The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2011, 14:51
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Wypowiedź o Messim była prowokacją - miała wskazać na gigantyczny rozdźwięk między jego opinią "najlepszego piłkarza świata" a jego bezradnością w całym tym turnieju.
Ludzie co brali na serio jego porównanie z Ćwielongiem powinni się zgłosić do psychiatryka.
pisząc takie bzdury chcesz żeby cię ludzie poważnie traktowali ? nie chce nic mówić ale twoje metaforyczne porównanie nikogo nie rozśmieszyło

zastanawiam się czy cały post nie był prowokacją , nigdy nic nie wiadomo

co do samego copa america , z którego niestety śledzę w tym roku tylko wyniki , raczej mnie nie dziwią .

Gwiazdy światowej piłki nigdy nie błyszczały grając w lipcu , uważam ze turniej powinien się zacząć wcześniej w połowie czerwca , zaś puchar concacaf zaraz po nim . Sukces osiągają drużyny , w których składach dominują zawodnicy grający w ameryce płd , zawodnicy z Europy sa bardzo rozregulowani i ciężko aby byc w szczycie formy w tym okresie . W normalnych warunkach w tym okresie rozpoczynają okres przygotowawczy ( lub są w 2 czy 3 tygodniu cyklu w zależności od ligi

zresztą co do rozstrzygnięcia w meczu Argentyna - Urugwaj to nie rozumiem dlaczego tak wielu zaskoczył ten wynik . Juz po dwóch spotkaniach było widać że ta drużyna nic nie ugra w tym turnieju ( mowa o Argentynie ) .
A to czy gra Messi czy kto inny to bez znaczenia . Tak jak wcześniej pisałem . Drużyna wychodzi w 11 i zwalanie winy na jednego piłkarza jest kpiną . Messi sam o sobie nigdy nie powiedział że jest najlepszym zawodnikiem na świecie , w przeciwieństwie do Ronaldo który zawsze w wywiadach az kipi pychą .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.07.2011 o godz. 14:54.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.07.2011, 14:54
Argentyna to Agrentyna tamto, weźcie już przestańcie podniecać się tym zespołem, bo zwyczajnie nie ma czym. Kiedy coś konkretnego ugrali?Jeden ,dwa mecze co turniej im wyjdą i tyle. Później dostają baty od jakiś,wydawałoby się średniaków i do domu. Nie wiem czym sie tu ekscytować.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 17.07.2011, 15:29
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, ze Messi nie gra jak nie ma przy nim Iniesty i Xaviego - ciekawe co sie stanie jak obaj skoncza kariere.
Ta teze mozna obalic calkiem latwo tylko chyba dam sobie z tym spokoj by nie robic tu OT.

Logiczne ttez jest, ze kazdy napastnik/skrzydlowy gra lepiej i bardziej sie moze pokazac jesli za plecami ma kreatywnych i wybitnych zawodnikow. Ale czy to znaczy, ze ten napastnik/skrzydlowy jest juz przecietny badz co najwyzej tylko dobry gdy za plecami nie ma takiego wybitnego pomocnika? Gdyby tak to rozumowac to znaczyloby, ze wielu znakomitych napastnikow w historii futbolu byli tak naprawde tylko dobrzy a nie fantastyczni.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.07.2011, 15:40
prawda jest taka, ze w Barcelonie grają tiki-taka
a w albicelestes każdy z piłkarzy gra pod siebie.
i do tego ten trener....

o. widze ze weszło napisało coś o CA.
pierwszy akapit :
Cytat:
Kto oglądał dzisiejszy mecz z Urugwajem i nie potrafi docenić jego umiejętności, kapitalnej asysty przy bramce Higuaina, musi być wyjątkowo tępy.
Mowa o Messim :]
Ostatnio edytowane przez szprotson : 17.07.2011 o godz. 15:43.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.07.2011, 15:49
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Argentyna to Agrentyna tamto, weźcie już przestańcie podniecać się tym zespołem, bo zwyczajnie nie ma czym. Kiedy coś konkretnego ugrali?Jeden ,dwa mecze co turniej im wyjdą i tyle. Później dostają baty od jakiś,wydawałoby się średniaków i do domu. Nie wiem czym sie tu ekscytować.
Urugwaj to średniaki? Druzyna która na ostatnich mistrzostwach świata grała w półfinale?

I jest różnica między podniecaniem się, a pisaniem i analizowaniem meczów tej reprezentacji. A dopóki będzie tam grał Messi to się nei zmieni.
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.07.2011, 17:41
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
TO NAJGORSZE COPA AMERICA OD LAT!
W ponad połowie spotkań rozegranych do tej pory ciężko było nie zasnąć przed telewizorem, bo tak wiało nudą, ale cóż, ile osób tyle opinii
kogoś kręcą wygrane po 5-0 to jego sprawa. Ja zawsze kibicuje tym słabszym i dlatego mam co oglądać. Wenezuela wymiata w tym turnieju. Ogromny minus że wpadają teraz na Chile. Mam nadzieje, że Brazylia odpadnie, a w finale poza Peru będzie właśnie ktoś z dwójki Wenezuela / Chile. Przy czym dla Wenezueli wieloletniego kopciuszka, który jako jedyny nie zagrał na mundialu i bardzo im życzę aby dokonali tego w 2014 roku byłby to niewyobrażalny sukces. Chile - medalista mistrzostw świata Copa America też nie wygrali. Patrząc jak fantastycznie prezentują się na trybunach i na boisku finał z ich udziałem byłby ucztą. Po ostatnich wydarzeniach kibice argentynscy byli bardzo mocno kontrolowani przez co ta atmosfera była taka sobie, Chile w finale pokazałoby jak się dopinguje. A jeszcze w finale z Peru odwiecznym rywalem, sąsiadem z którym przez lata walczyli ciśnienie byłoby ogromne, na razie można pomarzyć. Brazylia jest w innym świecie, grają na Copa a nawet ligi nie zawiesili, więc niech się bujają gwiazdorzy.

Marszałek napisał(a):Wyświetl post
ale mają zajebistą ligę i kiboli.

skład na drużyne jest, nie ma trenera. Muszą coś ugrać w 2014 bo potem będzie już tylko gorzej. Nowe pokolenie Argentyny nie wygląda najlepiej... dla mnie największą furorą przyszłości będzie Meksyk. Jeszcze troche poczekajmy.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.07.2011, 19:41
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
Urugwaj to średniaki? Druzyna która na ostatnich mistrzostwach świata grała w półfinale?

I jest różnica między podniecaniem się, a pisaniem i analizowaniem meczów tej reprezentacji. A dopóki będzie tam grał Messi to się nei zmieni.
A gdzie ja napisałem,że Urugwaj to średniak? To co napisałem odnosi się do gry Argentyny na kilku wielkich imprezach z rzędu a ma się nijak do wczorajszego oklepu. A Urugwaj średni nie jest ale nie dlatego,że ma wybitnych kopaczy, ma kilku,ale jest tam przede wszystkim zespół. Przeciwnieństwo Argentyny.

Argentyna,Anglia, to są takie ekipy,które żyją obecnie tylko wspomnieniami i marzeniami,że kiedyś, może. A szybko do tego nie dojdzie,bez względu na to co będą mówiły tzw mądre głowy. Sport jest brutaly,wyniki mówią same za siebie. Są tak wybinti,że aż mocno przeciętni.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.07.2011, 20:54
Naprawdę chyba przerzucę się na oglądanie piłki południowo-amerykańskiej Tam nie ma takiej komerchy jak w Europie... takiego parcia na wynik. Widzę 2 druzyny grające w ofensywnie, cios za cios, akcja za akcje, dramaturgia te sytuacje 100% z jednej i drugiej strony choc jedna z druzyn nawet grała w 10 przez wiekszosc meczu. Naprawde esencja dobrej piłki, a nie to co u nas, antyfutbol i pare wyjątków, ktore w otwarej grze zjadło by takiego przeciwnika, co stawia autobus w polu karnym, a potem taką drużynę ocenia się jako słabszą piłkarsko. Taki mecz Argentyny z Urugwajem, to się z przyjemnością oglądało. Urugwaj niby grał przez większość meczu w 10 i zdolny był atakować Argentyne gdzie w Europie to pewnie wiekszość ekip zamknęła by się na własnej połowie srając w gacie. Do tego klimat oglądania też super
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 17.07.2011, 20:58
Mam problem z DRHTV, mianowicie w ogóle nie wyskakuje okno playera, a plugin mam pobrany. O co biega?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.07.2011, 21:12
najlepszy to sedzia z tym sprayem
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.07.2011, 21:18
Cóż za emocje 1 połowa też taka była
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 17.07.2011, 21:32
Poza 2 sytuacjami dla Brazylii tak samo emocjonująca. ;/
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 17.07.2011, 21:57
Co tam Copa America, Mistrzostwa Świata Kobiet Rulez
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 17.07.2011, 22:18
rabi86 napisał(a):Wyświetl post
Co tam Copa America, Mistrzostwa Świata Kobiet Rulez
Są cycki?
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 17.07.2011, 22:22
"Fred, Freeed! Ale nie doszedł..." by Szpaq ^^

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.07.2011, 22:24
Ten Fred jakiś strasznie nieudolny

A poza tym zauważyliście, że Menenzes praktycznie w każdym meczu robi takie same zmiany? Elano, Fred i Lucas...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.07.2011, 22:32
No to karne pokażą kto dalej przejdzie.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.07.2011, 22:41
Sprzedany! Świetne karne Brazylii
Ostatnio edytowane przez W.S : 17.07.2011 o godz. 22:46.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 17.07.2011, 22:44
Brazylia chyba zapomniała jak się karne strzela...

Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 17.07.2011, 22:46
Przestrzelić cztery karne to jednak sztuka...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.07.2011, 22:46
Brazylijczycy to prze ch*je nie strzelić ani jednego karnego.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 17.07.2011, 22:47
Hahaha niezla ta edycja Copa America - wczoraj Argentyna a dzisiaj Brazylia. POLSKO - Euro 2012 nalezy do Ciebie
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Aż mi się nie chce wierzyć, że to prawda..
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

To nawet by Mały strzelił karnego . Straszliwy dzień mają Ci Brazylijczycy, ale po ich grze widziałem że mogą nie strzelić ani jednego karnego
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 17.07.2011, 22:48
Pałkę frajerstwa roku przejmuje Brazylia

Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.07.2011, 22:48
Nie chce mi się wierzyć że to wszystko było uczciwe - tak przestrzeliwać te karne? To nie bylo że o milimetr ktoś się omsknął - to były strzały 2 metry nad bramką...

Bardzo grubymi nićmi szyte to wszystko
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 17.07.2011, 22:49
Elano i Santos strzelili podobnie jak Matusiak w poprzednim sezonie, w meczu z Widzewem...Jakoś tak mi się skojarzyło
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 17.07.2011, 22:50
Teraz tylko czekac jak Wenezuela wywali z turnieju reprezentacje Chile Mecz juz niedlugo - ja ide spac bo jutro rano trzeba wstac Nic mnie juz nie zdziwi
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.07.2011, 22:50
Brawo dla Paragwaju ! Gra Brazylii w tym turnieju to była profanacja futbolu.Nawet kobieca reprezentacja USA strzeliła dziś jednego karnego : ) Pani Larissa Riquelme obiecała coś gdy Paragwaj wygra CA ?
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.07.2011, 22:51
Pamięta ktoś sytuacje w której w serii rzutów karnych nie trafić wszystkich strzelanych? Bo ja oglądam już trochę tych meczy i nie kojarzę?

dzięki
Ostatnio edytowane przez SZYMEK_TSW : 17.07.2011 o godz. 23:05.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów