The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2011, 12:32
To znaczy, że już nie będą wychodzić z okrąglaka?

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ie_juz_gotowe/ ok, już wszystko jasne.
Ostatnio edytowane przez Bąbel : 18.07.2011 o godz. 12:34.
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 18.07.2011, 12:53
A jeszcze wczoraj w południe kupowałem kumplowi bilet na mecz ze Skonto i tak się zadumałem nad żałosnym wyglądem naszych ławek rezerwowych. A tu dzisiaj taka przyjemna niespodzianka.

Szatnie w sumie też wyglądają niczego sobie.
Mam na myśli wyłącznie ich estetykę, bo niestety aby były w pełni funkcjonalne to brakuje im np. jakuzzi, wanien gdzie piłkarze mogą poleżeć w lodzie itp utensyliów.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.07.2011, 13:01
zybert77 napisał(a):Wyświetl post
To zależy od tego czy zadaszenie ławki musi być, czy też nie (co z kolei jest zależne od tego jak daleko sięga dach trybuny zachodniej, a dokładnie czy osłania od deszczu pole ławki rezerwowych)

1sza możliwość umieścić ławkę nieco głębiej, względnie obniżyć daszek lub kombinacja obu rozwiązań.

2ga możliwość rezygnacja z osobnego zadaszenia ławek rezerwowych
przykład Old Trafford, i (chyba) Lecha pokazuje, że osobne zadaszenie nie jest obowiązkowe
1. możliwość spowodowałaby brak odwodnienia z tego dołu co by powstał co oznaczałoby kałuże przy większych opadach.

Co do 2. możliwości to każdy wie że pierwsze rzędy są zalewane przy większych opadach co spowodowane jest wiatrem, tak więc taka mozliwość również odpada.
Jedyna możliwość to nie sprzedawać biletów albo sprzedawać po niższych cenach, bo jak pokazuje to zdjęcie

nie będzie aż tak źle. Zawsze się znajdą ludzie którzy będą chcieli usiąść koło ławki rezerwowych Wisły. Z pierwszym rzędem będą największe problemy
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 18.07.2011 o godz. 13:18.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.07.2011, 13:04
Szatnia jak szatnia, w wiekszosci nowo wybudowanych hal w ktorych grałem były takie same. Albo z lepszymi szafkami. Określenie, że wygladają "niczego sobie" w sumie pasuje. Bo szatnie to można byłoby zrobić 1000 razy lepszą, ciekawszą i robiącą wrazenie.

kilka przykładów, z NHL:

http://penguins.nhl.com/club/gallery...g.htm?id=16651 , polecam przejrzec kilka zdjec.

To jest szatnia. A nasza - absolutnie nic wyjątkowego. Nic. Szkoda
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 18.07.2011, 13:10
Super to wygląda . Jeszcze tylko zrobić elewacje z zewnątrz i będzie dobrze cieszmy się tym co jest...

PS. Łobodziński jak zobaczył jakie foteliki ma ławka rezerwowych to napewno musiał żałować że już nie ma go w Wiśle
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.07.2011, 13:28
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Szatnia jak szatnia, w wiekszosci nowo wybudowanych hal w ktorych grałem były takie same. Albo z lepszymi szafkami. Określenie, że wygladają "niczego sobie" w sumie pasuje. Bo szatnie to można byłoby zrobić 1000 razy lepszą, ciekawszą i robiącą wrazenie.

kilka przykładów, z NHL:

http://penguins.nhl.com/club/gallery...g.htm?id=16651 , polecam przejrzec kilka zdjec.

przepraszam a co w tej szatni jest takiego wyjatkowegoto ze szafki z drewna i wiecej polek i wieszakowbo maja wiecej klamotów do wkładania na siebie ,szatnia jak kazda inna ,u nas tez powiesza tablice na scianie,zagospodaruja polki i wstawia inne rzeczy i tez bedzie git,tam nikt nie bedzie mieszkał wystarczy zeby było czysto schludnie i przyzwoicie co marmury maja tam wstawiac
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.07.2011, 13:31
Też nie wiem czym się Fuks jara. Szatnia jak szatnia. Strzeli sie może jakiś napis w przyszłości na ścianie co będzie naszych motywował i starczy. Że niby co tam ma być?
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 18.07.2011, 13:32
jak nie widzisz roznicy między tymi szatniami to nie bardzo jest o czym rozmawiać. Tam zrobili to z pomysłem, a u nas jest jak w wiejskiej szkole. Tak jak pisalem - wystarczy wynając jakąkolwiek wybudowaną w ostatnich latach hale, i szatnia bedzie taka sama albo lepsza. Pokaż mi element naszej , ktory pozwala Ci poczuć, ze to szatnia Wisły, że jest w pewnym sensie wyjątkowa i wiesz gdzie jestes odrazu po wejsciu.

I jeszcze powiedz mi jakie oni tam rzeczy wstawią? co zagospodarują? Nie ma na nic takiego miejsca. szafki są po sam sufit. Gdzie chcesz wstawić jakikolwiek napis który widac? na podłodze? Swoją drogą mam nadzieje, ze są tam jeszcze jakies lampy, bo ciemno strasznie w srodku.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.07.2011, 13:39
w końcu zrobi bez fuszery zarówno ławke rezerwowych jak i szatnie a u nas ciagle narzekania.. Mi sie tam podoba jak juz pisali wyzej oni nie maja tam mieszkac, chodzi by wygladalo jak na MP przystalo i mysle ze efekt jest zadowalajacy. W koncu nie musimy sie wstydzic mysle ze gdyby od poczatku ten stadion robiono z dbaloscia o szczegoly to i wygladalby lepiej ale to sie jeszcze da jakos naprawic wystarcza checi i .. kasa. Wracajac do szatni mysle ze na zadnym innym stadionie w Polsce nie bedzie lepszej ;P jest wsam raz
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.07.2011, 13:55
I jeszcze powiedz mi jakie oni tam rzeczy wstawią? co zagospodarują? Nie ma na nic takiego miejsca. szafki są po sam sufit. Gdzie chcesz wstawić jakikolwiek napis który widac? na podłodze? Swoją drogą mam nadzieje, ze są tam jeszcze jakies lampy, bo ciemno strasznie w srodku.
Bardzo dobry pomysł z podłogą. Po co mają cos wstawiać? Herb Wisły na korytarzu i tyle. Chłopie, tam sie przebierać będą i mysleć o meczu. Jakby tam grały kobiety to by każda wytknęła źle dobrane kolory czy coś. A to będa goście skoncentrowani na meczu i większość nawet nie zapamięta koloru szafek...
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.07.2011, 14:07
W trakcie meczu Wisły ze Skonto oba zespoły po raz pierwszy będą przebierały się w szatniach znajdujących się pod trybuną zachodnią. Prace w tych pomieszczeniach już się zakończyły, obecnie trwa sprzątanie poziomu -1 na stadionie Białej Gwiazdy. Przeniesienie szatni na trybunę zachodnią oznacza także, że zawodnicy na mecz będą wychodzili z tunelu prowadzącego na murawę ze środka tej trybuny.

Dobrze wiedzieć.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 18.07.2011, 14:13
Jasne ... proponuję wstawić jacuzzi, saunę, sprzęt HI-FI, Wi-Fi z 18 komputerami, konsolę do gier, kilka plazm, jakiś wypoczynek i będzie "z pomysłem" czego brakuje Fuksowi. Aha. Jeszcze sprzęt do popcornu, jakiś automat do coli.

Narzekanie dla samego narzekania ... No Panowie, wszystko jeszcze przed Wami bo trybuna zachodnia napewno ma dużo niedociągnięć
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.07.2011, 14:16
Ławki są takie że teraz zamiast walki o pierwszy skład, może być walka o to kto usiądzie na ławce
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.07.2011, 14:33
Bardzo fajne te ławki, Europa zawitała na Wisłę.
Co do szatni są ok, razi w oczy ta pusta przestrzeń, są taakie wielkie Głos Maaskanta będzie się odbijał echem.
Nie ma co szukać wad na siłę.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 18.07.2011, 14:40
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Bardzo fajne te ławki, Europa zawitała na Wisłę.
Co do szatni są ok, razi w oczy ta pusta przestrzeń, są taakie wielkie Głos Maaskanta będzie się odbijał echem.
Nie ma co szukać wad na siłę.
Puste przestrzenie ? To dodaj sobie tam jakieś 25 chłopa to może zmienisz podejście w temacie pustej przestrzeni.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.07.2011, 14:55
Szatnia jak szatnia, w wiekszosci nowo wybudowanych hal w których grałem były takie same. Albo z lepszymi szafkami. Określenie, że wygladają "niczego sobie" w sumie pasuje. Bo szatnie to można byłoby zrobić 1000 razy lepszą, ciekawszą i robiącą wrazenie.

kilka przykładów, z NHL:

Teraz mi łaskawie wytłumacz co tam jest takie wyjątkowego czego u nas nie ma? Szatnia jak każda inna. Megalomania Jankesów daje znać. Teraz prostota jest w modzie. Jeśli zajdzie potrzeba można dołoży kilka rzeczy.

cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
A jeszcze wczoraj w południe kupowałem kumplowi bilet na mecz ze Skonto i tak się zadumałem nad żałosnym wyglądem naszych ławek rezerwowych. A tu dzisiaj taka przyjemna niespodzianka.

Szatnie w sumie też wyglądają niczego sobie.
Mam na myśli wyłącznie ich estetykę, bo niestety aby były w pełni funkcjonalne to brakuje im np. jakuzzi, wanien gdzie piłkarze mogą poleżeć w lodzie itp utensyliów.
Co racja to racja. Stadion z XXI wieku, a ławka rezerwowych dalej rodem z lat 80 poprzedniego stulecia. Co prawda daleko do MU, Barcy, czy Realu jednak wstydu już w Europie nie będzie kiedy je zobaczą Na prawdę jestem tym pozytywnie zaskoczony.

rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Też nie wiem czym się Fuks jara. Szatnia jak szatnia. Strzeli sie może jakiś napis w przyszłości na ścianie co będzie naszych motywował i starczy. Że niby co tam ma być?
Cytat Henryka Reymana w dwóch językach i napis gotowy.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.07.2011, 15:07
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
Puste przestrzenie ? To dodaj sobie tam jakieś 25 chłopa to może zmienisz podejście w temacie pustej przestrzeni.
Nie złapałeś piłki, przeczytaj zdanie po pustej przestrzeni.

Wiadomo ile kosztowały ławki?
Odpowiedz cytując
Brzeszczot
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.07.2011, 15:18
tak jak pisałem sufity w szatniach zostały podwieszone i wypełnione kasetonami

PS.

W końcu mamy ławki rezerwowych z prawdziwego zdarzenia !
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.07.2011, 15:20
i herb nad wejściem
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.07.2011, 15:23
Mówisz masz
http://www.facebook.com/photo.php?fb...ype=1&comments

Betonu komentować nie będę, oby to czymś zakleili.
Ostatnio edytowane przez CH. : 18.07.2011 o godz. 15:34.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.07.2011, 15:38
BTW - "kubełki" na ławce rezerwowych mogłyby podejść pod temat "motoryzacja/samochody/spalanie". Ale by moim kumplom koparki opadły, jakbym do swojego rzęcha wsadził takie siedzenia
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.07.2011, 15:40
To ostatnie zdjęcie to groteska po prostu - Herb na tle obszczanego betonu ;/

Najgorsze jest to że chyba nic z tym robione nie będzie, I tak mamy nowy stadion który z bliska wygląda jak stary ...

niby nie ma co narzekać, ale naprawdę czy koszty jakiejś emulsji były by takie duze w porównaniu do kosztu stadionu
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 18.07.2011, 15:45
niestety koszmarnie to wyglada ten beton, dziwie sie naszym ze sie jaraja tym ze herb przywiesili gloszac kolejny bum, gdy ja patrzac na to zdjecie widze glownie tylko beton i to w jakim stanie to widac ;p najpierw dograliby szczegoly a herb to akurat mozna na samym koncu powiesic ehh ;P no ale nie ma co marudzic ;p
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 18.07.2011, 15:46
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
Jasne ... proponuję wstawić jacuzzi, saunę, sprzęt HI-FI, Wi-Fi z 18 komputerami, konsolę do gier, kilka plazm, jakiś wypoczynek i będzie "z pomysłem" czego brakuje Fuksowi. Aha. Jeszcze sprzęt do popcornu, jakiś automat do coli.

Narzekanie dla samego narzekania ... No Panowie, wszystko jeszcze przed Wami bo trybuna zachodnia napewno ma dużo niedociągnięć
W szatni gości Barcelony jest automat (pytanie tylko czy jest tam tylko dla zwiedzających czy dla piłkarzy gości podczas sezonu też).

Tak wygląda ta szatnia. Poza telewizorami nad szafkami to nie wygląda jakoś specjalnie. Szatnia Barcelony to inna bajka, ale generalnie rzecz biorąc, to nasze szatnie nie są złe.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.07.2011, 15:58
Kon®ado napisał(a):Wyświetl post
niestety koszmarnie to wyglada ten beton, dziwie sie naszym ze sie jaraja tym ze herb przywiesili gloszac kolejny bum, gdy ja patrzac na to zdjecie widze glownie tylko beton i to w jakim stanie to widac ;p najpierw dograliby szczegoly a herb to akurat mozna na samym koncu powiesic ehh ;P no ale nie ma co marudzic ;p
....a wpuscic kilku chłopakow z farbami i oni juz by wiedzieli jak zagospodarowac i zatuszowac te faktycznie obszczane sciany
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 18.07.2011, 16:20

podobne do naszych foteli ;P taki lekki OT ;P
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 18.07.2011, 16:58
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Teraz mi łaskawie wytłumacz co tam jest takie wyjątkowego czego u nas nie ma? Szatnia jak każda inna. Megalomania Jankesów daje znać. Teraz prostota jest w modzie. Jeśli zajdzie potrzeba można dołoży kilka rzeczy.
Wyjątkowy to tam jest pomysł w realizacji. U nas jakiegokolwiek pomysłu brak. Szatnia totalnie bez wyrazu, jak kazda inna - i o to mi chodzi.

Co do ławek, mogli te tylne fotele dac odrobine wyzej niz przednie, chociaz wtedy pewnie i dach musialby byc wyzej, i kolejne rzedy trybuny z gorszą widocznoscia.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.07.2011, 18:01
Wyjątkowy to tam jest pomysł w realizacji. U nas jakiegokolwiek pomysłu brak. Szatnia totalnie bez wyrazu, jak kazda inna - i o to mi chodzi.
...
A możesz zdradzić kto miałby pokryć koszty takiej "wyjątkowej" szatni?
Klub? Szczerze mówiąc jest parę rzeczy ważniejszych, na które wolałbym by klub przeznaczył te pieniądze.
Miasto? Jasne, napisz maila do Majchrowskiego (swoją drogą gdybym miał wybierać, to też by się znalazło parę rzeczy na stadionie, na które te pieniądze bardziej by się przydały).

Więc może z łaski swojej przestałbyś przynudzać w tym temacie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2011, 18:22
Ja już wszystko przeboleję, ale niech zrobią coś z tym zasranym betonem - już nie mówię o zewnętrznej elewacji, ale żeby na tle takiego "gówna" umieszczać logo klubu...
Odpowiedz cytując
cozymodo
Member

Od: 07.2004

Stary 18.07.2011, 18:49
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ja już wszystko przeboleję, ale niech zrobią coś z tym zasranym betonem - już nie mówię o zewnętrznej elewacji, ale żeby na tle takiego "gówna" umieszczać logo klubu...
tak dla ścisłości to Herb a nie logo ....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów