The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2011, 21:00
Btw, czy jeden z forumowiczów już pisał, że Śląsk sprzedał mecz? czy tym razem się wstrzymał? bo nie było mnie przy komputerze.
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.07.2011, 21:01
Bąbel napisał(a):Wyświetl post
Btw, czy jeden z forumowiczów już pisał, że Śląsk sprzedał mecz? czy tym razem się wstrzymał? bo nie było mnie przy komputerze.
Takiego komentarza tez nie zabrakło Cwielong usprawiedliwia remis: "dzisiaj nic nie chciało wpasc" - zgadzam sie, nie mogł trafic dzisiaj w swiatło bramki. A tak poza tematem to ciekawy bylby mecz Litex - Gaziantepspor
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.07.2011, 21:01
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Myslalem ze bedzie 1:2 - ze Turki jednak wcisna ta jedna bramke. W Warszawie Legia im zrobi kocioł, bo Gaziantepspor to druzyna jeszcze bardziej roztrzepana niz Liteks. I jak kazda zbieranina pilkarskich borciuchow znad Bosfrou nie umie grac na wyjazdach.
Slask tez przejdzie i sierpien moze pierwszy raz od wielu, wielu lat chujowo wygladac nie bedzie.

Vrodljak powinien wyleciec z boiska w 54. minucie za druga zolta.
Trojkatna glowa nie stracila nic z formy - pewnie dlatego ze to ponoc dubeltowy len i nie trenuje jak mu nakazano.

Zewlakow - swietny mecz. Ten facet moze uratowac Skorzy i Legii ten sezon.
"...JAK KAŻDA ZBIERANIA BORCIUCHÓW ZNAD BOSFORU..."

Leżę ze śmiechu !!!! hahahahaha ....a ale tekst....

Teksty w stylu "dobrze ,że Legia wygrała" / "kibicuję w pucharach polskich drużynom" świadczą tylko jaki jest u zaścianek i jaki wielu kibiców jest wyposzczonych... Kibicować Legii czy Lechowi pucharach ? Bo oni nam wielce kibicują. Te s....ysyny we wtorek jak liteks strzelił pewnie siedzieli i zacierali ręce. Poczytajcie komentarze kibiców z Warszawy czy Poznania po naszej wygranej w Łoweczu. Nie będę kibicował nikomu ,kto śpiewa Wisła skisła z chuja nam wytrysła. Sram na nich i na ich klubiki.
PS. Wspieram emocjonalnie tylko WKS. Jak dla mnie to Legia może za tydzień u.......ić.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 28.07.2011 o godz. 21:07.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.07.2011, 21:02
Generalnie to jestem neutralny, ani mnie to ziebi ani grzeje, jakie wyniki odniosa inne kluby poza Wisla, podobnie zreszta jak caly polski sport. Ale dosc sie napatrzylem na Turasow w roznych krajach, roznych sytuacjach.. Nachalne cwaniaczki, brawo Legia.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Wynik Legii jak dla mnie sensacyjny i doskonały, bo widać było zdecydowaną różnicę w kulturze gry na korzyść Turków. Ale wynik cudo. Chociaż spokojnie mogą nam strzelić w pierwszy 10 minutach bramkę, a potem wyeliminować. Uwierzę w awans w 90 minucie przy 0-0 dopiero.

Nareszcie poważny wynik
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Bąbel napisał(a):Wyświetl post
Nie dzis cisza...

A ja sie spodziewalem ze Legia dzisiaj wygra... bo wszyscy skazywali ich na gładkie lanie... a zazwyczaj to konczy sie wlasnie taką sensacją
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 28.07.2011, 21:07
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Wynik Legii jak dla mnie sensacyjny i doskonały, bo widać było zdecydowaną różnicę w kulturze gry na korzyść Turków. Ale wynik cudo. Chociaż spokojnie mogą nam strzelić w pierwszy 10 minutach bramkę, a potem wyeliminować. Uwierzę w awans w 90 minucie przy 0-0 dopiero.

Nareszcie poważny wynik
A ja tam wlasnie nie widzialem zbytniej kultury gry Turkow. Tak klepac to moze kazdy, 30-40m od bramki, bez zadnego efektu.
Cos mi sie wydaje, ze beda podobne oceny jak po meczu Wisly. Wszyscy zapominaja, ze nie chodzi o to ile kto ma pilke, ma rogow, wymieni podan, ale jaki bedzie wynik. A to jest tez rezultat taktyki - np. defensywnej, co w konsekwencji prowadzi do mniejszego czasu posiadania pilki, mniejszej liczby rogow itp. Prosciej sie juz nie da chyba
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 28.07.2011, 21:07
Autobus Lenczyka + Dzidy "a'la Macius" na wysokiego napastnika ktorego nie bylo + ..... Nie nazwe tego dosadnie, po prostu brak szarych komorek u Turasow. Ja nie wiem jak mozna byc tak glupim by cisnac ponad swoje sily przez 15 minut a potem oddychac rekawami. W drugiej polowie nowy "styl" w postaci klepania pileczki bez ladu i skladu.
Jak na miejsce w lidze, budzet i opisy "znawcow" to zagrali oni jak Harlem Globtrotters czyli efektownosc 100 efektywnosc -0

Po tym co pokazali nie zdziwie sie jak zesraja sie u Nas, co mnie cieszy ale i smuci bo ten Macius....no wiecie

PS: Jedni spiewaja WTSK inni "Gdzie Twoje berlo" - kazdy ma swoj rozum, swoje sumienie i swoj wybor.

Gaziantepspor - Legia
61% Posiadanie piłki 39%
14 Sytuacje bramkowe 5
6 Strzały na bramkę 2
8 Strzały niecelne 3
25 Rzuty wolne 15
13 Rzuty rożne 2
0 Spalone 2
22 Wrzuty z autu 19
1 Interwencje bramkarzy 6
10 Auty bramkowe 12
15 Faule 23
3 Żółte kartki 3
Ostatnio edytowane przez kreseq : 28.07.2011 o godz. 21:11.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.07.2011, 21:10
Jak chcesz wiedziec czy napisał czy nie to przejrzyj temat - napisał ale co innego.

Legi gratuluję i to bardzo - bo takiego wyniku nikt sie nie spodziewał nawet sama Legia.

Turcy widać ze są słabą zbieraniną świetnych piłkarzy. Brawo dla Legi i Skorży za dobre wykorzystanie ich błędów (Kucharczyk walczy o tytuł Ćwielonga dnia z samym Ćwielongiem)

Ogólnie w Legii widać było niezłe zaangarzowanie i bardzo dobre trzymanie formacji - dzięki temu Legia wygrała. Trzeba powiedzieć że Turcy jednak nie specjalnie przetestowali obronę Legii.

Szanse na awans dalej uważam na 50/50.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.07.2011, 21:10
nesta napisał(a):Wyświetl post
A ja tam wlasnie nie widzialem zbytniej kultury gry Turkow. Tak klepac to moze kazdy, 30-40m od bramki, bez zadnego efektu.)
W kontekście światowego futbolu nie, ale przy grze Legii prezentowali wyższą. Zwłaszcza gdzieś między 20-30 minuta, gdy nas zamknęli, Skaba wyjął setkę, było parę rogów i fale ataków.

Dlatego bez grzania się, wynik sensacyjny i doskonały, ale wciaż możemy to elegancko s.......ić
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Stary 28.07.2011, 21:12
0 22 napisał(a):Wyświetl post

Nareszcie poważny wynik
Miklas miał rację, że trafiliście na cieniasów. Pytanie tylko czy strzelał czy to był fart.
A Mezenga załadował gola dla Czerwonej Gwiazdy
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 28.07.2011, 21:15
Warszawiacy, a może Wasi piłkarze po prostu polubili Maciusia i spięli się, by dla niego wygrać. Wszak na tle Turków wcale nie wyglądali tak źle. Tamci, jak ktoś tu już wcześniej pisał, "robili dużo dymu a mało ognia".

Na Łazienkowskiej, mimo moich cichych nadziei, też pewnie nic Wam nie zrobią. Ech, jedyny plus jest taki, że na forum poznańskiej Amici trwa zapewne samobiczowanie i panuje czarna rozpacz.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.07.2011, 21:19
A na Weszło i tak pewnie nie odszczekają, że im Maciuś utarł nosa, bo dobrze przygotował drużynę, a taktyką na 3 defensywnych pomocników opędzlował faworyzowanych kebabów na ich terenie.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.07.2011, 21:20
Szczerze to Turcy mieli o wiele mniej sytuacji niż Litex z nami i grali oni słabiej od Bułgarów. Legia mądrze się broniła, a Maciuś chyba podpatrzył taktykę u Maaskanta. Legia grała pierwszy mecz w sezonie i to w 36 stopniach,więc inna gra była by samobójstwem. Ja z naszych rywali nie byłem w stanie kibicować oczywiście Amice(o Cracovi nawet nie będę pisał), ta arogancja i "idziemy na majstra" oraz ta pyszność, nie dawałem rady, kibice Legii zresztą też na pewno. Ale ostatnio jakoś w lidze Legia nam nie zagrażała ani bardzo nie chojraczyli więc mi nie wadzą w pucharach i mogą robić ranking. Zresztą niech nikt nie pierdzieli że od tego można wielce przeskoczyć do przodu mówię o LE nie o LM, pokazały to Pyry takie sukcesy 2 razy i co? Nawet w pucharach nie są. Rozumiem bulwers jak ktoś ma jakieś odchyły i kibicuje Legi w lidze, ale tak to w najgorszym razie jest mi to obojętne. Tylko nie piszcie że Legia grała słabo, trochę obiektywizmu, wycisnęli najlepszy wynik jaki się dało i brawa im za to, jednak Maciuś czasami wyciąga wnioski.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.07.2011, 21:24
Kurka, ale Śląsk dzisiaj spieprzył sprawę ... tyle okazji i zero w sieci. Ćwielongowi wyraźnie nie sprzyjała dzisiaj pora meczu Trudno - w Bułgarii się odkują, obstawiam bramkowy remis.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.07.2011, 21:27
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Akurat Polska w kwestii kibicowania jest w czołówce Europy
Ale poza tym zgadzam sie z tobą, fajnie, że Legia wygrała. Chciałbym 3 drużyny w fazach grupowych. I wszystkie 3 mają duże szane (nawet Śląsk, bo Ci cih Bułgarzy wyglądają na strasznych ogórków)
Spokojnie, jest jeszcze IV runda a w niej ani Legia ani Slask nie beda rozstawieni. Na domiar zlego, wsrod rozstawionych nie bedzie ogorasow pokroju Lokomotivu czy Gaziantepsporu. Awans Legii czy Slaska do grupy to bylaby bardzo duza niespodzianka.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2011, 21:37
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Kurka, ale Śląsk dzisiaj spieprzył sprawę ... tyle okazji i zero w sieci. Ćwielongowi wyraźnie nie sprzyjała dzisiaj pora meczu Trudno - w Bułgarii się odkują, obstawiam bramkowy remis.
Szkoda Slaska ale w rewanzu powinno byc lepiej - Lenczyk potrafi wyciagac wnioski. Co do Cwielonga jestem ciekawy jak On zagra w niedziele w lidze - przeciez mecz graja o 14:30 czyli srodek dnia. Pewnie ma nadzieje, ze bedzie brzydka pogoda
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.07.2011, 21:38
Może to dziwne, ale jak Legii "nie lubię", tak ich "sukces" jakoś mi dzisiaj nie przeszkadza. Po tych wszystkich latach posuchy i lansowaniu kuchenek jako jedynej drużyny, która może coś zrobić w pucharach, polska piłka po prostu potrzebuje nawet takich drobnych "sukcesów", nawet jeśli są zasługą nielubianych kopaczy. Bardzo szkoda remisu Śląska. Wierzę, że awansują, ale zgubili bardzo cenne punkty do rankingu, bo Bułgarów trzeba było ograć.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.07.2011, 21:45
Wynik Legii jest poprostu fantastyczny...z takimi slabymi pilkarzami(w dodatku bez bramkarza ), jak obecnie ma Legia, wywiezc zwyciestwo z tak trudnego terenu? Szacunek panie Skorza. A do ludzi, ktorzy krytykuja taktyke..rozumiem, ze Warszawiacy mieli zagrac otwarta pilke z 2 lub 3 napastnikami Przypomnijcie mi ilu napastnikow wystawil Maaskant przeciwko amatorom z Lotwy ?
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 28.07.2011, 22:01
Dopóki Wisła gra dalej w pucharach to i Legia może.
Jak już odpadniemy w tej 1/4 finału LM to Legia też ma odpaść.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.07.2011, 22:02
Legia pokazała dzisiaj Śląskowi jak powinno się wykorzystywać sytuacje. Mieli 2 okazje i jedną z nich wykorzystali, a niestety Śląsk miał ich dziesięć i nic nie wpadło. Ale mimo wszystko w obu przypadkach można być optymistą. Gdyby nie olśniewająca gra Jagi, to pierwszy raz od wielu wielu lat można by uznać puchary w wykonaniu polskich drużyn za udane. Ale i tak póki co jest lepiej niż się spodziewałem.
I radze przestać patrzeć na styl gry jaki prezentują polskie drużyny, bo to tak naprawdę się nie liczy. Ważny jest tylko awans i kolejna runda w eliminacjach. Wisła, Śląsk czy Legia to nie Barcelona żeby oprócz wyniku oczekiwać jeszcze pięknej gry. Trzeba się cieszyć z tego co jest.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 28.07.2011 o godz. 22:04.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.07.2011, 22:13
Za dzisiejszy wynik warszawiaki szacuneczek Gratulacje
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 28.07.2011 o godz. 22:15.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.07.2011, 22:13
Ja KAŻDEJ POLSKIEJ drużynie w europie życze powodzenia, ku dobru polskiej piłki! ( no, może oprócz arki, bo ich bym tam nie zniósł ) Szkoda, że Jaga sie tak ośmieszyła, bo poza tym jest naprawdę dobrze.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.07.2011, 22:20
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Legia pokazała dzisiaj Śląskowi jak powinno się wykorzystywać sytuacje. Mieli 2 okazje i jedną z nich wykorzystali, a niestety Śląsk miał ich dziesięć i nic nie wpadło. Ale mimo wszystko w obu przypadkach można być optymistą. Gdyby nie olśniewająca gra Jagi, to pierwszy raz od wielu wielu lat można by uznać puchary w wykonaniu polskich drużyn za udane. Ale i tak póki co jest lepiej niż się spodziewałem.
I radze przestać patrzeć na styl gry jaki prezentują polskie drużyny, bo to tak naprawdę się nie liczy. Ważny jest tylko awans i kolejna runda w eliminacjach. Wisła, Śląsk czy Legia to nie Barcelona żeby oprócz wyniku oczekiwać jeszcze pięknej gry. Trzeba się cieszyć z tego co jest.

udane to będą jak będziemy mieć 3 drużyny w pucharach , a nie TYLKO w eliminacjach

rok temu mieliśmy w III rundach 4 ekipy , wszystko wygladało tak jak teraz do pewnego momentu

Nie ulega jednak wątpliwości że poziom piki w Polsce się podnosi i w końcu i sukcesu przyjdą . Legią tak się dzisiaj interesowalem , że o 23 sobie przypomniałem że grała jakiś mecz i może warto sprawdzic wynik . Jak dla mnie , Legia powinna grać tak długo jak i my będziemy grać . Będzie wtedy dla nas słabszym przeciwnikiem w lidze .

Ważne by było głośniej o całej polskiej lidze , niech dobrzy piłkarze z całego świata zobaczą że polskie kluby potrafią coś ugrać w pucharach . Wisła może na tym tylko skorzystać . A rywale , gdy będą grać tylko w lidze będą dla nas o wiele większym zagrożeniem , niżeli zajęte pucharami jak Lech w tamtym roku .

Jeśli Śląsk czy Legia będa grać w grupie LE , to mogę się założyć o wiele , że zarówno Polonia jak i Lech będą nad nimi w ligowej tabeli .
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.07.2011, 22:21
Legia zaszalała - jedyny pewniak do wtopy a czytając tych co oglądali to pozwolili Turkom na zdecydowanie mniej niż nasi w Łoweczu
Nie spodziewałem się tego ale to dopiero pierwsza połowa, tak jak nasi mogą w rewanżu dać ciała tak i Legia ale jest spora szansa że i my i oni awansują, może i Śląsk a to byłby na prawdę niezły wyczyn.
1 drużyna w LE z szansami na LM i 2 w ostatniej rundzie eliminacyjnej LE
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 28.07.2011, 22:51
River napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie, jest jeszcze IV runda a w niej ani Legia ani Slask nie beda rozstawieni. Na domiar zlego, wsrod rozstawionych nie bedzie ogorasow pokroju Lokomotivu czy Gaziantepsporu. Awans Legii czy Slaska do grupy to bylaby bardzo duza niespodzianka.
Takich ogórasów nie będzie ale pare drużyn do ogrania na pewno.

7 kotów napisał(a):
I jak kazda zbieranina pilkarskich borciuchow znad Bosfrou nie umie grac na wyjazdach.
Nie wiem co to jest ale brzmi zajebiście...
Ostatnio edytowane przez Arked : 28.07.2011 o godz. 22:53.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.07.2011, 22:53
No nareszcie dajemy kłam slynnemu hasłu"Spieszcie sie ogladac Polskie zespoly w Europejskich Pucharach,tak szybko odpadają"

nie no szalejemy ,wszytscy maja szanse przejsc swoich rywali,ale tez kazdy moze wtopic.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.07.2011, 22:55
Arked napisał(a):Wyświetl post
Takich ogórasów nie będzie ale pare drużyn do ogrania na pewno.
Lokomotiv to ogórki (poziom hmm... Poloni Bytom) za to Gaziantespor to drużyna świetyncyh piłkarzy którzy nie mają żadnej taktyki. Składem są lepsi niż my z Legią i Lechem razem wzięci - co z tego jak gra w Turcji to typowy radosny football (było widać przy sytuacjach Legii).Taktyka i dyscyplina wygrała mecz Legii - czy wystarczy na awans Okaże się ...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 28.07.2011, 22:58
Skaba wykorzystal 100% swojego skilla na ten sezon.
Trener kebabow mowil ze Legia ma dobrego bramkarza, chyba samospelniajaca sie przepowiednia mu przez przypadek wyszla.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.07.2011, 22:59
Angmir napisał(a):Wyświetl post
za to Gaziantespor to drużyna świetyncyh piłkarzy którzy nie mają żadnej taktyki.
E tam - Turki to piłkarski kosmos ale sprzedali mecz - nie widziałeś tego?, po golu dla Legii - 2 Turków się cieszyło a trzeci z tylnej kieszeni wyjął kalkulator i upewniał się ile skosi.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów