|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
zastanawiam się czy cały post nie był prowokacją , nigdy nic nie wiadomo co do samego copa america , z którego niestety śledzę w tym roku tylko wyniki , raczej mnie nie dziwią . Gwiazdy światowej piłki nigdy nie błyszczały grając w lipcu , uważam ze turniej powinien się zacząć wcześniej w połowie czerwca , zaś puchar concacaf zaraz po nim . Sukces osiągają drużyny , w których składach dominują zawodnicy grający w ameryce płd , zawodnicy z Europy sa bardzo rozregulowani i ciężko aby byc w szczycie formy w tym okresie . W normalnych warunkach w tym okresie rozpoczynają okres przygotowawczy ( lub są w 2 czy 3 tygodniu cyklu w zależności od ligi zresztą co do rozstrzygnięcia w meczu Argentyna - Urugwaj to nie rozumiem dlaczego tak wielu zaskoczył ten wynik . Juz po dwóch spotkaniach było widać że ta drużyna nic nie ugra w tym turnieju ( mowa o Argentynie ) . A to czy gra Messi czy kto inny to bez znaczenia . Tak jak wcześniej pisałem . Drużyna wychodzi w 11 i zwalanie winy na jednego piłkarza jest kpiną . Messi sam o sobie nigdy nie powiedział że jest najlepszym zawodnikiem na świecie , w przeciwieństwie do Ronaldo który zawsze w wywiadach az kipi pychą .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.07.2011 o godz. 14:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Argentyna to Agrentyna tamto, weźcie już przestańcie podniecać się tym zespołem, bo zwyczajnie nie ma czym. Kiedy coś konkretnego ugrali?Jeden ,dwa mecze co turniej im wyjdą i tyle. Później dostają baty od jakiś,wydawałoby się średniaków i do domu. Nie wiem czym sie tu ekscytować.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Logiczne ttez jest, ze kazdy napastnik/skrzydlowy gra lepiej i bardziej sie moze pokazac jesli za plecami ma kreatywnych i wybitnych zawodnikow. Ale czy to znaczy, ze ten napastnik/skrzydlowy jest juz przecietny badz co najwyzej tylko dobry gdy za plecami nie ma takiego wybitnego pomocnika? Gdyby tak to rozumowac to znaczyloby, ze wielu znakomitych napastnikow w historii futbolu byli tak naprawde tylko dobrzy a nie fantastyczni. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
prawda jest taka, ze w Barcelonie grają tiki-taka
a w albicelestes każdy z piłkarzy gra pod siebie. i do tego ten trener.... o. widze ze weszło napisało coś o CA. pierwszy akapit : Cytat:
Ostatnio edytowane przez szprotson : 17.07.2011 o godz. 15:43.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
I jest różnica między podniecaniem się, a pisaniem i analizowaniem meczów tej reprezentacji. A dopóki będzie tam grał Messi to się nei zmieni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
![]() skład na drużyne jest, nie ma trenera. Muszą coś ugrać w 2014 bo potem będzie już tylko gorzej. Nowe pokolenie Argentyny nie wygląda najlepiej... dla mnie największą furorą przyszłości będzie Meksyk. Jeszcze troche poczekajmy. ![]()
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Argentyna,Anglia, to są takie ekipy,które żyją obecnie tylko wspomnieniami i marzeniami,że kiedyś, może. A szybko do tego nie dojdzie,bez względu na to co będą mówiły tzw mądre głowy. Sport jest brutaly,wyniki mówią same za siebie. Są tak wybinti,że aż mocno przeciętni. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Naprawdę chyba przerzucę się na oglądanie piłki południowo-amerykańskiej
Tam nie ma takiej komerchy jak w Europie... takiego parcia na wynik. Widzę 2 druzyny grające w ofensywnie, cios za cios, akcja za akcje, dramaturgia te sytuacje 100% z jednej i drugiej strony choc jedna z druzyn nawet grała w 10 przez wiekszosc meczu. Naprawde esencja dobrej piłki, a nie to co u nas, antyfutbol i pare wyjątków, ktore w otwarej grze zjadło by takiego przeciwnika, co stawia autobus w polu karnym, a potem taką drużynę ocenia się jako słabszą piłkarsko. Taki mecz Argentyny z Urugwajem, to się z przyjemnością oglądało. Urugwaj niby grał przez większość meczu w 10 i zdolny był atakować Argentyne gdzie w Europie to pewnie wiekszość ekip zamknęła by się na własnej połowie srając w gacie. Do tego klimat oglądania też super ![]() ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam problem z DRHTV, mianowicie w ogóle nie wyskakuje okno playera, a plugin mam pobrany. O co biega?
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
najlepszy to sedzia z tym sprayem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Cóż za emocje 1 połowa też taka była
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poza 2 sytuacjami dla Brazylii tak samo emocjonująca. ;/
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Co tam Copa America, Mistrzostwa Świata Kobiet Rulez
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Fred, Freeed! Ale nie doszedł..." by Szpaq ^^
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ten Fred jakiś strasznie nieudolny
![]() A poza tym zauważyliście, że Menenzes praktycznie w każdym meczu robi takie same zmiany? Elano, Fred i Lucas... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
No to karne pokażą kto dalej przejdzie.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Sprzedany! Świetne karne Brazylii
Ostatnio edytowane przez W.S : 17.07.2011 o godz. 22:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brazylia chyba zapomniała jak się karne strzela...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przestrzelić cztery karne to jednak sztuka...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Brazylijczycy to prze ch*je
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Hahaha niezla ta edycja Copa America - wczoraj Argentyna a dzisiaj Brazylia. POLSKO - Euro 2012 nalezy do Ciebie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Aż mi się nie chce wierzyć, że to prawda..
![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nawet by Mały strzelił karnego
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pałkę frajerstwa roku przejmuje Brazylia
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie chce mi się wierzyć że to wszystko było uczciwe - tak przestrzeliwać te karne? To nie bylo że o milimetr ktoś się omsknął - to były strzały 2 metry nad bramką...
Bardzo grubymi nićmi szyte to wszystko ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Elano i Santos strzelili podobnie jak Matusiak w poprzednim sezonie, w meczu z Widzewem...Jakoś tak mi się skojarzyło
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Teraz tylko czekac jak Wenezuela wywali z turnieju reprezentacje Chile
Nic mnie juz nie zdziwi |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Brawo dla Paragwaju ! Gra Brazylii w tym turnieju to była profanacja futbolu.Nawet kobieca reprezentacja USA strzeliła dziś jednego karnego : ) Pani Larissa Riquelme obiecała coś gdy Paragwaj wygra CA ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Pamięta ktoś sytuacje w której w serii rzutów karnych nie trafić wszystkich strzelanych? Bo ja oglądam już trochę tych meczy i nie kojarzę?
dzięki ![]()
Ostatnio edytowane przez SZYMEK_TSW : 17.07.2011 o godz. 23:05.
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|