The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2011, 22:19
Oj uwierzcie mi że znaleźć Holendra pijaka to nie taka prosta sprawa
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 28.06.2011, 22:22
no na Rasta to on nie wygląda, chyba że mu dorobić dredy
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 28.06.2011, 22:33
Stan - mistrz ciętej riposty.

PS: Branco, Boukhari. To zawodnicy, którzy przyszli za darmo i się nie sprawdzili.
Kew Jaliens, Siergiej Parejko, Michaił Siwakow – oni też przyszli za darmo i jestem z nich zadowolony....
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 28.06.2011, 23:02
Dzisiejszym solenizantom:
Tomas Jirsak
Bogusław Cupiał

Sto lat!
Oraz upragnionej przez szefa Champions League!
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.06.2011, 23:07
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jakie Wy macie odczucia ale mnie Stan Valckx wygląda na gościa, który lubi ( i potrafi ) wypić spore ilości gorzały.

Może w tym tkwi sekret jego sukcesów transferowych.
Po udanym okresie transferowym mozna by bylo mu postawic flaszeczke i przetestowac.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 08.07.2011, 19:10
Odnowiłem dzisiaj karnet. Jest już niby ok - klimatyzowane wnętrze, dużo kas i sprawna obsługa.

Ale mimo upływu paru miesięcy, pozostaje spory zgryz. Brak możliwości płacenia kartą. To jest jakiś absurd. 21 wiek, europejskie miasto - a ja muszę jak do warzywniaka z odliczoną gotówką.

Poprzednio jak kupowałem karnet mówiono: wkrótce będą terminale. Teraz słyszę to samo. W moim osiedlowym sklepie właściciel po kilku sugestiach od stałych klientów załatwił terminal w ciągu miesiąca. Klub sprzedający kilkanaście (kilkadziesiąt) tysięcy karnetów i biletów nie potrafi zamontować terminali płatniczych od 4 miesięcy.

Ja już nie liczę na takie luksusy, jak możliwość kupienia biletu przez internet... Ale płacenie kartą w kasie powinno być standardem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.07.2011, 10:24
Nie wiem czy jest to odpowiedni temat, ale bądź co bądź Łobodziński jest pracownikiem ;-)
Czy są jakieś nowe wiadomości dotyczące tego piłkarza? Chodzi mi o to, czy po tej całej ostatniej aferze klub zadecydował o ew rozwiązaniu kontraktu?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.07.2011, 12:46
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Odnowiłem dzisiaj karnet. Jest już niby ok - klimatyzowane wnętrze, dużo kas i sprawna obsługa.

Ale mimo upływu paru miesięcy, pozostaje spory zgryz. Brak możliwości płacenia kartą. To jest jakiś absurd. 21 wiek, europejskie miasto - a ja muszę jak do warzywniaka z odliczoną gotówką.

Poprzednio jak kupowałem karnet mówiono: wkrótce będą terminale. Teraz słyszę to samo. W moim osiedlowym sklepie właściciel po kilku sugestiach od stałych klientów załatwił terminal w ciągu miesiąca. Klub sprzedający kilkanaście (kilkadziesiąt) tysięcy karnetów i biletów nie potrafi zamontować terminali płatniczych od 4 miesięcy.

Ja już nie liczę na takie luksusy, jak możliwość kupienia biletu przez internet... Ale płacenie kartą w kasie powinno być standardem.
No fakt to jest problem, jednak medal ma dwie strony.

Może to infantylne co napisze, ale napisze: płatność kartą nie jest na rękę sprzedającemu. Jest to udogodnienie dla klienta który chętniej zrobi zakupy w sklepie gdzie może zapłacić kartą. Natomiast Wisła to nie warzywniak - kto ma kupić karnet ten kupi, płatność kartą zachęci do kupna karnetu w znikomym stopniu.

Płatność kartą to 3% prowizji dla banku. Płatność via internet to prowizja mniej więcej 5% od kwoty zakupu brutto (taki paypal). Osobiście nie narzekam na płatność gotówką. Te 3% z mojego kupionego biletu idzie do kasy klubu. Ziarnko do ziarnka...

P.S.
Jakby był wybór: kupujesz karnet i płacisz kartą lub: kupujesz karnet i płacisz gotówka i 1% od kwoty biletu idzie na oprawy to myślę ze nikt by nie narzekał na niedobór terminali, poza bankami. Oczywiście z finansowego punktu widzenia to jest sensowne, nie wiem czy z punktu widzenia PR i prawnego jest dopuszczalne.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 11.07.2011, 12:06
Powiedz to klientom Biedronki, gdzie też nie uświadczysz takiego luxusu. Jak widać nie tylko warzywniaki są do tyłu

Ten wpis z Biedronką to był tylko taki mały dodatek. W pełni się z Tobą zgadzam, że to powinien być standard. A Ja dodatkowo, jako kibic mieszkający na co dzień poza Krakowem jednak liczę i to bardzo na możliwość kupowania biletów przez neta. Ciekawe czy będzie mi dane dożyć takich czasów

Pozdrawiam i bez urazy
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 11.07.2011, 12:39
Dajcie spokój z tą kartą kredytową. Wzięcie ze sobą 10zł nie jest żadnym problemem. Co mają powiedzieć kibice Lechii, którzy na kartę kibica muszą czekać od kilku tygodni do nawet 2 miesięcy?
Ja rozumiem wygoda, ale dla mnie poruszanie się bez gotówki jest niewyobrażalne.
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.07.2011, 15:19
A dla mnie nie wyobrażalne jest nie móc płacić kartą, już w coraz większej ilości miejsc można płacić zbliżeniowo a w Wiśle dalej Afryka.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 11.07.2011, 15:35
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Dajcie spokój z tą kartą kredytową. Wzięcie ze sobą 10zł nie jest żadnym problemem. Co mają powiedzieć kibice Lechii, którzy na kartę kibica muszą czekać od kilku tygodni do nawet 2 miesięcy?
Ja rozumiem wygoda, ale dla mnie poruszanie się bez gotówki jest niewyobrażalne.
Ale jakich 10 zł?!

Tu mowa o zakupie karnetów, nawet jeden za 200zł powinien być możliwy do zapłacenia kartą ... nie wspominając o ludziach którzy kupują karnety dla siebie, zony/męża, dziecka i np. jeszcze kolegi. I wychodzi nam lekką ręką kwota rzędu kilkuset złotych ... rzeczywiście nie ma co marudzić, każdy lubi chodzić po mieście z taką gotówką.
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 11.07.2011, 15:47
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Ale jakich 10 zł?!

Tu mowa o zakupie karnetów, nawet jeden za 200zł powinien być możliwy do zapłacenia kartą ... nie wspominając o ludziach którzy kupują karnety dla siebie, zony/męża, dziecka i np. jeszcze kolegi. I wychodzi nam lekką ręką kwota rzędu kilkuset złotych ... rzeczywiście nie ma co marudzić, każdy lubi chodzić po mieście z taką gotówką.
Nie żebym się czepiał, ale jak ktoś jednorazowo kupuje karnety dla siebie, żony/męża, dziecka i kolegi, to zwykle stać go na samochód i do przejścia ma góra 50m

Jestem podobnego zdania co PiotrG. Dla mnie nie jest to żadnym problemem.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.07.2011, 15:54
Cichy napisał(a):Wyświetl post
Nie żebym się czepiał, ale jak ktoś jednorazowo kupuje karnety dla siebie, żony/męża, dziecka i kolegi, to zwykle stać go na samochód i do przejścia ma góra 50m

Jestem podobnego zdania co PiotrG. Dla mnie nie jest to żadnym problemem.
A co do za różnica czy go stać czy nie stać?
Ja nie rozumiem jak ktoś może usprawiedliwiać taką żenadę by nie było 1(jednego!) stanowiska w którym można płacić kartą a jak nie to niech postawią w strefie bankomat - biedronka tak robi
Mnie też wkurza jak stoją ludzie w sklepie i za 2 piwa albo chleb płacą kartą ale to nie powód by stosować metody z ubiegłego wieku.
Do tego wydaje mi się że nie ma żadnej informacji na stronie choćby, że kartą płacić się nie da.Widać ta nowość do klubu jeszcze nie doszła.Ogólnie kolejne gratulacje dla prezesa
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 11.07.2011, 16:04
Zalecam mniej spiny i luźniejszy poślad. Ludzie czasem do rozmowy wtrącają żarty, czyli takie mniej lub bardziej humorystyczne zdania.

Poza tym nikogo nie usprawiedliwiam, wyraziłem własną opinię.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.07.2011, 09:45
crate digger napisał(a):Wyświetl post
podstawową zaleta Stana i jego teamu jest elastyczność co mnie cieszy. nie napinają się tylko szukają okazji. niektórzy tutaj po świętej dacie 10 czerwca ubraliby kapcie i poszli na urlop
Amen. Stan udowodnił że jest człowiekiem dialogu. Elastycznym, dyplomatycznym który chce, potrafi i umie rozmawiać. Dodać do tego jego kontakty i powstaje obraz dyrektora sportowego doskonale pasującego do takiego zespołu jak Wisła, zespołu bez wielkich funduszy ale z historią i tradycją.
Pewnie ma jakies wady jak każdy ale jak na razie robi dobrą pracę.
Gdzie innym naszym Mielcarskim, Bednarzom, Miklasom, Jóźwiakom, Piechniczkom do Stana...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 13.07.2011, 11:55
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Amen. Stan udowodnił że jest człowiekiem dialogu. Elastycznym, dyplomatycznym który chce, potrafi i umie rozmawiać. Dodać do tego jego kontakty i powstaje obraz dyrektora sportowego doskonale pasującego do takiego zespołu jak Wisła, zespołu bez wielkich funduszy ale z historią i tradycją.
Pewnie ma jakies wady jak każdy ale jak na razie robi dobrą pracę.
Gdzie innym naszym Mielcarskim, Bednarzom, Miklasom, Jóźwiakom, Piechniczkom do Stana...
Po tym Amen odmow kolego pokute! Bzdury wciskasz i tyle. Chcesz kogos porownywac to badz obiektywny i zachowaj troche rozumu!
Gdzie tam Lokietkowi do Chrobrego...taki ma to sens.
Mielcarski, Bednarz robili tyle ile mogli, niestety zawiele sie niedalo. Jesli by im pozwolono opylic polowe podstawowego skladu i chyba najwazniejsze czyli zwolnic wakaty ! To stawiam w ciemno ze dali by rade.
Jesli masz cos na koncie i mozesz ta kase wydac to wtedy inna bajka,. Przyjemnie sie szuka i oglada , wysyla zapytania i sklada oferty. Lista 20 na kazda pozycje nic nadzwyczajnego.

Jozwiak jak na swierzaka wcale gorszy niejest, Skorza mu padake robi. Ljuboja nasze darmowki bije na glowe, my wciaz czekamy.
A piechniczek? A to co ma wspolnego?

O nowym stadionie, Euro 2012 nie trzeba wspominac. Pewnie niejeden emeryt z naszej ligi bedzie expertem na Euro w swoich kraju. Fuszka pewnie przyjemna heh
Ostatnio edytowane przez Dariook : 13.07.2011 o godz. 12:04.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.07.2011, 11:59
Dariook , WYJDŹ !
Miałem cie w ignorowanych , ale nie mogłem się powstrzymać i przeczytałem twojego posta, po raz ostatni.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 13.07.2011, 12:05
Dariook, dotknąłeś ważnej kwestii jesli chodzi o róznice pomiędzy Mielcarskimi Bednarzami a Stanem, a mianowicie POZYCJA W KLUBIE. Stanowi pozwolono dokonać takich a nie innych ruchów. Jego doświadczenie pozwala cieszyć się zaufaniem. Mielcar i "Łysy" nie mieli doświadczenia ergo nie było zufania do ich umiejętności. Nie wiesz czy robili wszystko co mogli. Jeno było pewne, efekty były nieciekawe Ljuboja jeszcze nic nie pokazał, a poza tym jedna jaskółka wiosny nie czyni. W Wisle tych jaskółek było więcej, a jak się orientuję Jóźwiak pracuje na Łazienkowskiej dłużej niz Stanisław. "Zachowanie rozumu" i "obiektywizm" to nie są określenia jakimi opisałbym twój wywód.

Piechniczek, że wytłumacze za kolegę to synonim starego grzyba który zyje Zwycieskim Remisem Na Wembley
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 13.07.2011, 12:23
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Po tym Amen odmow kolego pokute! Bzdury wciskasz i tyle. Chcesz kogos porownywac to badz obiektywny i zachowaj troche rozumu!
Gdzie tam Lokietkowi do Chrobrego...taki ma to sens.
Mielcarski, Bednarz robili tyle ile mogli, niestety zawiele sie niedalo. Jesli by im pozwolono opylic polowe podstawowego skladu i chyba najwazniejsze czyli zwolnic wakaty ! To stawiam w ciemno ze dali by rade.
Jesli masz cos na koncie i mozesz ta kase wydac to wtedy inna bajka,. Przyjemnie sie szuka i oglada , wysyla zapytania i sklada oferty. Lista 20 na kazda pozycje nic nadzwyczajnego.

Jozwiak jak na swierzaka wcale gorszy niejest, Skorza mu padake robi. Ljuboja nasze darmowki bije na glowe, my wciaz czekamy.
A piechniczek? A to co ma wspolnego?

O nowym stadionie, Euro 2012 nie trzeba wspominac. Pewnie niejeden emeryt z naszej ligi bedzie expertem na Euro w swoich kraju. Fuszka pewnie przyjemna heh

Co to za brednie
Piechniczek z dużej litery, a z resztą błędów co nie miara.
Merytorycznie po prostu bełkot. "Ljuboja nasze darmowki bije na glowe, my wciaz czekamy". Na co czekamy ? Na jaką głowę ? Ljuboja to emeryt ...Sorry ale to najgłupszy tekst jaki przeczytałem na tym forum od kilku lat. Stan to były dyr. sportowy PSV a Mielcarski czy Bednarz, no dobra nie będę się pastwił. Tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.07.2011, 12:38
crate digger napisał(a):Wyświetl post
Piechniczek, że wytłumacze za kolegę to synonim starego grzyba który zyje Zwycieskim Remisem Na Wembley
Otóż to! Dla Dariooka umiejętność czytania między wierszami jest obca.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.07.2011, 17:48
zacnie wygląda teraz stronka Wisły
brawo!
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Stary 17.07.2011, 23:36
Nie bardzo wiedziałem gdzie wkleić to daję tutaj.

http://facet.onet.pl/kobiety/cheerle...1,artykul.html

Fajną pracę panie wykonują, ale w porównaniu do cheerlederek Prokomu to troszkę blado ;p
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.07.2011, 23:47
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Nie bardzo wiedziałem gdzie wkleić to daję tutaj.

http://facet.onet.pl/kobiety/cheerle...1,artykul.html

Fajną pracę panie wykonują, ale w porównaniu do cheerlederek Prokomu to troszkę blado ;p
Nie czytałam tego, ale co nieco o gdyńskich cheerlederkach słyszałam więc...:
Nie wiem jak się ma sytuacja z cheerlederkami u nas, ale w Prokomie mają normalne kontrakty- jak w USA. U nas to pewnie "za występ" i to dodatkowo raczej jałmużna niż normalna kwota (ale mogę się mylić).

Choć ja bym chciała żeby było jak w USA- czyli zespół cheel. razem z panami!
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Stary 17.07.2011, 23:54
To jest reportaż do oglądania a nie do czytania
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.07.2011, 00:01
Przede wszystkim mogli by troche dofinansować stroje bo to co jest teraz to straszna bida...

Ale dobrze że jest cokolwiek - z czasem wszystko się chyba rozwinie.
Odpowiedz cytując
wi999
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 18.07.2011, 09:23
W najnowszym Newsweek'u jest bardzo pozytywny artykuł o Staśku Valckx'sie, polecam.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.07.2011, 14:09
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Nie czytałam tego, ale co nieco o gdyńskich cheerlederkach słyszałam więc...:
Nie wiem jak się ma sytuacja z cheerlederkami u nas, ale w Prokomie mają normalne kontrakty- jak w USA. U nas to pewnie "za występ" i to dodatkowo raczej jałmużna niż normalna kwota (ale mogę się mylić).

Choć ja bym chciała żeby było jak w USA- czyli zespół cheel. razem z panami!
Ja mogę zostać w takim razie menadżerem , ewentualnie masażystą jakbyście kogoś szukali

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.07.2011, 14:48
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...iero_poczatek/

+ FOTO
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cy_biznesmeni/
Ostatnio edytowane przez CH. : 29.07.2011 o godz. 15:06.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Stary 29.07.2011, 14:57
Nie, nie. Żadnych tańczących mężczyzn w obcisłych gaciach. To nie tęczowa Cracovia.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów