Melikson - 6 - pierwszą połowę miał na swoim poziomie , w drugiej był już za bardzo zmęczony . Moim zdaniem niepotrzebnie wyszedł w 1 składzie
Iliev - 4 - o wielle więcej się po nim spodziewałem , rozczarował
Kirm - 3 - na razie to cień Kirma z poprzedniego sezonu
Genkov - 2 - kolejny który zawodzi . bez komentarza
Garguła - 5 - średnia zmiana , jednak próbował zagrań kombinacyjnych , starał się wygrywac pojedynki
Boguski - 5 - zaliczył asyste i za to należy go rozliczyc
Biton - 7 - chyba nie tylko dla mnie pokazał więcej niz Genkow w ostatnich 4 spotkaniach..
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.07.2011, 20:07
1-10:
Lamey - 6
Chavez - 5
Bunoza - 4
Palic - 4
Kirm - 1
Nunez - 3
Wilk - 2
Melikson - 5
Iliev - 4
Genkov - 1
Garguła- 5
Biton - 8
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 30.07.2011, 20:07
rabi86 napisał(a):Wyświetl post
Dlatego, że graliśmy w 9 - Kirma i Genkova nie liczę. A wejście za Garguły i Bitona wniosło sporo ożywienia i z Meliksonem mogliby więcej zdziałać.

Czyli według Ciebie Melikson wniósł mniej w tym meczu niż Kirm? Bo uważasz, że zmana była dobra.

.
Nie, Kirm nie grał lepiej.Ale obraz gry i skuteczność napastników w dużej mierze zależą od środka pola który powinien rozgrywać piłkę, Meliksonowi to nie wychodziło, ile zagrał/próbował zagrać piłek prostopadłych w tym meczu wiele jego podań bylo niedokładnych. Trener wykonał naturalną zmianę środkowy pomocnik za środkowego pomocnika i moim zdaniem dobrze zrobił.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Stary 30.07.2011, 20:08
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co ukrywać , każdy się chyba zgodzi że był to bardzo słaby mecz w naszym wykonaniu . Katastrofalny mecz w defensywie , w ofensywie brakowało błysku i prostych środków .
Z jednej strony nie można usprawiedliwiać piłkarzy , bo grali mecz o mistrzostwo Polski . W dodatku kilku piłkarzy dostało pierwszy raz w tym sezonie szanse do gry , z drugiej strony osobiście ( podkreślam ) wolę dzisiaj wystawic rezerwowy skład i tylko zremisować z Widzewem , niż zagrać va banque i spowodować 'oddychanie rękawami " w końcówce meczu z Litexem najważniejszych graczy .

Wg mnie z dzisiejszego "pierwszego składu " na mecz z Litexem powinno wyjść 4 piłkarzy ( Lamey , Chavez , Wilk , Melikson , ew jeszcze Kirm ( od biedy) ) . Obraz gdy będzie diametralnie inny i oby zwycięzki .

Subiektywce oceny poszczególnych piłkarzy :

Jovanic - 7- zagrał pewniej niż w poprzednim spotkaniu , raz uratował nas przed stratą bramki . Przy bramce nie ma co go winić , bo gdzie w tej sytuacji byli obrońcy ?
Lamey - 5- jeden z lepszych na boisku . Wyróżniał się tym że nie notował tyle strat co inni i wygrywał większość pojedynków z graczami Widzewa . W ataku mało wykorzystywany .
Chavez - 4 . Niestety niska ocena . Dwie bramki powinni byc na jego koncie ( gdyby nie wybicie Nuneza ) . Przy golu nikogo nie krył , będąc najbliżej Oziębały .
Bunoza - 4 - pierwszy mecz od dawna , niestety to po jego głupiom faulu został podyktowany decydujący rzut wolny dla Widzewa .
Paljic - 4 - nie wyróżniał się na tle kolegów , poza tym że lepiej pokazywał się na skrzydle , niż skrzydłowy Kirm..
Wilk - 2 - KATASTROFALNY MECZ . Zantował więcej strat niż dwóch środkowych Widzewa razem wzietych
Nunez - 4 , wydaje się że nie gra na swojej pozycji . Miał dużo strat , ale chociaz posiada dobrą szybkość i uratował nas przed porażką . W ofensywie za bardzo indywidualnie.
Melikson - 6 - pierwszą połowę miał na swoim poziomie , w drugiej był już za bardzo zmęczony . Moim zdaniem niepotrzebnie wyszedł w 1 składzie
Iliev - 4 - o wielle więcej się po nim spodziewałem , rozczarował
Kirm - 3 - na razie to cień Kirma z poprzedniego sezonu
Genkov - 2 - kolejny który zawodzi . bez komentarza
Garguła - 5 - średnia zmiana , jednak próbował zagrań kombinacyjnych , starał się wygrywac pojedynki
Boguski - 5 - zaliczył asyste i za to należy go rozliczyc
Biton - 7 - chyba nie tylko dla mnie pokazał więcej niz Genkow w ostatnich 4 spotkaniach..
Jovanić 7 (o 1 więcej od najlepszego Maora ) za brak żadnej dobrej interwencji ? Chyba sobie jaja robisz.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.07.2011, 20:10
Genkov dla mnie powinien dostać ostatnią szanse z Litexem i ława w kolejnym meczu (może to podziała mobilizująco)
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Stary 30.07.2011, 20:11
Bardzo slabo, zero pomyslu na gre.Litex moze fuksem przejdziemy, ale daleko z taka gra nie zajedziemy.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.07.2011, 20:16
Na szybko, to co widziałem na żywo.
Bunoza - nigdy więcej.
Chavez - nie umie grać w piłkę, umie tylko przeszkadzać innym.
Nunez - pół roku zanim okrzepnie.
Wilk - to nie Sobolewski.
Ten kwartet konstruował wszystkie ataki Widzewa!

Dlaczego trener wystawia Genkowa, który znowu jest bez formy?
Dlaczego trener wystawia Meliksona, który nie dość, że przemęczony, to zaczyna się opierdalać?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.07.2011, 20:18
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Jovanić 7 (o 1 więcej od najlepszego Maora ) za brak żadnej dobrej interwencji ? Chyba sobie jaja robisz.
faktycznie powinienem dać 6 , ale o ile lepiej mógł zagrać Jovanic , a o ile lepiej Melikson ?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.07.2011, 20:19
Nie wiem czy ktoś zauważył, ale to Kirm stracił krycie przy golu Widzewa.
Uważam podobnie jak Ty, że Milan zasłużył na niższą notę, jednakże nie zgodzę się co do jego interwencji. Przypominam sobie co najmniej 3 dobre.
Ostatnio edytowane przez filemon : 30.07.2011 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 30.07.2011, 20:21
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Ten mecz miał tak wyglądać . Zero z tyłu i nie zmęczyć się przed rewanżem z Litexem. Odrobim te 2 punkty jak tylko przejdziemy Litex
Amica też tak myślała w zeszłym roku.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Stary 30.07.2011, 20:23
Karherop napisał(a):Wyświetl post
faktycznie powinienem dać 6 , ale o ile lepiej mógł zagrać Jovanic , a o ile lepiej Melikson ?
No jeśli popatrzeć na potencjał to tak, Jovanić wbił się pewnie na wyżyny swoich mozliwości Najbardziej mnie rozwalił w sytuacji kiedy Palić wycofał piłke do tyłu, a ten ją złapał, byłem pewny, że sędzie podyktuje wolnego, ale na szczęście tego nie zrobil.. Albo strzał z wolnego Dudu praktycznie w środke bramki, a pilka zamiast odbić się od jego rekawicy na nasze szczęsćie odbiła się od poprzeczki a nie wpadła mu za kołnierz.. Szczerze mówiąc, wolałbym, żeby grał młody wychowanek, któremu nie doświadczenie można by wybaczyć, ale nie gościowi który kosztował koło miliona złotych ..
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.07.2011, 20:34
Brak nam świeżości. Gramy na ołowianych nogach. Gdy gryziemy trawę - jak w Łoweczu - to jeszcze jako tako wygląda. Dzisiaj determinacja w naszych obudziła się po stracie bramki. Wolny z tylnej części ciała, ale krycie beznadziejne. Wydaje się, że niedługo powinniśmy odzyskać tę szybkość startową, bo inaczej będzie kiepsko. Wyglądamy jakby nam prąd odłączyli. Zero startu do piłki (nie dotyczy Meliksona). Chavez i Wilk rozkojarzeni zupełnie. Masa niecelnych podań. A mimo to trudno powiedzieć żeby Widzew był lepszy. Fajnie, że Biton tę bramkę wcisnął, fajnie, że po stracie gola walczyli i cisnęli na ile dali radę. Nie można - na szczęście - odmówić im chęci walki. Szkoda, że dopiero po stracie bramki.
Indywidualne oceny: Jovanic - lepiej, spokojniej niż poprzednio, nawet do strzału z wolnego wystartował, Lamey - przyzwoicie, Chavez - chyba był gdzieś indziej myślami, dużo błędów, Bunoza - starał się, wygrywał główki, jeszcze nie jest w najlepszej formie, Paljic - jakoś tak bez nerwu, bez przekonania, w ataku z reguły kiepskie podania. Wilk - bez Sobola nie ten człowiek, Nunez - chodził w tę i wewtę, starał się, cudów nie robi (ale wszyscy nasi jacyś tacy niezborni), Iliev - gorzej, zdecydowanie gorzej niż w meczu z Litexem, Kirm - powoli odżywa, gdyby Genkov odżył zaliczyłby pierwszą asystę, Melikson - dużo błędnych decyzji, czasami kiepskie kiwki, ale i tak najlepszy z naszych graczy. Genkov zaczyna się odnajdywać, w meczu z Bułgarami go nie było, tutaj się parę razy pokazał, kiepsko się pokazał ale pokazał - znaczy się odżywa!
Rezerwowi wnieśli sporo ożywienia! Garguła trochę pobiegał, Biton i Boguski też, żaden nie zachwycił ale dzięki nim wyrównaliśmy.
Jeśli prędkość startowa przyjdzie, to bedziemy grać fajnie i efektownie. Oby nie przyszła za późno.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.07.2011, 20:36
No jeśli popatrzeć na potencjał to tak, Jovanić wbił się pewnie na wyżyny swoich mozliwości Najbardziej mnie rozwalił w sytuacji kiedy Palić wycofał piłke do tyłu, a ten ją złapał, byłem pewny, że sędzie podyktuje wolnego, ale na szczęście tego nie zrobil.. Albo strzał z wolnego Dudu praktycznie w środke bramki, a pilka zamiast odbić się od jego rekawicy na nasze szczęsćie odbiła się od poprzeczki a nie wpadła mu za kołnierz.. Szczerze mówiąc, wolałbym, żeby grał młody wychowanek, któremu nie doświadczenie można by wybaczyć, ale nie gościowi który kosztował koło miliona złotych ..

wszystkie twoje posty o Jovaniciu to brednie. Przy strzale z wolnego on ja odbił na poprzeczke, wiec uratowal nas przed bramką. Jak Palic wycofał piłke, to wcale jej nie wycofał, tylko zostala tam skierowana przez przypadek i oczywiste bylo ze mogl to zlapac. Wg mnie grał dobrze, przy bramke nie mial zadnych szans, i tak ze obronil pierwszy strzał to dobrze.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.07.2011, 20:41
nie Palic tylko Paljic!

Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Stary 30.07.2011, 20:41
Fuks napisał(a):Wyświetl post
wszystkie twoje posty o Jovaniciu to brednie. Przy strzale z wolnego on ja odbił na poprzeczke, wiec uratowal nas przed bramką. Jak Palic wycofał piłke, to wcale jej nie wycofał, tylko zostala tam skierowana przez przypadek i oczywiste bylo ze mogl to zlapac. Wg mnie grał dobrze, przy bramke nie mial zadnych szans, i tak ze obronil pierwszy strzał to dobrze.
To nie wiem gdzie to to oglądałeś, że zauważyłeś tam podbicie. Jesli już to go "musnęła".

PS. A palić to można w piecu
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 30.07.2011, 20:54
Powiedzcie mi jedno, bo sam nie umiem znaleźć odpowiedzi na to pytanie: czemu nie można było zagrać pierwszych np. 20 minut tak jak fragmentu po stracie gola? Wyjść na pełnej kur..., strzelić dwie bramki i sobie pykać na spokojnie. A my jedziemy na Widzew, osłabiony zespół z anonimowym trenerem i gramy defensywnie. To z kim grać ofensywnie? Z Barceloną na wyjeździe? Zagrać od początku 4-4-2, ryzykując nawet utratę bramki, ale lepiej stracić w 15 minucie niż w 80. Zagrać ofensywnie, bo to ofensywni zawodnicy są naszą siłą. Gramy kolejny mecz asekurancko, jedziemy na farcie, oglądać się tego nie da i dziwimy się, że później tylko fuksiarski remis.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 30.07.2011, 21:04
Zawiedli wszyscy...może tradycyjnie z wyjątkiem Meliksona i Bitona. Niestety widziałem u naszych zagubienie, brak motywacji. W aspekcie tego, że był to pierwszy mecz ligowy to bardzo niepokojące. Nikogo nie może tłumaczyć fakt, że gramy co kilka dni i walczymy równolegle z ligą o LM. Mamy szeroką kadrę, dążymy do zawodowstwa i gra nawet co 3 dni powinna być standardem.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.07.2011, 21:06
To nie wiem gdzie to to oglądałeś, że zauważyłeś tam podbicie. Jesli już to go "musnęła".

Był rożny? był, więc dotknął, nikt nie protestował tym bardziej Jovanic.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 30.07.2011, 21:29
Kilka uwag.
Mecz oglądałem spokojnie, bez nerwów. Raczej było jasne że nie przegramy (choć było blisko).
Wisła kontrolowała spotkanie, Widzew co mógł zrobić to tylko ze stałych fragmentów gry ... i zrobił.
Byłem ciekaw gry w zmienionym składzie i to spotkanie było bardzo, bardzo pouczające. Hmmm, może oto chodziło Maskaantowi?
1) Nunez jest niezgrany z zespołem. Albo zespół z Nunezem... generalnie mial sporo strat, ale spowodowanych głównie tym że koledzy nie wystawiali nóg do piłki, tylko czekali aż się do nich dotoczy. Może być lepiej.
2) Wilk bez Sobola ginie...
3) Lamey zagrał kolejne dobre spotkanie. Gdzie te płaczki po Cikosie?
4) Jovanić, to nasz drugi bramkarz i to się raczej nie zmieni.
5) Dobrze za to że mamy drugiego napastnika. Może niedługo zostanie pierwszym?

Tyle. Czekam teraz na środę. To na pewno będzie inny mecz.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.07.2011, 21:43

Zauwazylem na powtorce. Rzut rożny tez byl i jakos nikt nie protestowal. A co do PS. to przegladnij swoj post ktory wczesniej cytowałem. Napisałem tak specjalnie, bo ty popełniłes własnie taki durny błąd. nastepnym razem jak komus bedziesz chcial cos wypomniec to sie dwa razy zastanow.

Co do meczu, oprocz tego ze przeszlismy całkiem obok niego, to nadal jak w meczu z Liteksem denerwują mnie te stale fragmenty. Co do jest do jasnej cholery, ze wiekszosc gramy krótko, zamiast walic centry w pole karne? Jest Genkow, Bunoza, zawsze moze komus spasc na noge..
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 30.07.2011, 21:49
nie zapominajcie, że współwinnym rzutu wolnego po którym padł gol, oprócz Bunozy jest także Jovanić, który nieudolnie wykopał piłkę...

jest to sympatyczny piłkarz, ale lepiej ogrywać Filipa w bramce ...
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.07.2011, 22:06
A co do straconej brami to miałem wrażenie że to Chavez odpuścił krycie.

Bunoza krył napastnika, Lamey poszedł za zamykającym akcję przy długim słupku. Między nimi był Chavez który stał jak wryty czy też zdublował Lamey'a i zostawił przed Jovanicem nie krytego Widzewiaka.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 30.07.2011, 22:26
"Wydawało się, że mamy mecz pod kontrolą i w pierwszej, i w drugiej połowie. Zdarzył się nieszczęsny stały fragment gry, kiedy zabrakło nam konsekwencji, czyli panowania od początku do końca nad tym, co się będzie działo. Zdrzemnęliśmy się i padła bramka dla rywali. Później staraliśmy się gonić wynik."

C. Wilk.

Specjalnie wytłuściłem fragment który obrazuje ocenę spotkania przez naszego wybitnie defensywnego pomocnika.

Jakaś folozofia dramatu. Mam nadzieje ze chociaż napastnicy jak wychodzą na murawę to przy 0:0 myślą o tym ze są 2pkt do tyłu i kombinuja jak wyjść na swoje.

A może to ja jestem dziwny z tym mysleniem? Nigdy nie grałem w piłkę profesjonalnie.

P.S.
Bede na koniec sarkastyczny: mentalnie Panowie wychodzą na mecz panować od początku do końca nad sytuacją licząc iż bramkę strzeli się 'przy okazji kontroli sytuacji'. A i zapomniałem. Zdarza się 'drzemać' podczas meczu gdy kontrola przy stanie 0:0 idzie poprawnie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.07.2011, 22:27
1986 napisał(a):Wyświetl post
, żartujesz sobie czy piszesz poważnie. Cel mamy na dzień dzisiejszy tylko jeden, awans do Ligi Mistrzów wszystko inne idzie na drugi plan. Na chwile obecną Melikson jest naszą główną postacią dlatego powinno sie go oszczędzać na mało ważne mecze jak liga, tym bardziej że podobno mamy tak wyrównaną kadrę że spokojnie można go zastąpić.
To może najlepiej niech w ogóle nie trenuje bo tam też może dostać kontuzji i najlepiej postawić straże przed jego mieszkaniem żeby przypadkiem nie wyszedł i wpadł pod jakiś samochód.
'Mało ważne mecze jak liga' - - na prawdę dobre - właśnie przez takie mało ważne mecze, dziś gramy o LM - popatrz sobie na liderów Barcy czy Realu - też nie grają w lidze bo jest LM?

tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Sorki , że się wtrącę, ale uważasz inaczej? Maaskant oszczędza kapitana (Sobola), ostoję defensywy (Jaliensa), to dlaczego nie najlepszego zawodnika?
Sory ale akurat Jaliens jest uważany przez większość forum za największy niewypał
Zawodników się oszczędza kiedy wymagają oszczędzania - najpewniej Maor był w pełni sił i dlatego zagrał - Parejko i Mały nie byli więc nie zagrali - Sobol ma swoje lata, do tego trener nie chciał grać dwoma DM a Bunozę chciał sprawdzić.Tak to najpewniej było
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 30.07.2011 o godz. 22:35.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów