The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2011, 17:33
Hanys napisał(a):Wyświetl post
Możdżeń jest dorby.. .ale nie rozumiem jak u nich taki pinokio jak WIlk może grać a Kiełb siedzi na ławie
Arboleda to też straszne drewno i ogólnie bardzo słaby obrońca.
sam jesteś drewno...
obiektywnie to obok Chaveza to najlepszy stoper w Polsce.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.07.2011, 17:34
4 Kowalskich w obronie ŁKS-u i zero pomocników
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 29.07.2011, 17:35
palikot napisał(a):Wyświetl post
sam jesteś drewno...
obiektywnie to obok Chaveza to najlepszy stoper w Polsce.
Tylko dlatego że inni to jeszcze większe drewna... jeszcze Jaliens jest lepszy od Arboledy.

Teraz Lech zaczał dobrze grac bo ŁKS nie ciśnie.,. ale jak się Lecha przyciśnie to grają jak Polonia Bytom.
Ostatnio edytowane przez Hanys : 29.07.2011 o godz. 17:38.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.07.2011, 17:41
Są takie mecze, które po prostu się komuś ładnie układają. W zasadzie mecz się dopiero rozkręcał, a tu 3 bramki i pozamiatane.

Ciężko jednak wypowiadać się cokolwiek o formie Amiki. Może mieli założenia, żeby dać się wyszumieć ełkaesiakom w pierwszych minutach. W każdym razie ciężko oczekiwać, że co mecz będą mieli 100% skuteczność i bramki dla nich będą padać na początku meczu.

Z drugiej strony trudno też cokolwiek powiedzieć o ŁKSie. Dostali tęgiego strzała na początek rozgrywek, ale jak będą grać jeszcze nie wiadomo. W tym meczu już zeszło z nich powietrze i trudno oczekiwać, by wywalczyli choćby punkt.

Szkoda, ale realistycznie trudno było liczyć na stratę punktów Amiki.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.07.2011, 17:42
Arboleda BYŁ obok Chaveza najlepszym stoperem w Polsce w rundzie jesiennej 2010/2011.
Runda wiosenna 2010/2011 tragiczna w jego wykonaniu. W trwającym spotkaniu z Łks-em też popełnił kilka prostych błędów.
Obecnie za najlepszego obok Chaveza stopera w ekstraklasie trzeba uznać...Sebastiana Madere.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.07.2011, 17:49
Ten mecz mówi wiele o wytrzymałości psychicznej piłkarzy ŁKS. Ładnie się im wszystko układało, sprawiali zagrożenie a wpadła jedna bramka (ze spalonego imo ale nie można obwiniać sędziego) i ŁKS zgasł a Amika robiła co chce.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2011, 17:50
Lech do sezonu przygotowywał sie tylko w meczach sparingowych, to samo ŁKS dlatego nie ma co patrzec tutaj na gre. Z druzyna, ktora grala juz o stawke i stawiajaca ciezsze warunki (chociazby Slask) Lech juz by tak nie gral i by nie prowadził
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.07.2011, 17:53
Poziom tego "meczu" podwórkowy. ŁKS na poziomie ME. Jak ten zespół awansował do ekstraklasy ? Może to że nie grają u sibie ma jakiś tam wpływ. Spadkobiercom Fryzjera mecz ustawił sędzia Piasecki (słaby jak zawsze) oraz samobój. Przy stanie 2:0 ŁKS miał już zbitą twarz zanim walka się zaczęła. Wszystko skazuje na to że championy zrobią przyjemność na 1-2 kolejki wronieckim czereśniakom ze swojego zarządu.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 29.07.2011, 18:04
Musicie przyznać jedno. Inaczej się ogląda mecz na nowoczesnym stadionie przy porządnym dopingu i pełnych trybunach, a inaczej w takim kurniku jak dzisiaj.

Do dobrego jednak się człowiek szybko przyzwyczaja i to co kiedyś było normalne teraz razi w oczy bardzo.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 29.07.2011, 18:05
Titto napisał(a):Wyświetl post
Jednak szkoda, że ten Stilić w tym okienku nie odszedł z Amici...
Dobrze, ze nie odszedl. Smrodu jeszcze narobi bo z Bakero mu nie po drodze. Bakero raz posadzi go na lawie i bedzie jazda.

Mecz typowy dla polskiej ligi, raz sedzia dal dupy, raz obronca sie machnal i 2:0 dla zespolu, ktory do tej pory nic nie gral. Mecz jest skonczony.Nie ma co sie podniecac bo Lech gowno gra a ŁKS po stracie pierwszej bramki gra tak jakby chcial przegrac jak najwyzej.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 29.07.2011, 18:07
ciesz się że nie grają na Estadio da Gruz... bo stadion w Bełchatowie przynajmniej ma zadaszone trybunki (uzasadnione zdrobnienie).

Natomiast kurniki jak dla mnie to stadion Widzewa, Polonii Warszawa, Ruchu Chorzów, to co dotychczas mieli we Wrocławiou, Gdańsku i to co ma jeszcze Jagiellonia

Natomiast luksus to nas dopiero czeka
http://img850.imageshack.us/img850/9040/25165860.jpg
już nie mogę się doczekać pierwszego meczu
Ostatnio edytowane przez Hanys : 29.07.2011 o godz. 18:09.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.07.2011, 18:13
Ja sądzę, że niestety (czy się to komuś podoba czy nie) Amica będzie się liczyć w walce o MP. Nie grają w pucharach więc będą wypoczęci. Dużo może zdziałać Bakero (na minus). Niemniej lekceważyć ich nie można. Tym bardziej ze właśnie nie grają w pucharach co wg nie jest sporym plusem. Niewiele polskich zespołów potrafi pogodzić walkę w Europie i w lidze. Lech nie ma tego zmartwienia.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.07.2011, 18:16
fatalnie ogląda mi sie ten mecz, atmosfera zupełnie nie "canalplusowa" brakuje mi tego chamskiego zegara, wszędobylskich kwadratów i widoku komentatorów przed meczem. Ja .......e czemu w dzisiejszych czasach wszystko musi być opływowe, nowoczesne i pstrokate? Canal+ na minus!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.07.2011, 18:20
@ up

Święta racja. W dodatku komentatorzy są niemiłosiernie męczący.

Zresztą - nie bardzo jest co oglądać. Po takim ciosie piłkarze ŁKSu raczej się nie podniosą, a Lech odniesie pewne zwycięstwo. Dobrze, że druga bramka była samobójcza, bo Rudnews (Rudnev) mógłby już na początku zostawić resztę w tyle.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.07.2011, 18:21
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ja sądzę, że niestety (czy się to komuś podoba czy nie) Amica będzie się liczyć w walce o MP. Nie grają w pucharach więc będą wypoczęci. Dużo może zdziałać Bakero (na minus). Niemniej lekceważyć ich nie można. Tym bardziej ze właśnie nie grają w pucharach co wg nie jest sporym plusem. Niewiele polskich zespołów potrafi pogodzić walkę w Europie i w lidze. Lech nie ma tego zmartwienia.
Ja w przeciwieństwie do Ciebie uważam, że wogóle niebędą się liczyć w walce o MP. Z dzisiejszym ŁKS-em wygrałaby Wisła z ME. Wystarczy popatrzeć na tempo meczu. Jak to mówią Czesi "chadzany mużów". Tego nie da się oglądać.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 29.07.2011, 18:22
Co to za d*piaty komentator?

" I lech zada 3 decydujące ciosy bynajmniej" LOL - sprawdziłby wpierw znacznie słowa "bynajmniej".
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 29.07.2011, 18:25
Maciej Murawski - debiutant w roli komentatora. Zastanawialem sie jak c+ obsadzi 8 spotkan parami komentatorow, jezeli inni debiutanci będą "klasy" Murawskiego to przerzucam się na transmisje realizowane przez Polsat...
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.07.2011, 18:25
^^
Zegar i logo T-Mobile Ekstraklasy zrobione pod format 5:4 czy jak tam się nazywa. (-)
Przepływający znaczek ligi przy powtórkach wydaje się ścinać (-)
Różowy prostokąt pod szyją piłkarzy (-)
Grafika przed meczowa (składy), lipa! Nie ma twarzy, jakoś wiejsko jest (-)

Pieniądze dla ligi (+)
Transparentne logo ligi podczas transmisji (+) [szkoda, że tak daleko od brzegu ekranu, no ale pod format 5:4)

Amika gra jak gra, skutecznie!
ŁKS, głupie błędy.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 29.07.2011, 18:27
banasik napisał(a):Wyświetl post
Maciej Murawski - debiutant w roli komentatora. Zastanawialem sie jak c+ obsadzi 8 spotkan parami komentatorow, jezeli inni debiutanci będą "klasy" Murawskiego to przerzucam się na transmisje realizowane przez Polsat...
Wiesz kto teraz ten mecz u nich komentuje i jak bardzo sie podnieca ?

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2011, 18:27
fatalnie ogląda mi sie ten mecz, atmosfera zupełnie nie "canalplusowa" brakuje mi tego chamskiego zegara, wszędobylskich kwadratów i widoku komentatorów przed meczem. Ja .......e czemu w dzisiejszych czasach wszystko musi być opływowe, nowoczesne i pstrokate? Canal+ na minus!
Tak sobie sponsor czyli T-Mobile wykombinowali - Canal+ nie ma z tym nic wspolnego. Mnie najbardziej denerwuje na dole po prawej strony to glupie logo sponsora ekstraklasy - a zmiane, ktora przed chwila była niewidziałbym nawet majac lupe pod reka. Usmialem sie z jednego komentarza - jak to Lech fajnie rozgrywa pilke. Przepraszam bardzo a czemu ma tak nie grac skoro prowadza 3-0 - to chyba proste, ze gra sie im swobodniej. W 2 połowie Lech juz calkowicie dominuje - ale gra z druzyna, ktora kontrami nie powala wiec graja jak graja
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 29.07.2011 o godz. 18:30.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.07.2011, 18:30
Teraz chyba sygnału nie produkuje firma multiproduction, która wcześniej się tym zajmowała.
Wygląda to trochę inaczej. Czy gorzej ? Ciężko ocenić jak na ten moment. Na Bełchatowie z reguły meczów nie oglądało się dobrze.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 29.07.2011, 18:32
To teraz gra Rudnev, a nie Rudnevs? Pozmieniało się coś?

EDIT: Dziękuję Filemon za wyjaśnienie! Tu ruski patryjot.
Ostatnio edytowane przez _ukoL : 29.07.2011 o godz. 18:34.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.07.2011, 18:33
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Rudnevs zażyczył sobie, by na jego koszulce widnialo Rudnev nie Rudnevs, gdyż tak jest poprawnie po rosyjsku, a on jest przedstawicielem mniejszości rosyjskiej na Łotwie.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...l?ticaid=1cbfb
4:0, Rudnev(s)
Ostatnio edytowane przez filemon : 29.07.2011 o godz. 18:36.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2011, 18:34
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie zazyczył i tak ma. Pierwsza bramka ze spalonego, druga bramka samobojcza, teraz bramka po asyscie obroncy ŁKS-u i tylko gol Stilicia po składnej akcji - Lech juz na poczatku ma takiego farta jakiego nie mial w tamtym sezonie
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 29.07.2011, 18:35
Sprawa lidera po pierwszej kolejce chyba juz w pierwszym meczu zostala wyjasniona

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.07.2011, 18:36
Lol hattrick a sędzia ślepy lub drukarz. Można się pokusić nawet o stwierdzenie, że pierwszą bramką sędziowie wypaczyli wynik meczu (nikt nie wie co by się stało, gdyby nie zahamowała ŁKSu)

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

5:0, znów Rudnevs, znów było widać błąd sędziego.
"Ku*wa, ręka była, nie widziałeś?"

1:0 - spalony
2:0 - samobój
3:0 - piękny strzał
4:0 - asysta obrońcy
5:0 - błąd sędziego
ładnie, ładnie
Ostatnio edytowane przez filemon : 29.07.2011 o godz. 18:38.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

wydaje mi sie jednak że za realizacje odpowiada wciąż multiproduction. Ale ilość nie idzie w jakość. Brakuje kamer za bramki ustawionych na ziemiii, kamer w narożnikach siatek, super slow motion i w ogole wydaje mi sie ze wraz z iloscia ttransmisji pojdzie na minus ich jakość.

EDIT: 0:5... Matko Boska...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.07.2011, 18:37
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Ja w przeciwieństwie do Ciebie uważam, że wogóle niebędą się liczyć w walce o MP. Z dzisiejszym ŁKS-em wygrałaby Wisła z ME. Wystarczy popatrzeć na tempo meczu. Jak to mówią Czesi "chadzany mużów". Tego nie da się oglądać.
Chciałbym żebyś miał rację i Amica szybko odpadła z gry o MP

A jak będzie zobaczymy na koniec sezonu. Ja nie jestem jednak takim optymistą.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2011, 18:37
Hahahaha kolejna fartowna bramka

wydaje mi sie jednak że za realizacje odpowiada wciąż multiproduction
To jestes w błedzie bo teraz realizatorem sygnału jest sponsor ekstraklasy - nawet o tym kiedys wspominali
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów