The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2011, 19:34
Po pierwsze Boguski może być zmiennikiem np. Małeckiego, a niekoniecznie Genkowa (jak już zostało zauważone).

Po drugie to co piszecie to nie czarnowidztwo, tylko złorzeczenie. Niech najpierw zagra parę spotkań a później można oceniać, inaczej Ja oceniam to jak życzenie komuś ....bólu zębów.

Po trzecie np. taki Brazylijczyk Ronaldo miał gorsze kontuzje i był skreślany przez podobnych facho(f)ców a tu powrócił i ... został królem strzelców na MŚ2002. Było tak ? było.
Generalnie mam swoje lata i wiem że skreślanie kogoś bez dania mu szansy to podejście całkowicie nieodpowiedzialne. Jakby się jesienią jednak nie odnalazł to wówczas można i należy do tematu wrócić, teraz to ...jak wyżej.
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.07.2011 o godz. 19:46.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.07.2011, 19:50
Ależ nikt go nie skreśla przecież. Nie wiem czy znajdzie się choć jeden, który by Rafała nie szanował za to jakim jest człowiekiem i piłkarzem i chciał mu złorzeczyć. Rozmowa dotyczy go tylko pośrednio, bardziej chodzi o specyfikę Wisły, jako klubu, w którym liczy się wynik "na już".

Przykład z Ronaldo bardzo, bardzo chybiony.

Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 18.07.2011, 20:05
Tylko pamiętajcie, że już przed kontuzją Boguski był beznadziejnym skrzydłowym. On jest dobry jako cofnięty napastnik. Nie widzę dla niego miejsca w formacji, którą gra nasz trener. Skrzydło? Nie żartujcie. Pozycja Maora? Już prędzej, ale też nie do końca to. Dla niego idealna by była współpraca w pierwszej linii z Genkovem, ale dwójką w ataku nie będziemy grali. Chyba jednak, tak jak napisał riv, Boguś będzie przymierzany na skrzydło, co dodatkowo czyni jego zadanie powrotu do formy trudniejszym. W Wiśle ciężko się wraca po kontuzji, a już szczególnie, jak nie ma dla ciebie miejsca w taktyce. Chyba, że Maaskant odkryje Rafała na nowo. Ogólnie to jakoś nie widzę szans na dojście Boguskiego do formy u nas, wypożyczenie może być najlepszą opcją dla wszystkich.
Ostatnio edytowane przez Awe : 18.07.2011 o godz. 20:09.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.07.2011, 20:19
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Czarodziejskiej kuli nie mam, ale nie trzeba być czarodziejem i jasnowidzem (czarnowidzem?), żeby przeanalizować sobie sytuacje zawodników Wisły z ostatniej dekady. Wisła to klub, w którym trzeba grać, albo odejść. Nie ma czasu na dochodzenie do formy, czy wracanie po kontuzji.

Podaj jakiś przykład piłkarza, który dochodził do formy po ciężkiej kontuzji u nas i do niej doszedł.
Frankowski doznał groźnej kontuzji , co prawda nie pamiętam już jakiej , ale pauzował od lipca 2002 , zagrał dopiero na wiosne 2003 , nie trzeba przypominać jaką później złapał formę

Kuba miał złamaną nogę po meczu z PAO

Sobole doznał kontuzji mięśnia przywodziciela we wrzesniu 2009 roku , dopiero na wiosne rozegrał pierwsze spotkania

W listopadzie 2008 Głowacki jednocześnie naderwał mięsień czworogłowy w okolicy kolana i naderwał więzadło poboczne przyśrodkowe, pauzował 4 miesiace

pare by się jeszcze znalazło
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.07.2011, 20:21
Jak dla mnie to docelowo podstawowym LO zamiast Paljicia będzie Diaz. I co do Jaliensa - mam mieszane uczucie co do niego, nie żebym go nie lubiał (z resztą nie o to chodzi), ale mam nadzieje, że Jovanovic wypali i to on będzie grał z Chavezem. Tylko jeden problem - kto będzie piłke wyprowadzał...
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 18.07.2011, 20:35
Boguski nie sprawdzał się jako boczny pomocnik, ale teraz nie gramy systemem 4-4-2 tylko 4-2-3-1 i pośród tych trzech jest miejsce na środku dla Meliksona i dla 2 bocznych skrzydłowych. I tam jest miejsce na rywalizację dla Rafała, na skrzydle. … Przypomnę że nawet w najgorszych swoich meczach był szybszy od Kirma i nie wydaje się być większym egoistą boiskowym od Małego. Boguski to była szybkość i przebojowość i jako... zmiennik powinien robić tzw. różnicę. Teoretycznie bo jak będzie zobaczymy.

Szczerze powiedziawszy to już słyszałem różnych takich facho(f)ców co skreślali Frankowskiego gdy był kontuzjowany w czasach gdy w ataku grali Kużba z Żurawskim. Wisła jest nastawiona na wynik i Boguskiemu będzie bardzo ciężko. Ale powtórzę najpierw daje się szansę a później się ocenia i tym co myślą inaczej, życzyłbym aby w swoim życiu nie trafiali na takich co oceniają przed daniem szansy.

Co do Ronaldo to przykład bardzo, bardzo trafiony bo bardzo słynny jak to można przedwcześnie … skreślić zawodnika. Jego eksplozja na MŚ 2002 była bardzo spektakularna i powinna niektórych nauczyć pewnej powściągliwości w ocenach.

PS. Karherop, dzięki wziąłem przykład Brazylijskiego R9 aby przykład był bardziej efektowny, ale te z Wisły też rzecz jasna są.
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.07.2011 o godz. 20:43.
Odpowiedz cytując
cronos20
Member

Od: 06.2011

Stary 19.07.2011, 09:41
Skorża: Zazdroszczę Wiśle

- Patrząc na ruchy kadrowe konkurencji, chociażby w Wiśle, gdzie co pół roku przychodzi mniej więcej pięciu zawodników, ten sezon jawi się jako trudniejszy niż poprzedni - mówi w wywiadzie dla poniedziałkowego Przeglądu Sportowego trener Legii Warszawa Maciej Skorża.
... a w naszych sercach BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.07.2011, 12:20
wczoraj się jakość trochę spierdzieliła, także wrzucam jeszcze raz:

Odpowiedz cytując
Mistrz Yoda
Member

Stary 19.07.2011, 12:58
Melikson przydrożał o 1,5mln. super
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.07.2011, 13:10
Moim zdaniem Kowalskiego powinni sprzedać, Czekaj na wypożyczenie i Boguski też przynajmniej na pół roku do jakiegoś słabszego klubu np. do Ruchu co ponoć się nim interesował bo teraz raczej nie ma szans rywalizować:
w ataku: 1. Genkov 2. Biton 3. Boguski 3. Może grać jeszcze Małecki i Iliev
na skrzydłach: na prawym pewne miejsce ma Małecki 2. Mogą grać jeszcze Kirm, Iliev, Melikson, Garguła, a na lewym dwóch zawodników będzie walczyć Kirm i Iliev więc chyba najlepszym rozwiązaniem jest wypożyczenie Boguskiego

Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.07.2011, 13:12
Patryk_185 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Kowalskiego powinni sprzedać, Czekaj na wypożyczenie i Boguski też przynajmniej na pół roku do jakiegoś słabszego klubu np. do Ruchu co ponoć się nim interesował bo teraz raczej nie ma szans rywalizować:
w ataku: 1. Genkov 2. Biton 3. Boguski 3. Może grać jeszcze Małecki i Iliev
na skrzydłach: na prawym pewne miejsce ma Małecki 2. Mogą grać jeszcze Kirm, Iliev, Melikson, Garguła, a na lewym dwóch zawodników będzie walczyć Kirm i Iliev więc chyba najlepszym rozwiązaniem jest wypożyczenie Boguskiego
To idz sprzedaj Kowala , będziesz mistrzem mydlenia oczu
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Stary 19.07.2011, 13:16
Wiem że nie łatwo go będzie sprzedać ale wiecznie go w tej Wiśle nie wolno trzymać. Przynajmniej niech będzie wypożyczany do końca kontraktu W piaście na wypożyczeniu nie grał najgorzej

Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 19.07.2011, 13:25
Krav napisał(a):Wyświetl post
(...) co do Jaliensa - mam mieszane uczucie co do niego (...) mam nadzieje, że Jovanovic wypali i to on będzie grał z Chavezem. Tylko jeden problem - kto będzie piłke wyprowadzał...
Może właśnie Jovanović?

Co do sprzedaży Kowalskiego - to chyba nie jest dobry pomysł. Wydaje mi się, że zarabia bardzo niewiele, więc nie obciąża specjalnie kasy klubu, a pełni w zespole ogromnie ważną rolę: jest wychowankiem.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.07.2011, 13:33
Mi tam Jovanovic po rajdzie jaki odstawił jednym ze sparingów bardziej pasuje na OP
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Stary 19.07.2011, 13:35
"Co do sprzedaży Kowalskiego - to chyba nie jest dobry pomysł. Wydaje mi się, że zarabia bardzo niewiele, więc nie obciąża specjalnie kasy klubu, a pełni w zespole ogromnie ważną rolę: jest wychowankiem."

Rozumiem że jest wychowankiem ale nie lepiej zamiast jego postawić na młodych rozwijających się zawodników takich jak np. Michał Czekaj który także jest wychowankiem. Popatrz się Kowalski który jest w I drużynie Wisły dwóch i chyba pół sezonu zagrał 5 meczy !!! Więc według mnie po co trzymać takiego zawodnika Pozdrawiam

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.07.2011, 13:35
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Co do sprzedaży Kowalskiego - to chyba nie jest dobry pomysł. Wydaje mi się, że zarabia bardzo niewiele, więc nie obciąża specjalnie kasy klubu, a pełni w zespole ogromnie ważną rolę: jest wychowankiem.
Chetnie podejme sie tego wyzwania, poniosę brzemię odpowiedzialności i go zastąpię. A serio mówiąc: jakikolwiek inny obrońca będący naszym wychowankiem lepiej lub równie "dobrze" wywiązywałby się z tej roli
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.07.2011, 13:49
1) Na czym ta rola "bycia wychowankiem" polega ?
2) Jakim jest wychowankiem skoro przyszedl z Kolejarza Stroze gdzie juz tam byl mocno przecietnym zawodnikiem ?
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 19.07.2011, 13:52
Imć Kowalski obrońców tu nie znajdzie. Sprzedać, wypożyczyć, oddać darmo ... i wszystkiego dobrego.
Za Jaliensa może grać przecież Bunoza.

Co do ofensywy.
Mały nigdy nie sprawdził sie jako środkowy więc włóżmy między bajki że może grać zamiast Genkowa. W ataku mamy więc Genkowa., Bitona i Iliewa i ... tyle.
Na skrzydłach zaś Mały, Iliew, Kirm i Boguski. ... Garguła jest wolny jak żółw, więc nie nadaje się na skrzydło tylko na środek gdzie jednak dużo lepszy jest Melikson.

Co do Boguskiego, to doprawdy nie rozumiem niechęci do niego co poniektórych, że co ? że Polak to co ? Do piachu, bo na 100% nic z niego nie będzie. Niech pogra 1/2 roku i zobaczymy czy jest dość szybki , czy już nie ma siły przebicia.

PS. Jakie to szczęście że Nasi netowi facho(f)cy nie prowadzą polityki transferowej, bo pewnie przy ataku Kuźba, Żurawski to Tomka Frankowskiego (wówczas kontuzjowanego) oddali by darmo do innego klubu, jakie to szczęście że decyzje należą do innych.
I jeszcze jedno, ważna jest konkurencja i powinien o tym pamiętać Maaskant i dawać realne szanse zmiennikom. I tak w meczu ze Skonto Małecki i Wilk nie powinni grać tyle na boisku, bo kilku fajnych zmienników mamy i swoje szanse dostać powinni.
Ostatnio edytowane przez milosz : 19.07.2011 o godz. 13:59.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 19.07.2011, 13:52
Kurczę, może i macie rację. Jakoś do obrońców z ME mam instynktownie jeszcze mniej zaufania niż do Kowalskiego - a to uprzedzenie, grze żadnego z nich się uważniej nie przyglądałem. Kowal ma już swoje lata i może faktycznie czas na tranfer. Życzę mu zresztą jak najlepiej.

e: Filemon, nie da rady. Nie byłbyś wychowankiem
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez crux.a : 19.07.2011 o godz. 13:54.
Odpowiedz cytując
vodzu91
Member

Od: 07.2009

Stary 19.07.2011, 13:55
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Może właśnie Jovanović?

Przy okazji 1szego meczu ze Skonto były naświetlony temat rozbieżności w zarobkach między Wisłą, a jej rywalem.

Dla przykładu został wywołany właśnie Kowalski, który jest jednym z gorzej zarabiających piłkarzy Białej Gwiazdy.

Mimo wszystko.. 25 tysięcy miesięcznie jak na piłkarza jego "klasy" to sporo sporo za dużo..
"Nie płacz, że coś się skończyło, tylko
uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło"

Gabriel García Márquez
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.07.2011, 13:57
nesta napisał(a):Wyświetl post
1) Na czym ta rola "bycia wychowankiem" polega ?
na tym, że takie są wymogi licencyjne PZPN, że w klubie ekstraklasy w kadrze 25 zawodników musi być 8 piłkarzy z Polski oraz/w tym 4 wychowanków ( piłkarzy którzy przyszli do klubu w wieku 15-21 lat. Inaczej nie dostalibysmy licencji
Ostatnio edytowane przez FraMat : 19.07.2011 o godz. 14:01.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 19.07.2011, 14:08
FraMat napisał(a):Wyświetl post
na tym, że takie są wymogi licencyjne PZPN, że w klubie ekstraklasy w kadrze 25 zawodników musi być 8 piłkarzy z Polski oraz/w tym 4 wychowanków ( piłkarzy którzy przyszli do klubu w wieku 15-21 lat. Inaczej nie dostalibysmy licencji

A czy Kowlski jest rozwojowy, myślę że pytanie retoryczne.
Co do wychowanków to np. czeka ...Czekaj.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.07.2011, 14:20
vodzu91 napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystko.. 25 tysięcy miesięcznie jak na piłkarza jego "klasy" to sporo sporo za dużo..
Kompletna bzdura, Kowalski nie zarabia takich pieniędzy.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.07.2011, 14:35
nesta napisał(a):Wyświetl post
2) Jakim jest wychowankiem skoro przyszedl z Kolejarza Stroze gdzie juz tam byl mocno przecietnym zawodnikiem ?
Nie, on tam był tylko wypożyczony.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.07.2011, 14:36
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ja za to słyszałem w miarę wiarygodne info o 20 tyś miesiecznie.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 19.07.2011, 14:39
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Ja za to słyszałem w miarę wiarygodne info o 20 tyś miesiecznie.
Czyli Twoje źródło nie jest wiarygodne. Uwierz mi wiem ile zarabia i nie ma 20tys.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 19.07.2011, 14:39
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
A że wścibsko zapytam, to ile według. Sz. Pana zarabia Imć Kowalski ?

Hmm, taka tabelka zarobkowa to też byłby niezły asumpt do oddzielnej oceny przydatności co poniektórych grajków do naszej ekipy. No weźmy na ten przykład takiego Jaliensa, zarabia chyba b. dużo a daje cóś raczej ...mało. Same z nim kłopoty. Piłkę wyprowadzić umie ale zatrzymać rywala w pojedynku jeden na jeden to już nie . No to ile zarabia taki Jaliens bo tak sobie myśę że zarobki powinny być ściśle powiązane z pożytecznością dla drużyny i klubu. W sferze sportowej, mentalnej i marketingowej. Hmm tabela zarobkowa to byłoby coś, tyle że to raczej tajemnica, …a może nie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.07.2011, 14:43
W związku z wykonywanym zawodem czasami zdarza mi się mieć wgląd w kontrakty zawodników - nie tylko Wisły. Kwot zawartych w kontraktach podać Wam nie mogę - napiszę jedynie, że w przypadku Kowalskiego 25 tys zł miesięcznie to olbrzymia przesada.
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Stary 19.07.2011, 14:44
milosz napisał(a):Wyświetl post
Imć Kowalski obrońców tu nie znajdzie. Sprzedać, wypożyczyć, oddać darmo ... i wszystkiego dobrego.
Za Jaliensa może grać przecież Bunoza.

Co do ofensywy.
Mały nigdy nie sprawdził sie jako środkowy więc włóżmy między bajki że może grać zamiast Genkowa. W ataku mamy więc Genkowa., Bitona i Iliewa i ... tyle.
Na skrzydłach zaś Mały, Iliew, Kirm i Boguski. ... Garguła jest wolny jak żółw, więc nie nadaje się na skrzydło tylko na środek gdzie jednak dużo lepszy jest Melikson.

Co do Boguskiego, to doprawdy nie rozumiem niechęci do niego co poniektórych, że co ? że Polak to co ? Do piachu, bo na 100% nic z niego nie będzie. Niech pogra 1/2 roku i zobaczymy czy jest dość szybki , czy już nie ma siły przebicia.

PS. Jakie to szczęście że Nasi netowi facho(f)cy nie prowadzą polityki transferowej, bo pewnie przy ataku Kuźba, Żurawski to Tomka Frankowskiego (wówczas kontuzjowanego) oddali by darmo do innego klubu, jakie to szczęście że decyzje należą do innych.
I jeszcze jedno, ważna jest konkurencja i powinien o tym pamiętać Maaskant i dawać realne szanse zmiennikom. I tak w meczu ze Skonto Małecki i Wilk nie powinni grać tyle na boisku, bo kilku fajnych zmienników mamy i swoje szanse dostać powinni.
Ja szanuje Boguskiego ale po takiej kontuzji lepiej gdyby się odbudował w jakimś trochę słabszym klubie (na zasadzie wypożyczenia) bo na razie w podstawowej "11" i jako wchodzącego w trójce (Iliev/Kirm, Garguła lub Nunez, Biton) nie widzę dla niego miejsca. Wydaje mi się że było by to lepsze rozwiązanie Pozdrawiam

Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Stary 19.07.2011, 14:51
No tak 25 tys. dla Kowala to za dużo szczególnie że w Wiśle w pierwszej "11" w ogóle rozegrał 5 spotkań !!!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów