The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2011, 21:01
Uspokójcie się z tą "pomocą sędziego", gdyż karny na Todorowie identyczny jak ten na Ilievie (czyli żaden), a gol zdobyty po ewidentnym faulu na Jaliensie, no chyba że dopuszczacie możliwość wskakiwania rywalowi na barana...

Szczęście i perfekcyjne 2 podania za plecy naszych słabych środkowych pomocników, dają nam cenny wynik.

Paljić za Diaza, Mały za Ilieva i trzeba przetrwać szturm Litexu w rewanżu - trzeba zaatakować i szybko rozstrzygnąć losy meczu.
Odpowiedz cytując
Mistrz Yoda
Member

Od: 07.2011

Stary 26.07.2011, 21:02
Ja uważam że faul na Jalliensie był jakby się przyjrzeć od strony bramki był odpychany.
Co do Jovanicia to bał się piłki wyglądał jak Pawełek II.
Ciekawi mnie jakby na miejscu Diaza zagrał Paljic.
Cieszy dobra gra póki co Lameya oby tak dalej.
No i Genkov mógł by się trochę bardziej poruszać bo grał za bardzo statycznie.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.07.2011, 21:03
A co tam nasi "koledzy" z Bułgarii na forum pisza ? Dalej tacy pewni swego ?

Co jak co takiego farta dawno nie mielismy,wynik bardzo cieszy,gra mniej..

W Krakowie licze,ze w 25 koła siadziemy na nich z dopingiem i zobaczymy całkiem inny mecz..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.07.2011, 21:05
Mam nadzieje, ze Litex tak nas przycisnal tylko dlatego, ze grał u siebie a na Reymonta wszystko wroci do normy i to Wisła (z Patrykiem i Sergeiem w składzie) bedzie kontrolowac mecz
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.07.2011, 21:06
milosz napisał(a):Wyświetl post
Masz ból głowy to twój problem.

Ja świętuję.

Wisła prowadziła 1-0 i 2-1 zaś rywal musiał gonić wynik stąd taki przebieg meczu. Mieliśmy wystarczająco dużo okazji żeby uznać że w ofensywie zagraliśmy dobrze, a w obronie lepiej od Bułgarów. Co do tego czy zagraliśmy dobrze czy źle mam jeden argument czyli WYNIK i on zamyka temat, ale oczywista nie różnym płaczkom. Gęgajcie i płaczcie. Ja tam świętuje.
Wynik nie zawsze odzwierciedla przebieg meczu..hm przy stanie 0-0 kiedy Litex tez nas cisnął to też musiał gonić wynik?..ojej chyba jednak nie..po prostu wyszedł na to spotkanie nastawiony bardzo ofensywnie i radził sobie lepiej niż Wisła.

Co tu dużo gdybać,nie znasz się na piłce jeśli mówisz,że Wisła zagrała dobrze.

Pamiętaj- dobrze to nie to samo co skutecznie.

Co do obrony to Wisła miała szczęście,że straciła tylko 1 bramkę a mogła zdecydowanie więcej a to dlatego,że zagrała jak? SŁABO

Piłkarsko w tym meczu lepiej zaprezentował się Litex ,nie wiem ile jeszcze postów będę musiał napisać i ile argumentów Ci przedstawić,żebyś w końcu przejrzał na oczy,ale PÓKI nie dostane bana to będę to robił z uśmiechem na twarzy bo mnie w....iasz
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.07.2011, 21:06
Lysy napisał(a):Wyświetl post
....
Podobna sytuacja z Jovaniciem - bramkarz który przyprawia mnie o palpitacje serca, praktycznie wszystko co leci w światło bramki wpada.
O jakim meczu piszesz ?
Litex strzelał celnie na bramkę 8 razy wpadło 1 raz po rykoszecie (bez żadnej winy Jovanica).
Bałem się bardziej ... Co do gry na przedpolu to się zgadzam ...ale Pereiko ostatnio też się mijał z piłką
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 26.07.2011, 21:07
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Chyba oglądałeś inny mecz. Kirm jedyne co pokazał, to, że potrafi zepsuć dobrze zapowiadające się akcje (*było przynajmniej dwie/trzy sytuacje w których Kirm stracił piłkę)

Diaz gorszy od Dragana, mam nadzieję, że to ostatni mecz Juniora na lewej obronie, bo zwyczajnie o się tam nie nadaje.
Podobna sytuacja z Jovaniciem - bramkarz który przyprawia mnie o palpitacje serca, praktycznie wszystko co leci w światło bramki wpada. A jego gra na przedpolu, jak była, tak jest fatalna.
I jak wynik mnie cieszy i irytuje mnie głupawe gęganie płaczków to tu ... się zgodzę niestety.
Bardzo mnie rozczarował swoją postawą Diaz, szkoda. Jovanić w istocie bardzo niepewny. Kirm po kontuzji i grał krótko jemu bym darował.

Na plus mamy fajnych zawodników w przednich formacjach. Melikson wiadomo, ale taki Iliew no i dość obiecująco Nunez (czyli po naszemu Gerwazy), jak dojdzie do odpowiedniej formy Małecki to problem jest tylko z postawą Genkowa, rzecz jasna co do przednich formacji. Kto wie może Biton wygryzie Gienka ze składu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.07.2011, 21:07
biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobra zmiana Garguły, który gdy wszedł nie bał się przytrzymać piłki i grać na jeden kontakt. Bułgarzy tacy lepszy piłkarsko? To czemu przegrali i stracili 2 bramki.
Bo im sędzia prawidłowej bramki nie uznał?
Przez jakieś 60% meczu rozpaczliwie się broniliśmy, ale na szczęście w kluczowych momentach wykorzystaliśmy stworzone sytuacje. Na dobrą sprawę zepsuliśmy tylko jedną setkę, kiedy wyszliśmy czwórką i nie było komu wpakować piłki do bramki.
Kiedy Garguła leżał przez kilka minut na boisku to już się bałem, że to kolejna poważna kontuzja. Całe szczęście, że tylko grał na czas...

Tym niemniej - jeszcze nie awansowaliśmy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kamilo584
Member

Od: 07.2010

Stary 26.07.2011, 21:08
Co do Diaza to , Baszczyński w studiu przedmeczowym powiedział ze Junior bardziej woli grać jako srodkowy obrońca lub pomocnik a na boku gra z konieczności , było to w tym meczu widać

Moim zdaniem Genkov jest wyrażnie bez formy ,Nie wiem czemu nie wszedł Biton ? tylko Jovanovic , BO W OSTATNICH MINUTACH mieliśmy dużo szczęscia , Ale myslałem ze pójdzie kontra na 1- 3 i by było po sprawie bo w ostatnich minutach wyraznie Litex sie otworzł
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.07.2011, 21:09
Trochę szczęścia, świetny wynik. Litex mocno atakował, ale te jego ataki takie troche niczym Karabachu hura do przodu, a nie składne akcje. Co prawda nieźle techniczni Ci Bułgarzy, ale dalej uważam że taktyki to oni na oczy nie widzieli.

W tym meczu podobał mi się Maaskant z tą zmianą Iliev -> Kirm, co pomogło ofensywie i defensywie bo Kirm lepiej gra w obronie i pomagał troche napoczatku Diazowi.

Co do ocen:
Jovanic - gość wyglądał jakby miał pełne gacie, w dodatku wygląda w meczu na zwyczajnie niskiego jak na bramkarza. Jego wadą jest jeszcze to ze szybko sie kladzie na ziemie.

Diaz - zawsze go broniłem nawet za pierwszą połowę, gdzie sedzia go kilka razy oszukał, ale druga to kryminał, był objeżdzany niemiłosiernie
Chavez - silny, ale wolny, i wiele razy jakby sie wahał doskoczyć
Jalien - według mnie najlepszy dziś z obrony, ładnie wyprowadzał piłki i solidnie bronił
Lamey - będzie wzmocnieniem, potra fi ibronic i atakowac

Wilk - słobo dziś, strasznie objerzdzany, na plus asysta
Sobol - lepszy szczegolnie w koncowce gdzie odbierał i potrafił troche przytrzymac
Nunez - do zejscia najlepszy z naszych, dużo bronil ale potrafi pociągnąć ładnie do przodu, jak nabierze ogrania nawet może być pierwszy skład, bo ma pojęcie o obronie
Melikson - klasa nasz najlepszy gracz
Iliev - szybko zgasł w drugiej i według mnie dobra zmiana
Genkov - do zmiany wcześniej, kompletnie bezproduktywny, za mocno w środek schodził.

Zmiany - wszystkie na plus szczególnie Kirma który powalczył, ale i Garguła grał całkiem ądrze

Co do ogółu ta taksa z dwoma defensywnymi całkiem dobra, tylko Melikson raczej musi grać środek według mnie. Co mnie mocno drażniło to stałe fragmenty gry grane na dwa razy. WSZYSTKIE. Zamiast dośrodkować to krótkie podanie i strata.
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

nie rozumiem was naprawdę. Wygraliśmy, dobra zaliczka przed rewanżem a wy narzekacie...
Idzcie na piwko, soczek, herbatke i cieszcie się ze zwycięstwa
Karnego dla nas jak i dla Litexu nie było, faul na Jaliensie byl, ewidentny.
teraz czekać tylko na rewanż postawić kropkę nad i, i można powiedzieć, że plan minimum wykonany czyli przynajmniej faza grupowa LE.
FAN z Wielkopolski.
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Widząc Jovanićia miałem wrażenie, że widzę Pawełka w "szczytowej" formie, kto wymyślił tego zawodnika u nas. Na Diaza tak nie najeżdżajcie, ten Tom to kawał zawodnika, przydałby się u nas. Podobał mi się Iliev, ale Genkov słabo.
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
kamilo584
Member

Od: 07.2010

Co do Diaza to , Baszczyński w studiu przedmeczowym powiedział ze Junior bardziej woli grać jako srodkowy obrońca lub pomocnik a na boku gra z konieczności , było to w tym meczu widać

Moim zdaniem Genkov jest wyrażnie bez formy ,Nie wiem czemu nie wszedł Biton ? tylko Jovanovic , BO W OSTATNICH MINUTACH mieliśmy dużo szczęscia , Ale myslałem ze pójdzie kontra na 1- 3 i by było po sprawie bo w ostatnich minutach wyraznie Litex sie otworzył
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

pamiętajcie ,że Liteks to nie frajerzy! Oni w tamtym sezonie przegrali TYLKO 1 mecz w lidze ! Taka drużyna musi umieć kopać piłkę i dzisiaj były momenty ,że to pokazywali
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.07.2011, 21:10
nie rozumiem was naprawdę. Wygraliśmy, dobra zaliczka przed rewanżem a wy narzekacie...
Idzcie na piwko, soczek, herbatke i cieszcie się ze zwycięstwa
Karnego dla nas jak i dla Litexu nie było, faul na Jaliensie byl, ewidentny.
teraz czekać tylko na rewanż postawić kropkę nad i, i można powiedzieć, że plan minimum wykonany czyli przynajmniej faza grupowa LE.
FAN z Wielkopolski.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.07.2011, 21:10
do usuniecia
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.07.2011, 21:14
tofik napisał(a):Wyświetl post
Środek pomocy eh... Można powiedzieć "coś za coś"
Trener cofnął 2 DPów tak głęboko i zabronił podchodzić wyżej. Robiła się luka, ofensywa nie miała z kim grać, ale w zamian nasi dwaj defensywni nadążali za akcjami przeciwnika ( strasznie są wolni, Wilk parowóz, pewnie nie nadążali by na dobrymi technicznie, szybkimi Bułarami)
Także uważam, że dobra zagrywka trenera, cóż poświęcił ładną grę, ale osiągnął wynik, a zwycięzców się nie sądzi
Popieram! Szkoda, że większość osób tutaj to malkontenci i chcieliby, żebyśmy grali jak Barcelona w każdym meczu. Dodatkowo lubią podkoloryzować wydarzenia, żeby wyszła ich racja, nagle Litex miał Bóg wie ile poprzeczek i ogólnie zagrał fantastycznie, a to że już przy naszym polu karnym tak fantastycznie nie było to szczegół. Wisła wygrywa na wyjeździe z trudnym przeciwnikiem, a Ci jeszcze narzekają.
Odpowiedz cytując
doncorleone2010
Member

Od: 07.2006

Mecz byl okay w naszym wykonaniu bylby napewno DUZO LEPSZY gdyby nie gral

NAJSLABSZY ZAWODNIK NA BOISKU "JUNIOR DIAZ" pozatym Genkow tez slabo zagral ale rozumie ze chcial cos udowodnic w ojczyznie i mial duzy nacisk pozatym zauwarzylem ze Radek nasz Kapitan chyba powoli traci szybkosc i to chyba juz ostatni sezon u nas...

Nunez na PLUS a Jovanovic tez z czasem kogos wygryzie z 1.skladu dajmy mu czas !!!

WAZNE ZE WYGRALISMY !!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Najważniejszy jest wynik, gra w tym wypadku była kiepska, ale jak się mawia szczęście sprzyja lepszym, świetna zaliczka przed rewanżem. Zwycięzców się nie osądza, mam nadzieje, że za tydzień formalności się dopełnią i będzie awans. Emocje były niesamowite, nerwy, nerwy i nerwy
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
tokra
Member

Od: 09.2010

X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Gdzie się płaczki które regularnie narzekały na Lameya? Z Angemirem na czele?
To są Ci sami, którzy krytykują teraz Diaza. Junior grał dziś przeciwko ekstra Brazylijczykowi, któremu pomagał boczny obrońca. Na nasze szczęście Maaskant ma w głowie trochę więcej niż statystyczny, szary i mądraliński użytkownik tego forum.
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Illiev nie zagra w Krakowie, wykartkował się
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.07.2011, 21:15
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
pamiętajcie ,że Liteks to nie frajerzy! Oni w tamtym sezonie przegrali TYLKO 1 mecz w lidze ! Taka drużyna musi umieć kopać piłkę i dzisiaj były momenty ,że to pokazywali
Momenty przecież grali 90% czasu lepiej od Nas.
Styl mam nadzieje przyjdzie z czasem - wynik sie liczy a ten jest znakomity z perspektywy tego co działo sie na boisku.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.07.2011, 21:16
Los nam oddał Ateny. Teraz możemy już liczyć tylko na siebie.

Moim zdaniem Maaskant przestrzelił z taktyką. Graliśmy właściwie trzema napastnikami + ofensywny pomocnik Nunez. I zrobiła się taktyka 6-0-3. Sobol i Wilk grali fatalnie ale w dużej części wynika to z tego, że Diaz i Lamey nie mieli wsparcia i obydwa Polacy musieli schodzić do boku i w środku powstawała ogromna dziura.
Szacunek dla Sobola za końcówkę. Wygrał dwie kluczowe piłki dzięki sercu i ambicji bo siły do biegania nie miał już dawno.
Dobrze by było, żeby Małecki grał na skrzydle bo on bardzo mocno pomaga w obronie.

Słowo jeszcze o Nunezie. W mojej opinii zagrał katastrofalnie. Zero gry w obronie, bezsensowne dryblingi gdy mógł podawać. Zero gry z klepy, kombinacyjnej. A widzę, że jest dość dobrze oceniany, muszę obejrzeć powtórkę meczu.

Zwycięstwo cieszy i daje ogromne szanse na awans. Bo ci Bułgarzy nieźle grali ale widać, że mają w sobie coś frajerskiego, taki mecz przegrać.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
robertos
Member

Od: 01.2009

Stary 26.07.2011, 21:16
Jovanić - porażka bardzo słaby ,boji się piłki ,jak by go parzyła
Diaz ,Wilk - masakra ,bulgarzy cisneli nasza lewą bo widzieli że ci rady nie daja
Kirm - ława i chyba tak pozostanie
DUZY PLUS - Gervasio Núñez - szybki waleczny takich nam trzeba
pozostali spoko ,daja radę więc panowie i panie
LM CZEKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.07.2011, 21:18
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Niestety, na forach Wisły jest tak zawsze. Wisła wygrywa, jest źle. Przegrywa, jeszcze gorzej. Mało kto zwraca uwagę na to, że Litex to naprawdę dobry zespół, który byłby pewnie w czołówce naszej ligi. Wisła, oczywiście, nie gra rewelacyjnie, ale w przeciwieństwie do sytuacji sprzed roku, gdzie zostaliśmy zniszczeni na Karbach, wygrywamy i jesteśmy nadal w grze.
Odpowiedz cytując
tokra
Member

Od: 09.2010

Stary 26.07.2011, 21:18
Awe napisał(a):Wyświetl post
Los nam oddał Ateny. Teraz możemy już liczyć tylko na siebie.

Moim zdaniem Maaskant przestrzelił z taktyką. Graliśmy właściwie trzema napastnikami + ofensywny pomocnik Nunez. I zrobiła się taktyka 6-0-3. Sobol i Wilk grali fatalnie ale w dużej części wynika to z tego, że Diaz i Lamey nie mieli wsparcia i obydwa Polacy musieli schodzić do boku i w środku powstawała ogromna dziura.
Szacunek dla Sobola za końcówkę. Wygrał dwie kluczowe piłki dzięki sercu i ambicji bo siły do biegania nie miał już dawno.
Dobrze by było, żeby Małecki grał na skrzydle bo on bardzo mocno pomaga w obronie.

Słowo jeszcze o Nunezie. W mojej opinii zagrał katastrofalnie. Zero gry w obronie, bezsensowne dryblingi gdy mógł podawać. Zero gry z klepy, kombinacyjnej. A widzę, że jest dość dobrze oceniany, muszę obejrzeć powtórkę meczu.

Zwycięstwo cieszy i daje ogromne szanse na awans. Bo ci Bułgarzy nieźle grali ale widać, że mają w sobie coś frajerskiego, taki mecz przegrać.
Przestrzeliłeś to Ty z tym postem. Maaskant miał wygrać i to zrobił i w przeciwieństwie do Ciebie, nie dorabia do tego kosmicznych teorii.
Odpowiedz cytując
lordes
Member

Od: 08.2010

Stary 26.07.2011, 21:19
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
Wynik nie zawsze odzwierciedla przebieg meczu..hm przy stanie 0-0 kiedy Litex tez nas cisnął to też musiał gonić wynik?..ojej chyba jednak nie..po prostu wyszedł na to spotkanie nastawiony bardzo ofensywnie i radził sobie lepiej niż Wisła.

Co tu dużo gdybać,nie znasz się na piłce jeśli mówisz,że Wisła zagrała dobrze.

Pamiętaj- dobrze to nie to samo co skutecznie.

Co do obrony to Wisła miała szczęście,że straciła tylko 1 bramkę a mogła zdecydowanie więcej a to dlatego,że zagrała jak? SŁABO

Piłkarsko w tym meczu lepiej zaprezentował się Litex ,nie wiem ile jeszcze postów będę musiał napisać i ile argumentów Ci przedstawić,żebyś w końcu przejrzał na oczy,ale PÓKI nie dostane bana to będę to robił z uśmiechem na twarzy bo mnie w....iasz

Proponuję napisz zażalenie do UEFA żeby zmieniła wynik meczu skoro tak bardzo Cię denerwuję wygrana Wisły.
Odpowiedz cytując
machmajster
Junior Member

Stary 26.07.2011, 21:22
Czego Wy chcecie od Jovanica? Przy bramce nie miał szans, bo poszła po rykoszecie. Oprócz tego miał kilka dobrych interwencji, oprócz lekkiego klopsika w końcówce. Jak na drugiego bramkarza, który wskakuje do składu godzinę przed meczem, nie powinniśmy narzekać.

Diaz w pierwszej połowie nieźle, w drugiej tragicznie. Wilk świetna asysta, ale ogólnie słabo, kilka głupich strat. Genkov człowiek widmo. Iliev dzisiaj nic specjalnego nie pokazał, Kirm podobnie. Melikson jak zwykle najlepszym zawodnikiem Wisły. Lamey kolejny mecz naprawdę dobrze, bez większych błędów w defensywie, w ofensywie dwie okazje, jedna bramka. Nunez bardzo dobrze, najlepiej u nas poza Maorem.

Rozumiałem narzekania po meczach ze Skonto, ale dziś Wisła wygrała na wyjeździe dwoma bramkami z wymagającą i niezłą drużyną. Cieszcie się, przed rewanżem jesteśmy w świetnej sytuacji.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.07.2011, 21:23
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Szacunek dla Stana - jak on znalazł tego Lameya?! Super solidny grajek.
No wiesz, przytomnie zauważę, że go oceniamy jednak tak naprawdę po trzech meczach.
Ale. Dzisiaj można, .... tam, oceniajmy. W ofensywie robi różnicę, solidny grajek
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 26.07.2011, 21:24
NAPISZE TO DYPLOMATYCZNIE WISLE JEST POTRZEBNY NOWY CUPIAŁ bo zawsze bedzie bazowała na szczęsciu .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów