|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Uspokójcie się z tą "pomocą sędziego", gdyż karny na Todorowie identyczny jak ten na Ilievie (czyli żaden), a gol zdobyty po ewidentnym faulu na Jaliensie, no chyba że dopuszczacie możliwość wskakiwania rywalowi na barana...
Szczęście i perfekcyjne 2 podania za plecy naszych słabych środkowych pomocników, dają nam cenny wynik. Paljić za Diaza, Mały za Ilieva i trzeba przetrwać szturm Litexu w rewanżu - trzeba zaatakować i szybko rozstrzygnąć losy meczu. |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ja uważam że faul na Jalliensie był jakby się przyjrzeć od strony bramki był odpychany.
Co do Jovanicia to bał się piłki wyglądał jak Pawełek II. Ciekawi mnie jakby na miejscu Diaza zagrał Paljic. Cieszy dobra gra póki co Lameya oby tak dalej. No i Genkov mógł by się trochę bardziej poruszać bo grał za bardzo statycznie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
A co tam nasi "koledzy" z Bułgarii na forum pisza ? Dalej tacy pewni swego ?
![]() Co jak co takiego farta dawno nie mielismy,wynik bardzo cieszy,gra mniej.. W Krakowie licze,ze w 25 koła siadziemy na nich z dopingiem i zobaczymy całkiem inny mecz.. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieje, ze Litex tak nas przycisnal tylko dlatego, ze grał u siebie a na Reymonta wszystko wroci do normy i to Wisła (z Patrykiem i Sergeiem w składzie) bedzie kontrolowac mecz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Co tu dużo gdybać,nie znasz się na piłce jeśli mówisz,że Wisła zagrała dobrze. Pamiętaj- dobrze to nie to samo co skutecznie. Co do obrony to Wisła miała szczęście,że straciła tylko 1 bramkę a mogła zdecydowanie więcej a to dlatego,że zagrała jak? SŁABO Piłkarsko w tym meczu lepiej zaprezentował się Litex ,nie wiem ile jeszcze postów będę musiał napisać i ile argumentów Ci przedstawić,żebyś w końcu przejrzał na oczy,ale PÓKI nie dostane bana to będę to robił z uśmiechem na twarzy bo mnie w....iasz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Litex strzelał celnie na bramkę 8 razy wpadło 1 raz po rykoszecie (bez żadnej winy Jovanica). Bałem się bardziej ... Co do gry na przedpolu to się zgadzam ...ale Pereiko ostatnio też się mijał z piłką ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bardzo mnie rozczarował swoją postawą Diaz, szkoda. Jovanić w istocie bardzo niepewny. Kirm po kontuzji i grał krótko jemu bym darował. Na plus mamy fajnych zawodników w przednich formacjach. Melikson wiadomo, ale taki Iliew no i dość obiecująco Nunez (czyli po naszemu Gerwazy), jak dojdzie do odpowiedniej formy Małecki to problem jest tylko z postawą Genkowa, rzecz jasna co do przednich formacji. Kto wie może Biton wygryzie Gienka ze składu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Przez jakieś 60% meczu rozpaczliwie się broniliśmy, ale na szczęście w kluczowych momentach wykorzystaliśmy stworzone sytuacje. Na dobrą sprawę zepsuliśmy tylko jedną setkę, kiedy wyszliśmy czwórką i nie było komu wpakować piłki do bramki. Kiedy Garguła leżał przez kilka minut na boisku to już się bałem, że to kolejna poważna kontuzja. Całe szczęście, że tylko grał na czas... Tym niemniej - jeszcze nie awansowaliśmy. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Co do Diaza to , Baszczyński w studiu przedmeczowym powiedział ze Junior bardziej woli grać jako srodkowy obrońca lub pomocnik a na boku gra z konieczności , było to w tym meczu widać
Moim zdaniem Genkov jest wyrażnie bez formy ,Nie wiem czemu nie wszedł Biton ? tylko Jovanovic , BO W OSTATNICH MINUTACH mieliśmy dużo szczęscia , Ale myslałem ze pójdzie kontra na 1- 3 i by było po sprawie bo w ostatnich minutach wyraznie Litex sie otworzł |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Trochę szczęścia, świetny wynik. Litex mocno atakował, ale te jego ataki takie troche niczym Karabachu hura do przodu, a nie składne akcje. Co prawda nieźle techniczni Ci Bułgarzy, ale dalej uważam że taktyki to oni na oczy nie widzieli.
W tym meczu podobał mi się Maaskant z tą zmianą Iliev -> Kirm, co pomogło ofensywie i defensywie bo Kirm lepiej gra w obronie i pomagał troche napoczatku Diazowi. Co do ocen: Jovanic - gość wyglądał jakby miał pełne gacie, w dodatku wygląda w meczu na zwyczajnie niskiego jak na bramkarza. Jego wadą jest jeszcze to ze szybko sie kladzie na ziemie. Diaz - zawsze go broniłem nawet za pierwszą połowę, gdzie sedzia go kilka razy oszukał, ale druga to kryminał, był objeżdzany niemiłosiernie Chavez - silny, ale wolny, i wiele razy jakby sie wahał doskoczyć Jalien - według mnie najlepszy dziś z obrony, ładnie wyprowadzał piłki i solidnie bronił Lamey - będzie wzmocnieniem, potra fi ibronic i atakowac Wilk - słobo dziś, strasznie objerzdzany, na plus asysta Sobol - lepszy szczegolnie w koncowce gdzie odbierał i potrafił troche przytrzymac Nunez - do zejscia najlepszy z naszych, dużo bronil ale potrafi pociągnąć ładnie do przodu, jak nabierze ogrania nawet może być pierwszy skład, bo ma pojęcie o obronie Melikson - klasa nasz najlepszy gracz Iliev - szybko zgasł w drugiej i według mnie dobra zmiana Genkov - do zmiany wcześniej, kompletnie bezproduktywny, za mocno w środek schodził. Zmiany - wszystkie na plus szczególnie Kirma który powalczył, ale i Garguła grał całkiem ądrze Co do ogółu ta taksa z dwoma defensywnymi całkiem dobra, tylko Melikson raczej musi grać środek według mnie. Co mnie mocno drażniło to stałe fragmenty gry grane na dwa razy. WSZYSTKIE. Zamiast dośrodkować to krótkie podanie i strata. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
nie rozumiem was naprawdę. Wygraliśmy, dobra zaliczka przed rewanżem a wy narzekacie...
Idzcie na piwko, soczek, herbatke i cieszcie się ze zwycięstwa Karnego dla nas jak i dla Litexu nie było, faul na Jaliensie byl, ewidentny. teraz czekać tylko na rewanż postawić kropkę nad i, i można powiedzieć, że plan minimum wykonany czyli przynajmniej faza grupowa LE. ![]()
FAN z Wielkopolski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Widząc Jovanićia miałem wrażenie, że widzę Pawełka w "szczytowej" formie, kto wymyślił tego zawodnika u nas. Na Diaza tak nie najeżdżajcie, ten Tom to kawał zawodnika, przydałby się u nas. Podobał mi się Iliev, ale Genkov słabo.
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Co do Diaza to , Baszczyński w studiu przedmeczowym powiedział ze Junior bardziej woli grać jako srodkowy obrońca lub pomocnik a na boku gra z konieczności , było to w tym meczu widać
Moim zdaniem Genkov jest wyrażnie bez formy ,Nie wiem czemu nie wszedł Biton ? tylko Jovanovic , BO W OSTATNICH MINUTACH mieliśmy dużo szczęscia , Ale myslałem ze pójdzie kontra na 1- 3 i by było po sprawie bo w ostatnich minutach wyraznie Litex sie otworzył |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
pamiętajcie ,że Liteks to nie frajerzy! Oni w tamtym sezonie przegrali TYLKO 1 mecz w lidze ! Taka drużyna musi umieć kopać piłkę i dzisiaj były momenty ,że to pokazywali
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
nie rozumiem was naprawdę. Wygraliśmy, dobra zaliczka przed rewanżem a wy narzekacie...
Idzcie na piwko, soczek, herbatke i cieszcie się ze zwycięstwa Karnego dla nas jak i dla Litexu nie było, faul na Jaliensie byl, ewidentny. teraz czekać tylko na rewanż postawić kropkę nad i, i można powiedzieć, że plan minimum wykonany czyli przynajmniej faza grupowa LE. ![]()
FAN z Wielkopolski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
do usuniecia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mecz byl okay w naszym wykonaniu bylby napewno DUZO LEPSZY gdyby nie gral
NAJSLABSZY ZAWODNIK NA BOISKU "JUNIOR DIAZ" pozatym Genkow tez slabo zagral ale rozumie ze chcial cos udowodnic w ojczyznie i mial duzy nacisk pozatym zauwarzylem ze Radek nasz Kapitan chyba powoli traci szybkosc i to chyba juz ostatni sezon u nas... Nunez na PLUS a Jovanovic tez z czasem kogos wygryzie z 1.skladu dajmy mu czas !!! WAZNE ZE WYGRALISMY !!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Najważniejszy jest wynik, gra w tym wypadku była kiepska, ale jak się mawia szczęście sprzyja lepszym, świetna zaliczka przed rewanżem. Zwycięzców się nie osądza, mam nadzieje, że za tydzień formalności się dopełnią i będzie awans. Emocje były niesamowite, nerwy, nerwy i nerwy
![]() ![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
To są Ci sami, którzy krytykują teraz Diaza. Junior grał dziś przeciwko ekstra Brazylijczykowi, któremu pomagał boczny obrońca. Na nasze szczęście Maaskant ma w głowie trochę więcej niż statystyczny, szary i mądraliński użytkownik tego forum.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Illiev nie zagra w Krakowie, wykartkował się
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Styl mam nadzieje przyjdzie z czasem - wynik sie liczy a ten jest znakomity z perspektywy tego co działo sie na boisku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Los nam oddał Ateny. Teraz możemy już liczyć tylko na siebie.
Moim zdaniem Maaskant przestrzelił z taktyką. Graliśmy właściwie trzema napastnikami + ofensywny pomocnik Nunez. I zrobiła się taktyka 6-0-3. Sobol i Wilk grali fatalnie ale w dużej części wynika to z tego, że Diaz i Lamey nie mieli wsparcia i obydwa Polacy musieli schodzić do boku i w środku powstawała ogromna dziura. Szacunek dla Sobola za końcówkę. Wygrał dwie kluczowe piłki dzięki sercu i ambicji bo siły do biegania nie miał już dawno. Dobrze by było, żeby Małecki grał na skrzydle bo on bardzo mocno pomaga w obronie. Słowo jeszcze o Nunezie. W mojej opinii zagrał katastrofalnie. Zero gry w obronie, bezsensowne dryblingi gdy mógł podawać. Zero gry z klepy, kombinacyjnej. A widzę, że jest dość dobrze oceniany, muszę obejrzeć powtórkę meczu. Zwycięstwo cieszy i daje ogromne szanse na awans. Bo ci Bułgarzy nieźle grali ale widać, że mają w sobie coś frajerskiego, taki mecz przegrać. ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Jovanić - porażka bardzo słaby ,boji się piłki ,jak by go parzyła
Diaz ,Wilk - masakra ,bulgarzy cisneli nasza lewą bo widzieli że ci rady nie daja Kirm - ława i chyba tak pozostanie DUZY PLUS - Gervasio Núñez - szybki waleczny takich nam trzeba pozostali spoko ,daja radę więc panowie i panie LM CZEKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Niestety, na forach Wisły jest tak zawsze. Wisła wygrywa, jest źle. Przegrywa, jeszcze gorzej. Mało kto zwraca uwagę na to, że Litex to naprawdę dobry zespół, który byłby pewnie w czołówce naszej ligi. Wisła, oczywiście, nie gra rewelacyjnie, ale w przeciwieństwie do sytuacji sprzed roku, gdzie zostaliśmy zniszczeni na Karbach, wygrywamy i jesteśmy nadal w grze.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Proponuję napisz zażalenie do UEFA żeby zmieniła wynik meczu skoro tak bardzo Cię denerwuję wygrana Wisły. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Czego Wy chcecie od Jovanica? Przy bramce nie miał szans, bo poszła po rykoszecie. Oprócz tego miał kilka dobrych interwencji, oprócz lekkiego klopsika w końcówce. Jak na drugiego bramkarza, który wskakuje do składu godzinę przed meczem, nie powinniśmy narzekać.
Diaz w pierwszej połowie nieźle, w drugiej tragicznie. Wilk świetna asysta, ale ogólnie słabo, kilka głupich strat. Genkov człowiek widmo. Iliev dzisiaj nic specjalnego nie pokazał, Kirm podobnie. Melikson jak zwykle najlepszym zawodnikiem Wisły. Lamey kolejny mecz naprawdę dobrze, bez większych błędów w defensywie, w ofensywie dwie okazje, jedna bramka. Nunez bardzo dobrze, najlepiej u nas poza Maorem. Rozumiałem narzekania po meczach ze Skonto, ale dziś Wisła wygrała na wyjeździe dwoma bramkami z wymagającą i niezłą drużyną. Cieszcie się, przed rewanżem jesteśmy w świetnej sytuacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
NAPISZE TO DYPLOMATYCZNIE WISLE JEST POTRZEBNY NOWY CUPIAŁ bo zawsze bedzie bazowała na szczęsciu .
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|