|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Remis 1-1 biore w ciemno
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
A ja bym powiedział że jest kreatywny i przy tym nieobliczalny
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A ja tam myśle pozytywnie
0:1 dla Wisełki , gol Kirma |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Małecki jest piłkarzem kreatywnym ? No nieźle...ale jak? Co on kreuje prócz chaosu?
Dla mnie Patryk to po prostu solidny skrzydłowy, ambitny waleczny z dobrym uderzeniem ale nigdy bym o nim nie powiedział ze jest kreatywny. co do meczu, stawiam jak wcześniej ze będziemy grali na 0-0 licząc na korzystną kontrę. Jesli doszło by do staniu 0-1 spodziewam sie 11 murarzy z zaprawą. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
za Małeckiego Melikson na prawą pomoc
![]() a do środka Biton ) albo Guła |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
powiadasz że chcesz zagrać taktyką Skonto?
Jeśli gramy na wyjeździe z w miare równorzędną drużyną to trzeba trochę ostudzić ich zapał akcjami ofensywnym, bo tak to nas zepchną na 30 metr i zanim coś wyprowadzimy to będzie 1-0 a nie 0-1 i co wtedy? Strzelić gola na wyjeździe to jest priorytet, nie gramy z Barceloną.Jak nawet przyjdzie tam przegrać to takim wynikiem by przy potencjalnym objęciu prowadzenia na R22 to oni gonili awans. 0-0 to nie jest taki zły wynik dla Bułgarów, wystarczy że u nas trafią raz do siatki to my musimy 2x. Dla mnie w tym meczu musimy pokazać jaja, kitranie bramki nic nie da, jesteśmy słabi w tym elemencie.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 25.07.2011 o godz. 17:58.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
nie.
Ja chce wygrać na wyjeździe 3-0 ale nie liczy sie to co ja chce przeciez, wiec ja stawiam ze Maaskant zagra własnie na 0-0.tak juz pisałem wcześniej i tego sie trzymam. Na huralne ataki stawiam dopiero w meczu u siebie. Dlatego 0-0 my bedziemy grali atak pozycyjny 30 minut tamci zrywy przez 15.Ratunkiem może byc kontratak i szybkość Meliksona. ![]()
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Czuje ze zagramy podobnie jak z Legia w rundzie rewanżowej ostatniego sezonu. Uważnie w obronie, nastawieni na kontre. Myśle, ze damy rade. Jedyne co mnie martwi to to ze zawodnicy wypowiadaja sie bardzo ostroznie, a tak na prawde kim jest zespół z Bułgarii ? Za chwile bedziemy bac sie Interu Turku
Wystarczy wejsc na boisko , wykonac nalezycie prace i wynik bedzie OK . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
a jak sie mają wypowiadać?
jakby nie było ,gramy nie z IV czy VII druzyną tylko z Mistrzem Bułgarii Mistrz Polski to jest taki frazes który brzmi dumnie tylko w naszych polskich umysłach. Wszyscy dalej żyjemy przeszłością jak Legia z połową składu w wąsach i po grubym piciu ogrywała Blackburny czy Pao, ale to było ponad 15 lat temu. a 15 lat temu to swiat był caaaaałkiem inny. E:solari - a kogo to my(Polacy) ściągnelismy z Bułgarii ? Liga bogatsza,ale to nie czyni jej lepszą. Obecnie t-m ekstraklasa 68 miejsce na 122.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 25.07.2011 o godz. 18:28.
![]()
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Cos tam Lech ostatnio namieszał w Lidze Europejskiej. Po za tym to my sciągamy zawodników z Bułgarii, a nie Bułgarzy z Polski. Chyba jesteśmy ciut lepsi. W kazdym badz razie mamy bogatsza lige.
![]()
Wiiiiiiiiiiiiiiiiseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeełkaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Genkow, Christow (
), Tonew? Tak na poczekaniu, ale chyba więcej nie ma.Od razu powiem, że nie podpisuję się pod żadną z opinii pt "tej narodowości w danej lidze jest więcej, więc są gorsi" ![]()
Ostatnio edytowane przez filemon : 25.07.2011 o godz. 19:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Byle nie przegrać a najlepiej strzelić brameczkę lub dwie
Wisło jesteśmy z tobą ![]() ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
A co to za wyznacznik że my ściągamy Bułgarów a nie odwrotnie
Ściągamy też Hiszpanów czasami, a Hiszpania Polaków niet. To znaczy że Ekstraklasa jest lepsza od PrimeraDivision? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
mnie ciekawi tylko dlaczego kursy na Wisłe są takie wysokie w przypadku gdy n Litex też są stosunkowo wysokie, co prawda dzisiaj spadły u większości buków kursy na nas o pare groszy ale to wciąż dużo, jestem bardzo ciekawy wyniku jutrzejszego meczu i mam nadzieję że wielu bracii wygra dużo pieniędzy na naszej Wisełce.
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Robert raczej Maora nie ruszy ze środka bez niego ta gra w środku to padaka. Za Małego mółgby zagrać Biton. Kirm powinien zacząć narazie na ławce...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Najgorszy scenariusz dla nas to przegrana do zera. Przegrana 1-0 czy 2-0 jest ciężkim wynikiem do nadrobienia przy naszej obronie. Najlepsze byłoby zwycięstwo, wiadomo, ale jeśli nie będziemy w stanie wygrać to dobrze byłoby zremisować bramkowo albo w najgorszym wypadku (tfu tfu) przegrać 2-1 albo 3-2. Wynik 0-0 też nie byłby dobry.
Jestem ciekaw jutrzejszego meczu i w przeciwieństwie do niektórych oczekujących pięknej gry, ja oczekuję gry skutecznej. Żadnych baletów i innych tańców a siermiężnej gry dającej zwycięstwo ![]() To jest najważniejsze - przejść Łowecz a nie piękna gra żeby komuś się zrobiło dobrze przed TV że ktoś tam z klepy odegrał, najważniejszy wynik ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Gdy stracimy szybko bramkę może być po meczu - rzadko kiedy ostatnim czasem jesteśmy wstanie odwrócić losy spotkania nawet ze słabszymi drużynami od nas. Osobiście do jutrzejszego spotkania podchodzę z dużym dystansem mając na uwadze naszą grę w przeciągu roku - bardzo możliwe, że dostaniemy po tyłkach na teraz jest to scenariusz prawdopodobniejszy niż zwycięstwo naszego zespołu - obiektywnie patrząc.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W moim odczuciu to najważniejszy (dwu)mecz od czasu rewanżu z Dinamo Tbilisi. Różnica jest taka, że wówczas wiadomo było, że jak przegramy to pewna era sie skończy. Teraz jak wygramy to wchodzimy co najmniej do LE i jest szansa na dalszą powolną zmianę sposobu zarządzania Wisłą.
Co do absencji PM to patrząc na jego formę niespecjalnie rozpaczam. Inna sprawa jak spisze się ewentualny następca. Tak naprawdę za mało mamy danych (brak meczów ligowych, niektórzy zawodicy zupełnie nieznani) by ocenić kto ma go zastapić. Trzeba zaufać Maaskantowi. Cóż, nic odkrywczego. To jest mecz pierwszy, wyjazdowy. Przede wszystkim nie stracić, a jeżeli da się coś zyskać to będzie super. I najważniejsze by weszli w mecz skoncentrowani. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ja mysle ze musimy byc przygotowani ze Litex na nas ruszy od poczatku. Grunt to nie dac w tych pierwszych 15-20 minutach zepchnąć do rozpaczliwej obrony, a nawet jesli beda strzelac to licze tutaj na doswiadczenie Siergieja. trzeba Bułgarów przeczekać,a potem zaatakowac. Bramke musimy strzelic choc jedną,bo to ona moze byc kluczem do awansu.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 25.07.2011 o godz. 20:37.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Pozdrawiam. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Podobno Krzoska dla stacji Orange Sport Info powiedział, ze pod znakiem zapytania stoi wystep w jutrzejszym spotkaniu Pareiki - to by było wieksze osłabienie niz strata Małego. Oby jutro zagrał bo jestem spokojniejszy widzac go miedzy slupkami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
A ja mam jakies dziwne przeczucie że im dokopiemy .ALE Wisła jest słaba i to jest fakt ,podzielam zdanie Kosowskiego taka to jest smutna prawda.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Trochę źle skleciłem wypowiedź i zostało to chyba trochę pokracznie zrozumiane. Chodziło mi o to, że to Polska jest jednak większą odskocznią do zagranicznych klubów aniżeli Bułgaria. Pomimo ostatnio dramatycznie słabych wyników i notorycznych kompromitacji, to jednak chyba z naszej rodzimej ligi jest więcej 'gwiazdeczek'. Lewy, Peszko, Kuba, Brozio, Marcelo, Mierzej, Dudka, Piszczek, .....
Polskie kluby mają ogromny potencjał i lekko poziomem dorównałyby chociażby lidze austirackiej czy tez belgijskiej jednak są źle zarzadzane. Naprawde, Bułgaria nie powinna byc nam straszna. ![]()
Wiiiiiiiiiiiiiiiiseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeełkaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
No żesz do ....y nędzy, czy wy w ogóle myślicie zanim coś tutaj napiszecie?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.07.2011 o godz. 21:02.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|