The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2011, 09:13
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Nie gralismy fajnie dla oka, ale zalozenia taktyczne zostaly zrealizowane. Nie rozumiem tez twojej wypowiedzi. To ma byc ironia czy co? Jesli ci sie podobala Maciusiowa taktyka dzidy na Brozka i moze cos sie strzeli to gratuluje.
To sa dopiero poczatki sezonu, nie gramy na 100%, wiec zakladam ze to rozdzielenie ofensywnej czworki z przodu i defensywnej szostki z tylu niedlugo zostanie zatarte. Juz teraz widac ze jesli Lamey albo Dragan podlacza sie do ataku i pojda na obieg stwarzamy powazne zagrozenie pod bramka przeciwnika. Nie robia tego zbyt czesto co prawda ale to sie zapewne zmieni.
Co do "braku stylu" to mozna zobaczyc klepe po ziemi zamiast juz wspomnianych dzid, czy tez umiejetne przegrywanie pilki. Jedynym problemem jest brak inklinacji ofensywnych u Sobola i Wilka, ale tu Nunez moze byc rozwiqazaniem.
I najlepszy kwiatek na koniec

No nie wiem nawet jak to skomentowac, ze domorosly znawca i znachor ma lepsze wyksztalcenie trenerskie od faceta ktory na kopanej zeby zjadl...
Wez sie puknij w czolo i lepiej nie komentuj. Zenujacy jestes , podobnie jak twoje argumenty.
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.07.2011, 09:14
bonzaj, kolega DARIOOK ma wyjątkowo pokręconą wizję świata i niesłuszne przekonanie, że wie wszystko o piłce. większość jego twierdzeń obnaża jednak jego niewielką i mocno powierzchowną wiedzę o sporcie. ujawnia się obraz człowieka który swoją wiedze o piłce czerpie z transmisji w telewizji publicznej jego wszechpolski pesymizm i krytyka człowieka który pracuje ponad 10 lat w zawodzie i ma publikacje nt przygotowania mentalnego jest wg mnie absurdalna.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 28.07.2011, 09:19
crate digger napisał(a):Wyświetl post
bonzaj, kolega DARIOOK ma wyjątkowo pokręconą wizję świata i niesłuszne przekonanie, że wie wszystko o piłce. większość jego twierdzeń obnaża jednak jego niewielką i mocno powierzchowną wiedzę o sporcie. ujawnia się obraz człowieka który swoją wiedze o piłce czerpie z transmisji w telewizji publicznej jego wszechpolski pesymizm i krytyka człowieka który pracuje ponad 10 lat w zawodzie i ma publikacje nt przygotowania mentalnego jest wg mnie absurdalna.

Dokładnie, dobrze że teraz zamiast Wisły będzie oglądał siatkówkę
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 28.07.2011, 09:30
JarekTSW napisał(a):Wyświetl post
z Górnikiem 2:0 w tym sezonie , z Lechem 4:1 , z Tottenhamem było 1:1
u siebie... racja z tottenhamem mi się pomyliło...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.07.2011, 09:31
bonzaj napisał(a):Wyświetl post
Witam
...... Chodzi o to żeby wygrać. Skoro dzięki taktyce trenera do tej pory nam się to udaje to Moim zdaniem NIE MACIE PRAWA GO KRYTYKOWAĆ!!
Tak jak Dariook przegiął w jedną stronę tak ty bonzaj przeginasz w drugą ...
Forum wislakrakow jest wolne dla każdych poglądów o ile, co słusznie zauważył mod Markus, nikt nikogo nie obraża.
Trzymajmy się tego .
Ta dyskusja ( czy wolno pisać krytycznie po wygranym meczu) trwa od kilkunastu stron ... a przecież przez 20 lat wolności powinniśmy się już przyzwyczaić że w narodzie jednomyślność nie jest obowiązkowa.

A co do meritum: może przekonamy się czy Diaza należało zmienić po 1 połowie ....... w środę.
Ja np nie wiem czy Diaz jest taki słaby czy Tom taki dobry .... jeśli w rewanżu zagra ktoś inny będę miał więcej luxów w sprawie ...
P.S. W sparingu Tom nie grał (chyba)
Ostatnio edytowane przez Grantar : 28.07.2011 o godz. 09:39.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 28.07.2011, 09:34
Ten mecz jaki był kazdy widział ,a ze miłosci jest slepa kazdy wie. Napewno ZA TYDZIEŃ powino byc owiele łatwiej ja bardzo licze na Patryka
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 28.07.2011, 09:35
jedno jest pewne krytykujecie zbyt mocno... jakoś takiej fali krytyki Maciuś I nie przeżywał po wygranych meczach. ja rozumiem że apetyt rośnie w miarę jedzenia ale wrzućmy na luz... przed meczem 3/4 obawiało się o wynik, a po wygranej 3/4 jedzie po drużynie za styl... ludzie gdzie logika?!
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Stary 28.07.2011, 09:35
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
u siebie... racja z tottenhamem mi się pomyliło...
no u siebie z Lechem 4:1 wtedy za Smudy w Amice jeszcze
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Stary 28.07.2011, 09:41
chciałbym Jovanovicia zobaczyć w bloku defensywnym w którymś z meczów. ma chłop trochę techniki i nie wygląda na łatwego do przestawienia. nie wiem jakby się na lewej stronie spisał, ale np lameya wrzucic na lewą a Jovę2 na prawą. ciekawe co by z tego wyszło w meczu o stawkę.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 28.07.2011, 09:44
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Wez sie puknij w czolo i lepiej nie komentuj. Zenujacy jestes , podobnie jak twoje argumenty.
Najlepiej sie obrazic, tupnac nozka, wziazc grabki i zmienic piaskownice. Wiedze o pilce to ty chyba od Szpakowskiego i Szaranowicza pobierales wiec jakakolwiek dyskusja jest z gory skazana na porazke.
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 28.07.2011 o godz. 09:56.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.07.2011, 09:47
filemon napisał(a):Wyświetl post
Trzy jeśli mnie pamięć nie myli. Chociaz ja akurat uważam, że dobrze grają
Bingo ! (2 asysty Wilk, jedna Sobolewski)
Ludzie strasznie narzekają brak inklinacji ofensywnych u naszych środkowych DM, a tymczasem Sobol z Wilkiem gdy tylko chcą, potrafią wrzucić taką prostopadłą piłkę za plecy obrońców, że palce lizać. Chciałbym by nasi skrzydłowi (napastnicy) poza pięknymi dryblingami i szarżami po skrzydle potrafili celnie dośrodkować.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 28.07.2011, 09:49
Powtórzę co już pisałem na tym forum, na lewą obronę można by dać ... lewego obrońcę Nuneza. Właściwie czemu nie ?

A co do gry dwoma def. pom. to taka konieczność przy słabszej obronie.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2011, 09:54
No chyba sie nie gniewacie ze mam inna opinie. Trudno moge byc w opozycji, a zdania nie zmienie...heh
Z czasem zobaczymy kto mial racje, na wszelki wypadek juz teraz kopiuje by pozniej wkleic.
W srode pewnie Diaza juz niezobaczymy..
Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
dobra_bestia
Member

Od: 05.2005

Stary 28.07.2011, 09:54
wislakrakow124 napisał(a):Wyświetl post
Tak mi sie wydaje ze Wisla moze byc rozstawiona w IV rundzie jesli:

Rangers FC 0-1 Malmö FF Malmo awansuje
Rosenborg BK 0-1 FC Viktoria Plzeň Viktoria awansuje
KRC Genk 2-1 FK Partizan (Belgrad) Genk awansuje
APÓEL (Nikozja) 0-0 ŠK Slovan Bratysława Slovan awansuje

Nie wiem moge sie mylic ale jesli wymienione przeze mnie druzyny awansuja to Wisla bedzie ostatnia druzyna rozstawiona.
Zgadza się, jak to się tak skończy będą rozstawieni. Trza będzie trzymać kciuki żeby nie wylosować Genk i powinno być dobrze, ale najpierw Liteks.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 28.07.2011, 09:59
Panowie, okiem laika(czyli wrażenia artystyczne) to nie był dobry mecz w naszym wykonaniu. Kto z czystym sercem powie, że nie mogliśmy wracać z wyjzdu z z kilkoma bramkami w plecy?(gdybanie ale..)

Przekaz byl taki, że obie drużyny są mniej więcej na takim samym poziomie, ale nie bylo tego widac na boisku, tak mysmy zastosowali taktyke mocno defensywna(i to wymuszalo pewien obraz gry) ale jesli gralibysmy na takim samym poziomie jak przeciwnik czy było by to, az w takim stopniu potrzebne? Czy np. grajac z Lechem(też teoretycznie sa na naszym poziomie) na wyjezdzie w takim stylu bylibysmy zadowoleni?

Nie zrozumcie mnie zle, bardzo sie ciesze z wyniku, nie twierdze ze powinnismy zagrac ofensywnie, nie chce jezdzic po trenerze bo swoje naprawde z ta druzyna zrobil, ale tak mi sie roi, ze juz coś z tej mocnej/dwuskladowej Wisly powinno byc widac w sensie stylu, zgrania, ale tez formy zawodnikow mimo ze to poczatek sezonu. W moim mniemaniu nie gralismy jak rowny z równym ale za to egzekwowalismy co sie dalo i mielismy sporo szczescia. Taktyka pomogla tylko ze jesli trener wie, ze musimy sie tak bronic to nie jestesmy "az tak silni" aby za nadto pompowac balonik.
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Stary 28.07.2011, 10:05
No chyba sie nie gniewacie ze mam inna opinie. Trudno moge byc w opozycji, a zdania nie zmienie...heh
Z czasem zobaczymy kto mial racje, na wszelki wypadek juz teraz kopiuje by pozniej wkleic.
W srode pewnie Diaza juz niezobaczymy..
Pozdrawiam.
HAHAHA wg ciebie rację masz wówczas gdy napiszesz że zawodnik X zagra słabo i on rzeczywiście zagra słabo (szanse 50:50, a czynników które moga na to wpłynąć jest multum), nie o rację chodzi a o wiedzę na podstawie której wyciągasz wnioski i stosujesz krytykę. podkreslę raz jeszcze. jest ona mocno powierzchowna.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.07.2011, 10:07
dobra_bestia napisał(a):Wyświetl post
Zgadza się, jak to się tak skończy będą rozstawieni. Trza będzie trzymać kciuki żeby nie wylosować Genk i powinno być dobrze, ale najpierw Liteks.
Najpierw trzeba awansować do 4 rundy ! Wg mnie po tym co pokazała Bułgarska drużyna szanse Wisły i Litexu są nadal 50 na 50 , czeka nas bardzo ciężki mecz . Dopiero po awansie możemy się zastanawiać na kogo lepiej trafić . Wg mnie nie ma znaczenia czy będziemy rozstawieni czy nie ponieważ w 4 rundzie i tak trafimy na wymagającego rywala . Popatrzcie na wyniki , nie było pogromów , zdecydowanych zwycięstw , wyniki były bardzo równe , albo remisowe albo minimalne zwycięstwa nie koniecznie faworyta co pokazuje że poziom jest bardzo wyrównany i więcej zależy od formy danej drużyny niż od nazwy klubu czy potencjały danego klubu więc taka Viktoria może być bardziej wymagającym przeciwnikiem niż Rangersi co nie zmienia faktu że w 4 rundzie jeśli do niej awansujemy bez względu na przeciwnika jakiego wylosujemy trzeba będzie się naprawdę mocno napracować żeby mieć szanse na ten upragniony awans . Jednak najpierw awansujmy co też nie będzie łatwe .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 28.07.2011 o godz. 10:10.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 28.07.2011, 10:08
Do borys:
Odpowiem Ci, zawsze jak Wisła wygra normalny kibic powinien być zadowolony.
A co do tego kto był lepszy sprawa jest prosta Wisła bo ...wynik 2-1 zamyka temat.
Zaś co do przebiegu meczu to było 0-0, 1-0, 1-1 i 2-1 dla Nas czyli pełna kontrola dla drużyny lepszej.
Gdybyśmy przegrywali to co innego ale to rywal musiał gonić wynik i stąd taki przebieg meczu. Szkoda że niektórzy tego nie widzą.
Ostatnio edytowane przez milosz : 28.07.2011 o godz. 10:14.
Odpowiedz cytując
bonzaj
Member

Od: 06.2011

Stary 28.07.2011, 10:10
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Tak jak Dariook przegiął w jedną stronę tak ty bonzaj przeginasz w drugą ...
Forum wislakrakow jest wolne dla każdych poglądów o ile, co słusznie zauważył mod Markus, nikt nikogo nie obraża.
Trzymajmy się tego .
Ta dyskusja ( czy wolno pisać krytycznie po wygranym meczu) trwa od kilkunastu stron ... a przecież przez 20 lat wolności powinniśmy się już przyzwyczaić że w narodzie jednomyślność nie jest obowiązkowa.
Zgadzam się że krytykować można a nawet jak są powody to trzeba, ale trzeba odróżniać konstruktywną krytykę od KRYTYKANCTWA. A Moim zdaniem Trener na dzień dzisiejszy nie zasłużył na żadną krytykę. Jest rozliczany za zwycięstwa a te są. Przegra wtedy OK. Przyjdzie czas na krytykę i analizę błędów. Jedyne do czego się można przyczepić to styl a ten wynika z wielu czynników a jego odbiór to już całkiem subiektywna ocena. Za to wymierne są gole a tych strzeliliśmy więcej. Kończąc OT Krytyka tak Krytykanctwo nie. Na forum zdecydowanie przeważa to drugie a dowody są na każdej stronie.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2011, 10:20
HAHAHA wg ciebie rację masz wówczas gdy napiszesz że zawodnik X zagra słabo i on rzeczywiście zagra słabo (szanse 50:50, a czynników które moga na to wpłynąć jest multum), nie o rację chodzi a o wiedzę na podstawie której wyciągasz wnioski i stosujesz krytykę. podkreslę raz jeszcze. jest ona mocno powierzchowna.
A na jakiej glebokiej wiedzy ty opierasz swoje wnioski? jakasz to gleboka wiedza mowi cie ze sie myle a ty masz racje?
Tak mecz ogladalem w telewizji wiec opieram sie na tym wlasnie. A ty gdzie ogladales? Bo pewnie z publicznej tv niekorzystasz

A tak ogolnie to bezsensu ta dyskusja, temat nie jest o mnie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.07.2011 o godz. 10:29.
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.07.2011, 10:25
Czy jest tu ktoś, kto orientuje się jakie pieniądze Wisła Kraków zyskałaby z tytułu awansu do Ligi Mistrzów? Oraz jakie kwoty obowiązują za mecze grupowe (remis, zwycięstwo) i ewentualny awans dalej?

Oczywiście nie dzielę skóry na niedźwiedziu, jestem po prostu ciekawy, jak wpłynęłoby to na ewentualny budżet klubu.

EDYCJA:
Znalazłem o tym artykuł: http://avoidingthedrop.com/2009/08/2...europa-league/
Kwoty są naprawde ogromne. Jest tam podany przykład PSV, który za samą fazę grupową wyciągnął 19 mln. Niektóre źródła podają, że za awans otrzymuje się od 3 do 7 milionów.

Jest o co walczyć...
Powód: dodanie edycji
Ostatnio edytowane przez kha1 : 28.07.2011 o godz. 10:29.
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.07.2011, 10:26
borys napisał(a):Wyświetl post
Panowie, okiem laika(czyli wrażenia artystyczne) to nie był dobry mecz w naszym wykonaniu. Kto z czystym sercem powie, że nie mogliśmy wracać z wyjzdu z z kilkoma bramkami w plecy?(gdybanie ale..)
.
Ja powiem. Obraz gry wynikał z naszych założeń, oraz z faktu ze mecz od początku układał sie dla Bułgarów źle. Szybko stracona bramka wymusiła na nich atakowanie i granie na większym ryzyku , a ze nie wiele z niego wynikało poza przypadkową bramką (przypadkowa bo w doliczonym czasie gry dzięki rykoszetowi) to obraz gry nie zmieniał się przez dłuższy czas. Gdyby Litex wyszedł na prowadzenia jako pierwszy , lub gdyby później osiągnął np. 2-bramkowa przewagę to wtedy obraz gry zapewne uległby zmianie. Jestem przekonany z w razie potrzeby jesteśmy w stanie mocniej nacisnąć i przejąć inicjatywę. Ale tego robić nie musieliśmy. Ten mecz przypominał bardzo pod względem przebiegu spotkania nasz mecz z Beitarem na wyjeździe . Tam tez rywali nas cisnęli i stwarzali sporo sytuacji pod nasza bramką. Po tamtym meczu można było powiedzieć że rywal jest od nas dużo lepszy, i gra bardziej widowiskowo i ofensywnie i że nasza porażka 1-2 to najniższy wymiar kary. W Krakowie przebieg spotkania był zgoła odmienny.. Podobnie wyglądał tez np. nasz dwumecz z Omonią, tyle ze tam najpierw rozbiliśmy ich u siebie, by potem dąć się zepchnąć do momentami rozpaczliwej obrony, i dopiero wyrównanie na 2-2 ostudziło ataki Cypryjczyków.

Nie znaczy to oczywiście ze zagraliśmy jakis bardzo dobry mecz. Gdybyśmy byli klasowym zespołem, to powinniśmy się przynajmniej momentami dłużej utrzymywać przy piłce, momentami skuteczniej wybijać rywali z uderzenia, częściej tez ostudzać ich zapędy groźniejszymi kontrami itd. Ale klasowym zespołem nie jesteśmy, i długo nie będziemy. Ale Litex tez takowym nie jest podobnie zresztą jak i nasi potencjalnie rywale w kolejnej fazie. W każdym meczu trzeba dać z siebie wszystko, starać się wykorzystać swoje atuty (a kilka mamy) i poukrywać niedociągnięcia (tych tez sporo) to może udac się awansować i do LM. A poki co trzeba zagrać 90-minut na pełnej koncentracji, spokojnie, bez szturmowania bramki rywali, bo pójście na wymianę ciosów nam się najzwyczajniej nie opłaca. Styl jest absolutnie bez znaczenia, i ładnej grze będziemy mogli pomyśleć w fazie grupowej któregoś z pucharów, jeśli tam dotrzemy. Teraz liczy się tylko jedno – awans. I niech płaczki sobie żyły podcinają ze nie jesteśmy jeszcze Barceloną.
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Stary 28.07.2011, 10:36
w żadnym miejscu nie pisałem że MOJA RACJA JEST NAJMOJSZA m.in. sportem zajmuję sie od praktycznej i teoretycznej strony, zarówno fizyczne jak i motywacyjne aspekty nie są mi obce, a wręcz przeciwnie. mam powązne wątpliwości ponieważ opierasz swoje twierdzenia na wyssanych z palca czynnikach (pierwszy lepszy, "iles tam meczów z Czarkiem w środku nie wygraliśmy" nie znasz założeń Maaskanta). przeceniasz wpływ pojedynczych zawodników, systemu gry na rezultat. nie bierzesz pod uwagę sytuacyjnych uwarunkowań jakie docelowo odbijają się na grze czy wyniku. nie masz dostępu do treningów, do odpraw, do druzyny a jednak na podstawie tylko i wyłącznie efektu (który jest wypadkową wielu czynników na które trener czy zawodnik nie ma wpływu jak i tych na które ma wpływ, tu trener czy zawodnik ma pole do popisu) oceniasz i wydajesz ostateczne opinie. co gorsza próbujesz mieć rację.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.07.2011, 10:41
Ja wiem że kibice chcieli by oglądać mecze takie jak z Trabzonsporem (5:1), Saragossą, Parmą czy Schalke (po 4:1) ale nie zawsze wychodzi to tak jakby się chciało. Chłopaki dostali na obozie dobry wycisk, a jak się ma w nogach taki okres to ciężko też się z początku sezonu biega. Widać że brak im jeszcze świeżości, a gdy nogi są za ciężkie nie da się grać miłej dla oka piłki. Z dnia na dzień powinno to wyglądać coraz lepiej. Wisła poszła po najmniejszel linii oporu, grając tylko kilka minut na większych obrotach. To wystarczyło... te 3-4 zrywy na bramkę rywala pozwoliły strzelić 2 gole. Zwłaszcza przy bramce Meliksona widać było, że chwila pressingu ze strony Wisły wprowadziła niezły zamęt w poczynaniach obrońców Liteksu. U nas z tyłu było mało pewnie głównie przez faule Diaza i niezbyt trafione decyzje Jovanića w bramce. Przypomniały mi się pierwsze mecze Wisły w Europie za Czasów Cupiała, kiedy to Wisła z przodu z dużą dozą szczęścia pakowała bramki, a Sarnat swoimi interwencjami przyprawiał kibiców o palpitacje serca.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2011, 10:43
w żadnym miejscu nie pisałem że MOJA RACJA JEST NAJMOJSZA m.in. sportem zajmuję sie od praktycznej i teoretycznej strony, zarówno fizyczne jak i motywacyjne aspekty nie są mi obce, a wręcz przeciwnie. mam powązne wątpliwości ponieważ opierasz swoje twierdzenia na wyssanych z palca czynnikach (pierwszy lepszy, "iles tam meczów z Czarkiem w środku nie wygraliśmy" nie znasz założeń Maaskanta). przeceniasz wpływ pojedynczych zawodników, systemu gry na rezultat. nie bierzesz pod uwagę sytuacyjnych uwarunkowań jakie docelowo odbijają się na grze czy wyniku. nie masz dostępu do treningów, do odpraw, do druzyny a jednak na podstawie tylko i wyłącznie efektu (który jest wypadkową wielu czynników na które trener czy zawodnik nie ma wpływu jak i tych na które ma wpływ, tu trener czy zawodnik ma pole do popisu) oceniasz i wydajesz ostateczne opinie. co gorsza próbujesz mieć rację.

No to pieknie zes nam sie zaprezentowal...
Ten wyssany z palca tekst co zaprezentowales jest z wywiadu z Maskaantem ! To sa jego slowa a nie moje.
Jest tam to zaznaczone!
Zblazniles sie w moich oczach. Mam nadzieje ze to zakonczy twoje wypociny!

Pofatygowalem sie i wklejam :
...Następnie Wymyslil sobie dwoch defensywnych zeby tak latwo bramek nie tracic, ten pomysl tez blado wygladal co sam Maskaant potwierdzil w wywiadzie Weszlo:

Sobol” to cichy facet, ale walką daje przykład. Sprawdźcie wyniki – kiedy grał w środku razem z Czarkiem, nie wygraliśmy ani jednego meczu. Dlatego trzeba było coś zmienić. I tak należy sobie powiedzieć, że niewiele drużyn na świecie gra takim systemem jak my – Barcelona, Holandia... Futbol powinien ewoluować w tym kierunku. Mają być wyniki i efektowna gra.

W rundzie wisennej postanowil ze dwóch - trzech „extra players” może zrobić różnicę.
Na przykład Melikson, Małecki, Kirm… i tak klepiemy ten zenujacy styl az do teraz, az szczescie nas nie opusci.
I gdzie tu wogóle ...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.07.2011 o godz. 11:09.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 28.07.2011, 10:46
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Sarnat swoimi interwencjami przyprawiał kibiców o palpitacje serca.
Sarnat grał świetnie w tych meczach, dopiero od jakiegoś wyjazdu (bodajże na Widzew) coś mu się z formą stało
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.07.2011, 10:52
milosz napisał(a):Wyświetl post
Do borys:
milosz napisał(a):Wyświetl post
Odpowiem Ci, zawsze jak Wisła wygra normalny kibic powinien być zadowolony.
A co do tego kto był lepszy sprawa jest prosta Wisła bo ...wynik 2-1 zamyka temat.
Zaś co do przebiegu meczu to było 0-0, 1-0, 1-1 i 2-1 dla Nas czyli pełna kontrola dla drużyny lepszej.
Gdybyśmy przegrywali to co innego ale to rywal musiał gonić wynik i stąd taki przebieg meczu. Szkoda że niektórzy tego nie widzą.
Niektórzy? Chłopie, tutaj 90% forum są zaślepieni wizją pięknej, wspaniałej gry, goli strzelanych po cudownych akcjach oskrzydlających, kapitalnych asyst, presingu non stop, wybieganych graczy, mentalnie przygotowanych do nie tylko wygrania z Litexem na wyjeździe ale też do zdobycia LM...

... tak jak wczoraj napisałem za dużo FIFY na Playstation i bujania w chmurach a za mało przyjęcie rzeczywistości takiej jakiej jest naprawdę. Pisałem to wczoraj i napisze dzisiaj. My jesteśmy Wisłą Kraków a nie Barceloną, Bayernem, Stutgartem, Lyonem czy Bóg wie kim jeszcze. Nie gramy jakoś olśniewającą na tym etapie na jakim sie znajdujemy ale nie gramy też tak beznadziejnie jak to niektórzy tutaj próbują pisać.

Pisałem wczoraj i napisze dzisiaj, aby zdobyć szczyt trzeba pokonać kolejne stopnie, krok po kroku i to jest proces STOPNIOWY. Tak jak przeciwnicy dolosowywani są stopniowo do Wisły od teoretycznie najłatwiejszych do najtrudniejszych, tak nasza drużyna jest przygotowywana stopniowo do zdobycia szczytu czyli w naszym przypadku awansu do LM.

Czy wy myślicie że Maaskant jest ślepy i nie widzi naszych mankamentów?

Ja rozumiem że my jako naród mamy mnóstwo cech dobrych i tych mniej dobrych takich jak brak cierpliwości, konsekwencji, działanie na hura, wymaganie efektów od zaraz.
Czasami zapominamy że aby osiągnąć cel potrzeba systematyczności i konsekwencji nawet pomimo potknięć które napotykają po drodze KAŻDEGO.
Pokażcie mi piłkarza… sportowca który potrafi utrzymać formę przez cały czas?
Pokażcie mi firmę która non stop notuje zyski na giełdzie?
Pokażcie mi człowieka któremu non stop wszystko wychodzi?

Nawet Messi – piłkarz Playstation ma słabsze mecze a co dopiero taki Diaz?

Dziwie się że niektórzy tego nie rozumieją.
Odpowiedz cytując
rozbi89
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 28.07.2011, 11:00
Mam nadzieje ze niedlugo skoncza sie wakacje i cała masa płaczacych wroci do szkoły o na forum bedzie mozna poczytac normalne opinie a nie placz i lament nawet po wygranym meczu.

To troche śmieszne i jakby to powiedział Mateusz Klich ęto takie typowo polskie", ze mino zwyciestwym naszej drużyny nikt się z tego nie cieszy, a wszyscy widzą same złe strony. Wy nawet w kuli byście kant zobaczyli.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 28.07.2011, 11:11
Rzeczowy artykuł o meczu:

http://www.sport.pl/pilka/1,65041,10...w_rewanzu.html
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.07.2011, 11:59
Wczoraj wieczorkiem na spokojnie włączyłem sobie raz jeszcze nasz mecz. O wiele więcej mozna wysnuć wniosków oglądajć spotkanie na spokojnie gdy już się zna wynik. Polecam każdej rozpalonej głowie.
Poniżej zanotowałem kilka rzeczy których w trakcie meczu nie zauważyłem lub źle oceniłem.

Zacznę od zawodników których oceniłem bezpośrednio po meczu pod wpływam emocji wyżej niż na to zasłużyli

1. Jovanic, w trakcie meczu złą ocenę zatarł piąstkowaniami i łapankami piłki. Ogólnie to trochę zatarło o nim opinię, teraz mogę z całą odpowiedzialnościa stwierdzić że z nim w bramce daleko nie zajdziemy, jesli będzie dalej tak obsrany za przeproszeniem.
Zero gry na przedpolu, słaby na lini, dużo niepewnych interwencji, naprawdę sądziłem że jest trochę lepszy. Moim zdaniem on się boi.

2. Wilk - w pierwszej połowie i przez większą część drugiej zagubiony, biegał bez celu po boisku, miał kłopoty z agresywnym doskokiem do swojeg przeciwnika, gubił krycie, wolny. Mam wrażenie że Czarek przez ostatnie dwa miesiące ma znaczną obniżkę formy. Szkoda bo lubię tego zawodnika, pomimo iż wygląda jak Justin Bieber charakteru odmówić mu nie można. Słowa uznanie należą mu się na pewno za sytuację w 93 minucie kiedy opieprzył Toma za to ze zabrał piłkę wybitą przez naszego zawodnika gdy na murawie leżał Gargamel

3. Kirm - w trakcie meczu kierowany emocjami tego nie widziałem ale to co zagrał to sabotaż. Ambicji mu odmówić nie mozna ale praktycznie kazda kontakt w jego wykonaniu to strata. Szkoda czasu na więcej pisaniny, kazdy to widział.

4. Iliev - o ile w I połowie starał się i wychodził na pozycję to już im dalej w mecz tym gorzej. Wolny sprawiał wrażenie nawet ospałego, zapamiętałem jedną sytuację z I połowie kiedy wykonywał z narożnika pola karnego razem z Melexem rzut wolny, Ivica otrzymał od Maora piłkę, wdał się w niepotrzebny drybling i tracił po czym poszła niebezpieczna kontra dla Bułgarów, pozatym zapamiętałem jeszcze jego groźną wrzutkę na głowę idiotyczną żółtą kartkę i ... nic więcej. O faulu w karnym nie mówię bo sytuacja dyskusyjna.

5. Nunez - trochę za wysoko go oceniłem po bezpośrednio po meczu, już na spokojnie wczoraj zauważyłem że stanowczo za mało był pod grą szczególnie w I połowie, pozatym wg mnie wspólnie z Diazem i był współwinnym straty bramki pozwalając podać w pole karne przeciwnikowi, co się rzuca w tym zawodniku to na pewno dobra wydolność, dobrze ułozona lewą noga, szybkość, siła ale... brakowało mi czegoś w jego grze. Szczególnie w I połowie przez pierwszy kwadrans był niewidoczny, dopiero obudził się w 17 minucie oddając śliczny strzał z 25m, potem walczył próbował ale zanotował wg mnie mało przechwytów, także oddawał piłkę do najbliższego partnera, za mało próbował grać kombinacyjnie i nie podejmował ryzyka, w I połowie bardzo ładnie przyjął na klatkę górną piłkę, przyjął dwóch przeciwników na plecy i odegrał fajnie piłkę i poszła kontra po której Ivica był faulowany () w polu karnym. To zagrania świadczyło o dużej klasie Nuneza ale takich zagrań było stanowczo za mało. W II połowie pierwsze 15 minut miał dobre, walczył, podawał, odbierał piłkę, próbował ją fajnie rozgrywać ale potem opadł z sił i został zmieniony. Widac że on ma duzy potencjał ale musi jeszcze popracować nad kondycją i komunikacją z kolegami.

Teraz zawodnicy którzy w trakcie meczy sprawiali wrażenie słabsze niż po oglądnięciu na spokojnie

1. Diaz – tak dla mnie do jest niespodzianka, ponieważ o ile w trakcie meczu na żywo sprawiał wrażenie zagubionego we mgle i niemiłosiernie objeżdżanego tak na spokojnie już nie miałem takiego wrażenia. Owszem był ogrywany zarówno przez Toma jak i Berberowica ale zanotował kilka udanych zagrań szczególnie w I połowie. Chciałbym też odnotować fakt iż Meleks średnio pomagał mu w odbiorze piłke. Pozatym te rzkome faule które sprokurował to były efekty umiejętności nurkowo-aktorskich Bułgarów na które sędzia dawał się nabrać. Oczywiście to nie zmienia faktu że Junior zagrał słaby mecz jednak moja ocena była zaraz po meczu troszeczkę za surowa
2. Sobol – Man of the Match, może nie zagrał meczu wybitnego ale na pewno dobrze. Harował na całej szerokości swojej strefy naprawiając błędy kolegów (np. Czarka Wilka), oprócz asysty zanotował też kupę przechwytów, zdecydowanie interweniując odbierał przeciwnikowi piłki a następnie je rozdzielał do partnerów. W pamęci zapadła mi sytuacja z II połowy z bodajże 90 minuty kiedy ofiarną interwencją zażegnał niebezpieczeństwo wybijając groźny strzał przeciwnika. Po tej interwencji pozostawał na charakterystycznej pozycji na czworaka przez kilkanaście sekund łapiąc oddech. To świadczy o ogromnym poświęceniu naszego kapitana w tym meczu. BRAWO!
3. Jaliens – w trakcie meczu na zywo wydawał mi się ospały, jednak już na spokojnie stwierdziłem jak bardzo się myliłem, solidny występ, blokował niejednokrotnie przeciwników skutecznie odbierając im piłkę, kilka razy ładnie próbował wznowić grę do pomocników.
4. Lamey – w I połowie wg mnie nasz najlepszy zawodnik i nie chodzi tutaj tylko o gola za którego brawa! Chodzi o jego grę w defensywie w której widać że wie o co chodzi. Kilkakrotnie świetnie się ustawiał, odbierał piłkę na dużym spokoju. Kilka razy groźnie podłączał się prawa stroną i tylko niezrozumienie z partnerami można tłumaczyć że te ataki nie były efektywne, kilka razy próbował prostopadłymi podaniami uruchomić Ilieva labo Melexa, zanotował groźną główkę po której mogło być 2:0,
Wielkie brawa dla tego Pana za 1 połowę. W II niestety trochę zgasł i nie był tak efektywny w swojej grze ale jeśli dalej będzie tak grał to szybko zapomnimy o pewnym młodym Słowaku

Tak na chłodno rzuca się w oczy to że nasza gra nie wyglądała tak beznadziejnie jak to próbują nakreślić niektórzy tutaj na forum, przez większą cześć I i przez całą II połowę kontrolowaliśmy grę.
Co się mogło nie podobać?

Odpuszczenie krycia na skrzydłach, brak komunikacji, agresywny doskok w okolicach naszego30-40 metra.
Nie graliśmy jakoś katastrofalnie źle w obronie, ja pierwszy poważny błąd (oczywiście nie licząc pawełków Jovanica zanotowałem w okolicach 40 minuty) kiedy Sobol wraz z Wilkiem pozwolili przeciwnikowi który stał 30 metrów od naszej bramki wrzucić prostopadłego pół loba na głową któregoś z zawodników Litexu po którym tylko dzięki nieumiejętności zawodnika Litexu zawdzięczamy to że nie straciliśmy bramki. Potem kolejny wielbłąd naszej obrony to strata bramki na 1:1 (Chavez, Jaliens, Diaz,Nunez)! II połowa to była pełna kontrola oprócz sytuacji z poprzeczką i chaosie w okolicach 90 minuty pod naszym polem karnym.

Reasumując moim zdaniem wszystko w żółwim tempie idzie w dobrym kierunku, co najbardziej rzuca w oczy to wciąż brak świeżości, szybkości oraz komunikacji. Mam nadzieje że w środę będziemy widzieli Wisłę grającą kombinacyjnie z większym polotem a przede wszystkim skuteczniejszą w obronie i w ataku.
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 28.07.2011 o godz. 12:05.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów