|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
też i nie wiadomo co dalej będzie z Kirmem bo przecież na lewe skrzydło sprowadzono Illieva i Nuneza nie po to aby grzali ławe.
Jirsaka to chyba też ostatni sezon bo przy Melexie to On sobie nie pogra.Jest jeszcze Guła. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
kolega pracuje w Ruchu.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Na skrzydłach mamy na 2 miejsca TYLKO Ilieva Kiro i Małego a Ty piszesz "co dalej z Kiro?" ? tak sprzedajmy, zostanie tylko Mały i Iliev a jak sie któryś połamie to bedzie grał Boguski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Poza tym cieszę się, że głównym problemem w tym temacie jest teraz (według niektórych oczywiście) nadmiar zawodników w kadrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Oczywiście że nie ma sensu sprzedawać \/ Andraża, jest to bardzo dobry gracz, być może przyjdzie mu grzać ławę ale jest ważny dla drużyny. Musimy mieć szeroką kadrę, a nie 11.
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
zeby sprzedać Andraża najpierw trzeba mieć na niego kupca.
![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie no myśle że kupcy by się znaleźli, ale to głupota sprzedawać kogoś takiego w takim momencie.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie było dobrych rezerowych - źle
Mamy rezerowych - sprzedac, przeciez Andraz na ławce nie moze siedziec. No ludzie... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Panowie, nie wiem co wy z tym Kirmem i ławką. Z całym szacunkiem za wcześniejsze dokonania to możliwe, że na ławke w tym momencie pójdzie Małecki. Pytanie jak szybko Kirm wróci do swojej optymalnej dyspozycji.
Ewentualnie będzie jak za Skorzy na środku obrony. Co mecz inny na ławce (Marcelo, Cleber, Głowacki). ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jeden defensywny, jeden środkowy, jeden ofensywny pomocnik chyba takie ustawienie byłoby dobre. Może Kirm byłby tym brakującym w środku pomocy zawodnikiem? Nie widzę go na skrzydle, bardziej w środku. Chociaż na tą pozycję sprowadzany był Nunez to Maaskant mógłby wypróbować Bruda w meczach ze słabszymi przeciwnikami.
Sobolewski, Wilk, Melikson to zbyt defensywne ustawienie, co ostatnio widzieliśmy, z kolei Sobolewski, Garguła, Melikson to zbyt ofensywne. Dlatego może prawidłowe rozwiązanie lepszy "po środku" ; ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Patrząc tylko okiem biznesmena, ale również sportowo Kirma należalo sprzedać po sezonie o czym pisałem.
To był ten moment, w którym Turki czy inni nawiedzeni mogli go kupić za wysoką cenę. Teraz jego cena będzie tylko spadać. W kadrze już stracił miejsce, u nas również niechybnie go to czeka bo Iliev jest po prostu lepszy. I w grze kombinacyjnej i w dryblingu, no we wszystkim co potrzebne jest skrzydłowemu. Szykuje się drogi rezerwowy, więc jeśli będzie jakaś szansa sprzedaży, to nie ma co się zastanawiać. ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
drogi rezerwowy? Nie zapominajmy ze był najlepszym strzelcem drużyny, więc nei sadze ze tak od kopa pojdzie w odstawke. Teraz ma lipe bo złapał uraz w najgorszym momencie dla siebie ,zarówno Ivica jak i Mały strzelili gole.
Ale z racji że walczymy na trzech frontach rotacja w składzie jest potrzebna. Zresztą, Kiro musi miec konkurencje bo inaczej gra na note. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
to ze Kirm bedzie rezerowywym to jest bardziej niz pewne. MAleckiego treneiro bardzi ceni, za to ze ciagnie ten zespol do przodu,, o Kirmie (tak wiem strzelil 9 bramek mial x asyst) nie mozna tego powiedziec. Kiro bedzie 1wszym zmiennikiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Iliev ma 32 lata, więc wyluzujcie, Kiro pewnie będzie zmieniał raz Małego, raz Ilieva, jeśli oczywiście będzie prezentował formę z poprzedniego sezonu.
A co do rozkmin odnośnie środkowych pomocników, to może być nawet 3 defensywnych, byle umieli grać w ofensywie. Naszych dwóch niestety nie umie. Nunez się dość ciekawie pokazuje w sparingach, liczę na niego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Patrzę tak na mecz Sląska i stwierdzam że przydał by się nam Mila, za miast np. Jirsaka. Ładnie gra, widać że wrócił do formy, do tego jego wrzutki.
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Inna sprawa, że jak chcemy coś w Europie ugrać to i rezerwowi muszą być drodzy ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Moim zdaniem,
Najlepszy transfer tego okienka to Iliev. Kibice Partizanu, których miałem okazję poznać, uważają go wręcz za ikonę klubu, moim zdaniem nie pokazał jeszcze pełni możliwości. Mały jakby przy nim zgasł... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mimo wszystko do Wisły nie powinni być sprowadzani zawodnicy tacy jak Jaeliens czy Lamey, Raz, że nie robią jakością należytej róznicy, a dwa, że Wisła na nich już raczej nie zarobi. Valckx ze swoimi kontaktami i zmysłem do transferów (poziom sportowy Meliksona, Genkova, czy Pareiko) był spokojnie w stanie zakontraktować obrońców lepszych piłkarsko, młodszych, atrakcyjniejszych pod temat ewentualnej ich dalszej sprzedaży.
Dlaczego tego nie uczynił? Cięzko powiedzieć. Śmierdzi mi tu trochę jakąś prywatą. Chyba, że Jaliens pokaże pełnię możliwości, gdy stanie na przeciwko prawdziwych piłkarzy (minimum faza grupowa Ligi Mistrzów), a nie gdy trzeba mu mierzyć się w lidze ziemniaczano-buraczanej, gdzie królem strzelców jest 37-letni (w szanującej się lidze) piłkarz emeryt lub gdy na przeciwko niego wybiegają półamatorzy z Rygi. Ale jakoś w to wątpię |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
@Mateusz91 A na wspomnianym przez Ciebie Pareiko Wisła zarobi? Ale w sumie pełna zgoda - Valckx powinien ściągać zajebistych piłkarzy, tylko do 23 roku życia, i to za darmo |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
dokładnie - Melikson szuka Iliewa, iliew Meliksona a Mały wpadł w kompleksy bo myślał że nie chcą z nim grać. Na szczęście ta bramka go odblokowała i teraz powinno być dobrze.
![]()
... a w naszych sercach BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Nie ogarniasz tematu to nie pisz nic. Poczytaj sobie co decydowało o tym, dlaczego tacy a nie inni zawodnicy trafili do Wisły a nie siej tutaj jakiś swoich teorii spiskowych. Dodatkowo, jeśli dla Ciebie Lamey nie robi różnicy względem Cikosa to nie mamy o czym rozmawiać.Nie wspomnę już, że młodzi nie mają odpowiedniego doświadczenia a to był jeden z najważniejszych czynników w kontekście walki o LM. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie prężcie się tak wiślaccy bracia
. Jestem stosunkowo młodym kibicem, pewnie tak jak Wy kibicem sukcesu, który nie do końca pamięta np II ligę, więc nie do końca może pozjadałem tak jak Wy wszystkie rozumy . Ale mam też swoje zdanie,więc:1. Możliwości finansowych nie mamy do końca ograniczonych, bo z tytułu transferów z Wisły do różnych klubów zarobiliśmy więcej niż zostało wydane na transfery za kadencji dyrektora Valckxa. Kwestia podejścia do tematu właściciela i jego decyzji jak gospodarować należy tymi fnansami. 2. Cikos nie jest dla mnie żadnym odniesieniem dla Lameya, bo ani jeden ani drugi nie powinien grać w Wiśle. 3. Pareiko różni się tym od Jaliensa, że mimo że może na nim się nie zarobi to jednak wniósł do drużyny jakość (śmiało można nazwać go jednym z najlepszych bramkarzy w lidze o ile nie najlepszym w rundzie wiosennej 10/11), a tego samego nie można powiedzieć o naszym holenderskim stoperze. 4. Do wzięcia był młody piłkarz z Czarnogóry (nazwiska nie pamiętam, skojarzę to napiszę), , silny fizycznie, niezły technicznie, mimo młodego wieku ograny, za w dodatku niewielkie pieniądze, jednak oferta została odrzucona. Dlaczego? Nie wiadomo. Tak czy tak trzymam kciuki by Jaliens wreszcie zaczął grać na miarę swojego doświadczenia oraz tego, co w Krakowie inkasuje, bo to wyjdzie tylko Wiśle na dobre. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
2. Weź Ty się zastanów co piszesz... a jak nie rozumiesz, to patrz pkt 1 3. Czyli nie chodzi o to, czy zawodnik młody, czy stary, niski czy wysoki, czarnoskóry czy biały, tylko czy dobry czy słaby. Tak jak na forum - wolę czytać posty ludzi mądrych, zamiast głupich. Z transferami jest tak, że nie zawsze się trafi perełka i nawet mimo tego, że ktoś powinien być super - czasem wcale nie gra super, ale wiem wiem - Valcx powinien zawsze wybierać tylko tych super! 4. Są różne gry gdzie powinieneś się sprawdzić! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. Dlaczego twierdzisz, że ja uważam że Valckx jest zły? Cenie go za dobre transfery Genkova, Meliksona, Pareiko. Uważam natomiast że błędem jak na razie było sprowadzenie Jaliensa. Nie do końca też wierzę w Lameya (może będę kiedyś mile zaskoczony ...).
A ty masz wgląd w finanse? To udowodnij mi, że z transferów zarabiamy ostatnio mniej niż wydajemy na nie... 2. Nie komentuję, tak prostackiego stwierdzenia ![]() 3. Oczywiście, że i w tym fachu zdarza się popełniać błędy. Jak na razie Jaliens jest moim zdaniem transferowym błędem i nie zamierzam tak jak zaciemniacze rzeczywistości na siłę okłamywać sam siebie ![]() 4. Vice versa |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|