The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2011, 10:41
A jednak zagra w Legii
Odpowiedz cytując
MHaifa
Member

Od: 01.2011

Stary 27.07.2011, 11:33
Wszystko ladnie i pieknie ale chyba jakis procent z tego mi sie nalezy, nie?
Krasc cudze pomysly to jest chamstwo
Wiec w ramach "zemsty" mam nadzieje ze ten transfer nie bedzie trafiony (choc w to watpie)

A w Izraelu juz sie smieja ze jak tak dalej pojdzie to za chwile bedzie w Polsce tylu zydow co przed wojna
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.07.2011, 11:38
Ja sie pytam czy ten Moshe ma jakies polskie korzenie ?

Jezeli tak to trzeba poinformowac Smude !
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
miodzio
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 27.07.2011, 11:55
W pewnym artykule znalazłem informacje:
Cytat:
Nowy pomocnik Legii jest czwartym Izraelczykiem, który w sezonie 2011/12 będzie występował w Ekstraklasie.
Kto jest tym 4 po Maorze, Bitonie i tym Moshe?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.07.2011, 12:01
miodzio napisał(a):Wyświetl post
Kto jest tym 4 po Maorze, Bitonie i tym Moshe?
Idan Shriki - nowy zawodnik Gornika Zabrze
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 27.07.2011, 12:08
Niezle jaja Skorza mowi ze gosc ma za duze braki i z tego powodu nie chce go w druzyne, a po chwili Moshe podpisuje kontrakt.
Info w swiat poszlo konkretne

Skorza juz sie pogodzil z tym ze go wypie**** i cale szczescie.

Moze to i smieszne ale tesknie za Urbanem Koles mial duzo problemow ale o wiele lepsze wyniki. Pewnie bedzie Probierz, chociaz moze ktos go wezmie i wtedy zagraniczny trener...to by bylo cos.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.07.2011, 12:12
dawidTS napisał(a):Wyświetl post
Ja sie pytam czy ten Moshe ma jakies polskie korzenie ?
Raczej francuskie korzenie patrząc na angielskie wiki.

MHaifa nie myślałeś o tym, żeby założyć agencję menadżerską? Polska-Izrael Import-Export
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 27.07.2011, 12:37
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Raczej francuskie korzenie patrząc na angielskie wiki.

MHaifa nie myślałeś o tym, żeby założyć agencję menadżerską? Polska-Izrael Import-Export
oj oj Export, to może nie zapędzaj się tak bardzo po co im w Izraelu Polacy , no ale ciekaw jestem z jakiej strony pokaże się "Legijny Melikson"
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.07.2011, 12:44
Jak widzę tych gości po jego (Ohayon) obu stronach to mam dziwna pewność, że będzie dalej dla nas dobrze.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.07.2011, 12:49
Cytat:
Jak widzę tych gości po jego (Ohayon) obu stronach to mam dziwna pewność, że będzie dalej dla nas dobrze.
Ten po lewej jest ok

Co do zamieszania dookoła tego transferu - kumpel mi sprzedawał plotkę, że oni tam poszli na noże o kasę i Beret zagrał mediami. Koleś zmiękł i się zgodził na normalny kontrakt. Co nie zmienia faktu, że w tym klubie coś mocno nie działa - Skorża na jakiejś konferencji obwinia pośrednio klub o to, że "nie wykazał oczekiwanego zaangażowania w kwestii transferów", Miklas teraz dopiero co w jakimś wywiadzie twierdzi, że transfery były blokowane przez "sztab trenerski" i dorzuca jeszcze słówko, że Turcy to w ogóle zespół co najwyżej równy Legii i że skoro składy są równe, to o wyniku będzie decydowali trenerzy. Poezja.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 27.07.2011 o godz. 12:52.
Legionista
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 27.07.2011, 12:52
Ten Ohayon to według mnie będzie marną podróbą Meliksona. Jestem pewny ze mu nie dorówna .
Odpowiedz cytując
MHaifa
Member

Stary 27.07.2011, 13:15
emj10 napisał(a):Wyświetl post
W menagerce trzeba byc kawalem chama zeby sie przepchac a to nie w moim stylu... no i czasu nie mam :/
ale wiem ze pomysl jest dobry

Cytat:
oj oj Export, to może nie zapędzaj się tak bardzo po co im w Izraelu Polacy , no ale ciekaw jestem z jakiej strony pokaże się "Legijny Melikson"
Kiedys byli super polscy pilkarze w Izraelu jak Jurek Brzeczek, Andzej Kubica, Radek Michalski itd... ale teraz polska liga juz tak sie wypromowala ze ida do lepszych lig a do Izraela trafiaja Cabaje :/

Cytat:
Ten Ohayon to według mnie będzie marną podróbą Meliksona. Jestem pewny ze mu nie dorówna .
Meliksonowi NIKT nie dorowna bo to teraz chyba najlepszy izraelski pilkarz
Ale to nie znaczy ze Ohayon nic nie wniesie.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 27.07.2011, 13:19
Cabaj to nic, tam kiedys gral Surma i zrobil taka kariere, ze chcieli mu kibice bilet powrotny do Polski kupic

PS: Ohayon to nie podrobka Meliksona, kupili go bo "moze sie uda".
Nie mam zdania o tym zawodniku, zobaczymy jak "dojdzie do formy".

Melikson jeszcze jeden sezon takiej gry i poleci w sina dal. Ktos wylozy konkretna kase i ani klub ani pilkarz nie beda robic problemu. Chyba wlasnie o to chodzi w tych slabszych ligach, a taka jest wlasnie nasza T-Mobile
Ostatnio edytowane przez kreseq : 27.07.2011 o godz. 13:22.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.07.2011, 13:20
Dlaczego wszyscy Piłkarze podpisujący kontrakt z Legią mają miny wyrarzajace: WTF

Jeszcze nie widziałem zdjecia zeby ktoś był uśmiechnięty czy zadowolony tylko zawsze zdziwienie i niesmak
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.07.2011, 13:23
MHaifa napisał(a):Wyświetl post
Dobrze chociaż, że dodałeś słowo chyba. Yossi Benayoun ?
EOT

Odpowiedz cytując
MHaifa
Member

Stary 27.07.2011, 13:27
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Cabaj to nic, tam kiedys gral Surma i zrobil taka kariere, ze chcieli mu kibice bilet powrotny do Polski kupic
Juz o tym wczesniej pisalem...
Tylko ze on zamiast sie zamknac to czasami udziela wywiadow jakby byl ekspertem ligi izraelskiej :/

Cytat:
Dlaczego wszyscy Piłkarze podpisujący kontrakt z Legią mają miny wyrarzajace: WTF

Jeszcze nie widziałem zdjecia zeby ktoś był uśmiechnięty czy zadowolony tylko zawsze zdziwienie i niesmak
A kto by sie usmiechal stojac przy Jozwiaku? (swoja droga jest lekka poprawa w stylu ubioru wzgledem przentacji Zewlakowa )

Cytat:
Dobrze chociaż, że dodałeś słowo chyba. Yossi Benayoun ?
Wlasnie dlatego dodalem chyba bo Yossi mial dluga kontuzje i nie wiem czy juz jest w lepszej formie od Meliksona.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.07.2011, 13:36
Pewnie bedzie Probierz, chociaz moze ktos go wezmie i wtedy zagraniczny trener...to by bylo cos.
idealny był by Bakero.. ale w Poznaniu idą w tym roku na Championa.. więc może być trudno, albo właśnie łątwo więc niech Jóźwiak wskakuje w swój strój reprezentacyjny( hawajki i koszulka z jarmarku) i niech śmiga do Poznania
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.07.2011, 13:57
Niezle jaja Skorza mowi ze gosc ma za duze braki i z tego powodu nie chce go w druzyne, a po chwili Moshe podpisuje kontrakt.
Info w swiat poszlo konkretne

Skorza juz sie pogodzil z tym ze go wypie**** i cale szczescie.

Moze to i smieszne ale tesknie za Urbanem Koles mial duzo problemow ale o wiele lepsze wyniki. Pewnie bedzie Probierz, chociaz moze ktos go wezmie i wtedy zagraniczny trener...to by bylo cos.

Ciekawe kiedy jakiś klub z ambicjami zainteresuje się Fornalikiem - przecież to jest normalnie cudowórca kilka sezonów z rzędu robi z niczego fajnie grajacą drużynę - wyszukuje perełki z 4tych lig i zamienia ich an wartościowych ligowców. Rozumiem że praca w Ruchu to nie Lech czy Legia. Al e po prostu ten facet zasłużył sobie na uznanie pokorą kulturą osobista i po prostu wynikami.

PS.Wynik Śląska w słabiutkim poprzednim sezonie jest niczym w porównaniu do wyniku Fornalika 2 lata temu z 3cim miejscem biedniutkiego Ruchu w znacznie trudniejszych warunkach ligowych i w o niebo lepszym stylu.

PS2. ktoś tu pisał że Ohayon jest 4 Żydem w naszej lidze - po 2 naszych i gościem z Górnika - co z Blumshteinem z Craxy ?
Ostatnio edytowane przez Angmir : 27.07.2011 o godz. 14:03.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 27.07.2011, 14:38
Ale to nie znaczy ze Ohayon nic nie wniesie.
Wiem, że nie ja tu jestem kibicem izraelskiej ekipy, ale wydawało mi się, że Zahavi, Rafaelov, Vermouth, Cohen, Kayal, Natkho, Barda, Aouate, nie mówiąc o Benayounie mają lepszą markę w Izraelu od Maora
Odpowiedz cytując
MHaifa
Member

Stary 27.07.2011, 15:31
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że nie ja tu jestem kibicem izraelskiej ekipy, ale wydawało mi się, że Zahavi, Rafaelov, Vermouth, Cohen, Kayal, Natkho, Barda, Aouate, nie mówiąc o Benayounie mają lepszą markę w Izraelu od Maora
Mieli Zobacz kto od jakiegos czasu co chwila jest na czolowkach izraelskich stron internetowych Jego gol wczoraj byl wazniejszy niz zwyciestwo izraelskiej druzyny ze zdaje sie liderem szweckiej ligi

Oczywiscie ci pilkarze ktorych wymieniles sa rowniez gwiazdami ale oni od dawna juz takimi sa. Wspaniala forma Meliksona jest wielka niespodzianka i wywolala dyskusje kto zawinil ze tak pozno Maor stal sie tak dobry.
Co prawda Kayal jest tak samo wychwalany co Melikson ale jak widzimy Szkocja wcale jakas lepsza od Polski nie jest... do tego ich pozycje raczej sie uzupelniaja wiec trudno okreslic co znaczy lepszy.
Zahavi, Rafaelov, Vermouth musza dopiero sie pokazac w Europie a reszta sa poprostu gorsi od Maora ale nadal bardzo dobrzy

Musicie zrozumiec ze jeszcze nie wszyscy wiedza jak slaba jest polska liga. Rownanie jest proste: Od czasu porazki Beitaru 5:0 z Wisla, mistrz Izraela dwa razy (na dwa mozliwe) awansowal do fazy grupowej LM. To znaczy ze mistrz polski powinien byc zespolem na poziomie fazy grupowej LM czyli ze Melikson jest liderem jednej z najlepszych 32 druzyn Europy to chyba powinno robic wrazenie?
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.07.2011, 00:15
Musicie zrozumiec ze jeszcze nie wszyscy wiedza jak slaba jest polska liga. Rownanie jest proste: Od czasu porazki Beitaru 5:0 z Wisla, mistrz Izraela dwa razy (na dwa mozliwe) awansowal do fazy grupowej LM. To znaczy ze mistrz polski powinien byc zespolem na poziomie fazy grupowej LM czyli ze Melikson jest liderem jednej z najlepszych 32 druzyn Europy to chyba powinno robic wrazenie?
O ile dobrze rozumiem to robisz sobie delikatne podśmiechujki ze swoich rodaków (i poniekąd z Meliksona a dokładniej z jego "medialnej kariery" w Izraelu). Powiem szczerze że strasznie ciężko mi uwierzyć że ktokolwiek może brać na poważnie "moc" polskiej ligii. Tym bardziej Żydzi którzy jak powszechnie wiadomo są "mądrzy" . Dlatego proszę potwierdź jeszcze raz: czy faktycznie Melikson stał się w Izraelu takim "Citką" w związku z jego występami w Wiśle Sorry że jestem jak ten niewierny Tomasz ale .... No właśnie .
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 28.07.2011, 01:56
Polska liga ma lepszą markę za granicą niż w kraju. To jest fakt. Czemu tak jest? To pewnie wypadkowa pomiędzy przecenianiem lig zagranicznych, a niedocenianiem swojej własnej doprawiona przesadnym malkontenctwem. Tymczasem coraz lepsza otoczka (stadiony, TV itd.), dobra gra Lecha ostatnio i coraz wyższe kontrakty oferowane przez polskie kluby robią swoje. W polskiej lidze nigdy nie grało tylu reprezentantów innych krajów, a więc naturalne jest, że coraz częściej wspominają o naszej Ekstraklasie w mediach zagranicznych.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
MHaifa
Member

Stary 28.07.2011, 11:18
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
O ile dobrze rozumiem to robisz sobie delikatne podśmiechujki ze swoich rodaków (i poniekąd z Meliksona a dokładniej z jego "medialnej kariery" w Izraelu). Powiem szczerze że strasznie ciężko mi uwierzyć że ktokolwiek może brać na poważnie "moc" polskiej ligii. Tym bardziej Żydzi którzy jak powszechnie wiadomo są "mądrzy" . Dlatego proszę potwierdź jeszcze raz: czy faktycznie Melikson stał się w Izraelu takim "Citką" w związku z jego występami w Wiśle Sorry że jestem jak ten niewierny Tomasz ale .... No właśnie .
Media go kreuja na gwiazde. Kibice sa mocno podzieleni i wielu sie smieje ze to tylko polska liga, ale tak samo mowia o lidze belgijskiej w ktorej tez gra paru z Izraela. Dla nich sie liczy tylko 5 czolowych lig EU. Reszta bardzo chwali Meliksona i zaluje ze sie na nim nie poznali wczesniej, i sa pewni ze za rok bedzie juz w tej jednej z tych 5 lig.
A o mocy polskiej ligi najwiecej mowi... Melikson Tak mu sie w Polsce podoba ze chwali doslownie wszystko
No a do tego i Biton i Ohayon (dzisiaj) mowia w wywiadach do jak dobrego miejsca trafili, jakie stadiony, jacy kibice, jaki rozwoj itd...

Sorry ale az od tak dawna sie nie interesuje polska liga zeby skojarzyc o co ci chodzi z Markiem Citka mozesz wyjasnic?
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 28.07.2011, 11:26
Cytat:
Sorry ale az od tak dawna sie nie interesuje polska liga zeby skojarzyc o co ci chodzi z Markiem Citka mozesz wyjasnic?
No jak Marka Cipki nie kojarzysz, to faktycznie od daawna nie interesujesz się polską ligą

Z bloga mojej koleżanki :
http://aletenczaszapierdala.wordpres...1/marek-citko/
Legionista
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 28.07.2011, 12:04
Weszło na FB:

Nasz kolega leciał dzisiaj na mecz Legii do Turcji. No i podchodzi na lotnisku do niego i kilku innych kibiców elegancki facet i mówi, że jest menedżerem i że właśnie w Legii umieścił Ochayona. Na potwierdzenie pokazał jakieś zdjęcia z komórki. A potem dodał, że to nie koniec, bo jutro w Legii umieści jeszcze jednego Izraelczyka, napastnika. I wsiadł do samolotu do Tel-Awiwu. Czas pokaże...

ciekawe co Legii wyjdzie z tego izraelskiego zaciągu
Odpowiedz cytując
ItaloPolak
Member

Od: 07.2009

Stary 28.07.2011, 12:07
Weszlo zapowiada nastepny transfer z Izraela do Legii. Podobno Napastnik z Tel-Awiwu.

https://www.facebook.com/?ref=home#!/Weszlocom
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 28.07.2011, 12:10
Maor Buzaglo gra w Maccabi
Legionista
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.07.2011, 12:34
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Dobrze ze chociaz chce zobaczymy jak to bedzie...nie widzialem Go nigdy nie bede sie wypowiadal ale z opini innych moze byc to ciekawy zawodnik. Prawda jest taka ze gdyby nie Staszek i transfer Melexa do Wisly i Jego bardzo dobra gra, kazdy inny dyrektor sportowy w Polskim klubie zylby w blogiej nie swiadomosci ze w Izraelu tez sa gracze warci uwagi tak samo jest z holendrami Widac Staszek narzuca " mode " na transfery w Ekstraklasie
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.07.2011, 12:34
Media go kreuja na gwiazde. Kibice sa mocno podzieleni i wielu sie smieje ze to tylko polska liga, ale tak samo mowia o lidze belgijskiej w ktorej tez gra paru z Izraela. Dla nich sie liczy tylko 5 czolowych lig EU. Reszta bardzo chwali Meliksona i zaluje ze sie na nim nie poznali wczesniej, i sa pewni ze za rok bedzie juz w tej jednej z tych 5 lig.
A o mocy polskiej ligi najwiecej mowi... Melikson Tak mu sie w Polsce podoba ze chwali doslownie wszystko
No a do tego i Biton i Ohayon (dzisiaj) mowia w wywiadach do jak dobrego miejsca trafili, jakie stadiony, jacy kibice, jaki rozwoj itd...

MHaifa nie domyślasz sie który napastnik z Izraela mógłby iść do Legii?
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.07.2011, 12:48
Odp masz 2 posty wyzej...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów