|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
||
|
1. Promocja Krakowa poprzez udział krakowskich drużyn w międzynarodowych rozgrywkach.
2. Promocja Krakowa poprzez organizację mniejszych imprez sportowo-kulturalnych w tejże hali. Imprez mniejszych rangą niż te, które mają być organizowane w Czyżynach, ale i tak o niezłej "medialnej sile rażenia". Przykładowo, koncert 50-Centa i Rihanny w Warszawie organizowany był na 5-tysięcznym Torwarze. 3. Zapewnienie mieszkańcom Krakowa kolejnego obiektu użyteczności publicznej. 4. Dobra opinia o Krakowie wśród zagranicznych klubów sportowych, ich sponsorów i kibiców. Teraz jest tak: przyjeżdża drużyna i widzi: niezłe hotele, ładne miasto, świetna drużyna, fajna atmosfera w hali, ale samo obiekt - dramat. Wstyd dla miasta. 5. Zatrzymanie mocnego sponsora koszykarek - patrz punkt 1. Nie chce mi się wierzyć, że za rok umowa z CP zostanie przedłużona...
- nie szukało intensywnie, bo miało obietnice prezydenta, że Kraków się dołoży, - problemem była umowa z Salwatorem, która blokowała wszelkie rozmowy, a w praktyce została rozwiązana może ze dwa miesiące temu. TS dało d***y pierwszą umową z Salwatorem, tzn. nie zagwarantowali sobie sprawnego z niej wyjścia na wypadek nie wywiązywania się partnera. Liczono jednak, że Salwator to solidna firma....... |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 28.07.2011 o godz. 11:21.
|
||
|
|
Graf Zero
Offline |
|
|
@Matejas_
A to Cupiał ma Bogdan na imię I co on ma do budowy hali? Chyba że chodzi o halę w Myślenicach bo w Krakowie to on ma sekcję piłkarską. W sprawie hali to z lodówki powinien wychodzić LMM, ale jakoś nie wychodził. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
TS dał dupy na całej linii. A jak bardzo to pewnie jeszcze zobaczymy w najbliższej przyszłości. Pamiętaj, umowę pisze się nie na to kiedy jest ok między wspólnikami a kiedy się coś .......i. Stracono dwa lata, ostatnia deska ratunku - wracamy do miasta. To nie było poważne. O urzędzie Marszałkowskim się nie wypowiadam. Nie wiem jakie tak naprawdę było podejście Marszałka Sowy. Nie zdziwię się jak kasa wyląduje w jakiejś gminie gdzie ten czy inny polityk PO w czasie kampanii pstryknie fotę z Marszałkiem i oznajmi o wielkim sukcesie w sprowadzeniu 8 mln euro na bardzo potrzebną inwestycję. I takie widzę wytłumaczenie w tym przeniesieniu. Każdy ma swoje za uszami. Swoją cegiełkę każdy dołożył. TS wybudował porządne fundamenty pod to co dziś jest przystępując do tego na powiedzmy lakonicznie wariackich papierach. Tak samo jak miasto przystępując do realizacji z, a później zmieniając projekty Obtułowicza jest winne temu co mamy na stadionie. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Dlaczego Wisła od razu nie podpisała umowy z Salwatorem i nie zastrzegła w niej kary za jej zerwanie? Dlaczego uwierzyła Majchrowskiemu skoro działacze Wisły doskonale widzą jak jest prowadzona budowa stadionu? Można było siąść do rozmów raz a porządnie i wystawić coś w 2 lata... to nie! Naobiecywał Dębski, na szybko zrobiono projekt i rzeźbią to po dziś dzień od dekady. Końca nie widać i nieprędko też koniec nastąpi. Ktoś ostatnio w ZIKiT powiedział: Stadion będzie taki jaki chcieli by tego kibice, ale kiedy to będzie tego do końca nikt nie wie! Fakt faktem w 2012 roku będzie oddany, ale następne lata to będzie poprawa usterek i prace kosmetyczne. Dlaczego widząc przestój w jakichkolwiek dziłaniach nie interweniowała, nie szukała innego partnera do rozmów? Przecież chyba normalnym jest, że brak jakichkolwiek działań po ustaleniach słownych prowadzi do całkowitego zamknięcia tematu. To kto tu z kogo robi idiote? Kto 2-3 lata temu w UM mógł przypuszczać obiecując Wiśle dofinansowanie, że będzie tyle nieplanowanych wydatków, że pachołem Tuska, minister Rostowski nagle się ogarnie, że jak w centrali nie ma pieniędzy to można poucinać gminom? Może pójdziesz jeszcze dalej i oskarżysz mnie o to że Majchrowski jest prezydentem?
Kraków zwietrzył szansę, zawierzył Dębskiemu, na szybkości powstał projekt, zmiana władzy, zmniejszone dotacje, wybór Polski na Euro 2012, konieczność zmian projektowych... za PiSowców jeszcze Kraków w centrali radę dawał, jednak to późniejsza władza dokonała ostatecznego wyboru. W czymże Wrocław lepszy od Krakowa? W tym że miał Schetynę! Majchrowski nieprzerwanie rządzi już od 19 listopada 2002 i Kraków w obliczu centrali wykonał pełne wahadło amplitudy! I właśnie tu tkwi problem w tym czy CP zostanie z Wisłą. Powód: scalenie postów
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 28.07.2011 o godz. 12:03.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
||||
|
Wysiliłeś się na posta, który wyglądałby nawet rozsądnie i na koniec:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ignor.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 28.07.2011 o godz. 12:20.
|
||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Matejas - po prostu nie wypowiadaj się na tematy ocierające się chociaż o Jacka M. (mam nadzieję, że niedługo tylko w taki sposób będzie o nim pisane w mediach) - bronisz go zawsze, niezależnie od sytuacji. Pan prezydent albo jest z Twojej rodziny albo coś mu zawdzęczasz (bo ja wiem? może pracę?). Zbiera mnie na wymioty jak mam czytać Twój kolejny post wybielający jaśnie pana prezydenta.
Winę za brak hali ponoszą "urzędnicy" a także - choć w dużo mniejszym stopniu - TS (choć to Towarzystwo pozyskało kasę, pozyskało także inwestora). Powiedzcie mi zresztą - co miał robić wg Was LMM? Wisła nie szukałą intensywnie inwestora? Po co szukać inwestora skoro ten był - najpierw określił się Salwator, potem obietnicę złożyło miasto. Jedynym błędem TS było zaufanie tej czerwonej gnidzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wracając do kwestii stadionu - czy zaobserwował ktoś, by rozpoczęły się jakiekolwiek prace przy instalacji systemu oddymiania na trybunie zachodniej, czy miasto nadal nic kompletnie nie robi, a czas sobie leci i leci...?
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z tego co kiedyś było pisane to nie mogą zacząć zakładać tego systemu bo by musieli trybunę zamknąć.
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co niby mają zamykać jak jej jeszcze nie oddali.Wyraźnie Markus napisał o zachodniej trybunie.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Mój komentarz będzie lakoniczny:
LMM wiedział do początku, że miasto czeka tylko na pretekst, aby zabrać pieniądze. W związku z tym powinien stanąć na miękkim ch...u, żeby znaleźć partnera do inwestycji. LMM to legenda wiślackiego sportu, ale to facet z innej epoki i biznesmen z niego taki, jak ze mnie astronawigator. Tyle w temacie. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Zaczęły się. Na razie stricte budowlane czyli prucie sufitów i ścian pod instalację.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
LMM się ośmieszył jako biznesmen już jakiś czas temu, gdy obwieścił, że znalazł tajemniczego inwestora i będzie kasa na halę, po paru dniach się okazało, że po prostu bredził.
Za tę całą sytuację obwiniam na równym poziomie TS i miasto. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Skybox – pierwsze zdjęcia
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...erwsze_zdjecia ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...erwsze_zdjecia - po prostu pięknie
Widać, że to klub urządził pokazowy skybox. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Miejmy nadzieję że takie są wszystkie, a nie tylko ten jeden dla pana Cupiała
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Zaplecze skyboxów fajnie wygląda. Gorzej będzie z widocznością z lóż na boisko...
![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wy widzicie że to jest skybox pokazowy a Cupiał to tam może ogrodnika wysłać a nie sam siedzieć?
Pokazówka dla firm i małych przedsiębiorstw które mogą być zainteresowane wynajęciem, właśnie tej wielkości. Dla gości premium, będą premium rozmiary i premium ceny. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
powiem tyle... zatkało mnie. Imponujące, nijak się to ma do brutalizmu na szczęście!
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jak myślicie będzie to wyglądać cenowo? jestem na etapie szukania mieszkania. lokalizacja całkiem niezła, okolica spokojna, nic tylko zapłacić z góry za rok i mieszkać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Nie wiem jak Was ale mnie już bardziej interesuje czy wykończyli szatnie gospodarzy a nie jakiś skybox
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No piękne te skyboxy,Europa zawitała na R22
![]() ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|