The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mikej
Junior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2011, 00:24
Nie wiem, jak u nas będzie, ale jak ktoś płaci za takie skyboxy to zwykle sam je sobie urządza według własnego projektu (na tej zasadzie co sklep wynajmujący lokal w galerii). Możliwe, że z każdym zainteresowanym ustalają czy wykończyć standardowo czy indywidualnie.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 29.07.2011, 00:49
Bo to jest pokazówka, a nie docelowe skyboxy dla wszystkich. Urządzono jeden, aby potencjalni nabywcy mogli przyjść i obejrzeć, jak to może wyglądać.
Odpowiedz cytując
normalny 1906
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 29.07.2011, 07:39
kornd napisał(a):Wyświetl post
Zaplecze skyboxów fajnie wygląda. Gorzej będzie z widocznością z lóż na boisko...
Na jakiej podstawie to stwierdzenie,siedziałeś już w tych lożach?Bo chyba na podstawie zdjęć ,tego nie oceniasz.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.07.2011, 07:51
normalny 1906 napisał(a):Wyświetl post
Na jakiej podstawie to stwierdzenie,siedziałeś już w tych lożach?Bo chyba na podstawie zdjęć ,tego nie oceniasz.
Oceniam to na podstawie zdjęć z loży z trybuny wschodniej. Pamiętacie ile było krzyku, że murek zasłania widoczność dla pierwszego rzędu? Mieli ściąć ten murek i założyć pleksę,ale nic z tego nie wyszło. Dobra, poczekajmy na tę dzisiejszą galerię, to może dowiemy się więcej na temat widoczności z lóż na zachodniej.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.07.2011, 08:04
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Kto 2-3 lata temu w Wiśle mógł przypuszczać, że prężny developer budowlany z dnia na dzień stanie się niewypłacalny?
Nie stało się to z dnia na dzień. Dowiedz się co to za firma i w jaki sposób wygrywała przetargi.

wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Za to, że niezależnie od okoliczności (czy to trening noworoczny, czy listopadowe (!) zapewnienia bez pokrycia, że hala powstanie) jesteś lizidupą majchra i widzisz problem we wszystkim, tylko nie w tym, że czerwony jacek jest populistą i kłamcą. A za to, że jest prezydentem winię tak samo ciebie jak i innych jego wyborców, natomiast kibiców Wisły, którzy oddali na niego głos pozbawiałbym najchętniej prawa wstępu na stadion.
Gdybyś śledził temat wyborczy to byś nie pajacował
Prawa wejścia na stadion powinni pozbawić tych, którzy nie nadają się do życia w stadzie, a takich wśród nas wielu

serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Matejas - po prostu nie wypowiadaj się na tematy ocierające się chociaż o Jacka M. (mam nadzieję, że niedługo tylko w taki sposób będzie o nim pisane w mediach) - bronisz go zawsze, niezależnie od sytuacji. Pan prezydent albo jest z Twojej rodziny albo coś mu zawdzęczasz (bo ja wiem? może pracę?). Zbiera mnie na wymioty jak mam czytać Twój kolejny post wybielający jaśnie pana prezydenta.
Czytasz czy strzelasz i wtórujesz po koledze z góry? Ja wiem że są różne szkoły interpretacji. Inaczej interpretować uczą w podstawówce, inaczej w zawodówce, a jeszcze inaczej na studiach wyższych... ale na miłość boską to są ciągle polskie litery!

ps. ostatnio byłem pracownikiem Jacka... dziś już jestem z rodziny albo coś mu zawdzięczam
ps2. boje się jutra! zostanę Jackiem Majchrowskim

ps3. w tej dyskusji nie bronie Jacka w żadnym poście, a jedynie chce pokazać że za cały budowalny burdel jaki panuje na obiektach Wisły odpowiedzialne są obie strony a nie tylko miasto.

Jeśli zaś chodzi o formę i wygląd stadionu, już podczas pierwszych wizualizacji i prezentacji makiet widać było że ten stadion to jedna wielka kicha! Nie wiem czym zachwycali się kibice? Chyba tylko tym że wreszcie znikną komunistyczne kolumnowe bramy, wieże oraz wszechobecny bajzel jaki panował na tym obiekcie. Wtedy wszyscy przeżywali chwile ekstazy patrząc jaki to piękny obiekt powstanie. Z góry widać było, że elewacja jest konstrukcją betonową. A pokażcie mi beton na którym nie robią się zacieki? Pokażcie mi beton który nie nasiąka wodą? Owszem są i na naszym stadionie elementy które wyglądają niczym gładź... jednak u nas nie ma ani takiej technologii ani fizycznych możliwości aby zaszalować idealnie gładkie słupy, a niektórych rzeczy z prefabrykatów złożyć się nie da. Dlaczego inni potrafią a my nie? Może z tych samych przyczyn, z których Niemcy potrafią zrobić mieszankę asfaltową na naszą strefę klimatyczną która przetrwa latami, a my ciągle udoskonalamy komunistyczną masę D-70 i efekty tego chyba każdy zna. Fakt faktem przy niektórych szalunkach można by się pokusić o dokładniejsze wykonanie, bo odciski na konstrukcji rażą! Wszyscy mają pretensje o przewartościowanie inwestycji... taki u nas klimat, że czego by się nie budowało będzie kosztować 30% więcej. Podajecie przykład Niemiec, Hiszpanii, Holandii i ch__j wie jeszcze czego, że tam buduje się taniej. To jedźcie tam i na ich stadionach oglądajcie mecze! U nas wszystko jest drogo budowane bo nas na to stać! Nawet Chińczycy się wyje__ali na polskim rynku budowlanym! U nas nawet w niemieckim asfalcie dziury wylatują czego najlepszym przykładem jest ulica Kamińskiego. Jesteśmy specyficznym krajem, w którym się tanio nie da i to nie jest kwestia tego, iż stadion po wybudowaniu dwóch trybun został przeprojektowany! I chwała za to ś.p. Obtułowiczowi bo wschodnia i zachodnia może i są ścianami betonowo szklanymi ale jakoś to wygląda i jest do zniesienia, a północna i południowa to obraz nędzy i rozpaczy... ale czego można było się spodziewać po tych trybunach, skoro w fazie projektowej zapomniano o tym, że mamy już XXI wiek i instalacje wentylacyjne są na porządku dziennym. Niestety z tym już nic się nie da zrobić... chyba że pokryć siatką ogrodzeniową i puścić winorośl! Fajnie, że kilka lat temu czytając Wasze wypociny wszystko Wam pasowało, a nagle okazuje się że to nie wygląda tak jak sobie niektórzy wyobrażali! A właśnie że takiego wała bo stadion wygląda dokładnie tak jak niektórzy zakładali jeszcze przed jego ukończeniem!
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 29.07.2011 o godz. 11:02.
Odpowiedz cytując
normalny 1906
Senior Member

Stary 29.07.2011, 08:20
kornd napisał(a):Wyświetl post
Oceniam to na podstawie zdjęć z loży z trybuny wschodniej. Pamiętacie ile było krzyku, że murek zasłania widoczność dla pierwszego rzędu? Mieli ściąć ten murek i założyć pleksę,ale nic z tego nie wyszło. Dobra, poczekajmy na tę dzisiejszą galerię, to może dowiemy się więcej na temat widoczności z lóż na zachodniej.
Fotele mieli dać na wyżej by poprawić widoczność.Z tym ścięciem murku i pleksami ,to były jakieś niesprawdzone informacje,które ktoś podawał na forum i były to prawdopodobnie tylko jego wymysły,a w tym temacie takich już było sporo.Nie było to oficjalna informacja podawana przez wykonawcę czy kierującego pracami.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 29.07.2011, 09:05
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Czytasz czy strzelasz i wtórujesz po koledze z góry? Ja wiem że są różne szkoły interpretacji. Inaczej interpretować uczą w podstawówce, inaczej w zawodówce, a jeszcze inaczej na studiach wyższych... ale na miłość boską to są ciągle polskie litery!

ps. ostatnio byłem pracownikiem Jacka... dziś już jestem z rodziny albo coś mu zawdzięczam
ps2. boje się jutra! zostanę Jackiem Majchrowskim
Twoich postów nie trzeba interpretować - co by o Jacku M. nie napisać jest pewne, że zaraz zjawi się Matejas i zacznie gnidę usprawiedliwiać i bronić. I proszę - nie odpisuj. Dyskutuj sobie z kimś, kto poprawnie Twoje posty zinterpretuje. No chyba, że masz potrzebę wstawić jeszcze jednego "rotfla" - to proszę bardzo, nie krępuj się.

willow napisał(a):Wyświetl post
Mój komentarz będzie lakoniczny:

LMM wiedział do początku, że miasto czeka tylko na pretekst, aby zabrać pieniądze. W związku z tym powinien stanąć na miękkim ch...u, żeby znaleźć partnera do inwestycji.
LMM to legenda wiślackiego sportu, ale to facet z innej epoki i biznesmen z niego taki, jak ze mnie astronawigator.
Tyle w temacie.
Co prawda to prawda - tyle tylko, że jakoś nie widzę następcy LMM. Coś czuję, że gdyby nie ten człowiek TS już dawno ległby w gruzach.

Poza tym - piszecie o tym poszukiwaniu inwestora jakby to bułka z masłem była. Przypomnę tylko, że taki "ekspert" jak Basałaj od roku nie znalazł podmiotu zainteresowanego reklamowaniem się na koszulkach.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Stary 29.07.2011, 10:25
Wiadomo ile poszło karnetów do dziś?
Odpowiedz cytując
kono
Member

Od: 12.2007

Stary 29.07.2011, 10:44
@UP tak. 2614 karnetów, a w rzeczywistości 2613, ponieważ jeden facet chciał kartą zapłacić, ale się nie da i ma donieść po 15 pieniądze.

(ten i wyżej do usunięcia.)
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2011, 10:45
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo ile poszło karnetów do dziś?
to nie dział, aby rozmawiać o karnetach - biletach!!! (była niedawno infomacja podana nawet przez Klub) - wystarczy poszukać! - a nie głupkowato się wypytywać na forum! - kono Ci bardzo dobrze odpowiedział!! - powyższe 2 posty i mój do skasowania
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 29.07.2011 o godz. 10:48.
Odpowiedz cytując
wazonik1906
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 29.07.2011, 11:04
Na oficjalnej dziś mają dodać obszerna galerię ze skyboxami. Zdjęcia z newslettera są imponujące. Naprawdę wysoki poziom
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Stary 29.07.2011, 12:05
normalny 1906 napisał(a):Wyświetl post
Fotele mieli dać na wyżej by poprawić widoczność.Z tym ścięciem murku i pleksami ,to były jakieś niesprawdzone informacje,które ktoś podawał na forum i były to prawdopodobnie tylko jego wymysły,a w tym temacie takich już było sporo.Nie było to oficjalna informacja podawana przez wykonawcę czy kierującego pracami.
Info jeszcze z listopada ubiegłego roku- oficjalne pismo od tego Majchrowskiego:
http://stadionwisly.info/aktualnosci...zla_widocznosc

Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.07.2011, 12:35
strona wcześniej ten sam link...
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Stary 29.07.2011, 13:53
Bąbel napisał(a):Wyświetl post
strona wcześniej ten sam link...
Gdzie ten link?

Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Stary 29.07.2011, 14:59
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...iero_poczatek/

„Sport to dopiero początek…”

Data publikacji: 29-07-2011 15:29

Wisła Kraków wkracza na nową ścieżkę rozwoju. Z myślą o klientach biznesowych klub przygotował ofertę kupna miejsc VIP i ofertę najmu ekskluzywnych lóż znajdujących się na stadionie im. Henryka Reymana oraz zaprezentował jedną z nich.

Fot. Maks Michalczak

„Sport może być początkiem budowania sukcesu, a sukces w sporcie można także osiągnąć poprzez biznes. Stąd wzięło się nasze hasło promocyjne – ‘Sport to dopiero początek’” – mówi prezes Wisły Kraków, Bogdan Basałaj. „Cieszę się, że Wisła Kraków może zaoferować naszym klientom coś, co łączy te dwa światy – biznesu i sportu. Dlatego w naszej akcji promocyjnej wzięli udział zawodnicy pierwszej drużyny razem z trenerem Robertem Maaskantem, którzy tak samo jak biznesmeni, dążą do osiągnięcia sukcesu i wspięcia się na szczyt” – dodaje prezes klubu.

Na stadionie Wisły mieszczą się 34 loże biznesowe, tzw. skyboxy, znajdujące się w centralnej części trybun wschodniej i zachodniej. Oferta przedstawiona przez klub pozwala na wykorzystywanie przez klientów skyboxów nie tylko w czasie rozgrywanych na stadionie meczów, ale także w inne dni – zarówno do spotkań biznesowych, jak i prywatnych. Z każdej loży można wyjść bezpośrednio na prywatny balkon i siedząc w komfortowych fotelach uczestniczyć w rozgrywającym się na oczach widza spektaklu sportowym.

Same loże to ekskluzywnie urządzone pomieszczenia dedykowane danej firmie. Są one wyposażone w najwyższej jakości meble, klimatyzację oraz w wysokiej klasy telewizory, na których będzie można oglądać na żywo mecze rozgrywane na stadionie. Klient, który wykupi skybox, otrzyma również w pakiecie m.in. catering, dedykowaną obsługę kelnerską, a także miejsca parkingowe. Na stadionie znajduje się trzydzieści lóż 10-osobowych, jedna 9-osobowa, jedna 8-osobowa, jedna na 32 osoby oraz loża, która pomieścić może 127 osób.

„Przez kilka miesięcy pracowaliśmy nad ofertą dla klientów biznesowych. Każdy na naszym obiekcie znajdzie coś dla siebie: lożę biznesową lub miejsce VIP na trybunie. To nowoczesne rozwiązania dla klientów, którzy w atmosferze pełnej emocji, jaka jest obecna tylko na stadionie piłkarskim, chcą prowadzić interesy, ale też spotkać się w gronie biznesowym lub przyjacielskim. To prestiż, zarówno dla klubu, jak i naszych partnerów” – mówi menedżer ds. komercjalizacji stadionu Wisły Kraków, Marta Smoleń.

Loża VIP to ponad 1600 miejsc znajdujących się w centralnej części trybuny zachodniej z doskonałą widocznością na murawę i podzielonych na dwie kategorie: Gold i Silver. Wygodne fotele zapewniają widzom komfort oglądania meczów. Pakiet Gold gwarantuje klientom m.in. miejsce w środkowej części sektora, wykwintny catering, kartę parkingową oraz udział we wszystkich meczach Białej Gwiazdy rozgrywanych na stadionie im. Henryka Reymana. Pakiet Silver dotyczy miejsc po obu stronach sektora Gold. Osoby, które zdecydują się na zakup pakietu Silver, także otrzymają catering czy też możliwość nabycia kart parkingowych. Z myślą o klientach biznesowych klub organizować będzie spotkania z piłkarzami i legendami Wisły Kraków.

„W dzisiejszych czasach biznes chce być obecny w życiu sportowym, co mnie, jako prezesa klubu, bardzo cieszy. Na obecną chwilę mamy już kilkadziesiąt zapytań o możliwość wynajęcia skyboxów na naszym stadionie, co pokazuje, że oferta biznesowa Wisły Kraków cieszy się ogromnym zainteresowaniem” – podkreśla prezes mistrzów Polski, Bogdan Basałaj.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.07.2011, 15:05
+ FOTO
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ccy_biznesmeni
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Stary 29.07.2011, 15:07
Fajne te zdjęcia Nasi zawodnicy (i trener) to chyba najlepsi aktorzy z piłkarzy
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.07.2011, 15:12
http://tsw.com.pl/1.pdf
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.07.2011, 15:28
wow!
powiało profesjonalizmem
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 29.07.2011, 15:34
Prezentacja lóż biznesowych:
W tym cennik 195 tys.

http://tsw.com.pl/news/Prezentacja-loz-biznesowych-1184
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.07.2011, 15:41
Filmik
http://www.facebook.com/WislaKrakow/...27800677257740
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.07.2011, 16:00

Bardzo ładny, profesjonalnie zrobiony filmik. Krótki ale konkretny. Jak na 13-krotnego Mistrza Polski przystało.
Odpowiedz cytując
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 29.07.2011, 16:00
Pozostaje jeszcze tylko zrobić coś z zaciekami na betonie...
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 29.07.2011, 16:04
Jeśli dobrze policzyłem to wynajem skybox'ów + bilety (Gold, Silver) to ok. 15 mln za sezon. Szok
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.07.2011, 16:04
arsfan90 napisał(a):Wyświetl post
Pozostaje jeszcze tylko zrobić coś z zaciekami na betonie...
myślę że nie ma sensu robić o tym filmiku
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Stary 29.07.2011, 16:06
Kasa za skyboxy i miejsca Vip idzie do klubu czy miasta?
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Stary 29.07.2011, 16:07
Myślicie, że zostaną wykupione wszystkie?
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Stary 29.07.2011, 16:12
Na razie może firmy odrzucać to, że stadion jest jeszcze w budowie i nie wiadomo kiedy będzie można zasiąść w skyboxach na zachodniej. Ale jak skończy się budowa i Wisła będzie mieć takie wyniki jak teraz, a nawet większe, to większość się rozejdzie.
Odpowiedz cytując
MDW
Member

Od: 04.2011

Stary 29.07.2011, 16:12
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
http://tsw.com.pl/1.pdf
Na podstawie części "Skybox" w tym folderze można wywnioskować kilka kolejnych kroków klubu. Pojawią się ponownie programy na meczach, zostanie rozbudowana strona internetowa itd. Nie bardzo mogę sobie wyobrazić co oznacza ekspozycja logotypu od strony murawy (gdzie?) ale pewnie już niedługo się dowiemy.
Chyba rzeczywiście dobrze dobrano hasło "to dopiero początek.."
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 29.07.2011, 16:13
KoPer napisał(a):Wyświetl post
Prezentacja lóż biznesowych:
W tym cennik 195 tys.

http://tsw.com.pl/news/Prezentacja-loz-biznesowych-1184
W którym miejscu jest ten cennik? W pdfach jest tylko metraż(?)

Swoją drogą to fajny ten nowy player do filmików na oficjalnej. Co raz profesjonalniej to wszystko zaczyna wyglądać.
Ostatnio edytowane przez emailowiec : 29.07.2011 o godz. 16:15.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów