The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2011, 21:01
Gdyby rzeczywiście jutro nie mógł zagrać na bramce reprezentant Estonii to byłoby to zdecydowanie większym osłabieniem niż brak Małeckiego mimo wszystko.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.07.2011, 21:02
Jeśli Pareiko rzeczywiście jest kontuzjowany na tyle, że nie będzie mógł zagrać to zaczynają się problemy.. bez Niego nasza niepewna obrona będzie czuć się jeszcze bardziej niepewnie..
Groundhopper
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.07.2011, 21:03
Hmm...

Zagramy jak z Lechią w Gdańsku. Cofniemy się, żeby nie polegać li tylko w destrukcji na Chaveza i Jaliensa. Kontry wyprowadzać będzie trio Iliev-Melikson-Kirm, którzy będą motorem napędowym ataku. Można jeszcze walić dzidę na Genkowa i piłki zbierać będzie rzeczona trójka.

Trudno spodziewać się gry z ataku pozycyjnego.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.07.2011, 21:10
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ja mysle ze musimy byc przygotowani ze Litex na nas ruszy od poczatku.

Grunt to nie dac w tych pierwszych 15-20 minutach zepchnąć do rozpaczliwej obrony, a nawet jesli beda strzelac to licze tutaj na doswiadczenie Siergieja.

.
No właśnie - byle ten 'defensive' nie okazał się obroną Częstochowy i wybijaniem piłek na oślep - uważna gra w obronie(rozumiem że przerywanie akcji z dala od własnego pola karnego) - tak , danie się stłamsić, jak najbardziej nie.

Pisałem już o tym kilka razy więc to już nudne ale po raz ostatni - dawno nie czekałem na żaden mecz tak bardzo jak ten z Litexem, rywal idealny(w sensie nie za mocny ale nie leszcz) a nasza drużyna już tyle gra ze sobą że powinna już coś grać.
To jest pierwszy poważny test i wypadało by go zdać, inaczej być może będzie ostatnim.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.07.2011, 21:16
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Małecki jest piłkarzem kreatywnym ? No nieźle...ale jak? Co on kreuje prócz chaosu?

Dla mnie Patryk to po prostu solidny skrzydłowy, ambitny waleczny z dobrym uderzeniem ale nigdy bym o nim nie powiedział ze jest kreatywny.

co do meczu, stawiam jak wcześniej ze będziemy grali na 0-0 licząc na korzystną kontrę. Jesli doszło by do staniu 0-1 spodziewam sie 11 murarzy z zaprawą.
Robert Maaskant: Właśnie dzięki wyrównanemu składowi zdaniem trener Wisła nie straci we wtorek na nieobecności Małeckiego. „Patryk to kreatywny zawodnik, który, tak jak w zeszłym tygodniu, potrafi strzelić gola.

Zeby nie było off-topu trener zapowiedział niespodzianki w składzie - jak dla mnie najwieksza byloby... przesuniecie Dragana w miejsce Małego.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cji_maaskanta/
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 25.07.2011 o godz. 21:21.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.07.2011, 21:23
Szkoda, że Boguski nie pojechał do Bułgarii. Dla mnie największą niespodzianką byłoby, gdyby Jirsak zagrał na prawym skrzydle. Może on bardziej się tam nadaje? Równie dobrze największą niespodzianką byłby brak niespodzianki - Kirm w miejsce Małeckiego ; )
Odpowiedz cytując
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Stary 25.07.2011, 21:24
W tym zestawieniu Szprotka kontra Maaskant stawiam na Holendra

Kluczowym będzie nie powtórzyć Śląska z Dundee. 2 gole w plecy mogą już być miażdżące. Liczę, że jednak coś strzelą. Faworytem meczu jest Litex, ale to puchary i tutaj doświadczenie takich graczy jak: Chavez, Kirm, Jaliens powinno procentować dla nas.
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.07.2011, 21:26
Po zdjęciach z treningu widać,że u piłkarzy włączył się już Zespół Napięcia Przedmeczowego.
Każdy skupiony i zamyślony , mnie udziela się to samo.
Ktoś pisał,że Wisła zagra z przyczajki , jak w Gdańsku , zgadzam się.
Ktoś pisał,że ten mecz pokaże nam , w jakim miejscu jesteśmy , zgadzam się.
Krótko mówiąc: jutrzejszy mecz jest kurewsko ważny .
Wierzę w Pareike , Jaliensa , Sobolewskiego i Ilieva , czyli zawodników , którzy po prostu muszą wytrzymać to ciśnienie , z racji swojego doświadczenia.
Mam też przeczucie,że na całej linii zawiedzie Maor Melikson , obym się mylił,ale ten chłopak na pewno zdaje sobie sprawę,że wszyscy polegają na jego genialnych umiejętnościach i po prostu się spali , nic mu nie będzie wychodziło.
Koncentracja, koncentracja i jeszcze raz koncentracja.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.07.2011, 21:30
blanco - a ja o Meliksonie myślę właśnie odwrotnie. On nie ma się o co spinać, bo i tak wszyscy wiedzą, łącznie z nim, że wystarczy, ze raz zagubią krycie, on odjedzie i będzie bardzo groźnie...on nie musi ładować co 3 minuty piłek otwierających, prowadzić rajdów ani dryblingów...ważne, żeby rozprowadził jedną akcję - akcję bramkową
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
cronos20
Member

Od: 06.2011

Stary 25.07.2011, 21:40
widzę że co niektórzy srają w gacie ! a co to za zespół ten Liteks Łowecz ? jak teraz taka sraczka to co będzie jak przyjdzie nam zagrać z kimś naprawdę silnym?! Choćby ten Glasgow Rangers bo ktoś coś tu pisał o nich to co wtedy położymy się i będziemy prosić o najmniejszy wymiar kary?

Więcej wiary !!!
... a w naszych sercach BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Misha[Pl]
Member

Od: 07.2006

Stary 25.07.2011, 21:41
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a jak sie mają wypowiadać?
jakby nie było ,gramy nie z IV czy VII druzyną tylko z Mistrzem Bułgarii

Mistrz Polski to jest taki frazes który brzmi dumnie tylko w naszych polskich umysłach.
Wszyscy dalej żyjemy przeszłością jak Legia z połową składu w wąsach i po grubym piciu ogrywała Blackburny czy Pao, ale to było ponad 15 lat temu.
a 15 lat temu to swiat był caaaaałkiem inny.

E:solari - a kogo to my(Polacy) ściągnelismy z Bułgarii ? Liga bogatsza,ale to nie czyni jej lepszą. Obecnie t-m ekstraklasa 68 miejsce na 122.
Kolego ty podajesz ranking IFFHS. Tym rankingiem to sobie można ... podetrzeć. Według rankingu UEFA polska liga jest 24 (bułgarska 21).

solari21 napisał(a):Wyświetl post
Trochę źle skleciłem wypowiedź i zostało to chyba trochę pokracznie zrozumiane. Chodziło mi o to, że to Polska jest jednak większą odskocznią do zagranicznych klubów aniżeli Bułgaria. Pomimo ostatnio dramatycznie słabych wyników i notorycznych kompromitacji, to jednak chyba z naszej rodzimej ligi jest więcej 'gwiazdeczek'. Lewy, Peszko, Kuba, Brozio, Marcelo, Mierzej, Dudka, Piszczek, .....
Polskie kluby mają ogromny potencjał i lekko poziomem dorównałyby chociażby lidze austirackiej czy tez belgijskiej jednak są źle zarzadzane. Naprawde, Bułgaria nie powinna byc nam straszna.
Polska liga ma ogromny potencjał? Chyba jakiś żart. Ogromy potencjał to ma np. liga portugalska. A z Belgią to już w ogóle nieporozumienie. Belgijska piłka jest jedną z najlepiej rozwijających się obecnie na świecie. Proponuję sprawdzić jacy piłkarze i w jakim wieku grają w reprezentacji Belgii. Wymienione przez ciebie nazwiska wyglądają na ich tle bardzo blado. Póki w Polsce nie będzie poważnie traktowane szkolenie młodzieży, póty pewnego poziomu nie przeskoczymy. Oczywiście liga polska jest obecnie dosyć ciekawa (euro, przyzwoite pieniądze, piękne stadiony), ciekawsza niż liga bułgarska, ale bez przesady.
Ostatnio edytowane przez Misha[Pl] : 25.07.2011 o godz. 21:50.
Odpowiedz cytując
tomaszw
Member

Stary 25.07.2011, 21:59
blanco napisał(a):Wyświetl post
Po zdjęciach z treningu widać,że u piłkarzy włączył się już Zespół Napięcia Przedmeczowego.
Każdy skupiony i zamyślony , mnie udziela się to samo.
Ktoś pisał,że Wisła zagra z przyczajki , jak w Gdańsku , zgadzam się.
Ktoś pisał,że ten mecz pokaże nam , w jakim miejscu jesteśmy , zgadzam się.
Krótko mówiąc: jutrzejszy mecz jest kurewsko ważny .
Wierzę w Pareike , Jaliensa , Sobolewskiego i Ilieva , czyli zawodników , którzy po prostu muszą wytrzymać to ciśnienie , z racji swojego doświadczenia.
Mam też przeczucie,że na całej linii zawiedzie Maor Melikson , obym się mylił,ale ten chłopak na pewno zdaje sobie sprawę,że wszyscy polegają na jego genialnych umiejętnościach i po prostu się spali , nic mu nie będzie wychodziło.
Koncentracja, koncentracja i jeszcze raz koncentracja.
Melikson tez mlokosem 18 letnim nie jest juz. Z wywiadow z nim widac, ze chlopak ma poukladane w glowie bardzo dobrzel i jestem wiecej niz pewny, ze presja go napewno nie zje. Jesli juz, moga go odciac od gry przeciwnicy, ale mysle, ze beda miec z nim nie lada problem jutro. Jak oni sobie klepali z Ivica w meczy przeciw Skonto. Tu beda miec jeszcze wiecej miejsca.
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.07.2011, 22:05
Krzoska przed kilkoma minutami w OSI powiedział, że byli niepewni zdrowia Pareiki, więc wzięli Kurtę. Wszystko zaczęło się od małych dolegliwości Sergieja. Wczoraj, gdy pytał Pareikę o zdrowię ten odparł, że wszystko jest fantastycznie. Tak więc bez obaw
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 25.07.2011, 22:36
Będzie dobrze, wyjdzie kontra w pierwszym kwadransie która ustawi mecz
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.07.2011, 22:37
Male zainteresowanie tym meczem ze strony kibicow Litexu moze tez swiadczyc o tym iz sa baaardzo ale to bardzo pewni siebie to dobrze dla Nas.
Dwa ze napewno nie postawia tez autobusu w polu karnym a beda grali otwarty futbol i w tym widze szanse wlasnie Ivicy, Melexa, czy tez moze Kiro lub Guly. Bedzie wiecej miejsca i to wielki plus dla Nas.
Ja z kolei mam zupelnie inne odczucia co do jutrzejszego meczu...o Meliksona jestem spokojny jak o Ivice. To sa gracze doswiadczeni, sila rzeczy musza sobie poradzic z presja.
Jutro w robocie nie bede mogl usiedziec ! badzmy dobrej mysli i wierzmy w zwyciestwo !
Odpowiedz cytując
tomaszw
Member

Stary 25.07.2011, 22:49
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post
Male zainteresowanie tym meczem ze strony kibicow Litexu moze tez swiadczyc o tym iz sa baaardzo ale to bardzo pewni siebie to dobrze dla Nas.
Dwa ze napewno nie postawia tez autobusu w polu karnym a beda grali otwarty futbol i w tym widze szanse wlasnie Ivicy, Melexa, czy tez moze Kiro lub Guly. Bedzie wiecej miejsca i to wielki plus dla Nas.
Ja z kolei mam zupelnie inne odczucia co do jutrzejszego meczu...o Meliksona jestem spokojny jak o Ivice. To sa gracze doswiadczeni, sila rzeczy musza sobie poradzic z presja.
Jutro w robocie nie bede mogl usiedziec ! badzmy dobrej mysli i wierzmy w zwyciestwo !
bo w robocie sie kolego nie siedzi, tylko zapierdziela
Ale ja mam to samo, caly dzien w glowie bedzie, ze dzis mecz. Mam nadzieje, ze mi maszyna lapy nie upieprzy.

A wie ktos ilu kibicow Wisly bedzie na meczu ?
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
Odpowiedz cytując
power1928
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.07.2011, 22:54
Podobno nasi dostali 400 biletów. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu i ile naszych pojedzie.
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.07.2011, 23:16
1q2 napisał(a):Wyświetl post
No właśnie - byle ten 'defensive' nie okazał się obroną Częstochowy i wybijaniem piłek na oślep - uważna gra w obronie(rozumiem że przerywanie akcji z dala od własnego pola karnego) - tak , danie się stłamsić, jak najbardziej nie.

Pisałem już o tym kilka razy więc to już nudne ale po raz ostatni - dawno nie czekałem na żaden mecz tak bardzo jak ten z Litexem, rywal idealny(w sensie nie za mocny ale nie leszcz) a nasza drużyna już tyle gra ze sobą że powinna już coś grać.
To jest pierwszy poważny test i wypadało by go zdać, inaczej być może będzie ostatnim.

Z tego co tutaj pisał pewnien forumowicz obyty z Bułgarska ligą Litex atakuje od poczatku,a im czas dalej leci,tym traca siły.

Jak piszesz nie mozemy dac sie stłamsić -tu absolutna racja ,ale mysle ze byc moze kluczowy moment to bedzie pierwsze 15-20 minut meczu.Jesli przetrwamy ,to moze byc tylko lepiej.Maaskant napewno badał gre Litexu i mysle ze zaczniemy bardzo defensywnie,a miare uplywu czasu bedziemy podchodzic pod ich pole karne.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 26.07.2011, 00:06
W ramach ciekawostki.
Bilety w Łoweczu po 3 i 5 lewa (6-10 złotych).
W ostatnich latach tylko na BATE i Aston Ville były drogie bilety. Drogie - znaczy się 10 lewa
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.07.2011, 01:18
Paradoksalnie porażka może wpłynąć korzystnie na mecz rewanżowy. A szczęśliwe zwycięstwo jak w Rydze może uśpić czujność... Jednak koniecznie trzeba tam strzelić gola. Wtedy porażka 2:1 będzie spokojnie do odrobienia z nawiązką. Przewiduje podobny scenariusz do meczu z Beitarem. Bułgarzy są mocni u siebie i mogą tam wygrać 2:1 ale w Krakowie to Wisła wygra kilkoma bramkami.
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.07.2011, 01:27
1:4 dla nas w pierwszym meczu, w rewanżu 3:0 i przechodzimy
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 26.07.2011, 03:36
Mówicie że Melikson może się jutro spalić. Moim zdaniem nie ma takiej możliwości bo jak ktoś tu mądrze napisał przecież on nie ma 18 lat. Natomiast jest możliwość że mądrzy ludzie z Liteksu oglądali asze mecze z wiosny i generalnie będzie na Maora zastawione poczwórne krycie. A jeśli tak to będzie to okazja dla całej reszty zawodników Wisły do udowodnienia że Wisła z przodu to nie tylko Maor. Na którymś portalu pisali(zresztą też dość inteligentnie) że na Copa America to nie Messi zawiódł w Argentynie tylko cała reszta która nie potrafiła wykorzystać tego że połowa drużyny rywali przy zawodniku Barcelony stała. Także w połączeniu z ciagłym kryciem które nasi rywale przeważnie zastawiają na Genkova, to może być duża szansa dla Ilieva i tego kto będzie zastępował Małego.
Odpowiedz cytując
filip123
Member

Od: 07.2010

Stary 26.07.2011, 05:30
Wiadomo cos ilu naszych pojedzie bo na ........ nic nie piszą ? .
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 26.07.2011, 06:12
Strata Malego to strata 33,33 % sily ofensywnej w ataku. W.g. mnie przejebiemy ale mam nadzieje ze nie tyle zeby nie mozna bylo tego odrobic (Guimaraez). Marzy mi sie scenariusz jak z Beitarem
Odpowiedz cytując
kro91
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 26.07.2011, 07:07
Mecz napewno w odkodowanym kanale mozna to zobaczyc po programie na dzisiaj na stronie polsatu ;p
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 26.07.2011, 07:32
Najważniejsze to przejść Litex, wtedy faza grupowa LE jest nasza, a myślę że to plan minimum Wisły na ten sezon
Odpowiedz cytując
virus_nh
Member

Od: 04.2007

Stary 26.07.2011, 08:17
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Najważniejsze to przejść Litex, wtedy faza grupowa LE jest nasza, a myślę że to plan minimum Wisły na ten sezon
Dokładnie, przechodząc Litex oszczędzamy sobie stresu z el. do LE, zwłaszcza z tego co się orientuje nie bylibyśmy w tych meczach rozstawieni. Ale po cichu wierzę, że się uda awansować do LM
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.07.2011, 08:35
Niczego wielkiego nie wymyśle.
Koniecznie trzeba strzelać bramki. 0:1, 0:2 czy nawet 0:0 to będzie bardzo niekorzystny rezultat. Żeby chociaż zremisowali bramkowo.
Najlepiej byłoby żeby piłka wtoczyła się już na początku meczu do bramki rywali, i punktować ich...
Nie wypisujcie w tym temacie głupot po 20 minutach, z oceną wstrzymajcie się do końcowego gwizdka, bowiem jedna bramka może zmienić w tym dwumeczu wszystko...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.07.2011, 09:08
Są drużyny, które wygrywają bo atakują, gdy się bronią zaczyna się horror ..
Najlepszym przykładem był w ostatnich tygodniach Śląsk
Gdy musiał atakować przeciwnicy nie istnieli ... Jak zaczęli z Dandee na wyjeździe od bronienia wyniku - po 5 minutach przegrywali 2:0 ...
Ja nie wiem czy Wisła potrafi się bronić .... ostatni mecz gdy przeciwnik przycisną to był mecz z Legią .... ( wyniku nie przypominam by nie psuć humorów).
Nawet gdy Skonto zaatakowało (tak ok. 5 minut) to strach w oczach piłkarzy i kibiców zagościł ...
Skład predestynuje Wisłę do gry ofensywnej.
Niepokoi mnie więc to defensywne nastawienie Maskanta i mam nadzieję, że zawodnicy się nie będą tak bać jak trener i czasem pobiegną do przodu.
Kiedyś się tu na forum zastanawialiśmy dlaczego zawodnicy "u siebie" wygrywają częściej niż na wyjazdach.
Moim zdaniem jednym z powodów jest nastawienie psychiczne ....
Z nastawieniem ze na wyjeździe się trzeba bronić po prostu częściej się przegrywa
Drodzy adwersarze (spodziewam się skomasowanego ataku) proszę nie używać epitetów.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 26.07.2011 o godz. 12:58.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.07.2011, 09:28
Nie chodzi o to, żeby się cofnąć na swoje pole karne jak Skonto. Chodzi o wystawienie 2 agresywnie grających pomocników, którzy przerwą dosyć wysoko akcję i wyprowadzą szybki kontratak czyt. podanie do Meliksona (meep meep)
Nie musimy prowadzić gry, bo Litex u siebie będzie się starał o jak najlepszą zaliczkę przed rewanżem.
Wszystkim polskim drużynom naturalnie kontra pasuje, w ataku pozycyjnym brakuje jakości.
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.07.2011 o godz. 09:32.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów