The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2011, 13:43
Wątpię, żeby Pepsi jednocześnie płaciło Legii za prawo nazwy stadionu i Wiśle za prawo miejsca na koszulkach
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.07.2011, 13:45
Może moja taka nieśmiała propozycja, jeśli nasz forumowicz wonski znalazłby trochę czasu, może zrobiłby przykład jakiejś koszulki adidasa - powiedzmy naszej z ubiegłego sezonu, w której jeszcze gramy- ze sponsorem Coca Cola?
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.07.2011, 13:46
Jarza napisał(a):Wyświetl post
a Pepsi?
Przecież to równorzędne marki...
Gdyby nasza Ekstraklasa była w telewizji otwartej to reklamowanie się na koszulkach byłoby bardziej opłacalne i kluby dostawałyby pewnie 2 razy więcej za reklamę. Pytanie tylko co jest bardziej opłacalne - umowa telewizyjna (kiedy liga jest zakodowana), czy większe pieniądze z reklam za sprawą większej dostępności ligi. Wtedy sądzę, że większe marki byłyby zainteresowane sponsorowaniem klubów.
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 28.07.2011, 13:51
Niekoniecznie... skróty meczy, zdjęcia w prasie, wszelkie reklamy meczowe, obrandowanie stadionu, koszulki (sprzedaż koszulek - kibic w koszulce z logo sponsora to najcenniejsza rzecz!!!) - to wszystko są wymierne korzyści.
Do tego wyłączność sprzedaży podczas imprez na stadionie danego produktu - przywiązywanie ludzi do marki... później stojąc w sklepie taki kibic chętniej wybierze markę sponsora swojego klubu. Wszystko ładnie się zazębia..

Idąc tym tokiem nikt by się nie chciał reklamować przez kodowane transmisje, a przecież tendencja jest wręcz odwrotna
Powód: kolejne argumenty
Ostatnio edytowane przez Jarza : 28.07.2011 o godz. 13:56.
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Stary 28.07.2011, 13:54
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Może moja taka nieśmiała propozycja, jeśli nasz forumowicz wonski znalazłby trochę czasu, może zrobiłby przykład jakiejś koszulki adidasa - powiedzmy naszej z ubiegłego sezonu, w której jeszcze gramy- ze sponsorem Coca Cola?
chyba rok temu były takie projekty z coca cola, poszukaj w temacie
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
Baracuda
Member

Od: 11.2002

Stary 28.07.2011, 13:55
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nasza Ekstraklasa była w telewizji otwartej to reklamowanie się na koszulkach byłoby bardziej opłacalne i kluby dostawałyby pewnie 2 razy więcej za reklamę. Pytanie tylko co jest bardziej opłacalne - umowa telewizyjna (kiedy liga jest zakodowana), czy większe pieniądze z reklam za sprawą większej dostępności ligi. Wtedy sądzę, że większe marki byłyby zainteresowane sponsorowaniem klubów.
Ekstraklasa będzie pokazywana w Eurosport 2 (chyba tylka na Europę Wschodnią) i w Polsacie Sport tak więc spektrum odbiorców w tym sezonie znacznie się zwiększy.
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.07.2011, 13:56
sponsor będzie ten, który lepiej posmaruję bułę.
jak np ojciec rydzyk zechce reklamować radio maryja i i wyłoży najlepszą ofertę, to na koszulkach będzie logo tej stacji radiowej
a wszystko się roznosi o to czy przejdziemy Litex bo mamy wtedy zapewnioną LE, lub czekają może do samej LM bo wtedy reklama nabierze bardziej na wartości.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.07.2011, 14:11
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
sponsor będzie ten, który lepiej posmaruję bułę.
jak np ojciec rydzyk zechce reklamować radio maryja i i wyłoży najlepszą ofertę, to na koszulkach będzie logo tej stacji radiowej
Może będzie się chciał otworzyć na nowy target?

Póki co nie szukamy nowego sponsora za wszelką cenę. Jesteśmy w o tyle wygodnej sytuacji, że mamy Telefonikę, która daje przyzwoitą kasę, więc byle czym się nie zadowolimy.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 28.07.2011, 14:33
Fiti napisał(a):Wyświetl post

by Wonski z poprzednich stron ; )
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.07.2011, 15:40
Wygląda nieźle, aczkolwiek nie tak jak sobie wyobrażałem dedykowany model dla Wisły
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.07.2011, 17:08

Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.07.2011, 17:43
Sory za to że ona juz wcześniej była - nie widziałem. Aczkolwiek pasuje Projekt tsw biala gwiazda bardzo fajny tylko szkoda ze bez białej gwiazdy : )
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.07.2011, 21:13
A propo sponsora na strojach Wisły to ciekawe czy bet at home zawita ponownie, a może T-Mobile zawita prędzej.A co do strojów to piątek i sobota ewentualnie poniedziałek i wtorek to ulubione dni kiedy Wisła prezentowała "nowości "(nowych graczy,sponsorów ,stroje).Więc na dniach prawdopodobnie będzie wszystko wiadomo
Odpowiedz cytując
mariusz92abg
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 28.07.2011, 21:34
Niestety rozczaruję Cię. Z tego co wiem to T-Mobile nie może być jednocześnie sponsorem klubu i ligi w której ten klub gra. Powrót Bet at home byłby świetny ale wątpię żeby anulowali tę przeklętą ustawę anty hazardową ;/
Ps. Logo Coca Cola na szkicach Wronskiego prezentują się świetnie! Słyszał może ktoś jakieś plotki na mieście, kiedy wreszcie odbędzie się ta prezentacja koszulek? Nie mogę się doczekać (zresztą nie tylko ja)
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.07.2011, 21:40
JOSE - czemu mówisz, że na dniach? To że piątek czy sobota, nie oznacza, że nie piątek za miesiąc. Po drugie, nawet na oficjalnej relacji z jednego meczu pisali, ze w pierwszych kolejkach nie będziemy grać wnowych strojach,a one mają być pod koniec sierpnia.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2011, 00:54
mariusz92abg napisał(a):Wyświetl post
Niestety rozczaruję Cię. Z tego co wiem to T-Mobile nie może być jednocześnie sponsorem klubu i ligi w której ten klub gra. Powrót Bet at home byłby świetny ale wątpię żeby anulowali tę przeklętą ustawę anty hazardową ;/
Ps. Logo Coca Cola na szkicach Wronskiego prezentują się świetnie! Słyszał może ktoś jakieś plotki na mieście, kiedy wreszcie odbędzie się ta prezentacja koszulek? Nie mogę się doczekać (zresztą nie tylko ja)
Wujas mówił ze u niego na zakładzie w Niepolomicach , majster na zmianie szukal kupca na Karnet Wisły. Cena byla smieszna bo majstra suszylo...
Dostawali za darmo od zarzadu wiec bylo mu obojetne.
Mysle ze na dniach bedzie oficjalne info!
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.07.2011, 02:30
Dziwne, że jeszcze nikt na to nie zwrócił uwagi...

http://ekstraklasa.org/index.php?typ=klub&id=21

pierwszy komplet
koszulki: czerwone, spodenki: białe, bluza bramkarza: czarna

drugi komplet
koszulka: biała, spodenki: białe, bluza bramkarza: zielona

Ciekawe, znowu ktoś w klubie pomieszał i do UEFA wysłał inną listę strojów, a do Ekstraklasy inną. W zeszłym roku to samo, tylko ze strojami domowymi.

Z innych klubów (na tej grafice, jak jest naprawdę to ocenimy po kilku kolejkach) na pewno fajnie się prezentuje wyjazdowy komplet Jagi. W ogóle, sporo czarnych w tym sezonie. Cracovia, Jagiellonia, Polonia, ŁKS, Lechia...
.
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.07.2011, 08:35
Może faktycznie wyjazdowe koszulki będą czarne i dlatego wysyłają wszędzie trzeci zestaw koszulek.
Ostatnio edytowane przez tsw biała gwiazda : 29.07.2011 o godz. 09:45.
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.07.2011, 10:47
tsw biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Może faktycznie wyjazdowe koszulki będą czarne i dlatego wysyłają wszędzie trzeci zestaw koszulek.
Ten projekt jest genialny! Liczę na to, że adidas wymyśli coś w ten deseń. Mile widziany przeze mnie jest również model analogiczny do koszulek Realu z zeszłego sezonu (np. Biała Gwiazda z promieniami).
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.07.2011, 11:40
Czerwona koszulka na białym napisem Coca Cola wygląda rewelacyjnie! Czarna z pasem też mi się podoba...
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.07.2011, 11:46
Ja osobiście najbardziej chciałbym wyjazdowy model w stylu River Plate, imho jedne z najładniejszy koszulek na świecie.
.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.07.2011, 12:15
Taaa....Coca Cola.
Z pewnością marka Coca-Coli jest anonimowa, którą trzeba reklamować .
Ja wiem, że lubicie teoretyzować, tylko po co to?To takie pisanie dla pisania?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 29.07.2011, 13:08
Moze Biedromka
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.07.2011, 13:50
tsw biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Jednym słowem - ZA YE BI STA.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.07.2011, 14:09
// Pablo 84 - w tym wypadku nie chodzi o rozpoznawalność marki. Raczej o rozpowszechnienie swojego napoju na arenach piłkarskich/sportowych. PEPSI wzięło pod skrzydła Legię, tam będą pić napoje właśnie tego koncernu.
Coca-Cola w odpowiedzi, może zostać głównym sponsorem któregoś klubu czy też wykupić prawa do nazwy stadionu.
Jakiś klub z ekstraklasy ma podpisaną umowę z Coca-Colą, z PEPSI też się ktoś znajdzie. Taka mała wojenka.

Po przeczytaniu tekstu na stronie ekstraklasa.org, mam dziwne wrażenie, że wkrótce na koszulkach zacznie się pojawiać któraś z firm bukmacherskich. Fortuna/Milenium...

Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 29.07.2011 o godz. 15:50.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 29.07.2011, 14:59
tsw biała gwiazda w końcu ktoś mnie wysłuchał.Właśnie dokładnie o to mi chodziło .Ciekawe czy rzeczywiście tak będzie wyglądał trzeci strój
vote-for-mikey mam nadzieje że to pomyłka na stronie
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 29.07.2011 o godz. 15:03.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 29.07.2011, 16:38
^^ wspaniały projekt!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.07.2011, 16:45

o ....a - tą bym kupił od razu
daloby radę z gwiazdą i z TF?
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 29.07.2011, 17:03
włąsnie ruszyła T-Mobile skopana. Na środku z przodu różowe logo samego T-Mobile a na prawym rękawie logo ekstraklasy ...
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.07.2011, 17:13
Że tez musieli dodać różowe tło. Logo z T wystarczająco kojarzy się z T-Mobile. Okropnie prezentuje się takie coś.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów