The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
alarazboy1
Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2011, 09:27
siedziałem na G2 i prawie wogóle nie było słychać spikera (tylko jakiś bełkot) ani muzyki
nagłośnienie fatelne!!!
a co do meczu....najładniejsze zagranie meczu to kiwka Meliksona , gdy przyjął piłkę i od razu tym przyjeciem minął gracza Skonto (gdzieś na połowie boiska ...z trybun wyglądało super...a poza tym podabały mi się jaego 30-50 metrowe przerzuty piłki, chyba nie spieprzył ani jednego
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.07.2011, 09:35
AYALA napisał(a):Wyświetl post
forma wraca,zawodnicy odzyskują szybkośc,świeżosc.Przed meczami z Litexem jestem optymistą bo z każdym dniem powinno byc jeszcze lepiej.
Dokładnie. Pisałem już o tym po pierwszym meczu w Rydze.
Drużyna powoli, zaskakuje. Chciałbym aby wiersz Tuwima znalazł analogie w przypadku formy naszej Wisełki.

Ruszyła -- maszyna -- po szynach -- ospale,
Szarpnęła wagony i ciągnie z mozołem,
I kręci się, kręci się koło za kołem,
I biegu przyspiesza, i gna coraz prędzej,
I dudni, i stuka, łomoce i pędzi,
A dokąd? A dokąd? A dokąd? Na wprost!
Po torze, po torze, po torze, przez most,
Przez góry, przez tunel, przez pola, przez las,
I spieszy się, spieszy, by zdążyć na czas,
Do taktu turkoce i puka, i stuka to:
Tak to to, tak to to , tak to to, tak to to.
Gładko tak, lekko tak toczy się w dal,
Jak gdyby to była piłeczka, nie stal,
Nie ciężka maszyna, zziajana, zdyszana,
Lecz fraszka, igraszka, zabawka blaszana.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
Martwi troche brak skuteczności Genkowa.
Też jestem trochę zawiedziony jego postawą ale on chyba tak ma że powoli dochodzi do pełnej dyspozycji. Pamiętasz pierwsze mecze rundy wiosennej kiedy niektórzy porównywali go do Christova?
4 albo 5 pierwszych meczy miał ociężałych a potem się rozkręcił. Mam nadzieję że i teraz tak będzie bo Tswetan to klasowy gracz.

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nie bramka rykoszet to pewnie nie byłoby tyle miejsca i nie byłoby lepszej ofensywnej gry w II połowie całej Wisły. Kto wie czy nie skończyłoby się 0-0 i do ostatniej minuty nie niepokoilibyśmy się o wynik.
Gdyby babcie miała wąsy...

HEDu napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem jak mozna chwalic Sobola po takim meczu, slabe odbiory, glupia kartka, zero gry do przodu, 1 strzal i to zablokowany, nawet nie był pod grą - i to sie ciagnie juz od dawna a ma pewny plac gry.
Zgadzam się. Radek od dłuższego czasu pikuje z formą w dół. Nie wiem czy tylko mi się tak zdaje ale Nunez zaprezentował wczoraj przez zaledwie 15 minut że może być klasowym srodkowym pomocnikiem txw box to box coś ala Tomek Jirsak ale z lepszą klepką, bardziej agresywny i z lepszym odbiorem. Może to w nim należy upatrywać następstwa Sobola? Ciekawe czy Maaskant ma to samo spostrzeżenia co ja...

Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo trafne spostrzeżenie. Dlatego uważam że może wcale nie być tak ciężko jak się wydaje, aczkolwiek rozkład sił oceniam 50 na 50.
Z tym 50/50 nie zgodzę się.
1. Forma Wisły wyraźnie rośnie
2. Dojdzie Diaz, Lamey to nie jest drugi Branco i widać iż ma pojęcie o taktyce. Czyli obrona będzie silniejsza.
3. Wg mnie potencjał w ofensywie mamy o wiele wiele większy od Litexu
4. U nich grają III ligowi brazylijczycy i rezerwowi z II ligi francuskiej. U nas reprezentancji krajów (lub Ci którzy ocierają się o swoje reprezentacje) Serbi, Hondurasu,Izraela, Bułgarii, Polski, Estoni.
5. Pierwszy mecz gramy na wyjeździe
6. Drugi mecz gramy u siebie, doping ich zmiażdży!

Jesli Maaskant dokona odpowiednich wyborów za tydzień to przejdziemy bez problemów. Nie wiem skąd przekonanie iż Litex to klasowa drużyna. Rozumiem jakbysmy grali z FC kopenhaga, Glasgow. Szanse oceniam na 65-35 dla nas.
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 20.07.2011 o godz. 09:52.
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Od: 08.2010

Stary 20.07.2011, 09:38
w telewizji najbardziej wypadli Melikson i Iliew..
ma ktoś jakiś linki do dopingu jak to wyglądało ?
acha w tv stadion prezentował się pół pusty?
Odpowiedz cytując
alarazboy1
Member

Od: 07.2010

Stary 20.07.2011, 09:40
jacula napisał(a):Wyświetl post
w telewizji najbardziej wypadli Melikson i Iliew..
ma ktoś jakiś linki do dopingu jak to wyglądało ?
acha w tv stadion prezentował się pół pusty?
no bo jeszce jedna trybuna nie otwarta
a na te co były otwarte z kibicami nie było tak żle
Odpowiedz cytując
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.07.2011, 10:02
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Spiker mówił że 3ego tak jak my krzyczeliśmy "Sędzia Ch*j" po faulu (jaskółce) Ilieva
Chodzi mi o to kiedy można spodziewać się, kiedy UEFA poda oficjalny termin.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...itexem_lowecz/
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.07.2011, 10:10
Nie wiem skąd ten optymizm przed dwumeczem z Litexem Łowecz. Stawiacie Wisłę w roli faworyta, a tak napewno nie będzie. To mistrz Bułgarii, a nie ogórek z Łotwy. Obawiałbym się tego rywala i wcale się nie zdziwię jak odpadniemy z nimi. Takie samo gadanie było rok temu, ale chyba nie muszę przypominać jak się skończyła potyczka z azerami. Nie ma co kalkulować, że nasza obrona lepsza od ich, że mamy Meliksona, a oni nie, czy jesteśmy potencjalnie lepszym zespołem, bo co? Bo mamy większy współczynnik, sądzę, że Racing Genk by nas rozjechał, a ma dwukrotnie mniejszy współczynnik UEFA. Zimny okład z lody przydałby się co niektórym.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.07.2011, 10:12
Przyjemnie sie patrzy na gre Ilieva. Widac, ze ma wrodzona technike. Taka nie wytrenowana na sile, ale cos z czym sie urodzil. Przyjecia dlugich zagran, dryblingi, wszystko tak od niechcenia, na duzej swobodzie co zwykle ce..... tych najlepszych.
Uwazam, ze on i Melikson zagrali rownie dobry mecz.

Tez uwazam, ze o ile potencjal w ataku na Litex powinien wystarczyc i bedziemy ich nekac, to jednak gra obrony i calego zespolu w defensywie musi byc duzo pewniejsza.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.07.2011, 10:15
Małecki wygrał nam mecz, gdyby nie jego bramka, to pewnie byłoby 0:0

Wbijcie sobie do głowy, ze to jego zadanie - pchać się do przodu, mieszać i robić różnicę. 4 razy straci piłkę, ale za 5 tym razem będzie gol. Cieszmy się, że mamy takiego gracza, to mu się udaje raz na 5 razy. Pozostali mogą w co najwyżej śnić o objechaniu obrońców w taki sposób, jak Małecki robi to kilka razy na mecz. A jakby mu się udawało częściej, to po prostu nie grałby już w Wiśle.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.07.2011, 10:26
Małecki wyglądał już lepiej w tym meczu, mimo średniej udane pierwszej połowy starał się grać więcej podaniami. Akcja z początku drugiej połowy to zalążek już tego dobrego Małeckiego z ostatniej rundy. Jego forma zmierza w dobrym kierunku według mnie. Może eksplozji formy Genkova i Małego jeszcze spodziewać się nie możemy ale miejmy nadzieję że będzie wyglądało to już dużo lepiej w meczu z Bułgarami.

Szczególnie musimy wyglądać dobrze fizycznie bo mam takie wrażenie że będziemy trochę biegać za piłką.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 20.07.2011, 10:31
W sumie nasza drużyna zrobiła to należało.
Gładko wygrany dwumecz u progu nowego sezonu, brak kontuzji, progres formy zawodników - to wszystko pozwalała podchodzić z umiarkowanym optymizmem do spotkań z Bułgarami.
Moim zdaniem dobrze, że oba mecze ze Skonto zagrali Wilk i Sobolewski. Przecież ustawienie z dwoma DP będzie obowiązywało naszą drużynę w kolejnych rundach i miejmy nadzieję w rozgrywkach grupowych.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.07.2011, 10:31
yarow napisał(a):Wyświetl post
Przytoczono na Skyscrapercity.com słowa wypowiedziane podczas meczu na R22 [ze Skonto] przez Mateusza Borka:

Post nr 15602
http://www.skyscrapercity.com/showth...41189&page=781

" [...] Borek komentujacy dzisiejszy mecz nazwal stadion wisly blaszakiem odgrodzonym plotem i blotem. [...]"

"[...] komentarz M. Borka jest z księżyca wzięty ( a o ile pamiętam nie narzekał w zeszłym roku na niedociągnięcia dotyczące stadionu Lecha ). Z bliżej nieznanych mi powodów redaktorom Polsatu ten stadion bardzo ,, nie leży'' - kilka miesięcy temu atakował go Kołtoń, przed meczem z Australią pewna dziennikarka Polsatu była najostrzejsza w krytyce a teraz przyszła kolej na Borka...[...]"

W tym momencie Pan Borek stracił u mnie bardzo dużo a nazywanie betonu naszego "brutalnego" "blaszakiem" jest szczytem ignoranctwa.

------

reflink:
http://TypowanieWynikow.pl

Panowie, a czego trzeba wymagać od gościa, dla którego liczy się tylko Lech. Podobnie zresztą Kołtoń. U nas przynajmniej trybun nie trzeba było rozbierać, a zresztą nikt mu nie karze tutaj przyjeżdżać. Z tej całej zgrai polsatowskich komentatorów to tylko Bożydar Iwanow wydaje się przystępny. O reszcie szkoda mówić.

Co do meczu to z pewnością wyglądało to lepiej niż w poprzednim tygodniu. Jakby z pleców zrzucili po 10 kilo.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.07.2011, 10:35
A ja myślę ,że przy takich postępach w grze Liteks możemy zmiażdżyć. To jest drużyna mniej więcej kadrowo na poziomie Lecha Poznań. Musimy wygrać pierwsze spotkanie w Sofii.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.07.2011, 10:39
Oldpara napisał(a):Wyświetl post

Wbijcie sobie do głowy, ze to jego zadanie - pchać się do przodu, mieszać i robić różnicę. 4 razy straci piłkę, ale za 5 tym razem będzie gol. Cieszmy się, że mamy takiego gracza, to mu się udaje raz na 5 razy. Pozostali mogą w co najwyżej śnić o objechaniu obrońców w taki sposób, jak Małecki robi to kilka razy na mecz. A jakby mu się udawało częściej, to po prostu nie grałby już w Wiśle.
Zgadzam się, że Małecki swoją ustawił mecz. Z zawodników którzy umieją "zamieszać" mamy jednak jeszcze Meliksona i Ilieva.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.07.2011, 10:42
Nie przegrać w Bułgarii i widzę realne szanse na awans,najlepiej zrobić tam bramkowy remis 1-1 lub np 2-2
W Krakowie przy pełnych trybunach Litex zobaczy że lekceważenie Wisły jest nie na miejscu
Przed obydwoma spotkaniami szanse oceniam 50/50
Nasza obrona musi być w formie bo to już nie bedzie taki mecz jak ze Skonto że to my mamy piłkę cały czas

Co do meczu ze Skonto,
znakomicie zaprezentował się Ivica iliev,widać że piłka nie jest mu obca,świetna technika,pomysł i klasa-jednym słowem widać że to poziom na Ligę Mistrzów
Melikson jak zwykle rewelacja
Małecki-słaba 1 połowa,i naprawdę dobra druga,widać że potrzebuje trochę czasu
Sobol-nie zgodzę się z większością forumowiczów,grał naprawdę ok i walczył na całego,żółta karta to jego drugie imię,zawsze je dostaje w eliminacjach ale często dzięki tym faulom zapobiega groźnej kontrze

Na minus-Mało strzałów na bramkę,ale wiadomo że Skonto grało całym zespołem na swojej połowie więc mogę to zrozumieć
Na następnego rywala gra musi być znacznie lepsza szczegółnie w obronie bo inaczej będzie kłopot

PS:Fatalnie wykonujemy stałe fragmenty gry
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 20.07.2011 o godz. 10:52.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.07.2011, 10:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się, że Małecki swoją ustawił mecz. Z zawodników którzy umieją "zamieszać" mamy jednak jeszcze Meliksona i Ilieva.

zgadzam się że Małecki bramką ustawił mecz , natomiast swoją grą w pierwszej połowie zepsuł dużo akcji po których mogły paść bramki. Gdyby zamiast niego grał chociaż by Boguski lub Jirsak , na pewno mielibyśmy więcej akcji z pierwszej piłki , a co za tym idzie defensywa skonto mogła być rozmontowana już wcześniej .

Pamiętam jak kiedyś Lenczyk wprowadził w 80 minucie meczu Madeja który strzelił 2 bramki . Po meczu dziennikarze chwalili nos Lenczyka , a ten na to : to nie nos , ale błąd że nie wprowadziłem go wcześniej

Małecki ma przyzwolenie na egoistyczną grę , ale powinien gdzieś znać umiar . W pierwszej połowie miał jedno bardzo dobre zagranie , nie wygrał żadnego pojedynku z przeciwnikiem . Za to dużo razy holował piłkę 4 metry do przodu bo zaraz się z nią cofnąć 8 metrów . Tak nie można grać .

Nie wiem ile osób zauważyło , ale Malecki praktycznie nie wykonywał wczoraj stałych fragmentów. W pierwszym meczu przynajmniej 7-8 razy partaczył wrzutki , za co musiał dostać burę i odsunięcie na jakiś czas od wykonywania rożnych i wolnych .
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.07.2011, 10:49
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Nasza obrona musi być w formie bo to już nie bedzie taki mecz jak ze Skonto że to my mamy piłkę cały czas
i to wbrew pozorom moze byc bardzo wazne. Chyba kazdy kto grał w piłke wie, ze jak sie gra z przeciwnikiem ktory nie prezentuje zadnego poziomu i ktory przeprowadza kilka akcji w całym meczu, to ciezko sie skoncentrowac i czasami dzieją sie smieszne rzeczy. A jak mecz jest wyrownany, na styku, akcja za akcje, to skupienie jest 100% czasu i gra sie lepiej.

Swoja drogą, nie wiem czy ktos zauwazyl, ja tego nie wiedzialem, ale Łowecz ma 36 tys. mieszkancow. To cos jak Nowy Targ. Wiem, ze nie ma to zadnego przełożenia na poziom sportowy, ale jednak troche zabawne, ze maja prawie tyle mieszkancow co nasz stadion miejsc
Ostatnio edytowane przez Fuks : 20.07.2011 o godz. 10:56.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.07.2011, 10:52
Oldpara napisał(a):Wyświetl post

Nikt mu nie broni się pchać. Własnie w takich sytuacjach jak ta bramkowa, z boku boiska, gdzieś na skraju pola karnego te jego szarże są nawet wskazane. I o to chodzi trenerowi, żeby tam robić różnicę.
Natomiast gdzieś dalej od bramki, jeszcze będąc twarzą do własnej bramki powinien szybciej się jej pozbywac, maksymalnie na 2 kontakty i wychodzić na pozycje bo inaczej spowalnia rozegranie. Częściej powinien również współpracować z bocznym obrońcą. Jak Lamey robi przebieg i ma wolny korytarz to trzeba mu podac, żeby ten dorzucił, a nie odkręcać się do niego dupą i biec w stronę linii środkowej. Takie zagranie jest skazane na niepowodzenie. Odrobinę ogłady w grze kombinacyjnej. Jeszcze może to poprawić trzeba od niego tego wymagać !
Ostatnio edytowane przez tofik : 20.07.2011 o godz. 10:55.
..
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.07.2011, 10:54
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Na OSI od samego rana o Wiśle. Teraz siedzi tam jakaś dziennikarka z Przeglądu Sportowego. Aparycje ma całkiem w porządku, ale nie o to chodzi w dziennikarstwie sportowym. Przed momentem mówiła, że w IV rd. kwalifikacyjnej Wisła może trafić nawet na Arsenal

Teraz już się nie dziwię, że ta gazeta osiągnęła tak niski poziom, skoro zatrudnia ludzi, nie mogących się przygotować do swojej pracy należycie.
I dobrze mówiła bo w 4 rundzie eliminacji do ... LE mozna trafić baardzo mocne kluby jak Atletico Tottenham (czy akurat Arsenal nie jestem pewien - ale prawdopodobne)

Co do dwumeczu z Litexem to według mnie nie ma faworyta. Za mało jeszcze Wisłą pokazała i za mało o niej wiemy żeby z całą pewnością wypowiadać się jak zagrają z na tyle dobrym rywalem.

Dostrzegam że jak przez dwumeczem z amatorami ze Skonto była duża grupa która przeceniała siły Skonto i wieszczyła kolejna Lewadię, tak teraz jest równie duza grupa osób które olewają Litex jakby to był zespół słabszy od np. Górnika Zabrze.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 20.07.2011 o godz. 11:01.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.07.2011, 10:57
Angmir napisał(a):Wyświetl post
I dobrze mówiła bo w 4 rundzie eliminacji do ... LE mozna trafić baardzo mocne kluby jak Atletico Tottenham (czy akurat Arsenal nie jestem pewien - ale prawdopodobne)
na Arsenal nie ma szans trafić w żadnej fazie poza rozgrywkami grupowymi LM , ewentualnie dopiero w grupie LE
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.07.2011, 11:00
Bronex napisał(a):Wyświetl post
A ja myślę ,że przy takich postępach w grze Liteks możemy zmiażdżyć. To jest drużyna mniej więcej kadrowo na poziomie Lecha Poznań. Musimy wygrać pierwsze spotkanie w Sofii.
Bronex, zmiażdżyć ponieważ?

Litex jest na 'poziomie Lecha' którego nie jesteśmy w lidzie stanie zdecydowanie 'objechać'?
Tego Lecha który na papierze przez ostanie lata bezlitośnie nas gniótł?
Tego Lecha co ma wiecznie fuksa i cyka rezerwy MC?
Lech, Lech, wszędzie Lech aż strach lodówkę otwierać.

Przy okazji, dlaczego my mamy robić postępy a oni nie?
Oglądałem Litex wczoraj - zagrali lepszy mecz niż Wisła. O.K. Są w naszym zasięgu, natomiast nie jesteśmy lepsi od nich. Zmiażdżyć? To abstrakcja.

IMHO cztery najbliższe mecze będą bardzo ciężkie, kluczowe odnośnie utrzymania naszego składu, wzmocnień, wpływów itd.

Oby udało się wygrać jeden z najbliższych dwóch dwumeczy, jak wygramy to jesteśmy 'w domu'. Wygramy oba będziemy w raju.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.07.2011, 11:00
Karherop napisał(a):Wyświetl post
zgadzam się że Małecki bramką ustawił mecz , natomiast swoją grą w pierwszej połowie zepsuł dużo akcji po których mogły paść bramki. Gdyby zamiast niego grał chociaż by Boguski lub Jirsak , na pewno mielibyśmy więcej akcji z pierwszej piłki , a co za tym idzie defensywa skonto mogła być rozmontowana już wcześniej .

Pamiętam jak kiedyś Lenczyk wprowadził w 80 minucie meczu Madeja który strzelił 2 bramki . Po meczu dziennikarze chwalili nos Lenczyka , a ten na to : to nie nos , ale błąd że nie wprowadziłem go wcześniej

Małecki ma przyzwolenie na egoistyczną grę , ale powinien gdzieś znać umiar . W pierwszej połowie miał jedno bardzo dobre zagranie , nie wygrał żadnego pojedynku z przeciwnikiem . Za to dużo razy holował piłkę 4 metry do przodu bo zaraz się z nią cofnąć 8 metrów . Tak nie można grać .

Nie wiem ile osób zauważyło , ale Malecki praktycznie nie wykonywał wczoraj stałych fragmentów. W pierwszym meczu przynajmniej 7-8 razy partaczył wrzutki , za co musiał dostać burę i odsunięcie na jakiś czas od wykonywania rożnych i wolnych .
Najwyższa pora, bo Małecki wrzuca kiepsko, ale to element do wyćwiczenia także dużo pracy przed nim.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.07.2011, 11:08
Lukasz napisał(a):Wyświetl post

Oglądałem Litex wczoraj - zagrali lepszy mecz niż Wisła.
Trudno porównywać oba mecze. Mogren nie bronił się całą drużyną na swoim polu karnym. W porównaniu do Skonto z nami zagrali otwartą piłkę i to się musiało tak skończyć. Pewnie, gdyby zespół z Rygi Grał tak, jak oni, oba mecze wyglądałyby zupełnie inaczej.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.07.2011, 11:11
O Skonto piszecie, że leszcze a jakoś zmiażdżenia nie widziałem. Czemu niby mielibyśmy zmiażdżyć Litex? Ludzie nigdy nie wyciagają żadnych wniosków. Ile razy Wisła kogoś w lidze zmiażdżyła? Ja pamietam tylko Legię. Wisła jak ma 2 gole nie wiedziec czemu cofa się i wtedy rywal dochodzi do głosu... Dla mnei dziwne jest to, że nie udaje nam sie tworzyć klarownych sytuacji bo rywal dobrze się broni. Natomiast gdy zaatakuje nas pressingiem też nie potrafimy bo nie umiem się uwolnic z pressingu. Tylko akcje indywidualne. I to mnie bardzo boli bo nic się nie zmienia w tym względzie.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.07.2011, 11:13
Lukasz napisał(a):Wyświetl post

Litex jest na 'poziomie Lecha' którego nie jesteśmy w lidzie stanie zdecydowanie 'objechać'?
Tego Lecha który na papierze przez ostanie lata bezlitośnie nas gniótł?
Tego Lecha co ma wiecznie fuksa i cyka rezerwy MC?
Lech, Lech, wszędzie Lech aż strach lodówkę otwierać.

Przy okazji, dlaczego my mamy robić postępy a oni nie?
Oglądałem Litex wczoraj - zagrali lepszy mecz niż Wisła. O.K. Są w naszym zasięgu, natomiast nie jesteśmy lepsi od nich. Zmiażdżyć? To abstrakcja.

IMHO cztery najbliższe mecze będą bardzo ciężkie, kluczowe odnośnie utrzymania naszego składu, wzmocnień, wpływów itd.

Oby udało się wygrać jeden z najbliższych dwóch dwumeczy, jak wygramy to jesteśmy 'w domu'. Wygramy oba będziemy w raju.
Eeeee tam .... Malkontenctwo , czarnowidztwo . Zmiażdżymy ich.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.07.2011, 11:14
Iliev zdecydowanie robi różnicę, Kirm będzie miał ciężko załapać się do pierwszej 11 ( mowa o najważniejszych meczach bo rotacja na pewno będzie i w lidze i w PP ). Zwróćiłem uwage jeszcze na 1 rzecz mianowicie dobre dośrodkowania Lameya - dużo lepsze niż Cikosa czy Alvareza.
Odpowiedz cytując
witosek1111
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 20.07.2011, 11:24
Mecz bez fajerwerków...Iliev i Melikson na poziomie.. Mały szarpnął w 2 połowie,ale to i tak slaby mecz pomimo zdobytej bramki..fartem. Sobol? nieporozumienie jak i Wilk.. Nie rozumiem Maskaanta Ja postawiłbym na Gargułe..Pamiętajmy,że on grał w reprezentacji dopóki nie złapał kontuzji i grał śwetnie.. Wierze,że jakby wszedł w rytm meczowy na pewno wisełka miała by z niego duuuuuuży pozytek!

A tak na Marginesie .. Czy Mecz z Litexem będzie na otwartym Polsacie w końcu? ktoś ma pojęcie?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.07.2011, 11:26
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Chyba nie było.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 20.07.2011, 11:28
raindog napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobrze zagrał Lamey. Szczerze mówiąc, tego się po nim spodziewałem. W obronie nie czarował - zresztą nie miał ku temu zbyt wielu okazji - niemniej jednak, gdy przyszło dośrodkować, robił to bardzo precyzyjnie. O ile sobie przypominam, już dawno nie mieliśmy takiego bocznego.
A mi się wydaje, że całkiem niedawno. Stylem gry i tymi mierzonymi dośrodkowaniami przypomina mi Singlara.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.07.2011, 11:29
Ciężko oceniać Wisłę po grze z takim przeciwnikiem który nawet przegrywając bronił się totalnie.
Ale kilka uwag się nasuwa:

1. Maskant nie lubi ryzykować. Najlepiej obrazuje to jego odpowiedź na pytanie dziennikarza:
- "a co będzie jak Skonto nie zaatakuje i się nie odsłoni - "
- ... Nic będzie 0-0 i awansujemy ...".
Logika niepodważalna ale bolesna zwłaszcza dla kogoś kto chciałby zobaczyć kilka bramek Wisły i gre " do przodu" . Ja jestem zdania że jeśli mamy grać w LM to mecz ze Skonto był idealny do przetrenowania (zwłaszcza w drugiej połowie) wariantu: "Wisła musi strzelić wrogowie murują" .... zamiast tego było kopanie w poprzeg i czekanie na hurra atak Skonto

2 . Para Sobol-Wilk = 0 kreatywności i mam wrażenie że trener przed meczem około 100 razy im powiedział " tylko nie wolno wam tracić piłek" .... Bardzo ładnie wyłapał to komentator Polsatu .. gdy Wilk dostał ładną piłkę od obrońcy i mając wiele miejsca ..... automatycznie odegrał z powrotem do obrońcy bo się bał odwrócić do bramki ..
Sobol kilka razy nie miał komu zagrać ale przed sobą 10 metrów wolnego pola .... i rozkładał bezradnie ręce.
Myślę że obaj i Sobol i Wilk potrafią ... wczorajsza gra była wynikiem dyrektyw trenera

3. Grać z pierwszej piłki potrafi tylko Melex i Iliev. Inni wg schematu:
- podanie hamujące akcje (odbiorca zawsze musi zwolnić nigdy - broń Boże - przyspieszyć)
- odbiorca walczy o opanowanie piłki i ( jak się uda )
- 3 - 5 sekund z piłką na "przegląd pola"
- podanie do już dobrze pilnowanego partnera

4. Sorki ale Lamey ma braki szybkościowe ... nadrabia dobrym ustawianiem się ale czy to wystarczy na lepszych wrogów ...

5. Nunez ... - nie grał wiele i nieco niepoukładany ale wg mnie trochę dynamiki może dodać Wiśle ...

6. Mam wrażenie że Diaz w formie jest lepszy od Paljica tylko kiedy sprawdzić jego formę ?

7. Mimo wszystko było kilka szans na kontrę w 2 połowie (jedna sytuacja nawet 3 na 3 ... i .... NIC .... jakieś przekombinowane akcje ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 20.07.2011 o godz. 11:37.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 20.07.2011, 11:30
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
Iliev zdecydowanie robi różnicę, Kirm będzie miał ciężko załapać się do pierwszej 11 ( mowa o najważniejszych meczach bo rotacja na pewno będzie i w lidze i w PP ). Zwróćiłem uwage jeszcze na 1 rzecz mianowicie dobre dośrodkowania Lameya - dużo lepsze niż Cikosa czy Alvareza.
Bardzo dobra wiadomość - mamy teraz szeroką wyrównaną kadrę i każdy z zawodników będzie musiał naprawdę ciężko zapracować nawet na miejsce na ławce rezerwowych.

Grantar napisał(a):Wyświetl post
... nadrabia dobrym ustawianiem się ale czy to wystarczy na lepszych wrogów ....
Boże... jakich wrogów? To przecież nie wojna!
Ostatnio edytowane przez cassius31krakow : 20.07.2011 o godz. 11:32.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów