|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Gdyby rzeczywiście jutro nie mógł zagrać na bramce reprezentant Estonii to byłoby to zdecydowanie większym osłabieniem niż brak Małeckiego mimo wszystko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jeśli Pareiko rzeczywiście jest kontuzjowany na tyle, że nie będzie mógł zagrać to zaczynają się problemy.. bez Niego nasza niepewna obrona będzie czuć się jeszcze bardziej niepewnie..
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Hmm...
Zagramy jak z Lechią w Gdańsku. Cofniemy się, żeby nie polegać li tylko w destrukcji na Chaveza i Jaliensa. Kontry wyprowadzać będzie trio Iliev-Melikson-Kirm, którzy będą motorem napędowym ataku. Można jeszcze walić dzidę na Genkowa i piłki zbierać będzie rzeczona trójka. Trudno spodziewać się gry z ataku pozycyjnego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Pisałem już o tym kilka razy więc to już nudne ale po raz ostatni - dawno nie czekałem na żaden mecz tak bardzo jak ten z Litexem, rywal idealny(w sensie nie za mocny ale nie leszcz) a nasza drużyna już tyle gra ze sobą że powinna już coś grać.To jest pierwszy poważny test i wypadało by go zdać, inaczej być może będzie ostatnim. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Zeby nie było off-topu trener zapowiedział niespodzianki w składzie - jak dla mnie najwieksza byloby... przesuniecie Dragana w miejsce Małego. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cji_maaskanta/
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 25.07.2011 o godz. 21:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Szkoda, że Boguski nie pojechał do Bułgarii. Dla mnie największą niespodzianką byłoby, gdyby Jirsak zagrał na prawym skrzydle. Może on bardziej się tam nadaje? Równie dobrze największą niespodzianką byłby brak niespodzianki - Kirm w miejsce Małeckiego ; )
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
W tym zestawieniu Szprotka
Kluczowym będzie nie powtórzyć Śląska z Dundee. 2 gole w plecy mogą już być miażdżące. Liczę, że jednak coś strzelą. Faworytem meczu jest Litex, ale to puchary i tutaj doświadczenie takich graczy jak: Chavez, Kirm, Jaliens powinno procentować dla nas. ![]()
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Po zdjęciach z treningu widać,że u piłkarzy włączył się już Zespół Napięcia Przedmeczowego.
Każdy skupiony i zamyślony , mnie udziela się to samo. Ktoś pisał,że Wisła zagra z przyczajki , jak w Gdańsku , zgadzam się. Ktoś pisał,że ten mecz pokaże nam , w jakim miejscu jesteśmy , zgadzam się. Krótko mówiąc: jutrzejszy mecz jest kurewsko ważny . Wierzę w Pareike , Jaliensa , Sobolewskiego i Ilieva , czyli zawodników , którzy po prostu muszą wytrzymać to ciśnienie , z racji swojego doświadczenia. Mam też przeczucie,że na całej linii zawiedzie Maor Melikson , obym się mylił,ale ten chłopak na pewno zdaje sobie sprawę,że wszyscy polegają na jego genialnych umiejętnościach i po prostu się spali , nic mu nie będzie wychodziło. Koncentracja, koncentracja i jeszcze raz koncentracja. ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
blanco - a ja o Meliksonie myślę właśnie odwrotnie. On nie ma się o co spinać, bo i tak wszyscy wiedzą, łącznie z nim, że wystarczy, ze raz zagubią krycie, on odjedzie i będzie bardzo groźnie...on nie musi ładować co 3 minuty piłek otwierających, prowadzić rajdów ani dryblingów...ważne, żeby rozprowadził jedną akcję - akcję bramkową
![]() ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
widzę że co niektórzy srają w gacie ! a co to za zespół ten Liteks Łowecz ? jak teraz taka sraczka to co będzie jak przyjdzie nam zagrać z kimś naprawdę silnym?! Choćby ten Glasgow Rangers bo ktoś coś tu pisał o nich to co wtedy położymy się i będziemy prosić o najmniejszy wymiar kary?
Więcej wiary !!! ![]()
... a w naszych sercach BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Misha[Pl] : 25.07.2011 o godz. 21:50.
|
||
|
|
Member
Offline |
|
![]()
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Krzoska przed kilkoma minutami w OSI powiedział, że byli niepewni zdrowia Pareiki, więc wzięli Kurtę. Wszystko zaczęło się od małych dolegliwości Sergieja. Wczoraj, gdy pytał Pareikę o zdrowię ten odparł, że wszystko jest fantastycznie. Tak więc bez obaw
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Będzie dobrze, wyjdzie kontra w pierwszym kwadransie która ustawi mecz
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Male zainteresowanie tym meczem ze strony kibicow Litexu moze tez swiadczyc o tym iz sa baaardzo ale to bardzo pewni siebie
to dobrze dla Nas. Dwa ze napewno nie postawia tez autobusu w polu karnym a beda grali otwarty futbol i w tym widze szanse wlasnie Ivicy, Melexa, czy tez moze Kiro lub Guly. Bedzie wiecej miejsca i to wielki plus dla Nas. Ja z kolei mam zupelnie inne odczucia co do jutrzejszego meczu...o Meliksona jestem spokojny jak o Ivice. To sa gracze doswiadczeni, sila rzeczy musza sobie poradzic z presja. Jutro w robocie nie bede mogl usiedziec ! badzmy dobrej mysli i wierzmy w zwyciestwo ! ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() Ale ja mam to samo, caly dzien w glowie bedzie, ze dzis mecz. Mam nadzieje, ze mi maszyna lapy nie upieprzy. A wie ktos ilu kibicow Wisly bedzie na meczu ? ![]()
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Podobno nasi dostali 400 biletów. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu i ile naszych pojedzie.
![]()
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Z tego co tutaj pisał pewnien forumowicz obyty z Bułgarska ligą Litex atakuje od poczatku,a im czas dalej leci,tym traca siły. Jak piszesz nie mozemy dac sie stłamsić -tu absolutna racja ,ale mysle ze byc moze kluczowy moment to bedzie pierwsze 15-20 minut meczu.Jesli przetrwamy ,to moze byc tylko lepiej.Maaskant napewno badał gre Litexu i mysle ze zaczniemy bardzo defensywnie,a miare uplywu czasu bedziemy podchodzic pod ich pole karne. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
W ramach ciekawostki.
Bilety w Łoweczu po 3 i 5 lewa (6-10 złotych). W ostatnich latach tylko na BATE i Aston Ville były drogie bilety. Drogie - znaczy się 10 lewa |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Paradoksalnie porażka może wpłynąć korzystnie na mecz rewanżowy. A szczęśliwe zwycięstwo jak w Rydze może uśpić czujność... Jednak koniecznie trzeba tam strzelić gola. Wtedy porażka 2:1 będzie spokojnie do odrobienia z nawiązką. Przewiduje podobny scenariusz do meczu z Beitarem. Bułgarzy są mocni u siebie i mogą tam wygrać 2:1 ale w Krakowie to Wisła wygra kilkoma bramkami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
1:4 dla nas w pierwszym meczu, w rewanżu 3:0 i przechodzimy
![]() ![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Mówicie że Melikson może się jutro spalić. Moim zdaniem nie ma takiej możliwości bo jak ktoś tu mądrze napisał przecież on nie ma 18 lat. Natomiast jest możliwość że mądrzy ludzie z Liteksu oglądali asze mecze z wiosny i generalnie będzie na Maora zastawione poczwórne krycie. A jeśli tak to będzie to okazja dla całej reszty zawodników Wisły do udowodnienia że Wisła z przodu to nie tylko Maor. Na którymś portalu pisali(zresztą też dość inteligentnie) że na Copa America to nie Messi zawiódł w Argentynie tylko cała reszta która nie potrafiła wykorzystać tego że połowa drużyny rywali przy zawodniku Barcelony stała. Także w połączeniu z ciagłym kryciem które nasi rywale przeważnie zastawiają na Genkova, to może być duża szansa dla Ilieva i tego kto będzie zastępował Małego.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wiadomo cos ilu naszych pojedzie bo na ........ nic nie piszą ? .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Strata Malego to strata 33,33 % sily ofensywnej w ataku. W.g. mnie przejebiemy ale mam nadzieje ze nie tyle zeby nie mozna bylo tego odrobic (Guimaraez). Marzy mi sie scenariusz jak z Beitarem
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mecz napewno w odkodowanym kanale
mozna to zobaczyc po programie na dzisiaj na stronie polsatu ;p |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Najważniejsze to przejść Litex, wtedy faza grupowa LE jest nasza, a myślę że to plan minimum Wisły na ten sezon
|
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Niczego wielkiego nie wymyśle.
Koniecznie trzeba strzelać bramki. 0:1, 0:2 czy nawet 0:0 to będzie bardzo niekorzystny rezultat. Żeby chociaż zremisowali bramkowo. Najlepiej byłoby żeby piłka wtoczyła się już na początku meczu do bramki rywali, i punktować ich... Nie wypisujcie w tym temacie głupot po 20 minutach, z oceną wstrzymajcie się do końcowego gwizdka, bowiem jedna bramka może zmienić w tym dwumeczu wszystko... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Są drużyny, które wygrywają bo atakują, gdy się bronią zaczyna się horror ..
Najlepszym przykładem był w ostatnich tygodniach Śląsk Gdy musiał atakować przeciwnicy nie istnieli ... Jak zaczęli z Dandee na wyjeździe od bronienia wyniku - po 5 minutach przegrywali 2:0 ... Ja nie wiem czy Wisła potrafi się bronić .... ostatni mecz gdy przeciwnik przycisną to był mecz z Legią .... ( wyniku nie przypominam by nie psuć humorów). Nawet gdy Skonto zaatakowało (tak ok. 5 minut) to strach w oczach piłkarzy i kibiców zagościł ... Skład predestynuje Wisłę do gry ofensywnej. Niepokoi mnie więc to defensywne nastawienie Maskanta i mam nadzieję, że zawodnicy się nie będą tak bać jak trener i czasem pobiegną do przodu. Kiedyś się tu na forum zastanawialiśmy dlaczego zawodnicy "u siebie" wygrywają częściej niż na wyjazdach. Moim zdaniem jednym z powodów jest nastawienie psychiczne .... Z nastawieniem ze na wyjeździe się trzeba bronić po prostu częściej się przegrywa Drodzy adwersarze (spodziewam się skomasowanego ataku) proszę nie używać epitetów. ![]()
Ostatnio edytowane przez Grantar : 26.07.2011 o godz. 12:58.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie chodzi o to, żeby się cofnąć na swoje pole karne jak Skonto. Chodzi o wystawienie 2 agresywnie grających pomocników, którzy przerwą dosyć wysoko akcję i wyprowadzą szybki kontratak czyt. podanie do Meliksona (meep meep)
Nie musimy prowadzić gry, bo Litex u siebie będzie się starał o jak najlepszą zaliczkę przed rewanżem. Wszystkim polskim drużynom naturalnie kontra pasuje, w ataku pozycyjnym brakuje jakości.
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.07.2011 o godz. 09:32.
![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|