|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Bingen
Hatto II zjedzony przez myszy Nie widziałem podpowiedzi. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Cofam poprzednią odpowiedź
![]() Prawidłowa to Zamek w Dürnstein, przetrzymywany był tu Ryszard Lwie Serce. Rzeka Dunaj druga pod względem długości w Europie. Edit: filemon miałeś jakieś podejrzenia odnośnie tego miejsca, że zapytałeś o to czy to jezioro czy rzeka tak po prostu z ciekawości pytam ![]() Moje pierwsze skojarzenie to zamek w Bled i on faktycznie jest nad jeziorem, jednak po wynalezieniu zdjęć, zmieniłem zdanie.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 25.07.2011 o godz. 15:58.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Jedziemy z zagadką:
Co to za miejsce, gdzie w jakim kraju: ![]() ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() Dokładnie o zamku w Bled myślałem Też mi przeszło po późniejszym oglądnięciu zdjęć ![]()
Ostatnio edytowane przez filemon : 25.07.2011 o godz. 16:21.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Zamek Templariuszy w Tomar. Portugalia
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Co to jest i gdzie?
![]() Podpowiedź 3: (w zasadzie odpowiedź...) ![]()
Ostatnio edytowane przez zOOn : 28.07.2011 o godz. 09:14.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Podpowiedź: W tej mgle z tyłu to już ocean...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Podpowiedź 2: Wybudowane na EXPO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Powód: zagadka
Ostatnio edytowane przez Ja_Kibic : 28.07.2011 o godz. 16:17.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Widzę że coraz częściej da się wyczytać rozwiazania z nazwy pliku (zdjęcia). Google Images mówią, że to powyżej to Tarnów: http://centrum.pogranicze.sejny.pl/i...owki/1054f.jpg
Oddaję.
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 28.07.2011 o godz. 23:28.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Jak nie macie pomysłu na zagadkę to nie odgadujcie bo znowu temat stanie. Już o tym była mowa.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 29.07.2011 o godz. 20:54.
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Zadaje bo temat zginie.
Łatwe i szybkie: Co i gdzie ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Podpowiedź:
![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy to jest może plaża w Ostii, niedaleko Rzymu?
![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Faktycznie, mój błąd
Są to tzw. "raukar" (formacje skalne, powstałe na skutek erozji) na wyspie Fårö, niedaleko Gotlandii.To ja sobie pozwolę zadać. Co łączy tych dwóch panów? ![]() Powód: Pytanie
Ostatnio edytowane przez Ar222 : 01.08.2011 o godz. 11:22.
![]()
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Kochanowski herbu Korwin?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadza się, sygnują się obaj herbem Korwin. Zadajesz
![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
To ja poproszę o nazwę stadionu i herb drużyny piłkarskiej występującej na tym obiekcie:
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mógłbyś dać podpowiedź?
![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Za wcześnie na podpowiedź
szukaj.![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stadion to Sapporo Dome a gra na nim drużyna Sapporo Consadole. tak? a, i herb:
![]() Jestem niemal w 100% pewny, wiec moze zeby nie opozniac: W jakiej miejscowości znajduje się poniższy zabytek? ![]()
Ostatnio edytowane przez filemon : 01.08.2011 o godz. 14:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Czysty strzał - Malmo ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety nie, próbuj dalej
Podpowiem, że jeśli chodzi o liczbę ludności to niemal dwa razy mniejsze od Malmoe.@kangurekm: też nie, ale już bliżej stamtąd do Nottingham niż do Malmoe. Podpowiedź: ![]() Uploaded with ImageShack.us Edit: Już się da ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 02.08.2011 o godz. 18:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Coś podobnego jest chyba w Nottingham , ale pewny nie jestem
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Brighton
I liczba ludności mniej więcej by się zgadzała 156 tys mieszkańców, czyli prawie 2 razy mniej niż Malmo Edytowałem Ci filemon posta i zrobiłem tak, aby zdjęcie było widoczne ![]()
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 02.08.2011 o godz. 18:25.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Zagadka szybka co by ruszyć do przodu z tematem
Panoramę jakiego miasta przedstawia fotografia poniżej: ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|

|
||||||
![]() |
|
|