The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2011, 07:24
Św. Mikołaj napisał(a):Wyświetl post
Z transferami koniec, SV mówił że jeżeli pojawi się jakaś okazja lub wielki talent to wtedy
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
W Orange Sport Info leci Info Wtorek - rozmowa o transferach w Polsce. Teraz wypowiada sie Bogdan Basałaj i zapytany o Jovanovicia powiedział - tak, to byl ostatni transfer Wisly w tym okienku.
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Bogdan Basałaj dla OSI:
"Marko Jovanovic jest ostatnim transferem Wisły.
Nie interesujemy się Ebim Smolarkiem"
Michal_1990 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że gdy Wiśle uda się awansować do IV rundy, to sypnie troszkę groszem i spróbujemy sprowadzić kogoś klasowego.

grosz napisał(a):Wyświetl post
z drugiej nie bierzemy jedne z najlepszych opcji transferowych na rynku: jak Kosowski (ktoś powie że star, ale on będzie jednym z najlepszych na polskich boiskach)

Smolarek jeśli byłby do wzięcia to również jest to dobra opcja w Polonii grał nieźle, i na pewno w Wiśle miałby z kim wymienić piłkę, jest niezły technicznie, ma doświadczenie, grał dużo w napadzie i prawym skrzydle.

Nie powinniśmy odrzucać takich opcji transferowych.
WTF? O czy ty piszesz? Kosowski? Smolarek? Z nimi chcesz podbijać Europe?
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 13.07.2011 o godz. 10:00.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.07.2011, 07:48
Hastla napisał(a):Wyświetl post
Zauwazylem sobie ot taka ciekawa rzecz To okienko transferowe wyglada wrecz oszolamiajaco jesli sie spojrzy na wartosc pilkarzy jakich udalo sie zakontraktowac...
Tja, info by transfermarkt. Litości. Ile są warci, to się okaże na boisku. Taki Jaliens miał (według tm) wartość 2,5 mln euro, gdy przychodził do Wisły, a gra raczej jak facet za 250 tys. Z kolei Melikson był w zimie wyceniany na 700 tys, czyli o 300 mniej niż Garguła.
Nawet jesli przyjac ze te kwoty sa zawyzone przez transfermarkt.de to nawet polowa tej sumy robi wrazenie.
Te kwoty są nie tyle zawyżone, co po prostu z dupy wyjęte.
Ostatnio edytowane przez jova : 13.07.2011 o godz. 07:59.
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 13.07.2011, 08:08
transfermarkt podaje szacunkową wartość zawodników na podstawie nieznanych mi kryteriów . prawo ekonomiczne mówi jednak że coś jest tyle warte ile ktoś za to zapłaci. Jeśli kryteria są w miarę ścisłe to wydaję mi się że można się tym sugerować ponieważ jeśli już przeszacowują to raczej równo i wszystkich
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 13.07.2011, 08:33
Zauwazylem sobie ot taka ciekawa rzecz To okienko transferowe wyglada wrecz oszolamiajaco jesli sie spojrzy na wartosc pilkarzy jakich udalo sie zakontraktowac...
Chávez, Osmán 1.800.000 €
Jovanovic, Marko 1.250.000 €
Díaz, Júnior *1.300.000 €
Lamey, Michael 700.000 €
Gervasio Núñez 1.000.000 €
Iliev, Ivica 1.600.000 €
Biton, David *750.000 €
łacznie 8,400,000 €
Wiem ze czesc pilkarzy jest na wypozyczeniu, czesc zyskalismy za darmo teoretycznie - ale to tylko pokazuje klase naszego dyrektora sportowego. Nawet jesli przyjac ze te kwoty sa zawyzone przez transfermarkt.de to nawet polowa tej sumy robi wrazenie. Na papierze wydaje sie ze nie mozna bylo zrobic wiecej zeby zrealizowac cele w tym sezonie a jak wyjdzie w praktyce czas pokaze. Ale chyba wreszcie doczekalismy okna transferowego na jakie czekalismy - przynajmniej ja tak mysle.
Zawodnicy Wisly sa w tej chwili wyceniani na 26.850.000 €, wiec po tym okienku transferowym wartosc druzyny wzrosla o 45,52% - milo
Niebede tym co zburzy twoj hura optymizm, ale ta stronka to glownie statystyki a ceny pilkarzy to taka ciekawostka bardziej.
Ale czy to jest polowa tej sumy jest prawdziwa? Niesadze i upieral bym sie ze tylko 1/4.
Pilkarz jest tyle wart ile ktos za niego wylozy, sam transfer do Wisly chyba tak ceny niepodnosi
Mierzejewski jest wart 5,5 ... Nieprawdopodobne ale prawdziwe.
A wracajac do naszych wzmocnien musze przyznac ze Marko Jovanović to jest moj faworyt. Wlasnie takich pilkarzy powinnismy szukac i kupowac. Juz myslalem ze znowu cos zjebano i obejdziemy sie smakiem. A ja zalicze znowu bana ze nie klaskam Stanowi...
Widac prawdziwe wzmocnienia rodza sie w bolach. Meliksonem tez sie ciaglo i tutaj tez bylo podobnie. Ta dwojka i Chavez to prawdzowe wzmocnienia, reszta nijaka i pilkarska masowka przed wiekiem emerytalnym.
Biton i Nunez sa ciekawe ruchy ale sskoda bo ich niewykupimy, bo i po co? Skoro przez pol roku kogos wynajda i ponownie za nich kolejne brylanty wypozycza.
Powód: Jaki prezydent taki narod... ;) "bulach"
Ostatnio edytowane przez Dariook : 13.07.2011 o godz. 10:30.
Odpowiedz cytując
misiek_86
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.07.2011, 09:08
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Widac prawdziwe wzmocnienia rodza sie w bulach.
Prezydent - ogarnij się
Studiuję w Warszawie... ale w sercu wciąż WISEŁKA!!!!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 13.07.2011, 09:33
Nie ma co kruszyć kopii, na teraz to koniec transferów do Wisły, ale ... sam Stan mówił że jak będzie jakaś okazja to z niej skorzystamy (bo przecież jej świadomie je nie przepuścimy).
Jeśli będą kolejne rundy w pucharach i kolejne sukcesy to pozycja Holendrów a w tym zwłaszcza Stana będzie rosła, a apetyt rośnie w miarę jedzenia. Wniosek: kadra jest ale tuż przed ... np. LM jakieś wzmocnienie za niemałą kasę zawsze pojawić się może. Ktoś kto to wyklucza z założenia, oględnie mówiąc nie grzeszy inteligencją. Zwłaszcza że wspomniany Stan parokrotnie w różnych wywiadach wspominał że jak będzie okazja to ... wiadomo. Zaś co do kasy na takie "ekstra" wzmocnienie to zależy ona od wyniku sportowego i tu kółko się zamyka, czyli czekamy choćby na dzisiejszy wynik ze Skonto i kolejne.
Ostatnio edytowane przez milosz : 13.07.2011 o godz. 09:41.
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 13.07.2011, 09:36
podstawową zaleta Stana i jego teamu jest elastyczność co mnie cieszy. nie napinają się tylko szukają okazji. niektórzy tutaj po świętej dacie 10 czerwca ubraliby kapcie i poszli na urlop
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.07.2011, 10:10
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
z czego rżysz, wystarczyło pooglądać Ebiego trochę
oczywiście, że byłby wzmocnieniem
Wzmocnieniem chyba ławki rezerwowych. Grałby przy Genkovie i Bitonie? NIE
Ile by zarabiał? Ebi łasy na kasę, IMO mniej niż 300tys by nie wziął.
Płaczecie o zarobki Guły a Ebi już nie przeszkadza?

Co do reszty to się nie odniosę bo poniżej pewnego poziomu kultury nie schodzę czego i Tobie życzę
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.07.2011, 10:38
Żeby myśleć o kolejnych transferach, w pierwszej kolejności trzeba przejść Skonto i III rundę kwalifikacji. Także teoretyczne rozważania na temat niepotwierdzonych plotek nie powinny mieć miejsca. A dwa nie ma co podchodzić poważnie do każdej informacji od tzw. "informatorów" bo nietrudno zauważyć, że ilość przecieków z klubu została bardzo ograniczona, co rodzi podejrzenie że owe newsy są wytworem zakompleksionych umysłów niektórych osób - choćby przykład RVN w Wiśle.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 13.07.2011, 11:36
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Żeby myśleć o kolejnych transferach, w pierwszej kolejności trzeba przejść Skonto i III rundę kwalifikacji.
I to by było wszystko ... na teraz w tym temacie.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.07.2011, 13:12
Pomijając ze jest to OT tego tematu (bardziej pasuje temat o pracownikach Wisły), to zwróciłbym uwagę rzeczy niezwiązane a pominięte, mianowicie:

- nie słyszę od Stana narzekania na to ze jesteśmy 3cim światem piłkarskim
- nie słyszę iż praca dyrektora sportowego jest trudna
- nie czytam informacji o urlopie dyrektora sportowego i o nurkowaniu podczas okresu transferowego
- widzę transfery do klubu na początek okienka transferowego a nie na jego koniec
- kultura pracy Stana jest wysoka i widać iż jest profesjonalistą w tym co robi

Stan godnie reprezentuje nasz Klub i nie jest od nikogo gorszy ani nikt nie jest od niego lepszy. Osobiście jego prace oceniam bardzo, bardzo pozytywnie stąd ten post.

Koniec OT.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 13.07.2011, 16:58
JEEEEEEEEEEEEEST!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.90minut.pl/news/162/news1...odzinskim.html

oby to była prawda!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.07.2011, 18:06
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
JEEEEEEEEEEEEEST!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.90minut.pl/news/162/news1...odzinskim.html

oby to była prawda!
Cóż.. do kogo pójdzie to już bez znaczenia (Wisła nie zarobi ani grosza).
Kto by się spodziewał zimą 2007/2008, że aż tak słabo to się potoczy i zakończy. 2 pamiętne gole z Lechią, asysta-przewrotka z kimś tam i to w zasadzie na tyle przez 3,5 roku:(
W zestawieniu transferów koszty-oczekiwania/stan faktyczny to był chyba klops nr 2 po Dawidzie...
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 13.07.2011, 18:14
arti napisał(a):Wyświetl post
2 pamiętne gole z Lechią, asysta-przewrotka z kimś tam
w domowym meczu z Beitarem, przy bramce Diaza na 4:0.

Nalepa i Skołorzyński w Radzionkowie:

http://www.90minut.pl/news/162/news1...awodnikow.html
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 13.07.2011, 21:56
Napisze tylko tyle że po pierwszym meczu ze Skonto widać ze Lamey to dobry zakup, oceniam go równie pozytywnie co Ilieva. IMHO czarny koń okienka.

Zatrudnianie ogranych zawodników wydaje się być dobrym pomysłem. Moje wątpliwości co do tego kierunku naszej polityki transferowej zostały rozwiane - jest to dobre, solidne rozwiązanie i 'jestem za'.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.07.2011, 22:08
Kto by się spodziewał zimą 2007/2008, że aż tak słabo to się potoczy i zakończy. 2 pamiętne gole z Lechią, asysta-przewrotka z kimś tam i to w zasadzie na tyle przez 3,5 roku:(
W zestawieniu transferów koszty-oczekiwania/stan faktyczny to był chyba klops nr 2 po Dawidzie...
Jeszcze Łukasz Garguła...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.07.2011, 23:01
Ja tam jeszcze pamiętam wrzutkę na centymetry na szczupaka Brożka bodaj w derbach. Co by nie mówić wrzutkę ma zajebistą Łobodziński, ale jak na skrzydłowego to jeden jego zwód, wyuczony na pamięć przez wszystkich obrońców w lidze to stanowczo a mało. Cóż dobrze, że jego przygoda z Wisłą się zakończyła.

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.07.2011, 14:47
River napisał(a):Wyświetl post
Blagam. CO on mial sam w tym ataku zrobic? Maly i Iliev biegali po bokach wiec Dudu w ataku byl osamotniony, ppodobnie jak Genkow. W calym tym lotewskim tloku ani Bulgar ani Izraelczyk w pojedynke nie mieli wielkich szans. Dlatego prosilo sie o zagranie na dwoch napastnikow i o to mam do Maaskanta pretensje, ze na upartego gral z jednym podczas gdy Skonto gleboko sie bronilo. Efekt byl taki, ze i Genkow i Biton nic nie pokazali bo po prostu nie mieli na to szans.
No niestety ale przy ustawieniu 433 tak już jest że środkowy napastnik jest osamotniony i musi walczyć w tłoku. Zyskiwać powinni na tym boczni pomocnicy (a w zasadzie półnapastnicy) mający dzieki temu więcej miejsca. Skutkiem tego zamiast dwóch napastników (przy 442) masz ich w praktyce trzech. Piłkarz który gra na środku ataku przy takim ustawieniu powinien sobie z tym radzić. Jeśli sobie nie radzi to receptą nie jest przejście na 442 ale poszukanie innego napastnika. Howhg.
Odpowiedz cytując
bkl
Banita

Od: 12.2010

Stary 14.07.2011, 17:57
Burliga przejdzie testy medyczne w Ruchu
http://.................../viewtopic.php?t=5868
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.07.2011, 17:58
Niektórzy chcą tutaj popularne 1-4-4-2, ale... mam wrażenie, że aktualnie nie mamy piłkarzy pod ten system. Czy są w naszej kadrze typowi boczni pomocnicy? Moim zdaniem to są typowi skrzydłowi, półnapastnicy (Małecki, Iliev). Kirm i Małecki chyba lepiej grają jako "pół-napastnicy" niż boczni pomocnicy (sezon 2009/2010). Dlatego uważam, że wszyscy, którzy grają na boku pasują bardziej do systemu 1-4-3-3.

Do którego systemu bardziej pasuje Małecki (i jego dośrodkowania)?
Do którego systemu pasuje bardziej Kirm?
Do którego systemu pasuje bardziej Iliev?

Zresztą Maaskant kiedyś powiedział, że piłkarzy będą sprowadzali pod 1-4-3-3. Mogę się mylić, ale takie odnoszę wrażenie.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 14.07.2011 o godz. 18:01.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 14.07.2011, 18:40
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Po raz pierwszy miałem wczoraj okazje zobaczyć w akcji nasze nowe nabytki. I pierwsze opinie:
Lamey - zagrał przyzwoicie. Mniej dynamiczny od Cikosza ale znacznie bardziej dojrzały i lepszy taktycznie. Widać że dość dobrze rozumiał się z Kew. Moim zdaniem idealną sytuacją było by gdybyśmy pozyskali Lameya i zostawili Cikosza. W takim układzie widziałbym Słowaka jednak jako zmiennika Michela.
Ilić - solidny piłkarz ale jakis taki chaotyczny (być może dlatego że to dopiero pierwszy oficjalny mecz). Jak dla mnie poziom mniej więcej Kirma.
Biton - zagrał krótko i szału nie zrobił. Drugim Drogbą to raczej nie będzie.
Co do Lameya i Cikosa było by bardzo fajnie jak obaj by byli u nas. Młodszy by bardzo skorzystał na rywalizacji o miejsce w pierwszym składzie.
Ogólnie nie ma co się spieszyć z oceną nowych piłkarzy, poczekajmy do rewanżu i wtedy zobaczymy jak to będzie wyglądało. Biton może nie jest Drogbą ale chyba jeszcze jest trochę zagubiony po przenosinach, zresztą Genkow też nie miał lekkiego początku.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.07.2011, 19:05
bkl napisał(a):Wyświetl post
Burliga przejdzie testy medyczne w Ruchu
http://.................../viewtopic.php?t=5868
I w związku z tym powstaje pytanie kto będzie zmiennikiem Lameya na prawej obronie. Przy (zakładanym) odejściu Kowalskiego zostajemy z siedmioma obrońcami (Lamey, Jovanović, Jeliens, Chavez,Bunoza, Palić i Diaz). Trochę mało jak na puchary i ligę
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 14.07.2011 o godz. 19:27.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.07.2011, 10:38
To co mi się nasuneło przeglądając naszą kadrę to fakt że po odejściu Kowalskiego i Burligi zostaniemy z 7 Polakami w pierwszej drużynie : Kurto , Boguski , Brud , Małecki , Sobolewski , Wilk , Garguła .

Idąc dalej najsłabszymi elementami w naszej drużynie są własnie Burliga z Kowalskim . Obcokrajowców mamy w kadrze naprawde dużo (16) , ale na razie ciężko znaleźć zdecydowanie najsłabszych zawodników . Co w przypadku Polaków nie jest już tak trudne .

Nie chcę byc tutaj złym prorokiem , ale może się okazać , że w perspektywnie dwóch lat , przy braku transferów polskich zawodników z innych klubów ekstraklasy , możemy sie ostać z 3-4 polskimi zawodnikami w I zespole + piłkarze z ME . Zresztą nawet gdybyśmy awansowali w tym roku do LM , co nam da ogromny zastrzyk gotówki , to na pewno Stan będzie wolał sprowadzic drugiego Meliksona z zagranicy ( wykladając nawet 1 mln euro ) niż płacic połowe tego za zawodnika z Polski który nie daje zespołowi nawet 1/4 tego co zawodnik zagraniczny .
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.07.2011, 10:42
Niestety, jeśli chcemy Polaka do pierwszego składu, to musimy liczyć na okazje (kończące sie kontrakty, klauzule odstępnego) albo... wychować go sobie. Innego wyjścia nie ma przy obecnych cenach.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2011, 11:03
Pozwoliłem sobie stworzyć subiektywny ranking przydatności wszystkich zawodników dla drużyny , nowych z przyzwoitości umieściłem w środku do końca nie wiedząc czego się można po nich spodziewać

(od najbardziej do najmniej przydatnych )

Melikson
Pareiko
Sobolewski
Małecki
Kirm
Chavez
Genkov
Jaliens
Paljic
Wilk

Iliev*
Lamey*
Biton*
Diaz*
Jovanovic*
Nunez*

Jirsak
Garguła
Bunoza
Jovanic
Boguski
Kurto
Brud
Burliga
Kowalski

To też w nawiązaniu do mojego poprzedniego postu i przydatnośći Polaków drużynie . Kolega martin_6 ma zresztą tutaj 100% racji , nie wychowując ostaniemy się niedługo z większą ilością Serbów niż Polaków w drużynie .
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.07.2011, 11:22
Czy w licencji PZPN nie ma zapisów co do obecności wychowanków w klubie (z konieczności Polacy)?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2011, 11:29
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czy w licencji PZPN nie ma zapisów co do obecności wychowanków w klubie (z konieczności Polacy)?
ostatnio czytałem że PZPN ma takie same przepisy jak uefa , czyli w kadrze 25 zawodników musi być 8 piłkarzy z Polski oraz/w tym 4 wychowanków ( piłkarzy ktrzy przyszli do Wisły w wieku (15-21 lat ) (w tym drugim zapisie mogą być zawodnicy zagraniczni , chyba )

z tego wniosek że mając teraz 16 zawodników zagranicznych aby zmieścic się w limicie możemy maxymalnie zakontraktowac jeszcze jednego zawodnika zagranicznego . Być może dwóch jeśli Melikson z polskim obywatelstwem pod to podchodzi .

PS. nie jestem tylko pewien czy PZPN ma takie przepisy czy dopiero chce je wprowadzic, przepisów uefa jestem pewien
Ostatnio edytowane przez Karherop : 16.07.2011 o godz. 11:38.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.07.2011, 11:39
Karherop napisał(a):Wyświetl post
ostatnio czytałem że PZPN ma takie same przepisy jak uefa , czyli w kadrze 25 zawodników musi być 8 piłkarzy z Polski oraz/w tym 4 wychowanków ( piłkarzy ktrzy przyszli do Wisły w wieku (15-21 lat ) (w tym drugim zapisie mogą być zawodnicy zagraniczni , chyba )
Nie do końca chodzi o Polaków, co piłkarzy, którzy zostali wyszkoleni w Polsce i grają w naszym kraju od urodzenia. Czyli Melikson się do tej kategorii nie łapie, bo urodził się i nauczył grać w piłkę w Izraelu.

Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.07.2011, 13:19
Zakładając wariant, że Mączyński, Kowalski i Burliga przejdą do innych klubów...

Wychowankowie wg UEFA:
1. Małecki
2. Brud
3. Czekaj
4. Chrapek

Pozostali czterej:
1. Sobolewski
2. Wilk
3. Garguła
4. Boguski
-------------
5. Kurto

Tylko najlepiej dla Czekaja, Chrapka i Bruda byłoby, aby zostali wypożyczeni.

Co do transferów zawodników z Polski ktoś ostatnio wrzucał zdjęcie Gołosia na naszym treningu. Podobno jest managerem teraz i pracuje dla BMG-Sport. Bartłomiej Bolek reprezentuje interesy Małeckiego, Boguskiego, Czekaja i Chrapka. Może jednak chodziło o finalizację rozwiązania kontraktu Łobodzińskiego, albo przyszedł odwiedzić kolegów ; )
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 16.07.2011 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
Marcelo97
Member

Stary 16.07.2011, 14:03
Ciekawie ostatnio wygląda Chrapek. Widac też, że Sobota ze Śląska w piłkę umie grac.
Moim zdaniem głupie błędy są spowodowane złą komunikacją lub jej całkowitym brakiem, gdy na boisku biega 8 zawodników z innych krajów: Estonia, Honduras, Holandia, Serbia lub Niemcy w przypadku Paljicia, Izrael, Bułgaria i 3 polaków. Myślę, że kilku naszych obrońców mogłoby rywalizowac w obronie z Lameyem, Jaliensem i Paljiciem, np: Czekaj, Nalepa, Cygal. Czekaj i Nalepa grają w młodzieżowych reprezentacjach można ich ugrac i będą z nich ludzie. Legła, np z Borysiuka gościa zrobiła. 16 lat miał i debiut w ekstraklasie a teraz na luzie gra w naszej lidze. I nie wydaje mi się, że Chrapek lub Czekaj są od niego gorsi...
Ostatnio edytowane przez Marcelo97 : 16.07.2011 o godz. 14:06.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów