The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2011, 11:17
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Skąd ta informacja? Szkoda tylko tej opcji pierwokupu, bo może wypalić.
Jak Go dadzą do pomocy/ataku to może wypali. W obronie będzie d.pa.
Wydaje się, że to gest fair ze strony Wisły. Podobnie jak z Mączyńskim - bez sensu jest Ich trzymać żeby grali po 45min w rundzie-to już są stare konie. Z drugiej strony - wypożyczenie-powrót-w-p też nie pomaga graczowi w budowie jakiejś ścieżki kariery. Sprzedać i niech grają gdzieś tam o ile się załapią. Niech Jemu (Im) się wiedzie.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 21.07.2011, 11:21
Bury "wypala" już od 5 lat i wypalić nie może, widocznie poprostu jest słaby, za słaby na Wisłę, na taki Ruch może być dobry, chyba nie bez przyczyny ani Skorza ani Heniek ani Maaskant nie dali mu szansy.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.07.2011, 11:54
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Jak do klubu przyjdzie jeszcze jeden prawy/środkowy obrońca, to będzie można wystawić dwie, w miarę równe jedenastki, tak mi się wydaje po dzisiejszym sparingu.

Albo inaczej - teraz jedynym zawodnikiem, który znacząco odstaje jest Kowalski, poza nim każdy zawodnik prezentuje minimum ligowy poziom, albo wiele wskazuje na to, że nie będzie od niego odbiegać (Biton, Nunez, Jovanović). Teraz trzeba zacząć systematycznie wymieniać starszym (Jaliens, Sobolewski) i najsłabszych (Kowalski) na zawodników prezentujących wyższy poziom.
Hmm. Jovanović pewnie jest przewidziany na prawą obronę. Jeżeli Maaskant zamierza dać większą szansę Brudowi to Jirsak może mieć problemy z zagraniem kilku meczów w sezonie.

Ja bym środek pola widział tak: Sobolewski/Wilk - Nunez/Jirsak/Brud - Melikson/Garguła

Szkoda, że nie zmieścimy zawodników perspektywicznych w kadrze, ale to obrazuje siłę naszej kadry.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.07.2011, 12:10
też i nie wiadomo co dalej będzie z Kirmem bo przecież na lewe skrzydło sprowadzono Illieva i Nuneza nie po to aby grzali ławe.

Jirsaka to chyba też ostatni sezon bo przy Melexie to On sobie nie pogra.Jest jeszcze Guła.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.07.2011, 12:13
kolega pracuje w Ruchu.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 21.07.2011, 12:16
AYALA napisał(a):Wyświetl post
też i nie wiadomo co dalej będzie z Kirmem bo przecież na lewe skrzydło sprowadzono Illieva i Nuneza nie po to aby grzali ławe.
Na skrzydłach mamy na 2 miejsca TYLKO Ilieva Kiro i Małego a Ty piszesz "co dalej z Kiro?" ? tak sprzedajmy, zostanie tylko Mały i Iliev a jak sie któryś połamie to bedzie grał Boguski
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 21.07.2011, 12:22
AYALA napisał(a):Wyświetl post

Jirsaka to chyba też ostatni sezon bo przy Melexie to On sobie nie pogra.Jest jeszcze Guła.
Kirm równie dobrze może grać na prawej pomocy więc bez obaw.

Poza tym cieszę się, że głównym problemem w tym temacie jest teraz (według niektórych oczywiście) nadmiar zawodników w kadrze.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.07.2011, 12:28
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Na skrzydłach mamy na 2 miejsca TYLKO Ilieva Kiro i Małego a Ty piszesz "co dalej z Kiro?" ? tak sprzedajmy, zostanie tylko Mały i Iliev a jak sie któryś połamie to bedzie grał Boguski
Oczywiście że nie ma sensu sprzedawać \/ Andraża, jest to bardzo dobry gracz, być może przyjdzie mu grzać ławę ale jest ważny dla drużyny. Musimy mieć szeroką kadrę, a nie 11.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2011, 12:41
zeby sprzedać Andraża najpierw trzeba mieć na niego kupca.

Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 21.07.2011, 14:17
szprotson napisał(a):Wyświetl post
zeby sprzedać Andraża najpierw trzeba mieć na niego kupca.
Nie no myśle że kupcy by się znaleźli, ale to głupota sprzedawać kogoś takiego w takim momencie.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 21.07.2011, 14:24
Nie było dobrych rezerowych - źle
Mamy rezerowych - sprzedac, przeciez Andraz na ławce nie moze siedziec.
No ludzie...
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 21.07.2011, 14:40
Donki napisał(a):Wyświetl post
Nie było dobrych rezerowych - źle
Mamy rezerowych - sprzedac, przeciez Andraz na ławce nie moze siedziec.
No ludzie...
Tu wszyscy się zgadzamy, tylko AYALA by go sprzedał
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.07.2011, 14:50
Panowie, nie wiem co wy z tym Kirmem i ławką. Z całym szacunkiem za wcześniejsze dokonania to możliwe, że na ławke w tym momencie pójdzie Małecki. Pytanie jak szybko Kirm wróci do swojej optymalnej dyspozycji.

Ewentualnie będzie jak za Skorzy na środku obrony. Co mecz inny na ławce (Marcelo, Cleber, Głowacki).
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.07.2011, 14:56
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Panowie, nie wiem co wy z tym Kirmem i ławką. Z całym szacunkiem za wcześniejsze dokonania to możliwe, że na ławke w tym momencie pójdzie Małecki. Pytanie jak szybko Kirm wróci do swojej optymalnej dyspozycji.

Ewentualnie będzie jak za Skorzy na środku obrony. Co mecz inny na ławce (Marcelo, Cleber, Głowacki).
I dobrze, niech gra najlepszy - nie patrzmy na nazwiska tylko na formę piłkarzy. Jest rywalizacja a to jest główny czynnik podnoszący poziom zespołu.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.07.2011, 15:31
Jeden defensywny, jeden środkowy, jeden ofensywny pomocnik chyba takie ustawienie byłoby dobre. Może Kirm byłby tym brakującym w środku pomocy zawodnikiem? Nie widzę go na skrzydle, bardziej w środku. Chociaż na tą pozycję sprowadzany był Nunez to Maaskant mógłby wypróbować Bruda w meczach ze słabszymi przeciwnikami.

Sobolewski, Wilk, Melikson to zbyt defensywne ustawienie, co ostatnio widzieliśmy, z kolei Sobolewski, Garguła, Melikson to zbyt ofensywne. Dlatego może prawidłowe rozwiązanie lepszy "po środku" ; )
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.07.2011, 16:42
Patrząc tylko okiem biznesmena, ale również sportowo Kirma należalo sprzedać po sezonie o czym pisałem.
To był ten moment, w którym Turki czy inni nawiedzeni mogli go kupić za wysoką cenę.
Teraz jego cena będzie tylko spadać. W kadrze już stracił miejsce, u nas również niechybnie go to czeka bo Iliev jest po prostu lepszy. I w grze kombinacyjnej i w dryblingu, no we wszystkim co potrzebne jest skrzydłowemu.
Szykuje się drogi rezerwowy, więc jeśli będzie jakaś szansa sprzedaży, to nie ma co się zastanawiać.
..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2011, 16:56
drogi rezerwowy? Nie zapominajmy ze był najlepszym strzelcem drużyny, więc nei sadze ze tak od kopa pojdzie w odstawke. Teraz ma lipe bo złapał uraz w najgorszym momencie dla siebie ,zarówno Ivica jak i Mały strzelili gole.
Ale z racji że walczymy na trzech frontach rotacja w składzie jest potrzebna.
Zresztą, Kiro musi miec konkurencje bo inaczej gra na note.

Odpowiedz cytując
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.07.2011, 18:25
to ze Kirm bedzie rezerowywym to jest bardziej niz pewne. MAleckiego treneiro bardzi ceni, za to ze ciagnie ten zespol do przodu,, o Kirmie (tak wiem strzelil 9 bramek mial x asyst) nie mozna tego powiedziec. Kiro bedzie 1wszym zmiennikiem.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.07.2011, 18:43
Iliev ma 32 lata, więc wyluzujcie, Kiro pewnie będzie zmieniał raz Małego, raz Ilieva, jeśli oczywiście będzie prezentował formę z poprzedniego sezonu.

A co do rozkmin odnośnie środkowych pomocników, to może być nawet 3 defensywnych, byle umieli grać w ofensywie. Naszych dwóch niestety nie umie. Nunez się dość ciekawie pokazuje w sparingach, liczę na niego.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.07.2011, 20:14
Patrzę tak na mecz Sląska i stwierdzam że przydał by się nam Mila, za miast np. Jirsaka. Ładnie gra, widać że wrócił do formy, do tego jego wrzutki.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 21.07.2011, 20:38
tofik napisał(a):Wyświetl post
Patrząc tylko okiem biznesmena, ale również sportowo Kirma należalo sprzedać po sezonie o czym pisałem.
To był ten moment, w którym Turki czy inni nawiedzeni mogli go kupić za wysoką cenę.
Teraz jego cena będzie tylko spadać. W kadrze już stracił miejsce, u nas również niechybnie go to czeka bo Iliev jest po prostu lepszy. I w grze kombinacyjnej i w dryblingu, no we wszystkim co potrzebne jest skrzydłowemu.
Szykuje się drogi rezerwowy, więc jeśli będzie jakaś szansa sprzedaży, to nie ma co się zastanawiać.
Miałem takie samo zdanie - Kirm miał sezon konia, trzeba to było wykorzystać bo sumka za niego mogłaby wpaść niezła i myślę, że Stan za połowę ceny Kirma sprowadziłby kogoś jeśli nie lepszego, to przynajmniej równego Słoweńcowi.

Inna sprawa, że jak chcemy coś w Europie ugrać to i rezerwowi muszą być drodzy
Odpowiedz cytując
Spec z Jugosławii
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 21.07.2011, 20:44
Moim zdaniem,

Najlepszy transfer tego okienka to Iliev. Kibice Partizanu, których miałem okazję poznać, uważają go wręcz za ikonę klubu, moim zdaniem nie pokazał jeszcze pełni możliwości.
Mały jakby przy nim zgasł...
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.07.2011, 08:18
Mimo wszystko do Wisły nie powinni być sprowadzani zawodnicy tacy jak Jaeliens czy Lamey, Raz, że nie robią jakością należytej róznicy, a dwa, że Wisła na nich już raczej nie zarobi. Valckx ze swoimi kontaktami i zmysłem do transferów (poziom sportowy Meliksona, Genkova, czy Pareiko) był spokojnie w stanie zakontraktować obrońców lepszych piłkarsko, młodszych, atrakcyjniejszych pod temat ewentualnej ich dalszej sprzedaży.

Dlaczego tego nie uczynił? Cięzko powiedzieć. Śmierdzi mi tu trochę jakąś prywatą.

Chyba, że Jaliens pokaże pełnię możliwości, gdy stanie na przeciwko prawdziwych piłkarzy (minimum faza grupowa Ligi Mistrzów), a nie gdy trzeba mu mierzyć się w lidze ziemniaczano-buraczanej, gdzie królem strzelców jest 37-letni (w szanującej się lidze) piłkarz emeryt lub gdy na przeciwko niego wybiegają półamatorzy z Rygi.

Ale jakoś w to wątpię
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.07.2011, 08:28
Spec z Jugosławii napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem,

Najlepszy transfer tego okienka to Iliev. Kibice Partizanu, których miałem okazję poznać, uważają go wręcz za ikonę klubu, moim zdaniem nie pokazał jeszcze pełni możliwości.
Mały jakby przy nim zgasł...
Bo Iliev robi jedną rzecz, której Małecki nie robi - rusza się, ciągle, stale jest w ruchu, a nie stoi i czeka przymurowany na pozycji, dlatego tak dobrze rozumie się z Meliksonem, który również cały czas szuka gry. A Małecki raczej czeka, dostanie piłkę, to głowa w dół i się rozpędza. U nas w lidze się to świetnie sprawdza, w pucharach ze słabymi drużynami już niekoniecznie. Zobaczymy co będzie dalej. Tak czy inaczej - na ten moment Iliev to jeden z najlepszych transferów.

@Mateusz91
A na wspomnianym przez Ciebie Pareiko Wisła zarobi? Ale w sumie pełna zgoda - Valckx powinien ściągać zajebistych piłkarzy, tylko do 23 roku życia, i to za darmo nie obraź się, ale poczytaj książkę czy coś...
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 22.07.2011, 08:35
Mateusz91 napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystko do Wisły nie powinni być sprowadzani zawodnicy tacy jak Jaeliens czy Lamey, Raz, że nie robią jakością należytej róznicy, a dwa, że Wisła na nich już raczej nie zarobi. Valckx ze swoimi kontaktami i zmysłem do transferów (poziom sportowy Meliksona, Genkova, czy Pareiko) był spokojnie w stanie zakontraktować obrońców lepszych piłkarsko, młodszych, atrakcyjniejszych pod temat ewentualnej ich dalszej sprzedaży.

Dlaczego tego nie uczynił? Cięzko powiedzieć. Śmierdzi mi tu trochę jakąś prywatą.

Chyba, że Jaliens pokaże pełnię możliwości, gdy stanie na przeciwko prawdziwych piłkarzy (minimum faza grupowa Ligi Mistrzów), a nie gdy trzeba mu mierzyć się w lidze ziemniaczano-buraczanej, gdzie królem strzelców jest 37-letni (w szanującej się lidze) piłkarz emeryt lub gdy na przeciwko niego wybiegają półamatorzy z Rygi.

Ale jakoś w to wątpię
Kolego byle co jesz byle co piszesz...za czym napiszesz coś przeglądnij kilkanaście stron dalej.Możliwości finansowe mamy ograniczone a to co mamy musimy odpowiednio zagospodarować.Chyba każdy by chciał aby przychodziły młode perełki za kilkanaście tyś. a sprzedawane za miliony Euro wiesz w tedy można robić jak napisałeś prywatę...

Odpowiedz cytując
cronos20
Member

Stary 22.07.2011, 08:42
kolend napisał(a):Wyświetl post
Bo Iliev robi jedną rzecz, której Małecki nie robi - rusza się, ciągle, stale jest w ruchu, a nie stoi i czeka przymurowany na pozycji, dlatego tak dobrze rozumie się z Meliksonem, który również cały czas szuka gry.
dokładnie - Melikson szuka Iliewa, iliew Meliksona a Mały wpadł w kompleksy bo myślał że nie chcą z nim grać. Na szczęście ta bramka go odblokowała i teraz powinno być dobrze.
... a w naszych sercach BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.07.2011, 08:59

Nie ogarniasz tematu to nie pisz nic. Poczytaj sobie co decydowało o tym, dlaczego tacy a nie inni zawodnicy trafili do Wisły a nie siej tutaj jakiś swoich teorii spiskowych. Dodatkowo, jeśli dla Ciebie Lamey nie robi różnicy względem Cikosa to nie mamy o czym rozmawiać.Nie wspomnę już, że młodzi nie mają odpowiedniego doświadczenia a to był jeden z najważniejszych czynników w kontekście walki o LM.
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Stary 22.07.2011, 09:24
Nie prężcie się tak wiślaccy bracia . Jestem stosunkowo młodym kibicem, pewnie tak jak Wy kibicem sukcesu, który nie do końca pamięta np II ligę, więc nie do końca może pozjadałem tak jak Wy wszystkie rozumy . Ale mam też swoje zdanie,więc:

1. Możliwości finansowych nie mamy do końca ograniczonych, bo z tytułu transferów z Wisły do różnych klubów zarobiliśmy więcej niż zostało wydane na transfery za kadencji dyrektora Valckxa. Kwestia podejścia do tematu właściciela i jego decyzji jak gospodarować należy tymi fnansami.

2. Cikos nie jest dla mnie żadnym odniesieniem dla Lameya, bo ani jeden ani drugi nie powinien grać w Wiśle.

3. Pareiko różni się tym od Jaliensa, że mimo że może na nim się nie zarobi to jednak wniósł do drużyny jakość (śmiało można nazwać go jednym z najlepszych bramkarzy w lidze o ile nie najlepszym w rundzie wiosennej 10/11), a tego samego nie można powiedzieć o naszym holenderskim stoperze.

4. Do wzięcia był młody piłkarz z Czarnogóry (nazwiska nie pamiętam, skojarzę to napiszę), , silny fizycznie, niezły technicznie, mimo młodego wieku ograny, za w dodatku niewielkie pieniądze, jednak oferta została odrzucona. Dlaczego? Nie wiadomo. Tak czy tak trzymam kciuki by Jaliens wreszcie zaczął grać na miarę swojego doświadczenia oraz tego, co w Krakowie inkasuje, bo to wyjdzie tylko Wiśle na dobre.
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.07.2011, 09:33
Nie prężcie się tak wiślaccy bracia . Jestem stosunkowo młodym kibicem, pewnie tak jak Wy kibicem sukcesu, który nie do końca pamięta np II ligę, więc nie do końca może pozjadałem tak jak Wy wszystkie rozumy . Ale mam też swoje zdanie,więc:

1. Możliwości finansowych nie mamy do końca ograniczonych, bo z tytułu transferów z Wisły do różnych klubów zarobiliśmy więcej niż zostało wydane na transfery za kadencji dyrektora Valckxa. Kwestia podejścia do tematu właściciela i jego decyzji jak gospodarować należy tymi fnansami.

2. Cikos nie jest dla mnie żadnym odniesieniem dla Lameya, bo ani jeden ani drugi nie powinien grać w Wiśle.

3. Pareiko różni się tym od Jaliensa, że mimo że może na nim się nie zarobi to jednak wniósł do drużyny jakość (śmiało można nazwać go jednym z najlepszych bramkarzy w lidze o ile nie najlepszym w rundzie wiosennej 10/11), a tego samego nie można powiedzieć o naszym holenderskim stoperze.

4. Do wzięcia był młody piłkarz z Czarnogóry (nazwiska nie pamiętam, skojarzę to napiszę), , silny fizycznie, niezły technicznie, mimo młodego wieku ograny, za w dodatku niewielkie pieniądze, jednak oferta została odrzucona. Dlaczego? Nie wiadomo. Tak czy tak trzymam kciuki by Jaliens wreszcie zaczął grać na miarę swojego doświadczenia oraz tego, co w Krakowie inkasuje, bo to wyjdzie tylko Wiśle na dobre.
1. To mamy ograniczone czy nie mamy? Masz wgląd w budżet i wiesz, że czekają bańki euro, a zły Valcx ich nie wydaje? Myślisz, ze jak piłkarzy przychodzi 'za darmo' to nie płaci mu się nic za przyjście i wypłaty też nie dostaje?
2. Weź Ty się zastanów co piszesz... a jak nie rozumiesz, to patrz pkt 1
3. Czyli nie chodzi o to, czy zawodnik młody, czy stary, niski czy wysoki, czarnoskóry czy biały, tylko czy dobry czy słaby. Tak jak na forum - wolę czytać posty ludzi mądrych, zamiast głupich. Z transferami jest tak, że nie zawsze się trafi perełka i nawet mimo tego, że ktoś powinien być super - czasem wcale nie gra super, ale wiem wiem - Valcx powinien zawsze wybierać tylko tych super!
4. Są różne gry gdzie powinieneś się sprawdzić!
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Stary 22.07.2011, 09:42
1. Dlaczego twierdzisz, że ja uważam że Valckx jest zły? Cenie go za dobre transfery Genkova, Meliksona, Pareiko. Uważam natomiast że błędem jak na razie było sprowadzenie Jaliensa. Nie do końca też wierzę w Lameya (może będę kiedyś mile zaskoczony ...).

A ty masz wgląd w finanse? To udowodnij mi, że z transferów zarabiamy ostatnio mniej niż wydajemy na nie...

2. Nie komentuję, tak prostackiego stwierdzenia

3. Oczywiście, że i w tym fachu zdarza się popełniać błędy. Jak na razie Jaliens jest moim zdaniem transferowym błędem i nie zamierzam tak jak zaciemniacze rzeczywistości na siłę okłamywać sam siebie

4. Vice versa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów