The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2011, 11:58
jałowa dyskusja bo jak ludzie będą pisali, że mam Jirsaka w avatarze to jestem debilem, czy może psycholem, no to zieeew.

a tego zdania poniżej nie widziałem, może edytowałeś. chciałem powiedziec że to nie jest wielkie granie i to nie jest szansa kiedy gra sie 9-13 meczów na sezon, bardzo nieregularnie. piłkarz nie może być tak rzucany na lewo i prawo, na ławke i do składu. to sie mija z celem. bo to tak wygląda:

- masz Jirsak graj od początku
- kurcze popełniłem błąd, Jirsak ława
- oo wygraliśmy, Jirsak nadal ława
- hmm przegrana, Jirsak 1 skład bo trzeba coś zmienić
- o wygrana
- Jirsak graj dalej
- przegrana, Jirsak ława, wszyscy inni pewny plac

Wiec za pasmo porażek zawsze winny Jirsak. A jak wygramy w danym ustawieniu z Jirsakiem to jedynie u Maaskanta mogl liczyc na kolejne szanse.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 17.07.2011 o godz. 12:02.

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.07.2011, 12:00
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Średnio 9-10 meczów na sezon. I to jest szansa? Tyle to powinni może grać juniorzy wprowadzani do drużyny.
Tyle to juniorzy mogą grać w Polonii Bytom czy innym Zagłębiu Lubin, a nie w ekipie, od której rok w rok wymaga sie mistrzostwa. W Wiśle nie ma czasu na ogrywanie słabego kopacza / juniora. Nie prezentujesz odpowiedniego poziomu (Jirsak) - jesteś zmiennikiem. Choć i tak pojecie "zmiennik" w przypadku Jirsaka średnio pasuje - to ważne ogniwo, ale są ważniejsze. Widzi to już którys z kolei trener - więc nie kreuj się jako kogoś bardziej kumatego od nich. Oni widzą Tomka codziennie, ty raz na tydzień.

Jeszcze jedno. Piszesz o Wilku - i tu trafiasz kulą w płot. Przecież Czarek przychodził jako typowa zapchajdziura, a mimo to wywalczył sobie niemal pewne miejsce w wyjściowej jedenastce. Da się ? Da... Tomas nie potrafił. Może wytóżniał się na tle juniorów, nikt nie przeczy. Ale nie rozwinął się jak należy, bywa.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.07.2011, 12:05
Kasperczaka i Kulawika nie licze bo oni byli zbyt krótko w Wiśle, a Jirsak u nich też grał (myśle, że tyle samo co u Skorży, napewno nie był na trybunach). Dopiero Maaskant postawił na niego i znalazł mu pozycje w swojej taktyce. Kasperczak kontynuował skład Skorży więc Jirsaka tam nie było, tylko wpuszczany na koncowki, ale już w 1 meczu pod wodzą Kasperczaka Jirsak strzelił gola (wszedł w 62 min) i na drugi mecz co? Ława. Potem znowu 1 skład i znowu ława. Aż na tej ławie i koncowkach spotkan dociagnal do konca ligi czyli de facto tylko 5 meczów. Z Szawle też zaczął na ławie, wszedł i zaliczył asyste. Co z tego wynikło w rewanżu? Ława. Z Karabachem grał już od początku. U Kulawika zagrał 2 mecze w piewszym składzie a ile kolejek prowadził nas zespół Kulawik? No właśnie.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 17.07.2011 o godz. 12:12.

Odpowiedz cytując
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.07.2011, 12:18
sprawa jest prosta. Jrsak dostalk mnostwo szans, ale nie przekonywal trenerow niczym szczegoilnym to go sadzali na lawie i szuakli lepszych rozwiazan. Jrsak top przecietniak ktoremu wyjdzie 1 mecz na runde. takie cieple kluchy.

takich Jirsakow u nas w lidze jest od groma, tyle ze nasz jest za 700 tys euro.

jego zwolennikom imponuja nie walory sportowe tylko to ze Tomus jest skromny, grzeczny, mily - taki misio. Nie lubia ludzi pewnych siebie, odwaznych majacych swoje zdanie bo sa poprostu slabi.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.07.2011, 12:24
HEDu napisał(a):Wyświetl post
jałowa dyskusja bo jak ludzie będą pisali, że mam Jirsaka w avatarze to jestem debilem, czy może psycholem, no to zieeew.
napisałem o braku obiektywizmu - to jest dla ciebie obraźliwe ?

zastanawia mnie czy wiesz jak działają dobre kluby na zachodzie ? tam nie ma czegos takiego że możesz pozwolic komuś grac 10 spotkań od poczatku bez względu na jego forme . Słaby mecz - ława , dałes dobrą zmiane - grasz potem od poczatku . Podobnie było zresztą u Jirsaka , z tym że w Wiśle trenerzy nie mieli takiego pola manewru , więc wielu zawodników gra bez względu na forme . A że w środku pola często mieliśmy równorzędnych zawodników grał po prostu ten ktory był najlepszy .

życie to nie jest bajka , nikt nikomu nic nie da za darmo jeśli nie masz chociaz wyrobionej marki .

Własciwie to kontynuuje ta jałową dyskusje tylko dlatego bo zachodzę w głowę , jak można powiedziec o kimś ŻE NIE DOSTAŁ SZANSY jeśli przez 4 lata rozegrał 67 spotkań w podstawowym składzie , 128 spotkań ogółem . Serio , nie mieści mi się w to głowie , chyba jestem na to za głupi .
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.07.2011, 12:34

To przepraszam, ile Tomek minut potrzebuje by pokazać stałą formę?

(W tabelkach oczywiście sezony są po kolei -> 07/08, 08/09, 09/10, 10/11).

e: Zgadzam się w 100% z Arkedem.
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 17.07.2011 o godz. 12:42.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.07.2011, 12:39
Jirsak generalnie jest piłkarzem o bardzo wysokich umiejętnościach. Potrafi podać czy strzelić z dystansu jak mało kto w naszej lidze. Ma jednak jedną zasadniczą wadę: skrajne wahania formy. Ten zawodnik nie potrafi zagrać dwóch dobrych meczów z rzędu. Nie ma szans by jakikolwiek trener opierał grę na piłkarzu, po którym nie wiadomo czego się spodziewać. Dlatego nie zagrzał nigdy na dłużej miejsca w pierwszej 11 i raczej już nigdy tego nie zrobi. Nie wiem w czym leży jego problem (psychika?, przygotowanie fizyczne?) ale nie widzę dla niego nadziei.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.07.2011, 13:17
Jirasak to idealny rezerwowy, świetna technika użytkowa, podanie, strzał, dobry przegląd pola, waleczny i potrafi po wejściu zmienić oblicze meczu. Wniosek idealny rezerwowy. Tacy też są potrzebni !

A dlaczego nie nadaje się do podstawowej 11-tki. Bo w niej regularnie zawodzi ot co (choć zdarzają mu sie czasem występy świetne). Taki Wilk odwrotnie z reguły gra dobrze, a zdarzają mu sie słabe występy. Dlaczego Iirsak zawodzi ? Nie wiem i pewnie nikt tego do końca nie wie, tak jest i już. Pewnie słaba psychika, taka moja opinia. Gdy jest mecz walki to Jirsak jest pierwszy do zmiany jak pojawia się w wyjściowej jedenastce. Sport to nie tylko umiejętności. Taki Dziekanowski był bardziej utalentowany od Bońka a piłkarsko mu do pięt nie dorastał. Liczy sie charakter nie tylko umiejętności.

Powtórzę więc swoją tezę: Jirsak jest idealny na pod męczonego rywala, zwłaszcza w ataku pozycyjnym i aż dziw bierze że Maaskant go nie wpuścił w II połowie ze Skonto w Rydze.

PS. Gdyby miał charakter Małeckiego to by wymiatał, gdyby ... .
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.07.2011 o godz. 13:23.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 17.07.2011, 13:24
Arked napisał(a):Wyświetl post
Jirsak generalnie jest piłkarzem o bardzo wysokich umiejętnościach. Potrafi podać czy strzelić z dystansu jak mało kto w naszej lidze. Ma jednak jedną zasadniczą wadę: skrajne wahania formy. Ten zawodnik nie potrafi zagrać dwóch dobrych meczów z rzędu. Nie ma szans by jakikolwiek trener opierał grę na piłkarzu, po którym nie wiadomo czego się spodziewać. Dlatego nie zagrzał nigdy na dłużej miejsca w pierwszej 11 i raczej już nigdy tego nie zrobi. Nie wiem w czym leży jego problem (psychika?, przygotowanie fizyczne?) ale nie widzę dla niego nadziei.
Być może problemem jest dla Niego klub. Piłka nożna zna tysiące przypadków, że komuś w jednym zespole nie wyszło i po zmianie barw klubowych nagle wszystko zaczęło się układać i zmierzać ku lepszemu. We Wiśle tak na prawdę nie oszukujmy się ale zawiódł, bo oczywiście pełna zgoda, że ma spore umiejętności i kilka razy pokazał niekonwencjonalne zagrania ale to za mało jak na Wisłę.

Zmiana klubu mogła by okazać się dla Niego zbawienna. Chociaż taki zawodnik w zespole to cenne uzupełnienie, bo zawsze można się spodziewać, że Jirsak znów zaskoczy i wyjdzie mu wtedy mecz kiedy drużynie będzie szło gorzej.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.07.2011, 16:01
+ dobre uderzenie z dystansu
+ niezłe dośrodkowanie
+ przyzwoita technika użytkowa
+ nie psuje atmosfery w zespole, nie marudzi itp

- brak dynamiki, zwrotności, szybkosci i przyspieszenia
- w ofensywie nie robi różnicy, gra głównie na alibi, rzadko podejmuje ryzyko, co jest wymagane od piłkarza grającego na jego pozycji
- słaby przegląd pola (grać w szerz Sobolewski i Wilk potrafią równie dobrze)
- mało efektywny w destrukcji

Jirsak powinien być takim łącznikiem pomiędzy defensywą a ofensywą, ale nigdy nim nie był i raczej nie będzie. Zbyt mało kreatywny, przebojowy na robienie gry w ofensywie i zbyt delikatny na skuteczną destrukcje. No i jego główna wada czyli szybkość, zwrotność, zwykła sprawność fizyczna, motoryka... Jak widze zawodowego piłkarza, który ma 1,70m wzrostu to wyobrażam sobie kogoś szybkiego, zwinnego, takiego zadziore jak Małecki (zanim nie przykoksił ). Tymczasem Jirsak zawsze porusza się po boisku jakby do ochraniaczy ktoś przed meczem przywiązywał mu dodatkowe obciążenie... Często głupio fauluje w środku pola co wynika tylko i wyłącznie z jego miernej szybkości, a nie z zadziorności. Chłopak poprostu nie nadąża za grą, szczególnie gdy przeciwnik ma piłkę.

Czasem ma przebłyski. Potrafi oddać kapitalne uderzenie z dystansu, świetnie dośrodkować, czyli zrobić to na co pozwala mu ponad przeciętne (jak na polskie warunki) wyszkolenie techniczne. Ale to raz na rundę. A tak z jego gry nie wynika absolutnie nic, dlatego że jego sprawność fizyczna nie pozwala mu na przeskoczenie pewnego poziomu w tym sporcie. Ma strzał i dośrodkowanie, ale nie ma szybkości i "odejścia" przez co celnie postrzelać i dośrodkowywać może tylko na treningach. Odpowiednim miejscem dla niego powinien być ligowy średniak, w którym nie walczy się ani o trofea, ani o utrzymanie, bo Tomas do walki na boisku zupełnie się nie nadaje. Nie te możliwości i nie ten charakter.

Gra w tym klubie o 2 lata za długo, a nie potrafimy się go pozbyć tylko dlatego, że nikt inny Tomasa u siebie nie chce za te pieniądze, które ma w Wiśle i za które trzeba by było go stąd wykupić. Sad but true.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.07.2011, 16:12
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Lamey nie miałby zmiennika, ale Małecki też.

.
Moim zdaniem Boguski. Widze to tak: Kirm/Iliev, Genkov/Biton, Małecki/Boguski, Melikson/Guła, Sobol/Wilk, Jirsak/Nunez, Palić/Diaz, Chavez/Bunoza, Jeliens/Jovanović, Lamey/?, Pareiko/Jovanić.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 17.07.2011, 16:14
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Wyróżniający się piłkarze z 1. ligi to tak do miliona złotych chodzą. Stawiam na coś koło 600-700 tys.
PS pisał że Wisła chce za Mąkę 250k PLN.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.07.2011, 16:23
Za tyle bym go nie oddawał. Niech dostanie szansę u nas.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 17.07.2011, 16:27
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Za tyle bym go nie oddawał. Niech dostanie szansę u nas.
Czyli kogo miałby posadzić na ławce?
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 17.07.2011, 16:32
Co do oceny krytycznej Jirsaka wdg Szarny

- brak dynamiki, zwrotności, szybkosci i przyspieszenia ( ... OKAY )
- w ofensywie nie robi różnicy, gra głównie na alibi, rzadko podejmuje ryzyko, co jest wymagane od piłkarza grającego na jego pozycji ( ...raczej ...NIE , no nie tak, zdarzają mu się przecież świetne podania, choć w tym elemencie Garguła jest lepszy, ale zrównanie z Sobolewskim w kwestii umiejętności rozgrywania piłki to już przesada granicząca ze złą wolą w ocenie, choc w istocie gra zbyt często na "alibi". )
- słaby przegląd pola (grać w szerz Sobolewski i Wilk potrafią równie dobrze) ( ...NIE ...jak wyżej)
- mało efektywny w destrukcji ( ...i TAK i NIE ...dużo gorszy od Wilka czy Sobola, ale też wyraźnie lepszy od Garguły)

Generalnie powiedziałbym tak że na jego pozycję był sprowadzony Siwakow i ... był dużo słabszy od Jirsaka, czyli nie jest łatwo znaleźć kogoś o predyspozycjach i umiejętnościach 50% ofensywa i 50% def.
W ofensywie poza zasięgiem jest Melikson a i lepszy jest Garguła, w def. zaś nie ma żadnych szans w rywalizacji z Sobolewskim czy Wilkiem. Rzecz w tym że na jego pozycji brak konkurencji. Z silnym rywalem para Sobol/Wilk a ze słabszym hmm, albo Jirsak za Meliksonem a przed Wilkiem lub Sobolem, albo tylko rezerwa bo grać może i Garguła. Tak czy owak transfer kogoś lepszego od naszego Jirsaka jest niezbędny, a przynajmniej potrzebna jest jakaś konkurencja. No to na taki transfer przyjdzie nam trochę poczekać.
...choć jak ktoś tu zauważył jest taki Nunez, ni to obrońca ni to pomocnik ... , no nic pożyjemy zobaczymy.
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.07.2011 o godz. 11:00.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.07.2011, 16:51
Koniec końców pożegnać bez żalu. Jak coś osiągniemy z Holendrami będzie kasa na lepszych, a jak nie to zaciskając pasa nie sprawdzać z zagranicy no name-ów tylko dać pograć takim jak Chrapek czy Czapa. Młodym z dobrą TECHNIKĄ. Resztę można wypracować goniąc ich na treningach.
..
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.07.2011, 07:58
Całe to pisanie o Jirsaku i tak nie ma sensu. Maaskant na dzisiaj widzi go w drużynie i to On chyba potrafi ocenić przydatność zawodnika do zespołu. Koniec i kropka.
Odpowiedz cytując
miodzio
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 18.07.2011, 10:43
Feniks, zauważ ze co jakiś czas pojawiają się takie wątki gdzie zaczyna się spekulować o przydatności danego piłkarza do Wisły. Kiedyś numerem jeden był Rios, że nie dawano mu szansy itp, wcześniej wieszano psy (i w zasadzie słusznie) na Łobo, był też Guła i Pawełek, teraz czas na Jirsaka =)

Oczywiście można dywagować czy jest dla niego miejsce w składzie czy nie, ale tak jak wspomniał mój poprzednik skoro Maaskant stawia go ponad naszą "zdolną młodzież" do mimo wszystko coś musi w sobie mieć ;-P
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 18.07.2011, 11:08
Mnie tylko martwi, że wiemy dobrze czego możemy spodziewać się po Jirsaku (różnie go oceniając), ale wybitnym piłkarzem nie jest na pewno, a Mączyński może stoi właśnie u progu fajnej kariery i go sprzedawać mamy.
Jeśli "zaskoczy" w Górniku, to będę niepocieszony bo jednak wychowanek...
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 18.07.2011, 11:20
jak chyba wszyscy wiemy okienko się dla nas zakończyło, nie pozyskamy żadnego piłkarza, skład jest już zamknięty

i mityczne pytanie: czy posiadamy po 2 równorzędnych zawodników na daną pozycję ? moim zdaniem nie ale poczyniliśmy duże starania żeby to zmienić, na moje oko kadra jest dość szeroka i w miarę równa, ładnie wyczyściliśmy się z nierobów i innych cwaniaków, zostało nam 2 gości po w miarę ciężkich kontuzjach i myślę że ten sezon powinien być dla nich weryfikujący, mamy też 2 kopaczy którzy powinni się z nami po sezonie pożegnać, jak dla mnie jest to kadra na spokojnego mistrza + start w grupie le ze średnim skutkiem, zapraszam do dyskusji, myślę że grafika się przyda:

Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 18.07.2011, 12:17
Według mnie okienko się dla nas NIE zakończyło. W przypadku mitycznej fazy grupowej LM 1-2 transfery będą
Odpowiedz cytując
tokra
Member

Od: 09.2010

Stary 18.07.2011, 12:27
To wydaje mi się oczywiste. Jeśli awansujemy do LM będzie na pewno jakiś transfer. Chwilowo skupmy się na tym co jest
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 18.07.2011, 16:41
Tomek11 -----------świetne zestawienie, dzięki .

Moim zdaniem Iliew nie jest gorszy od Kirma lub Małeckigo i ma realne szanse grać w 11-tce wyjściowej (podobnie ma się rzecz z Bunozą zamiast Jaliensa). Bardzo ciekawi mnie zaś postawa Nuneza i ... Boguskiego.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.07.2011, 16:57
Boguski u nas nie ma szans się odbudować. Jedynie wypożyczenie dla niego to optymalna rzecz.

Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.07.2011, 17:06
BRAMKA: Wiadomo pozycja Pareiki jeśli nadal będzie prezentował się tak jak w tamtej rundzie wydaje się nie do podważenia.

OBRONA: Na lewej stronie jak na razie będzie grał Paljić chociaż zapewne Diaz będzie naciskał i niewykluczone że w trakcie rundy dojdzie do zmiany.
Prawa strona napewno będzie należała dla Lameya. Maaskant da mu duży kredyt zaufania bo to on firmuje jego transfer swoim nazwiskiem. Poza tym realne jest odejście Burligi wiec nie za bardzo z kim ma rywalizować Holender. Może z Jovanoviciem który także może grać po tej stronie defensywy.

ŚRODEK OBRONY: Chavez i kto? Jak na razie Jaliens. Miejmy nadzieje że wkrótce będą żelazną parą, chociarz czekam na lepsze mecze w wykonaniu Jaliensa. Gdy nadal będa mu sie przytrafiać w meczu chwile dekoncentacji być może mocniej na jego pozycję naciśnie Jovanović bądź Bunoza

LEWA POMOC: Iliev jest bardziej kreatywnym skrzydłowym niż Kirm wg mnie, mecz ze Skonto pokazał że szuka gry z Meliksonem i sadze ze w tym sezonie zobaczymy kilka ładnych bramek po niezlych klepkach miedzy nimi.

PRAWA POMOC: No pewnie Małecki ale czy w przypadku słabej formy nie zobaczymy tam Kirma/Ilieva?

ŚRODEK POMOCY: Na razie gramy dwójką defensywnych Sobol, Wilk i tak to będzie wyglądać z mocniejszymi rywalami pewnie. Ale być może partnerem Sobola/Wilka będzie Garguła/Jirsak. Napewno zobaczymy takie zestawienie. Nunez, kompletnie nie wiem czego sie po nim spodziewac.

ATAK: Genkow. Ale i Biton dostanie swoją szansę. W pierwszym meczu ze Skonto nasi napastnicy nie błysczezli. Im dalej powinno być lepiej.

A jak to bedzie wygladac w praniu
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 18.07.2011, 17:08
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Boguski u nas nie ma szans się odbudować. Jedynie wypożyczenie dla niego to optymalna rzecz.
No niestety mozesz miec rację
Przyklad chociazby Niedzielana pokazuje ze ciezko jest chlopakom po ciezkich kontuzjach dojsc do formy w klubie gdzie nie ma czasu na powolne ich wprowadzanie po kontuzji.
Chyba lepsza opcja byloby wypozyczenie na pol sezonu Bogusia
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 18.07.2011, 18:42
Gordian napisał(a):Wyświetl post
A co masz w domu czarodziejską kulę ? I tam widzisz przyszłość. Sorry ale to na teraz opowiadanie głodnych kawałków. Jak będzie nikt tego wie no chyba że Kolega ma telefon do Pana Boga, lub wspomnianą kulę.
Co do przykładu Niedzielana to są mniej lub bardziej znane przypadki odwrotne.
Poczekamy zobaczymy.

PS. Dajmy chłopakowi szansę a później go oceniajmy a nie odwrotnie.
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.07.2011 o godz. 18:47.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.07.2011, 18:52
Czarodziejskiej kuli nie mam, ale nie trzeba być czarodziejem i jasnowidzem (czarnowidzem?), żeby przeanalizować sobie sytuacje zawodników Wisły z ostatniej dekady. Wisła to klub, w którym trzeba grać, albo odejść. Nie ma czasu na dochodzenie do formy, czy wracanie po kontuzji.

Podaj jakiś przykład piłkarza, który dochodził do formy po ciężkiej kontuzji u nas i do niej doszedł.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 18.07.2011 o godz. 18:59.

Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 18.07.2011, 18:59
To juz nawet nie trzeba patrzec na pilkarzy ktorzy nie doszli do formy po tak ciezkiej kontuzji zeby dojsc do wniosku ze to naprawde bedzie ciezka misja dla Bogusia...Nie ukrywajmy ale Gienek jest lepszy i Biton tez ( ? ) wszystko zweryfikuje boisko ale szczerze w to watpie...
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.07.2011, 19:31
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post
To juz nawet nie trzeba patrzec na pilkarzy ktorzy nie doszli do formy po tak ciezkiej kontuzji zeby dojsc do wniosku ze to naprawde bedzie ciezka misja dla Bogusia...Nie ukrywajmy ale Gienek jest lepszy i Biton tez ( ? ) wszystko zweryfikuje boisko ale szczerze w to watpie...
Jak już porównywać z kimś Boguskiego to z Illievem. Boguś to typowy drugi napastnik mogący na dodatek grac na skrzydłach. Nie nadaje się i nigdy się nie nadawał na szpicę, a w ustawieniu z jednym napastnikiem to już wogóle tragedia. W naszym obecnym ustawieniu należy go traktować jak kolejnego skrzydłowego (konkurencja dla Kirma, Małego czy Illiewa).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów